|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() Ciekawe jak będzie wyglądała bo to w końcu już 25 tydzień! Ciężkie tematy dzisiaj na wątku... Co do Babci wiem o czym mówisz,najpierw pamiętam jak mama zajmowała się babcią,a 3 lata temu ojciec "walczył" ze swoją leżącą mamą .Niestety starość się Panu Bogu nie udała Ja chodzę na NFZ i nie narzekam na moja ginkę chociaż też mogłabym jej zarzucić np że ostatnio nie zwróciła na moje podwyższone leukocyty,tylko dopiero endo zaregował.Ale tak to jest ok. Natomiast chodziło mi bardziej o to że dopiero jak poszłam prywatnie na połówkowe to w moim przypadku lekarka się zainteresowała i wszystko wytłumaczyła.Potrafiła powiedzieć więcej niż tylko zdanie że jest dobrze. |
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
podsmażasz na większym ogniu (1-2 min), dodajesz cebulkę pokrojoną tak jak lubisz, przykrywasz pokrywką i dusisz do miękkości czy jak tam lubisz. Moja babcia lubi taką, jakiej ja nie zjem, bo częściowo surowa, i jak miałam ochotę to zawsze dusiłam bardziej aż była mięciutka i wtedy dało się zjeść ;D jeśli nie zaszkodzi to smacznego ;-)
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj pisałam że wrzucę plan porodu, a w sumie opieki okołoporodowej który dostaliśmy na SR.
A teraz spadam do prasowania w końcu
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewcszyny ale się wku*wiłam
Przyszła paka ale brak w niej materaca!!! No nic może kurier zapomniał dołożyć i już dzwoniłam do sklepu, mają towyjaśnić, bo niby nadali 2 oddzielne kartony....Ale deuga sprawa to przewijak...zamawiałam kremowy a przyszedł zielony!! do niczego mi on nie pasi a głupia baba twierdzi, że ten co ja zamówiłam to jest przecież zielony i ona na stronie taki u siebie widzi to co ja kuźwa nie rozrózniam kolorów??? Oczywiście jak chce zwrócić to oni mi oddadza kasę ale za przesyłkę muszę sama zapłacić Zobaczcie same przewijak nr 103 http://babyaccessoriesireland.com/en...heels-mat.html a to fotka tego co doszedł - robiona kom to jakość kiepska, na żywo bardziej intensywna ta zieleń |
|
|
|
#245 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
34 tydzień wydaje mi się dobry, o ile do tego czasu nie urodzę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko bez nerwów, tym nie przyspieszysz nic.Spokojnie zrób z nich pajaców, tyle, bo mi też to na kremowy nie wygląda
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciągnęłam aparat i zrobiłam lepszą fotę...
Jest różniaca prawda?? |
|
|
|
#249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie kolor 103 to taki beż,a ten na fotce którą dodałaś to ewidentna zieleń.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Ja wątróbkę smażę w taki sposób:
najpierw smażę cebulkę, po czym cebulkę zrzucam na talerz i na tym samym tłuszczu smażę małe kawałki wątróbki- ścinam je z każdej strony, po czym wrzucam na patelnię z powrotem cebulkę i duszę ale nie za długo i nie pod przykrywką ( bo wtedy się parzy a nie smaży) po jakiś 5-7 min nie dłużej zdejmuje z patelni. Wątróbka kurza jest bardziej miękka po usmażeniu niż wątroba wieprzowa...ja stanowczo wolę wieprzową od kurzej...ale kurzą też zjadam. Ja nie mam jeszcze miliona rzeczy i szczerze zaczynam się powolutku już rozglądać i zastanawiać poważniej nad tym wszystkim bo za chwilę to się obudzę z ręką w nocniku. A i oczywiście nie mam torby do szpitala...takiej podróżnej brać nie będę bo za duża i w szpitalach grymaszą...sama nie wiem. |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyślij im to zdjęcie i może nauczą się rozróżniać kolory...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te przewijaki sie różnią nawet wzorkami, na tym zielonym nie ma po bokach tych listków i miarki Ale wszystko inne przyszło w takich kolorach jak powinno wg ich strony!! |
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Ale właśnie właśnie co lekarz to opinia, pewnych rzeczy na samym początku ciąży nie wolno jeść, wtedy kiedy wszystkie narządy się kształtują...na początku też jadłam tylko wołowinę i indyka i królika...teraz kiedy narządy już są dopracowane a dziecko nabiera masy i na tym się skupia to można od czasu do czasu ( podkreślam) zjeść wątróbkę...gdybym się tym objadała codziennie to rzeczywiście niezbyt dobrze...ale to jest tylko od czasu do czasu...a muszę bo skoncetrowane ilości żelaza w tabletkach w proszku, powodują większe zniszczenia w organiźmie, więc tak źle, tak niedobrze a dziecko dotlenić trzeba.
![]() Ja oprócz zmniejszonej jak na razie dawki żelaza w tabletkach cały czas mam utrzymywać dietę żelazową, czyli: wołowina, szpinak, pietruszka natka, mango, wątróbka od czasu do czasu, lampka wina( tego nie stosuje, nie jestem w stanie się zmusić), pomarańcze i owoce z dużą ilością witaminy C |
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś nawalił i to bardzo bardzo mocno z tymi kolorami. Dom wariatów.
Ale nie denerwuj się wyślij im swoje zdjęcia i poproś aby przysłali Ci kremowy przewijak a nie zielony i kiedy paczka przyjdzie z kremowym Ty dopiero zwrócisz zielony. |
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak pewnie pomyliła i jeszcze Ci wmawia że zamówiłaś zielony,kłóć się z nią,nie masz jakiegoś potwierdzenia na kolor który zamówiłaś? |
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
To powiedz jej żeby się przyjrzała! Jeśli jest błąd po jej stronie to ma problem ona, nie Ty, powiedz jej o wzorkach i w ogóle. Dzwoń i dzwoń ;-)
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, różnica jest ewidentna, walcz o swoje i się nie dawaj.
Mi na orlenie jak jechaliśmy na wakacje gośc chciał wmówić, że ja zamawiałam hot-doga z samym ketchupem kiedy ja zawsze zamawiam z ketchupem i musztardą. Ale on oczywiście wiedział lepiej. Z kobietami w ciązy nie ma co zadzierać
|
|
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Ten 103 to może taki lekko zielonkawy(u mnie na monitorze) ale nie taki zielony który dostałaś
|
||
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego lubię all. Bo jak mi coś sprzedający podpadnie to od razu komentarz negatywny, a te wielkie sklepy to się tego boją bardzo. Bo jeden odpowiednio nasmarowany koment może ich pozbawić wielu klientów. |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usiłuje Ci kit wcisnąć |
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Anoula, u nas prosiliśmy o wino lub książkę zamiast kwiatów. I zastosowali się wszyscy
Co do prezentów, to nie było listy oficjalnej, ale było powiedziane, że "idziemy na swoje" i nie mamy nawet sztućców. Więc rodzina dzwoniła i pytała "Czy ktoś już sobie rezerwował mikrofalówkę? Bo jak nie, to ja Wam kupię". Było pół na pół- połowa dała koperty, połowa prezenty. Wszyscy [nawet dalsi wujkowie] dzwonili do nas pytać o "dostepność" danego produktu. Wyszło to spontanicznie i fajnie
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Melduje ze u nas wszystko w porzadku, pozniej bede Was nadrabiac i napisze jak po wizycie. Poki co okropny "mlyn" mam od rana Milego dnia mamusie
|
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kociak fajny dzień Ci się szykuje
Zamówiłam materac, rożek, komplet pościeli i ten nieszczęsny przewijak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szczerze to pierwszy raz mam taką sytuację i zobaczę co i jak z tym wyjdzie, najwyżej ich obsmaruję Chociaż ja to bym chciała wszystko kulturalnie i spokojnie wyjaśnić, ale jak sie nie da to
|
|||
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielen az razi w oczy a na stronie pisalo jaki kolor ma ten przewijak??
|
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny w jaki sposób monitorujecie ilość ruchów dziecka? Mój jest aktywny z samego rana jak jeszcze śpię i późno wieczorem. Wiem, że powinno być minimum 10 ruchów w ciągu dwóch godzin - chodzi oczywiście o te godziny aktywności tak? Bo jak teraz miałabym mieć przez 2 godziny 10 ruchów to bez szans
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- paulinaizabela kłóć się o swoje. Przysłali ewidentnie INNY przewijak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

a wcześniej liczyłam od 1
Wtedy wiedziałam wszystko. A teraz du.pa. Ale nie mogę się już doczekać soboty 
to co ja kuźwa nie rozrózniam kolorów???
Ginka mówi, ze mam dalej twardy brzuch, mimo iż biorę magnez 3x dziennie po 2tabl., ale mówi, ze to raczej taka moja uroda, bo szczuplutka jestem, ale przy następnej wizycie mam mieć KTG bo to już będzie 30tydz i tam sprawdzi czy są jakieś skurcze czy nie. Ogólnie tez wykurzyłam się na te zdjęcia. Bo kurczę cały miesiąc czekam żeby zobaczyć Wiktorie i dupa. Tak się wykurzyłam, ze na sobotę zapisałam nas na 3d/4d. Powiedziałam mężowi, żeby skały srały to ja chce zobaczyć Małą i wiedzieć ze jest wsio w porządku
jeszcze kawcie sobie musiał zrobić, pacjentek pełno.. no ale nic weszłam a ten sobie recepty wypisuje bo chce szybko skończyć prace.. i w międzyczasie przeprowadza wywiad ze mną, jak skończył wypisywac to zaczął pytać o to samo ;/ ja mu mówie że mam wieksze te skurcze, bolą mnie itd a ten mi powiedział : jakby było ttroche kilogramów mniej to by nie bolały. " kurde tak mnie to uderzyło ze masakra. ale nic sie nie odezwalam, powiedział potem ze faktycznie twardy brzuch ale no-spa forte 3 razy dziennie pomoże.. potem USG. szuka i szuka i po jakiś 10 minutach pyta- czuje Pani ruchy? a ja : a czmeu Pan pyta? NO bo musze wiedzieć, na tym etapie to musi Pani czuć ruchy i je liczyć.. no wiec? i mu mówie ze czuje, a on takie wrażenie sprawiał jakby mu kamień z serca spadł, po minucie powiedział- na tym sprzęcie to Pani wiele nie zobaczy, ale z teo co widze to jest ok, łożysko ok, dziecko ok. i potem dalej rozmowa. Pytam o te USG a on do mnie: nie widze konieczności zrobienia

za tygodnie.