![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Złote myśli, czyli wasze ulubione cytaty.
a ja tak nie do tematu... kiedyś któraś z wizażanek napisała albo miała w podpisie cytat jakiegoś pisarza. kinga lub pratchetta. mówił on o tym że niektórzy nie rozumieją fantastyki bo do niej nie dorośli, czy coś takiego. wie może któraś z was dziewczyny jak ten cytat brzmiał dokładnie? z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Kiedy ty chciałaś mieć dużo dzieci i wielki dom. Ja chciałam mieć duże dzieci i wiele domów, i jeszcze jedno Nie przykładam wagi pierwszorzędnej do spraw drugorzędnych
To moje ulubione .. pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
![]()
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
up, up nikt nie wie o jaki cytat mi chodzi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
up up wiecej cytatow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
One today is worth two tomorrows.
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
To ja dorzucę swoje...jako, że jestem romantyczką, to oczarował mnie ten fragment.
,,Pewnego razu słyszałem, jak dziewczyna w autobusie wyznała swojej przyjaciółce, że pewien facet wdarł się do jej serca. Uderzyło mnie to określenie-człowiek potrafi tak bardzo się zatracić w miłości, że ukochana osoba staje się na zawsze cząstką jego samego. Od razu stanął mi przed oczami taki oto obraz: jakaś ciepła materia rozlewa się po sercu, a potem trafia do krwiobiegu i rozprzestrzenia się po całym ciele-aż po czubki palców. Ta dziewczyna z autobusu powiedziała, że nie może przestać myśleć o tym mężczyźnie, że byłaby zupełnie innym człowiekiem, gdyby nie miała szczęścia go poznać. Powiedziała: ,,Wdarł się do mojego serca'' To dało mi wiele do myślenia" I jeszcze jeden: ,,Mężczyźnie, który jest jej pierwszą miłością kobieta oddaje serce. Mężczyźnie, z którym się kocha po raz pierwszy oddaje duszę. Jeżeli w obu tych przypadkach jest ten sam mężczyzna to marny jej los''
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2010-06-15 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
^ Świetne, zwłaszcza ten pierwszy!
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Konto usunięte
|
Dot.: złote myśli, czyli wasze ulubione cytaty.
z OTH
"... Kiedy okazuje się że jesteśmy na rozstaju dróg. Decyzje, które wtedy podejmiemy mogą zaważyć na całej naszej przyszłości... Oczywiście, kiedy stajemy twarzą w twarz z czymś nieznanym, większość z nas woli się odwrócić i zawrócić. Są takie momenty w naszym życiu, kiedy znajdujemy siebie na rozstaju dróg. Ale co jakiś czas ludzie dążą do czegoś lepszego, czegoś co znajduje się poza bólem samotności i poza odwagą i śmiałością, by wpuścić kogoś do swojego życia. Lub by dać komuś drugą szansę. Coś poza cichą strefą marzeń... Bo tylko wtedy, gdy jesteś poddany próbie, masz szansę dowiedzieć się, kim tak naprawdę jesteś. I tylko wtedy, gdy jesteś poddany próbie, możesz dowiedzieć się, kim możesz być. Osoba, którą chciałbyś być, istnieje. Gdzieś, po drugiej stronie ciężkiej pracy, nadziei i wiary. I poza bólem serca i strachem przed tym co nas czeka..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Potrzebuje pomocy mam nadzieję ze ktoś będzie chętny i pomoże jednak . Potrzebuje cytatów żeby napisać na tyle zdjęcia dla kogoś na pamiątkę . wiecie coś ze zawsze o nim będę pamiętała bardzo proszę o pomoc plis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ludzie są jak wiatr. Jedni lekko przelecą przez życie i nic po nich nie zostaje, drudzy dmą jak wichry, więc zostają po nich serca złamane, jak jakies drzewa po huraganie. A inni wieją jak trzeba. Tyle, żeby wszystko na czas mogło kwitnąć i owocować. I po tych zostaje piękno naszego świata...
K.Siesicka
Ktoś kiedyś powiedział: Dobre dziewczynki piszą pamiętniki, złe nigdy nie mają czasu. Ja, ja po prostu chce mieć życie, które zapamiętam. Nawet, jeśli nie zapisze tego w żadnym pamiętniku. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Uśmiech bywa aktem męstwa, a smutek to słabość i postawa zbyt wygodna. - to mój ulubiony z Musierowicz, ale wszystkie jej książki obfitują w cytaty godne uwagi
![]() Edytowane przez asiakasia92 Czas edycji: 2010-07-16 o 17:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
"Nie rozpaczaj, że przegrałeś bitwę - trzeba wiele odwagi, by dojść tam, gdzie się bitwy przegrywa."
"Pogarda jest najsubtelniejszą formą zemsty." Bernard Grasset "Wszystko, jeśli dobrze pomyśleć, daje do myślenia." Fryderyk Nietzsche "Uwielbiam noc. W nocy, gdy reszta świata śpi, wszystko wydaje się możliwe." Almond "Kiedy spierasz się z głupcem, upewnij się, że on nie robi tego samego" ![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Shine Czas edycji: 2013-09-10 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Małżeństwo to rozmowa, która powinna trwać całe życie...
Czasami myślę, że są dwa rodzaje ludzi. Ci którzy pragną żyć i ci którzy chcą przeżyć... [...] czyż ośmieliłbym się nalać damie wódki?! To czysty spirytus… ![]()
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
Ego zawsze próbuje być zakochane w większym. Ego zawsze próbuje związać się z większym od siebie. Ale dla miłości nikt nie jest duży ani mały. Miłość obejmuje wszystkich, którzy się zbliżają.
Osho, 'Seks się liczy' Miłość pojawia się, gdy mur runął i dwie energie spotkały się w jedności, złączyły. Miłość pojawia się, gdy ściany między dwojgiem ludzi runęły i ich istoty spotkały się, połączyły i stały jednym. Gdy do tego doświadczenia dochodzi między dwojgiem ludzi, nazywamy je miłością. Gdy do tego samego doświadczenia dochodzi między jednostką a całością, nazywam je boskością. Osho, 'Seks się liczy część' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
''Musisz pokochać siebie, zanim pokochasz kogoś innego.
Gdy zaakceptujesz siebie i w pełni będziesz tym, kim jesteś, twoje istnienie sprawi, że inni będą szczęśliwi'' ''Wobec siebie samego szczerość zachowaj'' ''Najcięższą bitwę, jaką kiedykolwiek stoczysz, jest bitwa, aby po prostu być sobą''
Pamiętaj dziewczyno, jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować. Więc przestań tu siedzieć jak ten ostatni osioł z telefonem w ręce tylko idź i zapomnij o nim i przestań się łudzić . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Chimay
|
"kto szuka stałego przyjaciela, powinien udać się na cmentarz" - przysłowie rosyjskie
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Mnie w wielu sytuacjach przypominają się słowa Franka Zappy :
"Niektórzy ludzie nie poznaliby dobrej muzyki, nawet gdyby do nich podeszła i ugryzła ich w dupę" ![]() Edytowane przez dommminika Czas edycji: 2010-10-23 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
astro-loszka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Wybaczyć nie znaczy zapomnieć
Co dziecko którym byłeś pomyślałoby o osobie którą się stałeś?
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
''W życiu spotykają mnie różne przykrości, ale udaje że to mnie nie rusza, bo już raz utraciłam całe swoje życie i różne niepowodzenia sprawiają, że jestem tylko silniejsza. Przeżyłam traumę, dałam radę i tak już zostanie...aż do nastepnego razu...''
''Czas różowych papierosów i pogryzionych długopisów, worków pod oczami i stężenia nikotyny co przekracza stan krytyczny'' 'oprócz marzeń warto mieć papierosy' 'Nie przyzwyczajaj się do mnie . Nie zapamiętuj mojej twarzy, nie pamiętaj, ile łyżeczek cukru wsypuję do herbaty, zapominaj, jak się ruszam, jak ubieram, jak pachnę . Nie przywiązuj się do mnie - ja mam w zwyczaju uciekać ...' "Rozczarowania trzeba palić ,a nie balsamować." 'Umalowana wariatka z chorym przyzwyczajeniem do Ciebie..' 'Lubię samotność kontrolowaną. Lubię włóczyć się po mieście. Nie boję się, że przyjdę do pustego mieszkania i sama położę się do łóżka. Boję się, że nie będę miała za kim tęsknić, kogo kochać. Potrzebuję ciepła i bliskości.' 'Uczucia innych zawsze były dla mnie ważniejsze od własnych. Stojąc z boku przyglądałam się cudzemu szczęściu. Nawet Bóg mnie nie rozumiał.' 'Westchnąć cicho, kolejny raz powtórzyć 'będzie dobrze, bądź dzielna.'' "-Nie wiedziałem jak cię zatrzymać. Wolałem cię pocałować niż uderzyć... -A więc żałuje. Łatwiej znieść ból niż obrzydzenie." "Nigdy nie wiesz, czy największy dzień twojego życia jest największym. Dopóki się nie zacznie. Nie poznasz, czy to największy dzień twojego życia aż do jego środka. Dzień, kiedy oddasz pod opiekę coś... lub kogoś. Dzień, w którym złamie ci się serce. Dzień, w którym poznasz bratnią duszę. Dzień, w którym zorientujesz się, że nie masz wystarczająco dużo czasu, bo chcesz żyć wiecznie. To są największe dni. Idealne dni. " 'Nie wierzcie w jakiekolwiek przekazy tylko dlatego, że przez długi czas obowiązywały w wielu krajach. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że wielu ludzi od dawna to powtarza. Nie akceptujcie niczego tylko z tego powodu, że ktoś inny to powiedział, że popiera to swym autorytetem jakiś mędrzec albo kapłan, lub że jest to napisane w jakimś świętym piśmie. Nie wierzcie w coś tylko dlatego, że brzmi prawdopodobnie. Nie wierzcie w wizje lub wyobrażenia, które uważacie za zesłane przez boga. Miejcie zaufanie do tego, co uznaliście za prawdziwe po długim sprawdzaniu, do tego co przynosi wam i innym.' "W życiu są dwa rodzaje dni: jeden dla Ciebie, i jeden przeciw Tobie. Gdy nastaje dzień dla Ciebie, daj się ponieść szczęściu! Gdy nastaje dzień przeciw Tobie, znieś go cierpliwie..." "Wszystko co zdarza się raz może już nie przydarzyć się nigdy więcej, ale to co zdarza się dwa razy, zdarzy się na pewno i trzeci."
"Tyle wiemy o sobie, na ile nas sprawdzono" Edytowane przez Daria1707 Czas edycji: 2010-10-29 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jeden z cytatów, które wyjątkowo silnie utkwił mi w głowie to zdanie z książki Mistrz Andy Andrews'a "Nie obawiaj się! Jesteś dokładnie w tym miejscu, w którym masz być. Możesz osiągnąć to, czego tak bardzo pragniesz. Najważniejsze, w którą pójdziesz stronę - najlepsze dopiero przed Tobą."
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
BAN stały
|
"Wśród bliskich pocieszenie jest bez sensu .Wszyscy czują to samo." -Jerzy Paweł Nowacki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
![]()
"Przeznaczenie jest jak rzeka. Znajdziesz swoją rzekę, wejdziesz do niej i ona poprowadzi cię dalej"
"Nauczyłam się ufać sobie, bo jestem swoim największym przyjacielem"-Beata Pawlikowska "Nie trzeba budować murów między sobą a resztą świata, bo ludzie nie są rekinami, które niosą zło i atak. Jeżeli płyniesz przez ocean, wysyłając pozytywne sygnały, to nawet rekiny odpowiedzą dobrem na dobro" -Beata Pawlikowska "Wierzę w swojego Anioła Stróża" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dla mnie jeden z bardziej pozytywnych cytatów pochodzi z książki "Mistrz" A. Andrews - "Nadzieja jest czymś więcej niż dowodem na istnienie lepszego jutra. Jest ona podstawowym, chodź często pomijanym prawem natury i wszechświata"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
i czy znasz swoje przeznaczenie...
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Wspominać dni, gdy było się wariatem(...)"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
...podaruj uśmiech swój, tym których napotkałeś na jawie i w swym śnie, a może ktoś skazany na samotność, ogrzeje się twym ciepłem, zapomni o kłopotach...
— Ryszard Riedel
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------
Ave - Tam gdzie spadają anioły
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------
jak rozmyty obraz choć nie chcę, wraca jak sen
Było tak, jakby ogromna łąka wydzielała łagodny, odurzający narkotyk, zwany zapomnieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.