![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: perfumy a znak zodiaku
Cytat:
![]() Ja jestem baran z 15 kwietnia. Nie lubie owocowych zapachow, landrynek, jesli slodycze to tylko z pazurem, zadne ulepki. Gdbym miala sie ograniczyc do pieciu flaszek (mniejszej ilosci w ogole pod uwage nie biore ![]() DV, Dune, Smok, Samsara, Shalimar. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mskladaczek faktycznie wysyp ![]() Dziś testowałam Samsarę i Shalimara...to zdecydowanie nie moja bajka ![]() ![]()
Jesteśmy razem już: http://www.suwaczek.pl/cache/05d8b0ccd7.png Zaręczeni: http://s1.suwaczek.com/201003194126.png Nasz Ślub http://www.suwaczek.pl/cache/4bb4536227.png Edytowane przez Surya Czas edycji: 2007-11-29 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Nie obrażam się,tylko poczułam się ograniczona...
A tego nie lubię,taka już jestem ![]()
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moje miłości zapachowe to OI, Cristobal, Smok i Theoremy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mskladaczek z Twojej listy nie cierpię Duna, Shalimar intryguje mnie i chyba mogłabym polubić... Smoka testowałam dziś i też coś mnie zaciekawiło, muszę się jeszcze przekonać. Reszty nie znam.... Moja mama też jest baranem, ale to już zupełnie inne pokolenie, no i z nią to nawet nie mam o czym rozmawiać (zapachowo oczywiście ![]() Dobrej nocy życzę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to pozwolę sobie zauważyć, że mamy po części podobne upodobania zapachowe, bo ja kocham OI, a Cristobala i Theo lubię, niestety problem mam ze Smokiem - chociaż bardzo mi sie podoba, to nie będzie mój ze względu na wyjątkowo krótką trwałość na mojej skórze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny a ja jestem bliźniakiem i bardzo lubie delikatne świeże zapachy i delikatnie słodkie . Nie lubię za to mocnych , cięzkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
LEW -lubię konkretne zapachy.od lat psikam się GARIELĄ SABATINI(granatowa)choć podoba mi się N5.w lato lubię kwaitowe zapachy o nucie zapachowej frezji-CINDY CRAFORD(jeśli popełniłam błąd prosze o porawkę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Zgłasza się WAGA (21.10)
![]() Jakie zapachy lubię? Nie mam sprecyzowanego gustu, nadal poszukuję swojej "drugiej skóry" ![]() Na pewno nie przepadam za zapachami cytrusowymi i morskimi(mogą stanowić początkowe nuty, ale nigdy całości zapachu), wszelkimi ciężkimi słodziakami będącymi mieszankami nut jadalnych(czekolada, wanilia, kokos) i kwiatowych. Same nuty jadalne są ok, ale w połączeniu z innymi już mnie zabijają ![]() Nie mogę się też przekonać do zapachów pudrowych ani "zielonych" czyli wszelkich kojarzących mi się z trawą i innym zielskiem oraz typowych zapachów owocowych ![]() Lubię natomiast zapachy kwiatowe, wszelkiego rodzaju "różowe" zapachy(czyli te mające różową barwę lub flakonik, bo jakoś od razu przykuwają moją uwagę i często zawartość też mi się podoba). Kwiaty mogą być lekkie ale też te cięższe lubię, mogą mieć owocowe tło(byle nie było za słodkie) lub lekko cytrusowe(ale tylko na początku). Z moich ulubieńców póki co mogę wymienić: - Baby doll YSL(za te dziewczęce różyczki) - Crystal Noir Versace(choć jest nieco ciężki, to jednak ma w sobie jakiś fajny pazur ![]() - Innocent T.Muglera(jest w nim to "coś" co mnie pociąga, choć nie umiem spracyzować jakie dokładnie nuty w nim czuję) - z Avonu: Celebre(używałam jako nastolatka), Always(konwalie, które lubię wiosną), Today(ciepły, słodki), Treselle i LBD - z Oriflame: GG White Gold i Precious(właśnie zamówiłam ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
strzelec z 17 grudnia
![]() ![]() - dior - addict2, midnight poison, dolce vita, ale i dolce vita eau, j'adore - moschino - funny, couture - kenzo - parfumd'ete - escada - magnetism - estee laduer - pleasure - lacoste- pour femme - dkny - be delicious Nie potrafie polubić chanela (mam wrażenie że wszystkie pachną starą babcią )i hugo bossa (wszystkie są takie same i nietrwałe na nie). avon i oriflame dla mnie nie istnieją. Generalnie - lubię diora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Strzelec z 19 grudnia
![]() Bardzo trudno mi znaleźć coś dla siebie. Wiele zapachów wydaje mi się płaskich i nudnych - nawet Dolce Vita ![]() Preferuję zapachy z przeszłości. ![]() Lubię mocne i ogoniaste perfumy, często kwiatowe lub kwiatowo - orientalne, może dla niektórych staroświeckie - byle nie szypry! Moje typy to Amarige - klasyk ( nie znoszę Amarige Mariage!) , Hot Couture, Shalimar, Poeme, Angel, Joop Femme, Organza, Poison - tylko klasyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
a ja poszukuję czegos co spodoba sie raczkowi! zgodze się z tym co napisała ostatnia raczka na wątku, że decydowanie jaśmin, fiołki i frezja odpadają, a podobnemu raczkowi podobają się Burberry(zdaje się że Brit). ale nic więcej nie wiem, moze macie dziewczyny jakiś pomysł?
a tak odnosnie tematu to jestem strzelcem za kwiatkami raczej nie przepadam/no chyba że przypadek jest szczególny i bardzo wart uwagi/, za to owocki i korzenne zapachy<mniam> moje typy: HB Intense Lolita Lempicka Envy(choć do końca nie jestem przekonana do nich) Black XS Burberry The Beat zupelnie odpadają HB Deep red Hypnotic Poison Flower by kenzo Sensi więcej typów na razie nie mam, cały czas węszę i poszukuję ![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Zgłasza się Lew
![]() Ciekawe czy moje ulubione zapachy pokryją się z zapachami innych lwów ![]() Lubię: zioła, owoce, paczulę, zapachy słodkie i trwałe, a także przestrzenne i lekkie. Nie lubię: typowo kwiatowych zapachów, szyprów, czysto waniliowych woni. Moje ulubione typy na dzień dzisiejszy to: Perles, Scent, HC edp, Lacoste Pour Femme, Ogródki Hermesa, zapachy Muglera, Dzonghka, Elixir Amor, Lolita edp, Neonatura Cocon, Coco M., Gucci II, Light Blue na lato ![]() To tak po krótce ![]()
![]() |
#256 |
Perfumoholik z wyboru
|
baranek - 22 marzec
zakochana w wanilii angel, addict, hypnotic poison, cashmir, nina, gaulteir i flower by kenzo
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Waga z pierwszego wagowego dnia czyli 23.09
![]() Alien Coco Mademoiselle Chance eau Fraiche Obsession Night Gucci II Nature Millenaire Rush2 Fragile edt The Beat Flowerbomb edp Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2008-07-19 o 17:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Zodiakalna ryba i kocham
1.zagorsk 2.Black Cashmere 3.Youth dew amber nude |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
BAN stały
|
Widzę, że RAKI nie są tu zbyt licznie reprezentowane
![]() ![]() Z góry mówię, że w żadne horoskopy nie wierzę ani trochę, racjonalistka ze mnie okrutna, ale w ramach zabawy mogę poszukać ewentualnej siostry zapachowej, choć zależności od znaku zodiaku bym tu nie upatrywała ![]() Urodzona zostałam w lipcu, ale zapachowo najlepiej mi jesienią i zimą. Lubię otulacze, przyprawowce, kadzidlaki, drewniaki. Orientalną słodycz. W gruncie rzeczy mam problem z zapachami na lato. Niezmiennie zachwycają mnie (kolejność przypadkowa, może z pominięciem pozycji pierwszej): Black Cashmere, Smok, OI, Dzing, Kyoto, UBV, Gloria, Jaisalmer, Tea for Two, Safran Troublant, Gustaw, Nature Millenaire, Encre Noire, Dolce Vita, Feminite du Bois, Theoremy. Te przede wszystkim. ![]() Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2008-12-07 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Zodiakalna Lwica się kłania
![]() Trudno mi uogólniać, jakie zapachy preferuję, bo moje upodobania są szerokie, niejednostajne, sama się potrafię zaskoczyć. Gdybym jednak już musiała uogólnić, to muszę powiedzieć, że w przeważającej części podobają mi się zapachy ciepłe, słodkawe, kwiatowo-orientalne, zapachy smakowite, waniliowe. Moi ulubieńcy: HP, Madness, Organza Indecence, Cashmere Mist, Stella, Amour, Perles, Poeme, Organza, Boudoir, In Black del Pozo, Nina Nina Ricci, "klasyczny" JOOP, Classique JPG, Chanel No.19, Alien
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2008-12-07 o 23:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Byk 17 maja
![]() Kocham tylko Lolite Lempicką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Jako Ryba zodiakalna lubie wszystko, tylko dlatego, ze nie moge sie wlasciwie zdecydowac co tak naprawde lubie
![]() Na zakretach humorow i humorkow, na prostej skrajnosci jednego dnia przelece przez Ambre Russe, Lou Lou i zasne z Shalimarem. Pod prad tez polyne, z takim na przyklad L'eau Trois. Na glowke skocze ( i za glowe sie zlapie ) ale kupie Satellite Corrida. i wszystko mi sie przez chwile bedzie szalenie podobac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Jestem Lwicą dnia ostatniego
![]() Przykładem jest choćby ten wątek, gdzie zapachowo wcale mi nie po drodze z innymi Lwami. Lubię zapachy z pazurem i tajemnicą (niekoniecznie piękną) oraz nutką niepokoju. Le Feu, Perły, FdB, wszelkie kadzidła na czele z CdG, BC i czarnym Serżem, EdM, Terre, Cocon, Encre Noir, itd. Z lżejszych Ogródek Śródziemnomorski. Z bardzo słodkich (jak dla mnie) Figi i Bois Farine L"Artisana. Z kwiatowych tylko Stella klasyczna. Ostatnio zaczynam coraz bardziej przyglądać się zapachom gourmand, ale jeszcze nie wiem czy coś z tego będzie. Edytowane przez selya Czas edycji: 2008-12-08 o 10:30 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś z lutego czy marca? Z tym ostatnim bardzo się zgadzam.
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daty nie pamietam, ja juz w tym wieku ze mnie demencja chwyta na mysl o urodzinach ( zwlaszcza w ciagu "kiedy i ktore" ) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
:d
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
A Wodniki to jeszcze istnieją w zapachowym świecie ?
Niech wystąpią przed szereg i się dookreślą zapachowo. ![]() Ja jako Wodnik zrodzony w pierwszej jego dobie o godzinie 2.15 zapachowo jestem typowym Strzelcem ![]() Jako Wodnik zapachów wodnych nie bardzo chcem - wszelkie letnie eau mokre i świeże mi nie leżą. Skłaniam się bardziej ku Orientowi i kwiatom (ale niedosłownym). Zimną porą roku się pojawiłam i ciepła łaknę (dymy z ognisk kominkowych, kadzidła mnie kuszą, baśnie Tysiąca i Jednej nocy z dzieciństwa zapamiętane nęcą - wszystko co nieznane, egzotyczne i pachnie Tajemnicą)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Wodnik, Big Mamo kłania się
![]() Mokradeł do końca nie opuściłam. Generalnie u mnie pomieszanie z poplątaniem w kolekcji. Tam kadzidło, tu zielenina figowa , tu ambra a tu slodkie migdały Rahat Loukoum SL. Tak ma być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
A słodkie migdały jak najbardziej i ambry lubię i ja(i wanilię i kawę i rahatłukum tudzież "cykuladę" gorzką) Wszystko lubię ![]() ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2008-12-08 o 11:10 Powód: spacje i takie tam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też RAK, a upodobania zapachowe totalnie odmienne. Właściwie to ja z przełomu "bliźniaczo- racznego" bo 22 czerwca ![]()
"Ten moment gdy oczy w jego stronę zwrócone z podziwem patrzą one gdy on grzeje oponę, jeszcze chwila i stanie się to co zwykle puści sprzęgło, ruszy i na horyzoncie zniknie..." ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.