![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Lezłam 3 dni bo maz zadzwonł po karętkę jak zaczoł mnie strasznie brzuch boleć (z zdenerwowania) poleżałam sobie zrobili mi USG ciazy, USG jamy brzusznej i wszysko wyszło ok.
Nie miałam krwawienia, szyjka macicy jest w porządku (4,7 cm) rozwarcia tez nie było. Mój maluch ma 14 cm i wazy 270gram. Proszę o rekatywacje na pierwsza strone Proszę równiez o dopisanie nas do listy wizyt 02.12. godz. 16.50 USG 10.12 godz 16.00 USG połówkowe |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To zależy czy dziecko będzie się uczulało. Z pierwszym dzieckiem mojej siostry nie było problemu. Natomiast z drugim już trzeba było ubranka w JELPie prać i prasować.
![]() |
#243 | ||
Zakorzenienie
|
nie martw sie mnie wychodzi ze mloda na golasa we wózku jezdzic bedzie
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- trzymam
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() życzę Wam w takim razie udanej uroczystości |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Najadłam się więc mogę o warsztatach napisać
![]() Warsztaty trwały 2,5h w tym jedna przerwa. Najpierw spotkanie z dietetyczką - interesujące, potem z przedstawicielką JELP i tu mowa była o praniu ubranek, skórze dziecka itp, dalej ktoś z firmy produkującej kremy dla niemowląt (średnio ciekawe). W drugim panelu była rozmowa z dwoma położnymi z Madurowicza i tu o porodzie, karmieniu piersią, szkole rodzenia - wg mnie najlepsza część. Na koniec było szkolenie z wiązania chusty. Było trochę gadżetów. Nawet nagrodę wygrałam a to się zdarzyło ostatni raz jak miałam 5 lat i kena miniaturkę wygrałam ![]() 1. Mleko modyfikowane, które wybieramy dla dziecka musi mieć prebiotyki i kwasy LC-PUFA. 2. Do 1 roku życia nie podawać dziecku mleka krowiego 3. Kolkę dziecko może mieć po konserwantach, które z mlekiem matki weźmie. Dlatego jeśli dziecko ma kolkę to odstawiamy wszystko co ma konserwanty np. wędliny 4. Po 4 miesiącu życia wprowadzamy gotowane jabłko LUB marchewkę (najpierw jedno i dopiero po 2-3 dniach drugie) 5. Na laktacje nie pomaga bawarka. Są specjalne herbatki ziołowe, które trochę pomagają 6. Do prania nie należy stosować mydła 7. Proszek do prania nie może zawierać fosforanów, wypełniaczy, PEG, barwników 8. Proszek powinien mieć atest Instytutu Matki i Dziecka oraz Państwowego Towarzystwa Położnych 9. Dziecku powinno się wykonywać masaż Shantala. Jak mamusie kąpie dziecko to tatuś masuje, lub na odwrót. 10. Dziecka w pierwszych dobach nie wolno karmić rzadziej niż co 4 h bo będzie traciło na masie (zwłaszcza w dzień) 11. Aby sprawdzić czy dziecko jest dobrze ubrane należy dotknąć karku. Jeśli jest ciepły to jest ok. Ufff. Skończyłam. Lęcę kąpiu i spać bo jutro do pracy trzeba wstać. Słodkich snów mamuśki ![]()
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:52 ---------- fajne te zdobycze
![]() |
#249 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- ja mam wizyte 15 listopada - prosiłabym o wpisanie
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
hej
co do prasowania i prania ja pralam w dzieciowym -ale rozne marki, zalezy jak promocja byla, prasowalam tylko ciuszki te pierwszy rz i od tej pory czyli ciazy nie prasuje malemu rzeczy, co za sterylnie to przesada.i od paru miesiecy piore juz mu w zwyklym proszku. EHH A U NAS NA TAPECIE ZABKI....masakra a za rok znowu to samo z dugim:p budzi sie tysiac razy w nocy i wstaje o 5ej ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego dnia dzisiaj mam trochę wolnego to może nie będe miała tyle nadrabiania co wczoraj piekę dzisiaj drożdżoowe z rodzynkami i kruszonka po raz 3 w 1 zapomniałam dodać cukru ![]() ![]()
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz, na jakich zasadach chcesz ją przysłać - sprzedać, wypożyczyć? ![]() proszę o kciuki o 9. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim w ten piatkowy (u mnie bardzo deszczowy) poranek
![]() Ja mam jeszcze pytanie do naszej listy na pierwszej stronie, bo dosc często sobie zagladam tam i sprawdzam daty. Moze ulozymy liste według terminów porodu? Tzn tak mniej wiecej do polowy sie zgadza a potem jest male zamieszanie. Byloby ladnie i przejrzyście ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#255 |
Raczkowanie
|
Witajcie w nowym wątku, z piękną pierwszą stroną!!
![]() Gratulacje dla Mam za udane wizyty i poznanie płci ![]() ![]() Moje trzyletnie prawie dziecię spalo 12h (a ma dwie szuflady pod łóżkiem ![]() ![]() Obudziło nas piękne słońce i zapowiada sie śliczny dzień. Cieszy mnie to, bo dziś Rodzice w odwiedziny na dwa dni przyjeżdżają ![]() ![]() Jestem w 18t6d i baaaardzo mało czuję Małą ![]() Uciekam sprzątać, gotować itp, bo wiadomo, inspekcja gwarantowana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie opinie o meblach, chyba faktycznie skusimy się na Pinio, czyli te pierwsze
![]() Dziś idę do gina tylko po zwolnienie bo mi się skończyło...nie lubię wizyt bez USG ![]() Na weekend wyjeżdżamy więc będę Was podczytywac, spokojnego! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#257 |
Raczkowanie
|
Litości Kobiety!!! Od dwóch dni nadrabiam poprzedni wątek, jak wczoraj skończyłam, zaczęłam 1 str z nowego a tutaj juz 9 str!
![]() Ja kobieta pracująca jeszcze to tak ciężko Was na bieżąco czytać, chociaż próbuje w pracy ![]() Brzucho mnie troche urosło a i zaczyna mi przeszkadzać przy np. siedzeniu (normalnie mnie w jednym miejscu tak jakby skóra boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |||||||
Zakorzenienie
|
Ja na szybko nadrabiam, bo co wejdę to kilka stron. Nie można cały dzień na wizażu siedzieć Obiecuję, że później wrzucę ![]() ![]() Cytat:
Mój gin mówił, że takie bóle w pachwinach są normalne, mogą się zdarzać. To chyba coś się rozciąga. Ja mam je często przy spacerowaniu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super. Ładne ![]() Też idę do lumpka zaraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A zastanawiam się jak wyprasować ubrania polarowe? Przecież się stopią ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki,
Mam pytanie. Jakbyście mogły wyrazić opinie swoje to byłoby super. PROSZĘ. Kupuje sobie mieszkanko i łazienka będzie w nim malutka. Zastanawiam się czy jakbyśmy zamontowali prysznic z wysokim brodzikiem to dla malca byłoby ok? Czy jednak wanna jest niezbędna? Oczywiście na początku to wanienka ze stelażem to spoko, ale potem? ![]()
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Wybaczcie, że nie odnoszę się do wypowiedzi z 12 stron jakie musiałam wczoraj nadrobić. Jak tak dalej pójdzie to pobijemy styczniówki ![]() Byłam wczoraj u urologa, lekarz spóźnił się 1,5 h, łącznie w poczekalni spędziłam ponad 2 h. Najgorsze, że oprócz wizyt u gina dojdą mi chyba comiesięczne kontrole u urologa, bo kazał znów pokazać się za miesiąc. A wszystko przez te dwie kolki nerkowe, jakie przeszłam w 11 i 18tc. koziemleko wczoraj raczyłam moich gości twoimi rogalikami-smakowały im, mnie również ![]() headzik, estera współczuje pobytu w szpitalu, odpoczywajcie, dużo zdrówka Cieszę się, że wczorajsze wizyty u gin były udane, oby zawsze takie wiadomości na nas czekały. Wystraszyłam się wczoraj czytając o tym stawianiu się macicy, mówicie, że tego nie da się przeoczyć? to chyba mnie to jeszcze tfu tfu nie spotkało. Za to czasem czuję takie rozrywanie w górze, w okolicy żeber, pewnie przez rosnący brzuszek wszystko się tam gniecie i uciska, tak jak to świetnie było pokazane w tym filmiku od jednej z was. Dziś me dziecko postanowiło mnie obudzić kopniakami, dało o sobie znać o 6 i przez dobre 40 min rąbało aż się obudziłam.Ma dziś chyba ADHD agunia jeśli z wysokim brodzikiem to powinno byc ok, koleżanka po narodzinach córki wymieniała brodzik właśnie na głęboki, aby kąpac tam córkę gdy wyrosła z wanienki Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2013-11-08 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |||||||
Zakorzenienie
|
4 strony od wczoraj wieczora??
![]() ![]() NADRABIAM ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam na DT kiedyś fretkę i strasznie to przeżyłam. Najpierw wybór domu, później jak pojechała to płakałam, jak mi pisali meile co u niej to płakałam, jak napisali, że odeszła to już w ogóle wymiękłam ![]() Każdy pomaga jak może. Ja pomagam finansowo jak tylko mogę, inny pomoże miłością. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też słabo mówie po śląsku, ale u mnie w pracy jest bardzo dużo ludzi z małopolski i oni czasami nas nie rozumieją ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Witaj w klubie. Mi wyszło 175 ![]() O dziecko się nie martwię ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#262 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() witam sie piatkowo U nas piekne sloneczko, az zyc sie chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() to chyba tylko ja taka wyrodna matka, ze od poczatku pralam w zwyklym ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a co Ci lekarz powiedzial ?? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam proszek biały jeleń i zamierzam w nim wyprać ciuchy, mam jeszcze mydło BJ więc może w mydlinach i owszem wyprasuję pierwsze ciuchy jak będę w ciąży. Później już nie będę prasowała (chyba, że na wyjście będzie trzeba) i zacznę do tego jelenia dodawać nasz proszek. Taki mam plan, mam nadzieję, że dziecko nie będzie miało problemów skórnych. Patrze po mojej mamie. Prała w mydlinach i nie prasowała w ogóle ![]() Cytat:
![]() No ja mam jeden ciuszek na 56 cm ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Duzo pić, brać urosept, spać na lewym boku i kontrole w poradni. Kolki to efekt ucisku macicy na nerki lub na kręgosłup co może imitować ból nerki. Na szczęście w prawej nerce nie ma zastoju żadnego, a własnie z prawej strony odczuwałam ból. Cóż taki mój urok, najgorsze, że nic z tym nie zrobimy, bo leczy się to objawowo. Mogę jedynie modlić się by te ataki nie zdarzały się częściej
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
Ela87-jak bedziesz po wizycie to napisz co Ci lekarz mówił? Martwię się
![]() ![]() Wizyte mam 18.11-porzestaję jeść słodycze i winogrona bo czytałąm ,że one dużo cukru maja ![]()
#267 |
Raczkowanie
|
Ale mam dziwny objaw od jakiś 20 min. Siedzę w pracy i co chwile mi się kręci w głowie, ale tak troche, że normalnie mogę wstąć, chodzić ale czuje takiego małego kołowrotka. Aż mi ciężko to opisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |||
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i w końcu dzisiaj zauważyłam pojawił się wątek mamuś lipcowych 2014 ![]() Dzisiaj wstałam z bólem pleców. Nie mam pojęcia skąd się wziął chyba już się sypie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Ja sobie dziele ciuchy, te delikatniejsze typu swetry piore w plynie albo delikatnym proszku a jak mala zaczela jesc marchewki, papki, zupki, od niej ubranka byly totalnie brudne to mi w tym delikatnym nie puszczalo i tak pralam drugi raz w zwyklym, w ktorym puszczalo wszystko ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() a propo sniadania, ide sobie zrobic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.