Przyszłe styczniowe mamusie 2015 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-09, 20:10   #241
kika198513
Raczkowanie

Dot.: Przyszłe styczniowe mamusie 2015

Cytat:
Napisane przez croppka23 Pokaż wiadomość
W Twoim przypadku też bym jak najdłużej popracowała ale ja cały dzień w pracy chodzę, stoję, trochę dźwigam więc raczej długo tak nie pociągnę bo już mi jest ciężko, a o wyjściu do domu to raczej nie ma mowy
croppka ja mam tak samo na dodateek pracuje w perfumerii i mam doczynienia zklientami i to różnymi którzy 30 min potrafią truć d.... o byle głupote a mi akurat robi sie słabo i wtedy sie zastanawiam ile jeszcze dam rade. W pierwszej ciązy miałam prace siedzacą i pracowałam do końca 5 miesiąca, teraz nie dam tyle rady... Poza tym mam już małego szkraba i chcę też jemu poświecić jak najwięcej czasu zanim pójdzie do przedszkola i na swiecie zagości ktoś jeszcze.

Co do imion to my jak zaczeliśmy się zastanawiać nad drugim dzieckiem to juz wtedy pojawił się temat imion. W ten sposób facet oswaja się z myślą, że zostanie tatą konkretnej osóbki a nie jakiejś kropki, która jest dla niego mało realna.

Jeśli o wyprawke chodzi to na prawde wszystko zależy od firm. Reklama robi swoje. Porozmawiajcie z koleżankami, które maja już swoje dzieci, one powiedzą Wam czego nie kupować, bo to tylko zbedny bajer. A jest sporo takich rzeczy, ale młode mamy często myślą że bez tego żyć sie nie da

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, mam na imię Justyna a we mnie rośnie już Zuzanna.(On wiedział co robił, tak przynajmniej twierdzi). 7 tydzień, poród w styczniu, także z chęcią się przyłączę. Ból brzucha, cycki mi urosły jak ja pierdzielę i bolą, brak nudności. I średnio co godzinę powtarzam sobie i jemu, że jesteśmy w ciąży, tak aby w to wreszcie uwierzyć.
witaj Zuzie to małe łobuziary wiem bo też mamy Zuzanke i wszyscy to potwierdzaja , że Zuzy takie są
kika198513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 20:30   #242
justynalyp
Zadomowienie

Mam nadzieję, że my też to potwierdzimy. Bo jakoś tak ciągle mówimy Zuzanna i Zuzanna i trochę przykro mi będzie jak się okaże, że to Zuzan.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:08   #243
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry Rano mdłości, problem ze zjedzeniem śniadania, ale niestety głowa mnie boli dalej W pierwszej ciąży po 3 miesiącu do samego końca regularnie co miesiąc miałam migrenę. Bolą mnie piersi, a konkretnie sutki zrobiły się wrażliwe, bardzo.
Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
o dzięki,dośc dokładna stronka,wychodzi ze zapłodnienie sie stało 9 kwietnia (ja wiem ze 13tego)i jestem w 4tyg 2dni wiec bedzie 4tyg 6dni
powiem tyle, że przy pierwszej ciąży polecono mi tę stronę, faktycznie była to jedyna, która pokrywała się z lekarzem

Cytat:
Napisane przez Caroline203 Pokaż wiadomość
A dziewczyny jak tam podejście waszych mężów co do dzidziusia. Zadowoleni czy jakoś nie mogą się przyzwyczaić?
Za pierwszym razem mąż nie uwierzył, jakoś stał obok tematu. Dopiero jak córka go skopała po plecach (nie wiedzieliśmy do końca, że to dziewczynka, bo cały czas obrócona pupą była, a potem ułożyła się już pośladkowo ) to uwierzył. Teraz było dużo lepiej Sam pobiegł po wyniki bety.

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
trochę na to za wczesnie ale myslicie o imionach dla swoich dzieci?
pierwsza córka ma na imię Natalka. Historia tego imienia jest śmieszna, bo jak pisałam nie znaliśmy płci. Dla chłopca mieliśmy wybrane imię, a dla dziewczynki jakoś ciężko. Przyszpiliłam męża na ostatku i zdecydowaliśmy, że jak dziewczynka to Natalia. No i na stole operacyjnym lekarz wyciąga dziecko i mówi "dziewczynka, chyba dziewczynka, tak dziewczynka, to jak będzie miała na imię?" a ja półprzytomna z 0% przekonaniem orzekłam 'Natalia?" Z dużym znakiem zapytania. No i mamy teraz małego diabełka, który nie potrafi wymówić Natalia tylko woła na siebie Ana.
Tak więc na razie przeszło nam przez myśl, że będzie Ania jak się urodzi córka, a jak chłopiec to Jaś/Jan ( z Jasiem też śmiesznie, bo tak woła na Natalka na swoją maskotkę)
Dla kogoś może wydać się to banalne, ale dla nas jest na razie jakąś podstawą. Oczywiście nie jest to 100%, może się jeszcze zmienić.

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Można sie dołączyć? jestem w 6tyg i wczoraj juz było widac zarodek z tetnem
witaj

Cytat:
Napisane przez StoleTheSun Pokaż wiadomość
Witam. Jestem Marta . Właśnie dziś testowałam. Dwie kreseczki są. Mogę się przyłączyć? Czy dopiero jak lekarz mi to potwierdzi ?
witaj
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:15   #244
Caroline203
Raczkowanie

Dziewczyny poradźcie czy powinnam się przejmować miałam tsh 2.05 biorąc eutyrox 100 a teraz wyszło mi 3,66. Martwię się czy to nie zaszkodzi dziecku.

Jest : 99kg
Cel I: 90kg
Cel II: 80kg
Cel III: 70kg
Caroline203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 21:18   #245
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Dziewczyny poradźcie czy powinnam się przejmować miałam tsh 2.05 biorąc eutyrox 100 a teraz wyszło mi 3,66. Martwię się czy to nie zaszkodzi dziecku.
powinnaś udać się do lekarza endokrynologa z takim wynikiem, chociaż nie powinno to zaszkodzić dziecku skoro przyjmujesz leki

W pierwszej ciąży chodziłam do endokrynologa co miesiąc, półtora......
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-09, 22:12   #246
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
dziewczyny nie boicie się tak wcześnie wybierać imion, liczyć wyprawki itp? Ja to staram się spokojnie podejść, tyle naczytalam się o poronieniach do 12 tyg. ciąży :/
ja też na razie daje sobie na wstrzymanie,my musimy wybrac imie ktore bedzie wymawialne i w PL i w UK.
Nie chce,zeby sobie dziadkowi łamali język na jakimś "zagranicznym"imieniem,al e tez nie chce,żeby tutejsi je kaleczyli tak jak masakruja moje
Cytat:
Witam. Jestem Marta . Właśnie dziś testowałam. Dwie kreseczki są. Mogę się przyłączyć? Czy dopiero jak lekarz mi to potwierdzi ?
cześć
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 05:41   #247
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cześć
Mam tyle nadrabiania, żę mjuszę cytować na dwa razy

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Tak, mialam zaledwie 25% szans. Niektóre dziewczyny miały po 10 zarodków a ja tylko te dwa a w ostateczności jeden. Starałam się z mężem 5 lat, leczylismy się oboje, mieliśmy 3 nieudane inseminacje no i w końcu decyzja o in vitro miała to być ostatnia szansa na własne.dziecko przed adopcja
najważniejsze, że się udało

Cytat:
Napisane przez Pandorcia84 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, będzie dobrze i wszystkie doczekamy się naszych pociech już w styczniu
w ogóle nie ma innej opcji

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Jest tu ktoś ze Śląska?
ja z Dolnego Śląska

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
przygarniecie mnie?
Jestem Aga, dziś miałam termin spodziewanej miesiączki i z samego rana zrobiłam test i wyszły II wyraźne kreski jeszcze w to nie mogę uwierzyć, zwłaszcza, że udało się w 1 cs. Jednocześnie od razu uczuciu wielkiego szczęścia zaczął towarzyszyć też lęk o dziecko, czy wszystko tam jest ok ale odpędzam wszystkie złe myśli, staram się
witaj i super, że w 1 cs się udało

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
dziewczyny, a czy dalej należy przyjmować ten kwas foliowy? chyba tak, prawda? dopiero chyba gin na pierwszej wizycie dobierze jakiś całościowy zestaw witamin?

ja dziś bekam, co u mnie prawie niespotykane było, piecze mnie w mostku i przełyku i łupie w dole brzucha - ból taki zbliżony do miesiączkowego, ale nie jest stały, tylko takie sporadyczne skurcze/łupanie kilka razy dziennie fasolka mebluje domek

i tak jak Ciebie ellyeunia mnie wcale nie ciągnie do słodyczy czy lodów, a jestem łasuchem

no i serce mi wali jak młot ale to chyba głównie z emocji
kwas foliowy do końca trzeciego miesiąca, ale widzę, że dziewczyny już napisały
też tak mam z tym bólem i też tak tłumaczę
mnie też jeszcze nie ciągnie do niczego jakoś szczególnie.

Cytat:
Napisane przez kika198513 Pokaż wiadomość
niestety stojacą i głównie od 16-22
uważaj tam na siebie

Cytat:
wracam do żywych
..chwilowo,zjadłam jabłko i kiwi i na minutke mi lepiej...mdłości mnie wykańczają...nie powinnam narzekac bo już znam ten stan ale myslalam,że teraz bedzie inaczej...
jestem z okolic Pajęczna,Wielunia,tak pośrodku

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

a tak w ogóle ..to męczy mnie myśl,ze będe miała bliźniaki..nie wiem skąd mi się to wzieło...pikanterii dodaje fakt,ze moja 3,5 letnia córa Pola na pytanie co chce:brata czy siostre?twierdzi ,ze chce brata i siostre razem....Boszeee byle do 19 maja do wizyty u gina...
bidulka
u mnie w rodzinie są 2 pary bliźniąt, więc zobaczymy hihi

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
nadeszła wiekopomna chwila ... po łyku kawy z rana myślałam że będę biec do łazienki
Dobre wieści są takie że pęcherzyk ciążowy prawidłowo się umiejscowił ale ma dopiero 1cm a nasza fasolka przypomina ziarenko piasku. Teraz do gina ide dopiero za 3 tyg i wtedy będzie widać coś więcej

Planowany termin 7 stycznia 2015

i super

Cytat:
Dziewczyny a znacie ten suwaczek?
http://babystrology.com/tickers/#content
fajnie widac jak sie rozwija bobasek
taaak, super jest

Cytat:
A dziewczyny jak tam podejście waszych mężów co do dzidziusia. Zadowoleni czy jakoś nie mogą się przyzwyczaić?
Mój Tż bardzo się ucieszył. Nawet jak po pierwszej wizycie chciałam się wstrzymać, żeby jeszcze nie mówić rodzicom, to powiedział, że nie pozwalam mu się cieszyć

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 05:50   #248
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
No, mi jakoś śmierdzi np.kiełbasa i ostatnim czasem sos czosnkowy którego codziennie używałam do dań itp..
pamiętam, żę na Święta nie mogłam znieść zapachu gotowanej kiełbasy, a dopiero podejrzewałam, że mogę być w ciązy

Cytat:
Napisane przez Vic87 Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj o 5 obudziły mdłości ble.

Później też mnie trzymały rano.

Odebrałam betę i wychodzi 688, aż mi się łapki trzęsły jak odbierałam

Mój jeszcze nie wie powiem mu dzisiaj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

i beta pięknie rośnie

Cytat:
trochę na to za wczesnie ale myslicie o imionach dla swoich dzieci?
my wiemy zanim jeszcze zaczęliśmy starania hihi

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Można sie dołączyć? jestem w 6tyg i wczoraj juz było widac zarodek z tetnem
witaj

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
byłam wczoraj na usg, jest płód, serduszko jeszcze nie biło. Fasolek ma 1,74cm 15go mam drugiego ginekologa, zobaczymy, czy też będę miała usg, jak nie, to 29go idę do tego pierwszego
koniecznie daj znać jak było

Cytat:
Nie wiem jak uu Was ale moją burzę hormonów można już zauważyć na twarzy mam dwa głęboko usadzone pryszcze które są bolesne a tak poza tym to brzuszek mi tak wysadziło, że wygląda jakbym była w trzecim miesiącu
u mnie też. Całą brodę mi wysypało i brzuch też, ale u mnie to przez wzdęcia (chyba )

Cytat:
witaj

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, mam na imię Justyna a we mnie rośnie już Zuzanna.(On wiedział co robił, tak przynajmniej twierdzi). 7 tydzień, poród w styczniu, także z chęcią się przyłączę. Ból brzucha, cycki mi urosły jak ja pierdzielę i bolą, brak nudności. I średnio co godzinę powtarzam sobie i jemu, że jesteśmy w ciąży, tak aby w to wreszcie uwierzyć.
witaj

Cytat:
ja się nie znam, ale może lepiej skonsultuj się z lekarzem?

Jakoś nie miałam siły i weny ostatnio. W ogóle wczoraj poszliśmy na krótki spcer i tak mnie wymęczył, że padłam i zasnęła o 19 na kanapie, później przeniosłam się do sypialni, a wstałam o 5.40
Nie wiem czy móiłam, ale w środe mam wizytę u alergologa, bo jestem alergikiem i odstawiłam swoje leki i teraz czekam na nowe, bo wszystko mnie swędzi i ciągle płaczę na dworze.
A w piątek mam wizytę u gina nie mogę się doczekać

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-05-10 o 05:58
Stary 2014-05-10, 07:34   #249
sjero
Raczkowanie

dzień dobry ja już po śniadanku, dopijam kakałko

witam nowe mamusie, niech wam czas szybko leci, i co najważniejsze - bez sensacji!

ja w dalszym ciągu dobrze się czuję, bolą mnie jedynie piersi, w brzuchu czasem poboli, ale to znaczy, że fasolek się urządza, więc idzie przeżyć dostałam od gina luteinę dopochwową, powiedział, że na wszelki wypadek, bo ciąża długo wyczekiwana, i że z tą luteiną to jak z proszkiem do pieczenia ciasta hihih bez proszku ciasto może wyrośnie, a z proszkiem na pewno Kazał mi też brać witaminy, Femibion 1
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:28   #250
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Milusio i dziękuję . Troszkę mnie to zaskoczyło, no, ale cóż... Tak jak obliczałam tp byłby na 17.01.2015
Witamy witamy i gratulujemy

Cytat:

witam nowe mamusie, niech wam czas szybko leci, i co najważniejsze - bez sensacji!

ja w dalszym ciągu dobrze się czuję, bolą mnie jedynie piersi, w brzuchu czasem poboli, ale to znaczy, że fasolek się urządza, więc idzie przeżyć dostałam od gina luteinę dopochwową, powiedział, że na wszelki wypadek, bo ciąża długo wyczekiwana, i że z tą luteiną to jak z proszkiem do pieczenia ciasta hihih bez proszku ciasto może wyrośnie, a z proszkiem na pewno Kazał mi też brać witaminy, Femibion 1
kakao<3 o kurde... chyba sobie pójdę zrobić

Ja ani bolesnych piersi, ani mdłości za to tragiczny apetyt.... nie chce stawać na wadzę, bo ciągle mi się chce jeść, a jak nie zjem to mam zawroty głowy

A co do brzuchów to mi też urósł, ale od jedzenia Bo od 0,5 cm fasolki to brzucha raczej nie będzie

Co do imion: my mamy Julię bo mi się bardzo podobało, ale u nas nie ma żadnej A potem pomyślimy... jest jeszcze czas.
Stary 2014-05-10, 08:43   #251
kosta6
Raczkowanie

Cytat:

Też biore Fembion1 tylko przy nich trzeba uważać i jeść do posiłku, na głodny żołądek potem mdli. Na mojej pierwszej wizycie gina mi zaleciła brać tylko kwas foliwy a wit od 12tg bo to chemia i lepiej zjeść owoc dziennie. Ale wiadomo każdy chce dla bąbla jak najlepiej.

kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 08:44   #252
ellyunia
Wtajemniczenie

Stola TheSun witaj

sjero witam w klubie luteinek

Caroline myślę że taki sprawy najlepiej konsultować z lekarzem a nie z forumowiczkami w końcu lepiej dmuchać na zimne

croppka mnie też wysypało łączę się z Tobą w bólu

U mnie dzisiaj bez żadnych mdłości

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-05-10 o 08:46
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 08:58   #253
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Też biore Fembion1 tylko przy nich trzeba uważać i jeść do posiłku, na głodny żołądek potem mdli. Na mojej pierwszej wizycie gina mi zaleciła brać tylko kwas foliwy a wit od 12tg bo to chemia i lepiej zjeść owoc dziennie. Ale wiadomo każdy chce dla bąbla jak najlepiej.
ja właśnie się zastanawiam, czy w ogóle kupować witaminy na okres letni, bo będą i malinki, truskawki, wiśnie etc...
Stary 2014-05-10, 09:24   #254
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja właśnie się zastanawiam, czy w ogóle kupować witaminy na okres letni, bo będą i malinki, truskawki, wiśnie etc...
no dokładnie, mam w górach dom i mnóstwo zasadzonych malin, porzeczek, agrestu, już o drzewkach owocowych nie wspominając, swojskie, nie pryskane Wiadomo też co gin to inna teoria, jedni od razu zalecają wit, inni od 12 tyg. Mi przy wadze 53kg/173cm (klasyczny chudzielec) gina stwierdziła że dobrze sobie wyglądam i mi nie trzeba

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Co do LUTEINY dostałam dowcipną 100mg na rano i wieczorem, ale nie zauważyłam jakoś specjalnie żeby wyciekała, tak jak mówicie Robie siku przed snem, aplikuję, ide spać. Rano dzwoni budzik 2h przed tym jak mam wstać, aplikuję wracam do łóżka i jak już wstaję to nic nie wylatuje

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Carol zadzwoń do gina i zapytaj, Na takie pytanie powinna odpowiedzieć nawet asystentka, jeśli nie bedzie wiedzieć powiedz że oddzwonisz niech zapyta.

Stary 2014-05-10, 10:41   #255
sjero
Raczkowanie

witajcie znowu, pospałam sobie troszkę zaraz się biorę za obiadek, dziś naleśniki

ja też nie zauważyłam, żeby luteina wyciekała. W ogóle jaka byłam zdziwiona tym aplikatorem ihihi. Zawsze myślałam, że dopochwowa to w formie globulki.

Co do imion, to my już mamy od dawna wybrane. Chłopiec Staś, a dziewczynka Natalia lub Nina - ja się skłaniam bardziej na Ninę.
Stary 2014-05-10, 10:44   #256
kosta6
Raczkowanie

Cytat:
witajcie znowu, pospałam sobie troszkę zaraz się biorę za obiadek, dziś naleśniki

ja też nie zauważyłam, żeby luteina wyciekała. W ogóle jaka byłam zdziwiona tym aplikatorem ihihi. Zawsze myślałam, że dopochwowa to w formie globulki.

Co do imion, to my już mamy od dawna wybrane. Chłopiec Staś, a dziewczynka Natalia lub Nina - ja się skłaniam bardziej na Ninę.
Ja byłam przerażona tym aplikatorem!

Stary 2014-05-10, 10:57   #257
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Ja byłam przerażona tym aplikatorem!
hihihi mój podejrzanie na niego patrzy, jak aplikuję sobie tabletkę
Stary 2014-05-10, 11:16   #258
anjaa31
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Przyłączam się jako przyszła mama. Termin: 02.01.15
anjaa31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:21   #259
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anjaa31 Pokaż wiadomość
Hej hej byłaś już u gin?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 11:30   #260
sjero
Raczkowanie

Cytat:
hej, witaj masz dzień po mnie jakby mi się udało faktycznie tego 1go urodzić, to mam szansę być mamusią pierwszego dziecka w Rudzie Śląskiej w 2015r
Stary 2014-05-10, 11:36   #261
iskierka0310
Raczkowanie

kupiłam dziś imbir w korzeniu,poczytałam wczoraj,że na mdłości ciążowe dobre.....i wiecie co?dodałam do herbaty startego i pomogło!serio,czuje sie normalnieciekawe jak długo bedzie działał?????
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:55   #262
ewka1368
Zakorzenienie

hej
Czy ja tez moge niesmialo dolaczyc??(jesli nadaze)
termin mam na 1 stycznia jak kilka dziewczyn
u gina bylam w srode ale jeszcze serduszka nie bylo bo za wczesnie
Stary 2014-05-10, 12:14   #263
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka1368 Pokaż wiadomość
hej
witaj

Cytat:
kupiłam dziś imbir w korzeniu,poczytałam wczoraj,że na mdłości ciążowe dobre.....i wiecie co?dodałam do herbaty startego i pomogło!serio,czuje sie normalnieciekawe jak długo bedzie działał?????
kurcze, dobrze, że nie mam jakiś mega mdłości, chwilami mnie coś pyknie, ale nie zwracam uwagi na to, bo imbiru bym nie zniosła

Edytowane przez sjero
Czas edycji: 2014-05-10 o 12:16

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 12:52   #264
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Cytat:
MI też gin kazał brać tylko kwas foliowy. Powiedział, że w I stryemstrze to wystarczy, a witaminy od II. Za tydzien bede u innego, to zobaczymy czy ma takie samo zdanie

Cytat:
mniam smacznego

Cytat:
witaj

Cytat:
to dobrze, że pomogło

Cytat:
hej
witaj

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-05-10, 17:03   #265
simonee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja nadal "umieram" mdłości i ten okropny ból żołądka wykańcza mnie czasem jestem tak tym bólem zmęczona że ryczec mi sie chce...
W czwartek idę do gin zapytam się czy lekarz rodzinny może mi coś przepisać na ta podrażnioną śluzówkę żoładka. Przed ciążą myslałam że zostało to wyleczone ale jak widać znów wróciło...
Stary 2014-05-10, 17:35   #266
croppka23
Raczkowanie

Hej, dziś po pracy udało mi się przespać aż 4 godziny tak strasznie bolał mnie dziś kręgosłup i nogi jakbym była na finiszu ciąży właśnie zauważyłam, że na całym ciele wyszła mi chyba jakaś wysypka kropeczki mała, nie swędzą i nie rzucają się w oczy, zobaczymy czy zejdą..

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
hej
Witaj, jak się czujesz? Masz już jakieś objawy?

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Ja nadal "umieram" mdłości i ten okropny ból żołądka wykańcza mnie czasem jestem tak tym bólem zmęczona że ryczec mi sie chce...
W czwartek idę do gin zapytam się czy lekarz rodzinny może mi coś przepisać na ta podrażnioną śluzówkę żoładka. Przed ciążą myslałam że zostało to wyleczone ale jak widać znów wróciło...
Oby było takie lekarstwo które można przyjmować w pierwszym trymestrze bo z takim bóle to na pewno ciężko się funkcjonuje..
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:45   #267
Vic87
Rozeznanie

Ja dzisiaj padam na pysk. Zrobiłam 500 km samochodem i powiem szczerze, że mój kręgosłup i kark wyją tak mnie bolą.

Dobrze że mdłości mnie dzisiaj nie męczyły bo w ogóle by była masakra...

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:14   #268
sjero
Raczkowanie

Cytat:
Hej, dziś po pracy udało mi się przespać aż 4 godziny tak strasznie bolał mnie dziś kręgosłup i nogi jakbym była na finiszu ciąży właśnie zauważyłam, że na całym ciele wyszła mi chyba jakaś wysypka kropeczki mała, nie swędzą i nie rzucają się w oczy, zobaczymy czy zejdą..
ja też miałam wysypkę przez kilka dni, ale mnie swędziało, głownie wieczorami, teraz już zeszła

ma.ko, dzięki aczkolwiek średnio mi te naleśniki smakowały, w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego, bardziej wolę zjeść na kwaśno coś

Cytat:
Ja dzisiaj padam na pysk. Zrobiłam 500 km samochodem i powiem szczerze, że mój kręgosłup i kark wyją tak mnie bolą.

Dobrze że mdłości mnie dzisiaj nie męczyły bo w ogóle by była masakra...
ale zrobiłaś sobie trasę

Edytowane przez sjero
Czas edycji: 2014-05-10 o 18:17
Stary 2014-05-10, 18:16   #269
Vic87
Rozeznanie

Cytat:
w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego, bardziej wolę zjeść na kwaśno coś
Ja w ogóle słodkiego nie mogę od razu mnie mdlić zaczyna. Za to hurtem wsuwam warzywa. Będzie z pożytkiem dla figury

Vic87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 18:40   #270
croppka23
Raczkowanie

Cytat:
Ja w ogóle słodkiego nie mogę od razu mnie mdlić zaczyna. Za to hurtem wsuwam warzywa. Będzie z pożytkiem dla figury

Dokładnie ja też do tej pory byłam łasuchem i prawie codziennie pozwalałam sobie na tabliczkę czekolady a teraz wybieram w to miejsce pomidorka albo bananka
croppka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości