Grudniowe mamusie 2014 :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-04, 18:27   #241
Misia89p
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)

Dzień dobry gratuluję ciąż i życzę spokojnych 9 miesięcy
dołączam się do Was u mnie prawdopodobnie dopiero 4tyg5dzień, 2 testy z dwoma kreseczkami, beta potwierdzona, dzisiaj byłam i gin ( bo wcześniej miałam różne problemy z torbielą) i na 99% potwierdziła ciążę, bo jest duży pęcherzyk nawet jak na ten tydzień 18 kwietnia idę na kontrolę. dostałam już listę badań jakie mam zrobić. póki co bardzo bolą mnie piersi i czasami podbrzusze. no i mam wahania nastroju. liczę na to, że wszystko będzie dobrze termin wychodzi na 8 grudnia

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:27   #242
Linka1984
Zakorzenienie

Both witamy :-D mnie tez brzuch pobolewa niestety i tylko on mi przypomina o tym ze jestem w ciązy :-D

Umowiłam sie na 14.04 na wizyte serduszkową

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 19:42   #243
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Cieszę się że jest grudniowy, bo mi się do tego listopadowego już nie chciało dpisywać...
To moje drugie dziecko bedzie, mam córę 2,5 roku, o tego Bąbla się staraliśmy 1,5 roku! Więc wyczekane bardzo dzieciątko.
Termin z objawów owulacji mi wychodzi na 7 grudnia. Nie chcę rodzić w Mikołajki!!!
Dziś pierwsze mdłości, jak będzie jak przy córce pierwszej, to oszaleję, masakryczny był I trymestr... Brzuch mnie pobolewa cały czas, ale wtedy też tak miałam więc się nie stresuję.
No to tyle o mnie
hej!! ja też w drugiej ciąży, tyle że ja mam 4-latkę w domu

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
dołączam się do Was u mnie prawdopodobnie dopiero 4tyg5dzień, 2 testy z dwoma kreseczkami, beta potwierdzona, dzisiaj byłam i gin ( bo wcześniej miałam różne problemy z torbielą) i na 99% potwierdziła ciążę, bo jest duży pęcherzyk nawet jak na ten tydzień 18 kwietnia idę na kontrolę. dostałam już listę badań jakie mam zrobić. póki co bardzo bolą mnie piersi i czasami podbrzusze. no i mam wahania nastroju. liczę na to, że wszystko będzie dobrze termin wychodzi na 8 grudnia

super!! witamy

ja nie mam mdłości póki co, ale nie mam apetytu, w ciągu dnia mogłabym nic nie jeść, ale robi mi się taka pustka w żołądku, że mi niedobrze. Więcej wieczorem mogę zjeść, ale dziś nawet wieczorem mi się nie chce. Na owoce mam chęć poza tym cisza....

ja do gina pójdę chyba 14.04, wtedy moja gin przyjmuje, powinno być już coś widać

emelii jak u ciebie???
Stary 2014-04-04, 21:47   #244
mari0nettka
Przyczajenie

Dobijam, podbijam - 6 grudzień!
druga ciąża, pierwsza córcia 1,5 roku

Edytowane przez mari0nettka
Czas edycji: 2014-04-04 o 21:48
mari0nettka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 22:18   #245
BothSides
Rozeznanie

Same starsze siostrzyczki ;-) kiedy planujecie im powiedziec o dzidziusiu w brzuchu?
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 13:45   #246
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny można do was dołączyć?
Mam na imię Ewa, 25 lat.
Dzisiaj zobaczyłam 2 kreski na teście. Spodziewany termin porodu mam na 6-9 grudnia z OM.
Poza tym jestem mężatką oraz mam 15 miesięczną córeczkę pozdrawiam
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 13:46   #247
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BothSides Pokaż wiadomość
Same starsze siostrzyczki ;-) kiedy planujecie im powiedziec o dzidziusiu w brzuchu?
moja wie, mówi, że jak będę miała duży brzuch to będzie mi masowała stopy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 14:25   #248
emelii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
hej!! ja też w drugiej ciąży, tyle że ja mam 4-latkę w domu

super!! witamy

ja nie mam mdłości póki co, ale nie mam apetytu, w ciągu dnia mogłabym nic nie jeść, ale robi mi się taka pustka w żołądku, że mi niedobrze. Więcej wieczorem mogę zjeść, ale dziś nawet wieczorem mi się nie chce. Na owoce mam chęć poza tym cisza....

ja do gina pójdę chyba 14.04, wtedy moja gin przyjmuje, powinno być już coś widać

emelii jak u ciebie???
Przepraszam że tyle się nie odzywałam ale u mnie nie jest za dobrze
plamienia trwają dalej ale to nie jest największy problem. Na usg jest tylko maleńki pęcherzyk a w 8 tygodniu już od dawna powinno bić serce. Lekarz mi powiedział że są dwie opcję. Pierwsza to taka ze owulacja była baardzo późno a druga to taka że rozwój maleństwa się zatrzymał i mam czekać na poronienie ;( Mam przyjść za tydzień i wtedy wszystko będzie jasne. Płacze, leże w łóżku. Dlaczego to takie ciężkie?
Stary 2014-04-05, 15:04   #249
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emelii Pokaż wiadomość
plamienia trwają dalej ale to nie jest największy problem. Na usg jest tylko maleńki pęcherzyk a w 8 tygodniu już od dawna powinno bić serce. Lekarz mi powiedział że są dwie opcję. Pierwsza to taka ze owulacja była baardzo późno a druga to taka że rozwój maleństwa się zatrzymał i mam czekać na poronienie ;( Mam przyjść za tydzień i wtedy wszystko będzie jasne. Płacze, leże w łóżku. Dlaczego to takie ciężkie?
Może faktycznie miałaś później owulację niż myślisz. Już masz 8 tydzień?? trzymam kochana kciuki, żeby było ok

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

teraz patrzę, że jak mas ztp. na 1 grudnia to powinien to byc twój 6 tydzień kiedy miałaś ostatnio @ ??
Stary 2014-04-05, 15:18   #250
emelii
Raczkowanie

Cytat:
Może faktycznie miałaś później owulację niż myślisz. Już masz 8 tydzień?? trzymam kochana kciuki, żeby było ok

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

teraz patrzę, że jak mas ztp. na 1 grudnia to powinien to byc twój 6 tydzień kiedy miałaś ostatnio @ ??

8 tydzień wychodzi licząc od ostatniej miesiączki czyli od 15 lutego. Ja mierzyłam temperaturę i robiłam testy owulacyjne i owulacje miałam około 10 marca. Więc chyba powinno być już coś widać... nie wiem sama
Stary 2014-04-05, 15:52   #251
xPaulax19
Raczkowanie

GG do xPaulax19

Hej Mam na imię Paula i 22 lata chętnie się przyłączę do waszego zespołu
xPaulax19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 16:27   #252
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
8 tydzień wychodzi licząc od ostatniej miesiączki czyli od 15 lutego. Ja mierzyłam temperaturę i robiłam testy owulacyjne i owulacje miałam około 10 marca. Więc chyba powinno być już coś widać... nie wiem sama
faktycznie masz 8 tydzień, bo ja liczyłam wg terminu porodu, który podałaś czyli 1 grudnia. Ja miałam @ 26 lutego i mi tp. wychodzi na 1 grudnia i dlatego myslałam, że te tygodnie pomyliłaś. Skoro lekarz kazał czekać to może jest jeszcze szansa, zebys miała owulację później.
Mi kilka ostatnich miesiący testy owulacyjne pokazywały dwie kreski wtedy się staraliśmy i nic nie wychodziło, ja jestem prawie pewna, że owulację miałam później niż testy pokazywały, bo tak bym w ciązy była w grudniu.
Trzymam kciuki, zeby było dobrze

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez xPaulax19 Pokaż wiadomość
Hej Mam na imię Paula i 22 lata chętnie się przyłączę do waszego zespołu
witaj
Stary 2014-04-05, 18:31   #253
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli @ dostałaś 15 lutego, a owulację miałaś 10 marca, to mi wychodzi, że teraz jesteś w 6. tygodniu, a nie w 8. No bo metoda liczenia wieku ciąży od ostatniej miesiączki zakłada, że owulacja była 14 dnia cyklu - a u Ciebie była 10 dni później. Tak więc mi wychodzi, że teraz masz 5t5d - a jeśli zagnieżdżenie było późno, to w ogóle ciąża może być młodsza. Dlatego według mnie na razie nie zakładaj najgorszego i postaraj się spokojnie poczekać do wizyty (chociaż wiem, że to tylko się gada tak łatwo ).

No chyba, że ja coś pokręciłam z tymi datami Ale wydaje mi się, że dobrze policzyłam

U mnie w nadchodzącym tygodniu okaże się czy do Was dołączę
Stary 2014-04-05, 18:46   #254
Linka1984
Zakorzenienie

Zgadzam sie z lea!!!! Emelii masz 6tc!!! Tak jak ja 5t5d. Ja miałam "owulacje" 10marca!!!!!!!

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-04-05, 19:45   #255
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
masz podobnie do mnie. Wedlug ostatniej miesiaczki byl inny termin i ciaza byla mlodsza. Za tydzien pujdziesz i bedzie serducho. U mnie w 6 tyg bylo juz widac. A owulacje mialam jakos 26-27 luty.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 19:57   #256
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jeśli @ dostałaś 15 lutego, a owulację miałaś 10 marca, to mi wychodzi, że teraz jesteś w 6. tygodniu, a nie w 8. No bo metoda liczenia wieku ciąży od ostatniej miesiączki zakłada, że owulacja była 14 dnia cyklu - a u Ciebie była 10 dni później. Tak więc mi wychodzi, że teraz masz 5t5d - a jeśli zagnieżdżenie było późno, to w ogóle ciąża może być młodsza. Dlatego według mnie na razie nie zakładaj najgorszego i postaraj się spokojnie poczekać do wizyty (chociaż wiem, że to tylko się gada tak łatwo ).

No chyba, że ja coś pokręciłam z tymi datami Ale wydaje mi się, że dobrze policzyłam

U mnie w nadchodzącym tygodniu okaże się czy do Was dołączę
ale wiek ciąży liczysz wg @ czy owulacji?? lekarze liczą wg @, dlatego wychodzi 8 tc.
Stary 2014-04-05, 19:59   #257
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiek ciąży liczysz wg @ czy owulacji?? lekarze liczą wg @, dlatego wychodzi 8 tc.
sa dwie szkoly liczenia od @ i od owulacji.
Stary 2014-04-05, 20:12   #258
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Liczę od teoretycznej @, która "powinna" być 2 tygodnie przed owulacją. Jeszcze raz napiszę: wiek ciąży od ostatniej miesiączki zakłada, że owulacja była w 14 dniu cyklu - to jest taki standard. U emelii owulacja była w 24 dniu cyklu - a więc między jej ciążą a taką ze standardowej owulacji jest aż 10-dniowa różnica!
Oczywiście lekarz na razie tego nie uwzględnia, bo nie uwierzy na słowo, że owulacja była tak późno. Dlatego najpierw oblicza się wiek od OM, a dopiero później to się zmienia na podstawie parametrów z USG
Stary 2014-04-05, 22:15   #259
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Liczę od teoretycznej @, która "powinna" być 2 tygodnie przed owulacją. Jeszcze raz napiszę: wiek ciąży od ostatniej miesiączki zakłada, że owulacja była w 14 dniu cyklu - to jest taki standard. U emelii owulacja była w 24 dniu cyklu - a więc między jej ciążą a taką ze standardowej owulacji jest aż 10-dniowa różnica!
Oczywiście lekarz na razie tego nie uwzględnia, bo nie uwierzy na słowo, że owulacja była tak późno. Dlatego najpierw oblicza się wiek od OM, a dopiero później to się zmienia na podstawie parametrów z USG
juz teraz zrozumiałam o co ci chodziło!! masz rację, skoro ona sama wie, że owulację miała później to ciążę powinno się liczyć wg tego! zgadza się!
czekamy więc na wizytę u gina jak i on zrozumie, że wszystko się zgadza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-06, 10:32   #260
BothSides
Rozeznanie

Mam nadzieje ze to pozna owulacja i wszysyko sie ulozy! Ja dopiero za tydzien ide do lekarza,to bedzie dokladnie 6t,mam nadzieje ze wszystko ok. Jesc mi sie ciągle chce!
BothSides jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 11:16   #261
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Przez ostatnie dwa dniznowu pojawilo sie lekkie plamienie. Za duzo chodzilam chyba. Nie moge doczekac sie 15 kwietnia i wizyty. A co tam u was.
Stary 2014-04-06, 11:29   #262
Hasiap
Rozeznanie

Alekaz1 Ja wizytę mam już we wtorek Ty tydzień później, ale z pewnością okaże się, że wszystko w porządku.

BothSides Ja ciągle miałam apetyt, nawet większy niż przed ciążą, ale właśnie coś mi się zmieniło. Mam wrażenie, że zjem malutko a się brzydko mówiąc tylko napycham, po czym jest mi strasznie niedobrze i żałuję że w ogóle coś jadłam. To jest straszne uczucie, wolałam już jak dużo jadłam. Wg @ dziś mam 6t1d. Jak myślicie, na wizycie będzie 6t3d od momentu @ czy będzie już serducho ??
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-06, 11:51   #263
emelii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość
Alekaz1 Ja wizytę mam już we wtorek Ty tydzień później, ale z pewnością okaże się, że wszystko w porządku.

BothSides Ja ciągle miałam apetyt, nawet większy niż przed ciążą, ale właśnie coś mi się zmieniło. Mam wrażenie, że zjem malutko a się brzydko mówiąc tylko napycham, po czym jest mi strasznie niedobrze i żałuję że w ogóle coś jadłam. To jest straszne uczucie, wolałam już jak dużo jadłam. Wg @ dziś mam 6t1d. Jak myślicie, na wizycie będzie 6t3d od momentu @ czy będzie już serducho ??
Może już być widoczne
Co do jedzenia to praktycznie nie czuje głodu, totalnie straciłam apetyt ale to pewnie przez ten stres

Czyli powinnam liczyć od owulacji a nie od ostatniej @. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze... w piątek mam iść czyli to będzie 6t4d. Proszę trzymajcie kciuki.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej. Przez ostatnie dwa dniznowu pojawilo sie lekkie plamienie. Za duzo chodzilam chyba. Nie moge doczekac sie 15 kwietnia i wizyty. A co tam u was.
Oszczędzaj się Pewnie już serduszko zobaczysz

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Dziękuję za wsparcie!
Stary 2014-04-06, 13:00   #264
minka26
Wtajemniczenie

ja znów straciłam apetyt, jem coś bo wiem, że powinnam, ale nic mi nie smakuje. Podczas jedzenia staram sie myśleć o czymś innym, bo jak skupiam się na jedzeniu to mam odruch wymiotny ok 15-16 dopada mnie masakra, raz, że zmęczenie a po drugie to takie uczucie jak na kacu - trzęsie mną, raz mi gorąco raz zimno, mam pustkę w żołądku, aż mi burczy (choć wcale nie jestem bardzo głodna, bo wiem, że np. jadłam coś 2 godziny wcześniej) a jak pomyślę o czymś do jedzenia to prawie

w pierwszej ciąży też tak miałam, ale głównie rano
teraz podyplomówkę kończę i staram się pracę poprawić, bo jutro muszę ją do dziekanatu wysłać, jeszcze mam obronę w sobotę za tydzień. Do lekarza jednak pójde po obronie, wtedy na pewno już serducho będzie

lecę pisać, zanim mdłości przyjdą

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

emelii
Stary 2014-04-06, 13:50   #265
alekaz1
Zakorzenienie

Emelli jajuz w tamtym tygodniu slyszlalam serducho.
Stary 2014-04-06, 16:31   #266
emelii
Raczkowanie

Cytat:
ja znów straciłam apetyt, jem coś bo wiem, że powinnam, ale nic mi nie smakuje. Podczas jedzenia staram sie myśleć o czymś innym, bo jak skupiam się na jedzeniu to mam odruch wymiotny ok 15-16 dopada mnie masakra, raz, że zmęczenie a po drugie to takie uczucie jak na kacu - trzęsie mną, raz mi gorąco raz zimno, mam pustkę w żołądku, aż mi burczy (choć wcale nie jestem bardzo głodna, bo wiem, że np. jadłam coś 2 godziny wcześniej) a jak pomyślę o czymś do jedzenia to prawie

w pierwszej ciąży też tak miałam, ale głównie rano
teraz podyplomówkę kończę i staram się pracę poprawić, bo jutro muszę ją do dziekanatu wysłać, jeszcze mam obronę w sobotę za tydzień. Do lekarza jednak pójde po obronie, wtedy na pewno już serducho będzie

lecę pisać, zanim mdłości przyjdą

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

emelii

Pisz pisz, ja też powinnam ale przez to wszystko nie mogę o tym myśleć i się skupić..

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Emelli jajuz w tamtym tygodniu slyszlalam serducho.
Przepraszam, jakoś mi to uleciało...
Stary 2014-04-06, 19:09   #267
Linka1984
Zakorzenienie

Ja mam wizyte pierwszą 14go..oby pikało

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-04-06, 20:57   #268
alekaz1
Zakorzenienie

Emelii nic sie nie stalo.

Ja wsumie bede listopadowa koniec jakos. Ale tak mi sie z wam dobrze pisze.
Stary 2014-04-07, 08:19   #269
kobietkaaaaa
Rozeznanie

Cytat:
Myślicie że w 7t0d będzie już serduszko? tylko owulację mialam bardzo późno więc Maleństwo będzie miało około 26 dni wtedy. Niby około 21 dnia powinno się pojawić... a bardzo bym chciała żeby wszystko było ok... i się jakoś dzisiaj martwię bo objawy ustały
Powinno być. Ja idę 6t6d i mam nadzieję, że będzie.

Cytat:
ja też nie mam objawów ostatnio, tylko większe zmęczenie mnie dopada, ale myślałam, że to może dlatego, że wczesniej więcej kawy piłam a teraz tylko takie słabe z 1-2 łyżeczek, 1 dziennie, czasem dwie z tego co pamiętam w tamtej ciązy najgorsze objawy przyszły ok 8 tygodnia, więc mam jeszcze czasu

a kiedy byłaś u gina, że nic nie widział?? może za wczesnie?
A już liczyłam, że mnie ominą mdłości.

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego.

Cytat:
faktycznie masz 8 tydzień, bo ja liczyłam wg terminu porodu, który podałaś czyli 1 grudnia. Ja miałam @ 26 lutego i mi tp. wychodzi na 1 grudnia i dlatego myslałam, że te tygodnie pomyliłaś. Skoro lekarz kazał czekać to może jest jeszcze szansa, zebys miała owulację później.
Mi kilka ostatnich miesiący testy owulacyjne pokazywały dwie kreski wtedy się staraliśmy i nic nie wychodziło, ja jestem prawie pewna, że owulację miałam później niż testy pokazywały, bo tak bym w ciązy była w grudniu.
Trzymam kciuki, zeby było dobrze

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

witaj
Też miałam @ 26 lutego. Startowałyśmy razem.
Tylko ja mam termin na 3 grudnia. Nie wiem, jak u Ciebie liczyło. Z reguły od pierwszego dnia ostatniej miesiączki odejmujemy 3 miesiące i dodajemy 7 dni. USG też mi potwierdziło wstępnie taką datę.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie z lea!!!! Emelii masz 6tc!!! Tak jak ja 5t5d. Ja miałam "owulacje" 10marca!!!!!!!

A ja 11 marca.
Wszystkie mamy dużo wspólnego.

kobietkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-07, 09:10   #270
dorotka333
Przyczajenie

Oj tak dziewczyny, w tym wątku mamy naprawde dużo wspólnego. Ja misiączke miałam 27 lutego, a termin wypada mi na 4 grudnia, więc tylko jeden dzionek różnicy. W czwartek czyli w dokładnie 6 tc ide do lekarza sprawdzić czy wytworzył się już pęcherzyk żółtkowy i zarodek.
A powiedzcie mi jak to jest z przeziębieniem... od wczoraj czuje się niezbyt dobrze , bolała mnie głowa, miałam temperaturę, momentami az trzęsło mnie z zimna. Przeważnie leczyłam się gripexem ale na ulotce napisane jest że stosowanie w ciąży jest przeciwwskazane. Co można zastosować we własnym zakresie żeby nie zaszkodzić dzidzi?
dorotka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości