Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-15, 14:12   #241
iwantyou99
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Widac naprawdę nie ma reguły Ja postawiłam na absolutne kosmetyczne minimum, zobaczymy jaki bedzie efekt

Az boje sie wyobrażac co lekarze mówili. Powinni czasem pomyśleć
A Dominik ma juz prawie miesiac!
Nie było tak zle. Pamietam ze pani anestezjolog chciała mnie uspokoić i ciagle pytała czy wybrałam wozek jakie imię i dlaczego takie a ja tylko ciagle pytałam czy sa neonatolodzy na sali.
Pamietam tez ze jak go wyciągnęli to lekarz powiedział " narodziny plodu 13:44" i byłam pewna ze Dominik nie żyje bo użył słów płód zamiast dziecko wiec kiedy kilka sekund później Domi zaczął krzyczeć to tylko pytałam czy to moje dziecko tak płacze.

Dziewczyny jesteśmy po badaniach krwii Dominik ma morfologie jak z książki o donoszonych noworodkach. Zadnych niedoborów żadnej anemii. Rozmawiałam o tym z panią doktor ( tak sie trafiło ze z ta sama ktora była na sali podczas porodu) i okazuje sie ze dzięki temu ze Dominik po odsluzowaniu oddychał samodzielnie lekarze odczekali 2 minuty z przecieciem pepowiny dzięki czemu Dominik dostał pozadna dawkę krwii i żelaza wiec myśle ze warto przyjrzeć sie temu zagadnieniu przy Waszych porodach bo wiem ze nawet u dzieciaczków z 42tc pojawia sie anemia a moze wystarczy poprostu chwilkę zaczekać.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Ja tez się cesarski boje bardziej niz sn, serio serio
z moich obserwacji wynika ze cc lepsze niz sn ALE dochodzenie do siebie lepsze po sn niz po cc.

Także wszystko ma swoje plusy i minusy.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:13   #242
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Nie było tak zle. Pamietam ze pani anestezjolog chciała mnie uspokoić i ciagle pytała czy wybrałam wozek jakie imię i dlaczego takie a ja tylko ciagle pytałam czy sa neonatolodzy na sali.
Pamietam tez ze jak go wyciągnęli to lekarz powiedział " narodziny plodu 13:44" i byłam pewna ze Dominik nie żyje bo użył słów płód zamiast dziecko wiec kiedy kilka sekund później Domi zaczął krzyczeć to tylko pytałam czy to moje dziecko tak płacze.

Dziewczyny jesteśmy po badaniach krwii Dominik ma morfologie jak z książki o donoszonych noworodkach. Zadnych niedoborów żadnej anemii. Rozmawiałam o tym z panią doktor ( tak sie trafiło ze z ta sama ktora była na sali podczas porodu) i okazuje sie ze dzięki temu ze Dominik po odsluzowaniu oddychał samodzielnie lekarze odczekali 2 minuty z przecieciem pepowiny dzięki czemu Dominik dostał pozadna dawkę krwii i żelaza wiec myśle ze warto przyjrzeć sie temu zagadnieniu przy Waszych porodach bo wiem ze nawet u dzieciaczków z 42tc pojawia sie anemia a moze wystarczy poprostu chwilkę zaczekać.
Az mnie ciarki przeszły. Strasznie jestes dzielna, wiesz?

Ekstra, ze udało się poczekać az pępowina przestanie tętnić. Nie sądziłam, ze to w ogole praktykuje się u wczesniakow, nawet przy donoszonych ciazach nie we wszystkich szpitalach sie to robi.
Stary 2013-11-15, 14:14   #243
senira666
Zakorzenienie

ja też mam trochę różnych próbek ale myślę że je sobie zostawię jak mała będzie miała z dwa miesiące a na początku nie będę mieszać firm...
a Ziaja nie wiedziałam że ma linie dla dzieci - bo ja ich kosmetyki bardzo lubię więc trzeba to sprawdzić
Stary 2013-11-15, 14:14   #244
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:

Niesamowite, że dziecko tak wcześnie urodzone ma takie dobre wyniki badań. Super Silny chłopak z Twojego Dominika.
Z pępowiną chodzi o to, żeby odciąć dopiero jak przestanie tętnić? Dobrze rozumiem?
Nemezis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:16   #245
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Az mnie ciarki przeszły. Strasznie jestes dzielna, wiesz?

Ekstra, ze udało się poczekać az pępowina przestanie tętnić. Nie sądziłam, ze to w ogole praktykuje się u wczesniakow, nawet przy donoszonych ciazach nie we wszystkich szpitalach sie to robi.
Ona chyba jeszcze tetnila. Pani doktor mówiła ze wystarcza 2-3minuty ( standardowo przecinają w ciagu 30-60s) zeby dziecko dostało zapas żelaza na kilka miesiecy a tetniwnie zanika nieco pózniej i zdaje sie ze czekanie do tego momentu jest dobre dla mózgu.

Stary 2013-11-15, 14:18   #246
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
kurka za oknem szaro i nie ciekawie a ja muszę się ruszyć z psem na spacer ... :/

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

a z cyklu opróżniam lodówkę dzisiaj na obiad ryż z warzywami i sosikiem
Ej chyba się zgadałyśmy bo u mnie też ryż z warzywami i sosem, ale jeszcze cycka z kury dałam

Cytat:
Johnson tez jest podobno mega uczulajski a moj wczesniak ze skoreczka jak papierek ( no teraz juz nie ale na początku tak) absolutnie nic sobie nie robi z tych opini i jego nic nie uczula
Nie ma reguły na to.
Ja co prawda kupiłam oliatum bo podoba mi sie opcja kąpieli bez dodatkowe smarowania po.
Ale w razie czego mam tez taki sam płyn z johnsona gdyby jednak uznał ze jego uczulić bedzie to co nieuczulajskie

Powiem Wam ze moj mózg wyparł zdarzenia z 19.10 ( nie wierzyłam ze mózg tak potrafi)) ale wlasnie dziś do mnie dotarło co działo sie na sali operacyjnej i jakie słowa padały. Tak sie popłakałam ze musiałam natychmiast zatrzymać samochód. Nie wiem czemu akurat dziś.

Super ,że Domi tak fajnie sobie radzi. Nic dziwnego ,że się popłakałaś, w końcu to dużo przeszłaś

Ej nie to ,żebym coś wróżyła, ale właśnie spoglądnęłam jak rodziły się nasze wątkowe dzieci i ???

19.10
29.10
9.11

Mam nadzieję ,że żadna nie pójdzie tym śladem i za 4 dni nikogo nam nie przybędzie .
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:21   #247
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ej nie to ,żebym coś wróżyła, ale właśnie spoglądnęłam jak rodziły się nasze wątkowe dzieci i ???

19.10
29.10
9.11

Mam nadzieję ,że żadna nie pójdzie tym śladem i za 4 dni nikogo nam nie przybędzie .
Ja moge obstawic 9 grudnia, to moj pierwszy dzien w terminie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 14:21   #248
iwantyou99
Zadomowienie

A moj maz sie przyznał ze jak Dominik krzyczał to myślał ze to jakies inne dziecko. A potem jak wyszły panie z zespołu reanimacyjnego to powiedziały " mógł Pan mowić ze ma pan syna twardziela to bym tej torby niedzwigala" na co moj maz ja przytulil. Myślicie ze powinnam byc zazdrosna?? teraz juz wiem czemu sie tak uśmiechają jak sie z ów panią mijają na oddziale.

Stary 2013-11-15, 14:22   #249
senira666
Zakorzenienie

patrze na stronie Ziaji i napisane jest że trzeba uważać żeby płyn do kąpieli nie dostał się do oczu - więc jak dla mnie odpada.
a patrzę też na stronie Hippa i tu za to nie ma informacji że można stosować od pierwszego dnia ... ale na stronie rossmana znalazłam takie info : HiPP, Pielęgnacyjny płyn do kąpieli, Do stosowania od 1.dnia życia. Jest idealny dla całej rodziny.
i takie info o Johnsons baby: JOHNSON’S® Baby łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3w1 jest tak łagodny dla skóry, że może być stosowany u dzieci już od pierwszej kąpieli.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-11-15 o 14:25
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:24   #250
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Ej chyba się zgadałyśmy bo u mnie też ryż z warzywami i sosem, ale jeszcze cycka z kury dałam

Super ,że Domi tak fajnie sobie radzi. Nic dziwnego ,że się popłakałaś, w końcu to dużo przeszłaś

19.10
29.10
9.11

Jak te 9 takie "w modzie" to ja bym chciała 9.12 dostać wypis

Stary 2013-11-15, 14:25   #251
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
A moj maz sie przyznał ze jak Dominik krzyczał to myślał ze to jakies inne dziecko. A potem jak wyszły panie z zespołu reanimacyjnego to powiedziały " mógł Pan mowić ze ma pan syna twardziela to bym tej torby niedzwigala" na co moj maz ja przytulil. Myślicie ze powinnam byc zazdrosna?? teraz juz wiem czemu sie tak uśmiechają jak sie z ów panią mijają na oddziale.

to o czym piszesz to dla mnie taki film z happy endem. i za każdym razem jak czytam o tym co przeżyliście i o Waszych reakcjach po, to aż łezka się w oku kręci.
no i trzeba przyznać, że na bardzo sympatyczny zespól trafiliście- kilka słów ot tak rzuconych, a od razu pewnie człowiekowi się lżej na duchu zrobiło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 14:26   #252
senira666
Zakorzenienie

to ja mogę troszkę przenosić i poproszę o 9 luty
Stary 2013-11-15, 14:29   #253
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
patrze na stronie Ziaji i napisane jest że trzeba uważać żeby płyn do kąpieli nie dostał się do oczu - więc jak dla mnie odpada.
a patrzę też na stronie Hippa i tu za to nie ma informacji że można stosować od pierwszego dnia ... ale na stronie rossmana znalazłam takie info : HiPP, Pielęgnacyjny płyn do kąpieli, Do stosowania od 1.dnia życia. Jest idealny dla całej rodziny.
Tylko na emolientach jest informacja ze mozna stosować od 1 dnia zycia. Na hippach niveach rossmanowskich czy innych johnsonach nie ma. Zdaje sie ze dlatego ze te firmy nieprzeprowadzilt badań i tyle.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
to o czym piszesz to dla mnie taki film z happy endem. i za każdym razem jak czytam o tym co przeżyliście i o Waszych reakcjach po, to aż łezka się w oku kręci.
no i trzeba przyznać, że na bardzo sympatyczny zespól trafiliście- kilka słów ot tak rzuconych, a od razu pewnie człowiekowi się lżej na duchu zrobiło
Moze powinnam film nakręcić?? W roli głównej Dominik ( swoją droga imię zawdzięcza postaci z filmu ) potem rodzice a potem ciocie wizazowe. Myśle ze to byłby hit.

Stary 2013-11-15, 14:31   #254
Nemezis23
Rozeznanie

Cytat:
Myślę, że powinnaś mężowi wybaczyć

Cytat:
i takie info o Johnsons baby: JOHNSON’S® Baby łagodny płyn do mycia ciała i włosów 3w1 jest tak łagodny dla skóry, że może być stosowany u dzieci już od pierwszej kąpieli.
Hipp ma napisane na opakowaniu, że można stosować od 1 dnia życia.
Stary 2013-11-15, 14:31   #255
demonyianioly
Rozeznanie

Witam i proszę o dopisanie mnie tp. 14.02 Mikołaj. Miałam parę dni kryzysu z racji mojej sytuacji życiowe. Zaczęło mi się robić przykro czytając o wspaniałych i troskliwych tż. Mój ex narzeczony nie kontaktuje się ze mną. Doszedł do wniosku, że nie chce ze mną być. Za to ma plan przylecieć do PL w styczniu i oczekiwać na poród. Oczywiście nie mam zamiaru dopuścić go ani do siebie ani dziecka w szpitalu. Nie mam skłonności masochistycznych. Właściwie szokuje mnie fakt, że ma pomysł roszczenia sobie praw do obecności w trakcie i po porodzie.
Jest człowiekiem kompletnie niezrównoważonym, gdyż jeszcze miesiąc temu był zachwycony założeniem rodziny. Do końca życia pozostanie z metką "alimenciarza" i chama, który porzucił narzeczoną w zaawansowanej ciąży. Do tego jego ograniczone rozumowanie nie pozwala mu na dostrzeżenie, że jego syn pewnie nie będzie chciał mieć kontaktu z ojcem, który porzucił jego i mamę.

Co do palenia, przed ciążą paliłam, nie dużo. Jeden, dwa dziennie, jednak przez kilka lat. Lekarka też powiedziała mi o tym "nie rzucaniu" tzn. żeby np. palić jeden czy pół na dwa dni, potem rzadziej jeden na tydzień itp...
Stwierdziłam, że nie chce mi się palić nic a nic i nie paliłam. Do 2 tygodnie temu, zaczęło mnie tak nosić ze stresu... Ciągnąć do papierosa jak narkomana do działki. No i podpaliłam kilka razy cienkiego peta. Wstyd mi jak nie wiem za siebie, bo tak ładnie i zdrowo prowadziłam swoją ciążę a tu 7 miesiąc i taka wpadka. Emocje jednak wzięły górę, depresja i nałóg. Od 3 dni wróciłam do formy, zaprzestałam podpalania i nie mam zamiaru już tego robić oczywiście!

Co do tej położnej środowiskowej to nie mam pojęcia gdzie zgłosić się, zdeklarować i móc już przyjmować ją w domu.
Jakoś SR raczej nie dla mnie. Raz, że pewnie jest większość par, a przykrości sobie dokładać nie będę. Dwa, poród cesarski. Pewnie można się i tak dużo dowiedzieć, ale wolę rozmowę prywatną z położną...

Jakie macie zdanie o Jelp do prania? Dziś mam zamiar się po niego przejechać.

Edytowane przez demonyianioly
Czas edycji: 2013-11-15 o 14:36
demonyianioly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:33   #256
selena85
Wtajemniczenie

Serio? W szoku jestem hmmm... Myślałam, że poród naturalny to większa rzeźnia przed która obawy są zrozumiałe.. hmmm... w sumie tak zle i tak nie dobrze - tu rozciete krocze, tam rozciety brzuch, tu boli i tam boli, jeden pies...

P.S>. Dziewczyny jaką macie temp ciała w ciąży?

Bo ja na początku miałam w granicach 37 - niby to normalka
a teraz mam poniżej 36

hmmmmmmm
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:34   #257
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
na ich stronie pisze o nierozcieńczonym płynie. więc ciekawe jak to jest w przypadku wlania do wody 1-2 nakrętek, czyli tak jak zalecają.
ja chyba zastanowię się nad tym.

ale tak na prawdę to chyba dopóki nie popróbujemy to nie będziemy wiedziały co dla naszego malucha jest najlepsze
Stary 2013-11-15, 14:37   #258
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość

Mój farsz się robi, naprawdę mam ochotę na te krokiety ale jak mi się nie chce ich robić ktoś chętny do pomocy? ale nie w jedzeniu tylko gotowaniu;p
Też robiłam i aż odechciało się ich jeść od tego stania przy piecu

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Ja mojej córce już powiedziałam, że po tatusiu ma mieć nos, usta i tyłek, a po mamie włosy (tatko już prawie wyłysiał ) w reszcie może sobie wybierać, przebierać
U mnie synek ma mieć po tatusiu brązowe oczy i dołeczki koniecznie!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pomocy...muszę kupić materac do sypialni 160x200 i nie mam pojęcia który wybrać....tego jest tak dużo że jestem w szoku.
Dziewczyny jakie macie materace w sypialni i jaka grubość was zadawala?
Niedawno zamawialiśmy materac ze sprężynami kieszeniowymi i płytą kokosową.
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:37   #259
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień dobry melduje i ja
ile Wyście napisały

co do kosmetyków ja chce kupić hipp

IWANTYOU moja jedną też krzyczała powiem Wam mimo że urodziłam w 30 tyg to jakoś tego źle nie wspomnimam,najgorzej było ja już chciałam zabierać je do domu,bo już atmosfera szpitala nas przytłaczala. Czułam się źle i byle co to ryczałam.

Ile wasze dzieci ważyły w 28 tyg wg usg? W poniedziałek się wybieram do lekarza,i tak się zastanawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 14:37   #260
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Moze powinnam film nakręcić?? W roli głównej Dominik ( swoją droga imię zawdzięcza postaci z filmu ) potem rodzice a potem ciocie wizazowe. Myśle ze to byłby hit.

Hit byłby z pewnoscią
Ja nawet nie potrafię sobie wyobrazić co ty w tym dniu przeżyłaś i jak wiele emocji i sił Was to kosztowało ale za to patrzycie teraz na Waszego dzielnego synka i jest w Was tyle pozytywnej energii i uczucia
Stary 2013-11-15, 14:39   #261
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Serio? W szoku jestem hmmm... Myślałam, że poród naturalny to większa rzeźnia przed która obawy są zrozumiałe.. hmmm... w sumie tak zle i tak nie dobrze - tu rozciete krocze, tam rozciety brzuch, tu boli i tam boli, jeden pies...

a teraz mam poniżej 36

hmmmmmmm
Przy cesarce jest znieczulenie w kręgosłup, którego sie boje. Poza tym szwy sa zawsze, i to wewnętrzne, i zewnętrzne. Przy sn mozna uniknąć szwow albo ograniczyć je do 1-2.
Do tego (pisałam juz kiedyś o tym) córce znajomej przecięli posladek podczas cc. Na szczęście tylko posladek, ale i tak cały czas mam to w głowie.
Stary 2013-11-15, 14:39   #262
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Jak te 9 takie "w modzie" to ja bym chciała 9.12 dostać wypis

Cytat:
Ja moge obstawic 9 grudnia, to moj pierwszy dzien w terminie
Cytat:
to ja mogę troszkę przenosić i poproszę o 9 luty

Spróbuję uruchomić moje moce
Idąc tym tropem zamierzam urodzić dokładnie w terminie , 19.02.
Była by niezła niespodzianka dla dziadków w ich rocznicę ślubu
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:42   #263
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Ja już kupiłam proszek do koloru, do bieli i płyn do płukania, jeszcze nie prałam ale podoba mi się zapach
Widziałam też że jest żel do prania i tak się zastanawiałam ale kupiłam proszek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-15, 14:44   #264
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
-------

koniecznie będziemy mieli młodego Maćka Musiała

Cytat:
a ja zastanawiam się nad białym jeleniem do białego. też czytałam dużo pozytywnych opinii

a byłym narzeczonym się nie przejmuj. teraz jesteś tylko Ty i Mikołaj.
i powiem Ci, że wcale bym się nie zdziwiła, gdyby po porodzie i zobaczeniu małego odezwał się w nim instynkt tatusiowo-opiekuńczy w stosunku do Was.
Stary 2013-11-15, 14:47   #265
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Witam i proszę o dopisanie mnie tp. 14.02 Mikołaj. Miałam parę dni kryzysu z racji mojej sytuacji życiowe. Zaczęło mi się robić przykro czytając o wspaniałych i troskliwych tż. Mój ex narzeczony nie kontaktuje się ze mną. Doszedł do wniosku, że nie chce ze mną być. Za to ma plan przylecieć do PL w styczniu i oczekiwać na poród. Oczywiście nie mam zamiaru dopuścić go ani do siebie ani dziecka w szpitalu. Nie mam skłonności masochistycznych. Właściwie szokuje mnie fakt, że ma pomysł roszczenia sobie praw do obecności w trakcie i po porodzie.
Jest człowiekiem kompletnie niezrównoważonym, gdyż jeszcze miesiąc temu był zachwycony założeniem rodziny. Do końca życia pozostanie z metką "alimenciarza" i chama, który porzucił narzeczoną w zaawansowanej ciąży. Do tego jego ograniczone rozumowanie nie pozwala mu na dostrzeżenie, że jego syn pewnie nie będzie chciał mieć kontaktu z ojcem, który porzucił jego i mamę.

Co do palenia, przed ciążą paliłam, nie dużo. Jeden, dwa dziennie, jednak przez kilka lat. Lekarka też powiedziała mi o tym "nie rzucaniu" tzn. żeby np. palić jeden czy pół na dwa dni, potem rzadziej jeden na tydzień itp...
Stwierdziłam, że nie chce mi się palić nic a nic i nie paliłam. Do 2 tygodnie temu, zaczęło mnie tak nosić ze stresu... Ciągnąć do papierosa jak narkomana do działki. No i podpaliłam kilka razy cienkiego peta. Wstyd mi jak nie wiem za siebie, bo tak ładnie i zdrowo prowadziłam swoją ciążę a tu 7 miesiąc i taka wpadka. Emocje jednak wzięły górę, depresja i nałóg. Od 3 dni wróciłam do formy, zaprzestałam podpalania i nie mam zamiaru już tego robić oczywiście!

Co do tej położnej środowiskowej to nie mam pojęcia gdzie zgłosić się, zdeklarować i móc już przyjmować ją w domu.
Jakoś SR raczej nie dla mnie. Raz, że pewnie jest większość par, a przykrości sobie dokładać nie będę. Dwa, poród cesarski. Pewnie można się i tak dużo dowiedzieć, ale wolę rozmowę prywatną z położną...
.
co do faceta to najdelikatniej mówiąc - totalna porażka - i więcej nie powiem/napiszę bo bym bana dostała pewnie.
co do palenia to - nie rób sobie wyrzutów. Ciągłe palenie wiadomo że dobre nie jest ale w takiej sytuacji jak twoja to wcale się nie dziwie że pociągnęłaś pare dymków. ważne że już przestałaś i tyle po sprawie nie ma co tego rozpamiętywać i się dobijać takim zdarzeniem.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość

a teraz mam poniżej 36
ja od zawszę mam pow. 37 ale to taka moja naturalna temperatura a teraz jakoś żadnej różnicy nie zauważyłam.

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
na ich stronie pisze o nierozcieńczonym płynie. więc ciekawe jak to jest w przypadku wlania do wody 1-2 nakrętek, czyli tak jak zalecają.
ja chyba zastanowię się nad tym.

ale tak na prawdę to chyba dopóki nie popróbujemy to nie będziemy wiedziały co dla naszego malucha jest najlepsze
tu masz całkowitą rację

Cytat:
Spróbuję uruchomić moje moce
Idąc tym tropem zamierzam urodzić dokładnie w terminie , 19.02.
Była by niezła niespodzianka dla dziadków w ich rocznicę ślubu
Stary 2013-11-15, 14:47   #266
demonyianioly
Rozeznanie

lolita25 co do żeli to miałam kiedyś żel do prania, nie dla niemowlaczków i się nie sprawdził. Był bardzo niewydajny, więc obowiązkowo proszek w takim razie też się skuszę na Jelp.
Co do kąpieli dzidzia zaopatrzyłam się w Oilatum. A co sądzicie o maści Alantan?

patrycja też się nie zdziwię jeśli tak będzie. Jednak jesteśmy dorośli i musimy ponosić odpowiedzialność za swoje decyzje. Skoro ciągle powtarza, że kocha dziecko, a nie pyta o ciążę to jest w tym sprzeczność. Do tego ja też jestem osobą, która czuje i może być zraniona. Nie można kogoś chcieć, za chwilę porzucić, a potem wracać.
A orientujesz się jak Biały wychodzi cenowo?

Czas edycji: 2013-11-15 o 14:51
Stary 2013-11-15, 14:48   #267
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja już kupiłam proszek do koloru, do bieli i płyn do płukania, jeszcze nie prałam ale podoba mi się zapach
Widziałam też że jest żel do prania i tak się zastanawiałam ale kupiłam proszek
a ja kupiłam jeden proszek i nawet nie zwróciłam uwagi czy to do koloru jest czy do białego ... ale nie będę kupować osobnego do kolorów itp ... jak robiłam pranie drugiej partii fantów to wrzuciłam białe i kolory razem i nic nie zafarbowało ani nic więc nie będę się bawić w rozdzielanie.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-11-15 o 14:50
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 14:53   #268
Nemezis23
Rozeznanie

demonyianioly, współczuję Ci sytuacji, w której się znalazłaś, ale życie z takim nieodpowiedzialnym człowiekiem byłoby bez sensu. Wychodzę z założenia, że dla dziecka lepsze jest wychowywanie się w niepełnej rodzinie, niż z osobami, które wiecznie się ze sobą kłócą. Nie dziwię się, że nie chcesz, żeby Twój były był w trakcie porodu. Jeżeli będziesz czuła, że depresja się powiększa to pomyśl o pomocy psychologicznej. Mam znajomych, którzy korzystali z trudnych momentach życia i bardzo sobie chwalili. Może teraz trudno w to uwierzyć, ale na pewno wszystko się poukłada, a Ty spotkasz na swojej drodze kogoś wartościowego głowa do góry, już niedługo będziesz miała przy sobie najwspanialszego mężczyznę na świecie, czyli swojego synka, a Twój były będzie mógł tylko żałować, że się zachował w taki sposób.
Stary 2013-11-15, 14:54   #269
demonyianioly
Rozeznanie

senira666 ja też planuję kupić jeden, ale rozdzielać kolory. Niestety przekonałam się na własnej skórze, że po dłuższym czasie nie rozdzielania rzeczy białe szarzeją:/

Nemezis23 Dziękuję za pocieszające słowa. właśnie myśl o przyjściu na świat takiego małego szczęścia jest dla mnie najpiękniejsza Też jestem zdania, że lepiej, żeby dziecko miało niepełną, ale kochającą rodzinę. Nie chcę go otaczać tak negatywnymi emocjami. Jestem właśnie zapisana do takiej poradni na poniedziałek. Zaczęłam się obawiać o depresję poporodową w mojej sytuacji i zainterweniowałam.

Czas edycji: 2013-11-15 o 14:58
Stary 2013-11-15, 14:58   #270
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Ja wygrałam kosmetyki Mixa dla dziecka, ale mimo to zakupiłam jeszcze babydream z rossmana Sama używam szamponu babydream do mycia włosów, oliwki do włosów, pudru przy depilacji woskiem i kremu babydream na zimę do twarzy i zawsze byłam zadowolona

Któraś dziewczyna pisała, o smarowidle z Rossmanna, na rozstępy.
Jeśli komuś przeszkadza wyraźny zapach kosmetyków, nie będzie zadowolony. Ja czasem używam olejku i emulsji babydream fur mama, ale muszę mieszać z czymś innym olejkiem/kremem bo zapach jest nie do wytrzymania.

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości