|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuszki już gotowe na dwie kreski wyjątkowe - cz. 14
Ja też
![]() Będę miała 2 po cesarce i tarczycy Ale ta druga na środku dekoltu, jeszcze zależy jak zrobią, moja koleżanka ma nisko na szyi a właściwie poniżej szyi, najgorsze są te jakby komuś gardło podcięli bo i takie widziałam u starszych osób![]() Ok ja idę na spacer z małym po produkty na sałatkę którą wczoraj wklejałam ![]() U mnie taka piękna pogoda, słoneczko i 20 kilka stopni ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- DebraM no coś Ty pisz o wszystkim, ja się cieszę, że Ci się udało
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedne zachodzą inne jak ja kibluja cieszymy się twoim szczęściem i zyczymy spokojnej ciazy, latwego porodu i zdrowego bobaska (lub dwóch) ![]() Wysłane z mojego X2 10.25 przy użyciu Tapatalka Widzialam te blizny masakra chcialabym taka cienka niteczke żeby nikt nie zauwazyl Udanego spacerku, ja to w pracy zza okna pogodę ogladam
07.08.2007 ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-04-23 o 14:31 |
|
|
|
|
#243 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Narazie poki co rozpoznaje kiedy nadchodzi owulacja po bolu jajnika i sluzie
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Joł!
miałam się zdrzemnąć, ale mąż zadzwonił i mnie obudził zaraz jak zasnełam i lipa. Usmażyłam rybkę, taką miałam ochotę, a teraz mi niedobrze bleeee ![]() Debra nie gadaj głupot ja tu jestem cały czas i nikt jeszcze mi nie powiedział że mam sie zamknąc ![]() Czytałam jak dyskutowałyście o akcie ur. martwego dziecka... mnie zapytali tylko czy całosc mają oddać do badania hisop. czy chcemy też do pochowania powiedziałam wtedy żeby całość oddać do badania i nic więcej mi nie powiedzieli dostałam tylko z ubezp. pieniążki za 4 dni pobytu w szpitalu... Meire Ty akurat trafiłas na super opiekę, dobrze, że Cię tak o wszystkim poinformowały...Mam nadzieję, że już żadna z nas nie będzie sie nigdy nad tym zastanawiać ![]() A od Carmeny nie ma żadnych wieści?
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam o czym pisać, nie mam o czym czytać jakaś pustaka mnie ogarnęła. Staranie było zdecydowanie ciekawsze niż początek ciąży, która nie daje o sobie znać. Tyle tyko, że cyce duże i twarde, trochę mi słabo się robi i piję dużo, ale żadnych mdłości, senności i częstych wizyt w kiblu na siku. Tak to trzeba było planować, kupować witaminki, mierzyć temperaturkę ... no jakieś emocje były, a teraz tylko się denerwuję, że wszyscy co wiedzą wyszukują u mnie na siłę objawów i ciągle się gapią. Mam wrażenie, że wszyscy się cieszą bardziej niż ja
No i te durne pytania... przeszkadza mi, że jestem teraz w centrum uwagi i najlepiej zamknęłabym się gdzieś i nikomu nie pokazywała. To się wyżaliłam
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kogo masz dokladnie na myśli? ![]() Jakie durne pytania? Wiadomo, że każy inaczej reaguje, każdy cieszy się na swój sposób Niedługo też będziesz planowała różne rzeczy, badania, potem zakupy, spróbuj na to spojrzeć z innej strony. Ja mimo tego, że drugi raz świadomie zdecydowałam się na dziecko, cały czas zastanawiam się jak to będzie, czy podołam i czy nie porwałam się z motyką na słońce a wkurza mnie to że jeszcze 4 tyg temu nie było widać moich fałdków na brzuchu, a teraz wystarczy że zjem małe śniadanie i wyglądam jak w 4 m-cu mam nadzieje, że mi to przejdzie.... grunt to się wygadac żeby było lżej, po to tu jesteśmy
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież było już tu pełno debat, że mamuśki mają nie odchodzić i zostać, bo nikomu to nie przeszkadza. Każda z nas ma nadzieję,że i my będziemy w waszej sytuacji,ale na pewno nie jest to złość na Was. ja np chciałabym niedługo Ciebie popytać o te całe Twoje leczenie, bo sądzę,że ze względu na drożność tylko jednego jajowodu, też coś dostanę, żeby tych pęcherzyków było więcej, no chyba,że się mylę, muszę do poniedziałku wytrzymać.. ale pisz, a nie izoluj się, bo potem faktycznie ciężko się wbić, jak się tylko czyta
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile się staraliście, planowaliście, kiedy termin, który tydzień i ciągłe jak się czujesz? Teraz to tylko zostało umartwienie się czy wszystko będzie dobrze i czy będzie dzidzia na usg, a i tak się nie ma na to wpływu. Dziwnie jest nie mieć na coś wpływu... Chyba pozostało mi się przyzwyczaić do tego
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz jak pozniej bedzie Ci czas płynał
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- No i fajno, wróciłam z pracy, wstawiłam pranie, bo było piękne słońce, a teraz ciemno i grzmi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masz tu z nami byc i gadac o wszystkim!!... ![]() Mania, no moje pranie zdarzylo wyschnac.. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
mania u mnie też chmury i burza była, chciałam iść chwasty powyrywać,ale jakoś tak siedzę i czytam o tym jednym jajowodzie.. jakie szanse i takie tam. Ale już mi się nie chce. wiadomo, co ma być to będzie. mam świadomość,że łatwo mi nie pójdzie.
odebrałam dziś wypis ze szpitala i tam pisze,że macica ok, i że lewy jajowód ukazał się po dłuższej chwili,a prawego nie widać. więc podejrzewam,że mogły być oba niedrożne, a ten kontrast udrożnił ten lewy, skoro po dłuższej chwili się uwidocznił. W poniedziałek się dowiem,ale to jeszcze tyle czasu.. z kolei może w poniedziałek będę już po owu.. o ile będzie, jak ja nie lubię czekać!!!! ja chce już wiedzieć na czym stoję.. wkurza mnie to wiecie. ciągle pod górkę. a najgorsze jest to,że na wypisie przyczyna przyjęcia jest napisane, niepłodność pierwotna.. normalnie dziś mam doła, nikomu tego nie pokazuję, bo byłam u babci itd. ale wewnętrznie jest źle mam świadomość takiej bezczynności i tego,że narazie nic nie mogę zrobić i,że muszę czekać, ciągle na coś czekam, jak nie na owu, to na wyniki, to na wizytę, na badanie, dobrze,że dziś nie byłam w pracy... idę obiad robić
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz o najbliższej rodzinie, więc ja bym poprosiła grzecznie, żeby troszkę wyluzowali skoro Cię to męczy nie mów że zostało umartwianie się, no co Ty...wiadomo, że te pierwsze tygodnie to strach, ryzyko itd ale musisz wierzyć że będzie dobrze
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomość od Carmenki:
"Hej.U Maji bez zmian jesli chodzi o stan,ale juz lepiej nie bedzie.Jak to ordynator ujal "powoli gasnie".Dziennie tam jestesmy u niej,staramy sie nia nacieszyc ale nie idzie ;( Maz jest teraz moim najwiekszym oparciem,znosi to dzielniej ode mnie.Najgorszy jest dla mnie widok malych dziewczynek i kobiet w ciazy.Nie tak mialo byc ;( Nie wiem kiedy poczucie winy minie,ze moze gdybym pojechala do Siem... to byloby inaczej i te potworne - co by bylo gdyby!!! Dziekuje ze jestescie, wspieracie,ze modlicie sie za mala!" ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza całą tragedią Malutkiej tego też strasznie Carmence współczuję ![]() Wiadomo, że to kompletnie nie jej wina. Wina lekarzy. Ale właśnie, zaczyna się myśleć, że może gdzieś indziej byłoby lepiej. Bo przecież Majeczka była zdrowa. Aż brak słów na to wszystko Ogromnie współczuję Carmence i mężowi. I strasznie boli to co się z Malutką dzieje.Ogromna niesprawiedliwość
|
|
#257 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te starania to jakaś masakra, dobrze, że są przykłady które dają nam nadzieję, że się im udało to i nam się uda, musi! Jesteś w dobrych rękach, gdyby nie ten lekarz to byś była daleko w tyle, a teraz wiesz na czym stoisz i twój lekarz podejmie odpowiednie kroki i wierzę, że napewno Ci pomoże Cytat:
![]() Dobrze, że ma Tż przy sobie, razem będzie im łatwiej, o ile może być łatwiej...
|
|
#258 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja innej wersji jak ta, że wszystko będzie dobrze nawet nie przyjmuję ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
To jest ten sam ordynator, do którego Carmena chodziła w ciąży? Ciekawe jakie on ma zdanie na ten temat.
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Strasznie przykre jest to, co spotkało Carmenę
I niestety pewnie jeszcze długo będzie się zastanawiać "co by było gdyby..." - to chyba normalny odruch Ważne, żeby miała teraz wsparcie w najbliższych
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem Carmenkę, bo ciągle myślę że jakby ją ten w siemcach zostawił to mogłoby być dobrze
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
debra a co do mnie to masz rację, cholera wie, kiedy by mój pierwotny gin zlecił hsg i czy by zlecił.. poza tym narazie nie wiem, czy hsg udrożniło jeden jajowód,czy on był drożny.. szczęście w nieszczęściu,że choć jeden jest ok. w sumie to przez 1,5 mca trochę się dowiedziałam o naszych staraniach. AAAAAAA NIE MÓWIŁAM WAM ODEBRAŁAM TEŻ WYNIK BADANIA KRWI NA POZIOM PRZECIWCIAŁ PRZECIEWPLEMNIKOWYCH I JEST UJEMNY!!! nie stwierdzono obecności przeciwciał przeciw akrosomowi i witce plemnika. czyli jeśli się nie mylę, to znaczy,że dobrze tak?że mój śluz nie odrzuca nasienia tak?
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też zastanawiam się ciągle jakby było, gdyby ten lekarz w Siemcach kazał jej zostać
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Agnieszka na mój rozum to wszystko dobrze z tymi przeciwciałami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
strasznie szkoda mi Carmenki
![]() Aga z tymi przeciwciałami to masz dobry wynik Debra rodzina przeżywa bardziej niż ty i to jest w sumie normalne, ale chyba bardzo miłe ![]() ja troche odetchnęłam, zwiększyla mi dawkę i dodatkowo będe brała Jod, mówiła, że z tą tarczyca to najważniejsze do 14 tyg. |
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie już po prostu brak słów... Już nawet nie chce myśleć co Carmena czuje. Nie podarowałabym temu pierwszemu co ją odesłał!
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Carmenko to okropne... Jesteśmy z Tobą nie wiem co powiedzieć.
SZCZERZE TO MYŚLĘ, ŻE KTOŚ POWINIEN PONIEŚĆ ZA TO KONSEKWECJE no żesz kur... wszystko ok było malutka zdrowa, ciążą ideał, a w szpitalu zwlekali z cc. I powiedzcie jak można się teraz cieszyć z ciąży? nie mamy pewności żadnej zupełnie, żadnej dopóki nie przytuli się maleństwa |
|
|
|
#267 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się popołudniowo
mala_mix gratuluję II kreseczek i bety, życzę Ci żebyś wytrwała do niedzieli i super zaskoczyła Tżta, no i zapraszam na jakiś wątek mamusiowy to dowiesz się ddduuuużo więcej Cytat:
Cytat:
Cytat:
nikogo nie denerwujesz, a wręcz odwrotnie, jesteś nadzieją że z początku z nienajlepszymi wynikami a mimo to udało się! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Możesz jeszcze raz napisać co to za orzeszki, gdzie i za ile kupiłaś? może zdjęcie opakowania wkleisz plissss Dziewczyny moja dieta działa jest mega!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Mloda! Pięknie waga spada
![]() I widziałam na suwaczku u vioris, że u niej też postępy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przypomina chyba też co godzinę aby się napić dzwiękiem przelewania Fajna ta apka ![]() A efektów gratuluję ![]() Cytat:
U mnie nie ma postępów Niestety same ćwiczenia i zdrowe odżywianie to nie działa tak szybko jakbym chciała
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

jedne zachodzą inne jak ja kibluja
cieszymy się twoim szczęściem i zyczymy spokojnej ciazy, latwego porodu i zdrowego bobaska (lub dwóch)

ja tu jestem cały czas i nikt jeszcze mi nie powiedział że mam sie zamknąc
powiedziałam wtedy żeby całość oddać do badania i nic więcej mi nie powiedzieli

23.06.2011