Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-07, 22:10   #241
estera85
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Lezłam 3 dni bo maz zadzwonł po karętkę jak zaczoł mnie strasznie brzuch boleć (z zdenerwowania) poleżałam sobie zrobili mi USG ciazy, USG jamy brzusznej i wszysko wyszło ok.
Nie miałam krwawienia, szyjka macicy jest w porządku (4,7 cm) rozwarcia tez nie było.

Mój maluch ma 14 cm i wazy 270gram.
Proszę o rekatywacje na pierwsza strone
Proszę równiez o dopisanie nas do listy wizyt
02.12. godz. 16.50 USG
10.12 godz 16.00 USG połówkowe
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:19   #242
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dużo tych badań, ale dobrze, że masz diagnozę
Może ja też powinnam zrobić tsh
Dostałam listę rzeczy do naszego szpitala. Mogę wam wrzucić jak chcecie.
Były objawy porodu, położna przytoczyła kilka różnych sytuacji.
To na razie tyle ode mnie
Zawsze lepiej wiedzieć niż żyć w nieświadomości Widzisz ja nie miałam przed ciążą TSH robionego więc to nie jest tak, że w ciąży ta choroba się pojawiła. W każdym razie ważne żeby w czasie ciąży poziom hormonów był wyregulowany i wtedy dzidzi nic nie zagraża Więc jeśli możesz to myślę, że warto zrobić

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki... W czym pierzecie zakupione ubranka, zwykły proszek czy delikatny dla dzieci?? Nowe też pierzecie??A później trzeba prasować?? No kompletnie zielona jestem
To zależy czy dziecko będzie się uczulało. Z pierwszym dzieckiem mojej siostry nie było problemu. Natomiast z drugim już trzeba było ubranka w JELPie prać i prasować.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:39   #243
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Przejrzałam tą naszą listę i stwierdziłam, że jeszcze nic nie mam
nie martw sie mnie wychodzi ze mloda na golasa we wózku jezdzic bedzie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Chyba się zdecydowałam na wózek muszę tylko jeszcze pojechać i go jeszcze raz obejrzeć chodzi o Amelis firmy delti. Ma dużo pozytywnych opinii, może nie jest najlżejszy bo około 14,8kg .Jest produkowany z x-landerów a o wiele tańszy:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=323
fajna ta bryka

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Mój kocur kiedyś baardzo przytył, nie wiedzieliśmy co się z nim dzieje dopóki nie odkryliśmy, że pod naszą nieobecność stołuje się w narożnej szafce w której trzymamy karmę dla bezdomniaków na zimę. Było lato więc nawet tam nie zaglądaliśmy Później oczywiście schudł ale został właśnie taki wielki fałd skóry, taka falbanka majtająca się między nogami
cwaniak

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez teklaaa Pokaż wiadomość
3majcie kciuki, żeby na jutro dał mi to USG żebym już nie musiała czekać ale chociaż dziś usłyszę serducho
trzymam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 22:41   #244
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Już po wizycie
Będzie Antoś ( a czytałam, ze teraz jest tydzień dziewczyn i co?) Ja chciałam synka więc jak lekarz się spytał czy chcemy poznać płeć to TZ od razu, ze tak a ja sobie pomyślałam, ze może w innym tygodniu bo dziewuszka będzie ale bym się ośmieszyła jak bym powód podałaMaluch waży 183 g - 17t.0d. i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powoli zaczynam w to wierzyć i chcę już przestać panikować. Wreszcie mogę się zacząć rozglądać za jakimiś ubrankami.
TŻ przeszczęśliwy ale obiecał, że w przyszłości o córcię się też postaramy bo chce parkę
gratuluję synka same chłopy w naszym wątku, jak tak dalej pójdzie to polowa starymi kawalerami zostanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Dziękuję kochane W sobotę mam ś☠☠☠☠☠☠☠ Ale tylko cywilny ze skromnym obiadkiem. W tym roku wolę zainwestować w mieszkanie i dzidziusia. A w przyszłym roku jak się wszystko dobrze ułoży to może kościelny z weselichem i piękną suknią ślubną
życzę Wam w takim razie udanej uroczystości
Stary 2013-11-07, 22:42   #245
agunia4ever
Zadomowienie

Najadłam się więc mogę o warsztatach napisać
Warsztaty trwały 2,5h w tym jedna przerwa. Najpierw spotkanie z dietetyczką - interesujące, potem z przedstawicielką JELP i tu mowa była o praniu ubranek, skórze dziecka itp, dalej ktoś z firmy produkującej kremy dla niemowląt (średnio ciekawe). W drugim panelu była rozmowa z dwoma położnymi z Madurowicza i tu o porodzie, karmieniu piersią, szkole rodzenia - wg mnie najlepsza część. Na koniec było szkolenie z wiązania chusty. Było trochę gadżetów. Nawet nagrodę wygrałam a to się zdarzyło ostatni raz jak miałam 5 lat i kena miniaturkę wygrałam Nawet jakieś notatki poczyniłam. Takie będą trochę dziwaczne bo notowałam to o czym wcześniej nie wiedziałam:

1. Mleko modyfikowane, które wybieramy dla dziecka musi mieć prebiotyki i kwasy LC-PUFA.
2. Do 1 roku życia nie podawać dziecku mleka krowiego
3. Kolkę dziecko może mieć po konserwantach, które z mlekiem matki weźmie. Dlatego jeśli dziecko ma kolkę to odstawiamy wszystko co ma konserwanty np. wędliny
4. Po 4 miesiącu życia wprowadzamy gotowane jabłko LUB marchewkę (najpierw jedno i dopiero po 2-3 dniach drugie)
5. Na laktacje nie pomaga bawarka. Są specjalne herbatki ziołowe, które trochę pomagają
6. Do prania nie należy stosować mydła
7. Proszek do prania nie może zawierać fosforanów, wypełniaczy, PEG, barwników
8. Proszek powinien mieć atest Instytutu Matki i Dziecka oraz Państwowego Towarzystwa Położnych
9. Dziecku powinno się wykonywać masaż Shantala. Jak mamusie kąpie dziecko to tatuś masuje, lub na odwrót.
10. Dziecka w pierwszych dobach nie wolno karmić rzadziej niż co 4 h bo będzie traciło na masie (zwłaszcza w dzień)
11. Aby sprawdzić czy dziecko jest dobrze ubrane należy dotknąć karku. Jeśli jest ciepły to jest ok.

Ufff. Skończyłam. Lęcę kąpiu i spać bo jutro do pracy trzeba wstać. Słodkich snów mamuśki

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2013-11-07, 22:43   #246
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie jak wam już pisałam położna w SR mówiła, że u zestresowanych matek dzieci siedzą "cicho" tzn późno zaczynają kopać, kopią mało, a także matka nie wymiotuje nie ma zachcianek itp.

Może coś w tym jest ja na początku ciąży miałam obronę i ani razu nie wymiotowałam
a ja w to nie wierze u mnie było odwrotnie mlodą szybko czułam , a ja non stop w stresie traz tez szybko człam mlodą .. chyba ze ja jakis ewenement

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
ale mam ochotę już kupić wózek!!...
ale najpierw meble...które Wam się bardziej podobają?
http://bubumarket.pl/public/assets/P...otowy-copy.jpg
http://www.mebledzieciece.eu/images/Neo%5B1%5D.jpg
mnie chyba te 1

Stary 2013-11-07, 22:43   #247
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
życzę Wam w takim razie udanej uroczystości
Dziękuję

Impossible is nothing

Sławcio

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-07, 23:01   #248
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się i ja w nowym wątku. Niedługo wychodzę na USG, trzymajcie kciuki.
A na weekend do Lwowa się wybieramy- (pytałaś Asieńka w starym wątku ale już nie miałam jak odpisać
trzymam

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
proszę

jak obfocę resztę łupów z lumepksów to wrzucę kiedyś.
fajne te zdobycze

Stary 2013-11-07, 23:02   #249
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Najadłam się więc mogę o warsztatach napisać
Warsztaty trwały 2,5h w tym jedna przerwa. Najpierw spotkanie z dietetyczką - interesujące, potem z przedstawicielką JELP i tu mowa była o praniu ubranek, skórze dziecka itp, dalej ktoś z firmy produkującej kremy dla niemowląt (średnio ciekawe). W drugim panelu była rozmowa z dwoma położnymi z Madurowicza i tu o porodzie, karmieniu piersią, szkole rodzenia - wg mnie najlepsza część. Na koniec było szkolenie z wiązania chusty. Było trochę gadżetów. Nawet nagrodę wygrałam a to się zdarzyło ostatni raz jak miałam 5 lat i kena miniaturkę wygrałam Nawet jakieś notatki poczyniłam. Takie będą trochę dziwaczne bo notowałam to o czym wcześniej nie wiedziałam:

1. Mleko modyfikowane, które wybieramy dla dziecka musi mieć prebiotyki i kwasy LC-PUFA.
3. Kolkę dziecko może mieć po konserwantach, które z mlekiem matki weźmie. Dlatego jeśli dziecko ma kolkę to odstawiamy wszystko co ma konserwanty np. wędliny
4. Po 4 miesiącu życia wprowadzamy gotowane jabłko LUB marchewkę (najpierw jedno i dopiero po 2-3 dniach drugie)
5. Na laktacje nie pomaga bawarka. Są specjalne herbatki ziołowe, które trochę pomagają
8. Proszek powinien mieć atest Instytutu Matki i Dziecka oraz Państwowego Towarzystwa Położnych
9. Dziecku powinno się wykonywać masaż Shantala. Jak mamusie kąpie dziecko to tatuś masuje, lub na odwrót.
10. Dziecka w pierwszych dobach nie wolno karmić rzadziej niż co 4 h bo będzie traciło na masie (zwłaszcza w dzień)
11. Aby sprawdzić czy dziecko jest dobrze ubrane należy dotknąć karku. Jeśli jest ciepły to jest ok.

Ufff. Skończyłam. Lęcę kąpiu i spać bo jutro do pracy trzeba wstać. Słodkich snów mamuśki
dziękujemy za relacje, bardzo ciekawe informacje
Stary 2013-11-07, 23:11   #250
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość

co do wagi to w najgorszym przypadku przy 1,77 m ważyłam prawie 79 kg ale przed ciąży zeszłam do 67 kg, teraz w 23 tc mam 6 kg na plusie, gdybym doszła tylko do 79 kg na końcówce to byłabym happy ale w cuda jakoś nie wierzę i pewnie przytyję więcej, dzisiaj np zjadłam prawie całą czekoladę a potem się dziwić że kg idą w górę
a ja znów chałwe

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
A tak z innej beczki... W czym pierzecie zakupione ubranka, zwykły proszek czy delikatny dla dzieci?? Nowe też pierzecie??A później trzeba prasować?? No kompletnie zielona jestem
piore w dzieciowym i prasuje .. prasowanie wyniszcza zarazki

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam żadnych ubranek;p Ale gdzieś czytałam albo słyszałam, że ubranka powinno się prać w płatkach mydlanych bądź specjalnym płynie do prania dla dzieci i prasować, chociaż sama się zastanawiam czy prasować tylko te ubranka które mają kontakt ze skórą dziecka czy wszystkie? bo ja nie widzę sensu prasowania np jakiegoś polarka który będzie np na body założone. Ale sama nie wiem Może któraś z dziewczyn się wypowie;p
nie no ja prasuje tylko ubranka typu kaftanik rajty czapki itp swetry i bluzy juz nie albo prasuje to co sie wymietoliło

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

ja mam wizyte 15 listopada - prosiłabym o wpisanie

Stary 2013-11-07, 23:32   #251
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej
co do prasowania i prania ja pralam w dzieciowym -ale rozne marki, zalezy jak promocja byla, prasowalam tylko ciuszki te pierwszy rz i od tej pory czyli ciazy nie prasuje malemu rzeczy, co za sterylnie to przesada.i od paru miesiecy piore juz mu w zwyklym proszku.

EHH A U NAS NA TAPECIE ZABKI....masakra a za rok znowu to samo z dugim:p budzi sie tysiac razy w nocy i wstaje o 5ej
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 04:47   #252
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
to chyba przejdę się do pepco może coś znajdę chciałam sobie kupić takie ponczo na płaszcz, ale będę wyglądać jak kulka
ja mam ponczo nawet dwa jasne i ciemne i super się w nich czuje i są mega wygodne myślę że na zime będą super bo kurtkę mam dłuższą jeszcze mam trochę wolnego miejsca a nawet jak już się brzuch nie zmieści to w biodrach się zapnę a na brzuch właśnie zarzucę ponczo więc myślę że to dobre rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witamy się w nowym wątku.
nie wiem, czy dam radę nadrobić.
dziś od rana zaliczyłam mnóstwo razy wizyty w wc. tak paskudnie już dawno się nie czułam. wróciłam z pracy i okazało się, że córi ma biegunkę i zaczęła wymiotować. pięknie. a na jutro byłyśmy na szczepienie umówione. więc szybko do samochodu i do lekarza. rotawirus. może dzięki szybkiej reakcji przejdzie łagodnie i nie skończy się na szpitalu. ta... i mam organiczyć kontakty z własnym dzieckiem, żeby się nie zarazić... jasne... już to widzę, że możliwe... tylko facet-lekarz mógł na to wpaść. zresztą te moje wymioty od rana to już to samo sygnalizowały
to kurujcie się dziewczynki

Cytat:
Ja ogólnie piorę w płynie bialy jeleń bo odpowiada mi zapach inne mnie odrzucają są mega sztuczne a prałam wszystko nawet nowe i prasowałam aż młody skończył roczek teraz mi się nie chcę wolę dłuzej posiedzieć przy rozwieszaniu i składaniu

Cytat:
Już po wizycie
Będzie Antoś ( a czytałam, ze teraz jest tydzień dziewczyn i co?) Ja chciałam synka więc jak lekarz się spytał czy chcemy poznać płeć to TZ od razu, ze tak a ja sobie pomyślałam, ze może w innym tygodniu bo dziewuszka będzie ale bym się ośmieszyła jak bym powód podałaMaluch waży 183 g - 17t.0d. i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powoli zaczynam w to wierzyć i chcę już przestać panikować. Wreszcie mogę się zacząć rozglądać za jakimiś ubrankami.
TŻ przeszczęśliwy ale obiecał, że w przyszłości o córcię się też postaramy bo chce parkę
gratulacje

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
.

EHH A U NAS NA TAPECIE ZABKI....masakra a za rok znowu to samo z dugim:p budzi sie tysiac razy w nocy i wstaje o 5ej
brr.. ząbki a mówiłam że chyba wolałabym już tego drugi raz nie przechodzić u nas było wszystko od gorączki po biegunkę masakra a wstawanie o 5 chyba mnie czeka codziennie bo moje dziecie już mnie o tej porze bombarduje ale dobrze że się wreszcie odezwało bo wczoraj było mało ruchliwe i zaczynałam się martwić
Miłego dnia dzisiaj mam trochę wolnego to może nie będe miała tyle nadrabiania co wczoraj piekę dzisiaj drożdżoowe z rodzynkami i kruszonka po raz 3 w 1 zapomniałam dodać cukru ale drugie było ok więc może się uda
Stary 2013-11-08, 05:45   #253
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
No i znalazlam w razie czego moge wyslac rozmiar 104 zaraz spróbuje zamiescic zdjecie
Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Zdjęcie bluzeczki w sam raz na marchewkowe party
patrzę, że Ty w Gdańsku, ja na Śląsku, to mogłaby nie zdążyć, bo potrzebujemy na środę.
napisz, na jakich zasadach chcesz ją przysłać - sprzedać, wypożyczyć?

proszę o kciuki o 9.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:11   #254
filupka
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim w ten piatkowy (u mnie bardzo deszczowy) poranek
Ja mam jeszcze pytanie do naszej listy na pierwszej stronie, bo dosc często sobie zagladam tam i sprawdzam daty. Moze ulozymy liste według terminów porodu? Tzn tak mniej wiecej do polowy sie zgadza a potem jest male zamieszanie. Byloby ladnie i przejrzyście chyba, że lista jest ukladana pod innym wzgledem to sorki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:34   #255
kolba
Raczkowanie

Witajcie w nowym wątku, z piękną pierwszą stroną!!

Gratulacje dla Mam za udane wizyty i poznanie płci Miał być tydzien dziewczynek a okazuje sie, że chłopaki zdominowały ten wątek i to w dzień feministek (podobno 7 listopada).

Moje trzyletnie prawie dziecię spalo 12h (a ma dwie szuflady pod łóżkiem). Pod lozeczkiem ze szczebelkami tez miała szufladę i jest największym spiochem wsród dzieci jakie znam, także u nad zadziałało w drugą stronę

Obudziło nas piękne słońce i zapowiada sie śliczny dzień. Cieszy mnie to, bo dziś Rodzice w odwiedziny na dwa dni przyjeżdżają. z tej okazji nie jedziemy do żłobka

Jestem w 18t6d i baaaardzo mało czuję Małą Gdyby nie usg, które jak wariaty robimy co 3 dni, chyba bym osiwiała ze stresu. Mam nadzieję, że wkrótce sie rozkreci!

Uciekam sprzątać, gotować itp, bo wiadomo, inspekcja gwarantowana))

kolba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 06:41   #256
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dzięki Dziewczyny za wszystkie opinie o meblach, chyba faktycznie skusimy się na Pinio, czyli te pierwsze tylko nie wiem co z ta szuflada;-) musimy jeszcze raz zobaczyć oba komplety i zamówić bo podobno robią do 8 tygodni.
Dziś idę do gina tylko po zwolnienie bo mi się skończyło...nie lubię wizyt bez USG
Na weekend wyjeżdżamy więc będę Was podczytywac, spokojnego!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:42   #257
meluzyna87
Raczkowanie

Litości Kobiety!!! Od dwóch dni nadrabiam poprzedni wątek, jak wczoraj skończyłam, zaczęłam 1 str z nowego a tutaj juz 9 str!
Ja kobieta pracująca jeszcze to tak ciężko Was na bieżąco czytać, chociaż próbuje w pracy
Brzucho mnie troche urosło a i zaczyna mi przeszkadzać przy np. siedzeniu (normalnie mnie w jednym miejscu tak jakby skóra boli )bo ja zawsze sie garbiłam, ale staram sie, staram, żeby sie prostować chociaż troche
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 06:53   #258
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ja na szybko nadrabiam, bo co wejdę to kilka stron. Nie można cały dzień na wizażu siedzieć

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wszystko chcemy
Obiecuję, że później wrzucę

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku. Dzidziuś się nie chciał ujawnić i muszę czekać do następnego usg. 10.12 o godz. 15.45. Nie wiem jaki jest duży w cm ale ma 200g, osełka masła (słowa dr)
Tokso przechodziłam więc teraz ok. Mocz ok. tylko dzidziuś mnie zjada (słowa pani dr). Żelaza narazie mi nie dała, mam dostać na następnej wizycie jak wyniki będą gorsze. Mam jeść kaszankę jajka mięcho itd.
Zleciła następne badania WR, HBs plus standard krew i mocz.
Dzidzia ułożona jak narazie nóżkami w dół. I od ostatniej wizyty przybyło mnie 2 kg

Boli mnie u dołu brzucha, w tych pachwinach. Do tej pory po prawej stronie ale dzisiaj zaczęło z lewej a z prawej nic. Brzuch mi nie twardnieje ni nic. Mówiłam ginekolog ale nic mi nie odpowiedziała, nie wiem .... A wy wiecie coś na ten temat ??
A to mały uparciuch, że nie chce się ujawnić.

Mój gin mówił, że takie bóle w pachwinach są normalne, mogą się zdarzać. To chyba coś się rozciąga. Ja mam je często przy spacerowaniu.

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
Szóstkę z przodu to miałam z dwa lata temu
I przy 1,70m ważyłam 73kg Ale jak na razie wyszłam "na zero", czyli nic nie przytyłam, bo na początku ciąży schudłam.
Podziel się info ze SR

Dziękuję za link!!!
No, ale ja mam ledwo 1,60 cm i moja wyjściowa waga to 51 kg. A ostatnio miałam 59,7 , ale ważne, że 6 nie było z przodu. Teraz już pewnie będzie.

Cytat:
Sugerujesz że ja nie kocham ?
Domyślam się że nie to miałaś na myśli, ja mam jednak trochę inne zdanie. Nie chodzi tu o moje emocje, tylko o dobro zwierząt. I zabranie takiego psa który kilka lat siedział w betonowym boksie na głupi spacer, dla którego jesteś jedyną radością w ciągu być może całego jego parszywego życia to jest dopiero uczucie. Albo znalezienie i zawiezienie do domu psa, który całe życie (często kilka, kilkanaście lat) spędził na łańcuchu lub w schroniskowym boksie - bezcenne.
Ja bym się trochę bała wziąć takiego psa do domu, który spędził życie w boksie. No nie wiem, bałabym się, że mu coś odbije.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Co do łóżeczek z szufladami, a dokładniej czegoś pod łóżkami, to absolutna prawda. Fakt, troche na punkcie feng shui jestem sfiksowana, ale akurat to z łóżkiem przecwiczylam w domu. Wypiep....znaczy wyrzucilam szuflady spod łóżka i śpi się zupełnie inaczej. Swoją drogą taką pasjonatka feng shui i innych numerologii ze mnie, a nie zaskoczylam, ze u dzidziusia też się stosuje, zastanawiałam się nad łóżkiem z szufladami

A ja będę miała łóżeczko z szufladami, bo inaczej będę musiała coś upchać w kartony i pewnie i tak ustawie je gdzieś przy łóżeczku, żeby mieć blisko

Cytat:
proszę

Super. Ładne
Też idę do lumpka zaraz

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
zrobiłam dziś badanie na glukoze obciążęniem 75g i po 2 godzinach wyszło 174 a norma jest 140
na czczo i 1 h mam w normie.

Jeszcze oprócz krwiaka cukrzycy mi brakuje...

Cytat:
kurcze znowu mi stwardniał brzuch na chwilę, Wam też tak często twardnieje? chyba siępołoże, miałam dokończyć sprzątanie, bo umyłam na razie łązienkę i poodkurzałam, ale jeszcze wypadałoby posprzątać wywalone rzeczy w sypialni i powycierać stertę naczyń, bo małż jutro wraca, a chciałabym go powitać w czystym mieszkaniu, ale chyba dam sobie spokój
A ja nie zauważyłam, żeby mi twardniał. Może jestem za mało spostrzegawcza

Cytat:
To moje pierwsze dziecko, ale ja zamierzam rzeczy dziecka wyprać w proszku dla dzieci i wyprasować. To co kupię w lumpie to wypiorę najpierw w naszym proszku w wysokiej temp., a później w dziecięcym.

A zastanawiam się jak wyprasować ubrania polarowe? Przecież się stopią
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:40   #259
agunia4ever
Zadomowienie

Dziewczynki,
Mam pytanie. Jakbyście mogły wyrazić opinie swoje to byłoby super. PROSZĘ. Kupuje sobie mieszkanko i łazienka będzie w nim malutka. Zastanawiam się czy jakbyśmy zamontowali prysznic z wysokim brodzikiem to dla malca byłoby ok? Czy jednak wanna jest niezbędna? Oczywiście na początku to wanienka ze stelażem to spoko, ale potem?

Impossible is nothing

Sławcio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-08, 07:43   #260
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Wybaczcie, że nie odnoszę się do wypowiedzi z 12 stron jakie musiałam wczoraj nadrobić. Jak tak dalej pójdzie to pobijemy styczniówki

Byłam wczoraj u urologa, lekarz spóźnił się 1,5 h, łącznie w poczekalni spędziłam ponad 2 h. Najgorsze, że oprócz wizyt u gina dojdą mi chyba comiesięczne kontrole u urologa, bo kazał znów pokazać się za miesiąc. A wszystko przez te dwie kolki nerkowe, jakie przeszłam w 11 i 18tc.

koziemleko wczoraj raczyłam moich gości twoimi rogalikami-smakowały im, mnie również

headzik, estera współczuje pobytu w szpitalu, odpoczywajcie, dużo zdrówka

Cieszę się, że wczorajsze wizyty u gin były udane, oby zawsze takie wiadomości na nas czekały.

Wystraszyłam się wczoraj czytając o tym stawianiu się macicy, mówicie, że tego nie da się przeoczyć? to chyba mnie to jeszcze tfu tfu nie spotkało.
Za to czasem czuję takie rozrywanie w górze, w okolicy żeber, pewnie przez rosnący brzuszek wszystko się tam gniecie i uciska, tak jak to świetnie było pokazane w tym filmiku od jednej z was.

Dziś me dziecko postanowiło mnie obudzić kopniakami, dało o sobie znać o 6 i przez dobre 40 min rąbało aż się obudziłam.Ma dziś chyba ADHD

agunia jeśli z wysokim brodzikiem to powinno byc ok, koleżanka po narodzinach córki wymieniała brodzik właśnie na głęboki, aby kąpac tam córkę gdy wyrosła z wanienki

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2013-11-08 o 07:44
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:46   #261
Ela87
Zakorzenienie

4 strony od wczoraj wieczora?? dobre jesteście
NADRABIAM

za wizyty udane

Cytat:
Sugerujesz że ja nie kocham ?
Domyślam się że nie to miałaś na myśli, ja mam jednak trochę inne zdanie. Nie chodzi tu o moje emocje, tylko o dobro zwierząt. I zabranie takiego psa który kilka lat siedział w betonowym boksie na głupi spacer, dla którego jesteś jedyną radością w ciągu być może całego jego parszywego życia to jest dopiero uczucie. Albo znalezienie i zawiezienie do domu psa, który całe życie (często kilka, kilkanaście lat) spędził na łańcuchu lub w schroniskowym boksie - bezcenne.
Ja to bym w tym schronisku ciągle ryczała jesli chodzi o zwierzęta, to non stop się wzruszam
Miałam na DT kiedyś fretkę i strasznie to przeżyłam. Najpierw wybór domu, później jak pojechała to płakałam, jak mi pisali meile co u niej to płakałam, jak napisali, że odeszła to już w ogóle wymiękłam
Każdy pomaga jak może. Ja pomagam finansowo jak tylko mogę, inny pomoże miłością.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
odmóżdżona jestem! zastanawiałam się o jakie warkocze z makaronu chodzi i po co się je piecze?! a to firanki....

Cytat:
Co do łóżeczek z szufladami, a dokładniej czegoś pod łóżkami, to absolutna prawda. Fakt, troche na punkcie feng shui jestem sfiksowana, ale akurat to z łóżkiem przecwiczylam w domu. Wypiep....znaczy wyrzucilam szuflady spod łóżka i śpi się zupełnie inaczej. Swoją drogą taką pasjonatka feng shui i innych numerologii ze mnie, a nie zaskoczylam, ze u dzidziusia też się stosuje, zastanawiałam się nad łóżkiem z szufladami
Ja nie zrezygnuję z szuflady jednak zobaczę jak dziecko śpi. Ale moja siostra miała szufladę i młody w ogóle nie płakał w nocy. Mam nadzieję, że i u mnie tak będzie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
no co Ty Elus, ja tez ze Slaska a po slasku nie umiem
Ja też słabo mówie po śląsku, ale u mnie w pracy jest bardzo dużo ludzi z małopolski i oni czasami nas nie rozumieją

Cytat:
proszę

ale skarby

Cytat:
piszcie tak dalej, a jutro beda golocic neta o zasadach fenk szuiiii
Ja kiedys czytałam, ale stwierdziłam, że wszystko mam nie tak, a zmienić też nie mogę, więc zaprzestałam

Cytat:
zrobiłam dziś badanie na glukoze obciążęniem 75g i po 2 godzinach wyszło 174 a norma jest 140
na czczo i 1 h mam w normie.

Jeszcze oprócz krwiaka cukrzycy mi brakuje...
Cytat:
tak 3 razy.
Czytałam, ze dieta tylko kilka kolezanek tez miało podobny wynik i dieta martwie się...

Witaj w klubie. Mi wyszło 175 dzisiaj mam wizytę u swego gina i pewnie dieta, albo jakaś poradnia cukrzycowa czy jakoś tak.
O dziecko się nie martwię za granicą nie robią krzywej cukrowej, więc pewnie dużo kobiet ma wyższy cukier, nie leczą tego, a dzieci rodzą się zdrowe mi się wydaje, że te nasze wyniki to wcale źle na dzidzie nie wpłyną

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Ela87 Ja miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży. Nie biorą do szpitala od razu, nie ma obawy, ale trzeba się zgłosić do poradni diabetologicznej i często ją odwiedzać. Tam mielimy szkolenie z diety i pomiarów cukru. Dla mnie było ciężko bo kocham słodycze na szczęście nie zdążyłam rozpocząć brania insuliny... Mam nadzieję, że w tej ciąży się nie powtórzy
Ja już zaczęłam dietę od środy. Tzn planuję inaczej posiłki.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 07:57   #262
asienka213
Wtajemniczenie

witam sie piatkowo U nas piekne sloneczko, az zyc sie chce

Cytat:
Już po wizycie
gratulacje

Cytat:
Cieszę się że podobają się moje allegrowe łowy. Tylko tak myślę teraz czy niektóre z nich w ogóle założę bo sporo mam w rozmiarze 56, a kilka nawet 50
o tym to sie przekonasz dopiero jak urodzisz

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Lezłam 3 dni bo maz zadzwonł po karętkę jak zaczoł mnie strasznie brzuch boleć (z zdenerwowania) poleżałam sobie zrobili mi USG ciazy, USG jamy brzusznej i wszysko wyszło ok.
Nie miałam krwawienia, szyjka macicy jest w porządku (4,7 cm) rozwarcia tez nie było.
dobrze, ze tylko na strachu sie skonczylo

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
co do prasowania i prania ja pralam w dzieciowym -ale rozne marki, zalezy jak promocja byla, prasowalam tylko ciuszki te pierwszy rz i od tej pory czyli ciazy nie prasuje malemu rzeczy, co za sterylnie to przesada.i od paru miesiecy piore juz mu w zwyklym proszku.
yyyy tu nie chodzi o sterylnosc, przynajmniej mi tylko zeby ciuszki byly ladnie wyprasowane, bo ja lubie wyprasowane

to chyba tylko ja taka wyrodna matka, ze od poczatku pralam w zwyklym

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Dziewczynki,
Mam pytanie. Jakbyście mogły wyrazić opinie swoje to byłoby super. PROSZĘ. Kupuje sobie mieszkanko i łazienka będzie w nim malutka. Zastanawiam się czy jakbyśmy zamontowali prysznic z wysokim brodzikiem to dla malca byłoby ok? Czy jednak wanna jest niezbędna? Oczywiście na początku to wanienka ze stelażem to spoko, ale potem?
wanna nie jest niezbedna, wysoki brodzik tez moze byc ale zastanowcie sie tez co dla was jest wazne

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u urologa, lekarz spóźnił się 1,5 h, łącznie w poczekalni spędziłam ponad 2 h. Najgorsze, że oprócz wizyt u gina dojdą mi chyba comiesięczne kontrole u urologa, bo kazał znów pokazać się za miesiąc. A wszystko przez te dwie kolki nerkowe, jakie przeszłam w 11 i 18tc.
uwielbiam takie marnotrawienie czasu
a co Ci lekarz powiedzial ??

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Witaj w klubie. Mi wyszło 175 dzisiaj mam wizytę u swego gina i pewnie dieta, albo jakaś poradnia cukrzycowa czy jakoś tak.
O dziecko się nie martwię za granicą nie robią krzywej cukrowej, więc pewnie dużo kobiet ma wyższy cukier, nie leczą tego, a dzieci rodzą się zdrowe mi się wydaje, że te nasze wyniki to wcale źle na dzidzie nie wpłyną
trzymam za wizyte

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:07   #263
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem ostatnio zwolennikiem wykorzystywania przestrzeni na gorze, czyli wiszące szafki. Spójrzcie po swoich mieszkaniach i powiedzcie na ile macie ściany wyżej wykorzystane? Bo ja nie mam wcale, wszystko na podłodze stoi. A teraz zamierzam wykorzystać .
No własnie a ja mam sufit po skosie (co wg FS jest i tak złe ) najniżej mam 165cm, najwyżej jakieś 190 cm a jakbym cos jeszcze powiesiła to bym się w pokoju chyba udusiła, tak by mi się zmniejszył

Cytat:
Ja już kiedyś powiedziałam, że nie będę się cackać
Mam proszek biały jeleń i zamierzam w nim wyprać ciuchy, mam jeszcze mydło BJ więc może w mydlinach i owszem wyprasuję pierwsze ciuchy jak będę w ciąży. Później już nie będę prasowała (chyba, że na wyjście będzie trzeba) i zacznę do tego jelenia dodawać nasz proszek. Taki mam plan, mam nadzieję, że dziecko nie będzie miało problemów skórnych.

Patrze po mojej mamie. Prała w mydlinach i nie prasowała w ogóle nawet tych pierwszych ciuchów, więc to do dziecka zależy.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No to wielkie szczęscie, że mój syn nie słyszał o feng shui bo spał w łóżeczku z szufladą 2,5 roku. Przesypiał całe noce i wszystkie dzienne drzemki. I nie miewał nocnych koszmarów. Tak że wybaczcie, ale
Zapewne inne remedia zniwelowały złe działanie szuflady

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Jak się bardzo uprzesz to pewnie zmieścisz
No ja mam jeden ciuszek na 56 cm Najwyżej nóżki odetnę... dziecku

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
nie martw sie mnie wychodzi ze mloda na golasa we wózku jezdzic bedzie
Jak będzie takie lato jak w tym roku, czyli u mnie na poddaszu 33 stopnie, to ja ciuchów nie potrzebuję więc narazie mam tylko jeden kombinezonik polarowy na marzec

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Brzucho mnie troche urosło a i zaczyna mi przeszkadzać przy np. siedzeniu (normalnie mnie w jednym miejscu tak jakby skóra boli )bo ja zawsze sie garbiłam, ale staram sie, staram, żeby sie prostować chociaż troche
Ja mam problem i nie mogę już nogi na nogę załozyć

Cytat:
Dziewczynki,
Głęboki brodzik będzie ok

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
yyyy tu nie chodzi o sterylnosc, przynajmniej mi tylko zeby ciuszki byly ladnie wyprasowane, bo ja lubie wyprasowane

to chyba tylko ja taka wyrodna matka, ze od poczatku pralam w zwyklym :brzydal
Ja tez będe taka wyrodna, a co

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:10   #264
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
uwielbiam takie marnotrawienie czasu
a co Ci lekarz powiedzial ??
Duzo pić, brać urosept, spać na lewym boku i kontrole w poradni. Kolki to efekt ucisku macicy na nerki lub na kręgosłup co może imitować ból nerki. Na szczęście w prawej nerce nie ma zastoju żadnego, a własnie z prawej strony odczuwałam ból. Cóż taki mój urok, najgorsze, że nic z tym nie zrobimy, bo leczy się to objawowo. Mogę jedynie modlić się by te ataki nie zdarzały się częściej
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:12   #265
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry mamusieBałam się że dziś nie wstanę przed południem, bo tak późno poszłam wczoraj spać, ale słońce tak pięknie świeci i dzień zapowiada się tak wspaniale, że nie mogłam dłużej leżeć

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za wszystkie opinie o meblach, chyba faktycznie skusimy się na Pinio, czyli te pierwsze tylko nie wiem co z ta szuflada;-) musimy jeszcze raz zobaczyć oba komplety i zamówić bo podobno robią do 8 tygodni.
Dziś idę do gina tylko po zwolnienie bo mi się skończyło...nie lubię wizyt bez USG
Na weekend wyjeżdżamy więc będę Was podczytywac, spokojnego!
Ostatnio jak oglądałam łóżeczka na necie, też wpadło mi w oko to Pinio Jesli bym się decydowała, myślałam też na pewno o komodzie i szufladzie, a teraz to już nic nie wiem... chyba jestem zbyt podatna na wizażowe sugestie

Cytat:
Dziewczynki,
ja mam w łazience tylko prysznic i to z płytkim brodzikiem, szczerze to nie myślałam co będzie dalej... ale głęboki brodzik to chyba dobry pomysł
Stary 2013-11-08, 08:12   #266
vivien39
Rozeznanie

Ela87-jak bedziesz po wizycie to napisz co Ci lekarz mówił? Martwię się Ja wizytami u diabetologa też średnio bo lezeć muszę-juz 7 tydzień leżę
Wizyte mam 18.11-porzestaję jeść słodycze i winogrona bo czytałąm ,że one dużo cukru maja

mamusia marcowa 2014
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:14   #267
meluzyna87
Raczkowanie

Ale mam dziwny objaw od jakiś 20 min. Siedzę w pracy i co chwile mi się kręci w głowie, ale tak troche, że normalnie mogę wstąć, chodzić ale czuje takiego małego kołowrotka. Aż mi ciężko to opisać Śniadanie jadłam, bo to juz dawno moja pora była więc zupełnie nie wiem od czego to
meluzyna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:15   #268
kate1623
Zadomowienie

Heloł

Cytat:
Już po wizycie
Gratulacje

Cytat:

Bardzo fajne informacje proponuje wrzucić na 1 stronę

Cytat:
Dziewczynki,
Myślę, że z wysokim brodzikiem okej. Skoro łazienka jest mała to nie próbujcie na siłę wciskać wanny bo będzie małe dziecko. Ludzie mają zwykłe prysznice i dają radę to i Wy dacie

No i w końcu dzisiaj zauważyłam pojawił się wątek mamuś lipcowych 2014

Dzisiaj wstałam z bólem pleców. Nie mam pojęcia skąd się wziął chyba już się sypie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:30   #269
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez będe taka wyrodna, a co

Ja sobie dziele ciuchy, te delikatniejsze typu swetry piore w plynie albo delikatnym proszku a jak mala zaczela jesc marchewki, papki, zupki, od niej ubranka byly totalnie brudne to mi w tym delikatnym nie puszczalo i tak pralam drugi raz w zwyklym, w ktorym puszczalo wszystko

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Duzo pić, brać urosept, spać na lewym boku i kontrole w poradni. Kolki to efekt ucisku macicy na nerki lub na kręgosłup co może imitować ból nerki. Na szczęście w prawej nerce nie ma zastoju żadnego, a własnie z prawej strony odczuwałam ból. Cóż taki mój urok, najgorsze, że nic z tym nie zrobimy, bo leczy się to objawowo. Mogę jedynie modlić się by te ataki nie zdarzały się częściej

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez meluzyna87 Pokaż wiadomość
Ale mam dziwny objaw od jakiś 20 min. Siedzę w pracy i co chwile mi się kręci w głowie, ale tak troche, że normalnie mogę wstąć, chodzić ale czuje takiego małego kołowrotka. Aż mi ciężko to opisać Śniadanie jadłam, bo to juz dawno moja pora była więc zupełnie nie wiem od czego to
stawiam na cisnienie, pewnie masz za niskie Napij sie kawy

a propo sniadania, ide sobie zrobic

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-08, 08:36   #270
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Patrze po mojej mamie. Prała w mydlinach i nie prasowała w ogóle nawet tych pierwszych ciuchów, więc to do dziecka zależy.
podatność na różnego rodzaju alergie na pewno zależy od dziecka, ale myślę że w dzisiejszych czasach to przede wszystkim od czynników środowiskowych. Teraz samo jedzenie, powietrze jest tak zanieczyszczone, że nasze dzieciaczki już na starcie mają gorzej myślę że środki czystości też należy dobierać rozsądnie, bo sam Bóg jeden wie co oni tam teraz dodają, kiedyś były inne czasy...

Cytat:
No ja mam jeden ciuszek na 56 cm Najwyżej nóżki odetnę... dziecku
Tylko jeden na 56? a pozostałe mniejsze czy wększe? czy wcale?

Cytat:
Ja mam problem i nie mogę już nogi na nogę załozyć
Ela mówisz poważnie?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości