|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesuj± siê dermatologi± lub maj± problemy ze skór±. Masz tr±dzik lub atopowe zapalenie skóry? Do³±cz do nas, pomó¿ sobie i innym. |
Poka¿ wyniki sondy: Który waszym zdaniem kosmetyk jest najlepszy, da³ najlepsze efekty podczas kuracji? | |||
Nutricap |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 1,35% |
Silice |
14 | 4,71% |
Inneov gêsto¶æ w³osów |
19 | 6,40% |
Wax |
52 | 17,51% |
Skrzyp polny |
49 | 16,50% |
Rycyna (do wcierania) |
14 | 4,71% |
Vitapil |
27 | 9,09% |
Merz |
25 | 8,42% |
Inne |
93 | 31,31% |
G³osuj±cy: 297. Nie mo¿esz g³osowaæ w tej sondzie |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 289
|
Dot.: Straszne wypadanie w³osów
Nie wiem czy Wam pomogê, ale opiszê mój przypadek.
Jaki¶ czas temu te¿ zaczê³y mi bardzo wypadaæ w³osy, wczesniej podczas mycia w³osów i podczas ich rozczesywania wypada³o mi zaledwie kilka. Zastanawia³am siê co mo¿e byæ przyczyn±. Choroby tarczycy odpada³y. Stres, ca³e ¿ycie siê stresujê i nigdy nie wypada³y, wiêc stres te¿ odpada³. Dopiero gdzie¶ wyczyta³am, ¿e nieleczony ³upie¿ powoduje nasilone wypadanie w³osów i mo¿e prowadziæ do ³ysienia. No i tu by siê zgadza³o, bo mia³am ³upie¿, ale wcze¶niej bardzo mi nie przeszkadza³, bo g³owa mnie nie swêdzia³a i nic tym nie robi³am. Od kiedy pozby³am siê ³upie¿u w³osy przesta³y wypadaæ.
![]() |
#242 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 84
|
Mam ten sam problem + tr±dzik, który powróci³ po kilku latach.
W³osy wypadaj± strasznie, ju¿ siê nawet nie czesze. Wszystkie badania zrobione - hormony, nadnercza, tarczyca, glukoza, insulina, no wszystko co tylko mo¿liwe a wyniki - ok... ...powinnam siê cieszyæ jednak zaczynam ¶wirowaæ ![]() z w³osami coraz gorzej a ja siê coraz bardziej przez to siê stresuje i pogarszam swój stan - wiadomo jak stres wp³ywa na w³osy chyba zwariuje ![]() czuje siê jak królik do¶wiadczalny, rece pok³ute od pobierania krwi - zrosty w ¿y³ach, nic nie pomaga, pieniadze na lekarzy i leki uciekaj± jak w³osy z g³owy. wczoraj zrobi³am ost.badanie w kierunku choroby immunologicznej , dosta³am lek sterydowy i musze chodzic na mezoterapie skóry g³owy. To straszne, te¿ mam zakola i prze¶wity....i mysi ogon i trace nadzieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Cze¶æ Dziewczyny,
ja mam 30 lat i do czasu urodzenia dziecka nie mia³am problemów z w³osami. Po urodzeniu córeczki w³osy lecia³y mi z g³owy nawet gdy je lekko dotyka³am. Codziennie na poduszce znajdowa³am k³êbek sier¶ci ![]() pozdrowionka, Anika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
Hej! ja tez mam problem z wlosami,przetluszczaja sie na skorze glowy+³upie¿. Systematycznie w miare stosuje szampon head&shoulders do tego balsam seboradin niger i lotion. Mi to pomaga,hamuje wypadanie wlosow.Teraz wyszla nowa seria seboradin,szampon dla kobiet kuracja przeciw wypadaniu wlosow i seria dla mezczyzn hair protect man szampon i spray-polecam sprobowac bo to jest na przedwczesne wypadanie wlosow i przerzedzanie sie oraz przeciw powstawaniu zakoli. Na pewno tansze niz vichy itp no i skuteczne. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Dot.: wypadanie w³osów
Hej ,Hej
![]() Witajcie wszyscy! Mam problem taki jak Wy,tyle ¿e moje w³osy zaczynaj± coraz bardziej wypadaæ,nie wiem co robiæ???? Tyle ¿e u mnie jest wiekszy problem poniewa¿ chorujê,mam anemie(biore ¿elazo czasem) nadci¶nienie i arytmiê serca ( równie¿ na to biore leki) i przeciwbólowe od 4 lat(mia³am operacje kregoslupa). Jednak wcze¶niej by³o wszytko w miare tzn w "normie" Teraz jest tragicznie,jak myje w³osy to sa wszêdzie,nie wspominaj±c ju¿ o rozczesywaniu ich.Zawsze 2-3 grzebienie z samego czesania,a pózniej gdzie sie nie obruce tam sa moje w³osy.Mam je do ramion i przycinam ,stopniuje zeby sie wzmacnia³y ,a one nic,kiedy¶ nawet ¶cie³am ju¿ na krótko te¿ to nic nie da³o.Stosowa³am ju¿ szmpony i od¿ywki ze skrzypu i czarnej rzepy oraz szampony wzmacniajace w³osy,nie obci±¿aj±ce! Biorê tez witaminy wielosk³adnikowe typu centrum itd. Co robiæ,bo za chwilê bêdê ³ysa ( a myjê je co 2 dzieñ,czasem przetrzymuje je co 3 dni myje,tez nic nie daje) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
Hej.Nie wiem czy kto¶ juz o tym pisa³, ale po ampu³kach kerastasa nawilzaj±cych i regeneruj±cych(zielone i pomarañczowe), uzywane regularnie co dwa tyg w³osy naprawde nie¼le zaczê³y odrastaæ. Wydatek miesiêczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Dziêki wypróbujê na pewno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 822
|
Kerium przeciw wypadaniu w³osów p³yn - La roche potsay.... cena oko³o 120 z³ SUPER...
![]()
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
Przez rok walczy³am z wypadaj±cymi w³osami. Straci³am prawie wszystkie na zakolach, mój kucyk jest teraz bardzo cieniutki.
Próbowa³am wszystkiego, suplement Inneov, wszystkie produkty z serii Vichy, Piloxidil, loxon 2%, loxon 5%, szampony i ampu³ki Loreal, szampony Revlon, szampony i ampu³ki kerastase, domowe maseczeki. Robi³am wszystkie badania krwi, sprawdza³am tarczyce, hormony, usg tarczycy, kilka wizyt u dermatologów i innych specjalistów. Przez pó³ roku stosowa³am bardzo kosztown± mezoterapiê ig³ow± g³owy trzema ró¿nymi ¶rodkami (przez chwile siê polepszy³o ale pó¼niej problem powróci³). Odwiedzaj±c takie portale jak ten trafi³am na wypowied¼ o olejku SESA. Zaczê³am szukaæ innych opinii na polskich i zagranicznych forach. Okaza³o siê, ¿e produkt ten pomóg³ wielu osobom. Postanowi³am spróbowaæ. Po zu¿yciu jednej ma³ej buteleczki (90ml) w³osy przesta³y wypadaæ!!!! Co wiêcej na zakolach odrastaj± mi nowe w³osy i to bardzo bardzo szybko. Je¿eli która¶ z Was straci³a nadziejê na poprawê tak jak ja to polecam ten produkt! Jestem teraz najszczê¶liwsz± kobiet± na ziemi!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Je¿eli która¶ z Was chcê szybko zapu¶ciæ w³osy to równie¿ go polecam, w³osy rosn± 2,5cm miesiêcznie!!!! wklejam Wam dok³adny opis tego produktu: Olejek do w³osów Sesa Receptura olejku pochodzi ze starodawnych ajurwedyjskich pism. Sk³ada siê on z 18-tu bogatych w sk³adniki od¿ywcze zió³, 5 olejków doskonale nawil¿aj±cych w³osy i mleka. Ca³a receptura przygotowana zosta³a wed³ug procesu Kshir Pak Vidhi, w którym zbilansowana mieszanka zió³ po³±czona zostaje z mlekiem a nastêpnie aktywowana poprzez 5 olejków. Olejek jest bogaty w witaminy C i E. Jest to ¶rodek powstrzymuj±cy wypadanie w³osów, stymuluje wzrost gêstszych, zdrowych i d³ugich w³osów, eliminuje ³upie¿. Regularne u¿ywanie oleju powoduje ¿e w³osy staj± siê l¶ni±ce i zdrowe a cebulki doskonale od¿ywione. Sposób u¿ycia: Umyj w³osy, osusz je delikatnie rêcznikiem. Aplikuj olejek na skórê g³owy masuj±c delikatnie opuszkami palców (dobrze sprawdza siê aplikacja przy pomocy strzykawki, oczywi¶cie bez u¿ycia ig³y ![]() Inn± mo¿liwo¶ci± jest u¿ycie olejku na 2 godziny przed myciem. Olejek zmywa siê ³atwo i powinno wystarczyæ jednokrotne mycie szamponem. Olejek mo¿e mieæ w pokojowej temp. konsystencjê sta³± ale po delikatnym ogrzaniu pod strumieniem ciep³ej wody lub pod wp³ywem ciep³a r±k natychmiast siê rozpuszcza. Przechowywanie w ciep³ym pomieszczeniu bêdzie zapobiega³o ponownemu zastygniêciu. Chroniæ przed dostêpem ¶wiat³a. Olejek odpowiedni do wszelkiego rodzaju w³osów. Mo¿e byæ u¿ywany w okresie ci±¿y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 765
|
Witam. Ja w pewnym momencie te¿ panikowa³am ¿e bêdê ³ysa. Boa³am siê czesaæ bo codziennie szczotka pe³na w³osów by³a. W wannie po myciu, na pod³odze, na po¶cieli, ubraniach to samo. Wystarczy³o ¿e wchwycê kosmyk w³osów i przeci±gnê a na d³oni mi dwa zostawa³y w³osy
![]() Bez wiêkszych nadziei kupi³am Vitapil (Puritan's Pride). Nie mog³am braæ nic z wit A i D bo by³am na kuracji retinoidami. Szczerze polecam te tabletki. U mnie kuracja na 2 miesi±ce kosztuje 25z³ !! Po dwóch miesi±cach stosowania (ja np codziennie ze ¶niadaniem bra³am) efekt jest cudowny! £±cznie bra³am 3 miesi±ce i moje w³osy ju¿ tak nie wypadaj±. Generalnie wróci³o do stanu pierwotnego - bo wiadomo ze czasem jaki¶ tam w³os wypadnie. Nawet moja babcia poleca ![]() ![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 523
|
Mi zaczê³y wypadaæ w³osy tak mocno z miesi±c przed matura, teraz znowu zaczê³y mocno wypadaæ bo sesja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Przyczyn± mo¿e te¿ byæ z³a dieta, niedobór witamin, pierwiastków, np. ¿elazo?
Co do Vitapilu, nie ka¿demu pomaga. Pamiêtam, ¿e go stosowa³am jako¶ rok temu i nie by³o ¿adnych efektów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 7
|
Ja z problemem rzadkich w³osów borykam siê jako¶ od czasów gimnazjum. Nigdy nie by³y jakie¶ gêste, ale to, co mam na g³owie w tej chwili to jaki¶ koszmar. Od kilku lat (dos³ownie) chodzê w kucyku i praktycznie nigdy ich nie rozpuszczam. Nawet ¶piê maj±c zwi±zane w³osy. Poza tym s± zniszczone od stylizacji. ¦rednio co dwa dni katujê je ciep³ym powietrzem suszarki, piank±, ¿elem i lakierem, którym ju¿ siê duszê (ale jakby nie patrzeæ - jestem od tego uzale¿niona). To chore. Przez to straci³am pewno¶æ siebie, czujê siê nieatrakcyjna, choæ podobno jestem atrakcyjna (nawet pani dermatolog mi to ostatnio powiedzia³a). Czujê siê jak w jakiej¶ klatce. Nie wiem, zacznê próbowaæ wszystkiego po kolei, mo¿e znajdzie siê co¶, co mi pomo¿e. Jestem ju¿ na studiach, a to przecie¿ podobno taki wspania³y czas. Straci³am ju¿ kilka lat, nie chcê, ¿eby tak by³o dalej.
Pozdrawiam wszystkich borykaj±cych siê z tym problemem. Mo¿e jest jeszcze jaka¶ nadzieja... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 124
|
Mo¿e to stres, a mo¿e zbyt wysoka ilo¶æ androgenów: testosteronu i tym podobnych? To siê zdarza u wielu kobiet, a objawem jest miêdzy innymi wypadanie w³osów. Wystarczy ¿e pójdziecie do gina po skierowanie i siê zbadacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 20
|
mam ten sam problem... pi³am dro¿d¿e, jem witaminy, stosuje biovax... czy to, ¿e od³o¿y³am tabletki antykoncepcyjne ma jakis wp³yw?
![]() |
#256 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Na wypadanie w³osów dobrym zabiegiem jest mezoterapia, bo dostarcza potrzebnych substancji bezpo¶rednio do skóry g³owy. Nie pomo¿e w problemach o obliczu hormonalnym, ale w przypadku niedo¿ywienia w³osów daje rewelacyjne efekty przy zapobieganiu wypadaniu, a czasem nawet wp³ywa na ponowny ich odrost.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 3
|
Na wypadanie w³osów polecam koxidil, mo¿na zamówiæ np ze strony kosswell.com
dzia³a rewelacyjnie, wystarczy wetrzeæ we w³osy po umyciu a efekty widaæ ju¿ po krótkim stosowaniu. Mi bardzo pomóg³, a moje w³osy by³y cienkie i os³abione :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 859
|
Dok³adnie tak, ja ³yka³am wszystkie cuda po kolei, a okaza³o siê, ¿e mam za ma³o czerwonych krwinek, zaczê³am braæ ¿elazo i od tego czasu w³osy przesta³y wypadaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 037
|
Ja polecam tabletki Silica
![]() ![]() ![]()
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
po 5 miesi±cach walk± z wypadaj±cymi w³osami i czytaniem rozmaitych ksi±¿ek i forów mogê sie nareszcie wypowiedzieæ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Jak dla mnie kaspu³ki Oenobiol anti-chute s± niezast±pione. D³ugo bezskutecznie walczy³am z wypadaniem w³osów, co by³o spowodowane zaburzeniami hormonalnymi. W sumie jeszcze nie skoñczy³am ca³ek kuracji , a w³osy przesta³y mi ju¿ wypadaæ. Wiêc na wypadanie przez problemy z hormonami siê jak najbardziej sprawdza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Mój ch³opak te¿ ma z tym problem:/ s³ysza³ kto¶ mo¿e o terapii laserowej LLLT? Ponoæ pomaga. http://vivicomb.pl/czym-jest-vivicomb.html co o tym s±dziecie? Warto zainwestowaæ? Mój Maciej stosowa³ ró¿ne kremy/szampony niestety nie da³y efektów na d³u¿ej. Pewnie ³ysienie odizedziczy³ po tacie, który równie¿ w jego wieku mia³ ju¿ z tym problem. Jednak nie poddajemy siê i szukamy nowych rozwi±zañ.kto¶ mo¿e stosowa³ ju¿ tepariê laserow±? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 148
|
Mia³am do¶æ gêste w³osy wiêc nie przejmowa³am siê, ¿e wypada³y mi do¶æ licznie. Zostawa³y na szczotce, gumce w wannie. Lecz na szczê¶cie wreszcie siê ocknê³am i chcê co¶ z tym zrobiæ.
Jestem negatywnie nastawiona na te wszystkie „tabletki”. Mam wra¿enie, ¿e one pomog± na chwilê a pó¼niej mo¿e byæ jeszcze gorzej. I te ceny! Wyczyta³am m.in., ¿e w³osy potrzebuj± : witaminê B6, cynk, ¿elazo, magnez, witaminê A itd. Oraz, ¿e mo¿na piæ herbaty zio³owe ze skrzypu polnego, pokrzywy, pierwiosnka i krwawnika itd. Wiêc jak mam siê za to zabraæ? Mo¿e najpierw od tych herbatek? Tylko jak± t± mieszankê zió³ nam kupiæ? Jeszcze co¶ do³o¿yæ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 758
|
Cytat:
Mo¿esz sobie robiæ skrzypokrzywê i tak codziennie piæ. Tylko, ¿e wyp³ukuje ona magnez, wiêc powinna¶ go dostarczaæ- czy to suplement magne b6, czy w pokarmie. Mo¿esz od wewn±trz jeszcze zacz±æ piæ dro¿d¿e,w koñcu to ca³y zestaw witamin w grupy B. No i zewnêtrznie co¶ stosowaæ, a przede wszystkim zdiagnozowaæ przyczynê, by móc z tym skutecznie walczyæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Mam dok³adnie taki sam problem z ch³opakiem i znalaz³am w³a¶nie na stronce grzebieñ laserowy, mo¿na go tutaj znale¼æ http://vivicomb.pl/ . Moje pytanie jest takie czy taki grzebieñ naprawde dzia³a i czy warto go kupiæ ???
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
A ja s±dzê, ¿e przy znacznym wypadaniu w³osów trzeba siê skonsultowaæ z lekarzem. Mnie, na wypadaj±ce w³osy bardzo pomóg³ szampon z aloesem naturaloe, czasem stosowa³am te¿ wcierki z ¿elu z aloesu, ogólny wygl±d w³osów bardzo mi siê poprawi³, przesta³y wypadaæ, zrobi³y siê bardziej b³yszcz±ce i ogólnie wzmocni³y siê, ale s±dzê, ¿e gdyby tego typu pielêgnacja by mnie zawiod³a, a w³osy nie przesta³yby wypadaæ, pewnie uda³abym siê do lekarza, bo na hormony nie ma rady, ani na z³e od¿ywianie czy stres.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Polecam placenta formu³a hp 12 ampu³ek po 10ml do wcierania i wmasowania w skórê g³owy. Koszt to 120-140z³ najlepiej kupiæ w salonie fryzjerskim lub hurtowni. ja stosowa³am pierwsze 6 ampu³ek 2 razy w tygodniu- 2 na tydzieñ potem jedn± na tydzieñ. Bardzo pomog³o, a wszystkie inne rzeczy nie pomog³y wogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 Czas edycji: 2019-11-04 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.