|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |||
BAN stały
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do teściowej tu nie ma co podziwiać normalny ludzki odruch ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak samo jak dziewczyny trzymam kciuki za teQiba no co ty domestos to za mało ![]() ![]() a co do odsysania ktaru u nas działa cuda "katarek" po tym zwykłym marimerze (tym co sie wciaga ustami) zawsze byłam chora jest tam zabezpieczenie ze glutów nie połkniesz ale to sa zarazki przez filtr przejda ..... katarek podłancza sie do odkurzacza jest tak zbudowany ze wyciaga tak samo jak ustami tylko ze ze stale lepiej działa bo wyciaga gluty geste i daleko siedzace a to podstawa bo zle wydmuchany noc dziecka powoduje podraznienie gardła kaszel a potem to wszystko spływa i zapalenie oskrzeli murowane ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- zalezy jakie i ile
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolnie wg mnei bol mniejszy niż przed miesiaczką no tylko to dlugo trwa i pzrez to jest uciązliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez tak wyczytałam ale jednak igg troche wzrosło chociaz znów wyczytałam ze w ciazy wszystko jest mozliwe nawet cosik moze ruszyć w góre ale jutro zadzwonie awidnosci nie robiłam bo to troche kosztuje niecale 90 zł oczywiscie jak bedzie trzeba to zrobie ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() czasem mi sie zdarzało podac jej butelke ze swoim mlekiem ale nigdy nie sterylizowałam tak jak ty ... tylko przelałam od czasu do czasu wrzatkiem uzywałam i teraz znów bede uzywac produktów lovi co do fridy to jak wczesniej pisałam tak jak ty nie skosztowałam gilów ale za to byłam chora po takim parodniowym wyssysaniu ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
no fakt pierwsze dni po porodzie nie naeza do superowych leje sie z ciebie mega tonów krwi nosik xxl podpachy ale lezysz i pachniesz ![]() ![]() ja tez myslałam ze przy 1 bede przerazona i nie bede wiedziała co robić ale okazało sie ze moj instynkt sam zadziałał i dobrze wiedziałam co kiedy robić jeszcze w szpitalu podpatrywałam niektóre czynnosci chodz jestem z rodziny gdzie dzieci od groma i ja taka niania byłam wiecznie mi dzieci podrzucano , jak sie ma swoje całkiem inaczej sie patrzy i robi ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
co do prasowania to prasuje sie zeby bakterie które moga zapalenie skóry spowodować umarły pod wpływem temp ja prasowałam bardzo długo teraz tylko prasuje jak cos pogniecione ... od taka jakas przewrazliwiona jestem ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
sorki ze zapytam czy tesciowa jest na chemi albo krótko po chemii ? macie moze opiekunke z mopsu badz pck znaczy czy ktos wam jeszcze pomaga przy tesciowej ? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
o tak laktator b dobra rzecz tymbardziej ze jest pare takich chwil kiedy zostanie zaburzona laktacja i wtedy trzeba sie ratowac ale tu tez trzeba uwarzac mi wystarczył zwykły z tesco karmiłam mała i jeszcze 100 z jednego cycka wydoiłam tym sposobem mała miała zapas w szpitalu na 4 karmienia 2 razy dostała tylko mm az nie dojechałam kolezanka miała bardzo drogi sprzet elektryczny i nie wypłyneła nawet kropla a mleko miała bo jej synek przybierał na wadze dosyć pieknie wiec jak sie da to wyporzyczyc i sprawdzic czy na nas działa ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() ale za to lało sie ze mnie jak z krowy ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() o kurcze kuruj sie kuruj a meza na odwyk czosnkowy wysli ![]() no 200 fajny wynik ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- sa bo wtedy obkurcza sie macica jedne nic nie czuja drugie maja bol jak przy @ a jeszcze inne musza byc na paracetamolu
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Ja znowu nie moge spac. Wczoraj pobudka 4:45 dzis co prawda o 6 ale jestem na zwolnieniu, moglabym spac ile wlezie.
Wczoraj ciśnienie mi strasznie spadlo i zrobilo mi sie slabo. Lezalam polprzytomna. Mama zmierzyla mi cisnienie i TZ az mi kawy zrobil. No i troche przeszlo. Jestem w polowie 14 tyg. Przytylam 2 kg. W calej ciazy wolno mi przytyc 8. Boje sie ze nie dam rady utrzumac tyle. Nie mam apetytu na słodkie ale mimo wszystko apetyt jako taki mam niezly. Jem co prawda male porcje. Tz musi wiecznie po mnie dojadac. Staram sie duzo warzyw, zup i lubie bardzo nabiał. Nadal mam jakies plamienia. Teraz zmienily kolor na żółty. Moj gin mowi ze to po krwawieniu sie nadal goi. Czekamy az lozysko sie przesunie do gory. Nadal zakaz zblizen. I powiem wam ze ciezko oboje to znosimy. TZ mowil ze on wytrzyma i byl naprawde twardy. To ja chodzilam i jeczalam. Ale wczoraj powiedział ze juz bardzo za mna teskni za normalnym zbliżeniem. Oczywiscie przytulamy sie, piescimy i jakos radzimy z jego napieciem ![]() Ale ja sie boje ze po ciazy cos sie zmieni, ze nie bedzie tak super jak do tej pory bylo. Boje sie ze mnie pokalecza albo cos i nie bede odczuwala przyjemnosci. Ze mojemu TZ nie bedzie dobrze. Wiem ze to nie najważniejsze ale bliskosc w zwiazku jest bardzo wazna. Widzialam jak niejeden zwiazek rozpadl sie z powodu braku zbliżeń albo z powodu kiepskiej jakosci. Przepraszam ze poruszam tak delikatny temat ale mysle ze dziewczyny po porodzie rozwieja moje watpliwosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A słyszałam, że po porodzie czasami miesiączki stają się mniej bolesne.. Prawda to? ![]()
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Cytat:
Mam niski prog bolu wiec bardzo boje sie porodu. Zeby przez to przebrnac bez komplikacji dla mnie i dziecka. Zebym nie pekla po sam tylek i nie mogla sie potem zalatwic albo nie trzymala moczu. Boje sie tego. A ze potem leci. A niech leci. Na pewno bedzie troche pobolewac jak bedzie sie obkurczac ale co to bedze za bol w porownaniu z porodem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękuje za miłe wiadomości w sprawie wiyty
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pierwszy dzień wolności a ja już od 7 nie śpie! ech przyzwyczajenia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja żeby nie popękać robiłam długo ćwiczenia mięśni kegla, masowałam się olejkami. Do tego wybrałam szpital, który chroni krocze i nacina w razie potrzeby a nie rutynowo. I nie popękałam ![]() Widzę, że nie tylko ja mam dużo zachcianek jedzeniowych ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja przytyłam 5 kg ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014
Witam się w II trymestrze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Lecą te tygodnie nawet nie wiem kiedy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadzwyczajna, my tez mamy zakaz seksu, ja nie mam plamien od trzech tygodni, ale teraz bylam u gina, krwiak jeszcze jest tylko kmniejszy, wiec sie wchlania, troche to potrwa. u nas tez ciezko z tym seksem, ale bardziej z mojej strony...tesknie za tym bardzo a od lipca nic nei bylo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny w 20tyg
![]() Widzę, że zaczynają się małe rybki w brzuchach ruszać ![]() Ja wczoraj posprzeczałam się z tż o głupoty, a skończyło się na mega awanturze z mojej strony ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zbliżeń mi brakuje, ale ja się boję, że w trakcie mnie coś zaboli i po wszystkim ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
#262 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u mnie też działają hormony ciążowe... na weselu się popłakałam bo mąż do mnie przyszedł... a poszedł do stolika z bimbrem i przy okazji go rozmowa telefoniczna zatrzymała więc go nie było chwilek kilka, ale żeby od razu płakać ![]() Cytat:
![]() ![]() przeziębiłam się ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No mnie się nic nie rusza ![]() ![]() Pisałam Wam wczoraj, że galaretę robiłam, bo tak za mną chodziła... I zdradziła mnie franca dzisiaj z rana - no wicie co, przecież ja w 15 t jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasami też jak coś gotuję, albo czytam i mi się wspomni, to coś pozaciskam, ale bez liczenia i trzymania. Kilka razy.
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny!
Cytat:
Co do połodu to mnie bolało tylko krocze, szwy mnie strasznie ciągnęły bo byłam nacinana. Jak chodziłam to było super ale usciąśc było cięzko. Poród jest zdecydowanie gorszy niz poług. ![]() ![]() mmhym ale mi zrobiłas smaka na galaretę. Jestem zmuszona sobie dzisiaj zrobić! ![]() U mnie dzisiaj zaczął sie 18 tc. To juz prawie połowa. Poprzednio urodziłam w 38tc. Przestałam się mieścic w swoje spodnie ![]() ![]()
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie: jak stoję i dotykam palcem podbrzusze to ono jest zupełnie twarde... Czy to normalne? Nie mam przy tym jakichś mocniejszych bóli, tyle co ostatnio cały czas. Czy to nie jest jakieś stawianie się macicy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przyszły legginsy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedni ci nasi Tż- ci ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
co do zbliżen po porodzie, to przy pierwszym razie strasznei sie balam, ale mąz byl delikatny i bal sie tak samo jak ja :p że cos mi zrobi..bylo super chociaz z poczatku bolało, ale doznania byly lepsze niż przed porodem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/I
Kate i Kicia - Wy juz w zasadzie na polmetku
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.