Trądzik- wątek ogólny, porady, pielęgnacja - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-27, 17:21   #241
klaudia844
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Dot.: bolące pryszcze

Cerabit jest dobry, to fakt. Ale tak naprawdę przy trądziku i stanach zapalnych nie pomoże nic oprócz dermatologa i intensywnego leczenia. Oczywiście w domu trzeba dbać o skórę, niemniej jednak kosmetykami z drogerii trądziku nie wyleczysz.
klaudia844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-03, 13:13   #242
szpilka666
Raczkowanie

czesc, mam problemy z twarza od jakiegos czasu wyskakuja mi syfki na czole, z biala ropa ktore wyciskam jest ich coraz wiecej!ogolnie to nie mam tradziku, czasami przed okresem wyskakiwaly male niespodzianki ale od jakiegos czasu sie pogorszylo, czy to moze byc spowodowane tym ze zaczelam jesc slodycze chipsy i pic duzo kawy?albo tez stresem czy paleniem papierosow? sama juz nie wiem co mam zrobic, pomóżcie!
Stary 2010-03-16, 18:07   #243
klaudia844

Cytat:
Napisane przez szpilka666 Pokaż wiadomość
czesc, mam problemy z twarza od jakiegos czasu wyskakuja mi syfki na czole, z biala ropa ktore wyciskam jest ich coraz wiecej!ogolnie to nie mam tradziku, czasami przed okresem wyskakiwaly male niespodzianki ale od jakiegos czasu sie pogorszylo, czy to moze byc spowodowane tym ze zaczelam jesc slodycze chipsy i pic duzo kawy?albo tez stresem czy paleniem papierosow? sama juz nie wiem co mam zrobic, pomóżcie!

Wyskakiwanie pojedynczych "syfków" przed okresem to normalne. Podejrzewam, że jakieś 90% jak nie więcej kobiet tego doświadcza. Natomiast słodycze, jak i chipsy mogą wpływac na stan cery. Weźmy dla przykładu chipsy, które są obsypane dużą ilością przypraw, a jak wiadomo takie ostre i słone przyprawy mogą spowodować nasilenie dolegliwości trądzikowych tudzież wysyp pryszczy. Natomiast stres to bardziej mi podchodzi pod wzmożone wydzielanie łoju - cera się tłuści i błyszczy, a to jest bardzo podatny grunt dla pryszczy i zaskórniaków. Co do papierosów, to wątpie aby miały one jakikolwiek wpływ na pryszcze.... prędzej "owędzają" twarz czyniąc ją poszarzałą, ale i na to jest sposób, np. jakaś maska rewitalizująca.

Może spróbuj na początek odwiedzić kosmetyczkę i oczyścić cerę. Później zdecyduj się na prądy darsonvala, bo one polepszają krążenie, nadają cerze zdrowy koloryt, co przy fajkach Ci się przyda, no i ograniczają powstawanie pryszczy.
Poza tym zapytaj się chociażby kosmetyczki o kosmetyki dobre dla twojej cery. Dobre gabinety oferują także zbadanie typu skóry - nie pamiętam już jak to narzędzie się nazywa No a na wyskakujące pryszcze możesz przykładać cerabit punktowo, bo ci je wysuszy, ewentualnie punktowo sok z aloesu.
Stary 2010-03-18, 16:52   #244
5944ff3307a9bf28c68d65353ce1269abdb9a5f4
Konto usunięte

witam mam nadzieje ze Wam pomoge przechodzilam prze to kiedys..
Anemia:
  • bladość twarzy,
  • brązowe zabarwienie
  • dolnej powieki,
  • perłowe zabarwienia białkówki oka
  • perłowe zabarwienie zębów
  • bladość małżowin usznych
  • zajady w kącikach ust
  • uczucie pieczenia języka
  • język gładki, czerwony
  • guzki na skórze

Zrób badania na krwi na poziom hemoglobiny niektorym ciezko wchlania sie zelazo Fe ja ciagle musze brac żelazo inaczej wystepuje u mnie anemia i wygladam jakbym była zajechana praca i wyskakuja guzki
  • wyskakuja takze po kakao i wszystko co go zawiera czyli CZEKOLADA!
  • pikatne.. sosy . ketchupy. tabasco.. itp .. wyklucz to ze swojego jadłospisu
  • niektorzy mogą miec nietolerancje na mleko krowie ... odstaw na miesiac i zobaczysz jakie sa rezultaty...zazwyczaj mozna jesc przetwarzane czyli jogurty kefiry maslanki po nich nic nie jest...
To wszysko co wiem na ten temat ... mam nadzieje ze Wam pomogłam .. to był moj jednorazowy wpis... pozdrawiam
5944ff3307a9bf28c68d65353ce1269abdb9a5f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 17:20   #245
blondyneczka83

Wyciskanie/wyduszanie nic nie da prócz pozostających blizn. Ja się na własnej skórze przekonałam, a rożnych specyfików próbowałam, począwszy od wysuszania skóry na solarium co też nic nie dało, a nawet pogorszyło stan mojej skóry, a skończywszy na kosmetykach antybakteryjnych, zarówno tych drogeryjnych, jak i aptecznych dermokosmetyków. Przeglądając fora napotkałam posty o wspominanym już tutaj Cerabicie i zdecydowałam się na kupno, zaczęłam stosować i o dziwo troszkę pomogło
blondyneczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 11:32   #246
Izabella87
Przyczajenie

Dot.: trądzik,blizny,rozszerzon e pory, brzydka cera :( mam już dosyc!

Cytat:
Napisane przez gruchaa Pokaż wiadomość
Również walcze z trądzikiem już od dłuższego czasu. Przetestowałam już wiele preparatów ,ale tak naprawde nic nie okazało się rewelacyjne:/ Teraz przymiezam sie do kupna tabletek AcneCOL, może ktoś coś na ich temat powiedzieć czy pomogły itp. ? byla bym wdzięczna.
Używałam Ceranova nie polecam kosztuje jak dobrze pamietam ok 20zł zjadlam cale opakowanie i nic kompletnie nic sie nie zmienilo.
Brevoxyl też zuzylam caly, na poczatku bylo wrecz tragicznie ,pozniej jak cera sie juz przyzwyczaila tez nie bylo super ,bo miałam strasznie wysuszoną skore i nie wygladala ona zdrowo :/
Jedyne co moge polecic to drozdze np. firmy Lewitan (coś takiego) trzeba ich zjadać po 4 trzy razy dziennie, napewno nie zaszkodzi a przynajmniej u mnie zapobiega powstawaniu ropnych krost i tzw. czyraków :/ tam jest chyba ok 200 tabletek za ok 8zł wieć mozna sprobowac I jeszcze polece mydło siarkowe (ok 5zł) albo mydlo szare (ok 2zł.) napewno nie zaszkodza a moga pomoc mać cynkowa (ok 2 zł) i zel krem Garnier (coś typu pelingu tylko jest lagodniejsze).
Może ktoś coś zaproponuje ?
pozdrawiam

Cery trądzikowej nie wolno myć żadnym mydeł, myje się buzie tylko żelem a najlepszy jest z Nivea łagodzący on kosztuje ok.11zł. Ja również mam problemy z trądzikiem jak i bliznami i to jest trądzik ropny do tego stopnia , że mam grudy pod skórą a jak jest krosta to wielgachna jak nie wiem co Moja walka trwa 7lat wcześniej nie było tak tragicznie jak jest od 3lat. Też chodziłam od dermatologa do dermatologa i króliczkiem doświadczalnym byłam ile wybrałam się leków smarowałam maściami a na koniec hormony, szok Wysyp niesamowity po hormonach do tego doszło pare kilo, odstawiłam bo i zle zaczęłam się czuć. Niestety strata pieniędzy i to nie małych ;((
Teraz zaczęłam kuracje u kosmetyczki jak i u dermatologa . Miałam oczyszczoną twarz i położony kwas 30% a w tym tyg. będę jechać na kolejny zabieg kwasem by móc wyleczyć się z blizn. A co do dermatologa z tego co się z orientowałam to jest dobrym lekarzem , zobaczymy , wizytę mam w sobotę.
MUSZĘ~~żyć mimo wszystko

Izabella87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:09   #247
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

tribiotic jest dobry. i tani.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:21   #248
The light
Zadomowienie

mi takie gule wyskakuja po czekoladzie(ostatnio po nutelli). Dzis na wizazu przeczytalam, ze moze to byc alergia pokarmowa na nikiel.
Czy ktoras z Was cos takiego ma?
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 19:56   #249
dasta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość
mi takie gule wyskakuja po czekoladzie(ostatnio po nutelli). Dzis na wizazu przeczytalam, ze moze to byc alergia pokarmowa na nikiel.
Czy ktoras z Was cos takiego ma?
tez tak miałam po czekoladzie, tzn tak mi sie wydaje.. jak odstawilam czekolade to mi sie buska poprawiła i przez miesiac nie mialam tych gul.. ale po miesiacu wrocily mimo ze nie jadłam zadnych wyrobow czekoladowych wiec nie wiem czy to napewno ta czekolada, teraz biore antybiotyk wiec gul takich nie mam a czekoladę znow jem :P
dasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 17:51   #250
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Dot.: Ropne pryszcze, wągry-Powrót po latach

po oczyszczaniu u kosmetyczki miałam spokój prez pół roku.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 18:53   #251
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Ropne pryszcze, wągry-Powrót po latach

Cytat:
Napisane przez postinor84 Pokaż wiadomość
po acne derm strasznie mnie swędzi skóra już żałuję, że wydałem na to 18,50 zł
ile razy używałaś? ja korzystam z AD ponad miesiąc i uwierz mi, że nawet jakby kosztował 5 razy tyle to bym go kupowala, bo działa rewelacyjnie a pieczenie czy swędzenie to chwilowy objaw, pamiętaj o dobrym nawilżaniu buźki. AD możesz stosować co 2-3 dni skoro tak bardzo Cię podrażnia
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-05, 23:08   #252
Kaczusia17
Raczkowanie

GG do Kaczusia17

hej....
Ja to mam już od dłuższego czasu problem z brodą
masakra jakaś :/ reszta twarzy czyściutka, tylko ta broda taka owrzodzona Byłam kiedyś u dermatologa z tym, dostałam maść.... co z tego, że wysuszała, pryszcze znikały, jak zaraz pojawiają się nowe Kiedyś momentalnie po zjedzeniu zapiekanki wyskoczył mi pryszcz, więc może coś w tym jest... Wczoraj i dziś jadłam frytki i dziś takie monstrum podskórne mi urosło grrr Też tak myślę nad wizytą u endokrynologa hmm... poradźcie coś któraś ma jeszcze może problem z tą nieszczęsną brodą???
Stary 2010-05-27, 14:54   #253
klaudia844

Ja na Twoim miejscu najpierw spróbowałabym zmienić diametralnie nawyki żywieniowe. Zero ostrych przypraw, minimum soli, jak najwięcej wody niegazowanej, owoce, warzywa i chude mięso. OCzywiście słodycze także odpadają. Zastosuj sobie taką zdrową dietę przez jakiś miesiąc i sama będziesz widziała efekty. Wbrew pozorom neizdrowa dieta bardzo źle wpływa na skórę i później wyskakują syfy :P

Moja koleżanka ma 27 lat i tak, jak i Ty ma wiecznie całą brodę w pryszczach. Te pryszcze to wyglądają jak rozlane - w ogóle brrr Jednak u niej zmiana diety nie wchodzi w grę, gdyż ona sobie nie umie odmówić słodyczy i fast foodów za to łyka cerabit i odpowiednio dba o pielęgnacje jej rodzaju skóry.
Stary 2010-05-30, 21:59   #254
weronika007
Przyczajenie

a a ja polecam maść clindacne...jest dobry na takiego typu zmiany skórne i potem wszystko ładnie się goi pod warunkiem że posmarujesz kilka razy ale jak dla mnie bomba.Kosztuje ok.24 zł i jest na receptę..
weronika007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 12:26   #255
Matti
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Niestety muszę przyłączyć się do tego wątku. Od mniej więcej 6 m-cy pojawiają się non stop bolące gule na policzkach, przy uszach lub na linii brody-szyi. Nie wiem jak mam z tym walczyc. Robiłam badania na hormony, jest ok. Muszę wybrać się do dermatologa i to szybko, bo za 3 miesiące biorę ślub.
Jestem już tak zdesperowana, że wemę wszystko co lekarz mi przepisze... :/
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-31, 19:41   #256
questions
Przyczajenie

A mogłabyś mi powiedziec co wcześniej stosowałaś bo mam ten sam problem?
questions jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:00   #257
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez questions Pokaż wiadomość
A mogłabyś mi powiedziec co wcześniej stosowałaś bo mam ten sam problem?

jesli to było pytanie do mnie, to nic nie stosowałam.

Byłam dzisiaj u dermatologa ze wszystkimi wynikami badań. U mnie to nie jest trądzik. To ma związek z krwią, bo wyniki mam marne. Dopiero po wizycie u hematologa 18.06, mogę przyjść do niej ponownie, bo w tej chwili nie może przepisać mi antybiotyku tylko ewentualnie coś zewnętrznego. Antybiotyki doustne mogą tylko pogarszać i tak już nie najlepszy stan krwi :/

Przepisała mi coś oczywiście drogiego. Jedna maść czy tam żel ponad 70 zł i druga ponad 40... nie rozczytam z recepty, norma.

Ogólnie, zabroniła mi wyciskać i dotykać twarzy...

Czy są jakieś dobre maści bez recepty i tańsze?

pozdrawiam
Mati
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 20:46   #258
koma165
Przyczajenie

Witam!Mając 12 lat zaczęła się moja przygoda z pryszczami początkowo były to małe czerwone krostki łatwe do usunięcia poprzez na ogół ''zabronione'' wyciskanie Zaczęło się robi ich coraz więcej i więcej oczywiście żadna odmiana pryszcza mnie nie ominęła.Od małych poprzez bolące aż do dużych ropnych CYST! I tu zaczęła się moja osobista tragedia. To właśnie były te olbrzymie ropne i b.bolące cysty. Nie jestem w stanie powiedzie ilu lekarzy dermatologów i nie tylko odwiedziłam Byłam załamana siedziałam w szaliku na brodzie w wakacje i nie wychodziłam z domu. Polegały one na tym że powstawały z malutenkiej prawie nie widocznej krostki która kuła jak szpilkapod skórą po 2-óch godzinach autentycznie rosła w oczach była już naprawdę spora! Gdy już pękła i ropa wypłyneła zostawała blizna.Chcę się z wami podzieli moimi doswiadczeniami ponieważ wiem że nie łatwo jest walczy z pryszczami a ja zwyciężyłam na własny sposób.Wysłałam mój wymaz z pryszcza do usa ale nie umieli mi pomóc. Poszłam do znachora który przepisał mi zioła do picia. Poczatkowo nie wierzyłam ale co mi tam nie miałam wyjścia już wszystkiego spróbowałam. Miałam custy przez około 2-óch lat. Po 3-ech tyg mój problem znikł! Zostały zwykłe pryszcze które likwidowałam isotrexin gel a ranki smarowałam poprosty maścią cynkową na noc. Mam 24 lata i ani jednego pryszcza a to dlatego że zmieniłam dietę na tzw nieprzetworzoną czyli staram się jeś jedynie zdrową żywnośc ludzie mi to pomogło to czemu nie wam???? Uwierzcie smarowałam sie nawet własnym moczem. Pozdrawiam i życze wam wytrwałości i determinacji a napewno wam sie uda!
koma165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 22:58   #259
BlackCat1990
Rozeznanie

Ropa pod skórą na czole

Witam
Mam problem z moim czolem a wlaściwie jego skórą.
Dlatego postanowilam opisać go w nowym wątku- licząć na to, że uzyskam
od Was większy "odzew" a tym samym pomoc.

Jeśli jednak łamię jakiś punkt regulaminu forum Wizaż.pl
to z góry przepraszam i proszę o ostrzeżenie na pw.

A więc do rzeczy:

Mam 20 lat, cerę DZIWNĄ. W okresie dojrzewania miałam trądzić głownie spowodowany nadmiernym wyciskaniem i stosowaniem nieprawidłowych kosmetyków
(*zapychanie porów itp)
Leczyłam się poł roku Tetralysalem, teraz od 2 lat okresowo stosuję
Duac & Dfferin + kosmetyki z Avene.
Mam zanieczyszczoną cerę, jednak boję się uzywac radykalnych oczyszczajacych zeli czy peelingów z powodu awersji do nich wlasnie z poczatku mojej walki z tradzikiem gdy wysuszalam sobie twarz uzywajac CleanClear, Garnierów itp..

Moja pielęgnacja:
rano: cetpahil zel + woda mineralna
woda termalna Avene
krem pod nawilzajacy z fitrem 20 Avene Hydrance Optimale Legere
lekki podklad oilfree

wieczorem: micel Avene, cetaphil + woda mineralana
woda termalan Avene
Duac
na zmiany ropne: Fucidin miejscowo
na ranki: Alantan plus / Tribiotyk równiez miejscowo

odzywiam się raczej zdrowo, czasemi oczywiscie zjem wiecej słonego/słodkiego i wtedy cos mi wysykakuje większego- ale w granicach normy.

Ostatnio po wysypie spowodowanym uzywaniem Cetpahilu Dermoprotektora wyleczylam się Duaciem i teraz nawet cera mi się poprawiła. Własnie dlatego, że dyz nie wyciskalam, odpowiednia ja pielegnowalam i generalnie dałam jej ODDYCHAC.
(*Ost zjadlam jednak dużo słonych i kwaśnych rzeczy + zbilza mi się @ wiec.. powstalo mi kilka ropniaków podskórnych.)

Jednak najbradziej marwti mnie czolo.
Wydaje mi sie, jakbym na nim pod skora miala doslownie PEŁNO ROPY. Robi mi sie jedna mala podskórna krostka, wiem ze nie powinnam no ale wyciskam ja, wychodzi z niej troszkę ale obok z tej "plaskiej" skóry gdzie nie ma zadnych wysprysków takimi jakby kanalikami wychodzi ropa i wychodzi.. (biała) jakby z jakiś głebysz warstw skóry.

-->Wczoraj raz takie cos zaobserowoalm i dzisiaj drugi raz. (wczesniej tez mi sie to zdarzało). I jak juz zaczne wyduszac taki obszar to robi sie rana bo ta skora z kilkunastu takich kanalikow z ktorych uchodzi ta ropa sie rozrywa ocztwiscie no i w koncu jest jakby czysta rana. Zawsze po takim zabiegu odkazam woda utleniona to miejsce. Przy okazji: woda utl strasznie sie w tym miesjcu pieni wiec domyslam sie ze musi byc tam strasznieee duzo bakterii

Nie wiem co mam z tym robić.

Obiektywnie czolo wydaje sie czyste, ale wlasnie sa jakby takie ukryte ropne obszarny na nim i boje sie z czego to wynika, czy czasem nie jest to jakies zapalenie skóry? Zakazenie?

Ta ropa nigdy sama nie wychodzi dopiero jak zaczne wyduszac jakas mala grudkę, pryszczyk- to wtedy obok powstaje nast i nast kanalik z ropą..

To jest przerazajace!

Dodam tylko, że nie mam przetluszczajacej sie cery.
Raczej normalną, na niesie mam pelno wągrów i na brodzie, na policzkach troche zapchanych porów i okazjonalnie jakis pryszcz.
Takich "ropnych obszarów" nie ma nigdzie indziej tylko na czole wlasnie

Moze kupic jakis mocniejszy zel oczyszczjacy na to czolo? np oslawiony effacla ,lub jakis peeling? Boje sie go sotosowan na cala twarz, bo generlanie mam cere sklonna do uczulen/podraznien.
Ale nosze grzywkę, wiec czolo mogę poswiecic

Prosze doradzcie mi cos

Ew moge na czolo zamiast duacu dawac differin moze mi wyciagnie to wszystko?

Przepraszam, za taka długą wiadomosc ;(
Liczę na Waszą pomoc.

Dziękuję za dotrwanie do końca wiadomosci

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2010-10-09 o 23:00
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-09, 23:16   #260
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Ropa pod skórą na czole

po pierwsze - przestan wyciskac. po drugie - to normalne,ze woda utleniona sie pieni, przeciez na skorze mamy duzo roznych bakterii. jak wyciskasz to zakazasz kolejne partie twarzy. nie pomoge ci konkretniej, ale ! przestan stosowac tribiotik na rany!!! to jest ANTYBIOTYK, wiec nie stosuje sie go bez potrzeby, bo w razie W nie bedzie dzialal!!!!!!!!
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 12:30   #261
Nemhain
Raczkowanie

Na noc posmaruj taką krostę maścią ichtiolową i przyklej na to plaster. I tak przez parę dni do momentu, kiedy stwierdzisz, że niebezpieczeństwo minęło

Wiem o co chodzi.
Przestań to wyciskać, bo tylko pogarszasz. Takiego okropieństwo nie można wyciskać.
Nemhain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-18, 13:08   #262
MadziA2010
Raczkowanie

Przeczytałam cały wątek i tak myślę sobie, że wszystko co nam ktoś poradzi jest nie zawsze dobre dla nas. Zawsze ryzykujemy bo np. diane jednym pomaga na trądzik, innym wręcz przeciwnie.
Ja z trądzikiem męczę się od kilku lat.. Nie pomogły mi te różne specyfiki, o których tu czytałam, a próbowałam wielu sposobów. Nie krytykuję Wasych opinii że np. po czekoladzie trądzik się nasila, czy że nie wolno myć buzi żadnym mydłem. Po prostu, jedni mają cerę taką, drudzy inną.
Ostatnio chciałam zaopatrzyć się w serię la roche posay effaclar duo, ale nie kupiłam, bo jestem właśnie w ciąży kwasy są przeciwwskazane niestety.
Dlatego kupiłam mydło antbakteryjne protex ultra(myję nim twarz rano i wieczorem), pastę cynkową(stosuję punktowo na noc), do tego przemywam twarz zieloną herbatą(zamiast wszelakich). Nie widzę jakiejś optymalnej poprawy, ale wiem też że trzeba cierpliwości, a najważniejsze, że nie jest gorzej, raczej lepiej
Miejscami czasem mam wysuszoną buzię i poczytałam trochę, że krem bambino dobrze wpływa na cerę z trądzikiem, no i się nim wysmarowałam. To ył błąd. Zapchał mnie niemiłosiernie, nawyskakiwało mi pryszczy, ale pasta cynkowa na szczęście działa
Teraz szukam jakiegoś kremu nawilżającego do cery tłustej trądzikowej, ale żeby był bezpieczny dla przyszłych mam
MadziA2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-24, 14:02   #263
Ewelinka_00
Raczkowanie

Możecie mi polecić jakiś żel, krem itd do punktowego użytku?
Chciałam kupić żel punktowy na pryszcze Clean&Clear Advantage, bo koleżanka mi go polecała, ale boje się, że będą po nim pozostawały czerwone ślady, by jest na alkoholu =/ (używałam kiedyś płynów do przemywania twarzy na bazie alkoholu i o ile większe krostki znikały, tak skora robiła się przesuszona, z czerwonymi śladami itd...)
Nie mam jakiś pryszczy, ale robią mi się drobne zaskórniki z których część sama znika po pewnym czasie i nic nie "przeszkadzają", ale część robi się coraz większa, znacznie widoczna i to z nimi chce walczyć (a jako ze moja praca głownie skupia się na siedzeniu przed kompem, to łapami z nudów potrafię nieświadomie rozdrapywać krostki i po tym zostają paskudne ślady =/)
Czekam więc na jakieś opinie
Ewelinka_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-26, 22:05   #264
jamajcacity
Raczkowanie

chyba wiem o co Ci chodzi, to znaczy wiem jak to wyglada, niestetty z doświadczenia, niby nic, żadnego zgrubienia nie ma, a jak sie naciśnie to gdzieś skądś wyłazi taka płynna ropa... mi czasem jakby ona "wyskakiwała" z tego kanaliku, dziwne i tez nie wiem co to jest;/
jamajcacity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-25, 02:46   #265
Assathra
Zadomowienie

Od jakiegoś czasu, zaczęły mi się pojawiać pryszcze na brodzie, co najśmieszniejsze to tylko i wyłącznie tam, pozostała część twarzy czysta ( raz na jakiś czas pojawi mi się jakaś niespodzianka na policzku) .
Tylko nie są to zwykle pryszcze, które do tej pory sporadycznie miewałam. Ale podskórne bąble, które w bardzo powolnym tempie wynurzają się ku górze, topornie dojrzewają, z ropą, i jakąś wodą. Bardzo bolą, są ciężkie do wyciśnięcia, ja właściwie nie robię tego wale, ale początkowo musiałam spróbować, bo zadziwiło mnie pojawienie się tego paskudztwa. Najgorsze są ślady jakie po nich zostają, czerwone plamy,które nie chcą się goić, boję się że zostaną mi po tym blizny. A wciąż pojawiają mi się tam nowe. To jakaś masakra. Czym mogę się tego pozbyć. Zakładam że to nie jest jakiś tam zwykły trądzik, czy "normalne" pryszcze. Czy ktoś miał coś podobnego? I czy wizyta u dermatologa w moim przypadku bezie konieczna> proszę o odpowiedz
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-09, 23:32   #266
1234576
Przyczajenie

Witam wszystkich. Jestem mężczyzną mającym 23 lata.
Pryszcze męczyły mnie od nie pamiętnych czasów. Miałem dosłownie wszystko ropniaki, wągry zaskórniki, krosty itp. Stosowałem dosłownie wszystkiego, nic mi jednak nie pomagało, niesamowite maści , kremy pilingi nawet kosmetyczka nic nie pomogła . Nie liczcie na to, że mając za sobą okres dojrzewania wyleczycie się z pryszczy za pomocą maści, toników itp . Chcesz się pozbyć tego cholerstwa musisz zacząć leczyć się od środka antybiotykiem . Najlepszy jest izotek jest dosyć drogi więc proponuję tańsze zamienniki o tym samym składzie również skuteczne .
Ja stosowałem antybiotyk po kilku miesiącach znikło mi wszystko . Aby cera było ok zapomnijcie o papierosach, alkoholu, używkach, fast-foodach ostrych przyprawach . Należy tego unikać pijcie dużo wody ja polecam herbaty (skóra włosy paznokcie). Należy myć twarz delikatnymi żelami do cery wrażliwej bez zapachowe o naturalnych składnikach ,przemywać twarz tonikiem oraz nawilżać kremami najlepiej tymi dla dzieci one są bowiem bardzo delikatne i nie podrażniają, Od czasu do czasu polecam solarium oraz zażywanie suplementów diety na cerę, oczywiście to wszystko po kuracji antybiotykiem . Na zakończenie powiem, że mi to pomogło i polecam każdemu nie bójcie się antybiotyków tylko one pomogą !!!!! Ja osobiście nikogo się nie radziłem żadnych dermatologów po prostu kupiłem i się wyleczyłem !! Z chęcią każdemu pomogę kto walczy z pryszczami mój gg 4285202
1234576 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 19:51   #267
Assathra
Zadomowienie

Czy taki antybiotyk nie jest na receptę? Męczą mnie pryszcze pojawiające się na brodzie, goją się bardzo długo i pozostawiając po sobie nieładne czerwone przebarwienia. Moja cera za wyjątkiem tej nieszczęsnej brody jest nieskazitelna nie mam problemu nawet z zaskórnikami. Potrzebuję czegoś skutecznego, najlepiej działającego punktowo.
Assathra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:40   #268
d123
Rozeznanie

Witam ja mam bardzo podobny problem do Twojego. policzki czolo czysciutkie, natomasias broda ...istna tragedia.
Zrobilam nawet badania hormonalne wyszły ok.Byłam u dermatologa zapisała mi tetracyklinę doustnie 2razy dziennie po 1 tab. zinert na dzień na przemiennie z maścią robiona z antybiotykiem a noc Epiduo. Kuracja ma trwać 3 miesiące.Aha i dodatkowo nawilżać twarz cetapilem.

Edytowane przez d123
Czas edycji: 2011-07-17 o 22:04
d123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 20:47   #269
aladej
Przyczajenie

Na problemy z cerą swietnie dziala masło she- szczegolnie to nierafinowane. Ja probowalam i efekt swietny- np. z MoYu. Masla do ciala i twarzy, mydla,kremy, super efekt. Probujcie- maslo Shea jest niezwykle. Ja chodzilam do dermatologa dlugi czas, ale lepszy efekt z Shea. Trzeba tylko regularnie stosowac.
aladej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 18:26   #270
majorka:)
Rozeznanie

Na bolące pryszcze polecam z czystym sumieniem maść ichtiolową. Wiem wyda Wam się to może śmieszne ,że taka zwykła maść może pomóc. Ale po pierwsze kosztuje ok 5zł więc wypróbować nie zaszkodzi,a po drugie naprawde działa. Sama w to nie wierzyłam. Ostatnio nawet zrobiła mi się na brodzie gruda boląca, zanim by się obrała w śroodku to bym ją z 10 razy wyciskala znajac mnie. Posmarowalam ja mascia ichtiolowa i na wieczór juz wycisłam rope i po swinstwie.
Spróbujcie to tylko 5 zł .
majorka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości