Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-05, 09:31   #241
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No u nas to by nie przeszło. Hela je od jakiegoś czasu w nocy co 2godziny nie wyobrażam sobie jej tachać w te i spowrotem do salonu. Zresztą ona usypia ładnie przy piersi i delikatnie odkładam ją do łóżeczka. A tak na pewno by się wybudziła i by mi dochodziło jeszcze lulanie jej
Moja wylądowała u nas w łóżku właśnie przez pobudki co 1,5-2h. Jak już z nami leży, to chyba zasypiam szybciej od niej Dlatego nie wraca już do łóżeczka, a jak karmiłam w salonie, to wracała, choć faktycznie czasem trochę to trwało

A dziś daje mi do wiwatu, cały czas marudzenie, czy zabawa na podłodze, czy rączki. Spokój był 3 minuty od posmarowania dziąsełek i od nowa

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:34   #242
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Przyszła żyrafa Mały akurat spał, więc umyłam ją, położyłam obok niego i poszłam prasować. Minęło parę minut w ciszy a tu Sophie wydała pierwsze dźwięki L póki co jest zachwycony, nie pozwoli sobie nawet na chwilkę jej zabrać A gdy dziecko zachwycone to mamusia tym bardziej
A masz tą dużą żyrafę? zastnanawiam się czy małej nie zakupić bo 60 zł za gumowego kurczaka trochę mi szkoda
Stary 2013-11-05, 09:35   #243
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Mój też lubi Sofcię
A Sofcia lubi Was

choc z drugiej strony przez Was lezy glodna i zasmarkana za lozkiem
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:36   #244
ada32
Wtajemniczenie

ale stron naprodukowałyscie..nic tylko od dwóch godzin siedzę i czytam i końca nie ma..jeszcze trzy stronki mi zostały..

Cytat:
Aha, miałam się Was zapytać ile Wasze dzieci śpią w dzień? Leon śpi 3 razy po 30, 40 minut i tak trochę mało mi się to wydaje:/
mój bardzo różnie..ale z zasady to śpioch jest..
kilka razy na dzień drzemie..raz po pare minut..raz po dwie godziny..
i ciągle usmiechnięty jest..no tylko jak mu coś dolega to płacze..

dziś o 7 obudził sie ..nachyliłam się do niego a On obiema rączkami chwycił mnie za szyje (głowę) i mocno przyciągnął do swojej buźki i dostałam najcudowniejszego glonojadowego buziaka..rozczulił mnie..mimo że było to z jego strony nieświadome

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hejjj
już nowy wątek... witam się
tak mnie pochłonął mój mały wrzaskun , że jestem trochę do tylu

teraz siedzi koło mnie w krzesełku
a ja mu co chwilę śpiewam "kukułeczka kuka ku ku ku ku" ,bo tylko to jakoś go śmieszy

stwierdziliśmy z tżtem ,ze Wojtek to diabeł wcielony,
dzisiaj w nocy nie nosiłam go, nie lulałam na piłce (dosyć tego!!) siedziałam tylko przy jego łóżeczku i czekałam aż skończy wyć
ponad pół godziny wycia jakby go ze skóry obdzierali i w końcu padł ze zmęczenia, a potem o 6 rano była powtórka z rozrywki

no mówię Wam istny sajgon z nim mamy

przebiły mu się dwie dolne jedynki, ale jeszcze nie do końca...;/
w dodatku wygląda na to, że dolne dwójki się szykują do wyjścia...;/
dobrze że już się przebiły..może mniej będzie cierpiał bidulek

Cytat:
dzisiaj zrobiłam mojemu szpinak z marchewką i ziemniakiem i w 5 minut pochłonął 180ml
chociaż z żarciem nie mamy problemu
co za smakosz

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ooo mamooo ile tu skorpionów nie zadaję się z Wami
Ja rybka
ale zawsze trafiam na skorpionów (życiowych partnerów)..

Cytat:
Skorpiony są okropne Uparte, zawzięte...:P mój mąż to skorpion....
mój mąż tez...uparty jak osioł..ale mam na niego sposób

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Witam się i ja z poprzedniego wątku:

hehehehe no leje po prostu

ja mialam i podawalam coś tam działało..

o widze ze nie tylko ja sie poprztykalam.. I co upieklas ciasteczko?

Jak bylam w szpitalu po porodzie to lekarka tlumaczyla, że mm może stać bardzo krótko - namnazają w nim się szybko bakterie .. stad im szybciej podasz tym mniej się namnoży.. Pokarm matki może trochę dlużej bo ma w sobie jakieś substancji antybakteryjne i trochę "wolniej" to się wszystko dzieje... W szpitalu jak dziecko tak od razu nie wypilo to bylo od razu wylewane.

Widzę ze tematy byly duchowe... az mnie ciary przeszły...
z trudem i złością ale upiekłam..dzieci frajde miały a On też był miło zaskoczony..głupio mu było..

Cytat:
Napisane przez Budyniek Pokaż wiadomość
odpowiadam
Tu jestem a na początku mnie ni ma. Płakać byndę

XxXJuSstiii a dupochron tak jak z datami do spożycia. że oni są kryci jakby coś nie halo, bo Ty nie dotrzymałaś terminu przydatności.
lonely_lady słodziutka! jestem w trakcie robienia własnej żyrafki, ale naszywam łatki i już mnie to wkurza :P bo każda łatka przyszyta na maszynie (żyrafka ma 4 nogi, na każdej jest z 10 łatek...), później nitki wyciągnięte na lewą stronę, później związane... no odechciało mi się dziubania, ale wrócę! boś mnie zmotywowała!

ada32 to nie było tam pałającej miłości jak widać a już chciałam Ci współczuć ogromnie, ale skoro go nie żałowałaś, to nie współczuję

Nie wyparzam. myję. Kiedyś wyparzałam raz dziennie, teraz mi się nie chce. Smoczki przemywam pod kranem jak upadną, no i jak nie zapomnę.

Powiedziałam teściowej, że teraz dzieci dostają w prezencie żyrafki do ciamkania. Zadała dwa pytania:
-można kupić w zoologicznym?
-a może być gumowy kurczak?

Kocham moją teściową!

a PS: co do kaszek z bejbidrima, szukajcie bez cukrowych. A maltodyksyna to też cukier, tylko ładniej nazwany. Są, ale muszą być bezcukrowe i bezmleczne, żeby nie miec cukrów pod różnymi nazwami.

Zarejestrowałam się w tych programach bebilonu i hippa. Co chwila dostaję nowe paczki a to łyżeczki, śliniaczki, płyty z muzyką, próbki mleka. teraz jeszcze kupony na 20 % tanszych zakupów kilku słoiczków hippa w rossmannie i tam odebrałam słoiczek i soczek w prezencie

no ...aż takiej jak na poczatku to nie...
ale bardziej chodzi o to że życie mam drugie ..
z i nnym mezem i nie bede rozpamiętywac

Cytat:
dzisiaj usypianie to była makabra, Wojtek wydzierał się jakby go zarzynali nie brałam go na ręce,tylko pilnowałam w łóżeczku, a on wił się jak larwa i ryczał jak opętany, cały proces trwał 40min

niestety teraz słyszę go ...zaczyna popłakiwac...;/
prosze Cie ..przytulaj Wojtusia jak tak strasznie płacze
zawsze to w ramionach mamy lżej znieśc ból..wiem..że wrzeszczące dziecko przy uchu to walka z cierpliwością ..ale zamknij wtedy oczy ..oddychaj spokojnie i cichutko mów Wojtusiowi że mama przytula i kocha..i zaraz przestanie bolec

idę czytac dalej..........Gabrielek śpiiiii.....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:37   #245
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Moja wylądowała u nas w łóżku właśnie przez pobudki co 1,5-2h. Jak już z nami leży, to chyba zasypiam szybciej od niej Dlatego nie wraca już do łóżeczka, a jak karmiłam w salonie, to wracała, choć faktycznie czasem trochę to trwało

A dziś daje mi do wiwatu, cały czas marudzenie, czy zabawa na podłodze, czy rączki. Spokój był 3 minuty od posmarowania dziąsełek i od nowa
Ja też przysypiam, więc można powiedzieć że część nocy Helcia śpi z nami bo najczęściej budzę się po godzinie odkładam ją do łóżeczka i za godzinę znowu pobudka

U nas też ostatnio dni maruda. Wszystko źle. Udało mi się ją teraz ululać i znowu mam nadzieję, że jak się wyśpi to wróci humorek choć ostatnio takie cuda się nie zdarzają
Stary 2013-11-05, 09:40   #246
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A Sofcia lubi Was

candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:42   #247
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
dziś o 7 obudził sie ..nachyliłam się do niego a On obiema rączkami chwycił mnie za szyje (głowę) i mocno przyciągnął do swojej buźki i dostałam najcudowniejszego glonojadowego buziaka..rozczulił mnie..mimo że było to z jego strony nieświadome

ale bosko

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 09:48   #248
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A taki dosc stary krem no-scars probowalas? Slyszalam ze niezly.
.
nie, ale postanowiłam nie kupować wszystkiego - licze na to, ze i bez kremu będzie ok zresztą tz i tak mnie kocha
ejjjj musze musz to napisac. mielismy ostatnio wojne - przez tesciowa wyzylam się za wszystkie czasy. biedny po dluzszym milczeniu, a moim słowotoku wydukal "ale dlaczego zloscisz się na mnie skoro jesteś zla na moja mame. ja sobie jej nie wybrałem" i trochę mi się głupio zrobilo...w każdym razie wczoraj zadzwonila i chciała przyjść dzisiaj do Neli. "zapytam i dam znac". i pyta, a moja odpowiedz "o nie, nie ma nas". "a gdzie jesteście?" "nie wiem, na księżycu". chwila ciszy, myslalam, ze jednak będzie mnie przekonywal...a tu dzwoni i mowi "no p. umowila się z jakas kolezanka i nie będzie ich w domu. może umówimy sie w weekend" i kurna dumna jestem jak diabli. trochę wyrzutow sumienia mam, bo w końcu to babcia młodej, ale potrzebuje dojść do siebie po ostatniej wizycie, zdystansować się zebym już w progu nie miała dość.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
2 maja przyszłego roku, już Adi będzie mia ponad roczek to może poprowadzi mnie do ołtarza
faaajnie. i data super, wszyscy będą mieli wolne
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:51   #249
szprotka_mada
Wtajemniczenie

w nowym wątku!

Tytuł pierwszorzędny Przyznać się, której to pomysł?

Moje dziecię właśnie pospało szałowe 20 min. Uciekam zatem na spacer, może tam jeszcze dośpi, albo przynajmniej nie będzie marudził, bo mi uszy zaczynają więdnąć...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 09:59   #250
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczepiłyście maluchy przeciwko pneumokokom? Młody skończył pół roku to tylko 2 dawki by dostał i się zastanawiam czy warto........ szczepionka na rota uratowała nas przed szpitalem bo łagodnie biegunkę przeżył.....mam dylemat
ja nie szczepiłam. ale dlatego że z kasą krucho. jakbyśmy oboje nie stracili po urodzeniu Przemka pracy to pewnie szczepiłabym.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:06   #251
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jaki z młodej cwaniak ... leży na macie i piszczy, że nie dostanie do zabawki, która prawie obok, ale trzeba się przewrócić na brzuszek przez lewe ramię. To mówię do niej "obracaj się, obracaj sama, mama wie, że potrafisz bo wczoraj widziała" i co? fig-śmig mała na brzuszku
po co ma się wysilać skoro mama zawsze w gotowości? oj rozpiescilysmy te nasze dzieci Nela tez nas już niezle owinela sobie wokół palca

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Do tej pory w nocy brałam małą, wychodziłyśmy do innego pokoju i karmiłam w fotelu Dopiero gdzieś od 3 tygodni biorę ją do nas do łóżka i na początku było super, bo mogłam spać, a teraz coraz więcej chce ciągnąć. Jeszcze trochę poczekam, bo chyba mamy teraz skok, ale jak tak dalej będzie, to będziemy znów wstawać...
podziwiam zawsze marzyl mi się fotel na biegunach taki tylko do karmienia i wtulania w niemowlę kocyk i wspólne spanko. my od początku karmimy się na lezaco (cc) i jakos tak mi najwygodniej. w nocy biore mala do naszego lozka, karmie i odkładam. a ze lozeczko praktycznie przy samym lozku to nawet czubkiem palca podłogi nie dotykam nie ma jak ciepla kolderka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 10:13   #252
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ale się wyspaaaałam młody spał od 20 do 7.30 z jedzeniem o 4.30

chyba nas zbiorę i pojedziemy dzisiaj d mojej pracy
u nas ostatnio ciagle tak to wygląda zasypia o 19 (kapiemy ok. 18:30), bo dluzej nie jest w staneie wytrwać, jeden albo dwa cyce nocne i spimy do 9! czasem jak tatus jak za bardzo rozbudzi to fika kolo 7, ale lezymy do 9 i najczęściej jednak zasypia

i kolejna fotka z cyklu - mam w domu spiocha. poszlam...siku. wracam dziecka nie ma. wystarczy jej dac smoczek i odplywa. fakt to jest jej pora drzemki, ale nic nie wskazywalo na zmeczenie myslalam, ze trochę jednak "poczyta"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07874.jpg (93,5 KB, 49 załadowań)
Stary 2013-11-05, 10:13   #253
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł
dziecię śpi jak suseł, wczoraj dalam mu ok 19.30 kaszkę tą z rossmana, wciągnął ok 90 ml, potem kąpiel i cyc, - pierwsza pobudka o 4 rano! także ten..
dziś siedzimy w domu, mały kicha i prycha, na dworze zimno i pada a ja mam lenia

a Emil po prostu wymiata !

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:14   #254
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
ale stron naprodukowałyscie..nic tylko od dwóch godzin siedzę i czytam i końca nie ma..jeszcze trzy stronki mi zostały..

mój bardzo różnie..ale z zasady to śpioch jest..
kilka razy na dzień drzemie..raz po pare minut..raz po dwie godziny..
i ciągle usmiechnięty jest..no tylko jak mu coś dolega to płacze..

dobrze że już się przebiły..może mniej będzie cierpiał bidulek

co za smakosz

Ja rybka
ale zawsze trafiam na skorpionów (życiowych partnerów)..

z trudem i złością ale upiekłam..dzieci frajde miały a On też był miło zaskoczony..głupio mu było..

no ...aż takiej jak na poczatku to nie...
ale bardziej chodzi o to że życie mam drugie ..
z i nnym mezem i nie bede rozpamiętywac

prosze Cie ..przytulaj Wojtusia jak tak strasznie płacze
zawsze to w ramionach mamy lżej znieśc ból..wiem..że wrzeszczące dziecko przy uchu to walka z cierpliwością ..ale zamknij wtedy oczy ..oddychaj spokojnie i cichutko mów Wojtusiowi że mama przytula i kocha..i zaraz przestanie bolec
Ja też rybka, a mąż skorpion chętnie poznam ten sposób

Cytat:
A masz tą dużą żyrafę? zastnanawiam się czy małej nie zakupić bo 60 zł za gumowego kurczaka trochę mi szkoda
Tak tą za 49zł + przesyłka. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona na żyrafę za 60 zł:/ Do tego mam psa i jak dziewczyny porównywały ją do psiego gryzaka to jakoś mnie to nie zachęcało - twarde, sztywne - bleee:/ Ale gdy otworzyłam przesyłkę miło się zaskoczyłam. Mięciutka guma, giętka - można ją wykręcać, po prostu fajna
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:14   #255
ada32
Wtajemniczenie

doczytałam ale juz na chwile pewnie czasu nie mam by odp.

przywitam nune elusiek i axela bo dawno nie pisały..
czesc dziewczyny

justi przykro mi z powodu małego braciszka (dwa latka)

W

G
Stary 2013-11-05, 10:21   #256
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
słodko

my zaliczyliśmy właśnie szpinak. I. trochę się krzywił ale otwierał buzię. także wczorajszy bunt został zażegnany chwilowo.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ejjjj musze musz to napisac. mielismy ostatnio wojne - przez tesciowa wyzylam się za wszystkie czasy. biedny po dluzszym milczeniu, a moim słowotoku wydukal "ale dlaczego zloscisz się na mnie skoro jesteś zla na moja mame. ja sobie jej nie wybrałem" i trochę mi się głupio zrobilo...w każdym razie wczoraj zadzwonila i chciała przyjść dzisiaj do Neli. "zapytam i dam znac". i pyta, a moja odpowiedz "o nie, nie ma nas". "a gdzie jesteście?" "nie wiem, na księżycu". chwila ciszy, myslalam, ze jednak będzie mnie przekonywal...a tu dzwoni i mowi "no p. umowila się z jakas kolezanka i nie będzie ich w domu. może umówimy sie w weekend" i kurna dumna jestem jak diabli. trochę wyrzutow sumienia mam, bo w końcu to babcia młodej, ale potrzebuje dojść do siebie po ostatniej wizycie, zdystansować się zebym już w progu nie miała dość.
super., najważniejsze to trzymać wspólny front

Cytat:
u nas ostatnio ciagle tak to wygląda zasypia o 19 (kapiemy ok. 18:30), bo dluzej nie jest w staneie wytrwać, jeden albo dwa cyce nocne i spimy do 9! czasem jak tatus jak za bardzo rozbudzi to fika kolo 7, ale lezymy do 9 i najczęściej jednak zasypia

i kolejna fotka z cyklu - mam w domu spiocha. poszlam...siku. wracam dziecka nie ma. wystarczy jej dac smoczek i odplywa. fakt to jest jej pora drzemki, ale nic nie wskazywalo na zmeczenie myslalam, ze trochę jednak "poczyta"
zazdroszczę spania

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
helloł
dziecię śpi jak suseł, wczoraj dalam mu ok 19.30 kaszkę tą z rossmana, wciągnął ok 90 ml, potem kąpiel i cyc, - pierwsza pobudka o 4 rano! także ten..
dziś siedzimy w domu, mały kicha i prycha, na dworze zimno i pada a ja mam lenia
i znów skręcam się z zazdrości
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:29   #257
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
he he
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe...

a propo syfu robionego przez tatusiow...ostatnio podczas spaceru ze znajoma mamuska uznalysmy, ze gdyby nie faceci to nasze "macierzyństwo" byłoby uslane rozami nie byłoby potrzeby gotowania obiadu, w domu zawsze porządek, zero kubkow, talerzy, skarpetek. nie trzeba non stop prac...sielanka! a podobno dziecko to wieeelkie wyzwanie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Chcialam szczepic, ale moja bliska kolezanka (farmaceutka) miala straszne przezycia po tym szczepieniu, dziecko jej zaczelo wiodczec. Jej cora jest skrajnym wczesniakiem i moze dlatego te powiklania neurologiczne
biedny maluszek a która to szczepionka jest owiana zla slawa? odra swinka i rozyczka? tam tez się wybiera rodzaj szczepionki jak w przypadku zoltaczki (euvax, engerix?) na pneumokoki pewnie zaszczepimy. jeśli dziecko skończy pol roku to 2 dawki? i ile mniej więcej płacicie? teraz w listopadzie mamy wzw, to może w grudniu-styczniu wciśniemy pneumo. znow temat szczepien

Banka i inne już doświadczone mamuśki, a jak to jest dalej? później dluuuuga przerwa, faktycznie az do 6 roku zycia? czy po drodze sa jeszcze jakies, których nie wymienili w książeczce (dodatkowe )

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Przyszła żyrafa Mały akurat spał, więc umyłam ją, położyłam obok niego i poszłam prasować. Minęło parę minut w ciszy a tu Sophie wydała pierwsze dźwięki L póki co jest zachwycony, nie pozwoli sobie nawet na chwilkę jej zabrać A gdy dziecko zachwycone to mamusia tym bardziej
no dobra...chyba czas kliknąć niech się dzieje wola nieba
Stary 2013-11-05, 10:30   #258
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
2 maja przyszłego roku, już Adi będzie mia ponad roczek to może poprowadzi mnie do ołtarza
super

Cytat:
Szczepiłyście maluchy przeciwko pneumokokom? Młody skończył pół roku to tylko 2 dawki by dostał i się zastanawiam czy warto........ szczepionka na rota uratowała nas przed szpitalem bo łagodnie biegunkę przeżył.....mam dylemat
nie szczepiłam
Cytat:
no wiesz

Bartek spał dziś do 11:00 dziekuje:

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 10:32   #259
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak tą za 49zł + przesyłka. Byłam bardzo sceptycznie nastawiona na żyrafę za 60 zł:/ Do tego mam psa i jak dziewczyny porównywały ją do psiego gryzaka to jakoś mnie to nie zachęcało - twarde, sztywne - bleee:/ Ale gdy otworzyłam przesyłkę miło się zaskoczyłam. Mięciutka guma, giętka - można ją wykręcać, po prostu fajna
to taki troche prywatny sposób
wiesz "ten tego"
żadnych łez..żadnych fochów..nic z tych rzeczy..na skorpionów to nie działa..mozna zalewac się łzami a oni i tak powiedzą że deszcz pada
ale..jak ich się podejdzie w sprytny sposób..a zauwazyłam że skorpion uwielbia byc "lelany" (czyt.głaskany) ..mimo że udają twardzieli..(oczywiście piszę o chłopach) i powiedzmy zgotuje im się delikatnie ujmując "gorący" wieczór..w miłej atmosferze pachnących świec..to wszystko co sobie zaplanowałyśmy będzie po naszej mysli..
nie ma wyjscia
na mojego czasem to działa..a czasem cos innego...chyba zależy od sytuacji i faceta...nie wiem zresztą (doświadczenie mam tylko ze skorpionami)

W

G

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-05, 10:32   #260
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

chyba musze wyslad Nelcie na kurs do Twojego syna! mnie rano budza palce w oczach , drapanie po nosie i szarpanie za wlosy
Stary 2013-11-05, 10:33   #261
deb
Zakorzenienie

Cytat:

A mojemu mężowi proszę nie podpowiadać jakie to są sposoby na skorpiony chyba że na kobiety ten sposób nie działa

Zarzuć linkiem do sprzedawcy, tutaj albo na pw
Stary 2013-11-05, 10:40   #262
karolina2121
siedzę i myślę

kurde chyba i ja muszę kupić tą sofię...zęby go męczą, a zamiast gryzaków je rękę albo smoczka
no i znowu nie chce sam zasypiać.. skakanie po sofie czas zacząć
Stary 2013-11-05, 10:42   #263
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:

chyba musze wyslad Nelcie na kurs do Twojego syna! mnie rano budza palce w oczach , drapanie po nosie i szarpanie za wlosy

jak nauczy sie robic to w sposób bardziej"czysty" to zapraszam Nelę nauke
bo w tej chwili to całusy polegaja na tym że wyciamkał i zaślinił mi pół twarzy ..

W

G
Stary 2013-11-05, 10:51   #264
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
A mojemu mężowi proszę nie podpowiadać jakie to są sposoby na skorpiony chyba że na kobiety ten sposób nie działa

Zarzuć linkiem do sprzedawcy, tutaj albo na pw
U tego kupilam: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=3665680167
Stary 2013-11-05, 10:59   #265
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

O kurcze to szkoda, że się zmarnowało
Ciekawe czy jakieś inne nakrętki pasują, ale pewnie nie.
Musze zobaczyć bo mam akurat w lodówce słoik duży z hippa i jakąś taką chrzanówkę - wyglądają tak samo, więc moze nakrętki pasują?!
to daj znać jak obczaisz, do tych małych nie znalazłam odpowiednich nakrętek-zamienników. Kurcze a szkoda bo pojemność mi pasowała

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
kurcze a przedwczoraj porobiłam trochę marchewki do słoiczków bobovity i babydreama. muszę to sprawdzić, może uda mi się zamrozić czy coś
w słoikach z babydreama nie próbowałam pasteryzować, a może akurat są OK ? a co do mrożenia.. nie wiesz czy można mrozić przetwory zrobione z mrożonek hortexu? bo niby jest zasada, że rozmrożonego się nie zamraża ponownie

Cytat:
A Sofcia lubi Was

no tak to już bywa Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
w nowym wątku!

Tytuł pierwszorzędny Przyznać się, której to pomysł?
mój ale nie bij

Cytat:

ojoj Nela jak żul pod płotem padła
Ja nie miałam zbyt wielu okazji aby zobaczyć dziecko zasypiające bez płaczu i cyrku także zazdroszczę

Cytat:

biedny maluszek a która to szczepionka jest owiana zla slawa? odra swinka i rozyczka? tam tez się wybiera rodzaj szczepionki jak w przypadku zoltaczki (euvax, engerix?) na pneumokoki pewnie zaszczepimy. jeśli dziecko skończy pol roku to 2 dawki? i ile mniej więcej płacicie? teraz w listopadzie mamy wzw, to może w grudniu-styczniu wciśniemy pneumo. znow temat szczepien
moja koleżanka miała przeboje z córą właśnie po pneumokokach. I zgłosili to oficjalnie jako działanie poszczepienne. Sprawa miała miejsce kilka lat temu więc nie wiem jakiej firmy była szczepionka. My narazie odpuszczamy te szczepienia.
Stary 2013-11-05, 11:01   #266
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mi było szkoda, ale za tą ciszę w domu warto było

Cytat:

słodziak
na mnie ten sposób chyba by nie zadziałał ... chociaż kto wie jakbym chciała to by zadziałał.

Macie sposób na jeszcze bardziej upartego wodnika
Cytat:
Hehe, ja tam nie potrafię długo się gniewać, za duża gaduła ze mnie

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-11-05 o 11:30
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-05, 11:01   #267
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

Błąd, oczywiście kupiłam nie za 49zł tylko 54 podajże:/
Stary 2013-11-05, 11:01   #268
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Widzę, że była mowa o kremie no-scar - u mnie nie pomógł zupełnie nic, a używałam długo.
u mojej siostry bardzo pomógł na bliznę, ale ona taką małą miała, wiec moze dlatego ;/

Cytat:
hehe jak się przyinteresował po obudzeniu co to koło niego lezy

Cytat:
A Sofcia lubi Was

Cytat:

a propo syfu robionego przez tatusiow...ostatnio podczas spaceru ze znajoma mamuska uznalysmy, ze gdyby nie faceci to nasze "macierzyństwo" byłoby uslane rozami nie byłoby potrzeby gotowania obiadu, w domu zawsze porządek, zero kubkow, talerzy, skarpetek. nie trzeba non stop prac...sielanka! a podobno dziecko to wieeelkie wyzwanie
o właśnie, ja z Małym przechodzę przez kuchnię, mąż skończył śniadanie, tym razem nie masmix no i bach kubek , talerz stawia nad zmywarka na blacie, a ja mówię "widzisz synku, teraz mama będzie miała więcej dla Ciebie czasu" tż patrzy na mnie co ja gadam a ja kontynuuję "bo teraz już nei musimy wstawiać naczyń do zmywarki, tatuś zrobił nam niespodziankę i zatrudnił służącą " i Tż. od razu odnalazł drogę do zmywarki
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
super

nie szczepiłam
no wiesz

Bartek spał dziś do 11:00 dziekuje:
mój kiedys też tak spał
a teraz obudzi sie, wsadzę mój baniak do łóżeczka i już się cieszy

byłam chwilę na ciuchach
dorwałam strój elfa, taki zielony z george, i strój nietoperza jest rewelka, szary z takimi rękawkami jak skrzydła nietoperza czarnymi i 3 zabawki
Stary 2013-11-05, 11:11   #269
karolina2121
siedzę i myślę

kliknęłam żyrafę
Stary 2013-11-05, 11:23   #270
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Pisalam fp Fisher Price kazda mama ktora urodzila baby w 2013 i zapisze sie do nich dostanie lewka

Hahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja juz dawno sie zapisywalam i lewka ni ma

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości