|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
JA miałam 2 związki na odległość.
W 1. okazało się że mój facet przez pół roku prowadził podwójne życie. Mieszkał z inna w Szwecji, a jak pojechałam do niego to się wszystko wydało. A w 2. wytrzymałam tęskniac pół roku i w końcu pojechałam do niego na 2 tyg, ale zostałam do dziś dzień czyli jakieś 2 lata
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym chyba zatłukła drania;p Ja miałam wrażenie, że to nie wierność jest w związku na odległość najtrudniejsza, tylko właśnie utrzymanie tego "płomyczka" O taki związek jest dużo trudniej zadbac... My żyjąc tak 3 lata, spotykając się raz na pół roku, poprostu się od siebie odzwyczailiśmy. Wypaliło się coś... Mimo, że rozstanie było bardzo burzliwe, to oboje wiemy już teraz, że to była dobra decyzja PS. Pierwszy raz dzisiaj śpię w koczku ;p Dobranoc laseczki
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do drugiego - jak słodko :3 Nie to miałam na myśli. Genialnie, kochanie itp itd |
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A najsmutniejsze było w tym wszystkim to, że on tak długo mnie oszukiwał... jak przyjeżdzał, a przyjeżdzał do Pl co miesiąc to zawsze zachowywał się jak gdyby nigdy nic się nie stało ![]() Aż strach pomyśleć jak długo mogłabym życ jeszcze w tej nieświadomości... dobranoc
Edytowane przez Czarnulka7891 Czas edycji: 2013-10-07 o 22:12 |
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Prawdziwy z niego męski narząd rozrodczy był. Z niego, ale bez niego, skoro się po prostu bał powiedzieć Ci, że ma kogoś innego. By the way - właśnie wysłał buziaka w wiadomości :3 zaznaczam, że prawdopodobnie jest teraz w pracy. :3 |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Mój TŻ na początku naszego związku też wyjechał do stanów ale na 3 msc. Dobrze, że nie byliśmy jeszcze do siebie tak przywiązani. Teraz mija nam 4 rok razem, i ani on, ani ja nie wyobrażamy sobie rozstania na dłużej niż tydzień. Da się przetrwać wszystko, oby budować związek na dobrych filarach. Ja z moim TŻ uczyliśmy się razem w gim, później inne licea, ale przyjaźniliśmy się i było wiadomo, że będziemy razem no i 2 klasie lo zaczęliśmy być razem na poważnie (na tyle ile się da byc na poważnie w takim wieku).
Dziś idę spać w papilotach, zobaczymy co jutro będzie. Ostatnio jak jak tak zrobiłam to mi nie doschły, więc dziś trochę podsuszyłam. |
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast go bić gryźć, krzyczeć, szarpać poszłam do sklepu kupiłam paczke papierosów za bagatela 42 korony szwedzkie i spaliłam jeden po drugim- już nie pamiętam ile sztuk.. po czym (sorry, ze to powiem) zwymiotowałam i dopiero wtedy wpadłam w płacz
![]() Tamten dzień, jak i następne 2 tygodnie pamiętam jak przez mgłe...
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
No to u mnie kwestia jest taka, że się praktycznie w ogóle nie znamy. Poznaliśmy się od całkowitego zera 21 marca tego roku. I to była taka mega iskra...
On widzi we mnie dojrzałą kobietę (o ile można być taką w wieku 17lat, ale sama się czuję na najmniej 19), a on to facet z prawdziwego zdarzenia, nie takie byle co. Mam nadzieję, że to przetrwa, bo na serio nie chcę innego męża ![]() A ja idę spać w koczku, z bólem głowy, niedouczona z żadnego przedmiotu, a jutro kartkówka z matmy, na biologii i łacinie odpowiedź, a na angielskim sprawdzian... Dobranoc Wam |
|
|
|
#252 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43133672]Dzień dobry
![]() Obiecałam, że pokażę moje odrosty jak schodziłam z czarnego. Proszę się nie przestraszyć [/QUOTE]Hm, mi się ten efekt w warkoczu podoba aczkolwiek rozumiem, że w rozpuszczonych inaczej to było widać ![]() Cytat:
Piękne są Cytat:
Ładne Cytat:
Hej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Hej ! Daaaaaawno nie zaglądałam tutaj, mam zaległości a zaległości, niestety zdrówko mi nie pozwalało, ach te skutki wypadku, a także szkoła, matura już za 7 miesięcy (!!!!!)
Przychodzę i na wstępie pochwale się! Może w sumie nie ma czym, ale jak dla mnie to spore osiągnięcie, że aż tyle jak na moje włosy mi urosło (biorąc pod uwagę kruszące się końcówki). Obecnie dalej używam na codzień szampon Babydream, co dwa tygodnie Naturie z miodem i cytryną, co drugi/trzeci dzień nakładam Kallos Latte, po każdym myciu serum arganowe z marion oraz jedwab do zabezpieczenia końcówek, wcieram jantar, psikam marion jedwabna kuracja błyskawiczna odżywka oraz łkam calcium pantothenicum tabletki od niedawna, ale po Jantarze i możliwie że skrzypie mam mnóstwo baby hair !! ![]() ![]() Ogólnie ostatnio włosy mi garściami wypadały, ale słyszałam, ponoć włosy 'odreagowują' stres nawet sprzed 3 miesięcy, więc dalej skutki uboczne cholernego wypadku ![]() Oczywiście witam również wszystkie nowe, tak jak ja, włosomaniaczki oraz pozdrawiam Was wszystkie ! Edytowane przez xdarling Czas edycji: 2013-10-08 o 00:32 |
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
) Pora na olejek łopianowy
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczęta
![]() Co do związków na odległość, nie znam pary która jest w takim szczęśliwa i dobrze im sie wiedzie. Dla mnie związek na odległość do nie związek, prędzej czy później ktoś będzie miał dość czekania, i skoczy w bok, nie ma siły, nawet największa miłość przegra z samotnością. Rozumiem praca do pół roku, ale on na stałe tam ja na stałe tu?? po c tak żyć? dla mnie bez sensu Ok ubieram się, i lecę na ciuchy
|
#256 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() kochaneczka na długo przyjechałaś do Polski? ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
Kupilam olejek BDFM i szampon J&J. TZ: chcesz mi cos powiedziec?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dziekuje za komplementy. Znalazlam kozieradke za 2 zl, musze ja zamowic w aptece. My dalej w szlafrokach. :p Zwiazki na odleglosc jak dka mnie 0 szans na przetrwanie. Ja i moj maz kazdy dzien spedzilismy razem. Nie liczac trzech w dni szpitalu w 27 tygodniu no i po porodzie bo rodzilismy razem (nie wyobrazam sobie rodzic sama). Ogolnie my wszystko robimy razem Czas Komety usmialam sie z Twojego Tz ![]() Zaniedlugo trzeba sie ubierac bo na 11 moj dwulatek jest z kolega umowiony. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
hejka
no temat związków na odległość poruszony mój tż też po 4 miesiącach naszego związku wyjechał na wakacje na 2 miesiące do pracy do Szwecji no i jak wrócił to było ciężko, mało się nie rozstaliśmy (miał wtedy dużo problemów w domu), kolejnego roku też wyjechał ale było ok a jeszcze następnego pojechalismy oboje zarabiać na nasze wesele no i teraz już nie jeździ bo ma stałą pracę tutaj, wiadomo że tam by więcej zarobił ale ja bym tak nie chciała....ja mam ostatnio GHD i mam nadzieję, że tak już zostanie
|
|
|
|
#261 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale czasem warto przygryźć wargę i poczekać, by wspólnie zaplanować przyszłość
|
|
|
|
|
#262 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W tym czasie rozstaliśmy się najdłużej na 3 miesiące (podobnie jak większość wyjechał do pracy), to był pierwszy i ostatni raz. Było nam ciężko, bardzo tęskniliśmy i obiecaliśmy sobie wtedy, że jak coś to tylko we dwoje. Natomiast znam przypadek małżeństwa, które jest już 19 lat po ślubie i on praktycznie cały ten czas jest zagranicą. O ile wcześniej pół roku był w Polsce, pół tam-to teraz jak dostał lepszą umowę kilka razy w roku przyjeżdża na 2-3 tygodniowe urlopy. I wiecie co Do D**Y z takim małżeństwem. Oni umieją rozmawiać tylko przez tel, w normalnym życiu nie umieją już być razem, bo od siebie odwykli.Morał z tego taki: wolę mieć mniej, może biedniej ale RAZEM ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- |
||
|
|
|
#263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak tak patrzę na Twoje włosy to ja bym je trochę podcięła. Końce nie wyglądają zbyt dobrze. Ja wiem, że Ci szkoda ale uwierz mi, że to Ci na dobre wyjdzie. ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Właśnie siedzę z mieszanką oliwy z oliwek i oleju lnianego na włosach ![]() Mam do was pytanie. Nakładacie olej na suche czy na mokre włosy? Ja już próbowałam jednego i drugiego i nie umiem wyczuć, który sposób jest dla mnie lepszy. Co do związków na odległość to pamiętam jak na studiach spotykałam się z chłopakiem, który mieszkał jakieś 40 km od mojego miejsca zamieszkania. Niby nie jest daleko ale było to dla mnie strasznie uciążliwe. Chcąc czy nie chcąc rozstałam się z nim. Mój obecny partner (czyt. mąż) wyjechał tylko jeden jedyny raz na dwa tygodnie w delegację do Szwajcarii. Strasznie się bałam, że coś mu się może stać w trasie bo jechał samochodem pierwszy raz tak daleko. Nawet rozmawiając z nim przez telefon płakałam
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!mam na imię Hania i mam 29 lat i chce do Was dołączyć-od kilku miesięcy kombinuje strasznie z włosami-raz blond, raz ciemne i wkurzyłam się-poszłam ściąć brzydkie końcówki w sierpniu i teraz pofarbowałam na ciemny kolor aby jak najmniej farbować albo i w ogóle. Pani fryjerka pościnała mi większość włosów "powierzchniowych" ponieważ po myciu były jak guma(efekty rozjasniania i prostowania pewnie), nie mogłam na mokro nic z nimi zrobić bo ciągły się jak guma-fryzjerka postopniowała mi to jakoś i ścieła może 3/4 tego czegoś na moich włosach-więcej nie mogła bo zostałabym bez włosów
Także mam jeszcze troche tych gumiastych włosów ma zewnętrznej warstwie włosów-mam nadzieję że jak troszkę urosną to zetnę je też, ogólnie podcięłam dość mocno włosy żeby wyrównać tył z postopniowanym przodem, z tyłu mam teraz długość jakoś do końca szyji-jak będę miała możliwość to wrzce fotki. Natomiast jeśli chodzi o pielęgnacje to uwierzcie mi że tyle czytam na ten temat ale chyba nie znalazłam odpowiedniej kuracji do swoich włosów, w ostatnim czasie zdesperowana stanem swoich włosów kupiłam Fructisa odbudowę-ten pomarańczowy który bardzo wabił w reklamie-zaopatrzyłam się w szampon z tej serii, odżywkę i serum na końcówki, oprócz tego stosuję kurację olejkową z biovaxu(zazwyczaj nakładam na całe włosy na noc i na drugi dzień myje wosy), wcieram też jantar w skalp, łykam tabletki calcium pantothenicum-marzą mi się długie i piękne, zdrowe włosy-może któraś z was doradzi mi jak mam je prawidłowo pięlegnować-są matowe, suche, zniszczone i częściowo gumiaste Pozdrawiam Hania
|
|
#265 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki temu nie wyrywam sobie włosów i są równomiernie pokryte. A ja paćkam mojemu TŻowi oleje, maski-korzysta przy okazji Mówi "zapuszcza włosy do naszego ślubu " Dzięki temu nie marudzi jak widzi kolejne włosowe zakupy
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43173260]Jak wrócisz z tych zakupów to pochwal się
[/QUOTE]Aaa miałam dalekie zakupowe plany a skończyło się na spodniach i sukience dla mojej 1,5 rocznej dzidzi a no i naftę kosmetyczną.tak to jest, jak się chce kupić to nie ma tego co się chce ![]() Cytat:
|
|
#267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak ja mojemu Tżtowi nałożyłam olej (!) na głowę, to cały czas mówił, że mu wszystkie włosy wypadną. A później, jak znalazł swój włos na wannie to zaczął panikować, że łysieje |
|
|
|
|
#268 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie-do tej pory nie znam porowatości moich włosów To co ja mogłabym Ci doradzić od siebie:-sprobuj oliwy z oliwek, oleju winogronowego-to co masz aktualnie w domu: wlej 2-3 łyżki do miseczki z ciepłą wodą, odciśnij, trzymaj tyle ile masz czasu -szampony, tu Ci nie pomogę zbytnio: ja nie mogę używać tych polecanych w blogsferze, lubię Revitax, szampon kokosowy Inecto, mydełko Sesa i Stapiz Sleek -odżywki: spróbuj Mrs Potters, polecany Garnier AiK, Nivea Long Repair -maski: Czarna Marokańska Maska do włosów, Kallos Late(ale nie wiem czy Cię dodatkowo nie spuszy), Placenta, Stapiz Sleek, Bioetika -i koniecznie odzywka b/s: u mnie najlepiej się sprawdza GlissKur i Marion ultralekka odzywka w sprayu(czyli psikacze) -jedwab do zabiezpieczania końcówek np CHI Proponowałabym ci również ustalić sobie kurację na dany miesiąc. Np u mnie w tym miesiącu: mydełko sesa, szampon Revitax, szampon kokosowy Inecto, odżywka Inecto, maska Placenta i może tą odżywkę z Nivea wprowadzę ![]() Uwierz mi, że stosownie 100tyś produktów naraz nie da efektów. Znam to z autopsji PS Dobrze też mieć jednego rypacza do oczyszczania włosów np szampon Barwa ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
Moj lubi takie rzeczy, tym bardziej jak mu mówię jakie to będzie miał piękne i miękkie włosy. A poza tym to nie ma wyboru-podchodzę z olejem i mówię : "Dawaj głowę-kładziey olej" Później pada komenda "Myjemy włosy-kładziemy odżywkę".Dzięki temu nawet jak czegoś nie lubię, to zużywam szybciej, np olej palmowy
|
||
|
|
|
#269 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Jutro jedziemy do M1 po prezent na urodziny dla mojego TŻta a przy okazji Babcia kupi mi bluzkę którą wypatrzyłam przedwczoraj, mam nadzieję, że jeszcze będzie na stanie
|
||
|
|
|
#270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ja go nie rozumiem, mówi mi, że widzi różnicę odkąd dbam bardziej o włosy, ale sam boi się, że coś mu się stanie. Ech, chyba też będę musiała rzucać komendy i nie będzie miał nic do gadania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.

Ja bym chyba zatłukła drania;p