Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 10:41   #241
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Pierś do przodu i powaga - w noc poślubną będę naga! PM2014 cz.17

ja mam taa sytuacje, moja kuzynka bliska jest z facetem i maja dziecko 2 latka ma, no i nie sa malzenstwem bo on zalatwia sprawy rozwodowe z byla zona. no i mam zamiar napisac ze zapraszam Basie X i Jarka Y wraz z synem.
i normalnie go zapytam (bo nie pamietam ) ej jarek jak masz na nazwisko ;P bo cie musze jakos zapisac ( nie przepadam za nim hehe )

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:42   #242
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
No własnie - sa rózne opinie - nie wiem co jest wiekszym nietaktem - dac zaproszenie z osobą towarzysząca 38 letniej kobiecie która od 10 lat jezt w związku z jednym facetem i mieszkają razem, czy dać zaproszenie jej i drugie wykropkowane z słowami - zaproszenie dla twojej drugiej połówki. Ja mam mieszane uczucia co do tej osoby towarzyszącej - inaczej to sie słyszy dla 20latków a inaczej dla osób starszych....
no a jak sama byś się poczuła, gdybyś dostała wykropkowane zaproszenie będąc z facetem w związku od 10 lat ? mi by było strasznie głupio i przykro.. już mniejszym nietaktem byłoby, gdybyś się jej wprost zapytała o dane chłopaka.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:42   #243
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć

alloffkowa

moja babcia to taka, że od 3lat gada dlaczego jeszcze rodzice się nie znają... :[

Kasiulenkowo
u nas też pow. 18stki z os.tow.

poznanianka1990
życzę powodzenia w łowach

swiat_katarzyny
jeżeli uwazasz, że potrafisz się malować i ktoś wokół tez tak uważa to czemu by i nie? Moja koleżanka mówiła, że wiele dziewczyn ma te zdolności, ale większość nie wierzy w siebie. Ja trochę rad czerpię od Katosu z youtube

exist_
u mnie jest tak, że chrzestny zostawił swoją żonę, wziął ślub z inną kobietą. Moja rodzina nie życzy sobie bym go zapraszała chociaż to mój chrzestny... :/ więc go nie zapraszam (szczególnie gdy ta jego nowa kobieta na kase poleciala itd... )

ana909

pewnie przeczytasz to co wyżej napisałam. Zdrady są w różym wieku. Jak facet wackiem mysli to tak jest.... ale nie wszyscy są tacy .

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-08-07 o 10:45
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:42   #244
madziara889
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku.
Nadrobiłam ale ciężko było.

Cytat:
Napisane przez _kosteczka_ Pokaż wiadomość
Ja chcę żeby mój chrześniak (syn siostry) niósł nam obrączki... tylko żeby mu nic głupiego do głowy nie przyszło i nie zwiał nam z nimi hehehe dzisiaj mówię mu "będziesz niósł cioci obrączki?" a on na to "a co to są ograczki?" hehehe
Też chcę , żeby mój chrześniak niósł obrączki- w dniu ślubu będzie miał prawie 5 lat.
Ostatnio go zapytam czy będzie niósł mi i wujkowi obrączki, to odpowiedział- "Zastanowię się, mam jeszcze dużo czasu "
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:43   #245
ana909
Erudycja

Cytat:
No własnie - sa rózne opinie - nie wiem co jest wiekszym nietaktem - dac zaproszenie z osobą towarzysząca 38 letniej kobiecie która od 10 lat jezt w związku z jednym facetem i mieszkają razem, czy dać zaproszenie jej i drugie wykropkowane z słowami - zaproszenie dla twojej drugiej połówki. Ja mam mieszane uczucia co do tej osoby towarzyszącej - inaczej to sie słyszy dla 20latków a inaczej dla osób starszych....

no własnie - nie spotkalam gęstego za taką cenę 2 metrowego....

chyba bym oszalała ja nienawidze dzieci na weselach. Biegają gdzie popadnie, nikt na nie nie zwraca uwagi, ciagle ejst płacz, wokół PM na pierwszym tańcu gonią się w kółeczkach, o 22 szarpią rodziców do domu.... może wyjde na hipokrytkę ale naprawde uwazam, że wesele nie ejst miejscem dla dzieci.

tylko że ja mam pewna ręke i umiem się umalowac, zdarza sie że obce kobiety zaczepiaja mnie na ulicy i pytaja gdzie robiłam makijaż bo jest tak ładny, tak powiem nieskromnie

jesli tak to ok, choć ja nadal uwazam ze slub to za duza ceremonia zeby sie obarczac jeszcze makijazem. W dniu ślubu bedziesz zdenerwowana, byc moze reka bedzie Ci drżała i popełnisz bląd, zdenerwujesz sie i bedzie jeszcze gorzej. Ja fryzjera i wizażystkę będę traktowała jako relaks przed.. nie potrzebuje dodatkowego stresu :P
Stary 2013-08-07, 10:45   #246
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
apropo takich sytuacji - na weselu mojej przyjaciółki były niezłe jaja...
Młodzi zaprosili kuzyna tż z jego żoną i nowo narodzonym dzieckiem. jakoś tydzień przed weselem dowiedzieli się, że on zdradzał tą swoją żonę, podczas gdy ona leżała w szpitalu ;/ w dodatku na wesele przylazł ze swoją kochanką, mimo, że na zaproszeniu widniało imię jego żony ;/ co za palant bez taktu...
: TO NIE FACET TYLKO JAKAŚ "SZUJA" ... biedna kobita!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:46   #247
say-hello
Zakorzenienie

świat katarzyny, apropo makijażu ślubnego wykonywanego samodzielnie - ta dziewczyna wykonuje sama : http://beautyhairandfashion.blogspot...-makijazu.html
zobacz porównanie z tym, co zrobiła jej makijażystka
więc jeśli masz zdolności, to jak najbardziej!
Stary 2013-08-07, 10:46   #248
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku.

Też chcę , żeby mój chrześniak niósł obrączki- w dniu ślubu będzie miał prawie 5 lat.
Ostatnio go zapytam czy będzie niósł mi i wujkowi obrączki, to odpowiedział- "Zastanowię się, mam jeszcze dużo czasu "

ja chcę żeby siostrzenica nam niosła to będzie taka 5 letnia drobna blondyneczka o buzi anioła a charakterze diabełka
boje sie tylko ze tak sie zawstydzi ze nam ich nie przyniesie :P mimo ze bardzo czesto lubi byc w centrum uwagi
Stary 2013-08-07, 10:47   #249
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
: TO NIE FACET TYLKO JAKAŚ "SZUJA" ... biedna kobita!
noo biedna..
ale ciekawe jak się czuła kochanka siadając na miejsce z winietką z imieniem i nazwiskiem żony :P i siedząc przy stoliku z rodzinką tego palanta
Stary 2013-08-07, 10:47   #250
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
N
faktycznie nie ma takiego. Chyba, że weźmiesz ten 3m i skrócisz jeśli nie znajdziesz krótszego

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:47   #251
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
że też się nie wstydził! Kurna dowiedzialam sie niedawno ze facet jednej z moich sis zdradził ją jak ich córeczka miala coś koło roku, moze niecałego ;/ czy każdy facet szuka sobie dup*y jak jego kobieta jest w ciąży bądź dopiero co urodzila dziecko, i nie wygląda tak seksi jak wcześniej?
o matko... co za ludzie. współczuje twojej sis...
Aasikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:48   #252
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

No i chyba jednak padnie na Bydgoszcz. W poznaniu oczekiwanie ponad 3 miesiące, tam do miesiąca.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:49   #253
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

say-hello

bydlak...... jak tak można?! :/

a co do ciąży moja koleżanka z roku mówiła nam, że przez pierwsze miesiące się nie chce a potem napalona była na męża aż on miał dość!

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-08-07 o 10:50
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:50   #254
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina170 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
wczoraj widziałam ładną sukienkę na wystawie ale jakoś tak głupio było mi wejść i popytać o nią. Wciąż z TŻ nie możemy dojść do porozumienia w sprawie gości. Niby zgodził się na skromniejszy ślub ale nie widzę by był zadowolony i to mnie strasznie martwi. W razie czego chyba znajdę salę na większa ilość osób. O co pytać przy szukaniu sali?- Pytanie do dziewczyn, które mają to już załatwione
odnośnik to pierwszego postu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4586
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4587

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
tez miałam sytuację, ze tz chciał duże wesele a ja małe. Siostra doradzila mi ze lepiej bym się zgodziła, niż tz miałby mieć żal do końca życia. Jedyne czego nadal nie rozumiem to zapraszanie osób z rodziny których nikt nie lubi.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam podobnie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Tak prawdę mówiąc, to to może działać w obie strony - jeśli którejś bardzo zależy na małym weselu, a dla świętego spokoju zgodzi się na wielkie
U nas będzie takie średnie - ok. 80 gości. Też chciałam dużo mniej i skromnie, ale jak policzyłam najbliższą rodzinę i przyjaciółki, to wyszło mi 32 osoby - a to tylko z mojej strony. TŻ ma większą rodzinę od mojej, więc w sumie ze skromnego wesela i tak byłyby nici.

U mnie będą kuzynki, których nie znoszę - zawsze obrabiają mi tyłek za plecami i myślą, że o tym nie wiem. Niestety, ich matka jest moją chrzestną. Generalnie wolę je zaprosić, posadzić daleko od nas i porozmawiać z nimi w stylu "- cześć, jak się bawicie? - super! - to wam nie przeszkadzam, bawcie się dalej"
Nie jest to może specjalnie odważne zachowanie, ale ja odważna nie jestem. Nie ma pomiędzy nami jakichś większych konfliktów, niezaproszenie na ślub by taki wywołało, a wolę jednak uniknąć otwartej wojny.
Też się obawiam bycia w centrum uwagi... ale myślę że na siłę nie będę do każdego podchodzić. Podejdziemy do stolika a tam będą różne osoby - te z którymi się lepiej znamy i te co mniej. Myślę że jakoś ta rozmowa się potoczy

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
W kwestii dzieci - co byście zrobili na moim miejscu:

TŻ ma wujka, ogólnie za nim nie przepadam, jego rodzina jakoś była z nim w konflikcie, teraz lepiej im się układa. On wziął rozwód jakiś czas temu, jego była żona zajmuje się dziećmi.
Jakiś rok temu zaczął się spotykać z bardzo dziwną kobietą, rozwódką, z dwójką dzieci. Kobieta z gatunku takich trochę "lekkich". Nie mam nawet pojęcia jak ta kobieta się nazywa. Nie znam imion dzieci. Widziałam się z tą kobietą raz, te dzieci również widziałam raz. Ale one są okropne! Będąc w gościach, zachowywały się jak dwa dzikuski, krzyczały, wchodziły ludziom na kolana, kładły się... A ich ubiór - to już nie ich wina, ale - dziewczynka miała brudną bluzkę, plamy na rękawach, do tego dwie inne skarpety. TŻ zasugerował że nie bardzo ma ochotę żeby te dzieci były na weselu. Wiadomo, przyznałam mu rację, nie mam ochoty, żeby obce na dobrą sprawę dzieci zepsuły nam zabawę czy zaczepiały dzieciaki z rodzin. Dlatego zamierzamy dać temu wujkowi zaproszenie "z osobą towarzyszącą". Myślicie że to będzie faux pas?
Tymi dzieciakami ma się kto zająć, bo niedaleko domu tego wujka mieszkają ich dziadkowie, którzy często i tak się nimi zajmują, z tego co mama TŻ mówiła.
Wpisz tylko dane wujka i tej kobiety. I podczas rozmowy powiedzcie coś w stylu że macie nadzieję że przyjadą że załatwią opiekę dla dzieci i super się z wami wybawią

Cytat:

chyba bym oszalała ja nienawidze dzieci na weselach. Biegają gdzie popadnie, nikt na nie nie zwraca uwagi, ciagle ejst płacz, wokół PM na pierwszym tańcu gonią się w kółeczkach, o 22 szarpią rodziców do domu.... może wyjde na hipokrytkę ale naprawde uwazam, że wesele nie ejst miejscem dla dzieci.

tylko że ja mam pewna ręke i umiem się umalowac, zdarza sie że obce kobiety zaczepiaja mnie na ulicy i pytaja gdzie robiłam makijaż bo jest tak ładny, tak powiem nieskromnie
A ten 3m nie może być? Masz welon na całe wesele czy tylko na część? Bo jak tylko do kościoła to nawet bym nie ucinała

Co do malowania to w twoim przypadku może faktycznie skoro umiesz to robić tak profesjonalnie to lepszą inwestycją byłoby zakupienie dobrych kosmetyków chociaż z drugiej strony fajnie jest jak tego dnia się tobą zajmują inni a nie że wszystko sama Ale z punktu ekonomicznego na pewno bardziej opłaca się kupno kosmetyków

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:51   #255
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:

Ale to są tylko dzieci, my też kiedyś biegałyśmy gdzie popadnie..
Ja np nie wyobrażam sobie żeby dać zaproszenie bez dzieci..
Rodzinie w twarz potem bym nie mogła spojrzeć..
Stary 2013-08-07, 10:54   #256
agatuch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
W kierunku Piły? Hmm Chodzież, Wągrowiec? Mam rodzinę w tamtych rejonach

Matko dziewczyny co za terminy!!!! W Poznaniu ponad 3 miesiące oczekiwania na badanie! :/
Nie, małe miasto, przez które Poznaniacy zazwyczaj jadą nad morze, celuj dalej

Rezerwujecie już fryzjerki i makijażystki?
W mniejszych miejscowościach także?
Właśnie się zastanawiam, czy nie pójść sobie zaklepać już terminów, żeby później mi nie poszło bokiem.
Orientowałam się w cenach makijażu próbnego i ślubny, to próbny kosztuje u mnie 40 zł. a ślubny 50
Początkowo chciałam, żeby umalowała mnie szwagierka, ale dotarło do mnie, że to będzie musiało jakoś wyglądać przez cały dzień i noc, więc oddam się w ręce specjalistki.

Poza tym, jaką piosenkę bierzecie na pierwszy taniec?
Polska, zagraniczna?
Ogólnie moja mama się strasznie rwała do zaśpiewania nam pierwszego kawałka (śpiewała i grała kiedyś na weselach), ale mamy upatrzoną już zagraniczną piosenkę, a ona z angielskim kiepsko.

Zakochałam się ostatnio w tym kawałku:

Ale nikt nam tego nie zaśpiewa pewnie

agatuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:56   #257
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
no a jak sama byś się poczuła, gdybyś dostała wykropkowane zaproszenie będąc z facetem w związku od 10 lat ? mi by było strasznie głupio i przykro.. już mniejszym nietaktem byłoby, gdybyś się jej wprost zapytała o dane chłopaka.
ja cały czas mowie o sytacji gdy jakimś cudem nie uda mi sie dowiedzieć o imie i nazwisko. I powiem ci szczerze, że bardziej poczułabym sie urazona o zaproszenie z os. towarzyszącą niz o to puste ale może ja jestem dziwna
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny
jeżeli uwazasz, że potrafisz się malować i ktoś wokół tez tak uważa to czemu by i nie? Moja koleżanka mówiła, że wiele dziewczyn ma te zdolności, ale większość nie wierzy w siebie. Ja trochę rad czerpię od Katosu z youtube
o tak uwielbiam ją!
Cytat:
jesli tak to ok, choć ja nadal uwazam ze slub to za duza ceremonia zeby sie obarczac jeszcze makijazem. W dniu ślubu bedziesz zdenerwowana, byc moze reka bedzie Ci drżała i popełnisz bląd, zdenerwujesz sie i bedzie jeszcze gorzej. Ja fryzjera i wizażystkę będę traktowała jako relaks przed.. nie potrzebuje dodatkowego stresu :P
i własnie - stres jest jedynym argumentem przeciwko moim planom
Cytat:
świat katarzyny, apropo makijażu ślubnego wykonywanego samodzielnie - ta dziewczyna wykonuje sama : http://beautyhairandfashion.blogspot...-makijazu.html
masakra bez porównania lepiej!
teraz w sobote bylismy na ślubie mojej koleżanki i miała makijaż za 150 zł i prawie w ogole go nie było widać (a wiem że nie chciała tak delikatnego), linia wlosów pomalowana (jest blondynką), kurcze no... sama nie wiem....
Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
faktycznie nie ma takiego. Chyba, że weźmiesz ten 3m i skrócisz jeśli nie znajdziesz krótszego
chyba go kupię :P pod koniec miesiąca podejme decyzję co do koloru sukienki i go zamówię taniej nie spotkam
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 10:58   #258
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
masakra bez porównania lepiej!
teraz w sobote bylismy na ślubie mojej koleżanki i miała makijaż za 150 zł i prawie w ogole go nie było widać (a wiem że nie chciała tak delikatnego), linia wlosów pomalowana (jest blondynką), kurcze no... sama nie wiem....
spróbuj sobie sama zrobić ślubny próbny jeśli jakimś cudem okaże się, że sprawia ci to problemy, albo że nie jesteś w 100% zadowolona to wtedy możesz pomyśleć o kosmetyczce. ale skoro masz umiejętności to ja na twoim miejscu wolałabym zainwestować w kosmetyki i zrobić samej makijaż

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-08-07 o 11:00
Stary 2013-08-07, 10:59   #259
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość

A ten 3m nie może być? Masz welon na całe wesele czy tylko na część? Bo jak tylko do kościoła to nawet bym nie ucinała

Co do malowania to w twoim przypadku może faktycznie skoro umiesz to robić tak profesjonalnie to lepszą inwestycją byłoby zakupienie dobrych kosmetyków chociaż z drugiej strony fajnie jest jak tego dnia się tobą zajmują inni a nie że wszystko sama Ale z punktu ekonomicznego na pewno bardziej opłaca się kupno kosmetyków
tylko że ja mam mały kościółek i ten 3 metrowy... hmm... powiedzmy że nie ma na niego miejsca a chce tylko do kościoła a potem wpiąć kwiatek i założyć go przed samymi oczepinami - moja teściowa już się burzy że cuduje i jej sie to nie podoba, a mi sie nie podoba jak ta zdechła firanka majta z aPanną Mlodą w tańcu i koniec
Cytat:
Napisane przez Isusia91 Pokaż wiadomość
Ale to są tylko dzieci, my też kiedyś biegałyśmy gdzie popadnie..
Ja np nie wyobrażam sobie żeby dać zaproszenie bez dzieci..
Rodzinie w twarz potem bym nie mogła spojrzeć..
tak, biegałam gdzie popadnie ale nie na cudzych weselach! Na pierwsze wesele poszłam w wieku 12 lat i tylko dlatego że moja mama była chrzestną PM.
Stary 2013-08-07, 11:00   #260
moooniaaaa
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:01   #261
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

swiat_katarzyny

piona! wiemy co pomocne, a fryzury to ze STYLIZACJE (Karolina)
Stary 2013-08-07, 11:02   #262
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
w sensie white? zacznij od carmen, potem white, oba są na jana pawla, a potem z white jedziesz tramwajem z hali mirowskiej 22 do centrum i stamtad na piechotke spokojnie na wilczą.
dzięki za odpowiedź tak też zrobię tylko do madonny pojadę samochodem

Edit:
10:00 carmen
11:20 white
13:00 madonna wilcza
next ----------- zoo

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-08-07 o 11:06
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:03   #263
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku.

Słodziak ale ja nie chcę żeby nam nikt obrączek nosił bo mi się to nie podoba jakby to było moje dziecko to fajnie ale pożyczać nie chce

Cytat:
tylko że ja mam mały kościółek i ten 3 metrowy... hmm... powiedzmy że nie ma na niego miejsca a chce tylko do kościoła a potem wpiąć kwiatek i założyć go przed samymi oczepinami - moja teściowa już się burzy że cuduje i jej sie to nie podoba, a mi sie nie podoba jak ta zdechła firanka majta z aPanną Mlodą w tańcu i koniec

tak, biegałam gdzie popadnie ale nie na cudzych weselach! Na pierwsze wesele poszłam w wieku 12 lat i tylko dlatego że moja mama była chrzestną PM.
Ha ha nie przejmuj się gadaniem ja też będę cudować - chcę długi welon do kościoła i potem albo zmienię na krótki albo odepnę tak jak mówisz i przypnę tylko do rzucania

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:04   #264
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatuch Pokaż wiadomość
Nie, małe miasto, przez które Poznaniacy zazwyczaj jadą nad morze, celuj dalej

Rezerwujecie już fryzjerki i makijażystki?
W mniejszych miejscowościach także?

Właśnie się zastanawiam, czy nie pójść sobie zaklepać już terminów, żeby później mi nie poszło bokiem.
Orientowałam się w cenach makijażu próbnego i ślubny, to próbny kosztuje u mnie 40 zł. a ślubny 50
Początkowo chciałam, żeby umalowała mnie szwagierka, ale dotarło do mnie, że to będzie musiało jakoś wyglądać przez cały dzień i noc, więc oddam się w ręce specjalistki.

Poza tym, jaką piosenkę bierzecie na pierwszy taniec?
Polska, zagraniczna?
Ogólnie moja mama się strasznie rwała do zaśpiewania nam pierwszego kawałka (śpiewała i grała kiedyś na weselach), ale mamy upatrzoną już zagraniczną piosenkę, a ona z angielskim kiepsko.

Zakochałam się ostatnio w tym kawałku:

Ale nikt nam tego nie zaśpiewa pewnie
U mnie w mieście, moja sprawdzona kosmetyczka wczoraj stwierdziła, że nie wie czy mnie umaluje na ślub - w kwietniu, bo nie wie czy będzie miała czas

A na pierwszy taniec zastanawiam się nad Kukulską i Piasecznym - Jesteś blisko mnie.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:05   #265
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Hej Wam, aaaale gorąąąąąco

Miałam beznadziejny sen ślubny

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:06   #266
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny

piona! wiemy co pomocne, a fryzury to ze STYLIZACJE (Karolina)
ja już cały YT mam obcykany

p.s. zmalowana też robi ładne makijaże, uwielbiam też Justyne z LGS
Stary 2013-08-07, 11:06   #267
exist_
Zakorzenienie

Cytat:

Uwielbiam ten tekst Mojej teściowej też się taki pomysł nie podoba i chyba jej powiem tak jak Ty napisałaś!!!
Stary 2013-08-07, 11:12   #268
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
- moja teściowa już się burzy że cuduje i jej sie to nie podoba, a mi sie nie podoba jak ta zdechła firanka majta z aPanną Mlodą w tańcu i koniec
.
mi tez się nie podoba zdechła firanka w tańcu haha tekst "MISZCZ" nie mogę przestać się śmiać

Cytat:
ja już cały YT mam obcykany

p.s. zmalowana też robi ładne makijaże, uwielbiam też Justyne z LGS
Ja znam zmalowaną tylko ogldam, ale większości makijazy nie potrafię zrobić więc bez sensu moje oglądanie poza tym mam brzydkie oko i jak sama sobie robię to mam wrażenie, że tylko pogarszam sytuację może jak będe mieć więcej czasu to posiedzę nad makijażem i w końcu coś fajnego mi wyjdzie... z kolei makijaż u innych mi nawet nieźle wychodzi

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:13   #269
tinyheart
Rozeznanie

Cytat:
Wow! Jej makijaz rzeczywiscie znacznie lepszy... mnie nawet glupia kreska na powiece brzydko wychodzi jak sie stresuje :P

A wlasnie, zeby byla moja data w pierwszym poscie to musze do poznanianki na pw prawda?

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-07, 11:13   #270
misia880
Zakorzenienie

ja mam juz i makijazystke i fryzjerke zaklepana.
Makijaz probny u mnie okolo 80 zl a lsubny 160- 180 zl.
Akurat tu nie bede oszczedzac bo dobre makijazystki tye sobie licza niestety

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości