Dieta OXY - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-03, 13:13   #241
Agnieszek7
Przyczajenie

Dot.: Ktoś coś słyszał o diecie OXY?

Mam pytanko czy gdzieś jest napisane jakich przypraw używać na tej diecie
Agnieszek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-05, 09:59   #242
Madzia1841
Przyczajenie

w diecie to w sumie tylko pieprz i zioła prowansalskie są wymienione ale jak np do kurczaka to ja daję więcej, np paprykę, mieszankę ziół lub przyprawa do ryb. W końcu od przypraw chyba się nie przytyje

Ja dziś zaczynam moją dietę. Startuję z wagą 66,7 kg przy wzroście 174 cm. Będę informować o moich postępach ale jadłospis wydaje się być bardzo fajny i urozmaicony. Ilościowo też jest wydaje mi się akurat ale to wiadomo, że zależy od przyzwyczajeń. Trzymam kciuki za siebie i za Was

Dziś 3 dzień diety i waga w dół o 1,2 kg

Edytowane przez Madzia1841
Czas edycji: 2014-08-07 o 08:41
Madzia1841 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-07, 16:15   #243
Agnieszek7
Przyczajenie

Jak się trzymacie jak wasza dieta ja prawie tydzień i zaczyna mi brakować owoców nie chleba makaronów słodyczy tylko owoców
Agnieszek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-09, 12:29   #244
ratraska
Przyczajenie

Ja jestem na diecie dziś 6 dzień waga spadłą z 72kg do 69,4 czyli ciut ponad 2,5kg. A muszę dodać ze mam 168cm wzrostu i odchudzam się od ponad roku i zeszłam już 20kg więc to nie jest tak ze nagle po obzarstwie zeszło dobre 2kg.
Najważniejsze dla mnie ze w końcu zaczął mi spadać brzuch, zaliczyłam -4cm)))) I korci mnie żeby przedłużyć każdy tydzień o tydzień, czyli pierszy tydzień przeciągnąć do dwóch itd
ratraska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 13:14   #245
Madzia1841
Przyczajenie

Ja jestem w 8 dniu diety i waga stoi w miejscu -2kg i chyba nie ruszy się więcej. Wybrałam chyba nie odpowiedni moment bo wypadł mi wyjazd do Krakowa na weekend i wiadomo piło się alkohol i za tydzień kolejna impreza urodzinowa a później wyjazd na wakacje ale zawsze dobre i 2 kg bo chciałam schudnąć ok 5 więc jeśli waga się utrzyma to później powtórzę dietę i zostanie do zrzucenia tylko 3 kg
Madzia1841 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-18, 12:50   #246
Piotulka
Raczkowanie

Jakieś plany na wrzesień dziewczynki? Ja od pierwszego robię powtórkę całej dietki, mam nadzieje, że efekt będzie choć trochę podobny do lipcowego
Piotulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-18, 16:42   #247
YoYa
Raczkowanie

Ja mogłabym we wrześniu wreszcie spróbować Wbrew oczekiwaniom przez te wakacje nie chudnę a przybrałam 0,5kg... Muszę zmienić styl wypoczynku jednak
YoYa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-01, 13:42   #248
88agnik
Rozeznanie

Witam, jest tu jeszcze ktoś? Dziś pierwszy raz na wizażu i
dziś pierwszy dzień diety... Tyle tej wody się opiłam, że trudno mi było wcisnąć drugie śniadanie a to tylko jogurt z otrębami... Normalnie to 2 jogurty owocowe z palcem w nosie bym zjadła . Mam do zrzucenia jakieś 30kg więc sporo. Mój plan zaliczyć dietkę, zrobić powtórkę 2 i 3 tydz. + 3 tydz. Później miesiąc prerwy- oczywiście no fast food i zabiorę się do 3d chilli. Ogólnie chyciałabym zrzucić zbeny balast w 10 miesięcy co daje 3kg miesięcznie. Trzymajcie za mnie kciuki.
88agnik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 14:33   #249
Jean C
Przyczajenie

Och, koleżanko!!! Cieszę się, że Cię widzę na forum A tak serio, to jestem od 14 sierpnia na diecie. Najpierw 7 dni oxy... zrzuciłam ok 1kg (tak przynajmniej po wadze). Drugi etap był dla mnie mniej ciekawy niż pierwszy, więc stwierdziłam, że zmodyfikuję ją po swojemu. Tzn, nie miałam czasu jeść 5 posiłków, więc zostaję przy 4. Z racji tego, że w pracy ciągle stoję lub siedzę i prowadzę stateczny tryb życia, wydaje mi się to odpowiednią ilością. Codziennie piję oxy shake'a i zamykam się w 1500 kcal. Moja wina, bo nie ćwiczę... Zaczęłam chodzić na basen, ale że pływać nie umiem, nie mogę tego zaliczyć do spalania tłuszczu.
Chcę zrzucić tak jak Ty 30 kg. Wagę mam zepsutą Więc na razie po niej się nie sprawdzę, ale niedługo zważę się na basenie.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki!!! Za całą resztę też!
Jean C jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-02, 18:33   #250
88agnik
Rozeznanie

Jean C ja też mam niesprawną wagę tzn. chyba bateria się wyczerpała. Może to i lepiej bo nie ważę co 5min Moim jedynym sportem jest odprowadzenie dziecka do przedszkola i z powrotem.. hehe... Mąż namawia mnie na basen, ale ja umiem pływać tylko wtedy gdy wiem, że w razie co to mam się czego złapać (zawsze zajmuję skrajny tor ) a poza tym to już chyba wolałabym biegać, ale z taką nadwagą to stawy szlak jasny trafi, pomyślę nad nordic walking.
Co do diety to minął drugi dzień i jak na razie posiłki mi pasują.
Stary 2014-09-03, 20:20   #251
Jean C
Przyczajenie

Właśnie sobie policzyłam... dziś mija 21 dzień. I z ręką na sercu i wielką dumą z samej siebie przyznaję, że to najdłuższy okres bez ciasteczek, czekolady czy innych słodkości, które wpierniczałam codziennie. Dziś skusiłam się na puszkę coli zero. Chwalę oxy, bo ona uczy zdrowo jeść
Daj znać za jakiś czas, jak Ci idzie. Dobrze jest się czasem wspierać
Mam zamiar zważyć się... pojutrze chyba.
Coś motywacyjnego: dziś włożyłam o jeden rozmiar mniejsze spodnie, kupione w dniu, kiedy zaczynałam (miały być wskaźnikiem). Więc bebzol mi się zmniejszył.
Jean C jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-06, 13:40   #252
88agnik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jean C Pokaż wiadomość
Właśnie sobie policzyłam... dziś mija 21 dzień. I z ręką na sercu i wielką dumą z samej siebie przyznaję, że to najdłuższy okres bez ciasteczek, czekolady czy innych słodkości, które wpierniczałam codziennie. Dziś skusiłam się na puszkę coli zero. Chwalę oxy, bo ona uczy zdrowo jeść
Daj znać za jakiś czas, jak Ci idzie. Dobrze jest się czasem wspierać
Mam zamiar zważyć się... pojutrze chyba.
Coś motywacyjnego: dziś włożyłam o jeden rozmiar mniejsze spodnie, kupione w dniu, kiedy zaczynałam (miały być wskaźnikiem). Więc bebzol mi się zmniejszył.
i jak z twoją wagą? Ja zakupiłam baterie i muszę się pochwalić, że na minusie 1,4kg.
Stary 2014-09-06, 19:14   #253
pysiek89
Raczkowanie

Dołączę się do wątku, dziś dzień 5 mojej diety, w pierwsze 3 dni zleciało 1,5kg (w większości pewnie woda), od 2 dni waga stoi. Może i nie powinnam się ważyć codziennie, ale robię to z czystej ciekawości, oxy jest tak zachwalana, że muszę to sprawdzać codziennie Jedzenia jak dla mnie jest aż za dużo, pierwsze 2 dni ledwo wepchnęłam w siebie wszystkie posiłki, wcześniej jadałam bardzo nieregularnie i niewielkie ilości, więc organizm "odkładał sadełko na czarną godzinę", oxy nawet jeśli nie pomoże mi zrzucić zbędnych 8-10 kg, to przynajmniej przyzwyczai mnie do prawidłowego jedzenia i picia większej ilości niż dotąd
pysiek89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-08, 10:59   #254
88agnik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysiek89 Pokaż wiadomość
Dołączę się do wątku, dziś dzień 5 mojej diety, w pierwsze 3 dni zleciało 1,5kg (w większości pewnie woda), od 2 dni waga stoi. Może i nie powinnam się ważyć codziennie, ale robię to z czystej ciekawości, oxy jest tak zachwalana, że muszę to sprawdzać codziennie Jedzenia jak dla mnie jest aż za dużo, pierwsze 2 dni ledwo wepchnęłam w siebie wszystkie posiłki, wcześniej jadałam bardzo nieregularnie i niewielkie ilości, więc organizm "odkładał sadełko na czarną godzinę", oxy nawet jeśli nie pomoże mi zrzucić zbędnych 8-10 kg, to przynajmniej przyzwyczai mnie do prawidłowego jedzenia i picia większej ilości niż dotąd
Pysiek89 ja też mam problem z ważeniem się codziennie dziś 8dzień więc po tygodniu się zważyłam i ubyło mi 2,1kg po ważeniu baterię od wagi oddałam TŻtowi na przechowanie-dostanę dopiero w następny poniedziałek. Ja podobnie jak Ty też się zmuszałam do jedzenia, ale to pewnie przez duże ilości wody. Wcześniej to ja wypijałam 2-3 kawy no i może szklankę soku jak dobrze poszło.

A słyszeliście coś o nowej wersji oxy? Bo ja mam taką, w której są 3 etapy a dzieś czytałam,że niby 5 z jakimś detoksem? WTF?
Stary 2014-09-09, 21:35   #255
pysiek89
Raczkowanie

coś słyszałam, detoks jest 1 fazą, wprowadzającą do diety, poźniej 3 fazy z normalnej oxy a 5 faza to... wyjście z diety :P w sumie szkoda, że nie wyczytałam tego zanim podeszłam do oxy, może efekty po takim detoksie bylyby lepsze... jednak zastanawia mnie, że detoks musiał być dodany niedawno, gdy 1 września kupowałam diete były tylko 3 fazy, a teraz nagle już są 4-5. Może to po prostu chwyt żeby kupic dietkę raz jeszcze i zobaczyc "nowość"...
Moj zachwyt dietą powoli opada, dzis dzień 8 a ja mam 0,6 kg więcej niz 2 dni temu więc ogólnie jestem wciąż na etapie 1,5kg mniej

Edytowane przez pysiek89
Czas edycji: 2014-09-09 o 21:50
Stary 2014-09-11, 11:48   #256
pysiek89
Raczkowanie

dopadły mnie rewolucje żołądkowe i dieta przerwana... ale kolejna motywacja - na koniec padziernika znajomy bierze ślub, a łatwiej bedzie zrzucić kilka kg niż znaleć nową sukienkę no iiii.. skusiłam się na "nową" wersję oxy, tą z detoksem, porównałam elementy fat burn z poprzednią która mam i ta ma jeszcze więcej jedzenia ale przy każdym dniu mam wyliczone kcal dla każdego posilku oraz ile ich będzie w ciągu dnia, zazwyczaj ok. 1200-1300, zaczynam od poniedziałku, jak tylko brzuch wróci do formy po kleikach ryżowych...
Stary 2014-09-16, 14:13   #257
aeris88
Raczkowanie

Dołączam do wątku Dziś zaczęłam (te wakacyjne grille mnie wykończyły), przede mną obiad, ale nie wiem jak go zmieszczę, bo woda wylewa mi się uszami Najbardziej chyba boli brak kawy...
aeris88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 23:33   #258
pysiek89
Raczkowanie

Ja z porannej kawy nie umialam zrezygnowac, jedynie smietanke zamienilam na mleko 0,5% a cukier na stewie albo slodzik. Mysle ze 1 kawa dziennie nie zaszkodzi
Stary 2014-09-17, 10:53   #259
88agnik
Rozeznanie

Z tego co wyczytałam na ich fejsie to kawa jest dozwolona, ale bez cukru!!! Ewentualnie z chudym mlekiem. Ja z dietki zrezygnowałam, bo o ile 1tydz. ok. To w drugim posiłki nie z mojej bajki- soczewicę to ja mogę jako dodatek a nie danie główne. Poza tym rośliny strączkowe jakieś takie słodkawe a to już nie w moim guście. Słodka może być czekolada! Teraz odżywiam się zdrowo, bliżej mi do 3tyg. Tzn. modyfikuję sobie 3tydz. tak, żeby posiłki były zdrowe i zbilansowane.
Ogólnie dzięki tej diecie sama nauczyłam się komponować posiłki- wiem, że mięsa nie trzeba tylko smażyć a z piekarnika mogą być o wiele lepsze i zdrowsze. No i nie muszą to być nudne dania.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 18:36   #260
Qaren
Przyczajenie

Hej! Nie było mnie tu chwilę i widzę, że na http://www.dietaoxy.pl/ dość istotne zmiany... Czy któraś z Was stosowała już tą dopasowaną wersję Oxy? Na czym polegają te testy? Z góry dzięki za odpowiedzi!
Qaren jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-17, 20:10   #261
aeris88
Raczkowanie

Drugi dzień mnie powalił, smaczna była tylko ryba z mozzarellą... Ale to tylko 3 tygodnie, utrata choćby 3kg byłaby dla mnie radochą :P
Stary 2014-09-18, 08:16   #262
pysiek89
Raczkowanie

ja teoretycznie jestem na 4 dniu nowej oxy, wiec na detoksie, bez przerwy są ryby na obiad i juz szlag mnie trafia, ja chcę mięsoooo! dlatego też zmieniam sobie czasem posiłki, planuję sobie ile czego ma być no i trzymam się tych 5-ciu posiłków, a dodatkowo wypijam hektolitry wody jak to było w poprzedniej oxy mam sporo pracy, więc na wagę nawet nie mam czasu wejść, może to i dobrze
Stary 2014-09-22, 22:25   #263
Piotulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Qaren Pokaż wiadomość
Hej! Nie było mnie tu chwilę i widzę, że na http://www.dietaoxy.pl/ dość istotne zmiany... Czy któraś z Was stosowała już tą dopasowaną wersję Oxy? Na czym polegają te testy? Z góry dzięki za odpowiedzi!

Tutaj poczytaj, fajny wpis o owej oxy http://bukowskie.blogspot.com/2014/0...dieta-oxy.html
Piotulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 19:14   #264
Elfemmy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piotulka Pokaż wiadomość
Tutaj poczytaj, fajny wpis o owej oxy http://bukowskie.blogspot.com/2014/0...dieta-oxy.html
Ja miałam w sierpniu robić oxy i dobrze, że nie wyszło. Chętnie sobie teraz spróbuję tej nowej. Obiecałam sobie, że w tym roku zacznę dużo wcześniej myśleć o sylwestrze........
Elfemmy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-29, 20:22   #265
Desidona
Raczkowanie

No ja od czasu do czasu wpadam na wątek o Oxy na kafeterii i tam laski właśnie mocno chwalą tą nową wersję. Ktoś może powiedzieć coś więcej o personalizacji? Bo to chyba główna zmiana?
Desidona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-03, 09:08   #266
88agnik
Rozeznanie

CZym zamieniacie wędzonego łososia??? Nie cierpię łososia wędzonego na zimno w każdej innej postaci lubię ale takiego nie i nie mam zamiaru się zmuszać. Dieta nie bierze pod uwagę pory roku jak to gdzieś czytałam. Dietkę zakupiłam dzisiaj- wcześniej otrzymałam od innej forumowiczki jej plan i faktycznie dietki się różnią ale skąd ja mam u licha wziąć szparagi w październiku??? Dodam, że szparagi maja być grillowane. więc raczej autorce diety chodziło o świeże warzywa a nie ze słoika.
Stary 2014-10-07, 10:26   #267
Elfemmy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88agnik Pokaż wiadomość
CZym zamieniacie wędzonego łososia??? Nie cierpię łososia wędzonego na zimno w każdej innej postaci lubię ale takiego nie i nie mam zamiaru się zmuszać. Dieta nie bierze pod uwagę pory roku jak to gdzieś czytałam. Dietkę zakupiłam dzisiaj- wcześniej otrzymałam od innej forumowiczki jej plan i faktycznie dietki się różnią ale skąd ja mam u licha wziąć szparagi w październiku??? Dodam, że szparagi maja być grillowane. więc raczej autorce diety chodziło o świeże warzywa a nie ze słoika.
Możesz wędzoną makrelą - ale najlepiej napisz swoje uwagi ze swojego konta i poproś o korektę diety. Jest fajny support w oxy
Elfemmy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 23:25   #268
aeris88
Raczkowanie

Skończyłam właśnie 3-tygodniowy cykl, 4 kilo w dół I nie zamierzam na tym przestać, po kilku dniach przerwy wracam do 2 i 3 fazy.
Stary 2014-10-10, 14:11   #269
ilonkastonka
Przyczajenie

Co sądzicie o popularnych wśród młodych osób głodówkach? Koleżanka mnie namawia do wspólnego rozpoczęcia takiej diety. Może lepiej udać się do specjalisty po profesjonalna ocenę stanu swojego zdrowia..
Stary 2014-10-15, 14:30   #270
miimka
Raczkowanie

Hej wszystkim
dzisiaj właśnie zainteresowałam się tą dietą Oxy, mam kilka pytań. który rodzaj wybrałyście? bo teraz na stronie dostępne są diety: początkująca, intense i premium...
wiem, że jest to w formie elektronicznej, ale można później jakoś zachować tą dietę i wrócić do niej za jakiś czas ponownie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
miimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości