|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Ja cały czas mówię: "on, jego, jemu, niego, o nim" .... wkręciło się na maxa. Nastawiłam się od początku, że na 100% chłopak - i teraz mam.... Ale cały czas mam w głebi nadzieję, że ukarze się siusiaczek...
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaz dzisiaj na placu zabaw pod oknem znów panienki się nie popisały subtelnością, aż tż patrzył z zaciekawieniem, co rzaadko mu się zdarza, zeby tak dzieciaki obserwowal. Jedna druga dosłownie strzaskała na placu, przy innych dzieciach a najpierw na siebie krzyczały brzydko :p lat na oko 7-8.A kiedy dowiedzialam sie, ze bedzie chlopak, to zaczęlam szukać plusów moszny i się ich także dopatrzyłam i w sumie bardzo dobrze mi już z myślą o chłopaczku.Kurcze, a niedawno te nasze dziewczyny i chłopaki byly jedynie podwyzszonym hcg ![]() ![]() a juz maja rece, nogi i cala reszte niezbednych gadzetow dostepnych w pakiecie startowym ![]() ![]() Natura jest niesamowita.
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te inne termometry mają w sobie alkohol...i strzepujesz trzęsąc je bardzo intensywnie, nie tak jak rtęciowy raz a porządnie, tylko wiesz, szybko, jakbyś chciała komuś b. szybko pomachać Kiedyś mi pani mgr podpowiedziała w aptece![]() Miło, że o mnie pytałaś na starym wątku, przed chwilą to odkryłam i tak mi się miło zrobiło )) :-*Ja mam tyle na głowie, że pierwszy raz nie byłam w stanie Was nadrobic...i mam strasznego stresa w związku z przepracowaniem i nadmiernym wysiłkiem.....otóż boli mnie brzuch w podbrzuszu ale tylko gdy się schylam...czytam na necie, że należy się martwić, gdy ból NIE mija przy zmianie pozycji....a mój mija...ale gdy się pojawia, to jest silny bardzo....racja, napracowałam się jak dziki osioł...spakowaliśmy cały swoj dobytek i przewiezliśmy w tydzień niecały....potem sprzątnelismy tamten dom, dziś jeszcze ogród, plewiłam warzywniak i długo byłam schylona, kucałam....a w międzyczasie remontujemy, sprzątamy i urządzamy nowe lokum....i wszystko sami...mój schorowany małż po 30 operacjach i ja.... wiecie co? Już płakałam ze zmęczenia przez ostatnie kilka dni...i dziś stres zszedł, dom oddany, myślałam, że w końcu odpocznę, kupiłam sobie bavarię 0,0% alkoholu jabłkową i brzoskwiniową....i mam masakrę, tak się martwię, boję się iść kąpać, że znów będę musiała się schylić...małż pojechał nieżywy na noc jeszcze do pracy, a ja poszłam do teściowej spytać co ona myśli, czy by nie jechać na IP....ale ona powiedziała, że nie trzeba, mam się położyć...wziełam no-spę, pierwszy raz w tej ciąży...troszkę czuję ulgi.....NIENAWIDZĘ TEGO NIEPOKOJU, wiecie?Tej bezsilności, że temu dzieciątku nic nie grozi, że serduszko mu bije, że jest mu dobrze...Jak nie minie do jutra, to pojedziemy na IP...myślicie, że to dobra myśl???
|
|
#244 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Lidka, selena, gratuluję poznania płci.
SunShineDoll, współczuję akcji z pralką, mi wysiadł odkurzacz, ale pralka też zaczyna wydawać jakieś podejrzane dźwięki ![]() Cytat:
.Cytat:
.
|
||
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Pomponka;42269101]To nie była żadna z trisomii, tylko rzadki zespół wad układu kostnego i nerwowego, nie do wykrycia przez żadne badania prenatalne, jedynie usg. Także nie miałam żadnych więcej
Dzieki za info. Przykro mi, ze tak było u ciebie. Teraz bedzie napewno dobrze. ![]() Trzymam kciuki za Was wszystkie, żebyśmy dotrwały w tym gronie i wiekszym 11 stopni teraz w nocy...parę dni temu wlaczalam klime w aucie, a dziś ogrzewanie
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-08-14 o 23:47 |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Agoola, pewnie że nie wolno się przemęczać, ale skoro nie było wyjścia i się stało to po prostu odpocznij. Jutro, pojutrze wrzuć na luz wysypiaj się, dużo leż i oszczędzaj. Nospę w ciąży można i ja też brałam jak z przemęczenia miałam sztywny brzuch. Do tego brałam magnez.
Jeśli będziesz się niepokoiła to jedź na IP, wszak denerwowanie się w ciąży jest niedobre- ale na pewno to nic poważnego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
I tego będę się trzymać
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | ||
|
Rozeznanie
|
Ciebie jedną widziałam, bo się na profilu przyznajesz :P Jak ujawni się więcej lublinianek, to poruszę kwestię lekarzy, bo zastanawiam się nad zmianą mojego prowadzącego....
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny polecam dokument, pewnie część z Was zna: "Spisek żarówkowy - historia zaplanowanej nieprzydatności" (normalnie chamstwo, drobnomieszczaństwo i brak witamin - wygląda na to, że został usunięty z YT... )Tak czytam Ciebie i stwierdziłam, że lepiej bym tego nie określiła
|
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))
|
|
#250 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Miałam właśnie zapytać o te twardnięcia brzucha- Emma, dobrze pamiętam, że takie miałaś? Dużo tego magnezu brałaś? Jakiś szczególny? Mam wizytę dopiero 30.08 a nie chcę pisać do lekarki bo i tak mnie traktuje jak hipochondryka... A magnez mam brać od kardiolog, ale z potasem, więc nie wiem już w ogóle co robić (to znaczy teraz to idę spać . )dobranoc Wam
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego dnia- u nas słonecznie
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj od rana mąż mnie dobija, obudził mnie o 8 zapytać czy wstaję czy śpię, bo on na rower idzie, no i już miałam pospane, a on ani na rower nie poszedł ani nigdzie i siedzi i mnie denerwuje
|
|
|
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() na pierwszej stronie dodałam w moim poście kilka informacji- mogą się przydać. Listy pożyczone od mamuś 2012 Emma- jak jeszcze coś mam dodać to podeślij Cytat:
ja to się w ogóle boję małych dzieci- serio. Boję się nawet dotknąć takiego noworodka aby nie uszkodzić, nie wiem jak sobie z własnym poradzę ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kiedyś mając 10-12 lat zajmowałam się kuzynem, no ale on miał z ok 6 miesięcy - wtedy było to dla mnie proste jak budowa cepa, ...hmm ale z noworodkiem to chyba już nie jest tak prosto...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
I am
![]() Cytat:
Ja biorę magnezin (ten 500) 4 razy dziennie. Nospę mam brać jak jest bardzo źle. Myślę, że najlepszą dawkę ustaliłby Ci lekarz, bo jednak każda z nas jest inna i potrzebuje nieco innej dawki. ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Myślę że z takich list to już każda wybierze coś dla siebie i zdecyduje co jest jej niezbędne jednym słowem stworzymy indywidualną listę dla siebie
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam brata 7 lat młodszego więc małe dzieci nie są mi obce. \poza tym wszystkie moje przyjaciółki mają już dzieciaki (najstarsze 18 lat a najmłodsze pół roku) wiec też styczność miałam ale zawsze protestowałam jak mi na ręce dawali. Ja nawet nie jestem w stanie pogłaskać takiego dziecka ręką- co najwyżej palcem aby nie uszkodzić.Nie mówiąc już o dotykaniu głowy- ciemiączko!!!! przecież tam jest mózg i pulsuje wiem wiem- głupia jestem
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
co do magnezu, to ja biorę magneB6 tak to się chba nazywa, ale ja biorę na skurcze w nogach najbardziej bo od zawsze mnie męczą a teraz się nasiliły.
Ja właśnie w związku z pobudką siedzę z farbą na włosach, więc jest jakiś plus tej sytuacji
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Dziewczyny, czy Wy też denerwowałyście się tak przed ślubem? ![]() Miejsca sobie nie potrafię znaleźć... spać w nocy ciężko, cały czas jakieś głupie sny. Ja się denerwuję, a dzieciątko cierpi
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja bywało,ze jako nastolatka trzymałam noworodka na rekach chwilę, a jak moje damy sie urodziły to trzymałam w objęciach 1,5 kilograma (jedną) a że w szpitalu nauczyłam się jak trzymać(kąpać też) maluszka to nawet rożki mi nie podchodziły i jak dla mnie były zbędne reszta tylko w rożkach je brała. Ale cóż to cecha indywidualna ale naprawdę nie ma sie czego bać.My mamy i tak będziemy się z dziećmi obchodzić jak z jajkiem, bo pielęgniarki to mają już taka praktykę przy kapaniu noworodków,zresztą zobaczycie. ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Mariee spokojnie, też był stres i mi szybko minął, za to mój mąż jakby kij połknął tak wyglądał
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko to normalne zawsze stres jest - napij się melisy powinno pomóc
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny ja wstałam z pół godziny temu
pospałam nie powiem choć mogłabym i dłużej ale wstyd.Dzisiaj wolne a i tak nie odpocznę, ogólnie potrzebuję urlopu bo juz nie daję rady a co najgorsze, miałam mieć jutro wolne bo byłam za kolerzankę w sobotę cały dzień i co ? ta mi mówi ,że nie przyjdzie w piątek bo tyle godzin będzie musiała pracować w tygodniu, a jak ja po całym w sobote byłam to dobrze. ![]() Doczytałam ,że pisałyście o plackach ziemniaczanych i narobiłyście mi ochoty , a ja kartofli w domu nie mam . Dobrze ,że dzisiaj zakupy ![]() Ja zawsze jadłam ze śmietaną i cukrem albo gulaszami, sosami lub takie suche . Co najfajniejsze mój TŻ poznał placki jak sie do niego wprowadziłam Mnie nie ciągnie jakoś na słodkie dziennie zjem cukierka albo ciasteczko maślane i to wszystko, ale za to kebab i cheesburgera to bym mogła codziennie, a to takie niezdrowe. A najgorsze jak poczuję w tramwaju jak się ktoś obżera , zabić mogę dosłownie ![]() Gratuluję kolejnych płci i trzymam kciuki za wszystkie badania Dbajcie o siebie . A ja idę robić pierogi z kapusta i grzybami ![]() ![]()
|
|
|
|
#263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spójrz na to z tej strony. Ja się nie denerwowałam tylko cieszyłam tą chwilą (bo to chwila...mija bardzo szybko-ani się obejrzysz a już będzie po wszystkim). Denerwowali się za to wszyscy dookoła mnie rodzice, dziadkowie, siostra![]() Cytat:
Mi też siostrzeńca lepiej się trzymało bez tego rożka. A już ten usztywniany to w ogóle jakaś masakra.
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
Marieee, nie warto się stresować... ja przed ślubem raczej nie bałam się niczego, trzeba podejść na luzie, stres nic nie pomoże a może zaszkodzić, trzymaj się Kochana
![]() Bella7, ja właśnie boję się tej nadmiernej "pewności" siebie pielęgniarek podczas kąpania dziecka... mimo tak ogromnej wprawy wolałabym żeby jednak obchodziła się z moim dzieckiem jak z jajkiem - taka opcja wydaje mi się mimo wszystko bezpieczniejsza
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosz kurna jakie chamstwo- a weź Ty idź na zwolnienei i niech się w tyłek cmokną- w prawy półdupek przez lewe ramię
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A spałam bardzo dobrze, nawet w dzień ślubu ciężko mi było się obudzić i wstać. Makijaż też udało mi się bez problemu zrobić i jeszcze pomalować siostrę.Lekkie nerwy i przez krótko poczułam dopiero jak weszliśmy do kościoła i była chwila na pomodlenie się.
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Mi w kościele to nogi drżały. Aż się cieszyłam, ze mam długa suknie na kole
a po przysiędze to luzik zupełny.Ale też mega byłam szczęśliwa. Wieczór wcześniej mama zrobiła mi zubrowke z sokiem jabłkowym i to mnie tak wyluzowalo, spalam jak dziecko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam totalnie wrażenie że wszystko na mnie spadło... jeszcze tyle załatwiania... Dziś na wódkę będziemy przyklejać nalepki... oczywiście Teściowa jedzie pozwiedzać jakiś zamek, bo po co pomóc
Przyjdą na gotowe.. Też bym chciała poleżeć do góry tyłkiem, i odpoczywać Zawiodłam się na niej na całej linii. Miała kupić wino.. wykpiła się, muszę kupić sama. Miała kupić owoce... oczywiście, nie.Teść miał z TŻ jechac po alkohol, w końcu wczoraj się dowiedziałam że sam po to pojechał bo jego ojciec czasu nie znalazł. Na weselu chcą jakiegoś udźca czy coś, kto ma załatwić? Moi rodzice. I jeszcze ta jej ciemno granatowa sukienka na pierwszy dzień.... ![]() eh.... idę zaparzyć sobie melisę.. Jakiś dół przedślubny albo marudzę.. bo już sama nie wiem.
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
A to normalne. U nad też tak było więc się nie przejmuj. Po wszystkim będziesz tylko z siebie dumna, ze dałaś radę i wszystko sami zrobiliście.
Potem tylko wysłuchać narzekań, ze to i to złe i niedobrze zrobione a później tylko radość, oglądanie zdjęć i ewentualnie filmu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#270 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Współczuję i życzę aby szybko minęło! A może faktycznie lepiej podejść i niech sprawdzą? Na pewno jest wszystko dobrze,ale wiesz dla twojego spokoju...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

chociaz dzisiaj na placu zabaw pod oknem znów panienki się nie popisały subtelnością, aż tż patrzył z zaciekawieniem, co rzaadko mu się zdarza, zeby tak dzieciaki obserwowal. Jedna druga dosłownie strzaskała na placu, przy innych dzieciach 
16.06.2012r. 

)

przecież tam jest mózg i pulsuje 

Przyjdą na gotowe.. Też bym chciała poleżeć do góry tyłkiem, i odpoczywać