|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Hej
Co do pampersów to ja nie polecam Pampers Premium Care, dużo dziewczyn też na nie narzekało... sztywne i jakieś takie niewygodne... Podkładów używałam bodajże Absorgen, ale teraz chce jakieś wygodniejsze bo te nie były zbyt komfortowe... Paznokcie obcięłam, chyba jakoś po 2 tygodniach dopiero, bo same się kruszyły
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Pielegniarka dzisiaj bardzo fajna, zapytałam jej czy jest sens "molestowac" lekarza żeby mnie wypuścili... Dala mi do zrozumienia że skoro się biegunka "pochwalilam" to nie ma sensu, bo mnie nie wypuszczą, chyba że na własne żądanie... ale tego wolałabym jednak uniknąć.... no chyba że jutro też mnie nie puszczą to wtedy się już wypiszę na bank, jeszcze ponoć jutro ma być mój gin na dyżurze, to łatwiej się będzie z nim dogadać... przynajmniej na to liczę
jak mnie tu wpuścił to niech mnie teraz wypuści ![]() Dziewczyny a do kiedy te promocje w Rossmannie? Bo z przyczyn wiadomych się nie wybiorę teraz... poza tym konto wyczyszczone.. :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, a dają Ci chociaż coś na tę biegunkę?
Tak myślę, że bardzo rzadko wypisują w weekend, więc nie wiem czy nie przetrzymają Cię do poniedziałku Mnie w szpitalach też zawsze trzymali do poniedziałku nawet jak obiecywali wypis w sobotę czy niedzielę ![]() Trzymaj się tam dzielnie
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
![]() My od rana byliśmy na rynku i się najedlismy za grosze, synek zachwycony muzyką na żywo i atrakcjami. Spotkałam koleżanki z córami i szły na kawę, ale ja bez wózka, to nie było szans, żeby moje dziecko grzecznie usiedziało ![]() A córcia szaleje w brzuniu ![]() Kupiłam jej dziś ręczniczek z kapturkiem z takiej podwójnej grubej bawełny, jeszcze takich nie widziałam, ale na pewno delikatniejszy niż frotka.
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
Padam na twarz
Nie sprzątnęłam nawet połowy tego co planowałam. Ale za to obiad w piekarniku i "dwutygodniowe" ciasto maślankowe z rabarbarem gotowe A z tym sprzątaniem to może być kłopot, bo mnie strasznie stopy bolą. Od jakiegoś czasu jak tylko pochodzę z godzinę to potem boli jak bym przeszła przynajmniej 10 km |
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż czuję takie pieczenie ![]() Udało mi się sprzedać moje stare kalosze za świetną cenę, więc za godzinę wyruszam po nowe
|
|
|
#248 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dali mi na biegunke Nifuroksazyd, pierwszy raz się z takim lekiem spotkałam... Co ciekawe dano mi do ręki tabletki, a nie wysłano do apteki Na szczęście mogę już powiedzieć że leki działają ![]() Cytat:
wg mnie to najdelikatniejsze i najbardziej chłonne pampersy z jakimi się spotkałam...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, my dzisiaj od rana na zakupach. Wczoraj dostałam wypłate i szef znów mi dał 500 na wyprawke. Wszystko prawie wydaliśmy w jeden dzień... no i kupiliśmy wózek, w sumie chciałam biał stelaz i gondolke ale jak ma mi służyć na 2 dzieci, to wzięliśmy uniwersalny szary z czarna gondola... no i tylko 3 widzieliśmy na żywo a ja bałam się zaryzykować ze mi się nie spodoba...
![]() ![]() ![]() No i daliśmy za niego ze spacerowka 1269 zl Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
debesciara, ja Nifuroksazyd biorę od lat
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
mamaya - oczywiście masz rację
![]() joanna - troszkę zazdroszczę, że masz to z głowy my mamy chrzestną wybraną ale będzie to dla niej zupełne zaskoczenie i nie wiem czy się zgodzi a chrzestnego nie mamy pojęcia kogo wziąć -a u synusia od razu wiedzieliśmy od razu ![]() Fame - ja za pierwszym razem obstawiałam, ze mały będzie miał brązowe oczka a tu ma niebieskie po dziadku zgagę miałam straszną a on malutko włosków a córka znajomych jak miała rok to włosy strasznie gęste i do ramion ![]() Integra - oczywiście, że ma -rano go zaopatrzyłam Debeściara - oj strasznie współczuję, że jeszcze zostajesz -a ta promocja w Rossmanie jest chyba do 29 kwietnia mój tż był dziś w tym na warszawska to chyba jeszcze jest -znaczy na Placu Daszyńskiego i tam były karolina - no nie wiem ale dla mnie premium care były najlepsze ze wszystkich jakich używaliśmy i właśnie dla nas najwygodniejsze ani raz nie przeciekły i mięciutkie -ale ile ludzi tyle opinii jedziemy na te imieniny - chociaż chciałabym już wrócić
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 |
|
Rozeznanie
|
malwiska bardzo podoba mi się ten wózek
Zrobiłam sobie małą przyjemnośc i oglądam rzeczy dla Maleństwa. Jak myślicie- jak długo dzieci noszą rozmiar 62 i 68? |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do chrzestnych to my mamy rodzeństwo, problem może pojawić się przy drugim dziecku bo tz ma siostrę a ja już nie mam brata więc przy drugim dziecku będziemy szukać chrzestnego Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Malwiska fajny ten wózek i cena przystępna, a szef jak zawsze stanął na wysokosci zadania
![]() Mamaya no widocznie bakterie. . Nie wiem czy to dobrze czy źle... ważne że leki działają ![]() Kularek dobre info z tymi pampersami, jakbym jutro wyszła to zajedziemy do Rossmanna tu na Parkitce, może tu też jeszcze będą Imieniny szybko miną, a może będzie fajnie ![]() Svelta wg mnie te rozmiary nosi się tak samo długo jak wszystkie inne.. az do rozm. 86 bo wtedy już dziecko troszkę jakby wolniej rośnie... i ciężko okreslic jaki to czas.. np pajacyki rozm. 62 moja córa nosila 1, 5-2 miesiące a spodenki/leginsy w tym samym rozmiarze służyły miemal pół roku... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
siedzę i myślę
|
Kurde to może mi się pomylilo. .. to chyba o jakieś inne chodziło
Chodzilo mi o pieluchy happy bella! właśnie te nam w szpitalu dawali Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2014-04-26 o 16:20 |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
No my juz po obiadku tz wrocil z pracy dzis wczesniej
ale sie najadlam robilam pierogi z serem.My tez dzi po zakupach tzn ja wybralam na necie a tz przywiozl to dzis tak ze lozeczko + materacyk i wanienka do tego juz sa mniej na liscie. Zostalo mi kupic pare ☠☠☠☠☠☠☠ek i mozna prac i pakowac celebrinfea znam ten bol zwiazany z nogami mnie coprawda nir puchna ale mam zylaki a jexnego naprawde wielkiego ktory po ciazy prawdopodobnie bedzie do zoperowania. malwiska fajny ten wozek |
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze trochę w kuchni poukładać i będzie spokój. A potem reszta mieszkania, małymi kroczkami bo męczę się irytująco szybko - znaczy nogi mi wysiadają. Właśnie pralka pieluch leci
Prasuję i pakuję w pudła opisane. Coby TŻ nie miał problemów jakby mi w szpitalu czegoś zabrakło i wygodniej to będzie ogarnąć No i listę muszę dla mamy zrobić bo już się rwie na zakupy dla wnuczki. Niech chociaż z sensem będą
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie jedziemy na podwójne urodziny do tz znajomych... pewnie bedzie tort... jak ja to.przeżyje? ? Uwielbiam tortyyyy.... no cóż, będę musiała obejść się smakiem a kiedys powiem oliwce ile musiałam sobie odmawiać jak bedzie większa i pyskata hehe
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
svelta - szczerze Ci powiem, ze dokładnie to nie pamietam ale ja nie kupuję za dużo ubranek w tych rozmiarach więcej mam dopiero od 74
Debeściara - ![]() karolina - happy bella to tak zgadzam się całkowicie - sa beznadziejne ! - właśnie straszne sztywne, takie nieforemne się wydają, przeciekają i wogóle są nieprzyjemne w dotyku - takie szorstkie - dostałam paczkę w prezencie od kogoś ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Malwiska - musisz podzielić się tym Twoim szefem ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- uciekam - dobranoc kobietki |
|
|
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do tych podkładów/podpasek to też mówiła, że im położna polecała ligninę. Więc zobaczymy czy rzeczywiście się sprawdzi. |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cicho czyżby weekend ![]() ![]() Debeściara trzymam kciuki i współczuję , jak pomyślę o szpitalu to mi niedobrze Ale już bliżej niż dale i będziesz w domku Malwiska wózek śliczny Puchnięcie nóg mnie niestety nie omija , a pierścionków i obrączki nie noszę już dobre trzy tygodnie ![]() Biegunki hm może floractin wiem że w ciąży można ![]() Byłam w Rossmanie i zakupiłam chusteczki pampers sensitive bo jest promocja z kartą rossnę wychodzą po 5,49 za opakowanie a sprzedawane w czteropaku jakby któraś z was chciała ![]() Z rozmiarami ciuszków niemowlęcych niestety nie pomogę bo nie pamiętam już jak to było 10 lat to strasznie duża przerwa ![]() No i nie wiem co jeszcze Spokojnej nocy laseczki kochane
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. Edytowane przez joanna2228 Czas edycji: 2014-04-26 o 21:40 |
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ligniny to mam wrażenie (może mylne, bo wieki jej w rękach nie miałam), że po namoknięciu może się rozwarstwiać i małymi kawałeczkami przyklejać do skóry.... Pozostanę przy podkładach. Wróciliśmy z roczku, jestem padnięta. Młody się wybawił z bliższym i dalszym kuzynostwem. Ech takie imprezy to nie na moje siły... Ciekawe jak dam radę w przyszłym tygodniu, bo chcemy się wybrać na paradę parowozów do Wolsztyna
|
|
|
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
Wybralismy się z mezem na zakupy ciuchowe, napalilam się na sukienki z h&m i jestem strasznie rozczarowana, dwa wieszaki cale zawalone spodniami, kupilam tylko bialy t-shirt, poszłam do c&a to samo ale kupilam sukienke. Dobrze ze tz się zaopatrzyl w t-shirt i koszule. Jak narazie udaje mi sie dieta utrzymać cukier poniżej 120, oby tak dalej
![]() Debesciara obys szybko wrocila do rodzinki Malwiska fajny wozek, a jak cieszy jak już jest w domu ![]() Pieluszki kupie narazie 1 paczke newborn pampersa, bo wojtek mial uczulenie na pampersy, happy tragedia, każda sztuka przemakala, musielismy nosić huggisy ale sztywne sa, wtedy dady były koszmarne dopiero po roku zycia weszła nowa seria dady i wtedy tylko te kupowalismy Ide spac bo padam dobranoc mamusie |
|
|
|
#265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i super szef, jednak istnieją prorodzinni ![]() Cytat:
![]() ale to zależy co, bo czasem dziecko ma dłuższe rączki/nóżki i tak samo może być szczupłe lub nabite. ----------------------------------- kolejny wolny wieczór i już jestem po długiej kąpieli ze wszelkimi pellingami i maseczkami zjadłam sałatkę grecką, ale średnio mi podeszła (kupna z marketu z lenistwa + swój sos) ![]() i nie wiem co na jutro na obiad... mam ok 600 g polędwiczki wieprzowej zamrożonej i muszę poszukać stosowny przepis. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- ooo... a kiedy to jest? bo będziemy w tych rejonach na Majówce, tzn. na jeden dzień chcieliśmy podjechać.
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
Też chętnie wybrałabym się gdzieś na majówkę, ale niestety czeka nas trochę pracy koło domu. Poza tym moje stopy długo by nie wytrzymały
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może się spotkamy, chociaż i tak nie będziemy wiedziały, że to my
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi jupi tz zlozyl lozeczko
na calego zapachnia obecnoscia tego malego Czlowieczka |
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Tam bedzie tylu ludzi, że nawet nie staniemy blisko siebie
Mam tylko nadzieję, że dam radę wytrzymać, bo to daleko od nas i jeszcze tam dużo chodzenia. Myślałam o zabraniu małego prznośnego krzesełka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

jak mnie tu wpuścił to niech mnie teraz wypuści 

Mnie w szpitalach też zawsze trzymali do poniedziałku nawet jak obiecywali wypis w sobotę czy niedzielę 

Nie sprzątnęłam nawet połowy tego co planowałam. Ale za to obiad w piekarniku i "dwutygodniowe" ciasto maślankowe z rabarbarem gotowe

Na szczęście mogę już powiedzieć że leki działają 

Imieniny szybko miną, a może będzie fajnie
właśnie te nam w szpitalu dawali