![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Pamietam tez ze jak go wyciągnęli to lekarz powiedział " narodziny plodu 13:44" i byłam pewna ze Dominik nie żyje bo użył słów płód zamiast dziecko wiec kiedy kilka sekund później Domi zaczął krzyczeć to tylko pytałam czy to moje dziecko tak płacze. Dziewczyny jesteśmy po badaniach krwii Dominik ma morfologie jak z książki o donoszonych noworodkach. Zadnych niedoborów żadnej anemii. Rozmawiałam o tym z panią doktor ( tak sie trafiło ze z ta sama ktora była na sali podczas porodu) i okazuje sie ze dzięki temu ze Dominik po odsluzowaniu oddychał samodzielnie lekarze odczekali 2 minuty z przecieciem pepowiny dzięki czemu Dominik dostał pozadna dawkę krwii i żelaza wiec myśle ze warto przyjrzeć sie temu zagadnieniu przy Waszych porodach bo wiem ze nawet u dzieciaczków z 42tc pojawia sie anemia a moze wystarczy poprostu chwilkę zaczekać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- z moich obserwacji wynika ze cc lepsze niz sn ALE dochodzenie do siebie lepsze po sn niz po cc. Także wszystko ma swoje plusy i minusy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekstra, ze udało się poczekać az pępowina przestanie tętnić. Nie sądziłam, ze to w ogole praktykuje się u wczesniakow, nawet przy donoszonych ciazach nie we wszystkich szpitalach sie to robi.
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja też mam trochę różnych próbek ale myślę że je sobie zostawię jak mała będzie miała z dwa miesiące a na początku nie będę mieszać firm...
a Ziaja nie wiedziałam że ma linie dla dzieci - bo ja ich kosmetyki bardzo lubię więc trzeba to sprawdzić ![]()
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Z pępowiną chodzi o to, żeby odciąć dopiero jak przestanie tętnić? Dobrze rozumiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super ,że Domi tak fajnie sobie radzi. ![]() ![]() Ej nie to ,żebym coś wróżyła, ale właśnie spoglądnęłam jak rodziły się nasze wątkowe dzieci i ??? 19.10 29.10 9.11 Mam nadzieję ,że żadna nie pójdzie tym śladem i za 4 dni nikogo nam nie przybędzie . ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
A moj maz sie przyznał ze jak Dominik krzyczał to myślał ze to jakies inne dziecko. A potem jak wyszły panie z zespołu reanimacyjnego to powiedziały " mógł Pan mowić ze ma pan syna twardziela to bym tej torby niedzwigala" na co moj maz ja przytulil. Myślicie ze powinnam byc zazdrosna??
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
patrze na stronie Ziaji i napisane jest że trzeba uważać żeby płyn do kąpieli nie dostał się do oczu - więc jak dla mnie odpada.
a patrzę też na stronie Hippa i tu za to nie ma informacji że można stosować od pierwszego dnia ... ale na stronie rossmana znalazłam takie info : HiPP, Pielęgnacyjny płyn do kąpieli, Do stosowania od 1.dnia życia. Jest idealny dla całej rodziny. i takie info o Johnsons baby: JOHNSON’S® Baby łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3w1 jest tak łagodny dla skóry, że może być stosowany u dzieci już od pierwszej kąpieli.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-15 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i trzeba przyznać, że na bardzo sympatyczny zespól trafiliście- kilka słów ot tak rzuconych, a od razu pewnie człowiekowi się lżej na duchu zrobiło ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
to ja mogę troszkę przenosić i poproszę o 9 luty
![]()
#253 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Witam i proszę o dopisanie mnie tp. 14.02 Mikołaj. Miałam parę dni kryzysu z racji mojej sytuacji życiowe. Zaczęło mi się robić przykro czytając o wspaniałych i troskliwych tż. Mój ex narzeczony nie kontaktuje się ze mną. Doszedł do wniosku, że nie chce ze mną być. Za to ma plan przylecieć do PL w styczniu i oczekiwać na poród. Oczywiście nie mam zamiaru dopuścić go ani do siebie ani dziecka w szpitalu. Nie mam skłonności masochistycznych. Właściwie szokuje mnie fakt, że ma pomysł roszczenia sobie praw do obecności w trakcie i po porodzie.
Jest człowiekiem kompletnie niezrównoważonym, gdyż jeszcze miesiąc temu był zachwycony założeniem rodziny. Do końca życia pozostanie z metką "alimenciarza" i chama, który porzucił narzeczoną w zaawansowanej ciąży. Do tego jego ograniczone rozumowanie nie pozwala mu na dostrzeżenie, że jego syn pewnie nie będzie chciał mieć kontaktu z ojcem, który porzucił jego i mamę. Co do palenia, przed ciążą paliłam, nie dużo. Jeden, dwa dziennie, jednak przez kilka lat. Lekarka też powiedziała mi o tym "nie rzucaniu" tzn. żeby np. palić jeden czy pół na dwa dni, potem rzadziej jeden na tydzień itp... Stwierdziłam, że nie chce mi się palić nic a nic i nie paliłam. Do 2 tygodnie temu, zaczęło mnie tak nosić ze stresu... Ciągnąć do papierosa jak narkomana do działki. No i podpaliłam kilka razy cienkiego peta. Wstyd mi jak nie wiem za siebie, bo tak ładnie i zdrowo prowadziłam swoją ciążę ![]() ![]() Co do tej położnej środowiskowej to nie mam pojęcia gdzie zgłosić się, zdeklarować i móc już przyjmować ją w domu. Jakoś SR raczej nie dla mnie. Raz, że pewnie jest większość par, a przykrości sobie dokładać nie będę. Dwa, poród cesarski. Pewnie można się i tak dużo dowiedzieć, ale wolę rozmowę prywatną z położną... Jakie macie zdanie o Jelp do prania? Dziś mam zamiar się po niego przejechać.
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-15 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Serio? W szoku jestem hmmm... Myślałam, że poród naturalny to większa rzeźnia przed która obawy są zrozumiałe.. hmmm... w sumie tak zle i tak nie dobrze - tu rozciete krocze, tam rozciety brzuch, tu boli i tam boli, jeden pies...
![]() P.S>. Dziewczyny jaką macie temp ciała w ciąży? Bo ja na początku miałam w granicach 37 - niby to normalka a teraz mam poniżej 36 hmmmmmmm
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba zastanowię się nad tym. ale tak na prawdę to chyba dopóki nie popróbujemy to nie będziemy wiedziały co dla naszego malucha jest najlepsze ![]()
![]() |
#258 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niedawno zamawialiśmy materac ze sprężynami kieszeniowymi i płytą kokosową. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ile Wyście napisały ![]() co do kosmetyków ja chce kupić hipp ![]() IWANTYOU moja jedną też krzyczała ![]() Ile wasze dzieci ważyły w 28 tyg wg usg? W poniedziałek się wybieram do lekarza,i tak się zastanawiam.
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić co ty w tym dniu przeżyłaś i jak wiele emocji i sił Was to kosztowało ale za to patrzycie teraz na Waszego dzielnego synka i jest w Was tyle pozytywnej energii i uczucia ![]()
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego (pisałam juz kiedyś o tym) córce znajomej przecięli posladek podczas cc. Na szczęście tylko posladek, ale i tak cały czas mam to w głowie.
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spróbuję uruchomić moje moce ![]() ![]() ![]() Idąc tym tropem zamierzam urodzić dokładnie w terminie , 19.02. Była by niezła niespodzianka dla dziadków w ich rocznicę ślubu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam też że jest żel do prania i tak się zastanawiałam ale kupiłam proszek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a byłym narzeczonym się nie przejmuj. teraz jesteś tylko Ty i Mikołaj. i powiem Ci, że wcale bym się nie zdziwiła, gdyby po porodzie i zobaczeniu małego odezwał się w nim instynkt tatusiowo-opiekuńczy w stosunku do Was.
![]() |
#265 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do palenia to - nie rób sobie wyrzutów. Ciągłe palenie wiadomo że dobre nie jest ale w takiej sytuacji jak twoja to wcale się nie dziwie że pociągnęłaś pare dymków. ważne że już przestałaś i tyle po sprawie nie ma co tego rozpamiętywać i się dobijać takim zdarzeniem. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
lolita25 co do żeli to miałam kiedyś żel do prania, nie dla niemowlaczków i się nie sprawdził. Był bardzo niewydajny, więc obowiązkowo proszek
![]() Co do kąpieli dzidzia zaopatrzyłam się w Oilatum. A co sądzicie o maści Alantan? patrycja też się nie zdziwię jeśli tak będzie. Jednak jesteśmy dorośli i musimy ponosić odpowiedzialność za swoje decyzje. Skoro ciągle powtarza, że kocha dziecko, a nie pyta o ciążę to jest w tym sprzeczność. Do tego ja też jestem osobą, która czuje i może być zraniona. Nie można kogoś chcieć, za chwilę porzucić, a potem wracać. A orientujesz się jak Biały wychodzi cenowo?
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-15 o 14:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam jeden proszek i nawet nie zwróciłam uwagi czy to do koloru jest czy do białego ... ale nie będę kupować osobnego do kolorów itp ... jak robiłam pranie drugiej partii fantów to wrzuciłam białe i kolory razem i nic nie zafarbowało ani nic więc nie będę się bawić w rozdzielanie.
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-11-15 o 14:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
demonyianioly, współczuję Ci sytuacji, w której się znalazłaś, ale życie z takim nieodpowiedzialnym człowiekiem byłoby bez sensu. Wychodzę z założenia, że dla dziecka lepsze jest wychowywanie się w niepełnej rodzinie, niż z osobami, które wiecznie się ze sobą kłócą. Nie dziwię się, że nie chcesz, żeby Twój były był w trakcie porodu. Jeżeli będziesz czuła, że depresja się powiększa to pomyśl o pomocy psychologicznej. Mam znajomych, którzy korzystali z trudnych momentach życia i bardzo sobie chwalili. Może teraz trudno w to uwierzyć, ale na pewno wszystko się poukłada, a Ty spotkasz na swojej drodze kogoś wartościowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
senira666 ja też planuję kupić jeden, ale rozdzielać kolory. Niestety przekonałam się na własnej skórze, że po dłuższym czasie nie rozdzielania rzeczy białe szarzeją:/
Nemezis23 Dziękuję za pocieszające słowa. właśnie myśl o przyjściu na świat takiego małego szczęścia jest dla mnie najpiękniejsza ![]()
wymiana kosmetyczna : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48628710 ![]() ![]() Edytowane przez demonyianioly Czas edycji: 2013-11-15 o 14:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Ja wygrałam kosmetyki Mixa dla dziecka, ale mimo to zakupiłam jeszcze babydream z rossmana
![]() ![]() ![]() Któraś dziewczyna pisała, o smarowidle z Rossmanna, na rozstępy. Jeśli komuś przeszkadza wyraźny zapach kosmetyków, nie będzie zadowolony. Ja czasem używam olejku i emulsji babydream fur mama, ale muszę mieszać z czymś innym olejkiem/kremem bo zapach jest nie do wytrzymania.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.