|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze nie wyciskasz. Tak jak orasz ziemie tak przeoraj chłopa . Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 00:45 |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Spal na plecach, przewrocilam na bok i ...cisza
Nie obserwowalam tego po goleniu (myśli). Idę spać. Naspamowalam o swoich friendach złośliwych Mam nadzieję, że nikt tego rano pdzy śniadaniu nie będzie czytał
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- ja gdyby nie to że leże też bym padla:-P ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- to zwróc uwagę., dobranoc |
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko dzieciakom do 10 roku zycia
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty sie nie śmiej Tak sie fajnie o nich pisze, ze aż ich polubiłam ( oczywiście na twojej Żarty żartami, dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 01:56 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- ja robie w zwyklej szklance
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że Ci przykro, że wściekłą jesteś o tego Mikołaja i teatrzyk, ale zdrowie Werci najważniejsze lepiej jej nie posyłaj z tym uchem nawet na chwilęU nas też się coś psuje. Moja Isieńka od niedzieli wieczora coś miała taki lekki stan podgorączkowy, dałam w niedziele przed snem ibum i było ok, choć na noc kaszy nie chciała już zjeść, a w nocy wydoiła 3 flachy mleka! Wczoraj z jedzeniem kiepsko - kaszy tacie rano kilka łyżek, rosołu to jej za chiny dać nie mógł, moja mama z pracy przyleciała i razem jakoś jej wcisnęli pół miski...wcisnęli bo karmieniem tego nazwać się nie da. Potem tacie wypiła ledwo 60 ml mleka i poszłą spać, jak wstała to mi nie chciała owoców zjeść, ani łyżeczki, tż jadł rosół to zjadła od niego tak z półtorej chochelki, ale same kluski i zupa, bez mięska i warzyw (bo ja jej wszystko ugniatam). Na noc kaszy nie ruszyła. Po pracy dałam jej ibum bo się robiła cieplejsza, no i maruder niesamowity, non stop na rękach a jak nie to ryk wrzask jakby ją obdzierali! wieczorem jej zajrzałam metodą lekarksą w gardło i jest bardzo zaognione a jeszcze w niedzielę nie było W nocy o 1ej jej dałam ibum bo już była nie ciepła a gorąca dzisiaj idę z nią do lekarza, ale dopiero po szkole niestety l4 odpada bo mam wigilię klasową i rozliczone godziny do końca tyg już, wiec chyba by mnie sekretarka zabiła...wyobraźcie sobie jaka na szpilach będę siedzieć Rano jej podam ibum, zostawię tez czopki, w razie czego opiekunka jej poda czopek bez problemu. Jak wrócę to pojedziemy do przychodni. Wczoraj nie mogliśmy się dodzwonić do lekarza prywatnego co do Kubusia wzywamy czasem i miał non stop wył. tel, Nie mam do kogo iść prywatnie, reszta to dziady co tylko kasę zdzierają a zero konkretnej porady i musze do tej co zapisana jest mała a jeszcze na noc jej tantum psikłam. Oby się obeszło bez antybiotyku....Ona w zeszłym tyg miała kaszel 2 dniowy co przeszedł po 2 inhalacjach, katarek ma na wykończeniu już....innych objawów brak. Do tego żeby jej idą na potęgę - raz że wychodzi dalej już ta jedna 4 przebita to i pozostałę 4ki też się pchają a nie mogą się przebić. Już w niedzielę obstawiałam żeby bardziej, bo gardło miałą czyste a tu wczoraj gardło już czerwone ehhh oby jej przeszło bo święta za pasem jak mi kubuś coś podłapie to chyba w łeb se palnę
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - spóźnione, ale bardzo, bardzo serdeczne życzenia dla Oliwki - obyś Słoneczko poczuła, że jedzenie to rozkosz, byś wiedziała, że możesz zdobyć cały świat i że mieć 4 lata to cudowna sprawa
I jeszcze te wyjścia do przedszkola - ja nie mam w ogóle z kim zostawić małej, a w sekrecie powiem, że dotąd nawet nikt prócz mnie nie zmieniał jej pieluchy... także widać, ile mam pomocy jakiejkolwiek Sara - ogromne gratulacje! Ja to wiem, jak można zaliczyć wpadkę I też swoje przepłakałam swego czasu i żałowałam tego, co mnie ominie i... wyszło na to, że jakiś anioł nade mną czuwał, to co mnie ominęło, wyszło mi na zdrowie, a koło mnie właśnie siedzi mój cud - sama słodycz. I nie powiem, czasem jest ciężko, ale jesteście z tż razem i będzie dobrze. Po przeczytaniu o Sarze, już nie pamiętam reszty. Ożesz w mordę - ale niespodziewajka.
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Megi- smutno mi sie zrobiło jak przeczytałam to co napisałas. Naprawdę nie rozumiem dlaczego dziewczyny Takie jak Ty wiążą sie z facetami typu Twojego Tz. Nie pojmuję tego.
Dodatkowo nie pojmuję podejścia Twoich teściów.
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
BAO Zdrowka dla małej.
Ja pewnie juz tego samego dnia gdzies poszłabym, choćby na pogotowie jak nie ma gdzi iść. Ewidentnie ja bolało , bidula mała. MEGI tak sie zastanawiam czy moj przebierały dziewczynkę , pare razy wspominał, ze dziewczynki przebierać nie bedzie , ciekawe jak byłoby w rzeczywistości. POP pewnie łodygę ma duża i dlatego ( traktuj to z przymrużeniem oka) Wiecie co , zdałam sobie sprawe, ze jako mama chłopaków nigdy im nie mówiłam, zeby w miejscu publicznym nie siadli na toaletę. Tak mnie wczoraj naszło przez te psychole na dupie, który młody kiedys miał i prawdopodobnie zaraził sie w szkole podczas siadania. na toalecie.Jak jest u was ? Mówicie dziewczynkom zeby np papier kładły na sedes? Czy to jeszcze za wcześnie ? Dzieciaki nie skumaja. ![]() Moj młody juz duży to muszę mu powiedzieć. Ocknelam sie w porę ![]() U mnie dziś owsianka Mikołaja na śniadanie , ale tylko dla małego bo młody nie ruszy. Na szczęście mały zjadł ne ne ne Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:02 |
|
|
|
#254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Francja a co oni takiego lepszego od nas mają chyba że naszą kapuchę wzięli za ciężkostrawną No nie mów że na pokłosiu też na bani byłaś Cytat:
Cytat:
aaaa ,no jakos mnie to wzrusza jak Oleńka mu wybacza ![]() Cytat:
wariatka ja tylko swoim Bao ,może to od zęboli ta gorączka i przez to pewnie jeść też nie chce Megi ![]() Kinqua a Ty się czasami nie zaziębiłaś? masz to tylko na udach ,tyłku czy gdzieś jeszcze? Bo tak myślę ,ja miałam kiedyś krew przeziębioną ,przynajmnije tak mi lekarka powiedziała i wyłaziło mi coś takiego jak wrzody ,głównie na nogach właśnie na udach ,na tyłku, koło bożeny , no masakra to była ,bolało jak ch.u.j i do teraz mam blizny na nogach pamiętam że bardzo długo tego wyleczyć nie mogłam ,też antybiotyk ale jaki to nie pamiętam.Określisz to bardziej jak pęcherze po oparzeniu czy bardziej jak takie ropne pryszcze? Upiekłam wczoraj mój piernik staropolski w 4 plackach niech leży,przełożę marcepanem ,kajmakiem i powidłami na wierzch albo czekolada albo lukier. Dzisiaj chyba zrobię pierniczki choinkowe. U mojego młodego w klasie chyba jednak wigilię będą robić ale sami bez wychowawcy ,oby to chamstwo do niego nie wróciło kiedy Jak to mówią co zasiejesz to po trzykroć zbierzesz ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
nie będzie umiał zresztą on ciągle powtarza że w przedszkolu to tylko siku robi więc na razie spokój.Wiem że są w aptekach takie nakładki na sedes jednorazowe ,muszę popytać i kupię w razie w bo może się okaże że będzie potrzebna nie akurat w przedszkolu ale np. w markecie ,mu się zachce a tam to dopiero wylęgarnia. mój nie chce jeść owsianki ,je ale pod przymusem |
|||||
|
|
|
#255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w windzie na szczęscie mamy wiatreczek więc da się przeżyć Macie jakąś fajną miejscówkę na wyjazd feriowy? Mogą być góry ale niekoniecznie-jakieś fajne miejsce zimowe dla dzieciaka?
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
LIBRA nie na bani nie, ale ja duzo filmów oglądałam jeden za drugim, w kuchni, pod prysznicem, przed spaniem i nie pamietam większości tylko kojarze, coś świta.
Nie czytałam artykułu, ale chyba owocami morza :kwaśne: przebili inne europejskie kraje , pod względem zdrowotnosci. Nie wiem co to za piosenka, normalnie migali, może tak jak mówisz. A ta babeczka cały czas migala. U nas w szkole dzieci sa uczone miganiu, tych podstawowych . Nom bobra bede mieć , powiedziałam tz- towi ze na jego urodziny zgole i dostanie karnet na 40 numerków , które musi w dniu urodzić zużyć . Muszce wyczaic w sex "szopie" jakieś karnety . Chodzi i mi truje ze nie da rady Kobieto , u nas jest magiczna owsianka Mikołaja , nie ma ze nie dobra mały zajada , a co
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:19 |
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miejsca na ferie nie znam Cytat:
Może też spróbuję wcisnąć kit z magiczną owsianką ![]() jak będziesz staremu takie num ery robiła,to Cię w kosmos wyśle i sój prezent wymarzony będziesz miała ![]() Idę biegać |
||
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętasz Libra jak ci pisałam ze tz kapustę robi i nie wiem jak sie nazywa.
My jak króliki , zielsko jemy ![]() A ja Bujam na świąteczne zakupy , ide sie szykować bo mnie zara pogoni
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 10:29 |
|
|
|
#259 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam napisać to samo co PopikIdą święta.. życzę ci aby dla dzieci Twoich usmiech gościł na twarzy.. chodź wiem jaka jesteś "wściekła".. ale to chyba mało powiedziane... ;Cytat:
Cytat:
i sam się zaczął śmiać.. do dziś Michalinę kapie więcej niż ja.. teraz prawie znów cały czas bo mnie strasznie wysadziło...a propo wysadzenia.. jestem przerażona wielkością brzucha....taki brzuch jak teraz miałam 5-6 miesiąc a nie 4 jak teraz!!!!! Dlaczego jedne nosza w sobie a u mnie wszystko wychodzi do przodu.... ;/
|
|
|
#260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ona już wie który kibelek może dotykać ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() wariatka, no wariatka ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Sara Gratulacje
My z niemowlakami na wesela chodziliśmy, innego wyjścia nie miałam, tylko wracaliśmy do 22 do domu. Ale zawsze coś. Monka ale fajny pomysł na te karnety :P mój by nie wykorzystał za nic w świecie, nawet na 4 miał by za mało czasu ![]() Madziwnia mi brzuch późno się pokazywał przy ciążach ale ja mam 178 wzrostu a co za tym idzie dość długi tułów, praktycznie do 6 mc mogłabym nikomu nawet tz nie mówić to by się nie skapneli. Dopiero około 28tc zaczynałam puchnąć. Ja dzisiaj na obiad znowu tylko barszczyk z paczki, normalnie na święta tego barszczyku nie ruszę :P
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIWNIA przy drugiej bardziej wysadza
![]() Moja koleżanka która ma córę, kiedys powiedziała ze chłopaka brzydzilaby sie przebrać, to jej powiedzialammze poczekamy jak chłopaka urodzi . Nie ma takiego czegoś, dziecko to dziecko automatycznie człowiek zapomina o jakimkolwiek obrzydzeniu czy niechęci. To wszystko jest w głowie ![]() MADZIA jaki barszczyk konkretnie? Poka. Uwielbiam z czosnkiem , te szybko robki zalewane tez lubię i czasem sobie robię plus czosnek . Mniam. Ale ze sama wodę pijesz w kubku ? I to obiad ? Nie załamuj mnie - proszę !!!!!!! Kolega mi doradził żebym na kości wołowej robiła i dodaje ten koncentrat w słoiku . Mega pycha. |
|
|
|
#263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam kartki świąteczne, zaraz idę odebrać młodą to poproszę o listę dzieci z imionami. Ehh :P
Cytat:
Mam je w jednym miejscu, na wewnętrznej stronie uda, zawsze po lewej stronie i blisko mojego intymnego miejsca... w każdym razie rosną obok siebie, a ja tam mam rozstępy po ciąży i NA nich właśnie to rośnie. Ale chyba nie ma związku z tym... ![]() Pójdę do lekarza pewnie, ale po świętach Bardziej to są takie kulki jakby normalne pryszcze, które nie da się wycisnąć, bo mają w sobie wodę. Ja raz przebiłam to krew poleciała albo sama woda... ale już nie przebijam, bo jest wtedy gorzej. Pęcherze po oparzeniu inaczej wyglądają niż to Cytat:
Uważaj,bo zażyczy sobie 40 razy blowjob'a Cytat:
nie jem takiej. Podziwiam
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dodatkowo mam skrzywienie kręgosłupa i dośc mocno wygiety jest w S.
nawet nie w ciazy mam brzuch z przodu dupę z tyłu :d.. wiec teraz ciązowy to porażka..
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
KINQA
nie pomyślałam Ale nie nie, karneciki na numerek bedą. A dwa to ja mam ruchoma żuchwę, długotrwałe otwarcie japy grozi jej wykrzywieniem . Dentysta kazał mi przy ziewaniu dotykać językiem podniebienia i nie wydziwiac z ruchami na prawo lewo szeroko
|
|
|
|
#266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygląda mi to na kapustę chińską ,nie mylić z pekińską bo to inna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Wypisałam 30 pocztówek i padam na ryjek lekko
![]() A kleju ile się nalizałam ![]() libra bo ja byłam u tutejszego seksuologa bardziej , bo się bałam do rodzinnego iść. I powiedziała,że na pewno nie na tle seksualnym jest ten problem, a dermatologiczny.
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłyśmy od lekarza - isia ma anginę ropną
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To idź do dermatologa ,nie czekaj Cytat:
Zdrówka życzę U nas katar jakby się cofnął ,powiem wam że psikam małemu nos tym mucofluid (Asiulek też wspominała że Werci tym psika) i to bardzo dobre jest ,chociaż śmierdzi blee sobie też pryskałam i nie zalega ta wydzielina w nosie dzięki temu ,ale nie wiem czy to jest na receptę czy nie. Asiulek jak Wercia ? |
||
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, do pl lizalas ? Tfu wysylalas tyle kartek ? LIBRA to nie chińska , ona inaczej wyglada. A normalnie możesz tak żuchwa na prawo i lewo wywijac ? Unikaj tego jakby co. Ja normalnie ziewam , na maxa , dlatego mam językiem to podniebienne dotykać, zeby mi z zawiasow nie wyleciała. BAO dobrze ze lek podany, bedzie juz tylko lepiej. Nabiegalam sie za prezentem dla młodego, stres bo wykupili. Znalazłam dobry zasięg i na ebayu szybko kupiłam ![]() http://www.ebay.co.uk/bhp/2-in-1-globe . Chciał jeszcze takie planety lampa , i na kabelkach kilka planet połączone, ale nie kupuje i nie bede sufitu dziurawic . Mam jeszcze dla niego magnesy ta grę i hodowle kryształów. Dla małego tez 3 . Maja po równo. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2013-12-17 o 15:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

w szklance? Kubku ? I przykryć
. W plastikowym wydaje mi sie ze nie .
noce są najgorsze, placze, budzi sie co 30 minut, woła ciągle pić (gorączka)... masakra. Wczoraj byłam na pogotowiu bo od srody bez zmian. Dostała antybiotyk- zinnat 2 razy dziennie.
ja mam od środy urlop, miałam porobić w chałupie, pogotować a czeka mnie siedzenie z mała. W środe mają mikołaja, paczki, teatrzyk- od 14. Myślę, że jak się polepszy to tylko na to ja poślę...
lepiej jej nie posyłaj z tym uchem nawet na chwilę
jak nie ma gdzi iść. Ewidentnie ja bolało , bidula mała.
chyba że naszą kapuchę wzięli za ciężkostrawną