Razem schudniemy 20kg! - część VIII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 18:10   #241
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII

Rzen, ja nawet jak jestem szczupła to mam grube nogi, więc wiesz

Co do diety, to prawda jest taka, że to nie może być dieta na miesiąc, pół roku, czy 2 lata. TO ma być trwała zmiana nawyków.

No umówmy się, jak nagle wrócę teraz do jedzenia tabliczki czekolady dziennie, czy paczki ciastek, kilka razy w tygodniu fast foody, no to wiadomo, że przytyję.

Miss, bo jak się rzadko widujecie, to jest to sens, żeby je brać, skoro Wasze spotkania są np. raz na parę miesięcy? Wtedy to gumki wystarczą.

Tzn. no, ja uważam, że bez sensu obciążać organizm przez kilka miesięcy, tylko po to, żeby sobie 2 tygodnie poużywać bez gumek
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:19   #242
rzen
Zadomowienie

Dotka no to mnie pocieszyłaś no ja dość trwale zmieniłam nawyki, potrafiłam nawet 0,5kg słodyczy na raz zjeść, a teraz od ponad miesiąca ani grama i nawet mnie nie ciągnie
rzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:34   #243
catalein
Raczkowanie

Dotka, zgadzam się, że nie warto łykać pigułek "na zaś", chociaż ja jestem jeszcze bardziej konserwatywna w tym temacie i sądzę, że one w ogóle sporo szkody mogą zrobić.
I też mam całe życie grube nogi

O Boże, milka oreo...mam z nią gigantyczny problem, w ogóle z wszystkimi oreo, potrafię iść do sklepu, kupić taką wielką giga-mega-big-super pakę i ją zjeść, a taka paka ma 800 kalorii i nie wiadomo ile innych syfów. Fuj! (ale jakie dobre fuj...)
catalein jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 18:53   #244
Dotka90
Zakorzenienie

rzen, to wszystko od budowy zależy, ja mówię o sobie, nie martw się na zapas

Cat, jak się bierze tabsy i się robi na bieżąco wszelkie badania, to nie mogą Ci nic złego zrobić. Często po odstawieniu nawet łatwiej jest zajść w ciążę, niż bez nich.
Stary 2014-06-03, 19:01   #245
catalein
Raczkowanie

Dotka, po prostu jestem dość negatywnie nastawiona do grzebania w swoich hormonach w jakimkolwiek stopniu. Co oczywiście nie oznacza, że kiedykolwiek bym oceniła kobietę, która się na to decyduje, bo od tego również jestem jak najdalej
Stary 2014-06-03, 19:11   #246
Pudel123
Wtajemniczenie

Dotka ja sie wypowiem w sprawie pigulek anty - ja osobiście delikatnie rzecz biorąc nie przepadam za gumkami, dlatego to jest dla mnie najlepsza opcja. Ja i tak biorę hormony, więc jak kogoś znajdę to podejrzewam, ze poprostu zmienię tabletki.

Ms_E nieee, w tubce - bawię się w geocache

a tak was trochę dziś wkurzę
pancakes z mąką razową, truskawkami, banenm i syropem klonowym - ledwo zjadłam 2/3

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:23   #247
Dotka90
Zakorzenienie

Pudel, ja nie znoszę gumek /chociaż Durexy fioletowe dają radę /, ale teraz tylko to mi zostało więc cóż poradzić.
Ale Ty jesteś w innej sytuacji niż Miss - i tak bierzesz i tak, więc spoko.
Ona chce zacząć brać, bo ma TŻta, ale widują się bardzo rzadko, przez co moim zdaniem to trochę traci na sensie

Ja chciałam ewentualnie teraz myśleć o powrocie do plastrów, ale byłby to powrót na 3-6 m-cy, a potem będziemy się właśnie rzadko widywać, więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 19:29   #248
missmanhattan
Zadomowienie

Dotka_tak właśnie podejrzewałam, że to mi napiszesz. Powstrzymuje mnie to przed wizytą do gina po tabletki, bo w sumie jaki jest sens, póki się nie widujemy regularnie. Z drugiej strony gumki doprowadzają mnie do szału; zawsze biorę najcieńsze durexy jakie są.
cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12)
kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg

"Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!"
missmanhattan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 19:34   #249
catalein
Raczkowanie

Gumki cienkie są spoko, też można robić tak, że zakłada się je dopiero pod koniec, ale to trzeba dość wprawnie wyczuwać i w sumie nie polecam jako skutecznej metody.

Pudel jakie piękne naleśniory! Mnie z razowej nigdy w życiu takie nie wyszły, zawsze robiła się paćka i nici ze zdrowego obiadu.

Edytowane przez catalein
Czas edycji: 2014-06-03 o 19:43
Stary 2014-06-03, 20:07   #250
Ms_E
Zadomowienie

Dotka no jeszcze 7 mi zostało żeby ze wszystkim zdążyć :P
Cytat:
Kocham go, jestem go pewna, więc i stresu brak
piękne
rzen na pewno nogi też Ci schudną a póki co popróbuj z mąką ziemniaczaną, sprawdź czy jest różnica
o tych komórkach tłuszczowych słyszałam też i trochę mnie to przeraża...
Miss wydaje mi się, że Dotka ma rację. Chociaż zdania na temat antykoncepcji hormonalnej są podzielone, bo niektórzy twierdzą, że kompletnie nie szkodzi i nie ma co się obawiać...
a ja jak już pisałam przez 3 miesiące brałam tabletki, libido mi spadło do zera i była to antykoncepcja stuprocentowa no nie wiem, może to tak miało działać
Pudel ja jakoś nie ufam tabletkom, tzn. bez mechanicznego zabezpieczenia nie czuje się zabezpieczona poza tym czytałam tez gdzieś, że przy wadze ponad 90kg tabletki nie są skuteczne, na tak wielkie cielsko jak moje nie działa taka mała tabletka
żeby mi ktoś tak gotował, to byłabym piękna i szczupła
Dotka kilka razy mi się zdarzyło, że durexy pękały... ja wolę unimil skyn, ale dalej testuję. Nowe opakowanie już czeka
Cat coś takiego nie jest żadną metodą, nawet nie pisz o takich praktykach. poczytaj sobie na początek np. tu http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/a...azy_40689.html

Edytowane przez Ms_E
Czas edycji: 2014-06-03 o 20:09
Ms_E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 20:31   #251
catalein
Raczkowanie

Ms_E, może inaczej - gumki bezwzględnie w dni płodne, "metoda" (specjalnie w cudzysłów!) opisana przeze mnie powyżej w niepłodne, przy bardzo regularnych miesiączkach i umiejętności obserwacji własnego ciała, no i po zostawieniu sobie np. dwóch dodatkowych dni do normalnych trzech od owulacji (margines błędu) można moim zdaniem sobie na coś takiego pozwolić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 20:54   #252
Pendulka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez missmanhattan Pokaż wiadomość
Pendulka_ tym razem również z dietetykiem czy już będziesz sama próbowała? Dużo masz tego na plusie? Tobie z tego co pamiętam szło całkiem ładnie, więc jak nie będziesz miała teraz za dużo stresów i ostro pociśniesz to powinno lecieć w dół
Generalnie to co na plusie już udało mi się zbić. Wczoraj było żałosne 103 kg a na noc jeszcze zjadłam pół litra lodów (na doła..).
Tym razem sama, ale korzystam z jej porad i jadłospisów.
Będę się starała trzymać w ryzach i ostro przycisnąć, bo nic innego już mi nie pozostało
Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość

Pendulka hej hej
No cześć Pani Podwójna Nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Pendulka, powodzenia w szukaniu pracy
Dzięki! Przyda się
Pendulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-03, 21:16   #253
missmanhattan
Zadomowienie

Cat_ Kocie, ja mam trochę więcej lat praktyki od Ciebie, więc mam nadzieję, że się nie obrazisz jak Ci to napisze - blagam nie zakładaj gumki na sam koniec, bez względu na jakiekolwiek obserwacje itp.

Ok, Dziewczyny, chciałam wszystkim odpisać, ale ja już padam, więc odpiszę jutro. Spałam dzisiaj tylko trzy godziny a jutro mam pociąg o świcie. Dobrej Nocy!

Stary 2014-06-03, 21:16   #254
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Cat: aż mi się włos na głowie zjeżył, a o preejakulacie to słyszałaś? mało która ma tak regularne okresy, żeby liczyć na przewidywania i obliczania i pilnowanie temperatur.
Stary 2014-06-03, 21:19   #255
missmanhattan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Cat: aż mi się włos na głowie zjeżył, a o preejakulacie to słyszałaś? mało która ma tak regularne okresy, żeby liczyć na przewidywania i obliczania i pilnowanie temperatur.
Dokładnie to mialam na myśli.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-03, 21:28   #256
catalein
Raczkowanie

Jasne, wszystko to wiem i bardzo dobrze rozumiem. Cykle mam od 13 roku życia tej samej długości, może mam szczęście ale nigdy nie zdarzył mi się poślizg dłuższy niż dzień I tak, słyszałam o preejakulacie, naprawdę po prostu mnóstwo czasu poświęciłam na badanie swojego ciała i uważam, że kiedy ma się cykl 31-32 dni, to takie praktyki do 3 dni po miesiączce nie są niczym strasznym. Nie wyskoczyłby mi nagle cykl 21 dni, poza tym jest badanie śluzu, które jest trudne do rozpoznania i na bank nie potrafię tego robić ze stuprocentową dokładnością, ale zawsze.
Doceniam i dziękuję za obawy i rady
Stary 2014-06-03, 21:34   #257
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Cat: uff, no to ok, ale wiesz, nie możesz tego polecać mimo wszystko nikomu, bo to że u Ciebie działa i do tej pory nie masz brzucha nie znaczy, że innym się powiedzie. Musisz brać poprawkę na to, że wiele ludzi czyta to forum i często wiele nieogarniętych dziewcząt, które nieodpowiedzialnie będą korzystać bez zabezpieczenia jakiegokolwiek.
Stary 2014-06-03, 21:37   #258
catalein
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thenerdqueen Pokaż wiadomość
Cat: uff, no to ok, ale wiesz, nie możesz tego polecać mimo wszystko nikomu, bo to że u Ciebie działa i do tej pory nie masz brzucha nie znaczy, że innym się powiedzie. Musisz brać poprawkę na to, że wiele ludzi czyta to forum i często wiele nieogarniętych dziewcząt, które nieodpowiedzialnie będą korzystać bez zabezpieczenia jakiegokolwiek.
Masz tutaj rację, będę pamiętać i ja mam brzuch, mam! Tylko że taki bez żywego wsadu
Swoją drogą, czy dziewczyny naprawdę się uczą jak uprawiać seks z internetu? Stara, eufemicznie rzecz ujmując, nie jestem a z takim czymś w swoim otoczeniu się nie spotkałam
Stary 2014-06-03, 22:46   #259
Pendulka
Rozeznanie

Myślę, że naprawdę czytają to w internecie. A nawet jeśli nie, to i tak zachodzą w ciąże, bo właśnie nic nie przeczytały.

80 minut rowerka za mną...tyłek mi zdrętwiał
Pendulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 06:45   #260
Dotka90
Zakorzenienie

Miss, no właśnie dlatego moim zdaniem to jest na minus, że dla tak rzadkich spotkań raczej nie warto brać tabletek.

MsE,
7 lat to kupa czasu, zdążysz TŻtowi zostały niecałe 2, więc raczej nie zdążymy

Antykoncepcja na 100 procent
Ja brałam plastry i libido miałam bardzo w porządku, więc nie mogę narzekać

Nam nigdy gumka nie pękła, farta mamy widocznie

Cat, żeby bez gumki móc, to wymaga sporo zaangażowania w metodę termiczno-objawową, nie wystarczy policzyć sobie dni od okresu, czy od owu

Ja nie mam ani czasu, ani ochoty na mierzenie codziennie temperatury, robienie wykresów i analizowanie ich, to jest sporo roboty.

Tak, dziewczyny (i chlopaki) uczą się seksu z internetu I od koleżanek i kolegów. Skądś wziął się ciągle powtarzany mit, że 'za pierwszym razem się nie zachodzi', że 'w czasie okresu się nie zachodzi' i inne takie

Znowu wczoraj nie poszlismy biegać TŻ wczoraj odebrał nasze zaproszenia z drukarni, więc podjarani je oglądaliśmy, sprawdzaliśmy, czy wszystkie są itd.
Poza tym robilismy szczegółową listę, co kto kiedy załatwia. TŻ ma napięty grafik w pracy, ale może uda mu się w poniedziałek wziąć wolne więc planowaliśmy, co załatwimy, żeby jakoś to wolne wykorzystać.

Dziś przyjedzie do nas popołudniu mój przyjaciel, więc go zaprosimy na wesele
Ruszamy teraz z tym koksem

Jestem zła! Mam dziś wolne, zaplanowałam sobie, że się wyśpię do 8-9
To nie, bo się obudziłam o 6:20 Wcześniej niż do pracy! Próbowałam zasnąć, ale o 6:50 już wstałam, bo ileż można. Plus jest taki, że sobie porobię co nieco, bo mam całą stronę w kalendarzu zapisaną, co mam dziś pozałatwiać
Stary 2014-06-04, 07:19   #261
thenerdqueen
Wtajemniczenie

co do mitów, to: AIDS się tak rozpowszechniło, bo panowało przekonanie, że zgwałcenie dziewicy leczy
Stary 2014-06-04, 08:10   #262
Dotka90
Zakorzenienie

Zważylam się tak dla fanu i po śniadaniu pokazało 80,3.
Kurde, mogłam się rano zważyć, bo to znaczy, że było 7 z przodu
Stary 2014-06-04, 08:20   #263
catalein
Raczkowanie

A ja cały czas stoję w miejscu...na wadze u dietetyczki 69,9, na mojej domowej 71,4, taki rozbieg. Zastanawiam się, która waży tak naprawdę dobrze i bardzo nie chcę, żeby to była ta domowa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-04, 08:23   #264
rzen
Zadomowienie

Ms_E no mam nadzieję, że schudną dołożyłam też więcej ćwiczeń, trochę też na uda właśnie, a próbować nie chcę, bo jak mi się obetrą to co zrobię... poza tym wszelkie spódnice jakie mam są ciągle za ciasne na mnie, choć już się dopinam

Pendulka 80minut? podejrzewam, że stacjonarnego? podziwiam ja mam w domu, ale taki niewygodny... i głośny a przecież pasuje w trakcie coś pooglądać, a tu się nie da..

Dotka ja za to wstałam dziś bez budzika a te kilka godzin więcej to zawsze lepiej, bo można więcej zrobić a na bieganie przyjdzie pora, ładnie się robi to się lepiej będzie biegać, bo wczoraj u mnie jeszcze było zimno i mokro

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Dotka no gratuluję ja zawsze ważę się tuż po wstaniu do wieczora to nieraz nawet i 2kg więcej wyskakuje

Cat ja mam taki problem właśnie z wagami! ale podejrzewam, że dietetyczka miała lepszą wagę moi rodzice sprawdzili u swoich lekarzy jak się ważyli i się okazuje, że moja domowa waga waży o 1,5kg za dużo, a znowu na mieszkaniu mam wagę, do której trzeba dodawać 3kg (why? )

U mnie też spadek od wczoraj, prawie 0,5kg Wczoraj nowy trening robiłam, spociłam się jak nigdy... A przy Callanetics w ogóle się człowiek nie poci, a tu cardio... Cała mokra byłam, ale warto było
Stary 2014-06-04, 09:52   #265
Dotka90
Zakorzenienie

Cat, waga mojej dietetyczki pokazuje mniej, niż moja, ale ja nie skupiam sie na tym za bardzo. Prawda jest taka, że to mała różnica czy ważysz tyle, czy 1.5kg więcej w rzeczywistości. Chodzi o realny spadek i dobry wygląd - dobre czucie się ze sobą

Jak mi wyjdzie u mnie, że ważę 65 i nie będę się dobrze czuć ze sobą, to nagle nie poczuję się rewelacyjnie, bo u niej ważę 63

rzen, ja się zawsze rano ważę i po toalecie, ale dziś miałam się w ogole nie wazyć, więc to po śniadaniu to tak dla fanu
Stary 2014-06-04, 09:55   #266
rzen
Zadomowienie

Dotka no ja wiem ja też nieraz sprawdzam przed pójściem spać ile mi do rana ubędzie
Stary 2014-06-04, 10:05   #267
jmz
Raczkowanie

Oj oj oj troche mnie nie było wybaczcie ,ale przez kilka dni męczyła mnie migrena ,więc robiłam szybko to co musiałam i się kładłam . Troche do nadrobrobienia mam ,ale szczerze spodziewałam się więcej hehehe .

miss ja właśnie używam butelek z wodą jak na razie a jak pojade nad morze to sobie nazbieram kamyczków w butelki bo tam są takie drobniutkie jak żwir . Nom porozglądam się jak już wrócę z polski za hantelkami w sumie w tesco są tylko ,że cały zestaw z piłką i gumą ... Decathlonu u nas nie ma w mieście . Wiem ,że jest gdzieś w innym ,ale akurat u nas nie .

Dotka no wlasnie i ja mam to samo z chlebem ;p .... jak nie ma chleba na kolacje to wszystko przeze mnie jak woda przelatuje . Oczywiście jem kolacje i bez chleba ale jak wiem ,że więcej niż 2 godziny po nie bede siedziała ,tylko pójde spać . Gratuluję 10 kg mniej :P

Kas Di
heheh ale mnie pocieszyłaś ;p no ty 24 godziny autokarem a ja bede jechac samochodem ponad 30 godzin bo kolega młody 21 lat i nie jest w stanie bardzo długo jechać bez przerwy .... Ja go rozumiem mi po godzinie za kierownicą nudno i tylek boli hahaha . Ooooo tak się rozpisałam a niżej mówisz ,że odchodzisz . Wracaj szybko do nas kochana

rzen
witaj o i co do twojego problemu mam dokładnie ten sam .... mi do tego żylaki dochodzą więc nawet jak schudnę to nie bede mogła chodzić w sukienkach krotkich z gołymi nogami . Ja jak chodze w sukienkach czy spdnicach bez rajstop czy leginsów to są to kiecki do kostek i własnie wtedy się obcieram ,ale znalazłam na to sposób albo oliwkuje uda ( chociaż wtedy mi sie potówki robią duże) albo talkiem dla dzieci obsypuje tylko trzeba uważać ,żeby nie pobrudzić ubrania na biało

Gratuluje spadków

Bottega oj oj nie ze mną o tym pisałaś ;p kochana ja takich rzeczy nie używam

eliza
ty mówisz ,że brzydka pogoda od rana leje ??? mnie zaraz coś trafi heh cały tydzień leje ... już mam dosyć . Chwile robi się ciepło i zaraz leje a skoki ciśnienia powodują ,że migrena mnie rozwala .

Pudel łooooo aż mi ślinka pociekła hahahaha . AAAAA I zrobiłam chilli con carne z twoim przepisem :P i powiem ,że smaczne .

Gadacie o anty..... ja jak brałam tabletki to nogi mam całe w żylakach i bardzo bolały... żałuję ,że nie zareagowałam wcześniej i że nie przeczytałam ulotki a gin. nie powiedział mi o skutkach ubocznych prócz mdłości i bólu głowy ... Masakra i nigdy więcej żadnych plastrów , tabletek , zastrzyków i o !!!

Dobra tak w miare wątek ogarnełam a teraz lece ćwiczyć i biorę się za sprzątanie i obiad . A co do diety ostatnio przesadziłam i zjadłam kubełek lodów 500 ml przed spaniem i pizze a do tego jeszcze czekoladowy batonik ...., dobrze ,że chociaż regularnie w miere ćwiczę 3-5 dni w tyg od 30 min do 1,5 godz .

"Jesteś w pełni odpowiedzialny za swój los"

1cel: 99 kg
2cel:89 kg
3cel:79 kg
4cel:69 kg

cel ostateczny: 65 kg
jmz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-04, 10:19   #268
rzen
Zadomowienie

jmz uu szkoda, że nie zareagowałaś mi też parę żylaków zaczyna wychodzić, ale to od ciężaru na pewno :P na szczęście są małe a lekarze to masakra jakaś... szkoda się rozwodzić na ten temat co do migreny to współczuję, sama jeszcze nie tak dawno cierpiałam, ale nie aż tak często jak Ty mam nadzieję, że Ci przejdzie
Stary 2014-06-04, 12:32   #269
missmanhattan
Zadomowienie

U mnie się zaczyna stres niestety. Przed oddaniem pracy. Ale podejrzewam, że to ma związek z pmsem, który wedle rozkładu powinien się u mnie dzisiaj zacząć. Idę teraz poćwiczyć i pobiegać trochę, żeby to załatwić endorfinami.

Ms_E_ wiesz co, jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to wydaje mi się, że Ci którym się udało od razu dobrać odpowiednie mówią, że to nic nie szkodzi, a Ci którym się nie udało wręcz odwrotnie. Ja mam koleżankę, która po tabletkach zaczęła puchnąć i bolał ją strasznie żołądek a mam też taką, która nie tylko nie ma żadnych skutków ubocznych, ale też te tabletki, które bierze mają efekt odprowadzania wody z organizmu. Więc przestała puchnąć. Tylko, że zawsze ryzyko jest i to jednak racja, że nie warto ich bez potrzeby brać :/

Pendulka_ wyrzuć z domu wszystkie lody. Ja mam niestety tak samo - nie dalej jak przedwczoraj obżerałam sie lodami o trzeciej nad ranem. Jak nie będziesz tego miała w domu, to nie zjesz.

Dotka
_ pochwal się okładka zaproszeń

Cat i Rzen_ a sprawdziłyście czy podłoga jest równa? Ja miałam kiedyś taki problem, że parkiet był nierówny i waga we Wrocławiu pokazywała mi błędny wynik.

jmz_ żylaki od tabletek?! O kurcze, to teraz czuję się skutecznie zniechęcona.

Stary 2014-06-04, 12:59   #270
eliza40
Zakorzenienie

nie mogę się ogarnąć

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości