|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
|
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sraluch z tego mojego Fifcia jest niesamowity, więc pampersiaki to dla nas trafiony prezent ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to w sumie waga dobra ! mam nadzieję że u nas będzie tak jak doktorka mówila
|
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Zbieram się do spania.. Spokojnej nocy mamusie!!!
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Tak zerknęłam na dół strony i ładny tytuł wymyśliły mamy maj-czerwiec 2014 Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama.
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobranoc
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
Fakt- ładny
Gabrysiaczek jaki masz fajny avatarek ![]() Nasturcja nie wiem, gdzie to było i już nawet nie bardzo pamiętam jak wyglądała, ale bardzo podobała mi się sukienka, którą Ryba wstawiała, ze na chrzciny chce. |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
SORENTO - 2 przed 3 miesiacem
ekstra ! KYTE - Twoj ksiadz mnie rozwalił , ale musi byc równy gość , choc zastanawiam sie czy nieslubnych tez tak zaprasza ) Jesli mozliwe jest, zeby miec babyblusa 2 miesiace po porodzie to ja go mam ! Nie bede nawet pisac jak sie czuje , bo temat rzeka I najgorsze jest to że jestem z tym wszystkim sama. IDE spac dobranoc . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- Czy tak małemu dziecku mozna smarowac specjalnym żelem dziàsełka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
Zasiałyście ziarno niepewności w mojej głowie z tym napletkiem, wiec musiałam się upewnić. No wiec poczytałam i upewniłam się, że nie powinno się tego robić. Ba takie zachowanie właśnie prowadzi do stulejki, niż jej zapobiega. Wklejam pierwszy z brzegu artykuł:
http://wrolimamy.pl/co-z-tym-siusiakiem/ A na dole jak ktoś bardziej chce się wgłębić w temat jest wykład urologa dziecięcego. |
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam to idę spać
Majka wieczorem wreszcie się sfajdała Ach...kupa!! Najlepszy temat mamusiek Anoula, Mya za opisy! Lulcia urocza Domi dziewczyny już wszystko napisały, coś musisz zrobić bo tak dalej być nie może!! Trzymam jednak kciuki za Waszą rodzinkę Trele jutro będzie lepiej, to pewnie chwilowy spadek formy Majunia słodka z tą piąsteczką ![]() Ryba dzielny Kacperek, ucałuj od cioci Pauli Dobranoc
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Trele, ale co sie dzieje? I czemu jesteś z tym sama? Tż gdzie? Po za tym tu możesz się wyżalic. Coś tam zawsze to pomaga.
A koleżanka była? Bo ja nienawidzę odwiedzin jak taki humor mam i tylko sobie go jeszcze pogarszam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na karmienuu
![]() Cytat:
![]() Czemu się tak źle czujesz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj na napletku ściągałam tą łuszczącą skórkę o której pisały dziewczynybi w efekcie sam zszedł. Jak zobaczyłam co jest na żołędzi pod spodem to już wiem, że dobrze się stało że delikatnie ściągnęłam-mnóstwo brudu, jak między tydzień nie mytymi wargami sromowymi taka maź. Fuj.
Co do synechii- Kiedy ja się o niej dowiedziałam okazało się, że Alisa ma już sklejoną na pól centymetra. Udało się przemywaniem patyczkiem ale nasza bliska koleżanka nie miała tyle szczęścia. Natalka miała dziurkę tylko na odejście moczu. Ginekolog chciał rozwierać mechanicznie. Mama soe nie zgodziła. Smarowała sterydami 3 tygodnie. Problem nie wrócił Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Ulks nie spi od 12
ale wlasnie usypia na ramieniu. .. musiałam ja nosic ; ( zaczyna sie. Normalnie wszystko bym zniosla ale tak mnie zab boli ze szok... a to 8i musze isc do chirurga a nie mam pojecia gdzie tu jest chirurg stomatolog nienawidze mieszkac e nowym miejscu gdzie nikogo nie znam...... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-12-10 o 03:13 |
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Gerald obudził się o 1.30 i pokrzykiwał. No to wstaje do niego, biorę go na ręce i do łazienki, żeby mu zmienić, a on śpi w najlepsze...
Więc poszłam spowrotem, położyłam jego, siebie. I o 3 znowu to samo, ale tym razem już mu zmieniłm I teraz sobie jemy. I idę opracowywać technikę spania przy karmieniu ![]() Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Witam na pierwszym karmieniu :P
Trele, co sie dzieje? W ogole to ogladalam filmik z tego wspanialego wyjazdu TZ do lasu i nie fosc ze takie drzewo niepozorne bylo to na dodatek zobaczylam ze tylny zderzak co coz wisial na jakims jednym zaczepie (u nas latwo sie demontuje) to na dodatek TZ caly czas powtarzal ze "Lena mnie zabije" czyli jednym slowem obawial sie mojej reakcji :P W glowie mi sie tak kreci ze nawet lezac na lozku lata mi sufit Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-10 o 06:33 |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza, oj.
Śpią mamuśki czy nie mają siły pisać ze zmęczenia? ![]() Lineczko, lepiej odpocznij, a jak odpoczniesz, to polecam lekkie ćwiczenia, pomagają na takie stany (pod warunkiem że czujesz się dobrze fizycznie i nic Cię nie boli) Sent from my GT-S5570 using Wizaz Forum mobile app
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
mamusie chcialam zapytac od kiedy dajeie witamine d karmiac piersia?ja zapomnialam os lekarka mowila 10 dnia mozliwe to?
---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- mojej charczy dalej w nosie i wyciagam wydzielina ala zolta jednolita;/ jak budyn;( nie wiem czy nie wybrac sie do rodzinnego
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe malinko. A w zaleceniach poszpitalnych nie masz?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia ja juz nie wiem gdzie czego szukac martwie tym nosem bo jeszze mi sie woda do nawilzania skonczyla a reszte lena wypsikala i chyba musze jakos zebrac male i jechac na miasto.masakra,nie wiem czy zachaczyc rodzinnego tam chorobska w przychodni a to noworodek jeszcze
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-12-10 o 07:47 |
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
malinko- ja miałam k od 8 doby a D nam podawali już w szpitalu, chyba od 3 doby jak sie nie myle.
K mamy jeszcze miesiac podawać, a D3 jeszcze dłyugo. ![]() Witam, Kacper leży obok mnie i sie NABIJA BO NIC MI dzisiaj nie wychodzi. Najpierw zrobiłam mu mleko i nie dokręciłam butelki, potem zrobiłam sobie inke i nasypałam 3 łyżeczki zamiast 0,5, zrobiłam sobie na śniadanie płatki - samo mleko bo płatki sie skończyły a jescze od wczoraj dzwonie po neurologach i kuźwa nie ma na necie żadnych prywatnych, dobrych neurologow, a jak jest to jest nazwisko, jak wpisuje dalej zeby wyszukało to podany nr nie istnieje. rozszarpie dzisiaj kogoś na strzępy moze sa tu dziewczyny z okolic/ Zabrze, Katowice, Chorzów, Gliwice, Bytom itd. / któer mają namiary na kogos takiego?? eluvtus- ale co ćwiczyć żeby sie lepiej poczuć?? Trele- jak tam?
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko jeśli katar jest przezrocxysty to to jest sapka. Nas meczy 24h od ponad 5 tygodni. Za suche powietrze i niedojrzaly uklad oddechowy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z neurologiem, niestety nie pomogę, nie to województwo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#265 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry zabrałam sie wczoraj za odpisywanie ale niestety córa mi nie dała dokończyć, a później już padłam
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do witamin, ja k podaje od 8 a d od 14 doby. Tak mówiła położna i się słucham ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Out here I'm judge, jury and executioner. Edytowane przez Eluvtus Czas edycji: 2013-12-10 o 08:18 |
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mya chyba musi z TŻ bo nie są małżeństwem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Eluvtus kto Ci takich herezji nakladl. Już drugi raz piszesz o tym katarze.
Biały i przezroczysty NIE JEST CHOROBOWY. Mao, ja nie Mya ale oni nie sa malzenstwem. Wtedy rodzice muszą być oboje bo ojciec dziecko uznaje. Chyba ze przed porodem zalatwiali uznanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#269 | |||
|
Zakorzenienie
|
mała w nocy nie dała mi pospać, nie spała od 12 do 4, a jak zasnęła łaskawie to ja stwierdziłam, że wypadaloby zadbać o siebie i w międzyczasie wykąpałam się, ogoliłam nogi, uregulowałam brwi tak, o 4-5 rano ![]() Cytat:
i tż musi uznac dziecko, a nie wiem czy on ja chce bo z niej nicpoń i mnie kopie cały czas i siura na mnieMi położna powiedziała, że na każdy kg ciała mamy dawać 10 mg leku, ja mam efferalgan \80 mg, więc na razie mała dostać powinna pół czopka. swoją drogą nakupowałam wszystkich leków i nie chcę myśleć ile na nie wydałam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko miauczy
5 tygodni dzisiaj kończymy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

ale cóż damy radę !

ekstra !
KCIUKI DLA ANI 

Ach...kupa!! Najlepszy temat mamusiek
dziewczyny już wszystko napisały, coś musisz zrobić bo tak dalej być nie może!! Trzymam jednak kciuki za Waszą rodzinkę