|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowanie henną - część IV
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
Dzieki za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Henna
Farbuje włosy henną na kasztan i chce przejść na jasny błąd czy jest to możliwe a jeżeli tak to ile czasu to zajmie (mam na myśli u fryzjera)
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Konto usunięte
|
Dot.: Henna
Jaką henną farbujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Nie pamiętam ale taka co rozpuszcza sie w cieplej wodzie i potem nakłada na 1-2godzin
---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Farbuje taką co rozpuszcza sie w wodzie taka papka |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
każdą rozpuszcza się w wodzie na papkę. jaki kolor? firma?
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
Generalnie jeśli nie jest to prawdziwa, czysta henna, to włosy po rozjaśnieniu wyjdą zielone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
bo Vetika to w ogóle nie jest henna, tylko farba chemiczna z dodatkiem ekstraktu z henny
![]() |
#250 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mój przepis na hennę ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-12-29 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cześć dziewczyny, pozwólcie, że się przywitam. Dopiero co znalazłam Wasz wątek i jestem pod wielkim wrażeniem ![]() Następnym razem będzie lepiej. Zaciekawiły mnie Wasze wpisy o glossie. Co to jest? Olśnijcie mnie proszę, może jakaś henna bezbarwna nadająca połysk? Chętnie bym spróbowała na sobie.
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zapraszamy, oczywiście ![]() jestes już jedna z nas heheh gloss to nic innego jak henna zmieszana z odżwyką, maską, olejem itp siup od razu na głowke i trzymamy do 30 minut - ja przynajmniej tak robię. stosuje henne naturalna i bezbarwna do koloryzacji. W miedzy czasie robie glossa 1 łyżka henny + 3 łyżki odzywki ![]() polecam Tobie ten oto blog ![]()
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny poradźcie proszę, macie jakąś technikę nakładania na odrosty? Ja nie radzę sobie, i w końcu zawsze idzie na całość i w rezultacie ciągle odrost mam dużo jaśniejszy
![]()
#255 |
Wtajemniczenie
|
Ogólnie bardzo pomocny jest pędzelek do nakładania farby.
Jeżeli samemu się farbuje odrosty, to najlepiej podzielić włosy na warstwy, im więcej warstw tym lepiej wyjdzie nakładanie henny. Na koniec pomasować skalp. ![]() Mimo wszystko prościej jest poprosić kogoś o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
BAN stały
|
Zależy od wyjściowego, u mnie jest rudy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
Witam, przychodzę tu do Was z pewnym pytaniem i proszę o radę dziewczyny które mają jakieś doświadczenie
![]() Od "x" lat maluję włosy na granatową czerń farbami chemicznymi (drogeryjne, fryzjerskie) no i przez nie moje włosy zrobiły się cienkie i słabe. Chciałabym przejść na hennę Khadi, bo naczytałam się o niej wiele dobrego. Nie wiem tylko czy wybrać czerń czy indygo. Moje naturalne są również ciemne (nie czarne ale ciemny brąz) więc z odrostami raczej byłoby bez problemu. Nie wiem tylko którą wybrać -indygo czy czerń...A może zacząć od czerni a kolejne farbowanie indygo? Zależy mi na granatowej czerni, bo w takiej mi najładniej i najbardziej lubię. Takie indygo złapie te moje wymęczone chemią włosy ? Co możecie mi doradzić ? Z góry dziękuję!
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
Dziekuje za odpowiedz!
Czy odstep miedzy etapem pierwszym a drugim to dzien lub dwa by czern sie ladnie "przegryzla" czy jedno po drugim?a moze moge pomalowac na czarno i np po tygodniu dac indygo? Jaka opcja bedzie najlepsza?
#261 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Ta bezbarwna henna to ciekawa sprawa, chociaż moja Khadi też może być pewne co .Przyciemne też trochę włosy? Nie lubię ich normalnie farbować a taka maska na 30 minut to żaden problem, i tak olejuję często włosy. Powiedzcie mi tylko po co ta cytryna? Wiem, że używacie opcjonalnie. Ma zakwasić włosy jak np. płukanki?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
w weekend czas na odrosty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
koci świat
|
zakwasza się tylko czystą hennę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak przyszłościowo to polecicie konkretną hennę, i tak mam ciemne włosy naturalnie ale uwielbiam taki czekoladowy odcień . Polecicie coś? Z poprzedniego farbowana zostało mi pół paczki ale kiedyś będzie trzeba kupić nową. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Zdecydowałam się na Naturalną Hennę Khadi. I moje pytanie brzmi jak przygotować mieszankę żeby uzyskać jak najintensywniejszy odcień rudego (mniej więcej taki jak na pierwszym zdjęciu) I czy henna złapie mi równomiernie całe włosy z tak rozjaśnionym odrostem? Jestem kompletnie zielona jeżeli chodzi o koloryzację henną także proszę Was o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() http://www.khadi.pl/probnik-kolorow-farb-khadi Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-01-02 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
no to wygląda tak... rozjaśniane wcześniej do koloru brzoskwiniowego, henna baq + ziółka, robione prawie 3tyg temu, więc kolor nie jest tak nasycony.
eeee... w ogóle blade wyszły te zdjęcia :P Edytowane przez alternative1 Czas edycji: 2014-01-02 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Z deszczem w butach
|
Hej, przymierzam się do wypróbowania henny khadi (z amlą i jathrophą), co prawda farbować zamierzam dopiero za kilka tygodni, ponieważ przed świętami kładłam zwykłą farbę.
Pytanie odnośnie henny mam takie: czy jeśli będę kłaść hennę za każdym razem na całą długość włosów, dolne partie będą się robić coraz ciemniejsze, czy też pozostaną na jednym poziomie? Czy konieczne jest farbowanie później samych odrostów? (farby drogeryjne kładę zawsze na całe włosy, bo kolor dość szybko mi się wypłukuje). |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
będą się robić coraz ciemniejsze.
To akurat jest takie samo zjawisko jak z chemicznymi farbami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.