|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Legnica i okolice
Cytat:
Najgorsze jest to, że On mieszkał sobie w Gdańsku i to tam się stało. Był ze znajomymi na jakiejś zabawie na powietrzu. Gdzieś obok był jakiś pseudo basenik czy coś takiego i się potknął, upadł i stało się ![]() [1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;8484425]:| tak na stałe czy da się coś z tym zrobić ? może nei warto się jeszcze załamywać tylko walczyć .. potrzeba dużo wysiłku ale czasami się udaje. eh straszne że tak z dnia na dzień nasze życie moze się o 360stopni obrócić ;/[/quote] Mamy nadzieję, że da się coś zrobić. Jest sparaliżowany od ranion w dół, rusza głową, jest świadomy, sam oddycha i jak mi kuzynka napisała zgina jedną rękę (zawsze to jakaś iskierka, takie światełko w tunelu) choć nie ma czucia w palcach. Cytat:
Ma złamany kręgosłup C4. 4 dni temu miał operację, wczoraj kolejną bo się śruby poluzowały Jak tylko będzie można chcemy go przetransportować do nas na dolny śląsk i teraz trzeba znaleźć dobry szpital rehebilitacyjny. Kuzynka znalazła coś w Kudowie Zdrój. Zobaczmy jak to będzie. Póki co musimy wierzyć, modlić się i wspierać.
|
||
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
beat@, kiedy wracasz do Polski? O ile wracasz.. ?
Gdzies chyba przeczytałam, ze za jakis czas bedziesz [na stale, przejazdem?], więc może się z nimi spotkasz i wesprzesz
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chciałabym pójśc, bo może mi pomóc, ale co będzie jak zaszkodzi? Ale jak znajdziecie kogoś dobrego, to powiedzcie
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam już na stałe. Będę w Legnicy w październiku, tak więc napewno będę ich wspierać.
Już wczoraj dzwoniłam do kuzynki i jej powiedziałam, że w październiku już będę i jak coś to mogą na Mnie liczyć. |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Apiska, ale co Ci to da, ze porozmawiasz sobie z zupelnie obcą osobą
Nie bardzo w ogóle rozumiem ludzi chodzących do psychologa. Rozumiem, że to są ludzie po studiach, którzy NIBY rozwiązują ludzkie problemy [np. terapie dla malzenstw u psycho].. ale do mnie jednak to nie przemawia ![]() Najgorsze by było chyba to, jak się trafi na jakiegos pseudopsychola :/ który nie potrafi wczuć się w to co przeżywa dana osoba. Lepiej porozmawiaj z kimś zaufanym albo z kotem on zawsze wysłucha, pomruczy..
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie to jest chbya najwazniejsze zeby trafic na dobrego psychologa .... przyznaje chodzilam juz do jednego i pani owszem byla mila ale nie umiala tak ze mna porozmawiac ze bylo dobrze... psycholog wyslala mnie tez do psychiatry ale to juz byla kompletna porazka ... lekarka zadnego kontaktu ... ani nie nawiazala jakiej rozmowy tylko wypytala sie co mi jest po co do niej przsychodze wypisala tabletki. nawet mi nie powiedziala co mi jest i kazala przyjsc za miesiac .... nie poszlam do niej bo myslalam ze to bedzie inaczej wygladac .....
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tylko psiak, a on tylko patrzy się w moje oczy gdy do niego mówię, i kręci główką hihi
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Up!
Lubinianka się zgłasza
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Moze ktos z Was zaczyna studia lub studiuje na PWSZ? Ja juz skonczylam rok temu co prawda licencjat ale wybieram sie od tego roku na Ochrone Srodowiska inzynieryjna.. moze ktos na ten sam kierunek idzie?
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
A jest ktoś może kto studiuję bądz będzie w wyższej szkole menedżerskiej?
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się może, jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja z pracą w L-cy
![]() Wracam do Polski 6 października i trzeba będzie czegoś poszukać
|
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
ciężko raczej będzie odpowiedzieć na to pytanie :P pewnie dla chcącego zawsze coś się znajdzie
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
ja napewno głównie będę chciała odpocząć sobie psychicznie ale i tak zaraz po powrocie zacznę składać sobie CV, bo wiadomo, że zaraz po przyjeździe raczej nic nie znajdę. Musiałabym chyba mieć niesamowite szczęście. W międzyczasie pojdę sobie na prawko i jakoś to będzie.
Już sobie powoli przeglądam oferty na necie ale jak będę w Legnicy to wtedy tak już porządnie |
|
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
a czegoś konkretnego będziesz szukać ?
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze właśnie nie wiem, mysle aby na początek znaleźć coś a w międzyczasie poszukać czegoś lepszego, ale nie wiem czy to dobry pomysł
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A niedługo otwierają kolejne. Czy któraś z Was wie w której pasmanterii w Legnicy mogę kupić bigle SREBRNE do kolczyków? |
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) .. Takze we wtorek ide na rozmowe. Niby wpisalam stanowisko: sprzedawca-prezenter na dziale komputery, alenei wiem czy to mi zaproponuja. W miedzy czasie wlasnie tez bede lepszej pracy szukac.Narazie kolega sie dostal do M.E. i na tym samym stanowisku ma 1500 na reke + nadgodziny i premie, wiec nie jest zle ![]() Z praca nie jest zle, ale zalezy czego szukasz. Ja szukalam cos na pol etatu w biurze, ale niestety. AAAA i w ogle to bedzie moja 1 rozmowa kwalifikacyjna, bo raz mialam prace z Urzedu i nie bylo rozmowy, wiec stresika łapie :/
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
ja też od padziernika bęedę szukać pracy na Legnicy, ale w godz jakich mi pasuje [studia dzienne].
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej niestety szukam pracy :P bo zapewne sie nie odezwa
tylk oze ja jeszcze nie wiem jaki bede miec plan zajec, bo maja byc to 1 lub 2 dni w tygodniu zajec.. dziekan tak nam mowil wiec zobaczymy czy sie wywiaze
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz może kiedy dokładnie ten sklep otwierają?? |
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega mi mowil ze on od tego poniedzialku co bedzie niby ma towar wykladac, ale kiedy otwarcie.. jeszcze nie wiem
Ale wg tego co pisza ludzie z innych miast, to w tym sklepie jest dosc drogo i sprzet sredni, wiec wole kupowac dalej w MM
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
No i sie nei dostam! W ogole poszlam na rozmowe i juz tam slyszalam ze w zasadzie poszukuja ludzi na kase!!
a ja aplikowalam na prezentera Wiec im powiedzialam ze mnie nie interesuje kasa ![]() Bez sensu. Otwarcie ME 2 pazdziernika; Dzis sie znow wkurzylam, bo zanioslam podanie na socjalne do PWSZ i babka do mnie ze jak juz konczylam jakas Uczelnie to nie dostane socjala! No normalnie mnie tym z nog sciela :/ Nie wiem w takim razie za co bede placila internet Chyba ze zrezygnuje ze studiow zas i pojde do pracy, ktorej TEZ nie moge znalezc ![]()
|
|
#263 |
|
Konto usunięte
|
ehh daj spokój z tym PWSZ to cyrki .. ja dzisiaj byłam odnieść sprawko tylko że bez karty praktykt bo prawopodobnie wogóle papiery nie dotarły do zakłaku. I mówie , tłumacze ze to poczta zawiniła i co ja mam z tym zrobić przecież nie moja wina... ale wg nich moja i tyle , trzeba było wczesniej i takie tam no myślałam żę mnie trafi .. teraz musze czekać do października az dziekan wróci i coś z tym zrobi :|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
imp18! Mialam podobna sytuacje z karta praktyk. Zaklad gdzies ja zapodzial (Starostwu juz podziekujemy) i mowie o tym w seksji praktyk a babka do mnie ze moglam sobie skserowac pare razy
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
mam takie pytanie do tych dziewczyn co chodza na PWSZ. wiecie moze kiedy bedzie podanie jakis danych chociazby o ktorej bedzie rozpoczecie roku, jakis plan zajec ?? ogolnie mi chodzi o podanie czegokolwiek. Bo chcialam sobie jakiejs pracy tez poszukac ale jak nie mam planu ani niczego to zbyt wiele zrobic nie moge ....
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Do kazdego kto sie dostal wyslano listy. Rozpoczecie jest 26 (nie pamietam ktora godzina, bo wyrzucilam list ;p ), przynajmniej ja tak mam na dziennych a od 29 zajecia :O
Plany zajec maja byc chyba 24, ale sadząc po PWSZ beda tego samego dnia co zajecia Raz tak mialam!
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
nio list dostalam, nawet fajny chlopak go przyniosl
. Tylko szkoda ze nie ma tam bardziej szczegolowych danych . W tym liscie pisze ze tego 26 ma byc spotkanie z dziekanem , rozdanie indeksow i tym podobne, moze to gupie pytanie ale na takie cos trzeba tak odswietnie byc ubranym ??
|
|
|
|
|
#268 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wrzucają po koleji więc jeden kierunek może mieć szybciej inny później Cytat:
rozpoczęcie 29 ?:| serio ? tak dla wszystkich czy pierwszaków ;P ? co do ubioru to pewnie większość na galowo będzie , ale radze ubrać się ładnie ale nie bardzo bardzo oficjalnie zresztą tutaj tak różnie jest .. starsze roczniki na wszystkie zaliczenia na galowo chodziły , a u nas to już tak może z 3/4 osoby w gajerku reszta raczej luźno nawet nei chce mi się myśleć że znowu się zaczyna :/ kurcze i teraz prace inż musze pisać ;/ i jeszcze wpisy załatwiać bo wszystkich nie mam i z tymi praktykami pozałatwiać ... straszne
|
||
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
doczytalam w tym liscie ze plany zajec maja byc po 23 wrzesnia
. nio zobacze jak to jest byc studentem
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Plany zapewne będą dzień przed - standard
Już się przyzwyczaiłam... ![]() Ale z tym rozpoczęciem 29 września to przegieli....Ja tak bardzo nie chcę wracać uczyć się :P Do tego poprawkę mam za tydzień....
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

strasznie mi przykro
w takich chwilach ciezko jest dobrac slowa tak zeby zrobilo sie komus lepiej ... ale jak bys chciala porozmawiac , nawet o blachostkach to pisz smialo ... wiem ze tak przez internet czasami jest lepiej porozmawiac niz na zywo

Nie bardzo w ogóle rozumiem ludzi chodzących do psychologa. Rozumiem, że to są ludzie po studiach, którzy NIBY rozwiązują ludzkie problemy [np. terapie dla malzenstw u psycho].. ale do mnie jednak to nie przemawia
on zawsze wysłucha, pomruczy..

a ja aplikowalam na prezentera