Z trądzikiem do lekarza? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Eucerin - podejmij wyzwanie!

Notka

Eucerin - podejmij wyzwanie! Jeśli borykasz się z trądzikiem, bądź masz sukcesy w walce z tą przypadłością, dołącz do nas i koniecznie podziel się z nami swoimi doświadczeniami. Co dwa - trzy dni będzie pojawiać się na forum nowy temat związany z niedoskonałościami skóry.

Narzędzia
Stary 2013-10-06, 09:53   #241
dolcevita24
Przyczajenie

Dot.: Z trądzikiem do lekarza?

Moje doświadczenia z kosmetykami Eucerin są raczej pozytywne. Krem stosuję tylko na noc, bo za bardzo wysusza na dzień.

Z moim trądzikiem, który nie jest jakiś specjalnie uciążliwy, byłam u dermatologa tylko raz, kilka lat temu, ale jego brak zainteresowania problemem i bagatelizowanie go tylko mnie zniechęciło do dalszych wizyt...
Stary 2013-10-06, 10:02   #242
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Serum z witaminą C jest świetne - cera już po kilku dniach jest rozjaśniona, promienna i taka 'żywa', niestety efekt mija po odłożeniu
właśnie patrzałam na takowe serum na BiochemiiUrody i zastanawiam się nad zamówieniem ... może ktoś używał tego konkretnego kosmetyku?

w ogóle dziewczyny,
korzystacie z produktów Biochemii?
Polecacie coś szczególnego?

Ja jeszcze poszukam tego hydrolatu, o którym wspominałaś
Stary 2013-10-06, 10:09   #243
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolcevita24 Pokaż wiadomość
Moje doświadczenia z kosmetykami Eucerin są raczej pozytywne. Krem stosuję tylko na noc, bo za bardzo wysusza na dzień.

Z moim trądzikiem, który nie jest jakiś specjalnie uciążliwy, byłam u dermatologa tylko raz, kilka lat temu, ale jego brak zainteresowania problemem i bagatelizowanie go tylko mnie zniechęciło do dalszych wizyt...
Ja nadal szukam dobrego lekarza... Jeśli chodzi o kosmetyki Eucerin, to stosuję je krótko, ale póki co jestem pozytywnie zaskoczona. Kremu używam na dzień, bo w dzień potrzebuję efektu matujacego. Na noc używam kremu odżywczego
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 10:16   #244
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sabiiina Pokaż wiadomość
właśnie patrzałam na takowe serum na BiochemiiUrody i zastanawiam się nad zamówieniem ... może ktoś używał tego konkretnego kosmetyku?

w ogóle dziewczyny,

U mnie serum się nie sprawdziło, zapychało mi pory Dlatego robiłam własne na bazie wody, nie mniej ejdnak dużo osób je chwali, także nie musisz sugerować się wyłącznie moją opinią.

Z BU zawsze zamawiam olejki myjące, swego czasu hydrolaty (niektóre są tylko na BU, inne sklepy ich nie mają) i peeling enzymatyczny, ale znalazłam lepszy
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 10:20   #245
pandaania
Raczkowanie

Cytat:

w ogóle dziewczyny,

Tutaj jest duzy wybór hydrolatów i nie tylko
http://ecospa.pl/kategoria/hydrolaty
pandaania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 10:22   #246
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pandaania Pokaż wiadomość
Tutaj jest duzy wybór hydrolatów i nie tylko
http://ecospa.pl/kategoria/hydrolaty
Super nawet nie wiedziałam, że są takie tanie jakie polecacie do skóry trądzikowej?
Stary 2013-10-06, 10:37   #247
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Erwina1234 Pokaż wiadomość
Super nawet nie wiedziałam, że są takie tanie jakie polecacie do skóry trądzikowej?
Ja nie używałam, ale z tego co czytałam to do cery trądzikowej dobry jest z szałwi, melisy i cedrowy

Edytowane przez pandaania
Czas edycji: 2013-10-06 o 10:43

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 10:41   #248
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
JA nie używałam, ale z tego co czytałam to do cery trądzikowej dory jest z szałwi, melisy i cedrowy
Super, dziękuję
Stary 2013-10-06, 10:45   #249
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Super, dziękuję
Jeśli kupisz, to daj znac jak służą cerze
Stary 2013-10-06, 10:47   #250
Antymionka
Moderator

Cytat:

w ogóle dziewczyny,

Ja mam puder bambusowy, z którego jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji to niestety nie wiem, ale Ci których znam są bardzo zadowoleni . Jesli chodzi o takie sklepy z półproduktami najbardziej ufam BU.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 11:14   #251
lavenda87
Raczkowanie

Ja mam hydrolat lawendowy, następny może oczarowy zakupię, jeszcze nie wiem. Bardzo zadowolona jestem tez z olejku z pestek malin, a koleżanka chwali sobie bardzo żel hialuronowy.
lavenda87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 12:17   #252
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie używałam, ale z tego co czytałam to do cery trądzikowej dobry jest z szałwi, melisy i cedrowy
Cedr

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 12:18   #253
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Ja mam puder bambusowy, z którego jestem bardzo zadowolona. Jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji to niestety nie wiem, ale Ci których znam są bardzo zadowoleni . Jesli chodzi o takie sklepy z półproduktami najbardziej ufam BU.
Mogłabyś napisać coś wiecej o tym pudrze? Jaka cena i wydajność?
Stary 2013-10-06, 12:24   #254
ulmich
Rozeznanie

Dobry lekarz napeno przepisze dobry lek ! trzeba szukać odpowiedniego lekarza dość długo czasami .
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 12:29   #255
Antymionka
Moderator

Cytat:
Podstawowa wersja kosztuje 14,80 zł. Ja kupiłam wersję z jedwabiem za 16,80. Daje na mojej twarzy efekt HD, na początku lekko bieli ale potem stapia się ze skórą. Matuje na bardzo długo, a jeśli chodzi o wydajnoś no to jest ogromna. Ja już mam go pół roku a ubytku prawie że nie widzę.
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 12:30   #256
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ok. 15zł za 50g Mnie taka ilość starcza na... rok! Niesamowita wydajność, naprawdę polecam Do tego świetnie wygląda na twarzy.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 12:31   #257
Erwina1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Ok. 15zł za 50g Mnie taka ilość starcza na... rok! Niesamowita wydajność, naprawdę polecam Do tego świetnie wygląda na twarzy.
Uuu to jakaś masarka ja kupuję droższy jakiś zwykły puder dziękuję pomyślę o jego kupnie
Stary 2013-10-06, 12:35   #258
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Uuu to jakaś masarka ja kupuję droższy jakiś zwykły puder dziękuję pomyślę o jego kupnie
Tyle, że jest transparentny, więc trzeba liczyć tylko na matowanie, ale mnie to nie przeszkadza, od krycia mam podkład

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 12:41   #259
ulmich
Rozeznanie

Najlepiej kryje dermacol ,pudry sypkie zapychają pory
ulmich jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 12:43   #260
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Antymionka Pokaż wiadomość
Podstawowa wersja kosztuje 14,80 zł. Ja kupiłam wersję z jedwabiem za 16,80. Daje na mojej twarzy efekt HD, na początku lekko bieli ale potem stapia się ze skórą. Matuje na bardzo długo, a jeśli chodzi o wydajnoś no to jest ogromna. Ja już mam go pół roku a ubytku prawie że nie widzę.
Również polecam puder bambusowy, zwłaszcza wersję UV
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 13:01   #261
spanishgoddess
Przyczajenie

Ja chodzę do dermatologa jakieś 3 lata. Blizny mam od około 4. Zaczynałam od maści takich jak duac, później były antybiotyki Tetralysal czy jakoś tak. Nie pamiętam jak się to pisze. Potem Akneroxyd, Aknemycin i póki co od dłuższego czasu Epiduo. Ale to taka walka z wiatrakami bo co jakiś czas pojawiają sie nowe blizny i to nie od wyciskania. Mam je głównie na policzkach. Nie wiem czy kiedyś to przejdzie czy nie. Ech..
spanishgoddess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 13:05   #262
lula84
Raczkowanie

Przede wszystkim udajemy się do specjalisty. Znalezienie jego wymagać będzie od nas cierpliwości , zdobycia trochę informacji od znajomych i na formach internetowych. Oczywiście najlepiej jeśli lekarz jet na nfz, ale tacy specjaliści nie za bardzo przykładają się do leczenia pacjenta. Prawdziwy doświadczony dermatolog zbierze od nas wywiad dotyczący przebytych chorób, aktualnego leczenia, zapyta czy mamy zaleczone zęby, czy ktoś w rodzinie na coś chorował. Następnie zleci nam badania krwi pod kontem zdobytego wywiadu, następnie po otrzymaniu wyników zaleci nam odpowiednią metodę leczenia dostosowaną dla nas. Dlatego nie powinnyśmy zatajać żadnych istotnych informacji, ani o stosowanych wcześniej lekach czy dermokosmetykach, bo to opóżni nasze leczenie i nie będzie ono skuteczne. Często zatajamy informacje, by sprawdzić jego fachowość, a to nam oczywiście nie posłuży. Warto być szczerym dla własnego dobra. Postawmy na cierpliwość, a w końcu znajdziemy odpowiedniego.
Stary 2013-10-06, 13:07   #263
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola Moderatorka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mija Wam wieczór? Ciekawe jakie macie doświadczenia w stosowaniu kosmetyków Eucerin DermoPURIFYE? Dajcie znać.
Ja jestem zadowolona z kremu Szybko się wchłania, higieniczne opakowanie, delikatnie matuje (szkoda, ze nie mogę tego przetestować w upale). Na razie tyle mogę o nim powiedzieć Żel trochę sciąga moją twarz, wiec moze przesuszać przy dłuzszym stosowaniu Co do toniku... nie lepi się skóra po użyciu, ładnie pachnie, ale na dłuższą metę nie wiem czy nie przesuszy... Zobaczymy Ogólnie to obawiałam się że zadziałają acnegennie ale na szczescie nic takiego nie ma miejsca
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 13:18   #264
lula84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dolcevita24 Pokaż wiadomość

Poszukaj innego. Warto uzbroić się w cierpliwość, w końcu skórę mamy tylko jedną. Powodzenia .

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez spanishgoddess Pokaż wiadomość
Ja chodzę do dermatologa jakieś 3 lata. Blizny mam od około 4. Zaczynałam od maści takich jak duac, później były antybiotyki Tetralysal czy jakoś tak. Nie pamiętam jak się to pisze. Potem Akneroxyd, Aknemycin i póki co od dłuższego czasu Epiduo. Ale to taka walka z wiatrakami bo co jakiś czas pojawiają sie nowe blizny i to nie od wyciskania. Mam je głównie na policzkach. Nie wiem czy kiedyś to przejdzie czy nie. Ech..
Ja też zaczynam zabawę z epiduo bo to jak na razie wieloskładnikowy nowoczesny lek. Zobaczymy jak to będzie. Wydaje mi się ,że w Twoim przypadku dobra kosmetolog i regularne wizyty tylko pomogą.
Stary 2013-10-06, 14:11   #265
CiastoPanda
Rozeznanie

Zastanawiałyście się kiedyś nad tym ,że ilość tego wszystkiego co nakładamy, kombinujemy, mieszamy, testujemy...może zaszkodzić?
się mówi ze pomaga, no okej ale z dnia na dzien to sie z organizmu nie ulatnia wiec my dokladamy coraz to nową warstwe i po prostu organizm juz nie wyrabia i moze dlatego cos ciągle nam wylazi?
a gdybysmy to wszystko nagle odstawily? ale wszystko dokladnie ?
Stary 2013-10-06, 14:17   #266
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Zastanawiałyście się kiedyś nad tym ,że ilość tego wszystkiego co nakładamy, kombinujemy, mieszamy, testujemy...może zaszkodzić?
się mówi ze pomaga, no okej ale z dnia na dzien to sie z organizmu nie ulatnia wiec my dokladamy coraz to nową warstwe i po prostu organizm juz nie wyrabia i moze dlatego cos ciągle nam wylazi?
a gdybysmy to wszystko nagle odstawily? ale wszystko dokladnie ?
Wydaje mi się, że przy dzisiejszym zanieczyszczonym powietrzu warstwa kremu i makijaż chroni skórę. Oczywiście musimy pamiętać o umiarze.
Stary 2013-10-06, 14:37   #267
CiastoPanda
Rozeznanie

Mąż mi ostatnio zadał pytanie- co Ty byś zrobiła jak byś nagle po katastrofie lotniczej wylądowała gdzieś na wyspie i musiała sobie poradzić 3tygodnie bez kosmetków.

No wiec, faktycznie, taka przyzwyczajona do wiecznej walki, oczyszczania, nawilazania a tu nagle bum ,myjesz sie w deszczowce albo wodzie do okola wyspy, nie masz jedzenia kombinowanego o jakim tu czytam...

nie ma lekarza do ktorego idziesz , samemu trzeba sobie radzic ,sposobami naturalnymi

Edytowane przez CiastoPanda
Czas edycji: 2013-10-06 o 14:38
CiastoPanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 14:51   #268
pandaania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Mąż mi ostatnio zadał pytanie- co Ty byś zrobiła jak byś nagle po katastrofie lotniczej wylądowała gdzieś na wyspie i musiała sobie poradzić 3tygodnie bez kosmetków.

No wiec, faktycznie, taka przyzwyczajona do wiecznej walki, oczyszczania, nawilazania a tu nagle bum ,myjesz sie w deszczowce albo wodzie do okola wyspy, nie masz jedzenia kombinowanego o jakim tu czytam...

nie ma lekarza do ktorego idziesz , samemu trzeba sobie radzic ,sposobami naturalnymi
Przypuszczam, że na takiej wyspie, raczej zdrowiej odżywiała byś się i tam nie ma zanieczyszczonego powietrza. Tam wszystko jest naturalne czyli zdrowsze
Stary 2013-10-06, 15:04   #269
artosisss
Raczkowanie

To zależy-ja od dawna mam problemy z trądzikiem i innymi niedoskonałościami.Wybrał am się do dermatologa i byłam bardzo,ale to bardzo niezadowolona.Pani doktor wypisała mi bardzo drogie lekarstwa,które stosowałam przez 1,5 msc.Przez pierwsze 2 tygodnie czułam się strasznie-wyszło mi tego jeszcze więcej niż wcześniej aż w końcu nie wytrzymałam i powiedziałam,że nigdy więcej tam nie pójdę.Zaczęłam leczenie na własną rękę-kupiłam w avonie żel antybakteryjny,tonik,kore ktor jak i mydło siarkowe antybakteryjne.Jestem bardzo zadowolona ze swojego postępowanie ponieważ teraz mam o wiele wiele lepsza skórę twarzy niżeli wcześniej.Coś tam wyskoczy od czasu do czasu,ale w porównaniu z tym co było to pikuś
artosisss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 15:05   #270
Sabiiina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Tyle, że jest transparentny, więc trzeba liczyć tylko na matowanie, ale mnie to nie przeszkadza, od krycia mam podkład
o, to bardzo dobrze wiedzieć, bo pudru używam przede wszystkim do zmatowienia, na końcowym etapie makijażu a przydałoby się coś stricte matującego, oj przydałoby się ... chociaż ostatnimi czasu zauważyłam, że i tak jest dużo lepiej, sama się dziwię i zastanawiam się czego to zasługa

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
U mnie serum się nie sprawdziło, zapychało mi pory Dlatego robiłam własne na bazie wody, nie mniej ejdnak dużo osób je chwali, także nie musisz sugerować się wyłącznie moją opinią.

Z BU zawsze zamawiam olejki myjące, swego czasu hydrolaty (niektóre są tylko na BU, inne sklepy ich nie mają) i peeling enzymatyczny, ale znalazłam lepszy
właśnie kiedy robiłam takie mini rozeznanie to BU zbierała całkiem fajne oceny, na blogach kosmetycznych również jest chwalona, więc nie zostaje nic innego jak przekonać się na własnej skórze ...

Nowe wątki na forum Eucerin - podejmij wyzwanie!

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości