Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-03, 09:32   #241
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część V

Dziękuję dziewczyny za wszystkie polecenia Będę testować wszystkie po kolei - moje dłonie przechodzą ostatnio istną gehennę.

Cytat:
Napisane przez zielona2 Pokaż wiadomość
Tylko i wyłącznie Anida z woskiem pszczelim i olejkiem makadamia-moja miłość do kupienia na Dozie i w Naturze.
To właśnie jeden z moich typów Super krem! I tani jak barszcz
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 09:40   #242
Phoebee
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część V

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;43533448]też go lubię i wiśniową wersję za zapach [/QUOTE]

Oooo, tak! Wiśniowy istnieje jak dla mnie tylko o tej porze roku.

Forget_me, sytuacja MAC'a ustabilizowana! Pierwsze zakupy poczynione.
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:02   #243
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
I do tego w tym "sezonie" zero zniżek na coś poza akcesoriami
Dostałam właśnie wczoraj na maila kupon -30% z Mohito

Ja staram się nawet nie wchodzić teraz do sklepów... standardowo zaopatrzę się na wyprzedażach, a to co teraz mam na szczęście mi wystarcza

A co do kremów - ja polecam Dexeryl. Bardzo mi pomógł jak miałam dłonie w złym stanie, a polecono mi go w aptece jak poprosiłam o coś lekkiego na atopowców Za tubkę ~70-100g zapłaciłam ok. 10zł.
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 10:55   #244
nikisa
Zakorzenienie

Olcia, ale na akcesoria tylko?

Dla mnie przesadzaja, zwlaszcza z bluzkami, koszulami itp. Cene za sukienke albo spodnice latwiej mi zniesc

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 12:32   #245
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość

Dla mnie przesadzaja, zwlaszcza z bluzkami, koszulami itp. Cene za sukienke albo spodnice latwiej mi zniesc
faktycznie tylko na akcerosia, właśnie sprawdziłam.
Stary 2013-11-03, 13:51   #246
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za wszystkie polecenia Będę testować wszystkie po kolei - moje dłonie przechodzą ostatnio istną gehennę.

To muszę wypróbować ten krem, ostatnio żaden krem mnie nie satysfakcjonuje, jak mam suche, tak mam suche i szorstkie dłonie.

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość

Fakt, ceny na spódnice i sukienki są znośniejsze, ale wśród sukienek nie widzę żadnej dobrej na zimę.... W zdecydowanej większości bez rękawów

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 16:24   #247
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam na niego uczulenie, ale mój mąż twierdzi że jest doskonały ja bardzo lubię Iwostin regenerujący, Sanoflore z miodem, Avene cold krem (ale trochę tłusty jest), Tołpa kuracja regenerująca do rąk
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość

Ja staram się nawet nie wchodzić teraz do sklepów... standardowo zaopatrzę się na wyprzedażach, a to co teraz mam na szczęście mi wystarcza
Jessuu, Olcia, jak to robisz? Ja niby tylko na spożywkę wskakuję, a że po drodze mam Piotra i Pawła w sporej galerii, to jadę tam i zawsze coś stamtąd wywlokę

Dexeryl jest też bardzo fajny, nie wiedziałam że występuje w małej tubie - dla wrażliwców i atopowców bardzo dobry. Wiecie, że we Francji refundują go dla dzieci i dorosłych z AZS?
Cytat:
Napisane przez Kociaak Pokaż wiadomość
Fakt, ceny na spódnice i sukienki są znośniejsze, ale wśród sukienek nie widzę żadnej dobrej na zimę.... W zdecydowanej większości bez rękawów
Zgadzam się W zeszłym roku kupiłam kilka sukienek w Mango - z grubej bawełny, długi rękaw, dobrze uszyte. Wolę w sumie więcej zapłacić za sukienkę, bo odpada dopasowywanie góry do dołu itd. W tym roku poczekam na wyprz, bo dzisiaj mnie poniosło. Zakupiłam 2 sukienki w Re, koszulę, rajstopy, pasek i..... Angela Jestem bankrutem, a na oku mam jeszcze kilka rzeczy

Poszukuję jeszcze generalnie - czarnej marynarki ( z HM ze skórzaną lamówką nie do dostania u mnie), skórzane rękawiczki, ładny szal pasujący do kurtki i płaszcza, przynajmniej 2 swetrów, małej torebki i grubszej spódnicynie pogardzę też grubym kardiganem.
Chyba powinnam poszukać dodatkowego etatu

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gatta-dotsy-colage800600-bottopl.jpg (65,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg KOSZULA.jpg (28,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nieb.suk..jpg (23,8 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czar.suk..jpg (31,9 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ANGELLW17EDT.jpg (10,4 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-11-03 o 16:29
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-03, 18:19   #248
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Jessuu, Olcia, jak to robisz? Ja niby tylko na spożywkę wskakuję, a że po drodze mam Piotra i Pawła w sporej galerii, to jadę tam i zawsze coś stamtąd wywlokę
nie wiem jak Olcia, ale ja po prostu konsekwentnie nie wchodzę do sklepów jeśli nic nie potrzebuję, nie zaglądam tak oo żeby pomacać

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:24   #249
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
nie wiem jak Olcia, ale ja po prostu konsekwentnie nie wchodzę do sklepów jeśli nic nie potrzebuję, nie zaglądam tak oo żeby pomacać
Mnie by to nie pomogło, bo zakupów prawie w ogóle nie robię chodząc do sklepów, większość rzeczy kupuję online. Kiedy chodzę po sklepie prawie nic mi się nie podoba, muszę spokojnie poprzeglądać strony internetowe. Po godzinie w galerii mam ochotę uciekać z krzykiem
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:30   #250
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eggnogg Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja chodzilam na silownie z TZtem, ale tak naprawde to razem tylko wchodzilismy i wychodzilismy z budynku. Kazdy mial wlasna rozpiske z cwiczeniami, wiec przebywalismy w zupelnie innych czesciach, a nawet na roznych pietrach silowni Zycze zapalu, bo jak juz sie wkrecisz, dobre samopoczucie po "umieraaaam!n ie dam juz rady!" gwarantowane
Dziękuję Napisz proszę, jak długo chodziłaś na siłownię i czy uzyskałaś efekty, o które Ci chodziło Ja chcę wymodelować i ujędrnić sylwetkę pozbywając się zbędnego sadełka. Na radykalnej utracie wagi mi nie zależy, choć robiona wtedy analiza wykazała, że powinnam zrzucić 6,4kg (waga wskazywała wtedy 57,4).

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane za kciuki, przydały się Myślałam, że będzie gorzej ! Na szczęście mam to już za sobą, ale przede mną dłutowanie trzech pozostałych ósemek .. Pan doktor był bardzo profesjonalny, miły, wszystko mi tłumaczył, a na koniec poskładał w całośc mojego zęba wszystko dokładnie opisując jak przebiegało usuwanie. Bolało tylko w niekórych momentach, ale to tak minimalnie, było bardzo nieprzyjemnie, ale wszystko idzie przeżyć. Póki, co nic mnie nie boli tylko gardło przy przełykaniu śliny
Super, że dałaś radę Obym ja za trzy tygodnie też wytrzymała...

Cytat:
Mam już wyniki i wszystko w normie więc przyczyna musi leżeć gdzieś indziej... mam kupić sobie magnez...
Ja też nigdy nie znałam grupy krwi, nie miałam robionych badań... a że miałam gotówkę przy sobie i i tak pobierano mi krew to stwierdziłam, że w końcu to sprawdzę ale tych wyników jeszcze nie odebrałam.

Na pewno masz tylko B? ja mam 65E/65DD więc może jesteś nieuświadomiona rozmiarowo?
Naprawdę podobają mi się Twoje nogi, są zgrabne i zdecydowanie powinnaś to podkreślać nie piszę tego, tylko po to, żeby sprawić Ci przyjemność, ale tak właśnie myślę Kto i w jaki sposób postrzega Cię przez pryzmat nóg? ja tam marzę o szczupłych łydkach... niestety bez operacji by się nie obyło, a nie wiem czy taka operacja nie jest zbyt inwazyjna
Też łykam magnez i zauważyłam jakąś tam poprawę.

Jestem nieuświadomiona rozmiarowo Gdzie mogę się uświadomić?

Miło mi bardzo Kiedy latam w trampach lub innych płaskich butach i jeansach to nikt mnie nie zauważa, a gdy nagle zakładam szpilki, kieckę (rzadko bardzo) to nagle zostaje zauważana... Wkurza mnie to bardzo! Wolałabym, że ktoś zauważał moją buzię, włosy, a nie nogi

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
.Ja miałam usuwane 4 ósemki. Dwie były już na wierzchu, a dwie tkwiły nadal w dziąśle. Ogólnie nie polecam usuwać dwóch jednocześnie - nie będziesz mogła nic jeść..
Dobrze wiedzieć Choć przyznaję, że zabrzmiało groźnie

Cytat:
Dlatego zaleca się usuwanie dwóch ósemek po jednej stronie, a nie po dwóch. W ten sposób pozbywając się ósemek np lewych, można gryźć prawą stroną. No i zależy jaki lekarz, ja miałam ostatnio wyrywaną ósemkę, to kilka godzin później normalnie jadlam, bo nic nie bolało. Jeden ibuprofen wzięłam i tyle z mojego usuwania ósemki Jako że będę chciała wyrwać jeszcze dwie, to się zastanawiam czy nie wyrwać i trzeciej, to po prostu nie będę miała żadnej
Nie wiedziałam o tym...

Hmm... przeżyłam pierwsze tygodnie z aparatem ortodontycznym, więc może usunięcie dwóch na raz nie będzie bardziej bolesne...

Cytat:
Dziewczyny jakich kremów do rąk używacie? Ja mam dwa typy, ale szukam czegoś nowego
Ja obecnie używam kremu Anida kwiat lnu dorzuconego podczas zamówienia na dozie za niecałe 3zł.

Cytat:
Zgadzam się W zeszłym roku kupiłam kilka sukienek w Mango - z grubej bawełny, długi rękaw, dobrze uszyte. Wolę w sumie więcej zapłacić za sukienkę, bo odpada dopasowywanie góry do dołu itd. W tym roku poczekam na wyprz, bo dzisiaj mnie poniosło. Zakupiłam 2 sukienki w Re, koszulę, rajstopy, pasek i..... Angela Jestem bankrutem, a na oku mam jeszcze kilka rzeczy

Poszukuję jeszcze generalnie - czarnej marynarki ( z HM ze skórzaną lamówką nie do dostania u mnie), skórzane rękawiczki, ładny szal pasujący do kurtki i płaszcza, przynajmniej 2 swetrów, małej torebki i grubszej spódnicynie pogardzę też grubym kardiganem.
Gratuluję zakupów Moim kolejnym perfumeryjnym zakupem będzie London Burberry Crystal Noir pozostawię na wyjątkowe okazje.

Szal pasujący zarówno do płaszcza, jak i kurtki jest i moim must have!

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 18:32   #251
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Mnie by to nie pomogło, bo zakupów prawie w ogóle nie robię chodząc do sklepów, większość rzeczy kupuję online. Kiedy chodzę po sklepie prawie nic mi się nie podoba, muszę spokojnie poprzeglądać strony internetowe. Po godzinie w galerii mam ochotę uciekać z krzykiem
to samo tyczy się u mnie sklepów internetowych, nie zaglądam, nie kusi ostatnio też zrobiłam ostrą selekcję blogów modowych i usunęłam te które oglądałam z przyzwyczajenia, bo to też generowało nowe potrzeby, a tak zostawiłam tylko te które naprawdę są dla mnie inspiracją

Stary 2013-11-03, 18:35   #252
a34
Zakorzenienie

Cytat:
to samo tyczy się u mnie sklepów internetowych, nie zaglądam, nie kusi ostatnio też zrobiłam ostrą selekcję blogów modowych i usunęłam te które oglądałam z przyzwyczajenia, bo to też generowało nowe potrzeby, a tak zostawiłam tylko te które naprawdę są dla mnie inspiracją
Podziwiam Chociaż tak naprawdę nie mam sobie wiele do zarzucenia. Od dobrych kilku lat nie kupiłam czegoś, czego bym potem chętnie nie nosiła. Nie mam też rzeczy, których zapominam nosić, nic nie wylewa mi się z szaf itd.
Stary 2013-11-03, 18:40   #253
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Podziwiam Chociaż tak naprawdę nie mam sobie wiele do zarzucenia. Od dobrych kilku lat nie kupiłam czegoś, czego bym potem chętnie nie nosiła. Nie mam też rzeczy, których zapominam nosić, nic nie wylewa mi się z szaf itd.
to chyba nie ma się czym martwić najgorzej jak ma się pełną szafę kupionych pod wpływem chwili rzeczy, których potem się nie nosi

Stary 2013-11-03, 18:48   #254
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Ja właśnie obczajam strony, a później tylko sprawdzam stacjonarnie czy dana rzecz jest i jak się prezentuje. No i wtedy przepadam muszę zapanować nad jednym i drugim niemniej uważam, że nie mam jakiejś porażającej ilości rzeczy i części się sukcesywnie pozbywam, ale niszczę je dosyć szybko, a jakość w sieciówkach to też kwestia dyskusyjna. Pomijam już ich stan na wejściu - czwarta koszula, którą wzięłam do ręki nie była wysmarowana podkładem powiedzcie mi, jak należy zakładać zapinaną bluzkę żeby ją wybrudzić?

blekitne_niebo, kiedyś podawałaś na blogu numery cieni z Inglota, bardzo ci za to dziękuję, bo łatwiej było mi poskładać paletkę - w sklepie można dostać oczopląsu, z paniami nie zawsze mam zbieżny gust, więc poszłam z wydrukowaną kartką i załatwiłam wszystko raz-dwa

W Douglasie stoi również szafa Inglota, nie wiem jak cienie, ale jeśli Któraś z Was poszukuje matowego różu do policzków to mają tam fajne odcienie - sama kupiłam 2 kolory, bo bardzo mi zależało na braku drobinek, brokatu itd., są bardzo dobrze napigmentowane i całkiem wydajne, mam je już z miesiąc i nie widzę ubytkua używam codziennie.

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-11-03 o 19:09
Stary 2013-11-03, 18:55   #255
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie obczajam strony, a później tylko sprawdzam stacjonarnie czy dana rzecz jest i jak się prezentuje. No i wtedy przepadam muszę zapanować nad jednym i drugim niemniej uważam, że nie mam jakiejś porażającej ilości rzeczy i części się sukcesywnie pozbywam, ale niszczę je dosyć szybko, a jakość w sieciówkach to też kwestia dyskusyjna. Pomijam już ich stan na wejściu - czwarta koszula, którą wzięłam do ręki nie była wysmarowana podkładem powiedzcie mi, jak należy zakładać zapinaną bluzkę żeby ją wybrudzić?
Podejrzewam, że komuś nie chce się do końca rozpinać i zdejmuje przez głowę
Stary 2013-11-03, 20:25   #256
201604250957
Konto usunięte

Madzia_M77 my to chyba mamy bardzo podobny gust jak ostatnio pisałam a propo rozmiarówki RE że kupiłam sukienkę rozmiar mniejszą niż zwykle to miałam na myśli właśnie tą granatową z czarnym paskiem jest bardzo fajna i cenę miała przyjemną (79zł) ale niestety mam wrażenie, że słabo przepuszcza powietrze bo ilekroć ją założę jest mi bardzo ciepło
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 20:29   #257
lleenka
Rozeznanie

Dziewczyny- czy miałyście kiedyś ból gardła, który nasilał się wieczorem? Nawet picie herbaty sprawia mi ogromny ból Dobrze, że zostałam jeszcze w domu to jutro pojadę do mojego lekarza.

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 21:51   #258
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na niego uczulenie, ale mój mąż twierdzi że jest doskonały ja bardzo lubię Iwostin regenerujący, Sanoflore z miodem, Avene cold krem (ale trochę tłusty jest), Tołpa kuracja regenerująca do rąk

Dexeryl jest też bardzo fajny, nie wiedziałam że występuje w małej tubie - dla wrażliwców i atopowców bardzo dobry. Wiecie, że we Francji refundują go dla dzieci i dorosłych z AZS?

Tak jak ladymoon, po prostu nie wchodzę... bo wiem, że gdybym weszła to mogłoby być różnie czasem napadają mnie kompulsywne zakupy, ale głównie podczas wyprzedaży. I do wyprzedażowych cen jestem przyzwyczajona. Teraz jak widzę 150zł za sweterek-szmatkę to... jest mi zwyczajnie szkoda pieniędzy. Mam np. ciepłe zimowe swetry kupione na wyprzedażach za 30-40% ceny wyjściowej i teraz nie mam problemu to samo z płaszczami czy puchówkami.
Poza tym jestem studentką i na razie tylko dorabiam więc nawet choćbym chciała to nie mogę spełniać wszystkich swoich zachcianek chociaż dla butów łatwo tracę głowę, ostatnio zamówiłam dwie pary Ukala by emu na zimę

U nas to chyba w ogóle kiepsko z refundowaniem leków dla atopowców teraz tak myślę czy ten dexeryl był bliżej 100g czy może jednak 50 ale jest taka nieduża tubka na pewno
Cytat:

Cytat:
Ja online wpadam w mniejszy szał (noo, oprócz butów ), sprawdzam stan konta więc zazwyczaj - znów z wyjątkiem wyprz - są to bardziej przemyślane zakupy z resztą też staram się nie wchodzić i nie kusić swojego zakupoholizmu

Ileenka, przykładowy link http://balkonetka.pl/2008/3/16/ale-o...uswiadomieniem
Rozumiem o co Ci chodzi, ale niestety tak to już jest... w jeansach i trampakch też wyglądasz atrakcyjnie, ale takie wyeksponowane, zgrabne nogi przyciągają uwagę po prostu... powinnaś się cieszyć, że masz się czym pochwalić, a niech podziwiają
zdrówka nie wiem co to za ból gardła, ale mnie zawsze zapisują tabletki laryng-up
Stary 2013-11-03, 23:05   #259
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:

Czy ta niebieska sukienka z reserved jest ciepła? I czy ten wzorek na materiale jest jakiś wyraźny, nachalny? Bo chciałabym coś podobnego (no może w innym kolorze), a ten wzorek mnie trochę odrzuca...
Szala też szukam, w sumie szalika i czapki, bo potrzebuję do nowej puchówki i mogę poszaleć z kolorami (płaszcz nowy beżowy, stary czarny).

I gratuluję Angela Osobiście przepadam za Alienem i z tego co mi mówią znajomi, to już taki mój signature scent się zrobił

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość

Nie wiedziałam o tym...

Hmm... przeżyłam pierwsze tygodnie z aparatem ortodontycznym, więc może usunięcie dwóch na raz nie będzie bardziej bolesne...

Ja obecnie używam kremu Anida kwiat lnu dorzuconego podczas zamówienia na dozie za niecałe 3zł.

Gratuluję zakupów Moim kolejnym perfumeryjnym zakupem będzie London Burberry Crystal Noir pozostawię na wyjątkowe okazje.

Szal pasujący zarówno do płaszcza, jak i kurtki jest i moim must have!
Zawsze jest miło po zabiegach dentystycznych mieć czym gryźć Więc przynajmniej jedna strona powinna być tu wolna do dłubania

I widzę, że szal/szalik to potrzeba kolejnej z nas

Cytat:

blekitne_niebo, kiedyś podawałaś na blogu numery cieni z Inglota, bardzo ci za to dziękuję, bo łatwiej było mi poskładać paletkę - w sklepie można dostać oczopląsu, z paniami nie zawsze mam zbieżny gust, więc poszłam z wydrukowaną kartką i załatwiłam wszystko raz-dwa

W Douglasie stoi również szafa Inglota, nie wiem jak cienie, ale jeśli Któraś z Was poszukuje matowego różu do policzków to mają tam fajne odcienie - sama kupiłam 2 kolory, bo bardzo mi zależało na braku drobinek, brokatu itd., są bardzo dobrze napigmentowane i całkiem wydajne, mam je już z miesiąc i nie widzę ubytkua używam codziennie.
Ja polecam róże z Isadory. Swój mam od mamy, która kupiła jednak za ciemny, a dla mnie jest w sam raz. Nie mogę drania w żaden sposób wykończyć, wydajny jest do obrzydzenia, drobinek nie posiada absolutnie żadnych
http://www.douglas.pl/douglas/Makija...010006437.html

Nie wiem jaki mam odcień, bo napisów od kilku lat się nie rozczyta Ale osobom, które nie chcą żadnych brokatów, drobinek czy innych błyskotek, polecam z czystym sumieniem!

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-04, 07:52   #260
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez Phoebee Pokaż wiadomość

Forget_me, sytuacja MAC'a ustabilizowana! Pierwsze zakupy poczynione.
On line?
Czy coś przegapiłam i jednak w CC otworzyli?

Cytat:
Ja podobnie

Cytat:
ja też nie
poza tym - "nie wyprzedażowe" ceny mnie powalają

Jeśli chodzi o kremy do rąk to też polecam Anidę Nie używam go na codzień bo jest trochę za treściwy jak dla mnie. Służy mi jako S.O.S w czasie mrozów i co sobotę po sprzątaniu

Tak się cieszyłam te bal andrzejkowy a tymczasem koleżanka mi dziś z samego rana powiedziała, że nie idzie :/ Ahh jestem złą bo już w zeszłym tygodniu dopytywałam czy umawiamy się na 100%, czy jest pewna że pójdzie :/ I się zarzekała, że oczywiście idzie.
A dziś rano powiedziała, że nie ma z kim iść :/
No trudno, albo sobie odpuścimy w tym roku albo pójdziemy z innymi znajomymi (tylko oni idą w ptek 29 listopada co średnio nam pasuje bo tż pracuje w soboty i ma raczej problem z wolnym:/)

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 09:26   #261
monicar
Zakorzenienie

Miałam usuwane zawiązki ósemek, nic boli w trakcie bo przecież ma się znieczulenie i sztywną część szczęki Jedynie po zabiegu można odczuwać dyskomfort,ból ale tabletka przeciwbólowa da radę. Także nie ma co wyolbrzymiać i się bać.

Krem do rąk do kupienia w Rossmanie (ostatnio kupiłam za 4 zł)-Isana z mocznikiem(czerwone opakowanie)https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

Nie ma parafiny, świetny skład w przeciwieństwie do innych drogeryjnych

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-11-04 o 09:31
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 10:07   #262
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Madzia_M77 my to chyba mamy bardzo podobny gust jak ostatnio pisałam a propo rozmiarówki RE że kupiłam sukienkę rozmiar mniejszą niż zwykle to miałam na myśli właśnie tą granatową z czarnym paskiem jest bardzo fajna i cenę miała przyjemną (79zł) ale niestety mam wrażenie, że słabo przepuszcza powietrze bo ilekroć ją założę jest mi bardzo ciepło
Zauważyłam

Cytat:
Dziewczyny- czy miałyście kiedyś ból gardła, który nasilał się wieczorem? Nawet picie herbaty sprawia mi ogromny ból Dobrze, że zostałam jeszcze w domu to jutro pojadę do mojego lekarza.
llenka, czasami mała ilość wody w ciągu dnia daje takie objawy - mocno wysuszona śluzówka

Cytat:
I do wyprzedażowych cen jestem przyzwyczajona. Teraz jak widzę 150zł za sweterek-szmatkę to... jest mi zwyczajnie szkoda pieniędzy. Mam np. ciepłe zimowe swetry kupione na wyprzedażach za 30-40% ceny wyjściowej i teraz nie mam problemu to samo z płaszczami czy puchówkami.
Poza tym jestem studentką i na razie tylko dorabiam więc nawet choćbym chciała to nie mogę spełniać wszystkich swoich zachcianek chociaż dla butów łatwo tracę głowę, ostatnio zamówiłam dwie pary Ukala by emu na zimę
Zgoda, z tym że wiele rzeczy nie wytrzymuje do wyprzy dobrze że zimą obkupiłam się w płaszcze

Cytat:
Czy ta niebieska sukienka z reserved jest ciepła? I czy ten wzorek na materiale jest jakiś wyraźny, nachalny? Bo chciałabym coś podobnego (no może w innym kolorze), a ten wzorek mnie trochę odrzuca...
Szala też szukam, w sumie szalika i czapki, bo potrzebuję do nowej puchówki i mogę poszaleć z kolorami (płaszcz nowy beżowy, stary czarny).

I widzę, że szal/szalik to potrzeba kolejnej z nas
Ta sukienka to mieszanka wiskozy i poliestru więc szału nie robi, ale materiał jest bardzo miły i miękki w dotyku, ładnie się układa. Mnie jest wiecznie gorąco i przemieszczam się samochodem więc właściwości grzejące mają dla mnie znaczenie drugorzędne, zwłaszcza że po wełnie, moherach i angorach natychmiast dostaję wysypki i kicham

Dziewczyny, Paese wypuściło 4 olejki nierafinowane - jojoba, argan, avokado i tamanu, w moich drogeriach po 22,90 za 15ml ale z Ecocertem i w opakowaniach podobnych do Starej Mydlarni
Stary 2013-11-04, 10:14   #263
Ag4
AGA :)

Cytat:

Dziewczyny, Paese wypuściło 4 olejki nierafinowane - jojoba, argan, avokado i tamanu, w moich drogeriach po 22,90 za 15ml ale z Ecocertem i w opakowaniach podobnych do Starej Mydlarni
Widziałam.
Czaję się na tamanu

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:15   #264
saphylium
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Miałam usuwane zawiązki ósemek, nic boli w trakcie bo przecież ma się znieczulenie i sztywną część szczęki Jedynie po zabiegu można odczuwać dyskomfort,ból ale tabletka przeciwbólowa da radę. Także nie ma co wyolbrzymiać i się bać.

Krem do rąk do kupienia w Rossmanie (ostatnio kupiłam za 4 zł)-Isana z mocznikiem(czerwone opakowanie)https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

Nie ma parafiny, świetny skład w przeciwieństwie do innych drogeryjnych
Potwierdzam, że Isana z mocznikiem jest bardzo fajna. Mnie jedynie nie odpowiadało, że zostawiał taką wyczuwalną warstewkę na dłoniach. Ale w tej cenie jest świetny.

Dziewczyny mam problem (obym tylko takie problemy miała).
Chodzę na depilację laserowa do dermedu i dzisiaj babeczki powiedziały, że w Gali w październiku w jesiennym dodatku Tajemnice Urody był kupon zniżkowy na 15% do Dermedu właśnie.
szukałam tego numeru, ale nigdzie go już nie ma

Macie może pomysł gdzie znaleźć stary numer gali? Albo może któraś z Was go ma?
saphylium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:33   #265
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saphylium Pokaż wiadomość
Potwierdzam, że Isana z mocznikiem jest bardzo fajna. Mnie jedynie nie odpowiadało, że zostawiał taką wyczuwalną warstewkę na dłoniach. Ale w tej cenie jest świetny.

Dziewczyny mam problem (obym tylko takie problemy miała).
Chodzę na depilację laserowa do dermedu i dzisiaj babeczki powiedziały, że w Gali w październiku w jesiennym dodatku Tajemnice Urody był kupon zniżkowy na 15% do Dermedu właśnie.
szukałam tego numeru, ale nigdzie go już nie ma

Macie może pomysł gdzie znaleźć stary numer gali? Albo może któraś z Was go ma?
Allegro lub "kioski", które sprzedają za kilkadziesiąt groszy archiwalne numery.
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:39   #266
saphylium
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez user_k Pokaż wiadomość
Allegro lub "kioski", które sprzedają za kilkadziesiąt groszy archiwalne numery.
Dzięki za odpowiedź.
Na all niestety nie ma, a jeśli chodzi o kioski to będę musiała poszukać. Kiedyś w Katowicach na dworcu były takie kioski, ale teraz mamy galerię i tych kiosków już nie ma.
Stary 2013-11-04, 11:52   #267
201604250957
Konto usunięte

może zajrzyj do jakiegoś salonu fryzjerskiego? jakkolwiek głupio to brzmi, w moim zawsze jest w poczekalni pełno gazet nie tylko fryzjerskich ale też takich typu Gala, Party, Grazia do poczytania, może akurat będą mieli?

aha i w TESCO widuje zawsze na kąciku prasowym pełno starych gazet, sprzed miesiąca dwóch, nie wiem czy tylko u mnie tak rzadko wymieniają?
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:58   #268
Eggnogg
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Napisz proszę, jak długo chodziłaś na siłownię i czy uzyskałaś efekty, o które Ci chodziło Ja chcę wymodelować i ujędrnić sylwetkę pozbywając się zbędnego sadełka. Na radykalnej utracie wagi mi nie zależy, choć robiona wtedy analiza wykazała, że powinnam zrzucić 6,4kg (waga wskazywała wtedy 57,4).
Chodzilam niecaly rok, a glowny powod to bylo "czas ruszyc tylek" Na mnie akurat motywacyjnie dzialalo to, ze moglam wiecej lub szybciej przebiec, badz wykonac wiecej powtorzen/z wiekszym obciazeniem na danej maszynie (nie przepadam za aerobikami i takimi tam ). Chcialam tez ujedrnic galaretowate cialo i tutaj dosc szybko bylo widac efekty, bylam bardziej zbita. To, ze miesnie sie "pojawily" tam, gdzie ich wczesniej nie bylo, zauwazylam kiedys przypadkiem w przymierzalni Najgorzej jest zaczac - "nieee, dzisiaj nie, jutro pojde" oooj znam to A potem, jak juz sie wpadnie w rytm, to az czlowieka ciagnie do ruchu, przynajmniej ja tak mialam W deszczowy, bury dzien wychodzilam z silowni zmeczona, ale w super humorze. I mimo, ze kooooochaaaam slodycze, rzadziej po nie siegalam ("wafelek = tyyyyleee biganiaa? to nie jem"). Niestety od jakiegos czasu uprawiam glownie gimnastyke kanapowo -czekoladowa i sie zapuscilam Tydzien temu zaczelam biegac, szkoda tylko, ze zabieralam sie do tego ponad rok

"People, what a bunch of bastards!"
by Roy

- - -
... beneath the stains of time
the feelings disappear ...

It just sucks... *sniff sniff*

Eggnogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-04, 11:59   #269
saphylium
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
może zajrzyj do jakiegoś salonu fryzjerskiego? jakkolwiek głupio to brzmi, w moim zawsze jest w poczekalni pełno gazet nie tylko fryzjerskich ale też takich typu Gala, Party, Grazia do poczytania, może akurat będą mieli?

aha i w TESCO widuje zawsze na kąciku prasowym pełno starych gazet, sprzed miesiąca dwóch, nie wiem czy tylko u mnie tak rzadko wymieniają?
też pomyślałam o fryzjerze - mam zaprzyjaźnioną fryzjerkę więc ją podpytam

Dzięki dziewczyny za pomoc
Stary 2013-11-04, 12:03   #270
user_k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saphylium Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź.
Na all niestety nie ma, a jeśli chodzi o kioski to będę musiała poszukać. Kiedyś w Katowicach na dworcu były takie kioski, ale teraz mamy galerię i tych kiosków już nie ma.

Wstaw zdjęcie okładki, jutro powinnam być w pobliżu takiego "kiosku", mogę kupić jeśli chcesz
user_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości