Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 17:52   #241
paciarotta
Raczkowanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

[QUOTE=Czarnula204;4252616 1]Co to jest beta-HCG i czemu służy jego oznaczanie?

Dziękuję, to też wyczytałam. Zastanawiam się tylko czy taki wzrost przy duphastonie ktory biorę (a to on mi podnosi progesteron) nie jest za mały..

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Paciarotta
Głowa do góry jutro już wszystko będziesz wiedzieć, my przecież nie jesteśmy lekarzami, a badanie usg wszystko pokarze. Myślę że jutro usłyszysz pięknie bijące serduszko. O której ta wizyta?
Dziękuję
Wizyta o 17.30. Liczę na serduszko..jeszcze nigdy do tego etapu nie dotrwałam
paciarotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 17:58   #242
M_aria
Rozeznanie

Paciarotta
Będę trzymać
Jeśli można zapytać to co wcześniej się stało?

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2013-08-29 o 18:01
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:06   #243
paciarotta
Raczkowanie

Cytat:
Paciarotta
Będę trzymać
Jeśli można zapytać to co wcześniej się stało?
2 poronienia na wczesnym etapie, 5 tydz 3 lata temu i 6 tydz. 2 lata temu zakonczony łyzeczkowaniem. nie brałam wtedy zadnych leków bo nawet nie zdążyłam pójsc do gin. dopiero po krwawieniu dowiedziałam się że juz po wszystkim. jestem jedynym dzieckiem, moja mama oprocz mnie tez miala poronienie/a (?). A więt troche genetycznie taka moja uroda, podobno to się lubi powtarzac..
Stary 2013-08-29, 18:16   #244
M_aria
Rozeznanie

Paciarotta
Rozumem Cię doskonale, dobrze że jesteś pod opieką lekarza. Ta Beta różnie wzrasta, mi moja ( niska) też spędza sen z powiek. Najważniejsze że rośnie będzie dobrze zobaczysz i jak jutro usłyszysz serduszko to otwarzysz naszą listę
Stary 2013-08-29, 19:05   #245
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

[QUOTE=paciarotta;42526550]
Cytat:
Napisane przez Czarnula204 Pokaż wiadomość
Co to jest beta-HCG i czemu służy jego oznaczanie?

Dziękuję, to też wyczytałam. Zastanawiam się tylko czy taki wzrost przy duphastonie ktory biorę (a to on mi podnosi progesteron) nie jest za mały..

Dziękuję
trzymam mocno kciuki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:54   #246
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość

Moj maz to takidziwny stwor ktorynie lubi rozmawiac. Czasem wydaje mi sie ze on mysli ze jak nie bedzie o problemie mowil to problem sam zniknie.

A ja wiem, ze wlasnie stad biora sie nasze problemy :-(
Kazda proba rozmowy konczy sie jego fochem i ucieciem rozmowy... ehhh ciezki przypadek ze mnie tez i pewnie dlatego tak nam ciezko

Kiedyś jak nie byliśmy małżeństwem a mieszkaliśmy razem bywały dni lepsze i gorsze. Ale jak mój Tż nie chciał rozmawiać a problem sam nie znikał brałam kartkę długopis i pisałam to co mi na serduchu leżało i list zostawiałam Tż i szłam np do pracy. On miał czas żeby się z tym zapoznać przemyśleć, I jak wracałam sam ze mna rozmawiał i przepraszał. teraz już nie muszę pisać

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:07   #247
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Kiedyś jak nie byliśmy małżeństwem a mieszkaliśmy razem bywały dni lepsze i gorsze. Ale jak mój Tż nie chciał rozmawiać a problem sam nie znikał brałam kartkę długopis i pisałam to co mi na serduchu leżało i list zostawiałam Tż i szłam np do pracy. On miał czas żeby się z tym zapoznać przemyśleć, I jak wracałam sam ze mna rozmawiał i przepraszał. teraz już nie muszę pisać
też tak robiłam ale jak zaczęłam pisać to litania była na 2 kartki a4 albo więcej he he ale pomogło czasami jak się z nim pokloce to tez tak robie

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-29, 20:09   #248
Patusia1711
Rozeznanie

Dot.: Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Przepraszam, że tak się wetnę w wątek ale tak podczytuję Was od pierwszego postu. Mam taką wielką nadzieję, że będę mogła w najbliższym czasie do Was dołączyć "pełną gębą" tzn "pełnym brzuszkiem"
Czekamy z mężem na okruszynkę już od 2 lat... Może ten cykl będzie wreszcie szczęśliwy
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:24   #249
M_aria
Rozeznanie

Patusia
Trzymam kciuki!
Stary 2013-08-29, 20:33   #250
kashha
Zadomowienie

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

I to jest najlepsze wyjscje! Ale jak sie kocha to trzeba probowac jak nie drzwiami to oknem! Chociaz takie wygibasy w ciazy wskazane nie sa

Wybieram sie w przyszlym tygodniu do lekarza wizyta jeszcze nie umowiona... mam nadzieje ze uslysze juz serduszko tfu tzn uslyszymy :-* bo tz chce isc...
ale mam hustawke nastrojow, raz sie smieje, raz placze... raz jestem szczesliwa za chwile zdolowana... masakra! ale te listy lodniosly mnie na duchu... dzieki dziewczyny! <przytul>

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 22:13   #251
paciarotta
Raczkowanie

ILONA [QUOTE=ilona_0105;42528022[/QUOTE]

Cytat:
Paciarotta
Rozumem Cię doskonale, dobrze że jesteś pod opieką lekarza. Ta Beta różnie wzrasta, mi moja ( niska) też spędza sen z powiek. Najważniejsze że rośnie będzie dobrze zobaczysz i jak jutro usłyszysz serduszko to otwarzysz naszą listę
Dziękuję dziewczyny! Jesteście kochane!

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak się wetnę w wątek ale tak podczytuję Was od pierwszego postu. Mam taką wielką nadzieję, że będę mogła w najbliższym czasie do Was dołączyć "pełną gębą" tzn "pełnym brzuszkiem"
Czekamy z mężem na okruszynkę już od 2 lat... Może ten cykl będzie wreszcie szczęśliwy
Witaj Patusia, dołącz do nas czym prędzej! Trzymam kciuki.
Stary 2013-08-29, 22:35   #252
kandulska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paciarotta Pokaż wiadomość

Dziękuję
trzymam kciuki zebyś usłyszała jutro serduszko!!!! bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
oby ten cykl okazał się owocny

Cytat:
też tak kiedyś robiłam ,już kupe lat temu ,ale zawsze pomagalo.

jejku jaki dziś straszny dzień,nic mi sie nie chce.. jeszcze gosci mialam wieczorem..
ogólnie jestem przerażona moim apetytem,a raczej jego brakiem... malutko jem..na nic nie mam ochoty... chociaż dziś przez myśl przeszedł mi bigos... dziewczyny jak u Was z apetytem??

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Wszystkim majowo-czerwcowym mamusiom zycze spokojnej ciazy i wytrwalosci!!!!

Mama majowa 2011 (a mialam byc kwietniowa )

ps. Podczytuje was troszke, bo mam cicha nadzieje dolaczyc do waszego watku za jakies 2-3 tygodnie Maj to fajny miesiac na rodzenie
dziękujemy zapraszamy

Cytat:
Napisane przez magma85 Pokaż wiadomość
Witam się popołudniowo jak się dziś mamusie czujecie, bo mnie dziś dopadło strasznie zmęczenie, w pracy myślałam, że zasnę, a w dodatku strasznie mnie piersi bolą mam wrażenie, że mi je zaraz rozsadzi czy Wy macie to samo?
dziś dokładnie tak samo zmęczona jestem..

Okruszek

Edytowane przez kandulska
Czas edycji: 2013-08-29 o 22:31
kandulska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 23:29   #253
kashha
Zadomowienie

Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Kandulska u mnie tez srednio z apetytem na malo co msm ochote. a jak juz cos zjem to tdoszeczke i zaraz mam mdlosci :-/

Stary 2013-08-29, 23:51   #254
m_berry
Przyczajenie

witam
co za dzien,az ze stresow brzuch mnie konkretnie pobolewal wieczorem,mam nadzieje ze wszystko z moja Pesteczka w porzadku.
Keshha ,mam nadzieje ze wszystko ulozy sie w Twoim zwiazku,listy to dobry pomysl,sama probowalam,choc tz nie byl zbyt chetny by je czytac,wazne to utrzymac komunikacje w zwiazku,juz lepiej sie klocic I godzic,niz udawac ze nic sie nie dzieje I budowac mur.

Dziewczyny macie juz jakies typowo ciazowe objawy,lub zachcianki?
Ja bym mogla cala liste stworzyc,choc nie jest tak zle jak bylo w pierwszej ciazynajbardzie j dobija mnie nerwowosc I kompletny brak cierpliwosci,musze sie kontrolowac ze wzgledu na chlopakow,latwe to nie jest

Trzymam kciuki za nadchodzace wizyty,powodzenia
m_berry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 04:54   #255
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Witam was z samiuskiego ranka
Wstalam tz zrobić śniadanie do pracy i znowu mam mdlosci ja już sama nie wiem co jest grane wy jesteście w ciąży a ja zbieram objawy za was
zaznacze ze mdlosci sa dosc silne, i mam jakiś wyostrzony wech. dziś jak tz gotowalam parowki na śniadanie żeby zjadł przed praca, to walczylam ze soba żeby nie podać mu ich z dodatkiem było mi tak nie dobrze zresztą nadal tak jest ...
ciekawe coś to takiego mnie tak morduje

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 05:37   #256
kashha
Zadomowienie

Re: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Wstalam tz zrobić śniadanie do pracy i znowu mam mdlosci ja już sama nie wiem co jest grane wy jesteście w ciąży a ja zbieram objawy za was
zaznacze ze mdlosci sa dosc silne, i mam jakiś wyostrzony wech. dziś jak tz gotowalam parowki na śniadanie żeby zjadł przed praca, to walczylam ze soba żeby nie podać mu ich z dodatkiem było mi tak nie dobrze zresztą nadal tak jest ...
Ja mam wech wyostrzony jak pies tropiacy mdlosci delikatne... moze meczy nas to samo

jak ja nie lubie wstawac rano robic tz kanapek do pracy :banghead::banghead:

Stary 2013-08-30, 05:58   #257
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Ja mam wech wyostrzony jak pies tropiacy mdlosci delikatne... moze meczy nas to samo

a ja się przyzwyczaiłam nie pracuje to chciaz na chwilę mogę wstać nie mam dzieci więc potem cały dzień mogę odsypiac jak idzie z psem to idzie do piekarni po bulki mój tz jest dosc szczuplutki od jakiegoś roku (jak nie pracuje ) staram się mu dogadzac żeby przytyl a tu nic nie widać lepiej go ubierać niż karmić a nie widać po nim że lubi zjeść

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:

ja znowu mam tak, ze dużo zapachów mi przeszkadza i mam odruch wymiotny

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 06:14   #258
kashha
Zadomowienie

Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
a ja się przyzwyczaiłam nie pracuje to chciaz na chwilę mogę wstać nie mam dzieci więc potem cały dzień mogę odsypiac jak idzie z psem to idzie do piekarni po bulki mój tz jest dosc szczuplutki od jakiegoś roku (jak nie pracuje ) staram się mu dogadzac żeby przytyl a tu nic nie widać lepiej go ubierać niż karmić a nie widać po nim że lubi zjeść

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

ja znowu mam tak, ze dużo zapachów mi przeszkadza i mam odruch wymiotny

Dla mnie na poczatku robienie kanapek bylo przyjemnoscia wymyslalam salatki dresingi itd a teraz uwazam ze to przykry obowiazek.
Mialam dzis srednio mila rozmowe z moja tesciowa z ktorej wynikalo ze ona ma syna chodzacy ideal a ja jestem ta zla i niedobra ktora nie potrafi docenic i ze go pcham w ramiona innej k.... zaswiecilo mi sie po raz kolejny EMERGENCY EXIT

Tak po za tym to nie pamietam kiedy powiedzialam o tz cos dobrego ostatnio mam same pretensje :-( z jednej strony nie jest mi obojetny a z drugiej...moze to ze mna jest cos nie tak? moze naprawde spotkalam fajnego faceta tylko moje fochy tak negatywnie na niego dzialaja???
moze mam defekt i nie potrafie byc szczesliwa???

Stary 2013-08-30, 06:33   #259
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Dla mnie na poczatku robienie kanapek bylo przyjemnoscia wymyslalam salatki dresingi itd a teraz uwazam ze to przykry obowiazek.
Mialam dzis srednio mila rozmowe z moja tesciowa z ktorej wynikalo ze ona ma syna chodzacy ideal a ja jestem ta zla i niedobra ktora nie potrafi docenic i ze go pcham w ramiona innej k.... zaswiecilo mi sie po raz kolejny EMERGENCY EXIT

Tak po za tym to nie pamietam kiedy powiedzialam o tz cos dobrego ostatnio mam same pretensje :-( z jednej strony nie jest mi obojetny a z drugiej...moze to ze mna jest cos nie tak? moze naprawde spotkalam fajnego faceta tylko moje fochy tak negatywnie na niego dzialaja???
moze mam defekt i nie potrafie byc szczesliwa???

każda teściowa uważa że syn jest idealny a my jesteśmy te zle kij zawsze ma dwa końce... twoje fochy też muszą z czegoś wynikać... gdyby umiał rozmawiać nie było by takiej sytuacji.
my też mieliśmy poważny kryzys... zrobiłam kolację przy świecach itd i powiedziałam że mam dosyć że jak nie zmieni się itd to niestety ale się wyprowadze. powiedziałam że albo zacznie rozmawiać normalnie i zacznie dbać o mnie albo to koniec. mieliśmy taki czas że on przychodził do domu kładł się spać i rano wychodził do pracy potem po pracy wychodził sobie z kolegami itd. ja wszystko rozumiem ale trzeba znać umiar.
a przy tej kolacji wyciągalam od niego informacje i powiedziałam że jak tylko podniesie głos albo strzeli focha to w momencie się wprowadze.
o dziwo poskutkowalo. mimo tego że ma dość trudny charakter
powiedziałam mu że koledzy z pracy są teraz blizsi dla mnie niż on :p widziałam że aż go to zagotowalo od środka.
potrzebny był mu taki porządny kop w dup...e

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 06:34   #260
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

ale z Was ranne ptaszki
ja już w pracy, ale dobrze że dziś piątek
Cytat:
Napisane przez m_berry Pokaż wiadomość
witam
Dziewczyny macie juz jakies typowo ciazowe objawy,lub zachcianki?
Ja bym mogla cala liste stworzyc,choc nie jest tak zle jak bylo w pierwszej ciazynajbardzie j dobija mnie nerwowosc I kompletny brak cierpliwosci,musze sie kontrolowac ze wzgledu na chlopakow,latwe to nie jest

Trzymam kciuki za nadchodzace wizyty,powodzenia
ja jak na razie żadnych objawów nie mam, zachcianek też, gdyby nie to że nie mam okresu, to nie wiedziałabym że w ciąży jestem
Cytat:
idź koniecznie do lekarza i dowiedz się co tam się dzieje, bo to chyba nie jest normalne

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 07:10   #261
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

hej
i ja sie witam

ilonka holibcia, ciezka sprawa, ale skoro testy wychadza negatywnie powiedz mi jeszcze raz kiedy mialas ostatnia @ i srednio iludniowe masz cykle?

kasha to masz tesciowa "zlota". ja na szczescie, oprocz paru wyskokow nie moge narzekac na swoja, wrecz niejednokrotnie bronie swojego Tz przed nia. z tym, ze u nich jest inna sprawa: maja innego ukochanego synusia, o ktorego dbaja niesamowicie, a synus sobie nawet sam koszulki nie potrafi kupic, bo takiego kaleke z niego zrobili, podejmujac kazda decyzje za niego.
a co do Twojego Tz... pewnie mi samej by sie czerwona lampka zaswiecila, ale chyba tak jak dziewczyny pisza: albo list, albo porzadny monolog wyglosic i jesli to by nie wyszlo, to chyba rzeczywiscie nie warto pchac sie dalej w to, skoro rozmowa nie skutkuje. ciezko ocenic, bo wiadomo kazdy kij ma dwa konce, ale z Twojego konca to nie za fajnie wyglada, ze dialogu nie ma

berry moimi objawami sa bolace cycki, wieczorne mdlosci, bo o dziwo raczej rano rzadko mnie lapie, ale trwa to i tak krotko, nie sa intensywne, do kibelka latac nie musze, zmeczenie i drzemki w ciagu dnia, latanie w nocy na siusiu. i tez mi sie zdaje ze to malo, a jutro zaczne 7 tydzien.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:57   #262
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dziewczyny u mnie brak większych dolegliwości. Z kalkulatora ciąży wynika że jestem w 5 tygodniu. Z jednej strony się cieszę że żadnych większych dolegliwości nie mam typu mdłości, czasem mnie pobolewa brzuch i czuje piersi... Czy to normalne ???
Acha ostatnio zjadłam w ciągu dnia 3 talerze kapuśniaka był kwaśniutki i pyszniutki - mama stwierdzila że to na chłopca

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:10   #263
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

ja tez mam smaki na kwasne, a za chwile przychodzi mi ochota na slodkie

dzis odebralam pierwsz wynik bety: 5672 oby ten drugi wynik byl duuuuuuuzo wyzszy a w srode ide do lekarza

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:06   #264
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
ja tez mam smaki na kwasne, a za chwile przychodzi mi ochota na slodkie

dzis odebralam pierwsz wynik bety: 5672 oby ten drugi wynik byl duuuuuuuzo wyzszy a w srode ide do lekarza
gratuluje bety i trzymam :thumbup: za kolejna bete

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

u mnie tuż po wszystkim dostałam @ i to takiego że nie wyrabiam
ciekawe najpierw tyle dni plamien teraz okres ,ciekawe ile będę miała dni czy normalnie czy krócej przez te plamienia

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 14:12   #265
olenka1304
Raczkowanie

ilona przykro mi ale nastepny cykl jest nasz he he jeszcze sie razem spotkamy mam taka nadzieje.

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:25   #266
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
ilona przykro mi ale nastepny cykl jest nasz he he jeszcze sie razem spotkamy mam taka nadzieje.
oby tak było :p Kurcze szkoda bo bardzo fajnie mi się z wami pisze

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
wyczytalam że takie plamienia mogą oznaczać niedomoge lutealna że mam zbyt mało progesteronu dlatego ciężko jest mi zajść w ciążę i ja utrzymać. bo jest za mało czasu na zagniezdzenie.

to mi się wydaje takie najbardziej sensowne z tego co wyczytalam na necie

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 15:15   #267
Czarnula204
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

ilona, widzisz my jestesmy jakies dwa dziwolagi u Ciebie plamienia u mnie okres 1,5dnia, masakra jakas Ty tez masz policystyczne jajniki? Az ta nie domoga lutealna to jest prawda, lekarz mi kiedys cos takiego powiedzial,ze to u mnie jest. Z tym,ze ja jeszcze mialam kiedys dosyc czesto torbiele i one dawaly duzo nie fajnch objawow.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny u mnie brak większych dolegliwości. Z kalkulatora ciąży wynika że jestem w 5 tygodniu. Z jednej strony się cieszę że żadnych większych dolegliwości nie mam typu mdłości, czasem mnie pobolewa brzuch i czuje piersi... Czy to normalne ???
Acha ostatnio zjadłam w ciągu dnia 3 talerze kapuśniaka był kwaśniutki i pyszniutki - mama stwierdzila że to na chłopca
Kochana normalne, poczekaj dolegliwosci moga sie nasilic jeszcze ja 3 lata temu bylam w ten sam czas w ciazy to pamietam ,ze niechec do potraw i mdlosci( w lodowce mi smierdzialo domestosem)przy szly pod koniec wrzesnia i tak do polowy listopada mna miotalo a kapustka oczywiscie(sok tez wypijalam) to chyba bylamoja pirwsza oznaka Babelka, spanie zmeczenieto pojawia sie najpierw
Stary 2013-08-30, 16:10   #268
ilona_0105
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
ilona, widzisz my jestesmy jakies dwa dziwolagi u Ciebie plamienia u mnie okres 1,5dnia, masakra jakas Ty tez masz policystyczne jajniki? Az ta nie domoga lutealna to jest prawda, lekarz mi kiedys cos takiego powiedzial,ze to u mnie jest. Z tym,ze ja jeszcze mialam kiedys dosyc czesto torbiele i one dawaly duzo nie fajnch objawow.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Kochana normalne, poczekaj dolegliwosci moga sie nasilic jeszcze ja 3 lata temu bylam w ten sam czas w ciazy to pamietam ,ze niechec do potraw i mdlosci( w lodowce mi smierdzialo domestosem)przy szly pod koniec wrzesnia i tak do polowy listopada mna miotalo a kapustka oczywiscie(sok tez wypijalam) to chyba bylamoja pirwsza oznaka Babelka, spanie zmeczenieto pojawia sie najpierw
nie mam pojęcia czy mam policystyczne jajniki chyba nie byłam ostatni raz w szpitalu miesiąc temu i nic mi nie mówili oprócz tego że mam zapalenie przydatkow

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:

to na usg miesiąc temu , nie no więcej bo wyszłam ze szpitala na początku lipca . to miałam usg i lekarz mówił że czysto że nie mam zadnych gozkow ani torbieli mówił że pięknie czysciutko jest że nie ma nic niepokojącego.

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

czyli staraczek jest 3? czarnulka204 olenka1304 i ja , tak ? czy jest ktoś jeszcze ?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej
i ja sie witam

ilonka holibcia, ciezka sprawa, ale skoro testy wychadza negatywnie powiedz mi jeszcze raz kiedy mialas ostatnia @ i srednio iludniowe masz cykle?

kasha to masz tesciowa "zlota". ja na szczescie, oprocz paru wyskokow nie moge narzekac na swoja, wrecz niejednokrotnie bronie swojego Tz przed nia. z tym, ze u nich jest inna sprawa: maja innego ukochanego synusia, o ktorego dbaja niesamowicie, a synus sobie nawet sam koszulki nie potrafi kupic, bo takiego kaleke z niego zrobili, podejmujac kazda decyzje za niego.
a co do Twojego Tz... pewnie mi samej by sie czerwona lampka zaswiecila, ale chyba tak jak dziewczyny pisza: albo list, albo porzadny monolog wyglosic i jesli to by nie wyszlo, to chyba rzeczywiscie nie warto pchac sie dalej w to, skoro rozmowa nie skutkuje. ciezko ocenic, bo wiadomo kazdy kij ma dwa konce, ale z Twojego konca to nie za fajnie wyglada, ze dialogu nie ma

berry moimi objawami sa bolace cycki, wieczorne mdlosci, bo o dziwo raczej rano rzadko mnie lapie, ale trwa to i tak krotko, nie sa intensywne, do kibelka latac nie musze, zmeczenie i drzemki w ciagu dnia, latanie w nocy na siusiu. i tez mi sie zdaje ze to malo, a jutro zaczne 7 tydzien.
ostatnia @ miałam 25 lipca cykle mam 29dniowe . ale już nie ma się nad czym zastanawiać bo dzisiaj dostałam okresu . teraz tylko czekam by się @ skończy i idę do ginekologa porobic badania. niech mi powie od czego te plamienia

zaręczyny 09.08.2010

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
Stary 2013-08-30, 16:51   #269
Czarnula204
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

ilona, chyba tak??
Ale fajne dupeczki sie tu zebraly, moze dopisza nas do listy jako jakies opiekunki watku czy cos w tym stylu Bo ja to jakos lubie tu zagladac, zawsze sie chetnie podziele doswiadczeniem

Ciekawe co u paciarotty.......

Edytowane przez Czarnula204
Czas edycji: 2013-08-30 o 17:08
Czarnula204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:01   #270
Patusia1711
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
czyli staraczek jest 3? czarnulka204 olenka1304 i ja , tak ? czy jest ktoś jeszcze ?
Jeszcze ja, jeszcze ja
Cytat:
ilona, chyba tak??
Ale fajne dupeczki sie tu zebraly, moze dopisza nas do listy jako jakies opiekunki watku czy cos w tym stylu Bo ja to jakos lubie tu zagladac, zawsze sie chetnie podziele doswiadczeniem
Ostatnią @ miałam 13 lipca. W tym tygodniu (pon lub wt) miałam owulację. A dziś idę na kolejny monitoring żeby sprawdzić czy wszystko ładnie "popękało" Bo to mój drugi cykl stymulowany Clo i Dupkiem... I pozostaje mi NIE czekać na @
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości