|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masaż antycellulitowy - czym wykonywać?
kAtHyS bardzo zaciekawilas mnie ta folia.Jak Ty to dokladnie robisz? wcierasz cos najpierw? Dziala to?
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Koma a ile sie taki peeling powinno wykonywac?I jak czesto?
dzieki
|
|
#243 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A dziś nawet mama stwierdziła, że "tak jakby Ci nogi schudły"Więc będę dalej stosowała Życzę sukcesów
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
A jak myslisz,to pomaga tak na serio spalic tkanke tluszczowa? widze ze u Ciebie tak
ciesze sie
|
|
#245 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
witaj
Hmm, myślę że takie masowanie to bez przesady czasowej. Ja masuję się około 5-8 minut, codziennie lub opuszczę dzień, dwa. Ten sposób wykorzystuję przy myciu się. Czuję "się taka doszorowana". Pozdrawiam |
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
a ja chyba wyprobuje ta szczote
wypatrzylam na allegro
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Dziewczyny do masażu dołączcie koniecznie cwiczenia na tzw. motylku. Codziennie robię 2 serie po 100 ugniatań i na pierwsze efekty musiałam czekac tylko parę dni. Ujędrniam ciało i walczę z celulitem a zajmuje mi to tylko 6 min. Motylek (" ekspander uciskacz" to wydatek ok 30zł w każdym sklepie sportowym i w marketach). po latach masaży, pryszniców i innych to mi przyniesło efekt. Polecam
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Popularny wielofunkcyjny przyrząd do ćwiczeń oraz rehabilitacji Agrafka (Motylek). Dzięki niemu w bardzo łatwy sposób skutecznie pozbędziesz się zbędnego tłuszczu oraz Twoja skóra nabierze sprężystości. Jest lekki, poręczny, funkcjonalny - dzięki temu zastępuje wiele innych kosztownych urządzeń, możesz używać go wszędzie.
Kształtuje, wzmacnia, wyszczupla: wewnętrzną i zewnętrzną stronę ud ramiona plecy klatkę piersiową pozdrawiam |
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
W którym kierunku sie masuje nogi masazerem?
Sposób z folia - ciekawy, czy moze byc srebrna jak do ciasta? |
|
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co zrobić by nie mieć cellulitu i rozstepow ja ta dziewczyna na zdjeciu
ej to jak to w końcu jest.....jak ktoś ma dużo tłuszczyku to ma celulit tłuszczowy a jak jest szczupły i ma cellulit to ma wtedy cellulit wodny?
Jestem szczupla nie miałam kiedyś cellulitu....ani grama nie przytylam a go teraz na udach i pupie mam i nie wiem jaki to jest cellulit. W moim przypadku chudnięcie nie wchodzi w grę bo mam 158 cm wzrostu i waze 40 kg i mam cellulit więc co ja mam zrobić zeby jeszcze nie schudnąć ale pozbyć się cellulitu.....tyle się mowi o cellulicie tłuszczowym i o tym ze trzeba się wdedy odchudzić i zmniejszyć tłuszczyk ale nikt nie mowi o cellulicie wodnym....czy zeby się pozbyć nagromadzonej wody w organiźmie mozna stosować herbatki moczopędne i oczyszczające?czy to coś daje? Sama nie wiem co robić i jak ćwiczyć bo jak nawet ćwicze to i tak mi to nie znika
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Jest wiele preparatów o działaniu antycellulitowym, przeznaczonych właśnie do masażu. Dobre sa: krem do masazu dr Irena Eris, oliwka antycellulitowa Ziaja, a takze preparaty firmy Norel. Poza tym, ważna jest wiedza na temat cellulitu - a zatem kwestie dotyczace ruchu, diety, palenia, pielęgnacji itp. powinny być dobrze znane jeżeli chce się go zredukować.
|
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: co zrobić by nie mieć cellulitu i rozstepow ja ta dziewczyna na zdjeciu
Cellulit, a lokalny nadmiar tkanki tłuszczowej to nieco inne problemy. Często współistnieją, ale nie oznaczaja tego samego.
Ale oszczędzmy sobie ciagle wracania do tego tematu. Admin nie raz prosił najpierw o wglad do istniejacych juz watków. Zapraszam także do przeczytania artykułów w archiwach. Powodzenia. |
|
|
|
|
#257 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-08
|
Dot.: masaż na cellulit!!
Dla wszystkich walczących z cellulitem. Na stronie, którą mam w stopce, w dziale pielęgnacja ciała jest artykuł o walce z cellulitem: antycellulitowy masaż ujędrniający.
Pielęgnacja ciała: Antycellulitowy masaż ujędrniający. Zapraszam do lektury. Jeżeli ten link w jaki kolwiek sposób łamie regulamin to prosze go usunąć. |
|
|
|
|
#258 |
|
SPAMER
|
Dot.: Masaż antycellulitowy
Dla wszystkich walczących z cellulitem. Na stronie, którą mam w stopce, w dziale pielęgnacja ciała jest artykuł o walce z cellulitem: antycellulitowy masaż ujędrniający.
Pielęgnacja ciała: Antycellulitowy masaż ujędrniający. Zapraszam do lektury. Jeżeli ten link w jaki kolwiek sposób łamie regulamin to prosze go usunąć. |
|
|
|
|
#259 |
|
SPAMER
|
Dot.: "Własnoręczny" masaż limfatyczny nóg!!!
Witam. Zamieszczam link do artykułu o własnoręcznym masażu stóp.
Pielęgnacja ciała: masaż stóp Zapraszam do lektury. Jeżeli ten link w jaki kolwiek sposób łamie regulamin to prosze go usunąć. |
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Masaż antycellulitowy / domowy
Witam!
Również walczę od pewnego czasu ze "skórką" i efekty mojej walki są praktycznie niewidoczne!Wydałam kupę kasy na produkty anty-,masuję,cwiczę i nic!Właściwie to może nawet trochę gorzej!Czytałam,że regularnie,że ok.20 min powinien trwac masaż(ale ja już po 3min.jestem padnięta!),stosuję również wszelakie diety I NIC!!!!!!!!!!!!! Może ktoś podpowie mi coś nowego lub wyjaśni dlaczego u mnie jest tak, a nie inaczej? Pozdrawiam-Aga. |
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Będe powtarzał sie do bólu, ale podstawowy masaż o działaniu antycellulitowym to manualny drenaz limfatyczny. Podstawa tego schorzenia jest problem pojawijących sie mikroobrzęków. Kilka słów i powyzszych instrukcji nic nie załatwi. To jedynie wspomaganie o ograniczonym działaniu. Wszelkie porady typu automasaże, itd to raczej działania o charakterze prewencyjnym, masaż profilaktyczny. Podstawa działania fizykalnego to manualny drenaz limfatyczny, lub inne opracowania o łagodnym, precyzyjnym i regularnym impulsie/oddziaływaniu.
Masaż antycellulitowy nie powinien być także bolesny (choć odczuwa sie nieco bólu w niektórych przypadkach). Siniaki i pekajace naczynka po masażu to takze błąd w sztuce. Niestety nie ma cudownych preparatów i masaży ani nawet medycznych, lekarskich zabiegów które powodują całkowite usunięcie cellulitu, chyba że w chorej wyobrażni grafików komputerowych pracujacych dla firm kosmetycznych. Prosze czytac także poprzednie wątki, temat ciągle wraca i owszem, ale warto na wstepie przeczytac kilka artykułów z archiwum. Przepraszam koleżanki, taka jest prawda. |
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Masaż limfatyczny-rozumiem Ale proszę powiedziec ile zabiegów należy sobie zaaplikowac, aby można było powiedziec o zauważalnej różnicy???? Jaka jest cena (ok.,oczywiście) jednego masażu? Czy nie ma sposobu na "skórkę" dla kobiet o średniej zawartości portfela?Jestem już tak zdeterminowana tą walką,że mam ochotę nie raz się poddac.Dobrze,że z natury jestem uparta!!!!!!!!!!!!! Z niecierpliwością oczekuję odpowiedzi. pozdrawiam-Aga. |
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
zakladam kolejny watek, choc wiem ze jest ich bardzo duzo. lecz na zadnym z nich nie otrzymalam porady co powinnam zrobic. mam nadzieje ze tu wlasnie w tym watku nie tylko ja ale i wiele innych kobiet znajdzie to czego poszukuje od bardzo bardzo dawna. bardzo bym prosila abyscie pisaly o tym co wam pomoglo, jak dieta itd ?????
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: jak walczyc z celluitem???? POMOCY!
na celluit bardzo fajny jest mocny masaz posladkow i ud
![]() rewelacyjne sa cwiczenia duzo ruchu!!!!!!!! i balsamy nawilzajace
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Może jakieś kremy??
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
ruch ruch i jeszcze raz ruch
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm, no tak, ruch jest dobry na wszystko
ale może znacie jakieś konkretne, naprawdę przynoszące efekty ćwiczenia? tylko żeby się po nich nie chudło :P
|
|
|
|
|
#268 |
|
KWC
|
pływanie bardzo ujędrnia skórę, a zatem i pomaga w zwalczaniu cellulitu. No i oczywiście jazda na rowerze
|
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Masaż liftingujący?
czy taki masaż może zastąpić np. zabieg podnoszenia powiek? zadałam to pytanie, ponieważ akurat mam taki problem- opadające powieki
i codziennie wykonuje takie jakby ćwiczenia "unoszące". Co sądzicie?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Czy przy sklonnosci do pekania naczynek moge wybrac sie do gabinetu na masaz antycellulitowy? I czy w mojej sytuacji musi byc specjalny masaz czy taki jak dla osob bez klopotow z naczynkami?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Masaż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

A dziś nawet mama stwierdziła, że "tak jakby Ci nogi schudły"
wypatrzylam na allegro

i codziennie wykonuje takie jakby ćwiczenia "unoszące". Co sądzicie?