Laserowa korekta wady wzroku - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-30, 09:50   #241
flyfee
Raczkowanie

Dot.: Laserowa korekta wady wzroku

Bo to chyba tak zawsze jest. Lepiej nie oglądać tego co mają Ci robić. Jak ja zobaczyłam na czym polega odsysanie tłuszczu to mi się słabo zrobiło. Te filmiki z zabiegów laserowych aż tak mnie nie poruszyły jak te z operacji plastycznych.

Caprica6 też zazdroszczę .
flyfee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 00:48   #242
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez flyfee Pokaż wiadomość
Bo to chyba tak zawsze jest. Lepiej nie oglądać tego co mają Ci robić. Jak ja zobaczyłam na czym polega odsysanie tłuszczu to mi się słabo zrobiło. Te filmiki z zabiegów laserowych aż tak mnie nie poruszyły jak te z operacji plastycznych.

Caprica6 też zazdroszczę .
ja dzień przed lasikiem obejrzałam na youtubie wszystko co sie dało bo chciałam wiedzieć co mi beda robić - kolezanka która przeszla to juz 2 lata wczesniej stwierdzila ze jestem masochistka
ry-bcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 00:57   #243
HotterThanFire
BAN stały

ja mysle nad takim zabiegiem ale jak to zobacze na youtube to boje sie ze juz nie dam rasy tam isc..
pozatym zastanawiam sie czy moja wada nie jest za mala, ile mialyscie "minusow" jak zdecydowalyscie sie na zabieg? pozdrawiam
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 11:18   #244
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
ja mysle nad takim zabiegiem ale jak to zobacze na youtube to boje sie ze juz nie dam rasy tam isc..
pozatym zastanawiam sie czy moja wada nie jest za mala, ile mialyscie "minusow" jak zdecydowalyscie sie na zabieg? pozdrawiam
Nie myśl tylko się zdecyduj!
Ja miałam -4,75 i -4,25.Nie żałuję w ogóle!Już minęło 8 miesięcy i widzę bardzo dobrze.Mam zero na lewe i prawe oko.Jestem baaaardzo zadowolona
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 13:07   #245
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Ja mam 14 lat i wiem ze w przyszlosci bede robila ta operacje. Boje sie strasznie tego ze bedzie mnie bolalo... bleee... jak sobie to wyobraze to masakra. Teraz mam jakos na lewe oko 2,5 a na prawe 3.0 wiec czy jest mozliwosc ze skoryguja mi do zera wzrok mi sie ciagle pogarsza, nie wiem nawet czemu, bo wada narasta szybko nawet jak ogranicze tv, kompa, komorke... noszenie okularow jest uciazliwe, na w-fie jak biegamy to oczywiscie biegam bez okularow i normalnie nie widze facetki jak pokazuje start... jak gramy w hokeja to podobnie-nie widze krazka a na soczewki mnie nie stac
Agaciok xD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 13:49   #246
HotterThanFire
BAN stały

hmm ja mam minus 1,ale podobno do 25rż sie ma pogarszac wiec wtedy chyba sie zdecyduje na to.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
Ja mam 14 lat i wiem ze w przyszlosci bede robila ta operacje. Boje sie strasznie tego ze bedzie mnie bolalo... bleee... jak sobie to wyobraze to masakra. Teraz mam jakos na lewe oko 2,5 a na prawe 3.0 wiec czy jest mozliwosc ze skoryguja mi do zera wzrok mi sie ciagle pogarsza, nie wiem nawet czemu, bo wada narasta szybko nawet jak ogranicze tv, kompa, komorke... noszenie okularow jest uciazliwe, na w-fie jak biegamy to oczywiscie biegam bez okularow i normalnie nie widze facetki jak pokazuje start... jak gramy w hokeja to podobnie-nie widze krazka a na soczewki mnie nie stac
a sprawdzalas czy to nie astygmatyzm? (tak mi sie przez ten krazek nasuneło) albo zanik jakies plamki nie powiem Ci dokladnie jak to sie nazywa ale wlasnie przy tym tak bardzo bardzo szybko pogarsza sie wzrok
Stary 2009-11-01, 19:11   #247
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
a sprawdzalas czy to nie astygmatyzm? (tak mi sie przez ten krazek nasuneło) albo zanik jakies plamki nie powiem Ci dokladnie jak to sie nazywa ale wlasnie przy tym tak bardzo bardzo szybko pogarsza sie wzrok
No nie wiem... moja okulistka raczej nic o tym nie wspominala. Z tym krazkiem nie jest tak do konca ze nie widze, do polowy boiska go widze, dalej juz nie za bardzo. Po tym ze tam jest rozpoznaje ze ludzie w tym miejscu sie o niego bija zawsze jak jestem u okulisty to mowi zeby na nastepna kontrole przyjsc za rok, ale kurcze wzrok troche oslabi mi sie juz po miesiacu, potem jest gorzej i w rzeczywistosci chodze co pol roku. Krotkowzrocznosc niestety mam w genach moje siostry tez ja maja, jedynie rodzice sa dalekowzrokowcami, ale optyczka mowila ze to pewnie gdzies dalej ktos mial taki problem. Ma ktos moze jakies skuteczne sposoby zeby chociaz troche zmniejszyc te wade bez operacji jakies witaminki, cwiczenia??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-01, 20:51   #248
Bebaczek
Przyczajenie

ja polecam MAVIT w warszawie - robiłam sobie zabieg 5 lat temu u nich i z wady minus 6,5 zeszłam do 0 )) bezboleśnie i bezstresowo , jedno oko zajęło im ok 3 minut
Bebaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 23:18   #249
HotterThanFire
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bebaczek Pokaż wiadomość
ja polecam MAVIT w warszawie - robiłam sobie zabieg 5 lat temu u nich i z wady minus 6,5 zeszłam do 0 )) bezboleśnie i bezstresowo , jedno oko zajęło im ok 3 minut
3 minuty?? zawsze mi sie wydawalo dluzej;p heh to juz wiem gdzie pojde na ten zabieg dzieki za info
Stary 2009-11-02, 07:32   #250
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez polecam MAVIT
Cytat:
Na lewe oko -5,75, na prawe -4,50. Teraz mam około +0,25 na kazde oko.
Cytat:
Napisane przez Agaciok xD Pokaż wiadomość
No nie wiem... moja okulistka raczej nic o tym nie wspominala. Z tym krazkiem nie jest tak do konca ze nie widze, do polowy boiska go widze, dalej juz nie za bardzo. Po tym ze tam jest rozpoznaje ze ludzie w tym miejscu sie o niego bija zawsze jak jestem u okulisty to mowi zeby na nastepna kontrole przyjsc za rok, ale kurcze wzrok troche oslabi mi sie juz po miesiacu, potem jest gorzej i w rzeczywistosci chodze co pol roku. Krotkowzrocznosc niestety mam w genach moje siostry tez ja maja, jedynie rodzice sa dalekowzrokowcami, ale optyczka mowila ze to pewnie gdzies dalej ktos mial taki problem. Ma ktos moze jakies skuteczne sposoby zeby chociaz troche zmniejszyc te wade bez operacji jakies witaminki, cwiczenia??
Moze cos takiego? http://www.mavit.com.pl/ortokorekcja
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 18:33   #251
Agaciok xD
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dzieki, nawet mnie to zainteresowalo tylko nie skonczylam jeszcze 18 lat, a tam tak jest napisane ze powinno sie miec tyle skonczone

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-03, 16:20   #252
Amizuno
Raczkowanie

GG do Amizuno

hmm.dawno mnie tu nie było.
Dziewczyny pytacie się, czy można usunac jakąś w waszym mniemaniu dużą wadę wzroku, pocieszę Was ;]
Moja babcia była jakieś pare miesięcy temu na takim zabiegu, juz od jakiegoś czasu nie chodziła do okulisty, stwierdziła ze nie musi widziec jak snajper więc miała okulary w ogóle niedopasowane do jej wady, przez co powiększał się ona z każdym rokiem.

Przed zabiegiem musiała wykonac oczywiście badania, na których wyszło (nie pamiętam dokładnie niestety dziewczyny) że ma wadę ok.-28
Oczywiście usunęli ją do 0.

a w ogóle uświadomcie mnie
Byłam u mojej okulistki, to twierdziła, ze trzeba miec ukończone 21 lat, to prawda? Bo słysze tutaj opinie, ze tylko 18.

pzdrawiam, Posiadaczka Wady ok.-9 W Wieku Lat 16
bylibyśmy może znowu tacy sami
...

Amizuno jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 18:23   #253
caprica6
Wtajemniczenie

Do ortokorekcji musisz miec skonczone 18, do laserowej korekcji 21.
Stary 2009-11-03, 22:09   #254
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Cytat:
Napisane przez Amizuno Pokaż wiadomość
a w ogóle uświadomcie mnie
Byłam u mojej okulistki, to twierdziła, ze trzeba miec ukończone 21 lat, to prawda? Bo słysze tutaj opinie, ze tylko 18.

pzdrawiam, Posiadaczka Wady ok.-9 W Wieku Lat 16
NIE MUSISZ mieć 21 lat.Możesz mieć 18 lat,ale dowód na to,że Twoja wada wzroku się nie zmieniła przez ostatnie 2 lata.Przynajmniej tak mi mówili lekarze i okuliści i faktycznie w umowie też było to napisane i na stronie internetowej kliniki.Może to zależy od kliniki.Sama nie wiedziałam,że tak można i w sumie zdecydowałam się jak już miałam ponad 21 lat.
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 00:45   #255
HotterThanFire
BAN stały

a te korekcje mozna przeprowadzic także gdy źle sie widzi przez astygmatyzm czy tylko jak to jest krótkowzrocznośc ?
Stary 2009-11-06, 12:38   #256
flyfee
Raczkowanie

Czytałam gdzieś na necie, że ortokorekcja ma zalety i wady. Skarżyli się na dyskomfort noszenia tych soczewek, że mają odczucie pieczenia, piachu w oku. Że przeszkadzają i nie można spać. No i trzeba być systematycznym w noszeniu czyli codziennie. Bo jak nie to efekt lichy. Jak z tym naprawdę jest trudno mi powiedzieć, bo nie nosiłam. A no i cena nie zachęca. To znając mnie to bym notorycznie zapominała ich założyć na noc, bo ile razy przysnęłam w opakowaniu. A jak się przebudziłam to tylko mycie na wyścigi, byle prędzej do łóżeczka.
flyfee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 12:54   #257
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
a te korekcje mozna przeprowadzic także gdy źle sie widzi przez astygmatyzm czy tylko jak to jest krótkowzrocznośc ?
Astygmatyzm tez

Cytat:
Napisane przez flyfee Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś na necie, że ortokorekcja ma zalety i wady. Skarżyli się na dyskomfort noszenia tych soczewek, że mają odczucie pieczenia, piachu w oku. Że przeszkadzają i nie można spać. No i trzeba być systematycznym w noszeniu czyli codziennie. Bo jak nie to efekt lichy. Jak z tym naprawdę jest trudno mi powiedzieć, bo nie nosiłam. A no i cena nie zachęca. To znając mnie to bym notorycznie zapominała ich założyć na noc, bo ile razy przysnęłam w opakowaniu. A jak się przebudziłam to tylko mycie na wyścigi, byle prędzej do łóżeczka.
Mysle ze juz lepiej zrobic laserowa korekcje i miec to raz na zawsze z glowy
Stary 2009-11-09, 08:28   #258
Bebaczek
Przyczajenie

z tym wiekiem o chodzi o to że wada zazwyczaj się stabilizuje około 20 roku życia - gdyby wcześniej robić zabieg to np wada -3 skorygowana do 0 za parę lat by się znowu pogłębiła i byłoby np -2 (zamiast -5)

ja miałam też lekki astygmatyzm ale też bez problemu się go dało "skasować".
Jak wracałam z mavitu do domu samochodem 2 godz. po zabiegu(nie ja prowadziłam oczywiście) to czytałam na głos wszystkie nazwy ulic i aż mi się płakać chciało że bez okularów tak świetnie wszystko widzę. Ale prawdziwy efekt to był nastepnego dnia rano ))) Polecam! Ja już w ogóle nie pamiętam że byłam takim krótkowidzem(0d 8 roku zycia okulary, od 17 soczewki)
Bebaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 00:26   #259
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Ja już w ogóle nie pamiętam że byłam takim krótkowidzem
ja tez nie
Stary 2009-11-15, 18:45   #260
coll
Raczkowanie

GG do coll

hej a co myslicie o tym:

promocja dla studentow : 200 zł jedno oko

hmmmm

http://www.nowywzrok.pl/price.html
Stary 2009-11-19, 09:01   #261
wiola2710
Przyczajenie

Witajcie.Wczoraj mialam zrobione wszystkie badania dotyczace laserowej korekcji LASIK.Przeciwskazan brak.Termin zabiegu mamy wyznaczyc we wtorek,a ja jestem pelna obaw i stresow.mam wade w tym oku do zabiegu -7,wiec lekarz mowi ze jak najbardziej,ale ja czytam i przegladam neta masowo i coraz bardziej sie boje,wrecz nawet zastanawiwm sie nsd rezygnacja.Zabieg mam miec robiony w Legionowie,tam tez mialam te badania i lekarza prowadzacego.Cena to 2000zl,za oko+wizyty.pomozcie mi i doradzcie co robic.Prosze.

Edytowane przez wiola2710
Czas edycji: 2009-11-19 o 09:03
wiola2710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-19, 09:31   #262
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiola2710 Pokaż wiadomość
Witajcie.Wczoraj mialam zrobione wszystkie badania dotyczace laserowej korekcji LASIK.Przeciwskazan brak.Termin zabiegu mamy wyznaczyc we wtorek,a ja jestem pelna obaw i stresow.mam wade w tym oku do zabiegu -7,wiec lekarz mowi ze jak najbardziej,ale ja czytam i przegladam neta masowo i coraz bardziej sie boje,wrecz nawet zastanawiwm sie nsd rezygnacja.Zabieg mam miec robiony w Legionowie,tam tez mialam te badania i lekarza prowadzacego.Cena to 2000zl,za oko+wizyty.pomozcie mi i doradzcie co robic.Prosze.
Wiesz ,decyzje musisz podjac sama, to w koncu Twoje oczy Ale moge powiedziec ze u mnie wszystko poszlo swietnie, przestalam byc krotkowidzem i zaluje ze wczesniej tego nie zrobilam Takze osobiscie polecam taki zabieg
Stary 2009-11-19, 18:20   #263
wiola2710
Przyczajenie

Dziekito prawda,sama musze sie zdecydowac,aczkolwiek boje sie,czuje w sobie jakas taka niepewnosc,a podobno powinno sie sluchac przeczucianiewi em sama,,,,,,do wtorku musze podjac ostateczna decyzje,a to trudne.Wczoraj na badaniu w p.laserowej dr.powiedziala ze mam krotkowzorcznosc siatkowki,moze wiecie cos na ten temat?czy moze miec to wplyw na zabieb?
Stary 2009-11-19, 18:21   #264
ry-bcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez coll Pokaż wiadomość
hej a co myslicie o tym:

promocja dla studentow : 200 zł jedno oko

hmmmm

http://www.nowywzrok.pl/price.html
ja to raczej zrozumiałam ze studenci maja 200 zł rabatu za 1 oko czyli nie 2300/za oko tylko 2100/za oko
Stary 2009-11-19, 19:53   #265
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziekito prawda,sama musze sie zdecydowac,aczkolwiek boje sie,czuje w sobie jakas taka niepewnosc,a podobno powinno sie sluchac przeczucianiewi em sama,,,,,,do wtorku musze podjac ostateczna decyzje,a to trudne.Wczoraj na badaniu w p.laserowej dr.powiedziala ze mam krotkowzorcznosc siatkowki,moze wiecie cos na ten temat?czy moze miec to wplyw na zabieb?
Wiesz ja dzien przed zabiegiem balam sie strasznie, to normalne ze sie denerwujesz Krotkowzrocznosc siatkowki to chyba znaczy ze jestes krotkowidzem? Nie wiem
Stary 2009-11-20, 11:09   #266
wiola2710
Przyczajenie

Ja bym bardzo chciala miec zrobiony ten zabieg i widziec dobrze.Boje sie tylko co po zabiegu,czy naprawde widzi sie super?bo nie chcialabym sie rozczarowac.wkoncu to oko.
Stary 2009-11-20, 11:26   #267
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym bardzo chciala miec zrobiony ten zabieg i widziec dobrze.Boje sie tylko co po zabiegu,czy naprawde widzi sie super?bo nie chcialabym sie rozczarowac.wkoncu to oko.
Hmm nie powiem Ci jak bedziesz widziec po zabiegu, ja w kazdym razie widze bardzo dobrze - lepiej niz w jakichkolwiek soczewkach. Widzialam tak ostatnio chyba z 15 lat temu Ale trzeba poznac i rozwazyc wszystkie za i przeciw, podpisujesz zgode ze znasz wszelkie mozliwe komplikacje. To jest zabieg i wiaze ze soba pewne ryzyko, jesli sie tak bardzo boisz to nic na sile
Stary 2009-11-20, 15:47   #268
wiola2710
Przyczajenie

Masz racje.Jade we wtorek na konsultacje i zobaczymy.Konkretna rozmowa z lekarzem rozjasni wszystko.Odezwe sie po.Dziekuje za pomoc serdecznie.
Stary 2009-11-20, 18:00   #269
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz racje.Jade we wtorek na konsultacje i zobaczymy.Konkretna rozmowa z lekarzem rozjasni wszystko.Odezwe sie po.Dziekuje za pomoc serdecznie.
Powodzenia
Stary 2009-11-23, 14:13   #270
mari1219
Przyczajenie

ja mam taki problem oczy uciekają mi na boki jak mam zrobić zeby spowrotem były na prosto czy doradzićie mi jakieś forum o tym problemie
mari1219 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości