Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-16, 23:42   #241
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
no na końcu języka to miałam , krótkie blackout

No możesz spróbować( ale nie jestem pewna, coś kojarzę ze z kremem na palcu chodziłam i smarowalam)
Ogólnie po każdym goleniu , możesz smarować skore sudocremem, zeby nie było jakiś czerwonych standardowych krosteczek, czy podrażnień.

Weź go przeoraj , to przestanie
co zrób!?
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:43   #242
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość

To jest hmmm pierw napeczniale,boli jak siadam,później to jakoś zmniejsza się ,nie ma tego płynu w środku (nie wyciskam) i zostaje tylko taka blizna,i przenosi się dalej następny wyskakuje. Czasem w parach potrafią
Eh. Co za kicz.
, no no bawią sie bawią sie chłopaki, sylwester sobie na twojej zrobili
Dobrze ze nie wyciskasz.

Tak jak orasz ziemie tak przeoraj chłopa .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-16 o 23:45
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:43   #243
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
zatkaj mu nos;-)

a np nasila się na drugi dzień po goleniu?
Spal na plecach, przewrocilam na bok i ...cisza

Nie obserwowalam tego po goleniu (myśli).

Idę spać.
Naspamowalam o swoich friendach złośliwych
Mam nadzieję, że nikt tego rano pdzy śniadaniu nie będzie czytał

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 23:44   #244
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Monka zawsze smaruje się balsamem Garniera :p
Ale na to musze sudocremem zacząć znów. Moze trochę pomoże.
odłoż też garnier, może to podrażnia
Stary 2013-12-16, 23:45   #245
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze nie wyciskasz.
Padlam i wstac nie mogę

you have lost a diamond

Stary 2013-12-16, 23:47   #246
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze ze nie wyciskasz.
twoje teksty mnie powalaja

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

Cytat:
Padlam i wstac nie mogę
ja gdyby nie to że leże też bym padla:-P

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:

Idę spać.
to zwróc uwagę., dobranoc
Stary 2013-12-16, 23:53   #247
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ja po prostu nie kupuję nikomu żadnych prezentów
ja tylko dzieciakom do 10 roku zycia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 23:56   #248
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Idę spać.

Cytat:
Padlam i wstac nie mogę
Ty sie nie śmiej , poczekaj jak petardy zaczną puszczać
Tak sie fajnie o nich pisze, ze aż ich polubiłam ( oczywiście na twojej )

Żarty żartami, dobranoc

---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ----------

Cytat:
twoje teksty mnie powalaja

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ----------

ja gdyby nie to że leże też bym padla:-P

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

to zwróc uwagę., dobranoc
Stary 2013-12-17, 00:06   #249
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A to zdjęcia z wczorajszego dnia.
i zadniedługo moje panny tez tak koło siebie usiadą i beda kolorowac

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo żyje, dopadło mnie przeziębienie, kaszel chce mnie udusić, do tego od tygodnia mam takie mdłości, że z łózka nie mogę się podnieść. Jestem w 7 tygodniu ciąży, szczerze to nie planowaliśmy tego.
Dzisiaj byłam na usg, kilka dni się modliłam aby to nie były bliźniaki chyba bym sobie w łeb strzeliła. Z tego wszystkiego schudłam 2 kg bez żadnej diety

Gratulacje kochana mam nadzieje ze mdłosci szybko przejdą bedzie dobrze zobaczysz

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ----------

Cytat:
Jak nie ma słoika w domu, to w czym można zrobić syrop z cebuli ???? , moj brat dzwonił, ale nie wiem w szklance? Kubku ? I przykryć . W plastikowym wydaje mi sie ze nie .
ja robie w zwyklej szklance

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 04:54   #250
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ledwo żyje, dopadło mnie przeziębienie, kaszel chce mnie udusić, do tego od tygodnia mam takie mdłości, że z łózka nie mogę się podnieść. Jestem w 7 tygodniu ciąży, szczerze to nie planowaliśmy tego. Byłam w takim szoku jak zobaczyłam dwie kreski. Do tego przerażenie jak sobie dam radę z kolejnym dzieckiem. Chyba dwa dni ryczałam, plany nasze sie pokrzyżowały.
Dzisiaj byłam na usg, kilka dni się modliłam aby to nie były bliźniaki chyba bym sobie w łeb strzeliła. Z tego wszystkiego schudłam 2 kg bez żadnej diety

Wszystkiego najlepszego dla Oliwki

Pop zdjęcia cudowne

Asia zdrówka dla Werci

Zosia od wtorku ma lekkie zapalenie krtani, dostała inhalacje i już prawie przeszło

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Co do prezentów to ja od tż dostane nowy telefon, a tż wybrał sobie jakieś rzeczy w góry.
Ja tam uwielbiam perfumy, kosemtyki, książki itd
ale news z rana! kij tam, ze nie planowane teraz ogromnie się ciesze i gratuluję bezproblemowych mcy życzę! jeju jejuuuuu

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam tylko na moment, po sms od mrówki

Nie mam absolutnie nastroju więc musi być źle skoro mnie w sumie nawet nie ciągnie na forum a uzależniona jestem bardzo...

Mała ma antybiotyk
Poszłam najpierw w czwartek do lekarza. Mała miała taką gorączkę, że trzęsła się jak galareta w poczekalni aż bałam się z nią iść na nogach z powrotem. Lekarz stwierdził, że nie widzi zapalenia ucha aczkolwiek mała ma dużo woskowiny i mało co widać... dał krople do uszu na wszelki wypadek- dicortinef i jakieś dwa syropy na infekcję. Niestety zero poprawy. Gorączka wracała co 4-6 godzin. Nowy Ibufen już niemal cały zużyłam noce są najgorsze, placze, budzi sie co 30 minut, woła ciągle pić (gorączka)... masakra. Wczoraj byłam na pogotowiu bo od srody bez zmian. Dostała antybiotyk- zinnat 2 razy dziennie.
dzis poszlam jeszcze do naszej lekarki skonsultować i powiedziała, że ucho lewe czerwone i juz za długo to trwa więc antybiotyk niech bierze. Tym bardziej, że nie współpracuje w ogóle. Krople do ucha daje sobie wkroplić najwyżej raz (a ma 3 razy) i to tez po wielkim płaczu. No i dała mucofluid na rozrzedzenie kataru bo ma cały czas zalegający, a po infekcji zalecila szczepienie doustne uodparniające- ismigen.

najbardziej martwi mnie to, że ma ten katar wiec nawet jak ucho wyleczymy to ten katar znów spowoduje nawrót, a ona ani nie chce wody morskiej do nosa, ani smarkac i odciągać gilusów, żadnych kropli, no totalnie sie "zepsuła". Trzeba by było na siłę a wtedy jest histeria masakryczna. No zaparła się i koniec. Wszystko wciąga a nigdy nie bylo z tym problemów. Trzeba się nagimnastykować by sobie dala coś zrobić ale uda sie raz dziennie a powinna robic to często...
Do tego dochodzi już kaszel
Ot tyle ma do powiedzenia ja mam od środy urlop, miałam porobić w chałupie, pogotować a czeka mnie siedzenie z mała. W środe mają mikołaja, paczki, teatrzyk- od 14. Myślę, że jak się polepszy to tylko na to ja poślę...

Wyłam już dziś ze 3 razy. mam dość... no i stresuje się co to będzie dalej...

uciekam
kurcze Asia biedna Wercia, tak często ją coś łapie nie rycz bo ci to nic nie da, przecież baba z jajami jesteś a nie jakas ciapa niestety często jest tak, ze jak się zbliża jakaś uroczystość to najczęściej choroba nam krzyżuje Wiem, że Ci przykro, że wściekłą jesteś o tego Mikołaja i teatrzyk, ale zdrowie Werci najważniejsze lepiej jej nie posyłaj z tym uchem nawet na chwilę jeszcze będzie nie jeden teatrzyk, będzie choinka, mnóstwo okazji fajnych gdzie mała pójdzie, a teraz najważniejsze jest to, żeby wyzdrowiała

U nas też się coś psuje. Moja Isieńka od niedzieli wieczora coś miała taki lekki stan podgorączkowy, dałam w niedziele przed snem ibum i było ok, choć na noc kaszy nie chciała już zjeść, a w nocy wydoiła 3 flachy mleka! Wczoraj z jedzeniem kiepsko - kaszy tacie rano kilka łyżek, rosołu to jej za chiny dać nie mógł, moja mama z pracy przyleciała i razem jakoś jej wcisnęli pół miski...wcisnęli bo karmieniem tego nazwać się nie da. Potem tacie wypiła ledwo 60 ml mleka i poszłą spać, jak wstała to mi nie chciała owoców zjeść, ani łyżeczki, tż jadł rosół to zjadła od niego tak z półtorej chochelki, ale same kluski i zupa, bez mięska i warzyw (bo ja jej wszystko ugniatam). Na noc kaszy nie ruszyła. Po pracy dałam jej ibum bo się robiła cieplejsza, no i maruder niesamowity, non stop na rękach a jak nie to ryk wrzask jakby ją obdzierali! wieczorem jej zajrzałam metodą lekarksą w gardło i jest bardzo zaognione a jeszcze w niedzielę nie było W nocy o 1ej jej dałam ibum bo już była nie ciepła a gorąca dzisiaj idę z nią do lekarza, ale dopiero po szkole niestety l4 odpada bo mam wigilię klasową i rozliczone godziny do końca tyg już, wiec chyba by mnie sekretarka zabiła...wyobraźcie sobie jaka na szpilach będę siedzieć Rano jej podam ibum, zostawię tez czopki, w razie czego opiekunka jej poda czopek bez problemu. Jak wrócę to pojedziemy do przychodni. Wczoraj nie mogliśmy się dodzwonić do lekarza prywatnego co do Kubusia wzywamy czasem i miał non stop wył. tel, Nie mam do kogo iść prywatnie, reszta to dziady co tylko kasę zdzierają a zero konkretnej porady i musze do tej co zapisana jest mała a jeszcze na noc jej tantum psikłam. Oby się obeszło bez antybiotyku....Ona w zeszłym tyg miała kaszel 2 dniowy co przeszedł po 2 inhalacjach, katarek ma na wykończeniu już....innych objawów brak. Do tego żeby jej idą na potęgę - raz że wychodzi dalej już ta jedna 4 przebita to i pozostałę 4ki też się pchają a nie mogą się przebić. Już w niedzielę obstawiałam żeby bardziej, bo gardło miałą czyste a tu wczoraj gardło już czerwone ehhh oby jej przeszło bo święta za pasem jak mi kubuś coś podłapie to chyba w łeb se palnę

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 07:33   #251
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - spóźnione, ale bardzo, bardzo serdeczne życzenia dla Oliwki - obyś Słoneczko poczuła, że jedzenie to rozkosz, byś wiedziała, że możesz zdobyć cały świat i że mieć 4 lata to cudowna sprawa
I jeszcze te wyjścia do przedszkola - ja nie mam w ogóle z kim zostawić małej, a w sekrecie powiem, że dotąd nawet nikt prócz mnie nie zmieniał jej pieluchy... także widać, ile mam pomocy jakiejkolwiek

Sara - ogromne gratulacje!
Ja to wiem, jak można zaliczyć wpadkę I też swoje przepłakałam swego czasu i żałowałam tego, co mnie ominie i... wyszło na to, że jakiś anioł nade mną czuwał, to co mnie ominęło, wyszło mi na zdrowie, a koło mnie właśnie siedzi mój cud - sama słodycz. I nie powiem, czasem jest ciężko, ale jesteście z tż razem i będzie dobrze. Mdłości pójdą w zapomnienie i będzie z górki.

Po przeczytaniu o Sarze, już nie pamiętam reszty. Ożesz w mordę - ale niespodziewajka.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 08:16   #252
P0P70
Zakorzenienie

Megi- smutno mi sie zrobiło jak przeczytałam to co napisałas. Naprawdę nie rozumiem dlaczego dziewczyny Takie jak Ty wiążą sie z facetami typu Twojego Tz. Nie pojmuję tego.
Dodatkowo nie pojmuję podejścia Twoich teściów.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:01   #253
monka23
Zakorzenienie

BAO Zdrowka dla małej.
Ja pewnie juz tego samego dnia gdzies poszłabym, choćby na pogotowie jak nie ma gdzi iść. Ewidentnie ja bolało , bidula mała.

MEGI tak sie zastanawiam czy moj przebierały dziewczynkę , pare razy wspominał, ze dziewczynki przebierać nie bedzie , ciekawe jak byłoby w rzeczywistości.

POP pewnie łodygę ma duża i dlatego ( traktuj to z przymrużeniem oka)

Wiecie co , zdałam sobie sprawe, ze jako mama chłopaków nigdy im nie mówiłam, zeby w miejscu publicznym nie siadli na toaletę. Tak mnie wczoraj naszło przez te psychole na dupie, który młody kiedys miał i prawdopodobnie zaraził sie w szkole podczas siadania. na toalecie.
Jak jest u was ? Mówicie dziewczynkom zeby np papier kładły na sedes? Czy to jeszcze za wcześnie ? Dzieciaki nie skumaja.
Moj młody juz duży to muszę mu powiedzieć. Ocknelam sie w porę

U mnie dziś owsianka Mikołaja na śniadanie , ale tylko dla małego bo młody nie ruszy. Na szczęście mały zjadł ne ne ne

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 09:02
Stary 2013-12-17, 09:12   #254
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Polska jest na 3 miejscu w rankingu najzdrowszy bożonarodzeniowy obiad/ kolacja( wigilia) . Pierwsze zajmuje Francja , drugie Czechy. Ostatnie miejsce oczywiście , czuberlandia Anglia

Dzisiaj w szkole zauważyłam , ze wszystkie dzieci ze szkoły podczas śpiewania rownież migali , a jedna nauczycielka przez całe przedstawienie migala, nie wiem czy komuś konkretnemu czy taki zwyczaj.
Fajnie te dzieciaki wyglądały .

LIBRA mam zmierzch na DVD ale nie wszystkie części, chciałam dokupić .
Pokłosie to o tych braciach? To oglądałam ale nic nie pamietam
Muszę zlukac czy mam nortona ,bo ja na kino pecetowiec oglądam ,a tam troche syfu jest i można jakiegoś wirusa załapać, ale za darmo
Wieki na lapku nie siedziałam
a może to była taka piosenka z miganiem , że się pokazuje czy tak normalnie migała

Francja a co oni takiego lepszego od nas mają chyba że naszą kapuchę wzięli za ciężkostrawną

No nie mów że na pokłosiu też na bani byłaś tak o tych braciach ,film wzbudził wiele kontrowersji i chcę w końcu zobaczyć o co taki raban
Cytat:
ale poważnymi tytułami rzucacie.
szacunek

ja potop oglądałam bo mi się lektury czytać nie chciało.
jakoś nie lubię takich filmów.

Monka weź ubierz wielkie gacie i cie mąż nie będzie zaczepial
do spania w nich i w golfie i masz z głowy;-)
Nie lubisz? polskie filmy historyczne to moja miłość
Cytat:
Przestałam sie golić , powiedziałam ze w jego urodziny dopiero ogole . Nie ruszy .
Dzisiaj kupił, az 3 pianki do golenia
no nie mów że bobra hodujesz uważaj na odstrzały
Cytat:
Libra - chodziło o to ze akurat na tej kwestii ryczysz.
aaaa ,no jakos mnie to wzrusza jak Oleńka mu wybacza
Cytat:
W lutym praktycznie końcówka . Strach pierdziec, jeszcze jakas iskra bedzie i wszystko pójdzie z dymem
wariatka
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja tylko dzieciakom do 10 roku zycia
ja tylko swoim

Bao ,może to od zęboli ta gorączka i przez to pewnie jeść też nie chce

Megi

Kinqua a Ty się czasami nie zaziębiłaś? masz to tylko na udach ,tyłku czy gdzieś jeszcze?
Bo tak myślę ,ja miałam kiedyś krew przeziębioną ,przynajmnije tak mi lekarka powiedziała i wyłaziło mi coś takiego jak wrzody ,głównie na nogach właśnie na udach ,na tyłku, koło bożeny , no masakra to była ,bolało jak ch.u.j i do teraz mam blizny na nogach pamiętam że bardzo długo tego wyleczyć nie mogłam ,też antybiotyk ale jaki to nie pamiętam.
Określisz to bardziej jak pęcherze po oparzeniu czy bardziej jak takie ropne pryszcze?

Upiekłam wczoraj mój piernik staropolski w 4 plackach niech leży,przełożę marcepanem ,kajmakiem i powidłami na wierzch albo czekolada albo lukier.
Dzisiaj chyba zrobię pierniczki choinkowe.
U mojego młodego w klasie chyba jednak wigilię będą robić ale sami bez wychowawcy ,oby to chamstwo do niego nie wróciło kiedy
Jak to mówią co zasiejesz to po trzykroć zbierzesz

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Wiecie co , zdałam sobie sprawe, ze jako mama chłopaków nigdy im nie mówiłam, zeby w miejscu publicznym nie siadli na toaletę. Tak mnie wczoraj naszło przez te psychole na dupie, który młody kiedys miał i prawdopodobnie zaraził sie w szkole podczas siadania. na toalecie.
Jak jest u was ? Mówicie dziewczynkom zeby np papier kładły na sedes? Czy to jeszcze za wcześnie ? Dzieciaki nie skumaja.

U mnie dziś owsianka Mikołaja na śniadanie , ale tylko dla małego bo młody nie ruszy. Na szczęście mały zjadł ne ne ne
ja młodemu mówiłam żeby nigdy nigdzie nie siadał ,ale małemu na razie nie ,podejrzewam że nie będzie wiedział jak ma na małysza robić nie będzie umiał zresztą on ciągle powtarza że w przedszkolu to tylko siku robi więc na razie spokój.
Wiem że są w aptekach takie nakładki na sedes jednorazowe ,muszę popytać i kupię w razie w bo może się okaże że będzie potrzebna nie akurat w przedszkolu ale np. w markecie ,mu się zachce a tam to dopiero wylęgarnia.

mój nie chce jeść owsianki ,je ale pod przymusem
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 09:14   #255
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Pop do Twojej listy prezentów to mogłabym dostać :
kozaczki na wysokim obcasie z brązowej skórki (tzn ja wybieram ktoś płaci), lekką i ciepłą kurtkę,
o właśnie! Ktoś może polecić jakąś ciepłą-sportową kurtkę za rozsądną cenę? Nic mi się w sklepach nie podoba. Wczoraj szukałam też jakiejś bluzki na Wigilię i kurde jakaś nienormalna jestem-nic mi się nie podoba, nic na mnie dobrze nie wygląda-w swetrze pójdę

Cytat:
Iza oj ja to samo,nie cierpię smrodu fajek bleee
jak przyjeżdżamy od teściowej to od razu wszystkie rzeczy co mamy na sobie do pralki i jak najszybciej pod prysznic bo najgorzej to włosy śmierdzą ,masakra jakaś
mam to samo po powrocie od nie-teściów

w windzie na szczęscie mamy wiatreczek więc da się przeżyć

Macie jakąś fajną miejscówkę na wyjazd feriowy? Mogą być góry ale niekoniecznie-jakieś fajne miejsce zimowe dla dzieciaka?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 09:16   #256
monka23
Zakorzenienie

LIBRA nie na bani nie, ale ja duzo filmów oglądałam jeden za drugim, w kuchni, pod prysznicem, przed spaniem i nie pamietam większości tylko kojarze, coś świta.

Nie czytałam artykułu, ale chyba owocami morza :kwaśne: przebili inne europejskie kraje , pod względem zdrowotnosci.

Nie wiem co to za piosenka, normalnie migali, może tak jak mówisz. A ta babeczka cały czas migala.
U nas w szkole dzieci sa uczone miganiu, tych podstawowych .

Nom bobra bede mieć , powiedziałam tz- towi ze na jego urodziny zgole i dostanie karnet na 40 numerków , które musi w dniu urodzić zużyć , jak nie zużyte to prezentu nie bedzie . Muszce wyczaic w sex "szopie" jakieś karnety . padnę jak mu to wrecze , jego mina bezcenna . Odechce mu sie do kolejnych urodzin .
Chodzi i mi truje ze nie da rady

Kobieto , u nas jest magiczna owsianka Mikołaja , nie ma ze nie dobra mały zajada , a co

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 09:19
Stary 2013-12-17, 09:26   #257
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
o właśnie! Ktoś może polecić jakąś ciepłą-sportową kurtkę za rozsądną cenę? Nic mi się w sklepach nie podoba. Wczoraj szukałam też jakiejś bluzki na Wigilię i kurde jakaś nienormalna jestem-nic mi się nie podoba, nic na mnie dobrze nie wygląda-w swetrze pójdę

mam to samo po powrocie od nie-teściów

w windzie na szczęscie mamy wiatreczek więc da się przeżyć

Macie jakąś fajną miejscówkę na wyjazd feriowy? Mogą być góry ale niekoniecznie-jakieś fajne miejsce zimowe dla dzieciaka?
no skąd ja to znam
miejsca na ferie nie znam
Cytat:
LIBRA nie na bani nie, ale ja duzo filmów oglądałam jeden za drugim, w kuchni, pod prysznicem, przed spaniem i nie pamietam większości tylko kojarze, coś świta.

Nie czytałam artykułu, ale chyba owocami morza :kwaśne: przebili inne europejskie kraje , pod względem zdrowotnosci.

Nie wiem co to za piosenka, normalnie migali, może tak jak mówisz. A ta babeczka cały czas migala.

Nom bobra bede mieć , powiedziałam tz- towi ze na jego urodziny zgole i dostanie karnet na 40 numerków , które musi w dniu urodzić zużyć , jak nie zużyte to prezentu nie bedzie . Muszce wyczaic w sex "szopie" jakieś karnety . padnę jak mu to wrecze , jego mina bezcenna . Odechce mu sie do kolejnych urodzin .

Kobieto , u nas jest magiczna owsianka Mikołaja , nie ma ze nie dobra mały zajada , a co
w sumie fajnie że uczą migać bo będą mogli się dogadać w razie czego

Może też spróbuję wcisnąć kit z magiczną owsianką

jak będziesz staremu takie num ery robiła,to Cię w kosmos wyśle i sój prezent wymarzony będziesz miała

Idę biegać
Stary 2013-12-17, 09:27   #258
monka23
Zakorzenienie

Pamiętasz Libra jak ci pisałam ze tz kapustę robi i nie wiem jak sie nazywa.
My jak króliki , zielsko jemy

A ja Bujam na świąteczne zakupy , ide sie szykować bo mnie zara pogoni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (168,9 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 09:29
Stary 2013-12-17, 09:54   #259
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
I jeszcze te wyjścia do przedszkola - ja nie mam w ogóle z kim zostawić małej, a w sekrecie powiem, że dotąd nawet nikt prócz mnie nie zmieniał jej pieluchy... także widać, ile mam pomocy jakiejkolwiek
megi,...oh megi..... chciałam napisać to samo co Popik
Idą święta.. życzę ci aby dla dzieci Twoich usmiech gościł na twarzy.. chodź wiem jaka jesteś "wściekła".. ale to chyba mało powiedziane...;

Cytat:
Megi- smutno mi sie zrobiło jak przeczytałam to co napisałas. Naprawdę nie rozumiem dlaczego dziewczyny Takie jak Ty wiążą sie z facetami typu Twojego Tz. Nie pojmuję tego.
Dodatkowo nie pojmuję podejścia Twoich teściów.
ja to samo pytanie miałam napisać.. ehhhhhhhhh. ten typ sie nie zmieni prawdopodobnie nigdy na dłużej....
Cytat:
tak sie zastanawiam czy moj przebierały dziewczynkę , pare razy wspominał, ze dziewczynki przebierać nie bedzie , ciekawe jak byłoby w rzeczywistości.
a mój T. ostatnio jak o lokatorze w brzuszku rozmawialiśmy że może sieokaże iż synek.. -ale i tak tylko miła niespodzianka bo dla nas bez różnicy... to POWIEDZIAŁ.. jakkolwiek to teraz zabrzmi " ja wolę dziewczynki".. i sam się zaczął śmiać.. do dziś Michalinę kapie więcej niż ja.. teraz prawie znów cały czas bo mnie strasznie wysadziło...

a propo wysadzenia.. jestem przerażona wielkością brzucha....taki brzuch jak teraz miałam 5-6 miesiąc a nie 4 jak teraz!!!!!
Dlaczego jedne nosza w sobie a u mnie wszystko wychodzi do przodu.... ;/

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 10:04   #260
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
BAO Zdrowka dla małej.
Ja pewnie juz tego samego dnia gdzies poszłabym, choćby na pogotowie jak nie ma gdzi iść. Ewidentnie ja bolało , bidula mała.

MEGI tak sie zastanawiam czy moj przebierały dziewczynkę , pare razy wspominał, ze dziewczynki przebierać nie bedzie , ciekawe jak byłoby w rzeczywistości.

POP pewnie łodygę ma duża i dlatego ( traktuj to z przymrużeniem oka)

Moja wie, że absolutnie w marketach nie może dotykać klapy ani nic, ja jej pomagam póki mała, potem będziemy się martwić
ona już wie który kibelek może dotykać

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:

40 w jeden dzień, to ci się dopiero ta mała zapali

wariatka, no wariatka

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
a może to była taka piosenka z miganiem , że się pokazuje czy tak normalnie migała

Francja a co oni takiego lepszego od nas mają chyba że naszą kapuchę wzięli za ciężkostrawną

No nie mów że na pokłosiu też na bani byłaś tak o tych braciach ,film wzbudził wiele kontrowersji i chcę w końcu zobaczyć o co taki raban

Nie lubisz? polskie filmy historyczne to moja miłość

no nie mów że bobra hodujesz uważaj na odstrzały

aaaa ,no jakos mnie to wzrusza jak Oleńka mu wybacza

wariatka

ja tylko swoim

Bao ,może to od zęboli ta gorączka i przez to pewnie jeść też nie chce

Megi

Kinqua a Ty się czasami nie zaziębiłaś? masz to tylko na udach ,tyłku czy gdzieś jeszcze?
Bo tak myślę ,ja miałam kiedyś krew przeziębioną ,przynajmnije tak mi lekarka powiedziała i wyłaziło mi coś takiego jak wrzody ,głównie na nogach właśnie na udach ,na tyłku, koło bożeny , no masakra to była ,bolało jak ch.u.j i do teraz mam blizny na nogach pamiętam że bardzo długo tego wyleczyć nie mogłam ,też antybiotyk ale jaki to nie pamiętam.
Określisz to bardziej jak pęcherze po oparzeniu czy bardziej jak takie ropne pryszcze?

Upiekłam wczoraj mój piernik staropolski w 4 plackach niech leży,przełożę marcepanem ,kajmakiem i powidłami na wierzch albo czekolada albo lukier.
Dzisiaj chyba zrobię pierniczki choinkowe.
U mojego młodego w klasie chyba jednak wigilię będą robić ale sami bez wychowawcy ,oby to chamstwo do niego nie wróciło kiedy
Jak to mówią co zasiejesz to po trzykroć zbierzesz

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ja młodemu mówiłam żeby nigdy nigdzie nie siadał ,ale małemu na razie nie ,podejrzewam że nie będzie wiedział jak ma na małysza robić nie będzie umiał zresztą on ciągle powtarza że w przedszkolu to tylko siku robi więc na razie spokój.
Wiem że są w aptekach takie nakładki na sedes jednorazowe ,muszę popytać i kupię w razie w bo może się okaże że będzie potrzebna nie akurat w przedszkolu ale np. w markecie ,mu się zachce a tam to dopiero wylęgarnia.

mój nie chce jeść owsianki ,je ale pod przymusem
niestety nie lubię
Stary 2013-12-17, 10:18   #261
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Sara Gratulacje Do sierpnia to jeszcze kawał czasu
My z niemowlakami na wesela chodziliśmy, innego wyjścia nie miałam, tylko wracaliśmy do 22 do domu. Ale zawsze coś.

Monka ale fajny pomysł na te karnety :P mój by nie wykorzystał za nic w świecie, nawet na 4 miał by za mało czasu

Madziwnia mi brzuch późno się pokazywał przy ciążach ale ja mam 178 wzrostu a co za tym idzie dość długi tułów, praktycznie do 6 mc mogłabym nikomu nawet tz nie mówić to by się nie skapneli. Dopiero około 28tc zaczynałam puchnąć.

Ja dzisiaj na obiad znowu tylko barszczyk z paczki, normalnie na święta tego barszczyku nie ruszę :P

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 10:40   #262
monka23
Zakorzenienie

MADZIWNIA przy drugiej bardziej wysadza
Moja koleżanka która ma córę, kiedys powiedziała ze chłopaka brzydzilaby sie przebrać, to jej powiedzialammze poczekamy jak chłopaka urodzi . Nie ma takiego czegoś, dziecko to dziecko automatycznie człowiek zapomina o jakimkolwiek obrzydzeniu czy niechęci. To wszystko jest w głowie

MADZIA jaki barszczyk konkretnie? Poka. Uwielbiam z czosnkiem , te szybko robki zalewane tez lubię i czasem sobie robię plus czosnek . Mniam. Ale ze sama wodę pijesz w kubku ? I to obiad ? Nie załamuj mnie - proszę !!!!!!!

Kolega mi doradził żebym na kości wołowej robiła i dodaje ten koncentrat w słoiku . Mega pycha.
Stary 2013-12-17, 10:42   #263
Kinqaa
Zakorzenienie

Kupiłam kartki świąteczne, zaraz idę odebrać młodą to poproszę o listę dzieci z imionami. Ehh :P

Cytat:
ul:
Nie wiem, chyba zdrowa jestem...
Mam je w jednym miejscu, na wewnętrznej stronie uda, zawsze po lewej stronie i blisko mojego intymnego miejsca... w każdym razie rosną obok siebie, a ja tam mam rozstępy po ciąży i NA nich właśnie to rośnie. Ale chyba nie ma związku z tym...
Pójdę do lekarza pewnie, ale po świętach
Bardziej to są takie kulki jakby normalne pryszcze, które nie da się wycisnąć, bo mają w sobie wodę. Ja raz przebiłam to krew poleciała albo sama woda... ale już nie przebijam, bo jest wtedy gorzej.
Pęcherze po oparzeniu inaczej wyglądają niż to

Cytat:

Uważaj,bo zażyczy sobie 40 razy blowjob'a

Cytat:

O ja nie jem takiej. Podziwiam

you have lost a diamond

Stary 2013-12-17, 11:22   #264
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Ja dodatkowo mam skrzywienie kręgosłupa i dośc mocno wygiety jest w S.
nawet nie w ciazy mam brzuch z przodu dupę z tyłu :d.. wiec teraz ciązowy to porażka..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 11:34   #265
monka23
Zakorzenienie

KINQA nie pomyślałam
Ale nie nie, karneciki na numerek bedą.
A dwa to ja mam ruchoma żuchwę, długotrwałe otwarcie japy grozi jej wykrzywieniem .
Dentysta kazał mi przy ziewaniu dotykać językiem podniebienia i nie wydziwiac z ruchami na prawo lewo szeroko
Stary 2013-12-17, 11:53   #266
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

a mnie wyraźnego zdjęcia się nie dało
wygląda mi to na kapustę chińską ,nie mylić z pekińską bo to inna
Cytat:
Kupiłam kartki świąteczne, zaraz idę odebrać młodą to poproszę o listę dzieci z imionami. Ehh :P

Nie wiem, chyba zdrowa jestem...
Mam je w jednym miejscu, na wewnętrznej stronie uda, zawsze po lewej stronie i blisko mojego intymnego miejsca... w każdym razie rosną obok siebie, a ja tam mam rozstępy po ciąży i NA nich właśnie to rośnie. Ale chyba nie ma związku z tym...
Pójdę do lekarza pewnie, ale po świętach
Bardziej to są takie kulki jakby normalne pryszcze, które nie da się wycisnąć, bo mają w sobie wodę. Ja raz przebiłam to krew poleciała albo sama woda... ale już nie przebijam, bo jest wtedy gorzej.
Pęcherze po oparzeniu inaczej wyglądają niż to

Uważaj,bo zażyczy sobie 40 razy blowjob'a

O ja nie jem takiej. Podziwiam
no to nie to na pewno nie to co pisałam ,ale dziwne że lekarz nie wie co to
Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Ja dodatkowo mam skrzywienie kręgosłupa i dośc mocno wygiety jest w S.
nawet nie w ciazy mam brzuch z przodu dupę z tyłu :d.. wiec teraz ciązowy to porażka..
to tak jak ja to się chyba skolioza nazywa ,w ciąży też byłam wywalona jak czołg ,masakra i chyba w ciąży pogłębiła mi się ta wada

Cytat:
KINQA nie pomyślałam
Ale nie nie, karneciki na numerek bedą.
A dwa to ja mam ruchoma żuchwę, długotrwałe otwarcie japy grozi jej wykrzywieniem .
Dentysta kazał mi przy ziewaniu dotykać językiem podniebienia i nie wydziwiac z ruchami na prawo lewo szeroko
oj też coś takiego mam ,nie mogę ziewac na maksa i jak otwieram szeroko japę to mi coś przeskakuje z boku a szczęki sztucznej jeszcze nie mam
Stary 2013-12-17, 12:31   #267
Kinqaa
Zakorzenienie

Wypisałam 30 pocztówek i padam na ryjek lekko
A kleju ile się nalizałam

libra bo ja byłam u tutejszego seksuologa bardziej , bo się bałam do rodzinnego iść. I powiedziała,że na pewno nie na tle seksualnym jest ten problem, a dermatologiczny.

you have lost a diamond

Stary 2013-12-17, 13:10   #268
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Właśnie wróciłyśmy od lekarza - isia ma anginę ropną ja to jednak powinnam być lekarzem a nie nlem...dobrze sprawdziłam, ze gardło aż bordowe było, a dzisiaj u lekarza już ma naloty białe temp. do 37,5 na szczęście dochodzi tylko, ale i tak mam jej dawać co 8 h ibum. Osłuchowo czysta, bo przecież nic innego jej nie dolega Antybiotyk mi przepisała taki co go w żadnej aptece nie mogłam dostać - bo duża butelka, a mają wszędzie małe i by mi brakło, więc w ostatniej aptece wzięła zamiennik - wercef - kubuś go miał raz jak był mały ale tylko go rozrobiłam bo i tak nie brał. Udało mi się jej podać te 4 ml, ibum też jej dała i właśnie zasnęła. Mleka już mi nie wypiła teraz, w ogóle nie bardzo chce pić, bo ją boli, ale z kolei opiekunce kasze zjadła całą i obiadek teżehhhh oszaleć idzie.

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-17, 14:16   #269
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

libra bo ja byłam u tutejszego seksuologa bardziej , bo się bałam do rodzinnego iść. I powiedziała,że na pewno nie na tle seksualnym jest ten problem, a dermatologiczny.
dobrze że się nie nawąchałaś

To idź do dermatologa ,nie czekaj
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłyśmy od lekarza - isia ma anginę ropną ja to jednak powinnam być lekarzem a nie nlem...dobrze sprawdziłam, ze gardło aż bordowe było, a dzisiaj u lekarza już ma naloty białe temp. do 37,5 na szczęście dochodzi tylko, ale i tak mam jej dawać co 8 h ibum. Osłuchowo czysta, bo przecież nic innego jej nie dolega Antybiotyk mi przepisała taki co go w żadnej aptece nie mogłam dostać - bo duża butelka, a mają wszędzie małe i by mi brakło, więc w ostatniej aptece wzięła zamiennik - wercef - kubuś go miał raz jak był mały ale tylko go rozrobiłam bo i tak nie brał. Udało mi się jej podać te 4 ml, ibum też jej dała i właśnie zasnęła. Mleka już mi nie wypiła teraz, w ogóle nie bardzo chce pić, bo ją boli, ale z kolei opiekunce kasze zjadła całą i obiadek teżehhhh oszaleć idzie.
Niestety przy chorujących dzieciach to się dużo można nauczyć , współczuję choroby ,ja też daje na gorączkę nawet jak stan podgorączkowy jest ,nie czekam aż będzie 38.
Zdrówka życzę

U nas katar jakby się cofnął ,powiem wam że psikam małemu nos tym mucofluid (Asiulek też wspominała że Werci tym psika) i to bardzo dobre jest ,chociaż śmierdzi blee sobie też pryskałam i nie zalega ta wydzielina w nosie dzięki temu ,ale nie wiem czy to jest na receptę czy nie.

Asiulek jak Wercia ?
Stary 2013-12-17, 14:25   #270
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
, do pl lizalas ? Tfu wysylalas tyle kartek ?

LIBRA to nie chińska , ona inaczej wyglada.
A normalnie możesz tak żuchwa na prawo i lewo wywijac ?
Unikaj tego jakby co.
Ja normalnie ziewam , na maxa , dlatego mam językiem to podniebienne dotykać, zeby mi z zawiasow nie wyleciała.

BAO dobrze ze lek podany, bedzie juz tylko lepiej.

Nabiegalam sie za prezentem dla młodego, stres bo wykupili. Znalazłam dobry zasięg i na ebayu szybko kupiłam

http://www.ebay.co.uk/bhp/2-in-1-globe .
Chciał jeszcze takie planety lampa , i na kabelkach kilka planet połączone, ale nie kupuje i nie bede sufitu dziurawic . Mam jeszcze dla niego magnesy ta grę i hodowle kryształów. Dla małego tez 3 . Maja po równo.

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2013-12-17 o 14:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości