Problemy skórne- wątek ogólny - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-18, 20:44   #241
wonderful348
Raczkowanie

Dot.: Usuwanie małych pieprzyków

Cytat:
Napisane przez Maciej12 Pokaż wiadomość
A jak przebiega usunieca pieprzyka laserowo ?
Od tego jest wujek google i ciecia wikipedia. Nie chcę być wredna, po prostu nie chce mi się kopiować i wklejać..

Cel I - 86 -85 - 84 - 83 - 82 kg
Cel II - 81 - 80 - 79 - 78 - 77 - 76 - 75 kg
Cel III - 74 - 73 - 72 - 71 -70 - 69 - 68 kg
Cel IV - 67 - 65 - 64 - 63 -62 kg
Cel V - 61 - 60 - 59 kg
Obecnie: 85.8 kg
wonderful348 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-19, 16:56   #242
Lidka30
Przyczajenie

Dot.: Biała skóra po namoczeniu wodą

Mam ten sam problem i faktycznie nic nie można znaleźć na ten temat w internecie. U mnie pojawiło się to po zewnętrznej stronie pięt i zewnętrznej stronie dużych palców.(miejsca gdzie najbardziej przylega obuwie).Normalnie nic nie widać, może tylko skóra jest bardziej sucha w tych miejscach, ale po namoczeniu pojawiają się własnie takie białe plamy widoczne na kilometr Więc o basenie nie ma mowy, a do tego moje stopy bardzo się pocą wiec latem widać to nawet w sandałkach. Myślę, że u mnie pojawiło się to przez zbyt mocne ścieranie naskórka. Przez pewien czas używałam nawet nożyka do ścinania Omega i wtedy obszar się powiększył. Byłam z tym problemem u dwóch dermatologów i żaden się z tym nie spotkał. Przeszłam leczenie maściami na grzybicę, kremami z mocznikiem o najwyższym stężeniu, spróbowałam wszystkiego na pocenie stóp i nic. Odwiedziłam kosmetyczkę -podologa, która też nie spotkał się z czymś takim i poddałam się
Kosia992 mam nadzieje, że Ty trafiłaś lepiej i znalazłaś rozwiązanie tego strasznego problemu??
Lidka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-20, 18:56   #243
Mariusz20430
Przyczajenie

Dot.: wysypka na szyi, twarzy,policzkach, drobne krosteczki,pomocy

Mam pytanie Bylem dzis u lekarza stwierdzil ze mam swierzb a na brzuchu mam malutke czerwone krostki i dziwne to w tym ze nikogo z rodziny nie zarazilem czy to blad lekarza?odpiszcie na gg 7335801
Mariusz20430 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-26, 21:39   #244
HastaLaVistaBejbE
Raczkowanie

GG do HastaLaVistaBejbE
Zapalenie skóry - problemy po zakończonym leczeniu

Witam

Jakiś czas temu ( ponad 2 tyg ) wystąpiła u mnie straszna reakcja alergicza po zastosowaniu maseczki pewnej znanej firmy ( dodam ze tydzien przed tym wystąpiła u mnie ta sama reakcja na cień do oczu który został mi nałożony na większej części twarzy - na potrzeby charakteryzacji - ta sama wysypka zniknęła bardzo szybko). Biegałam po dermatologach. Używałam maści Afloderm , która podobno ( tak twierdziła ost. Pani dermatolog) tylko podrażniła jeszcze bardziej moją twarz. Na koniec zostałam z Advantanem oraz tabletkami Lira . Advantan natychmiast przyniósł efekty , wysypka zniknęła , opuchlizna z nosa również , rumień pod oczami zniknął tylko na chwilę... niestety mam go teraz cały czas . Raz mniej widoczny , raz bardziej , momentami nawet towarzyszy podpuchnięcie skóry . Do mycia twarzy używam pianki myjącej z Pharmaceris oraz kremu Mediderm z Farminy. Oba te kosmetyki pielęgnacyjne zostały zaakceptowane przez dermatolog. Kilka dni temu kupiłam krem Ziaja Ulga , spuchłam od niego ( tak przypuszczam) okropnie - odstawiłam. Wszelkie kosmetyki również odstawiłam . Chciałabym uniknąć kolejne wizyty u lekarza- pomogła mi jedynie dermatolog , ktora przyjmuje prywatnie a brakuje mi funduszy aby znów wydać 70 zł za samą wizytę. A z dermatologami przyjmującymi na kase chorych mam już niemiłe doświadczenia .
Podsumowując:

1. Czy któraś z was miała kiedyś podobną reakcje alergiczną ?
2. Czy polecicie jakiś sposób na zlikwidowanie tego rumienia ?
( Advantan pomaga na chwilę ale jest maścią sterydową dlatego boję się używać jej dłużej niż zaleciła dermatolog)
3. Dostałam skierowanie do poradni alergologicznej - Czy testy alergologiczne wykażą cokolwiek skoro było to kontaktowe zapalenie skóry a nie wywołane pokarmem ?
4. Może polecicie jakies artykuły, tematy na forum poruszające problem uczulających składników w kremach maseczkach etc, czego unikać.

Poniższe zdjęcia przedstawiają moją twarz w krytycznym momencie, kiedy najbardziej swędziała i szczypała. Ost zdjęcie przedstawia rumień - dzisiaj akurat mniej widoczny.

POZDRAWIAM
HastaLaVistaBejbE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 15:15   #245
kosia992
Raczkowanie

Byłam z tym u dermatologa. Na poczatku przez miesiac smarowalam rano clotrimazolum, na noc przez tydzien triderm, a potem 2 tygodnie na noc pigmentum castellani. Pigmentum castellani mial mi wysuszyc to miejsce. Unikalam kapieli, bralam tylko prysznic, zeby jak najrzadziej to miejsce mialo kontakt z wilgocia. Zrobilo sie to bardzo wypukle, az pewnego dnia, po prysznicu (ale wlasnie wazne bylo to, ze letnim prysznicu, a nie jak do tej pory goracej kapieli) wzielam drobnoziarnista (?) tarke i zaczelam delikatnie trzec to miejsce az zrobilo sie plaskie. Namachalam sie, ale nie robilam tego mocno, i chyba wlasnie dzieki temu problem prawie mi znikl. Ta skora juz nie jest zmacerowiala, biala. Teraz dbam o to zeby nie robilo sid wypukle, czyli dosc reguralnie tre, ale delikatnie, zeby nie podraznic. rano stosuje wciaz clotrimazolum, wieczorem krem lipidowy Iwostin. Naprawde widze poprawe. Jest to juz suche, plaskie i rzadko kiedy biale

Edytowane przez kosia992
Czas edycji: 2013-03-04 o 15:08
kosia992 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-03, 22:27   #246
JudeAnn
Przyczajenie

Dolega mi to samo i nigdzie nie ma informacji jak sie tego pozbyc. O jejku.. to dluga kuracja. Może jest jakiś domowy sposob na to cos?
JudeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-07, 22:33   #247
kriskris
Przyczajenie

Usta - pomoc

Witam, mam pewien problem otoż od jakiegoś poł roku (od czasu skonczenia kuracji antybiotykami na tradzik) obok ust mam jakieś suche czerwone kropki, dokładnie sam nie wiem jak to opisac poniewaz nie wiem dokladnie co to jest smarujac kremami nawilzajacymi usta one nie znikaja tylko w momencie gdzie kaciki ust są jest przerwa i sa one zaraz obok ust. Dodaj zdjecie w linku gdzie zaznaczylem o co chodzi. Bardzo prosiłbym o porady poniewaz nie wiem co to jest i jak to wyleczyc.

ZDJECIE: http://www.bankfotek.pl/image/1463222.jpeg

z góry dziekuje za kazda pomoc.Pozdrawiam!
kriskris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 11:04   #248
NAasia91
Raczkowanie

Dot.: Usta - pomoc

Myślę, że to zajady. Najlepiej idź do lekarza, on da Ci maść na receptę na to.
NAasia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 19:05   #249
201711060941
Konto usunięte

To na pewno zajady Nie koniecznie musisz iść do lekarza. W aptece jest na to pełno leków bez recepty np. Triboitic. Zresztą w aptece coś Ci doradzą. Kup też sobie witaminę B2, bo to właśnie jej niedobór powoduje zajady
201711060941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 17:20   #250
milka113
Przyczajenie

Zgadzam się z opinią wyżej, być może masz niedobór wit. B.
Jeśli zapytasz w aptece, panie mogą polecić Ci maść(np. Lips).
Możesz też spróbować balsamów do ust z mentolem(np. Carmex).
milka113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 21:33   #251
minion
Przyczajenie

Exclamation Czarny ślad po kolczyku w nosie :( Co zrobić?

Witam,

Kiedyś miałam kolczyk w nosie, a teraz został mi po nim nieładny ślad Wygląda jakbym zrobiła sobie tatuaż "kropkę" na nosie. Nosilam kolczyki ze stali chirurgicznej (bynajmniej było tak na nich napisane).. Szukałam jakiś informacji w internecie, ale nic nie znalazłam. Już nie wiem co mam robić.. Myślę o makijażu permanentnym, tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Proszę o pomoc!

Dominika

Zdjęcie -http://www.looki.pl/community/imag0264_i66934.html

Edytowane przez minion
Czas edycji: 2013-04-10 o 21:39 Powód: obrazek
minion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-11, 09:17   #252
gazelaa
Zadomowienie

Dot.: Czarny ślad po kolczyku w nosie :( Co zrobić?

Cytat:
Napisane przez minion Pokaż wiadomość
Witam,

Kiedyś miałam kolczyk w nosie, a teraz został mi po nim nieładny ślad Wygląda jakbym zrobiła sobie tatuaż "kropkę" na nosie. Nosilam kolczyki ze stali chirurgicznej (bynajmniej było tak na nich napisane).. Szukałam jakiś informacji w internecie, ale nic nie znalazłam. Już nie wiem co mam robić.. Myślę o makijażu permanentnym, tylko nie wiem czy to dobry pomysł. Proszę o pomoc!

Dominika

Zdjęcie -http://www.looki.pl/community/imag0264_i66934.html
Ślad juz ci zostanie i nie zejdzie wujek za młodu miał i nie chodzi juz dobre 15 lat z kolczykiem i dalej widac kropke, a makijaz permamentny to co sie tyczyć tej kropki? bo jakos mi sie nie klei to slad po kolczyku i makijaz
gazelaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 23:45   #253
minion
Przyczajenie

Po prostu potraktowac ten slad makijazem, w kolorze skory..
Stary 2013-04-12, 08:20   #254
gazelaa
Zadomowienie

hmm możesz próbować ale wgłębienie i tak bd mieć, może najlepiej zapytaj się dermatologa niech ci doradzi czy to zakryje, bo kosmetyczki zazwyczaj mówią tak żebyś kase u nich zostawiła
Stary 2013-04-12, 21:09   #255
minion
Przyczajenie

Najśmieszniejsze jest to, że ja nie mam ani żadnego wglębienia, ani nic wypukłego.. Po prostu sam ten ślad :P wiec może jest szansa? Nie licze na to, że będzie tak jak przed kolczykiem, ale chociaż żeby nie było tego czarnego.. O dziwo, pisałam do kilku kosmetyczek i żadna mnie nie namawiała, wręcz przeciwnie.
Stary 2013-04-12, 21:40   #256
gazelaa
Zadomowienie

a dawno go wyciągnełas? bo mi sie czasem w uszach robia takei czarne od jakis badziewnych kolczykow moze jak nie wiem wsadzisz inny i to wyjdzie samo
Stary 2013-04-15, 16:22   #257
Sylvviiaa
Zakorzenienie

Odp: Suche usta

Ja mogę polecić Masełko nivea!
Rewelacja!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-15, 20:08   #258
Aimee_J
Zakorzenienie

Odp: Suche usta

Dla mnie okazało się beznadziejne. Nic nie pomogło, gdy było mi to potrzebne.

Tapnięte z mojego HTC ONE V
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 00:25   #259
minion
Przyczajenie

Dawno bardzo, dziurki juz nie mam. Poza tym śladem to nie mam nic tak naprawdę. Byłam teraz u kosmetyczki i zrobiła kilka nakluc a później kwas migdałowy.. ale ja nie widzę efektu chyba najprędzej ten makijaż pomoże.. eh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-19, 08:11   #260
gazelaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minion Pokaż wiadomość
Dawno bardzo, dziurki juz nie mam. Poza tym śladem to nie mam nic tak naprawdę. Byłam teraz u kosmetyczki i zrobiła kilka nakluc a później kwas migdałowy.. ale ja nie widzę efektu chyba najprędzej ten makijaż pomoże.. eh
kwas migdałowy jest dosyc słaby, a probowalas jakis domowych peelingow?
Stary 2013-04-22, 09:26   #261
minion
Przyczajenie

Tak , ale peeling nie pomaga, to jest pod skóra, na całej długości tak jak byl kolczyk. Dziwne, ze nic nie można znaleźć na ten temat, nie tylko ja mam taki problem może jakieś wypalanie? Jest cos takiego w ogóle?
Stary 2013-04-22, 09:38   #262
gazelaa
Zadomowienie

ja poszlabym do kilku kosmetyczek zeby po prostu popatrzyly czy da sie cos z tym zrobic, zeby miec kilka opinii
Stary 2013-05-03, 21:29   #263
emmiii
Przyczajenie

dziwny bąbel/pęcherz za uchem

Coś podobnego jak tej pani wyskoczyło mi za uchem

http://i.imgur.com/1pUTpnB.jpg

Nie mam pojęcia co to jest i skąd się wzięło ?!
Może przez kolczyk ?
Teraz jest długi weekend i nie mam jak udać się do dermatologa
Nie chcę tego ruszać bo kompletnie nie wiem co to jest - przykładam sobie babkę zwyczajną tylko (świeże liście) bo działa przeciwzapalnie.

Miał może ktoś z was coś takiego ?
emmiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 16:14   #264
dark01
Zakorzenienie

GG do dark01 Send a message via Skype™ to dark01
Dot.: dziwny bąbel/pęcherz za uchem

Cytat:
Napisane przez emmiii Pokaż wiadomość
Coś podobnego jak tej pani wyskoczyło mi za uchem

http://i.imgur.com/1pUTpnB.jpg

Nie mam pojęcia co to jest i skąd się wzięło ?!
Może przez kolczyk ?
Teraz jest długi weekend i nie mam jak udać się do dermatologa
Nie chcę tego ruszać bo kompletnie nie wiem co to jest - przykładam sobie babkę zwyczajną tylko (świeże liście) bo działa przeciwzapalnie.

Miał może ktoś z was coś takiego ?
...
typowe zapalenie gruczołów łojowych...czasami sie robi najcześciej za uszami jak ma się tendencje do granulowania się zawartosci gruczołów... i tak musisz sie udac do chirurga,on to przetnie,oczysci,da antybiotyk...jeżeli sytuacja bedzie sie powtarzac będziesz musiała usunąć ten gruczoł/gruczoły chirurgicznie<niewielki zabieg w znieczuleniu miejscowycm.
dark01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 00:42   #265
przemek5932
Przyczajenie

Co to to wrzód ???

Witam od jakiegoś tygodnia mam za uchem bardzo dużego babla. jest mieki i pełny ropy na początku myślałem że to krosta lecz dziś mama mi powiedziała ze to chyba wrzód . Jakiś miesiąc temu na pośladku wyskoczył mi wrzód ktorego sam wydusile bo myślałem ze to krosta i został aby strup . A tego za uchem nie da rady co lepsze na na ramieniu też zaczyna mi rosnąć coś.czarnego podobnego do krosty i sie boję że to mnie sypię całego dodam ze to nie boli i nie jest czerwone tylko jak skora i w srodku ma czarne zabarwienie . Co to jest ???

PROSZE O POMOC
przemek5932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 11:51   #266
dark01
Zakorzenienie

Dot.: Co to to wrzód ???

przeczytaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=691320
Stary 2013-05-12, 18:27   #267
mamoska
Przyczajenie

A może tzw. "przeziębienie krwi" i czyraki?
mamoska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-13, 16:42   #268
przemek5932
Przyczajenie

http://i39.tinypic.com/2rd7yif.jpg. co to jest??
Stary 2013-05-13, 17:13   #269
dark01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przemek5932 Pokaż wiadomość
...
napisałam bardzo dokładnie co to jest i co z tym zrobić:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=691320
Stary 2013-05-13, 17:46   #270
przemek5932
Przyczajenie

Oki dzięki a takie jeszcze jedno pytanie bo na ramieniu coś podobnego do tego mi wyskoczyło tylko że podłużne i tak samo twarde jak to czy to jest to samo ?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości