![]() |
#241 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Bachory sąsiadów!!!
Cytat:
uwielbiam takie teksty swoją drogą: mieszkasz w bloku, więc się przyzwyczaj, że nie jesteś tam sama szkoda tylko, że te osoby, które to piszą nie ogarniają, że działa to również w drugą stronę- czyli to że masz dziecko nie znaczy, że może ono sobie hałasować ile wlezie, bo nie Ty sama z nim tam mieszkasz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4621338 8]ale ktoś inny potem wspomniał, że u niego dzieciaki grają na korytarzu i uderzają co chwilę piłką w drzwi
uwielbiam takie teksty swoją drogą: mieszkasz w bloku, więc się przyzwyczaj, że nie jesteś tam sama szkoda tylko, że te osoby, które to piszą nie ogarniają, że działa to również w drugą stronę- czyli to że masz dziecko nie znaczy, że może ono sobie hałasować ile wlezie, bo nie Ty sama z nim tam mieszkasz[/QUOTE] Dzieci mogą hałasować cały dzień, jak inni chcą odpocząć po nocy/dniu w pracy i posiedzieć w ciszy. Jak dorosły chce posłuchać wieczorem głośniej muzyki dla odprężenia to przyjdzie ktoś od małych dzieci bo one spać nie mogą a już pora. Działa to w obie strony tak samo, więc dlaczego nie akceptować tego i tego? Skoro dzieci w ciągu dnia mogą to i dorośli do 22 mogą. Szanujmy wzajemnie siebie to będzie nam się żyło lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
BAN stały
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4621338 8]ale ktoś inny potem wspomniał, że u niego dzieciaki grają na korytarzu i uderzają co chwilę piłką w drzwi
uwielbiam takie teksty swoją drogą: mieszkasz w bloku, więc się przyzwyczaj, że nie jesteś tam sama szkoda tylko, że te osoby, które to piszą nie ogarniają, że działa to również w drugą stronę- czyli to że masz dziecko nie znaczy, że może ono sobie hałasować ile wlezie, bo nie Ty sama z nim tam mieszkasz[/QUOTE] Są i inni rodzice. Proszę przykład. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4621338 8]uwielbiam takie teksty swoją drogą: mieszkasz w bloku, więc się przyzwyczaj, że nie jesteś tam sama
szkoda tylko, że te osoby, które to piszą nie ogarniają, że działa to również w drugą stronę- czyli to że masz dziecko nie znaczy, że może ono sobie hałasować ile wlezie, bo nie Ty sama z nim tam mieszkasz[/QUOTE] Ja akurat ogarniam. Miałam wielki problem z dzieckiem sąsiadów nad nami. Skakał z mebli na podłogę, a pokój uważał za boisko do koszykówki. Chodzilśmy ciagle upominając aby był ciszej bo zabawki synka same się od drgań włączały, ściana pekła przy suficie. byłam nawet u dzielnicowego. W końcu poszłam do sąsiadów, pogadaliśmy spokojnie i mamy spokój. Nie wiem co tam się zmieniło, ale skończyło się skakanie i granie. Moje dzieci wiedzą, że dom nie jest od biegania, skakania, grania piłką, od tego właśnie mają podwórko. Więc jeśli w domu mają być cicho bo sąsiedzi, na podwórku też, to co one mają robić??? przecież to nie zabawki z funkcją on/off. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Haha super. No, ale jest to zupełnie inaczej odbieranie niż rodzic, który powie to jest dziecko musi krzyczeć. Dwa domyślam się, że sąsiedzi może niepokoili się czemu dziecko wciąż płacze i któryś zadzwonił na policję.
Ja np. chciałabym żeby moim sąsiedzi wywiesili kartkę gdy planują imprezę, że będzie taka sytuacja. Sama nie urządzam imprez, ale gdyby tak było to wywiesiłabym kartkę z dopiskiem, że w ramach przeprosin za ew. hałas zapraszam na kawałek ciasta/tortu ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podejście dzieci królowie wszechświata moga wszystko a ty głupi człowieku dostosuj się rządzi ![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
jak spedzalam dziecinstwo?
Zabawe z rowiesnikami mialam w przedszkolu czy wczesnej podstawowce, po przyjsciu do domu. - malowalam kolorowanki - gotowalam z mama - mama wychodzila ze mna do parku na rower, a sama w tym czasie czytala sobie ksiazke - wychodzilam z kolezanka na koc pod okno z lalkami barbi, ciastkami i piciem - jechalam z tata na zakupy co sprawialo mi frajde - w weekendy nad wode, do rodziny, rodzicow znajomych - gralam z bratem i mama w chinczyka, ukladalismy puzzle czy cos podobnego co rozwija kreatywnosc - lubilam ogladac programy odpowiadajace na dziwne pytania typu- dlaczego niebo ma kolor niebieski - 2x w tyg jezdzilam na basen po zajeciach itd. itd. Mama mowi, ze nawet jak skakalysmy na skakance, czy gralysmy w gume, to nie przypomina sobie, zeby byl taki wrzasko-pisk, albo zebysmy spedzali tyle czasu puszczeni samopas.
![]() |
#253 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() Widzę, że niektórzy to już są starymi dewotkami po 20stce ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-04-28 o 14:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Widzę osoby, które mają dzieci uważają, że są ponad wszystkimi. A potrzeby innych traktują jako egoizm, gratuluje bardzo prosąsiedzka postawa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-04-28 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łojezu. Ale z Ciebie ciepłe kluchy były. Ja tam miała dzieciństwo jak ze starych książek o np. Tomku Sawyerze. Chmara dzieciaków bity dzień w biegu i krzyku wymyślająca zabawy od których dorosłym by włosy dęba stanęły, jakby tylko się dowiedzieli co kombinujemy. ![]() Było cudnie. ![]() Jakoś ani kreatywności ani fantazji mi do dziś nie brak. Raczej cierpię na nadmiar pomysłów. Chińczyk i reszta to był dobry jak człowiek chory leżał z zakazem wyłażenia na podwórko. O dziwo czytałam tez po prostu MASĘ i mam tak do dziś. ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc, u nas na działkach pod Łodzią też jest tak, ze mamy wspólne podwórko z sąsiadami, po prostu ktoś przed nami miał dwie działki potem my kupiliśmy jedną, znajomi jedną więc nie odgradzalismy potem znajomi sprzedali nieznajomym ale jakos nikomu brak ogrodzenia nie przeszkadza, podlewamy sbie nawzajem kwiatki czy cos;p i oni maja dzieci i w wakacje, kiedy tam mieszkam ciągle słucham pisku, albo płaczu - zdarzyło im się tez zwalic ze sznurka moją pościel na łóżko...........
ale nie pomyslalabym nigdy aby aż tak się o to gorączkować. Wtedy powiedziałam im No i przez Was Artur i Madzia musze znowu sobie uprać pościel, i wczym ja dzisiaj będę spać? Uwazajcie na przyszlosc na moje pranie, ok?A oni zwiesili głowy i przeprosili i polecieli z piskiem się bawic dalej..... No jakby nie pomyslałanbm nigdy żeby aż taki bulwers mieć z tego powodu. Co więcej, kiedyś te dzieci bawily się jakimiś farbkami, którymi w siebie rzucaly, cos a 'la paintball tylko dużo mniejsze latwiej pekajace i niebolesne;p i rzucily przypadkiem mi w plotek taki na tarasie (taras jest już po wejściu na schody) ....mam teraz takie kleksy zielone na pięknie pomalowanym na brązowo potku... ale tez wkurzyłam się tylko na chwile! krzyknęłam No nie! a wtedy akurat babcia wróciła ze spaceru i roześmiała się widząc to... Podejrzewam, że autorka po takim kleksie domagałaby się co najmniej zwrotu pieniędzy za odmalowanie płotu;p
![]() |
#258 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zgodzę się też z tym, że uzasadnione jest by dzieci podczas zabawy pruły się jakby je ktoś ze skóry obdzierał, albo były opętane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- W ogóle ciekawa jestem jak sama autorka się na to zapatruje, że ze wszystkimi ma jakiś problem... już masa stałych Wizażanek zna ją z wątków o sąsiadkach, hydrauliku, nieprzytomnym, właścicielu mieszkania, współlokatorce, szkole jazdy i masie innych... Jeśli problem występuje zawsze w tym samym środowisku/w jednym miejscu/rzadko to można to uznać za przypadek/spisek/patologie tamtych osób itd., ale jeśli autorce ciągle i wszędzie coś nie pasuje i z każdym szuka zwady to czy to z nią nie jest coś nie tak? Chyba już każdy zauważył że styl pisania Tinkerbell jest w stylu zbuntowanej nastolatki. Czy zastanawiałaś się kiedyś, że może to w Tobie tkwi problem, a nie z prawie każdym, z kim musisz cokolwiek załatwić? Ja jestem konfliktową osobą, ale takich problemów o nic nie robię, niemal zawsze udaje mi się wszystko pokojowo i normalnie pozałatwiać. A Ty o każdą pierdołę robisz awantury. Powinnaś się nad tym zastanowić. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-04-28 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Dzieci powinny być głośno i się drzeć w grupie. Bo wtedy wiadomo że żyją i są zdrowe. Mówiąc szczerze to współczuję tym dzieciakom które są co chwilę uciszane i uspokajane przez opiekunów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no tez chodzilam po drzewach, biegalam z pistoletami itd, ale to godzine, dwie dziennie nie wiecej ![]() Lubilam spedzac czas z moja rodzinka, bo oni tez mieli fajne pomysly ![]()
![]() |
![]() |
#264 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To nie jest to samo środowisko, hydraulik był w rodzinnym "mieście" autorki i jej mieszkaniu. Teraz jest w wynajmowanym mieszkaniu by nie dojeżdżać na studia. Także raczej autorka szuka zwady ze wszystkimi dookoła. Bo raczej niemożliwe żeby trafiała tylko na ludzi, którzy chcą jej utrudnić życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Można sobie opowiadać o złych dzieciach sąsiadów oraz o swoich zabawach w dzieciństwie, tylko że to do niczego nie prowadzi. W praktyce ciężko wygrać wojnę z rozdartymi dziećmi i ich buraczanymi rodzicami. Dlatego też autorka wątku dostała rady, które pomogą jej wyjść z sytuacji bez strat- jak np: ta o suszarce.
Tak to czasami bywa, nawet jeśli ktoś nam robi na złość, to często niewiele możemy zrobić, o ile ten ktoś nie łamie prawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
łoł, niedługo trzeba będzie założyć 2 część wątku
![]() Autorko, kupiłaś sobie w końcu suszarkę ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Tworażka, to pewnie byłaś utrapieniem dzieciaków z osiedla, ja pamiętam że nieznosiłam tych osób co rodzice po 2h kazali im wracać do domu bo jak bawilismy się w podchody, chowanego, bieganie z piostoletem itp. to jak te osoby były wołane do domu to trzeba było zmieniać skład i wszystko robić od początku.
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:10.