|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: " Nigella Gryzie " na TVN Style
Cytat:
, jaki ona miała cudny pierścionek. Od dawna takiego poszukuję i nic.
|
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, za każdym razem, kiedy jestem na jakiś zakupach, rozglądam się za czymś takim, niestety, do tej pory jeszcze nie znalazłam. Ale nie będę się poddawać
|
|
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
Jadłyście kiedyś ricottę? Trąci baranem lub kozą. Robię te placki ale z campiny. Jak mam lenia - nie ubijam piany. I jak zwykle na oko.
Najlepsza jest zasada: przepis do 5 składników. Jak ma powyżej 7 - nie rejestruję. Nigdy nie mam w domu powyżej 7 składników. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o przepis na lody truskawkowe Nigelli. Były one prezentowane początkiem stycznia. Będę bardzo wdzięczna
|
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Może masz przepis na lody truskawkowe. Będę bardzo wdzięczna za przesłanie mi go. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja pomogę
![]() 500 gr truskawek pokroić, zmiksowac z cukrem. Podgrzać z laską wanilli po 500 ml mleka i śmietany. Usunąć wanilię. Utrzeć 10 żółtek i 175 g cukru. Dodać mieszankę mleczną. Przelać do garnka i podgrzewać do zgestnienia, ciągle mieszając. Ostudzić. Do mieszanki mleczno- jajecznej dodać mus truskawkowy i sok z 1/2 cytryny. Przełożyć masę do formy i wstawić do zamrażalnika. Miksować co kilka godzin. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Jak rozumiem wyjmować z zamrażarki i masę miksować??
Wieszczka mądra, różdżce moc dawała, Czarowała wszędy zmysłów obłąkanie Złym niewiastom - rozkosz i radość. Edytowane przez Redwolfka Czas edycji: 2006-01-27 o 12:49 |
|
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
A w swoim ostatnim programie Niegella pokazywała takie fajne miarki. Mówiła, że to są amerykańskie miarki. Nie wiecie, czy coś takiego można kupić w Polsce?
Bardzo podobały mi się maliny w galaretce z wina Chardonnay. ciekawe, czy da się to wino zastąpić jakimś innym. Jak myślicie? |
|
|
|
|
#250 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrówka |
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
a ja zrobiłąm jej żeberka i mi nie smakowały
![]() może ja jestem dziwna, ale jednak chyba nigdy się nie przekonam do łączenia mięs z rzeczami słodkimi.. |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
mięso ze słodkościami jest pyszne - uwielbiam gulasz z indyka na słodko, czy boczek ze sliwkami i miodem, zreszta uwielbiam przeciwstawne smaki, lubie tez sąłetkę z kuskusem i kurczakiem i rodzynkami
mniamusne ![]() a ja teraz własnie robie nalesniki meksykańskie, ale to już wg własnego przepisu
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
no tak racja...sałatkę z kurczaka gotowanego na słodko to też z miłą chęcią pałaszuje...
Może po prostu jakoś mi te samżone nie podchodzą.. nie lubię też żadnych słodkich nadzień do indyka
|
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Kilkanaście przepisów Nigelli i indeks odcinków TvnStyle umieściła na swojej stronie!
http://tvnstyle.pl/1302079,1,0,13850,programy.html Co do utensylów Nigelii to zaczęto je sprzedawać w Warszawie w Red Onion. Zresztą na stonie Nigelli można je też kupić - przysyłają do Polski.
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Już parę dni temu podawałam ten adres
ale powtórzyć nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#259 |
|
Irenosława Pierwsza
|
kobietki, prosze podajcie dokładnie wszystkie składniki na marynate do tych zeberek z ostatniego odcinka
wiem ze : miód sos sojowy imbir dymka papryczka ale czy cóś jeszcze?
|
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze pamietam cynamon i taka przyprawe w ksztalcie gwiazdeczek - ale nie pamietam jak sie nazywa
|
|
|
|
|
#261 |
|
Irenosława Pierwsza
|
o tak był cynamon
![]() az mnie skreca na samą myśl o tych żeberkach, juz chciałabym je zrobić, ale nie mam wody, buuuu - gdzies rura pękła... dziękuje za odpowiedz |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy mi się wydaje czy zamiast na nowy odcineg Nigelli trafiam ciągle na stary- z tymi papryczkami i galaretka z wina. Nie powinni nadawac tego z figami i sałatką z kurczaka ?
Czy to moze dopiero w tą sobote będzie?
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba faktycznie nadają stary odcinek, bo nie było mnie tydzień, wróciłam i od razu do telewizora a tu to samo co w poprzednią sobotę.
Ta przyprawa w kształcie gwiazdek to anyż, był jeszcze ocet ryżowy i nie wiem czy nie oliwa. |
|
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do marynaty dodany byl jeszcze olej sezamowy, oliwa zwykla i chyba ocet ryzowy |
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
O rany, obejrzałam kilka odcinków - nie cierpię tych jej dań, jak widzę ile ona tego tłuszczu dodaje albo (o zgrozo!) barwniki do ciastek to mi się niedobrze robi
To ja już wolę Pascala
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, Pascal też tłuszczu nie żałuje!!!
Ja również nie jestem zwolenniczką barwników i tłustego jedzenia [np. odcinek o tych "śmieciach" typu smażone snicersy mi się nie podobał chyba jako jedyny], ale można jej dania przyrządzać po swojemu z mniejszą ilością tłuszczu lub bez, przecież to tylko inspiracja a nie ścisłe wytyczne! |
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
przepis na marynate do żeberek
ocet ryżowy 4 lyzki sos sojowy 3 łyżki olej sezamowy 1 łyzka olej zwykly 2 łyżki miód 4 łyżki (chociaz lała go na oko i mysle ze było go trochę więcej) cynamon 1 pokruszona laska anyżek kilka gwiazdek imbir dymki 4 papryczki chiki w talarkach 2 wymieszac skladniki i dodać żeberka, pozostawic na jakis czas, nastepnie piec ok. 1h 200 stopni przykryte folia, po godzinie odkryc folię polać jeszcze miodem i posypac przyprawami i zapiekac jeszcze 30 min. juz bez folii w temperaturze 230 stopni smacznego
|
|
|
|
|
#268 |
|
Irenosława Pierwsza
|
podziele sie wrażeniami, wczoraj upiekłam żeberka - rewelacja, tymbardziej ze nigdy nie robiłam mięsa na słodko
----------------------------------------------------------- nie trzymałam sie bardzo reguł i tak oto zamiast papryczki (nie miałam )dodałam sobie 2 zabki czosnku i przyprawe meksykańską cebulke dużo sosu sojowego duzo imbiru duzo miodu szczypte cynamonu zadnego oleju nie lałam, gdyz żeberka były ciut tłustawe, wiec same z siebie "puściły" sos anyzku tez nie miałam, więc nie dodałam zamiast octu ryzowego (brak) skropiłam sokiem z cytryny jesli nie macie papryczki, albo przypraw pikantnych, które zawierają chili - to koniecznir duuuzo pieprzu, smak słodko - pikantny jak dla mnie był rarytasem dla podniebienia, popity piwkiem Shin lub Gingers. |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałyście odcinek jak robiła skrzydełka z kurczaka i smarowała je czymś? szkoda że nie zapisalam co to bylo, moze wy wiecie?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
dla zainteresowanych--> mam odcinek Nigelli "Weekend" in english z włoskimi napisami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

Dziewczyny, żadna nie oglądała, czy nie było nic godnego uwagi?!
, jaki ona miała cudny pierścionek. Od dawna takiego poszukuję i nic.

Czy to moze dopiero w tą sobote będzie?