![]() |
#241 |
Zielona Driada
|
Dot.: Pełen make-up czy natura? - nasz wygląd codzienny
No więc własnie wszystko jest kwestią gustu, umiaru, wyczucia. Dobrze wyglądająca kobieta to taka co dobiera swój makijaż do sytuacji. Wiadomo co innego w pracy, co innego w domu, inaczej na spacerze z psem, co innego na weselu itd. W wielu sytuacjach makijaż zwyczajnie nie zdaje egzaminu, np. pełen makup na plaży, ok może wyglada wtedy kobieta piekniej, ma podkreślone "to co trzeba", ale i tak dziwnie oraz sztucznie, bo nie pasuje do miejsca i sytuacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;46390230]to niżej to paskudna cera ?
moim zdaniem skórki na czole pomalowane podkładem wyglądają gorzej niż bez[/QUOTE] To Ty na zdjęciu? ![]() ![]() Co do tematu - ja mam problemy ze skórą, nakładam na to podkład i uważam, że wyglądam w nim milion razy lepiej niż bez niego (nawet na wulkanach). Osoba z trądzikiem na wierzchu, zupełnie bez makijażu wzbudza we mnie wizualnie negatywne odczucia, natomiast taka, która trądzik chociaż PRÓBUJE ukryć, wzbudza już pozytywne ![]() Niektórzy z trądzikiem po prostu lepiej się czują w makijażu, psychicznie lepiej, kiedy chociaż tych czerwoności nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
BAN stały
|
ale programy graficzne są wynalazkiem stosunkowo niedawnym, a jak wyglądały gwiazdy na ekranach kin kilkadziesiąt lat temu można zobaczyć. Tam komputer każdego kadru nie obrabiał.
![]() Po 2 to jest rzecz oczywista, że jeśli ktoś naprawdę umie siebie (kogoś) malować, to już wygrał (bo nie zrobi z siebie jakiegoś bohomazu tylko wylansuje się tak, że będzie wyglądać super), po 3 trudno, aby światowej klasy aktorki płaciły za usługę pomalowania się w taki sposób, jak mogłyby to zrobić same w domu we własnej łazience. ![]() Cytat:
![]() Poza tym kwestia życiowych sytuacji, czyli np. otyłość postrzegana jako atrakcyjna w regionach dotkniętych biedą, głodem. My np. nie musimy byc Azjatami, by tak samo podobały nam się małe zgrabne noski a nie długie nosiska i śmiem się upierać, że pod każdą szerokością geograficzną podoba się to, co się kojarzy z młodością i płodnością. ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-10 o 18:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | ||
Biała Dama
|
Cytat:
Wolę się spóźnic, niż przyjść niezadbana - tzn. nieumyta, w pogniecionych ciuchach itp. Bez makijażu mogę wszędzie wyjść. Maluję się z reguły baardzo delikatnie (krem bb, tusz, błyszczyk), ludzie i tak nie widzą większej różnicy. Jakiś szalony makijaż typu cienie do powiek, róże itp. robię od wielkiego dzwonu ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Sam fakt makijażu nie czyni zadbanym, ani jego brak zaniedbanym. Ważniejsze dla mnie żeby mieć twarz wypielęgnowaną, nawilżoną, bez suchych skórek itp. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;46384361]Moze kiedys zmadrzejesz parafrazujac niektore wizazanki w tym watku ![]() Notabene zabawne slowa. Czekam na link do jakiejs dysertacji o zwiazku miedzy madroscia a makijazem.[/QUOTE] Jeśli rzeczywiście ktoś lubi - proszę bardzo. Dziewczyny pisały o tym, że w młodym wieku się malowały "bo wszyscy to robią", i im mocniej, tym lepiej, żeby się doroślej czuć itp. Nie z potrzeby czy zamiłowania, tylko "bo tak trzeba". A zmądrzały w sensie, że stwierdziły, że tak naprawdę ich to nie kręci, nie mają potrzeby używać pełnego makijażu żeby wyjść na ulicę, i nie robią tego ślepo za tłumem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli kocha calym sercem ta multiple przed, to ja nie mam nic do tego. Nie, moj komentarz nie ma na celu Cie obrazenia, probuje unaocznic.
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Hultajem, każda kobieta w umiejętnie zrobionym makijażu będzie wyglądać lepiej.
![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-05-10 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Chyba tylko tacy co przed ślubem nie mieszkali razem. i nagle sie księciunio dowiaduje że kobieta tez ma w szafie dres i wieczorami po domu chodzi bez mejkapu a włosy nie zawsze ma pięknie ułożone ale czasem spina je w kucyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mam dziwnych znajomych i dziwnego partnera, ale oni wybierali sobie partnerki jak były bez makijażu. Ja z moimi rumieńcami i zmianami krostkowymi - skazą białkową (zupełnie niewidoczne, ale w dotyku wyczuwalne) na twarzy plus to całe pobojowisko na ciele. Każdy jest inny, także mężczyźni, warto o tym pamiętać. Wiadomo, że wybierze się ŁADNIEJSZĄ kobietę, ale to też pojęcie subiektywne, według swojego gustu ![]() To się chłopak popisał. Oj tak! Marzenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dla mnie tak samo, ważniejsza jest pielęgnacja. Cytat:
![]() ![]() Sądzę, że jak kobiety odstawiają takie szopki w stylu "jestem taka piękna, wymalowana, wyfiołkowana zawsze, nawet jak idę spać", to nic dziwnego, że jak potem wychodzi z niej "potwór" to facet jest zdziwiony. No nie tego oczekiwał. Jakby stała się zrzędliwą jedzą to pewnie też by się zdziwił, że jego aniołek to taki babsztyl. Dlatego nie widzę sensu w odstawianiu czegokolwiek. Taka jestem, taką mię bierzesz ![]()
![]() |
![]() |
#250 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do trądziku - pierwsze słyszę, że lepiej wygląda niezakryty. Źle to wygląda tapeta, zarówno na skórze trądzikowej i normalnej. Wyrównanie kolorytu zmian daje bardzo, bardzo dużo, mówię to z perspektywy osoby ze skórą niezbyt problematyczną. To jest jednak choroba i tak samo lepiej będziemy wyglądać z zakrytym trądzikiem jak i zakrytymi cieniami pod oczami, wyrównanym kolorem blizny itp. Widząc osobę ze zmianami trzymam kciuki za wyleczenie trądziku i rozumiem, że je chcą zakryć. Taka skóra nigdy nie wygląda dobrze, ale z wyrównanym kolorytem na pewno zdrowiej. Dopóki się nie poprawi, niech chociaż daje iluzję lepszej. Tak samo co do rzęs - wiem, że jak mam je pomalowane, moje oczy wyglądają wyraźniej, jestem lepiej odbierana, pikuś a taka różnica. Nadal mam małe oczy (w obecnym kanonie piękna ceni się te duże, małe są niekoniecznie atrakcyjne), ale za to moje długaśne rzęsy są komplementowane. Czemu miałabym ich nie podkreślać? Mam sobie odbierać pierwsze dobre wrażenie w imię czego? 'Zaklinanie rzeczywistości' to również ubrania, dodatki, telefony, buty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Że lakierów do paznokci niektóre z Was nie używają to się domyślam, ale zastanawiają mnie perfumy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Biała Dama
|
Cytat:
Jak się nie malujemy to i my sami, i otoczenie odbiera nas jako "wygląd w normie", a jak ktoś zawsze odpacykowany nagle wyskoczy saute to ogólna konsternacja (w tym świetle makijaż rzeczywiście wydaje się być jakimś przekłamaniem). Oczywiście wszystko też zależy od okazji, czasami makijaż jest częścią wizerunku, razem ze strojem, na galę po prostu nie da się pójść z "gołą twarzą" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
To się wzięło z kwejka czy innej gimbusiarskiej strony gdzie porównano twarz dziewczyny z trądzikiem w makijażu do białej pincessy że to jest strasznie fuuuuj. No tak bo ropne krosty i czerwone gule już są spoko
![]() No ale dla gimbusów trądzik bierze się tylko z braku higieny i makijażu i innych powodów nie ma. Fakt twarz z trądzikiem nie wygląda ładnie czy to w makijażu czy bez, jednak w jest zdecydowanie przyjemniejsza w odbiorze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój facet też mnie sobie "wybrał" ( ![]() ![]() ![]() Też mam skazę białkową, ale może jakąś łagodniejszą wersję, bo u mnie uaktywnia się tylko jak piję surowe mleko. Chociaż po odrobinie mleka do kawy też mam wstrętne objawy nie w postaci chropowatych i zaczerwienionych policzków, ale wielkich syfów na twarzy i wysypki na ramionach ![]() ![]() A facet to facet, dla mnie to był komplement, zawsze tekst "ładnie wyglądasz" odbieram jako komplement, ale może to tylko ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#256 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt, nie mam pojęcia jak to jest mieć trądzik, nie ma co ukrywać. Jak widać, to chyba lepiej, moje życie było łatwiejsze ![]() Wysypkę na ramionach (brzuchu, plecach, udach, przedramionach, powoli też na dekolcie...) mam cały czas, mleka nie piję, nabiału nie jem, to już nie jest takie łatwe do pozbycia się. Do tego po wielokrotnych wysypkach (od 5 roku życia) mam przebarwienia na ciele w miejscach wysypkowych. Mam tak od zawsze, dla mnie to normalne, przywykłam. Nie sądzę, aby mi to odejmowało czegoś. Tak, mleko to zuo, też z innego powodu, ale to nieważne ![]()
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co śmieszniejsze, dość często słyszę, że... ładnie pachnę. Magia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
Może niechęć do perfum wynika z niedopasowania :P Całe gimnazjum próbowałam różnych zapachów typu "Puma"
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Kiedyś, gdy miałam naprawdę paskudny trądzik posterydowy na brodzie, zapytałam dermatolog, co z makijażem. Odpowiedziała, że dla mojego dobrego samopoczucia, żebym JA się dobrze ze sobą czuła, nie rezygnować z niego. Nie zrezygnowałam, trądzik spokojnie wyleczyłam - makijaż w niczym nie przeszkodził, a dzięki niemu chodziłam ulicami z podniesioną głową - wiadomo, nierówności skory widać, ale nie widać CZERWONOŚCI. O to się tutaj rozchodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
A ja znowu uwielbiam perfumy i to jest naprawdę nieodłączny element mnie. Lubię w dodatku intensywne, oryginalne zapachy, często jednak słyszę, że ładnie pachnę - że pachnę zbyt intensywnie śmieją się czasem tylko kumpele
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zły makijaż w przypadku cery bardzo problematycznej potrafi niestety bardziej zaszkodzić niż pomóc. Zmiany skórne też są różne, niektóre można prawie całkowicie zamaskować makijażem, np. te, w których problemem są przebarwienia, ale nie ma nierówności na skórze, wystających krostek itp.. No i gust osoby oceniającej jest nie bez znaczenia. Moim zdaniem większym problemem są znaczne nierówności w skórze niż jej czerwony odcień/czerwone zmiany skórne (a już w tym wątku pojawiały się głosy osób mówiących, że ich zdaniem jest odwrotnie, to czerwona skóra jest większym problemem). Poza tym, bardzo trudno jest dobrze przykryć nierówności skórne makijażem w taki sposób, żeby nie było ich za bardzo widać, a jednocześnie nie było na twarzy grubej warstwy mejkapu, która urody nie dodaje, a dodatkowo po paru godzinach uśmiechania się i robienia różnych min może być już w kiepskim stanie. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Jwngbzv0gbY |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Beauty Without Cruelty (http://www.iherb.com/search?kw=beaut...54&p=1&bid=BWC), na sweetpiggy.com.pl widziałam jakieś wegańskie lakiery, o wygodnej dla mnie pojemności 5 ml, muszę spróbować.
![]() |
#267 |
Konto usunięte
|
Ok, mój przyszły hobbistyczny zawód nie ma racji bytu, po co malować ludzi, ukrzyżują mnie potem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() Ja mam problem którego w zasadzie nie widać - podobnie jak Kretka ![]() Ale oczywiście nie mam nic przeciwko (rozsądnemu) makijażowi. Edytowane przez kawa_zmlekiem Czas edycji: 2014-05-10 o 19:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.