Janusz Korwin-Mikke - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-26, 14:24   #241
201605161006
Konto usunięte

Dot.: korwin-mikke

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Takasobie - na kogo głosowałaś?

Jeśli znajdziesz jedną partię, z której programem zgodzisz się w 100%, w której nie będzie choć jednego człowieka, z którym w jakiejś kwestii nie będziesz się zgadzać, to naprawdę będę Ci zazdrościć.

PS Ty głosujesz na człowieka i jego prywatne poglądy na życie osobiste czy na partię i program?
Moja sprawa by była, na kogo głosowałam, gdybym to zrobiła. W moim wypadku musiałabym jednak specjalnie jechać do urzędu i papier załatwić, bym mogła głosować, a że i tak PE nie ma realnej władzy, to nie chciało mi się.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
on tak wczoraj w TVP Info powiedział.
Przynajmniej był szczery.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 14:27   #242
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
2. Dzieciarnia która ostatnio głosowała na Palikota, teraz głosowała na Mikkiego. A skoro 20% tylko poszło głosować, to podejrzewam, że co najmniej z 6% to mentalna gimbaza.
Szczerze w to wątpię. Z tego co zaobserwowałem, na palikota głosowała banda tępych dresiarzy w białych kaszkietówkach, którzy chcieli legalizacji marihuany.
Z kolei na korwina ludzie którzy mają pojęcie minimalnie większe od telewizyjnej propagandy + młodzi katole.

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Z dziecięcej naiwności podobno się wyrasta.
Jak niemądrym trzeba być, żeby myśleć, że polityk startuje w wyborach, żeby służyć ojczyźnie?
"Gdyby demokracja mogła coś zmienić, była by zakazana"

Pozytywne działanie korwina to raczej mozolne tłumaczenie tych samych rzeczy od kilkunastu lat aż w końcu naród pójdzie po trochę rozumu. Sam korwin niczego zmienić nie może bo i jak? :d

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 14:52   #243
Imperialista
BAN stały

W końcu naród poszedł po rozum do głowy, oddając mu swój głos. Sukces Korwina jeśli powtórzy się w wyborach do Sejmu i Senatu, spowoduje pewnie śmieszną rzecz. Otóż scena polityczna podzieli się na szorstką przyjaźń PiS i KNP oraz wielką koalicję PO-SLD-PSL. Trochę śmieszna koalicja patrząc na to, że PO i PiS to w zasadzie skłóceni braciszkowie.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 15:53   #244
_Mia
Zakorzenienie

Tej Imperialista, a Ty za Korwinem? A Ruch Narodowy?

Coś mnie tu ominęło?

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
W końcu naród poszedł po rozum do głowy, oddając mu swój głos. Sukces Korwina jeśli powtórzy się w wyborach do Sejmu i Senatu, spowoduje pewnie śmieszną rzecz. Otóż scena polityczna podzieli się na szorstką przyjaźń PiS i KNP oraz wielką koalicję PO-SLD-PSL. Trochę śmieszna koalicja patrząc na to, że PO i PiS to w zasadzie skłóceni braciszkowie.
Słodkie niebiosa, masz chyba rację Cyrkokabareton na kółkach z tego wyjdzie. Poleciałabym po popcorn, gdyby nie to, ze ten kabaret będzie decydował o moim życiu...
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 15:54   #245
Bananalama
jestę wieszczę

7% - sukces

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 16:56   #246
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
7% - sukces
7% z 22%.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 17:41   #247
Skruszony
Raczkowanie

Skoro 7% z 22% to wg Was nic i tak łatwo to zdobyć to proponuję założyć partię Wizażanek, ciekawe ile zdziałacie w polityce oraz to czy również otrzymacie ponad 600 tys. głosów. Możecie się śmiać, ale dla niektórych ludzi - tak, to jest sukces.

KNP to nie jest sam Korwin, a wynik 7,1% dotyczy partii KNP. Przyznaję, że ma kontrowersyjne prywatne poglądy i nie wierzę w każde jego słowo. To tylko człowiek. Jednak mimo wszystko wolę wybrać jego partię niż PiS, PO czy (tfu! ) SLD, bo zwyczajnie ich program mniej mi odpowiada.

Tak samo nie uważam, że osoby, którzy głosują na KNP to mentalna gimbaza. Pewnie jest wielu młodych, którzy patrzą na hasełka - legalizacja marichuanny i dlatego zagłosowali na niego, ale ludzie którzy idą do urny są naprawdę różni i generalizacja nie ma tu żadnego sensu.

Równie dobrze można mówić o osobach, które głosują na partię XXX, bo nie pasuje mi jej program wyborczy lub główna twarz.

Niektóre osoby w tym wątku starają się na siłę pokazać, że wiedzą lepiej, "są takie sophisticated, bo wiedzą jaka partia jest najsłuszniejsza, a na pewno to nie Korwin, pozatym jego elektorat to gimbaza i ludzie niemyślący" - czuć od nich, że uważają się za wyższych i najmądrzejszych. Nie ma jedynego przepisu na prawdę i żadna partia nie jest idealna. Są różni ludzie, o różnych poglądach i wyborach. Tak trudno to uszanować? Polecam dystans.

Edytowane przez Skruszony
Czas edycji: 2014-05-26 o 17:43
Skruszony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 18:07   #248
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Skruszony Pokaż wiadomość

KNP to nie jest sam Korwin, a wynik 7,1% dotyczy partii KNP. Przyznaję, że ma kontrowersyjne prywatne poglądy i nie wierzę w każde jego słowo. To tylko człowiek. Jednak mimo wszystko wolę wybrać jego partię niż PiS, PO czy (tfu! ) SLD, bo zwyczajnie ich program mniej mi odpowiada.
Tak właśnie urosło poparcie Korwinowi
Nie wyszło, to zbuntujmy się i zróbmy o 180 stopni inaczej, a moze pomoże.
Dla mnie to chwytanie się brzytwy.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 18:08   #249
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Skruszony Pokaż wiadomość
Skoro 7% z 22% to wg Was nic i tak łatwo to zdobyć to proponuję założyć partię Wizażanek, ciekawe ile zdziałacie w polityce oraz to czy również otrzymacie ponad 600 tys. głosów. Możecie się śmiać, ale dla niektórych ludzi - tak, to jest sukces.
To jeszcze daj partii Wizażanek działać tak długo jak Korwin. Przez ~40 lat przekonać do siebie tylko tyle, to jest właśnie nic
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 18:19   #250
Skruszony
Raczkowanie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46617172]To jeszcze daj partii Wizażanek działać tak długo jak Korwin. Przez ~40 lat przekonać do siebie tylko tyle, to jest właśnie nic [/QUOTE]

Korwin nie był specjalnie pokazywany w telewizji, poza tym sporą popularność przyniósł mu internet, a wiadomo ile lat go mamy .

W telewizji jeśli był pokazywany to często dosyć stronniczo.

Poza tym no właśnie - Korwin, a partia zdecydowanie krócej. Wielu ludzi nie głosowało na Korwina (bo Korwin nie jest całym KNP), a na innych konkretnych ludzi z partii.

Cytat:
Napisane przez _Mia
Tak właśnie urosło poparcie Korwinowi
Nie wyszło, to zbuntujmy się i zróbmy o 180 stopni inaczej, a moze pomoże.
Dla mnie to chwytanie się brzytwy
No cóż, demokracja

Edytowane przez Skruszony
Czas edycji: 2014-05-26 o 18:22
Skruszony jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 18:23   #251
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie kiedy powstanie partia ktora w 100% odpowiada moim gustom. O ile zgadzam sie z korwinem w kwestiach gospodarczych bo nie jestem za panstwem opiekunczym o tyle obyczajowo w ogole. Partia dajaca mi miks gospodarki korwina i lewicowego liberalizmu obyczajowego (legalna aborcja eutanazja narkotyki rozdzial panstwa od kosciola itp) bylobydla mnie.

Ale ni mo. Zakladamy partie?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ps ja glosowalam na partie zielonych bo najbardziej mi odpowiadali. ALe nadal fantastycznie nie jest.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

A no i tez zwiazki partnerskie poza narkotykami eutanazja aborcja itp. Tego mi brakuje.

No nie ma takiej partii cholera nje ma. Chyba czas wkroczyc do polityki
Nigdy bym się nie spodziewała, że zagłosujemy na tę samą partię.

Wynik Korwina mnie dopił, chyba czas uciekać. Bawi mnie polska polityka: http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...j-prawicy.html
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 20:20   #252
Bananalama
jestę wieszczę

Dobra, od dzisiaj zaczynam starania, żeby mój ryj pokazywali w tv chociaż 20 lat i zobaczymy później, kto na mnie zagłosuje . Ostrzegam, mam zamiar się obwarować najlepszymi specjalistami

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 20:38   #253
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Wynik Korwina mnie dopił, chyba czas uciekać. Bawi mnie polska polityka: http://wiadomosci.dziennik.pl/wybory...j-prawicy.html
na bank przejdą tylko chorągiewki, czyli ludzie z Solidarnej Polski i Palikota, w transfery z PiS i PO nie wierzę, przejdą tylko ci którzy wybory przegrali i boją się że i te do sejmu mogą przegrać.

straszne jest to że naziści z Grecji weszli do parlamentu, Korwin przy nich to miły starszy pan, bo przynajmniej nie ma krwi ludzkiej na rękach, a ci mając immunitety i władzę mogą sporo złego jeszcze narobić z innymi kretynami o podobnych poglądach.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 20:46   #254
201604181004
Konto usunięte

ale to wszystko konsekwencje ich zbytniej otwartości na emigrantów

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazk...jpg?1401099055

ehehehehhehehehe
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-26, 20:52   #255
dominikmeller25
Zakorzenienie

w Grecji raczej powody inne, ale nawet to nie tłumaczy wystawienia ludzi o nazistowskich poglądach z krwią na rękach, to nawet nie jacyś tam narodowcy ale zwykli kryminaliści, coś jak Prawy Sektor z Ukrainy.
no i Niemcy również mają swojego naziste wybranego i to nie przez emigrantów.
zreszta ci brytyjscy też niezbyt rozgarnięci, tu Farrage znowu atakuje także Polskę że tam siedzi wielu Polaków, a zapomina że to nie ludzie z europy wschodniej są tam problemem a muzułmanie którzy się tam rozmnażają jak króliki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-26, 23:39   #256
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
na bank przejdą tylko chorągiewki, czyli ludzie z Solidarnej Polski i Palikota, w transfery z PiS i PO nie wierzę, przejdą tylko ci którzy wybory przegrali i boją się że i te do sejmu mogą przegrać.

straszne jest to że naziści z Grecji weszli do parlamentu, Korwin przy nich to miły starszy pan, bo przynajmniej nie ma krwi ludzkiej na rękach, a ci mając immunitety i władzę mogą sporo złego jeszcze narobić z innymi kretynami o podobnych poglądach.
Niestety nie tylko Złoty Świt zdobył mandaty, jeden zdobyli też neonaziści w Niemczech. I tu też nie mówimy o nacjonalistach, ale o takich praktycznie nielegalnych neonazistach.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Cytat:
Od lat głosi poglądy wymierzone w porządek prawny RFN, nie stroniąc od wypowiedzi nacjonalistycznych, ksenofobicznych i relatywizujących zbrodnie III Rzeszy, w szczególności zagładę Żydów. W 2003 sąd w Stralsundzie wszczął postępowanie przeciwko Voigtowi za nawoływanie podczas kampanii w 1998 do zbrojnego oporu przeciwko systemowi politycznemu RFN.

W wywiadzie dla pisma Junge Freiheit z 2004 zatytułowanym "Naszym celem jest likwidacja RFN" (Ziel ist, die BRD abzuwickeln) nazwał Adolfa Hitlera "wielkim niemieckim mężem stanu", a RFN "bezprawnym systemem".
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...___Naszym.html

No a Złoty Świt regularnie ostrzeliwuje inne partie polityczne w Grecji, obecnie mniej lub bardziej lewicowe.

No i jest jeszcze Francja, Dania, Wielka Brytania, Austria. no i Polska...
Stary 2014-05-26, 23:48   #257
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Sukces JKM się raczej w wyborach parlamentarnych nie powtórzy, bo w wyborach krajowych ludzie głosują uważniej i logiczniej niż w unijnych. Frekwencja też będzie nieporównywalnie większa. Zobaczymy ile głosów zdobędzie Korwin przy bez mała dwukrotnie większej frekwencji.
PS. Zawsze mnie ciekawiło jakie byłyby wyniki wyborów wszelakich gdyby obowiązywało u Nas prawo belgijskie tzn. obowiązkowość głosowania pod groźbą sankcji finansowych.
Stary 2014-05-27, 00:25   #258
coffee
and cigarettes

Cytat:
Moja sprawa by była, na kogo głosowałam, gdybym to zrobiła. W moim wypadku musiałabym jednak specjalnie jechać do urzędu i papier załatwić, bym mogła głosować, a że i tak PE nie ma realnej władzy, to nie chciało mi się.
:facepalm:
Więc dlaczego tak bardzo oburza Cię fakt, że ludzie głosowali na osoby, których poglądy są żenujdące, skoro to nie ma żadnego realnego znaczenia? Dlaczego oburzasz się na "mentalną gimbazę", skoro ich wybory nic nie znaczą dla Europy? Serio widzisz w tym jakiś sens?
+ Jak można mówić "źle głosujecie!", gdy samemu nie ma się na tyle jaj, by ruszyć pośladki po jeden papier i zagłosować "dobrze"?
Rozwalasz system. Serio. Za każdym razem, gdy opowiadasz o swoim światopoglądzie umiera mały kotek.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 01:00   #259
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Niestety nie tylko Złoty Świt zdobył mandaty, jeden zdobyli też neonaziści w Niemczech. I tu też nie mówimy o nacjonalistach, ale o takich praktycznie nielegalnych neonazistach.
Cytat:
No a Złoty Świt regularnie ostrzeliwuje inne partie polityczne w Grecji, obecnie mniej lub bardziej lewicowe.
Działacze Złotego Świtu byli również atakowani przez "nieznanych sprawców", a co gorsza przez greckie władze, które zawsze były pobłażliwe dla komunistów.

Cytat:
No i jest jeszcze Francja, Dania, Wielka Brytania, Austria. no i Polska...
Zapowiada się bardzo ciekawa sytuacja w Europarlamencie. Jest już frakcja eurosceptyczna (Partia Konserwatywna, Prawo i Sprawiedliwość), jest frakcja antyunijna (Partia Niepodległości Zjednoczonego Królestwa, Alternatywa dla Niemiec, Kongres Nowej Prawicy) oraz zapewne powstanie nowa frakcja antyunijna (Front Narodowy, Austriacka Partia Wolności, Holenderska Partia Wolności). Dochodzi jeszcze Jobbik i Złoty Świt. Myślę, że eurobiurokraci przez 5 lat będą sparaliżowani. Naliczyłem ponad 100 posłów antyunijnych i 50 eurosceptycznych.

Pewnie euroświry będą starać się, żeby ograniczyć ich wpływ na rządy czy skrajnie ich delegalizację.

I kieruję pytanie do autorki, czy Unia działa normalnie, skoro w 2 najbardziej demokratycznych z tradycji państwach wygrały ugrupowania antyunijne? Dokładniej niepodległościowcy i nacjonaliści?
Stary 2014-05-27, 09:54   #260
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Działacze Złotego Świtu byli również atakowani przez "nieznanych sprawców", a co gorsza przez greckie władze, które zawsze były pobłażliwe dla komunistów.
no i przecież są usprawiedliwieni że teraz zabijają ludzi, atakują obcokrajowców itd?
jakby po wojnie wszystkich nazistów powieszono za jaja, to dzisiaj problemu ze Złotym Świtem i innymi o podobnych poglądach by nie było, a że im pobłażano, to dzisiaj jest tego efekt i ludzie o poglądach człowieka z wąsem, wyłażą ze swoich nor.

no ale to u Ciebie jest normalne, naziści atakują, no atakują bo mają powody, tak jest zawsze w Twoich wypowiedziach, brak tylko stwierdzenia że trzeba zmarłym postawić pomnik jako męczennikom walki z lewakami.

Edytowane przez dominikmeller25
Czas edycji: 2014-05-27 o 09:56
Stary 2014-05-27, 10:26   #261
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
w Grecji raczej powody inne, ale nawet to nie tłumaczy wystawienia ludzi o nazistowskich poglądach z krwią na rękach, to nawet nie jacyś tam narodowcy ale zwykli kryminaliści, coś jak Prawy Sektor z Ukrainy.
no i Niemcy również mają swojego naziste wybranego i to nie przez emigrantów.
zreszta ci brytyjscy też niezbyt rozgarnięci, tu Farrage znowu atakuje także Polskę że tam siedzi wielu Polaków, a zapomina że to nie ludzie z europy wschodniej są tam problemem a muzułmanie którzy się tam rozmnażają jak króliki.
Gdyby zaczął atakować muzułmanów to w ogniu byłaby pewnie połowa Londynu.
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 11:56   #262
Imperialista
BAN stały

Cytat:
no i przecież są usprawiedliwieni że teraz zabijają ludzi, atakują obcokrajowców itd?
Napisałem tylko, że ciągle walczą na ulicach z komunistami, ale władza w Grecji nic nie robi z tymi drugimi.

Cytat:
jakby po wojnie wszystkich nazistów powieszono za jaja, to dzisiaj problemu ze Złotym Świtem i innymi o podobnych poglądach by nie było, a że im pobłażano, to dzisiaj jest tego efekt i ludzie o poglądach człowieka z wąsem, wyłażą ze swoich nor.
Jakby po 1989 wszystkich komunistów powieszono za jaja, to dzisiaj nie byłoby problemu z postkomunistami czy pogrzebem Jaruzelskiego. A dzisiaj chodzą po salonach i jeszcze żądają dla siebie szacunku (na przykład za wprowadzenie Stanu Wojennego). Front Narodowy we Francji czy Kongres Nowej Prawicy u nas to też naziści, których trzeba wieszać?

Cytat:
no ale to u Ciebie jest normalne, naziści atakują, no atakują bo mają powody, tak jest zawsze w Twoich wypowiedziach, brak tylko stwierdzenia że trzeba zmarłym postawić pomnik jako męczennikom walki z lewakami.
Wystarczy, że Armia Czerwona ma swoje pomniki w Polsce. A dla mnie normalną sprawą byłoby zrewanżowanie się, gdyby jacyś lewacy pobili mojego znajomego na ulicy. Na szczęście u nas nie ma takich problemów, bo lewica jest "kawiorowa".

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Gdyby zaczął atakować muzułmanów to w ogniu byłaby pewnie połowa Londynu.
Pani Le Pen ciągle atakuje muzułmanów, a jakoś Paryż nie płonie. Pewnie muzułmanie w końcu zaczynają się bać, patrząc na sukces Frontu Narodowego we Francji,
Stary 2014-05-27, 11:58   #263
michal100
Zadomowienie

Cytat:

Zapowiada się bardzo ciekawa sytuacja w Europarlamencie. Jest już frakcja eurosceptyczna (Partia Konserwatywna, Prawo i Sprawiedliwość), jest frakcja antyunijna (Partia Niepodległości Zjednoczonego Królestwa, Alternatywa dla Niemiec, Kongres Nowej Prawicy) oraz zapewne powstanie nowa frakcja antyunijna (Front Narodowy, Austriacka Partia Wolności, Holenderska Partia Wolności). Dochodzi jeszcze Jobbik i Złoty Świt. Myślę, że eurobiurokraci przez 5 lat będą sparaliżowani. Naliczyłem ponad 100 posłów antyunijnych i 50 eurosceptycznych.

Pewnie euroświry będą starać się, żeby ograniczyć ich wpływ na rządy czy skrajnie ich delegalizację.

I kieruję pytanie do autorki, czy Unia działa normalnie, skoro w 2 najbardziej demokratycznych z tradycji państwach wygrały ugrupowania antyunijne? Dokładniej niepodległościowcy i nacjonaliści?
To nie wyraz "normalności" działania UE, ale wyraz zniecierpliwienia wyborców brakiem wizji wyjścia z kryzysu przez Rządy państw unijnych. Francja ma tak beznadziejnego Prezydenta,że gorzej już chyba wybrać nie mogli. W Wielkiej Brytanii natomiast Farage mówi to co wyborcy chcą słyszeć i ma poparcie i będzie miał jeszcze większe. Jednak nie postuluje On jak to się u Nas mówi wyrzucenia emigrantów a jedynie mówi o cięciu przywilejów socjalnych i większej kontroli wjazdowej do Królestwa. To nic nadzwyczajnego przecież.
Europarlament nie będzie sparaliżowany przez skrajną prawicę i nacjonalistów z bardzo prostego powodu. Ta setka posłów się ze sobą nie będzie mogła dogadać w fundamentalnych kwestiach.
Stary 2014-05-27, 14:04   #264
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Przynajmniej był szczery.
Skoro nie głosowałaś nie masz prawa się odzywać. Korwin nie zdobył dużo więcej głosów niż np. w wyborach prezydenckich:
2010, wybory prezydenckie: Korwin Mikke 417 tys. głosów, wynik: 2,5%
2014, wybory do europarlamentu: Korwin Mikke 435 tys. głosów, wynik: 7%
On ma po prostu żelazny elektorat plus jeszcze doszło mu sporo np. od Palikota itd. Wszystkiemu winni są Ci, którzy do urn nie poszli. Ja też musiałam się przepisać do rejestru wyborców, od wejścia do najbliższego urzędu gminy zajęło mi to 5 minut.

Parlament Europejski ma władze. Po pierwsze wszystko głosuje. Po drugie to z jego składu są wybierani ludzie do komisji, które tworzą prawo, które jest obecnie ponad połową prawa obiecującego w Polsce. Gdybyśmy mieli właściwych ludzi w PE np. dałoby się obronić wędliny tradycyjne. Tymczasem mamy maruderów z PO i PiS, którzy są tam na wakacjach i dowiadują się o wszystkim po fakcie. A teraz wysłaliśmy tam wariata, który będzie brał kasę za gadanie bzdur. No i tylko czekać na nagłówki europejskich gazet mówiące o tym, że polski europoseł powiedział, że kobieta przyjmuje swoje poglądy polityczne przez nasienie partnera.
Stary 2014-05-27, 14:09   #265
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Skoro nie głosowałaś nie masz prawa się odzywać.
Co jak co, ale prawo to ona ma
Cytat:
Gdybyśmy mieli właściwych ludzi w PE np. dałoby się obronić wędliny tradycyjne.
A czy te wędliny są rzeczywiście zagrożone? Norma unijna nie dotyczy całego wędzenia, tylko z tego co wiem zawartości substancji smolistych w gotowym produkcie. Ktoś w ogóle sprawdził, czy te normy rzeczywiście są w tych wędlinach przekraczane?
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:20   #266
JanePanzram
Zakorzenienie

no i wodzu mawia, że na niego kobiety głosują: tymczasem 75% głosujących to mężczyźni. Czy on wyciągnie z tego logiczne wnioski? Nadzwyczaj wątpliwe. W sumie niemożliwe,bo nie ma co się po szowinistach spodziewać rozumnego i chłodnego myślenia, skoro emocjami żyją, schematami z ciemnogrodu.

Nadal jest to dużo, te 25% kobiet. Ale na szczęście: nie przerażająco dużo. Gdyby dać mu czas na dalsze wygadywanie bredni, może zmalałoby bardziej.

A wy? Wyciągniecie wnioski z tego? Że kobiety patrzą na co głosują? [To jeszcze bardziej wątpliwe ]

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-05-27 o 14:22
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:27   #267
Kalini
Zakorzenienie

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;46628993]Co jak co, ale prawo to ona ma
A czy te wędliny są rzeczywiście zagrożone? Norma unijna nie dotyczy całego wędzenia, tylko z tego co wiem zawartości substancji smolistych w gotowym produkcie. Ktoś w ogóle sprawdził, czy te normy rzeczywiście są w tych wędlinach przekraczane?[/QUOTE]

Tak, właśnie to tradycyjne wędzenie, powoduje, że dopuszczalna ilość benzopirenu jest przekraczana wg unijnych norm. Owszem wędzenie wędlin nie jest najzdrowsze, ale także przy normalnej ilości spożycia, nie zagraża nikomu. Tradycyjnie wędzone będą mogłyby być wędliny wpisane na wyrobów tradycyjnych. Reszta będzie wędzona w inny sposób.

Ale tu przydaje się także usprawiedliwienie dla UE. Oni naprawdę chcą dobrze. Normy dla żywności obowiązujące w UE, powodują, że nasze jedzenie jest jadalne. Gdyby nie było żadnych, mielibyśmy sytuację jak w USA, gdzie większość stanowi tekturowa, modyfikowana, bardzo chemiczna żywność, a zwykłe kosztują bardzo dużo. Teraz nawet te najtańsze musza spełniać pewne normy. To obrona konsumentów, a nie złośliwość.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
no i wodzu mawia, że na niego kobiety głosują: tymczasem 75% głosujących to mężczyźni. Czy on wyciągnie z tego logiczne wnioski? Nadzwyczaj wątpliwe. W sumie niemożliwe,bo nie ma co się po szowinistach spodziewać rozumnego i chłodnego myślenia, skoro emocjami żyją, schematami z ciemnogrodu.

Nadal jest to dużo, te 25% kobiet. Ale na szczęście: nie przerażająco dużo. Gdyby dać mu czas na dalsze wygadywanie bredni, może zmalałoby bardziej.

A wy? Wyciągniecie wnioski z tego? Że kobiety patrzą na co głosują? [To jeszcze bardziej wątpliwe ]
Jak to skomentował pewien socjolog zapytany o to: "Ja to oczywiście jestem w stanie zrozumieć napisałem dwie książki o syndromie niewolnika"
Stary 2014-05-27, 14:31   #268
JanePanzram
Zakorzenienie

A ci, co mawiają, że trzeba oko przymknąć na te brednie o kobietach - bo on taki "tóz intelektó" - to jestem ciekawa, który z was by głosował na partię, gdzie Wodzowa, nazwijmy ją Kalina Kleszcz-Ruta, by głosiła:
-mężczyźni są mniej inteligentni
-powinni się zająć oglądaniem telewizji i przynoszeniem wypłaty do domu [najlepiej z pracy rąk, a nie biurowej, bo nie nadają się do takiej przez testosteron,który nie sprzyja intelektowi, ani decyzjom podejmowanym z chłodnym rozumem, za to sprzyja zasuwaniu i oportunistycznym wyskokom], bo do tego stworzeni i w tym się spełniają
-powinno się im wszystkim odebrać głos wyborczy, bo ich rozumienie polityki sięga, w najlepszym razie, niedzielnej rozmowy z kolegą przy piwku pod blokiem, a ogólnie: nie znają się na niej wcale, głosują na tego, co głośniej krzyczy
-Stalin nie wiedział o obozach pracy [ ]
-mężczyźni przejmują poglądy po żonie, z flory jej pochwy i przez pot [ciekawa, warta zbadania rzecz w dziedzinie cybernetyki!]

ale poza tym miałaby super-hiper poglądy "niech wszystko wyzdycha, silniejsi sobie najlepiej dają radę". Który z was by głosował na tak mądrą panią?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Jak to skomentował pewien socjolog zapytany o to: "Ja to oczywiście jestem w stanie zrozumieć napisałem dwie książki o syndromie niewolnika"
może jakimś cudem pamiętasz jego nazwisko, bądź tytuł książki, czy cokolwiek?

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-05-27 o 14:41
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 14:39   #269
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
A ci, co mawiają, że trzeba oko przymknąć na te brednie o kobietach - bo on taki "tóz intelektó" - to jestem ciekawa, który z was by głosował na partię, gdzie Wodzowa, nazwijmy ją Kalina Kleszcz-Ruta, by głosiła:
-mężczyźni są mniej inteligentni
-powinni się zająć oglądaniem telewizji i przynoszeniem wypłaty do domu [najlepiej z pracy rąk, a nie biurowej, bo nie nadają się do takiej], bo do tego stworzeni i w tym się spełniają
-powinno się im wszystkim odebrać głos wyborczy, bo ich rozumienie polityki sięga, w najlepszym razie, niedzielnej rozmowy z kolegą przy piwku pod blokiem, a ogólnie: nie znają się na niej wcale, głosują na tego, co głośniej krzyczy
-Stalin nie wiedział o obozach pracy [ ]
-mężczyźni przejmują poglądy po żonie, z flory jej pochwy i przez pot [ciekawa, warta zbadania rzecz w dziedzinie cybernetyki!]

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

może jakimś cudem pamiętasz jego nazwisko, bądź tytuł książki, czy cokolwiek?
Niestety nie To była wypowiedź z któregoś serwisu informacyjnego, nawet nie pamiętam na którym kanale (jak jest coś ważnego oglądam chyba wszystkie), ale może może olśni.
Stary 2014-05-27, 14:51   #270
Imperialista
BAN stały

Korwin Mikke będzie miał doborowe towarzystwo:
- Pan Farage z Partii Niepodległości Zjednoczonego Królestwa (Wielka Brytania)
- Pan Bloom z Partii Niepodległości Zjednoczonego Królestwa
- Pan Hannan z Partii Konserwatywnej
- Pani Le Pen z Frontu Narodowego (Francja)
- Pani Morvai z Jobbiku (Węgry)

Zapowiada się kupa śmiechu i zabawy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości