PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-10, 09:48   #241
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Lemurki 100 lat i pociechy z pociech (wszystkich)

Mnie też sprzedawcy odradzali 45-tkę, że się nie opłaca i faktycznie według mnie się nie opłaca. My we dwójkę (no teraz trójkę, ale Art nie korzysta z naszych naczyń na razie) zapełniamy taką zmywarę raz na 2-3 dni. To taka 45-tka chodziłaby chyba non stop, a ja i tak upycham czasami gary w tej dużej :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 09:59   #242
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Noc z dwiema pobudkami..ząbki dały odpocząć

Wreszcie kupiłam skrzynie i ziemię do kwiatków. W końcu zdecydowałam się na brązowe i jeszcze trafiliśmy na promocje, bo 2,50zł mniej za każdą sztukę skrzyni Jak mąż wróci z pracy przydałoby się wreszcie przesadzić, tylko powiesić na barierki nie da rady, bo mamy nietypowe i tata będzie nam załatwiał zaczepy.

Wczoraj zobaczyłam też ogródek na balkonie mojej mamy..dosłownie ogródek..potknąć się można o kwiatki Nie no, bardzo ładnie wygląda Jeszcze nigdy tyle kwiatów nie było
Aż zapragnęłam mieć więcej u siebie

Wczorajszy spacerek z Olusiem okazał się krótki, bo zaczęło padać..po 25 min obudził się, bo próbowaliśmy zostawić go w pokoju z otwartym oknem, ale wycwanił się Mały i jak wózek stoi, to pobudka..źle go nauczyłam..przyznaję..pow innam była na spacerkach czasami na ławce posiedzieć, poczytać coś..teraz już nie mogę..szit

Proszę o kciuki..jutro mąż z moim i swoim ojcem plus rzeczoznawcą jadą oglądać autko. Mąż dalej uparty..i tak sobie myślę...niech już je kupi, bo mam dość..on chyba nawet bardziej tego szukania, oglądania, zastanawiania się...Oby w czasie oględzin nic poza tym o czym wie nie wyszło.. niech już nastanie spokój
No i poza tym jadą aż 300km w jedną stronę, więc paliwko trochę wyniesie plus rzeczoznawca, który też tani nie jest..nie chciałabym mu więcej płacić A żeby było śmiesznie nim się mąż namyślił by jechać za tym autem, nie zdążyliśmy wybrać gotówki z banków i jeśli zdecyduje się na to auto będzie trzeba kolejny kurs robić w tygodniu No ale zawsze to plus, że ma czas na przemyślenia.
Kciuki trzymamy DZOAN za auto, żebyście w końcu kupili

Cytat:
Napisane przez mydream_ Pokaż wiadomość

Dzien dobry
dziekujemy za komplementy
Oliwka konczy 9 miesiecy rosnie mi ten robaczek . I chyba z tej okazji postanowila spac rowno do 9tej
wkurzylam sie bo nie ma jeszcze tz wyplaty na koncie, nie mam za co zrobic zakupow
za 9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość

Niewyspana jestem strasznie,chociaż tym razem nie przez Jasia(jedna pobudka!!!-ale to pewnie dzięki temu,że spał z mamusią,bo mamusia pożarła się wczoraj z tatusiem)Czekała m do drugiej w nocy na powrót córki z "osiemnastki"koleżanki(tr zeźwe moje dziecko wróciło jak prosię i równo o umówionej godzinie-pękam z dumy!)Jak już się położyłam spać,to jakieś pijane towarzystwo przylazło na plac zabaw pod blokiem,i tak się wydzierało,że po godzinie ktoś nie wytrzymał i wezwał policję(wcześniej ludzie krzyczeli z okien,żeby się uciszyli,bez rezultatu)
Teraz córa zdaje mi relację z imprezy,włos mi się jeży...potem się z Wami podzielę...
Dzoan-można składać życzenia,bardzo proszę,a co sobie będę żałowaćChociaż na wizażu poświętuję,bo przez ciche dni w domu szampana nie będzie
Zazdroszcze, że masz taki kontakt z córką, że Ci wszystko opowiada co i jak na imprezie. Ja wiem, co się na takich imprezach dzieje bo mam młodszego brata i dobrze, że Młody ma trochę oleju w głowie bo nie sądzę, żeby moi rodzicie chcieli zostać dziadkami po raz 2
No i oczywiście widać efekt takiego kontaktu z Tobą w kwestii powrotu o ustalonej godzinie i trzeźwości.
U nas ostatnio był przypadek, że dwie dziewczyny z 5 klasy, to chyb jakoś 11 czy 12 lat, uciekły z domu. Policja je znalazła w lesie gdzie miały rozbity namiot. Uciekły z domu. Powodów nie znam 100% bo dochodzenie trwa, ale ma to coś wspólnego z wychowawczynią w szkole.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46386139]Heloł.

U nas nocka OK, chociaż ja poszłam późno spać i jestem znowu nieprzytomna. Jak kładę Małego spać, to potem mam jeszcze pełno roboty+odciąganie i idę spać o 24-1, a on wstaje o 6 i jest trochę jazda :/ No nic... Nieważne.

Jeszcze wracając do mojej mamy. Takie rady mi daje... a teraz jestem na nią sama zła. Jak karmi Artka, to robi wokół niego cyrk. Daje mu zabawki, gada, skacze wokół niego - bo ja taka byłam, byłam strasznym niejadkiem i trzeba było odwracać moją uwagę. Ale Artek taki nie jest, on je normalnie, czasami jak jest bardzo rozproszony, to mu puszczam na chwilę coś z youtube na komórce, ale to naprawdę sporadycznie. A mama mu daje 2 duże butle do zabawy, śpiewa, gada... Ostatnio była kilka razy u mnie i dzisiaj Mały mi cyrkował przy kaszce, ciągle czegoś chciał, no efekt działań babci normalnie :/ Już jej nie dam karmić Artka, tym bardziej, że ona go zwykle karmi jaglanką z owocem, którą on bardzo chętnie i szybko zjada, bo jest po spacerze...[/QUOTE]

Perse my właśnie tak cudujemy przy jedzeniu bo inaczej Igor nie zje.
A co do teściowych jeszcze, to mnie wkurzało jedno.. jak teściowa waliła hasłem "jak zostaniemy sami to ja Cię tu karmię. Zrobimy grysiczku albo dam ci papinku". Igor miał wtedy może 4 - 5 miesięcy. Dość jasno określiłam co o tym myślę
Za to moja mama nadal by mu wszystko dawała w formie papek. Ostatnio jak dałam mu banana tak po kawałku to powiedziała, że nie może patrzeć bo on się udusi

LEMURKU wszystkiego najlepszego z okazji 18 urodzin pociechy z dzieci i cierpliwości do męża

SAMANTHA ale miałaś przygody z tym gołębiem mi kiedyś narobił na ramię

Igor zasnął, a ja idę pojeździć na szmacie

Edytowane przez mamaszkrabka
Czas edycji: 2014-05-10 o 10:00
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:04   #243
dzoan
Zakorzenienie

Mydream cudny awatarek

Kurde tak pięknie za oknem i ciepło miało być, a paskudnie wieje

Olek obudził się chwilę przed 10..nieźle pospał

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:34   #244
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Mydream cudny awatarek

Kurde tak pięknie za oknem i ciepło miało być, a paskudnie wieje

Olek obudził się chwilę przed 10..nieźle pospał
dzieki u nas znowu pada takze bedziemy siedziec w domu.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=2386
co myslicie o tym ?
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:38   #245
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki u nas znowu pada takze bedziemy siedziec w domu.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products _id=2386
co myslicie o tym ?

U kogoś na sąsiedztwie widziałam taki za mało wiem, żeby coś powiedzieć.
Stary 2014-05-10, 10:43   #246
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mamaszkrabka rozumiem, ja też taka była ponoć Ale Artur tego nie potrzebuje, odpukać - nie mogę narzekać, bo on w miarę dobrze mi je, więc takie coś tylko nam szkodzi, bo potem nie będzie chciał jeść normalnie...

Mydream, Kinderkraft ma fajne rzeczy, oglądałam ich wózek w Biedrze niedawno i nawet się nad nim zastanawiałam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 10:56   #247
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ROCKY kciuki dla koleżanki! Podpinam się pod pytanie SAMANTY

MISZKA biedna Annika,ale mam nadzieje ze znamie zejdzie,a nawet jeśli nie,to nie przeszkodzi jej to,aby być wspaniala dziewczyna.eeeee nie wpadaj w doline,każde dziecko rozwija się swoim tempem. Poza tym Igi starszy jest,a tu nadal czas robi swoja różnice. Np jak czytam o Milence czy Peterze to też mogłabym wpaść w dolinie. IGI nie umie papa abrawo robi moimi rękami,co jest zabawne bo dokładnie naśladuje to,jak ja mu pokazuje.

AGRAFFKA super ze dobrze się bawiliście. Kto z Misiem został?

MELA obys wykombinowala..a dlaczego nie poszlas? Maz nie chciał z dziewczynkami zostać? Może w opcjach ustawilas widok tylko prywatny?oswoj się szybko i też czekam z niecierpliwością. Jaka tematyka będzie?

MYDREAM najlepszego dla Oliwki!

LEMURKI widziałam właśnie ze Czarni dokopali Yreflowi. Emocje w tych Play off i wszystkiego naj dla Ciebie!

PERSE moja mama niw garnie sie do karmienia bo ma traumę po mnie i bracie. plulismy dalej niz widzielismy.

Pozdrawiam od fryzjera

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 11:02   #248
201801111004
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46386989]Mamaszkrabka rozumiem, ja też taka była ponoć Ale Artur tego nie potrzebuje, odpukać - nie mogę narzekać, bo on w miarę dobrze mi je, więc takie coś tylko nam szkodzi, bo potem nie będzie chciał jeść normalnie...

Mydream, Kinderkraft ma fajne rzeczy, oglądałam ich wózek w Biedrze niedawno i nawet się nad nim zastanawiałam [/QUOTE]

tez je widzialam w biedrze, czytalam opinie w necie i sa rozne. tak mysle, ze chyba kupie wlasnie ten. tyle, ze w biedrze byly tansze

Edytowane przez 201801111004
Czas edycji: 2014-05-10 o 11:05
Stary 2014-05-10, 11:03   #249
mamaszkrabka
Zakorzenienie

No właśnie, jeśli dziecko je bez wydziwiania to też nie rozumiem takiego zachowania. Nie wiem dlaczego te mamy się tak do wszystkiego wtrącają i robią nam na przekór. Ja już przyzwyczaiłam się do myśli, że pewnie będą rozpieszczać Igora i będą pozwalać na wiele więcej niż ja. Ale po co uczyć od razu złych nawyków?
Mój tata ma bardziej zdroworozsądkowe podejście, a może po prostu bardziej nowoczesne

Mój tata ostatnio miał spotkanie z fizjoterapeutą i właśnie ten gostek też ma syna takiego paromiesięcznego. Powiedział, że on nie pomaga synkowi w niczym, sam się musi wielu rzeczy nauczyć, typu podciąganie, raczkowanie - dziecko może płakać - natomiast jest fizjoterapeutą i jak widzi jakieś niedociągnięcia to je po prostu ćwiczy.
Stary 2014-05-10, 11:12   #250
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Hej, witamy sie i my. Chyba nici ze spacerku dzisiaj, tak strasznieee wieje Popoludniu maja przyjsc znajomi z coreczka.
Nikos zjadl 30 ml kaszki z owocem i to przy takim zabawianiu jak piszecie. Musialam go trzymac caly czas na jednej rece a druga go karmic i otwierac i zamykac szafki (uwielbia ta zabawe)
Kurcze piszecie o lekkich spacerowkach a ja tez wkrotce bede musiala sie zaopatrzyc. Musze cos zaczac szukac, tak jak i fotelika.
MYDREAM sto lat dla Oliwki
LEMURKI sto lat dla Ciebie, przede wszystkim duzo zdrowia dla Ciebie i rodzinki! Prosze zdradz tajemnice jak wychowac dziecko na tak wspaniala i odpowiedzialna osobe?
PERSE u mnie to samo, tez tak pozno sie klade i wczesnie wstaje heh
DZOAN kciuki za autko.
Musze uciekac bo Nikos juz steka. Milego dnia dla wszystkich
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:20   #251
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Hej, witamy sie i my. Chyba nici ze spacerku dzisiaj, tak strasznieee wieje Popoludniu maja przyjsc znajomi z coreczka.
Nikos zjadl 30 ml kaszki z owocem i to przy takim zabawianiu jak piszecie. Musialam go trzymac caly czas na jednej rece a druga go karmic i otwierac i zamykac szafki (uwielbia ta zabawe)
Kurcze piszecie o lekkich spacerowkach a ja tez wkrotce bede musiala sie zaopatrzyc. Musze cos zaczac szukac, tak jak i fotelika.
MYDREAM sto lat dla Oliwki
LEMURKI sto lat dla Ciebie, przede wszystkim duzo zdrowia dla Ciebie i rodzinki! Prosze zdradz tajemnice jak wychowac dziecko na tak wspaniala i odpowiedzialna osobe?
PERSE u mnie to samo, tez tak pozno sie klade i wczesnie wstaje heh
DZOAN kciuki za autko.
Musze uciekac bo Nikos juz steka. Milego dnia dla wszystkich
z fotelikiem to juz w ogole tyle wydadkow mamy teraz, ze nie wiem skad ja nabiore na to wszystko. a w ogole to wszystkie macie krzeselka do karmienia czy moze sie obejsc bez niego ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-10, 11:25   #252
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Cytat:
z fotelikiem to juz w ogole tyle wydadkow mamy teraz, ze nie wiem skad ja nabiore na to wszystko. a w ogole to wszystkie macie krzeselka do karmienia czy moze sie obejsc bez niego ?
Krzesełko do karmienia mamy i stoi w kuchni. Karmię w nim Igora tylko jak coś je z nami. Normalnie karmię go bujaczku takim zwykłym. Po prostu jest mi wygodniej.
Stary 2014-05-10, 11:31   #253
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
Krzesełko do karmienia mamy i stoi w kuchni. Karmię w nim Igora tylko jak coś je z nami. Normalnie karmię go bujaczku takim zwykłym. Po prostu jest mi wygodniej.
ja swoja karmie w foteliku ale podnosi mi sie z niego i teraz nie wiem co dalej, zdarzylo tez sie w wozku za malo miejsca mamy zeby krzeselko gdzies stawiac. mieszkamy u moich rodzicow i nie bardzo chce zagracac mieszkanie...
Stary 2014-05-10, 11:40   #254
pianka2013
Zadomowienie

Cześć

Lemurku: Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin . Brawa za zakup zmywarki. My mamy 45 i miesciny sie bez problemu.

Mydream: 100 latek dla Oliwki. Wozek fajny, ale nie wiem, jak sie rozklada do lezenia. Chyba, ze nie zamierzqsz wcale kłaść w pozycji lezacej Oliwki na spacerze. Najlepiej by bylo gdybys przymierzyla mala do wozka w sklepie. Ja jak szukalam wozka to tez w necie kilka mi sie podobalo a potem w sklepie okazalo sie, ze Kuba mi zjezdzal i dziwnie "siedzial". Tylko my jak kupowalismy spacerowke to Kuba mial 8 miesiecy i jeszcze nie siedzial. Krzeselko do karmienia mamy, takie zwykle z ikei i jestem bardzo zadowolona. Poczatkowo karmilam w bujaczku, ale moim zdaniem w krzeselku jest wygodniej. Kuba sobie siedzi i moze wszystko wokoło wybrudzic

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

To krzeselko z ikei jest male i nie zajmuje duzo miejsca

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Perse: gratuluje zakupu wozka

Dzoan: kciuki, zeby autko bylo ok i poszukiwania sie skończyły

Kuba zmienia sobie chyba znowu pory drzemek. Teraz śpi a popoludniu jedzie z ciocia do centrum zabaw . A mama bedzie z tata odpoczywac, bo tz zaczyna urlop tacierzynski
pianka2013 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 11:45   #255
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pianka2013 Pokaż wiadomość
Cześć

Lemurku: Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin . Brawa za zakup zmywarki. My mamy 45 i miesciny sie bez problemu.

Mydream: 100 latek dla Oliwki. Wozek fajny, ale nie wiem, jak sie rozklada do lezenia. Chyba, ze nie zamierzqsz wcale kłaść w pozycji lezacej Oliwki na spacerze. Najlepiej by bylo gdybys przymierzyla mala do wozka w sklepie. Ja jak szukalam wozka to tez w necie kilka mi sie podobalo a potem w sklepie okazalo sie, ze Kuba mi zjezdzal i dziwnie "siedzial". Tylko my jak kupowalismy spacerowke to Kuba mial 8 miesiecy i jeszcze nie siedzial. Krzeselko do karmienia mamy, takie zwykle z ikei i jestem bardzo zadowolona. Poczatkowo karmilam w bujaczku, ale moim zdaniem w krzeselku jest wygodniej. Kuba sobie siedzi i moze wszystko wokoło wybrudzic

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

To krzeselko z ikei jest male i nie zajmuje duzo miejsca

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Perse: gratuluje zakupu wozka

Dzoan: kciuki, zeby autko bylo ok i poszukiwania sie skończyły

Kuba zmienia sobie chyba znowu pory drzemek. Teraz śpi a popoludniu jedzie z ciocia do centrum zabaw . A mama bedzie z tata odpoczywac, bo tz zaczyna urlop tacierzynski
eh, uroki malego miasta sa takie, ze nie ma sklepow z wozkami, i jak juz cos wybiore to raczej bede musiala zamowic przez internet. Oliwka nie sypia juz na spacerach wiec ta pozycja lezaca nie jest mi jakos bardzo potrzebna.
Stary 2014-05-10, 11:49   #256
miszkaaa
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nie wiem co sie ze mną dzieje ale od kilku dni jestem taka jakby ktoś ze mnie powietrze wypuścił. No szok! JUż dawno tak nie miałam. Nie wiem czy to ta depresyjna pogoda, czy wiosenne przesilenie?! Gdyby nie to, ze nie tak dawno robiłam badanie krwii to pomyślałabym, ze jakąś anemię albo cukrzycę mam. Kurde, nocka z 1 pobudką a ja ledwo na oczy patrzę. Gdzie te czasy kiedy wstawało się po kilka razy w nocy a w dzień normalnie funkcjonowało? Normalnie moje dziecko mnie rozpieściło.
Skąd wziąć energie, no skąd?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
O nie, nie posądzaj mnie o to. Po pierwsze jak dołączyłaś do wątku, ja rzadko tu bywałam. Po drugie ja mam problemy z kojarzeniem niektórych faktów.
No dobra, dobra, wybaczone

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
O jejku byłam z Tztem na kabarecie. Jezuuuu 4h! Tak się osmialam, że a masakra. A Młody grzeczny cały czas spał, a jak wróciliśmy to od razu się obudził i tulaski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Suuuper, ze udało wam sie tak fajnie spędzić czas
A Misiu z kim został?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Założyłam. Ale zanim go wam pokażę trochę minie. Muszę się oswoić.

Mój ulubiony skecz to neonówki Rozmowa Boga z Diabłem, zawsze płaczę ze śmiechu jak to oglądam.
http://www.youtube.com/watch?v=sA2luScejaI
my chcemy już
Kurde, za chwilę cały dzień będę siedziała na komp. żeby ogarnąć blogi i wizaż
Ale podziwiam, dwoje dzieci, dom i prowadzenie bloga

Cytat:
a ja nie lubie kabaretow, nie wiem czemu, tak jakos
ja też nie przepadam. Ale byłam raz w hali stulecia we Wrocku i muszę przyznać, ze ubaw był po pachy i całkiem inne wrażenie niż w tv. Tam mi się podobało więc na żywo bym chodziło ale w tv nie oglądam. Za to mam ubaw z mojego męża bo on uwielbia.

Cytat:

Niewyspana jestem strasznie,chociaż tym razem nie przez Jasia(jedna pobudka!!!-ale to pewnie dzięki temu,że spał z mamusią,bo mamusia pożarła się wczoraj z tatusiem)Czekała m do drugiej w nocy na powrót córki z "osiemnastki"koleżanki(tr zeźwe moje dziecko wróciło jak prosię i równo o umówionej godzinie-pękam z dumy!)Jak już się położyłam spać,to jakieś pijane towarzystwo przylazło na plac zabaw pod blokiem,i tak się wydzierało,że po godzinie ktoś nie wytrzymał i wezwał policję(wcześniej ludzie krzyczeli z okien,żeby się uciszyli,bez rezultatu)
Teraz córa zdaje mi relację z imprezy,włos mi się jeży...potem się z Wami podzielę...

Aaaa,ja wczoraj kupiłam zmywarkę w końcu.I to w sklepie,nie przez neta,co wcześniej planowałam.Trafiłam na bardzo fajnego sprzedawcę,któremu kulawo wytłumaczyłam,o co mi chodzi,od razu załapał,wziął pod uwagę zużycie prądu i wody.Trzy minuty i kupione.
Nie poleca 45,i to nie ze względu na ilość naczyń,tylko wielkość.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

No i oczywiście dziękuję Wam za pomoc przy wyborze zmywarki
Miszka-pamiętałam o krótkim programie!
Po pierwsze życzę niezwykłości w codzienności z okazji urodzin!
Po drugie zdradź, jak w dzisiejszych czasach wychować tak super nastolatka (ę)?
Po trzecie super, ze udało sie trafić na fajnego sprzedawcę i zrobić zakup. Oby dobrze służyła! (i mam nadzieję, że krótki program będzie pomocny )

Cytat:
Sto lat dla Oliwki
Niech rośnie zdrowo!
A co do krzesełka to pewnie można się obejść ale u nas np. mały jest tak ruchliwy, macha rączkami, ze wszystko dookoła jest brudne więc krzesełko ułatwia nam sprzątanie

SAMANTHA najważniejsze, ze użytkownicy są zadowoleni ze swoich wózków. A z "broszki" się ciesz- bo to na szczęście!

DZOAN bierz sie w końcu za sadzenie kwiatów bo się okaże, ze Ci sie lato skończy

No i małemy znów się coś poprzestawiało. Do środy poranne drzemki miał 2- godzinne, od środy pól godzinne No wykończę się chyba-

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2014-05-10 o 11:51
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 12:15   #257
Agrafka86
Wtajemniczenie

ELAINE MISZKA babcia go wzięła pod swoje skrzydła

Kurczę nie pójdziemy na spacer, taka chmura idzie, że hej. Może później się uda.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 12:17   #258
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Elaine - pamiętaj,że musisz nam pokazać fryzurębo się obrazimy
Dzoan - zmywarka Beko. I trzymam kciuki za auto bardzo mocno.
Mydream - krzesełka do karmienia nie mam jeszcze tylko dlatego,że Jaś jeszcze nie siedzi,chociaż jedna z wizażowych cioć podlinkowała nam takie,które można ustawić dla niesiedzących; ale dla mnie ciągle doba za krótka,nie ogarniam świata ostatnio.
Miszka - witaminy nie wystarczą,nam potrzeba snu.Ja padam na twarz ostatnio.
Dziewczyny kochane,dziękuję za życzenia
A fajne, mądre dziecko udało mi się wychować dzięki zaufaniu,wielu rozmowom na wszystkie możliwe nawet niewygodne tematy przy wyraźnym zaznaczeniu granicy rodzic-dziecko.To tak na szybko.Trochę mi córy teraz szkoda,bo Jasiek pochłania prawie całą moją energię,ale serce mi rośnie,kiedy widzę,jak się kochają.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 12:29   #259
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

NYDREAM mamy krzesełko. Tutaj siedzi prosto i z nami przy stole. Wiem , ze są takie nakładki na krzesło zwykle z szelkami dla maluszków. Łatwe do przewożenia i mało miejsca zajmują. Może coś takiego?

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-05-10, 13:06   #260
dzoan
Zakorzenienie

My mamy krzesełko i wkładamy Małego przy każdym karmieniu, żeby się przyzwyczaił, że posiłki jada się przy stole

Miszka
przesyłam trochę energii

Olek zasnął w łóżeczku. Miałam z nim wyjść na spacer, ale ciągle wieje, aż w mieszkaniu słyszę. Może popołudniu się uspokoi. Zabieram się za obiadek dla Olka, a my nie wiem co będziemy jeść, bo po mięcho nie wyszłam i nie będzie

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Chcę dodać do zupki Olkowi troszeczkę bazylii i oregano (suszone)..w którym momencie najlepiej wrzucić do gotującej się wody?

Stary 2014-05-10, 14:20   #261
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
NYDREAM mamy krzesełko. Tutaj siedzi prosto i z nami przy stole. Wiem , ze są takie nakładki na krzesło zwykle z szelkami dla maluszków. Łatwe do przewożenia i mało miejsca zajmują. Może coś takiego?

wiesz moze po ile ?
Stary 2014-05-10, 15:37   #262
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

DZOAN dodalabym pod koniec gotowania i odrobine bo mocno aromatyczne

MYDREAM nie wiem, poszukam jak znajdę dam znać

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-05-10, 16:06   #263
sammi24
Zadomowienie

Hejka

nie nadrobiłam od wczoraj, może zaraz się uda. My już w Łodzi, Tż niedługo przyjedzie naszym nowym autem. Ponoć wersja platinium to jest więc kolejny plus i przy temacie - Dzoan kciuki za kupno auta

Lemurku STO Lat!!!!

mydream najlepszego dla Malutkiej

Byliśmy wczoraj na szczepieniu (pneumo) i dzisiaj Kuba co kilka godzin tak strasznie zakaszle dziwnie...póki co go obserwujemy ale martwię się trochę temp ma trochę podwyższoną bo 37,5. Dobrze, że w Łodzi jesteśmy do jutra..
Jutro wracamy do rodziców znowu.
Kupiliśmy dziś Tż garnitur - granatowy typu slim fit, z czerwonymi dodatkami (tzn krawat i butonierka), a ja zamówiłam kiecke bo akurat mojego rozmiaru nie było - czerwona (taka głęboka czerwień) z beżowym pasem. Ale zastanawiam się jeszcze czy nie wziąć granatowej sukienki i do niej czerwony pas tylko boję się, że się z Tż zlejemy w jedną plamę a te zakupy to tytułem wesela, na które idziemy 14.06
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 16:31   #264
201801111004
Konto usunięte

Cytat:
DZOAN dodalabym pod koniec gotowania i odrobine bo mocno aromatyczne

MYDREAM nie wiem, poszukam jak znajdę dam znać

nie trzeba sama poszukam jak znajde chwile

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hejka

nie nadrobiłam od wczoraj, może zaraz się uda. My już w Łodzi, Tż niedługo przyjedzie naszym nowym autem. Ponoć wersja platinium to jest więc kolejny plus i przy temacie - Dzoan kciuki za kupno auta

Lemurku STO Lat!!!!

mydream najlepszego dla Malutkiej

Byliśmy wczoraj na szczepieniu (pneumo) i dzisiaj Kuba co kilka godzin tak strasznie zakaszle dziwnie...póki co go obserwujemy ale martwię się trochę temp ma trochę podwyższoną bo 37,5. Dobrze, że w Łodzi jesteśmy do jutra..
Kupiliśmy dziś Tż garnitur - granatowy typu slim fit, z czerwonymi dodatkami (tzn krawat i butonierka), a ja zamówiłam kiecke bo akurat mojego rozmiaru nie było - czerwona (taka głęboka czerwień) z beżowym pasem. Ale zastanawiam się jeszcze czy nie wziąć granatowej sukienki i do niej czerwony pas tylko boję się, że się z Tż zlejemy w jedną plamę a te zakupy to tytułem wesela, na które idziemy 14.06
dzieki

my siedzimy w domu, tz przy laptopie, ja patrze tv, Oli sie bawi.

Edytowane przez 201801111004
Czas edycji: 2014-05-10 o 16:32
Stary 2014-05-10, 16:33   #265
sammi24
Zadomowienie

Elaine zdrówka dla Igiego i wszystkiego naj z okazji 10 miesięcy
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:01   #266
miszkaaa
Zakorzenienie

Jesteśmy po króciutkim spacerku. Dobrze, ze chociaż na chwilkę można wyjść bo chyba bym ześwirowała.
Cały dzień wmawiam sobie, ze chyba w jakąś depresję wpadam.
Muszę z mężem pogadać o jakimś wychodnym, najlepiej regularnym, żeby odetchnąć i za małym zatesknić...
Niech mu już otworzą to centrum z ćwiczeniami!

Cytat:
A fajne, mądre dziecko udało mi się wychować dzięki zaufaniu,wielu rozmowom na wszystkie możliwe nawet niewygodne tematy przy wyraźnym zaznaczeniu granicy rodzic-dziecko.To tak na szybko.Trochę mi córy teraz szkoda,bo Jasiek pochłania prawie całą moją energię,ale serce mi rośnie,kiedy widzę,jak się kochają.
Moja kuzynka tez ma 18-letnią córcię, która jest wspaniałą dziewczyną, z taką życiową mądroscią (o ile w tym wieku już można o takiej mądrości mówić )- nic dla szpanu, nic żeby sie komuś przypodobać a rozmowa z nią to przyjemność i już od dawna jej powtarzam, że chciałabym mieć dzieci tak mądre w tym wieku jak ona. A dodam, ze mieli w rodzinie dość dużo zawirowań a mimo to "nie zepsuły" one tej dziewczynki. Pewnie Twoja córka jest do tej mojej Olci podobna

Cytat:
Tak, my takie coś dostaliśmy od znajomych ale póki co nie użytkujemy więc nie wiem jakie są w praktyce.

Cytat:

Miszka
przesyłam trochę energii

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Chcę dodać do zupki Olkowi troszeczkę bazylii i oregano (suszone)..w którym momencie najlepiej wrzucić do gotującej się wody?
dzięki za energię, przyda sie
A kiedyś słyszałam, że wszystko zielone (czyli przyprawy świeże i suszone) dodaje się na sam koniec.

Cytat:
Hejka
Kciuki, żeby ten kaszelek nie miał związku ze szczepieniem.
Fajnie, ze wam się zakupy udały. Też bym się chciała tak podstroić i wyjść gdzieś ale na razie się nie zapowiada.
Myślę, że jeśli wesele w czerwcu to lepsza byłaby jasniejsza czyli czerwona. Chyba, że może granatowa z beżowym pasem i beżowymi (czyli jasnymi) dodatkami? Też mogłoby to fajnie wyglądać. Czy chciałabyś koniecznie coś z czerwonym?

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

I koniec wolności. pół godziny minęło, wielki płacz zza ściany wzywa...

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:47   #267
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Mela przypomnij co czyścisz tym preparatem EN Refresh? Można płytki, kabinę prysznicową, brodzik, umywalki, kibelek, podłogi, panele, blaty w kuchni? Co jeszcze?
Wszystko. Okna, podłogi, gąbki przemywam, kuchnia i wszystko co tam wypisałaś.

Spotkałam sie dzis ze znajomymi z końskiego forum. Po 3 h gadania jestem wykończona.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-10, 17:49   #268
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Elaine zdrówka dla Igiego i wszystkiego naj z okazji 10 miesięcy
dziękować
mój W. w życiu by się nie wbił w śliwkowy gajer i do tego slim fit (tzn musiałabym mu nic nie mówić że taki jest;P)

i fryzjer, wreszcie jak człowiek wyglądam, bo ostro się zapuściłam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000474.jpg (102,4 KB, 31 załadowań)

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-05-10, 18:01   #269
dzoan
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi.. dobrze w takim razie zrobiłam, dodałam przyprawy kilka minut przed końcem gotowania

Elaine
ładnie wyglądasz fajny kolorek..chyba troszkę ciemniejszy niż zazwyczaj?

Możecie puścić kciuki za auto, bo nici z wyjazdu..facet się rozmyślił i wysłał tylko smsa, że jak siostra żony dowiedziała się, że auto sprzedaje, to postanowiła je kupić. Czy to prawda czy nie.. nieważne.. Bez sensu tylko, bo 1,5 tygodnia pisania maili, wysyłania szczegółowych zdjęć auta i wszelkich dokumentów, a tu na sam koniec takie coś. Szkoda gadać

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Byliśmy we troje na spacerku.. Olek z ledwością zasnął w łóżeczku..Zagniotłam ciasto na pizzę i póki wyrasta idę wreszcie kwiatki posadzić.

Stary 2014-05-10, 18:19   #270
Agrafka86
Wtajemniczenie

1399738756484.jpg
Patrzcie jak moje dziecko usnęło

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości