![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII
Rzen, ja nawet jak jestem szczupła to mam grube nogi, więc wiesz
![]() Co do diety, to prawda jest taka, że to nie może być dieta na miesiąc, pół roku, czy 2 lata. TO ma być trwała zmiana nawyków. No umówmy się, jak nagle wrócę teraz do jedzenia tabliczki czekolady dziennie, czy paczki ciastek, kilka razy w tygodniu fast foody, no to wiadomo, że przytyję. Miss, bo jak się rzadko widujecie, to jest to sens, żeby je brać, skoro Wasze spotkania są np. raz na parę miesięcy? Wtedy to gumki wystarczą. Tzn. no, ja uważam, że bez sensu obciążać organizm przez kilka miesięcy, tylko po to, żeby sobie 2 tygodnie poużywać bez gumek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dotka no to mnie pocieszyłaś
![]() ![]()
#243 |
Raczkowanie
|
Dotka, zgadzam się, że nie warto łykać pigułek "na zaś", chociaż ja jestem jeszcze bardziej konserwatywna w tym temacie i sądzę, że one w ogóle sporo szkody mogą zrobić.
I też mam całe życie grube nogi ![]() O Boże, milka oreo...mam z nią gigantyczny problem, w ogóle z wszystkimi oreo, potrafię iść do sklepu, kupić taką wielką giga-mega-big-super pakę i ją zjeść, a taka paka ma 800 kalorii i nie wiadomo ile innych syfów. Fuj! (ale jakie dobre fuj...)
#244 |
Zakorzenienie
|
rzen, to wszystko od budowy zależy, ja mówię o sobie, nie martw się na zapas
![]() Cat, jak się bierze tabsy i się robi na bieżąco wszelkie badania, to nie mogą Ci nic złego zrobić. Często po odstawieniu nawet łatwiej jest zajść w ciążę, niż bez nich. |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Dotka, po prostu jestem dość negatywnie nastawiona do grzebania w swoich hormonach w jakimkolwiek stopniu. Co oczywiście nie oznacza, że kiedykolwiek bym oceniła kobietę, która się na to decyduje, bo od tego również jestem jak najdalej
![]()
#246 |
Wtajemniczenie
|
Dotka ja sie wypowiem w sprawie pigulek anty - ja osobiście delikatnie rzecz biorąc nie przepadam za gumkami, dlatego to jest dla mnie najlepsza opcja. Ja i tak biorę hormony, więc jak kogoś znajdę to podejrzewam, ze poprostu zmienię tabletki.
Ms_E nieee, w tubce - bawię się w geocache ![]() a tak was trochę dziś wkurzę ![]() pancakes z mąką razową, truskawkami, banenm i syropem klonowym - ledwo zjadłam 2/3 ![]() ![]()
#247 |
Zakorzenienie
|
Pudel, ja nie znoszę gumek /chociaż Durexy fioletowe dają radę
![]() ![]() Ale Ty jesteś w innej sytuacji niż Miss - i tak bierzesz i tak, więc spoko. Ona chce zacząć brać, bo ma TŻta, ale widują się bardzo rzadko, przez co moim zdaniem to trochę traci na sensie ![]() Ja chciałam ewentualnie teraz myśleć o powrocie do plastrów, ale byłby to powrót na 3-6 m-cy, a potem będziemy się właśnie rzadko widywać, więc stwierdziliśmy, że nie ma sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Dotka_tak właśnie podejrzewałam, że to mi napiszesz. Powstrzymuje mnie to przed wizytą do gina po tabletki, bo w sumie jaki jest sens, póki się nie widujemy regularnie. Z drugiej strony gumki doprowadzają mnie do szału; zawsze biorę najcieńsze durexy jakie są.
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Gumki cienkie są spoko, też można robić tak, że zakłada się je dopiero pod koniec, ale to trzeba dość wprawnie wyczuwać i w sumie nie polecam jako skutecznej metody.
Pudel jakie piękne naleśniory! Mnie z razowej nigdy w życiu takie nie wyszły, zawsze robiła się paćka i nici ze zdrowego obiadu.
I'm just the dreamer, but I'm hanging on Though I am nothing big to offer Edytowane przez catalein Czas edycji: 2014-06-03 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Dotka no jeszcze 7 mi zostało żeby ze wszystkim zdążyć :P
Cytat:
![]() rzen na pewno nogi też Ci schudną ![]() ![]() o tych komórkach tłuszczowych słyszałam też i trochę mnie to przeraża... Miss wydaje mi się, że Dotka ma rację. Chociaż zdania na temat antykoncepcji hormonalnej są podzielone, bo niektórzy twierdzą, że kompletnie nie szkodzi i nie ma co się obawiać... a ja jak już pisałam przez 3 miesiące brałam tabletki, libido mi spadło do zera i była to antykoncepcja stuprocentowa ![]() ![]() Pudel ja jakoś nie ufam tabletkom, tzn. bez mechanicznego zabezpieczenia nie czuje się zabezpieczona ![]() ![]() żeby mi ktoś tak gotował, to byłabym piękna i szczupła ![]() Dotka kilka razy mi się zdarzyło, że durexy pękały... ja wolę unimil skyn, ale dalej testuję. Nowe opakowanie już czeka ![]() Cat coś takiego nie jest żadną metodą, nawet nie pisz o takich praktykach. poczytaj sobie na początek np. tu http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/a...azy_40689.html Edytowane przez Ms_E Czas edycji: 2014-06-03 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ms_E, może inaczej - gumki bezwzględnie w dni płodne, "metoda" (specjalnie w cudzysłów!) opisana przeze mnie powyżej w niepłodne, przy bardzo regularnych miesiączkach i umiejętności obserwacji własnego ciała, no i po zostawieniu sobie np. dwóch dodatkowych dni do normalnych trzech od owulacji (margines błędu) można moim zdaniem sobie na coś takiego pozwolić.
#252 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tym razem sama, ale korzystam z jej porad i jadłospisów. Będę się starała trzymać w ryzach i ostro przycisnąć, bo nic innego już mi nie pozostało ![]() No cześć Pani Podwójna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Dzięki! Przyda się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Cat_ Kocie, ja mam trochę więcej lat praktyki od Ciebie, więc mam nadzieję, że się nie obrazisz jak Ci to napisze - blagam nie zakładaj gumki na sam koniec, bez względu na jakiekolwiek obserwacje itp.
Ok, Dziewczyny, chciałam wszystkim odpisać, ale ja już padam, więc odpiszę jutro. Spałam dzisiaj tylko trzy godziny a jutro mam pociąg o świcie. Dobrej Nocy!
wzrost: 168 cm pierwszy start: wrzesień 2011 ------> około 75 kg drugi start: 30.09.12 ------> 65,7 kg cel ostateczny: 58 kg osiągnięty! (17.12.12) kontrola wagi: 21.03.15 -> 56,3kg "Luck my ass! Luck is just another word for hard work and open mind!" |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
Cat: aż mi się włos na głowie zjeżył, a o preejakulacie to słyszałaś? mało która ma tak regularne okresy, żeby liczyć na przewidywania i obliczania i pilnowanie temperatur.
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Dokładnie to mialam na myśli.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Jasne, wszystko to wiem i bardzo dobrze rozumiem. Cykle mam od 13 roku życia tej samej długości, może mam szczęście ale nigdy nie zdarzył mi się poślizg dłuższy niż dzień
![]() ![]() Doceniam i dziękuję za obawy i rady ![]()
#257 |
Wtajemniczenie
|
Cat: uff, no to ok, ale wiesz, nie możesz tego polecać mimo wszystko nikomu, bo to że u Ciebie działa i do tej pory nie masz brzucha nie znaczy, że innym się powiedzie. Musisz brać poprawkę na to, że wiele ludzi czyta to forum i często wiele nieogarniętych dziewcząt, które nieodpowiedzialnie będą korzystać bez zabezpieczenia jakiegokolwiek.
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą, czy dziewczyny naprawdę się uczą jak uprawiać seks z internetu? Stara, eufemicznie rzecz ujmując, nie jestem ![]()
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Myślę, że naprawdę czytają to w internecie. A nawet jeśli nie, to i tak zachodzą w ciąże, bo właśnie nic nie przeczytały.
80 minut rowerka za mną...tyłek mi zdrętwiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Miss, no właśnie dlatego moim zdaniem to jest na minus, że dla tak rzadkich spotkań raczej nie warto brać tabletek.
MsE, 7 lat to kupa czasu, zdążysz ![]() ![]() Antykoncepcja na 100 procent ![]() Ja brałam plastry i libido miałam bardzo w porządku, więc nie mogę narzekać ![]() Nam nigdy gumka nie pękła, farta mamy widocznie ![]() Cat, żeby bez gumki móc, to wymaga sporo zaangażowania w metodę termiczno-objawową, nie wystarczy policzyć sobie dni od okresu, czy od owu ![]() Ja nie mam ani czasu, ani ochoty na mierzenie codziennie temperatury, robienie wykresów i analizowanie ich, to jest sporo roboty. Tak, dziewczyny (i chlopaki) uczą się seksu z internetu ![]() ![]() Znowu wczoraj nie poszlismy biegać ![]() Poza tym robilismy szczegółową listę, co kto kiedy załatwia. TŻ ma napięty grafik w pracy, ale może uda mu się w poniedziałek wziąć wolne ![]() Dziś przyjedzie do nas popołudniu mój przyjaciel, więc go zaprosimy na wesele ![]() Ruszamy teraz z tym koksem ![]() Jestem zła! ![]() ![]() To nie, bo się obudziłam o 6:20 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
co do mitów, to: AIDS się tak rozpowszechniło, bo panowało przekonanie, że zgwałcenie dziewicy leczy
![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Zważylam się tak dla fanu i po śniadaniu pokazało 80,3.
Kurde, mogłam się rano zważyć, bo to znaczy, że było 7 z przodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
A ja cały czas stoję w miejscu...na wadze u dietetyczki 69,9, na mojej domowej 71,4, taki rozbieg. Zastanawiam się, która waży tak naprawdę dobrze i bardzo nie chcę, żeby to była ta domowa.
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Ms_E no mam nadzieję, że schudną
![]() ![]() Pendulka 80minut? podejrzewam, że stacjonarnego? podziwiam ![]() ![]() Dotka ja za to wstałam dziś bez budzika ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Dotka no gratuluję ![]() ![]() ![]() Cat ja mam taki problem właśnie z wagami! ale podejrzewam, że dietetyczka miała lepszą wagę ![]() ![]() U mnie też spadek od wczoraj, prawie 0,5kg ![]() ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Cat, waga mojej dietetyczki pokazuje mniej, niż moja, ale ja nie skupiam sie na tym za bardzo. Prawda jest taka, że to mała różnica czy ważysz tyle, czy 1.5kg więcej w rzeczywistości. Chodzi o realny spadek i dobry wygląd - dobre czucie się ze sobą
![]() Jak mi wyjdzie u mnie, że ważę 65 i nie będę się dobrze czuć ze sobą, to nagle nie poczuję się rewelacyjnie, bo u niej ważę 63 ![]() rzen, ja się zawsze rano ważę i po toalecie, ale dziś miałam się w ogole nie wazyć, więc to po śniadaniu to tak dla fanu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Dotka no ja wiem
![]() ![]()
#267 |
Raczkowanie
|
Oj oj oj troche mnie nie było
![]() ![]() miss ja właśnie używam butelek z wodą jak na razie a jak pojade nad morze to sobie nazbieram kamyczków w butelki bo tam są takie drobniutkie jak żwir . Nom porozglądam się jak już wrócę z polski za hantelkami w sumie w tesco są tylko ,że cały zestaw z piłką i gumą ... Decathlonu u nas nie ma w mieście . Wiem ,że jest gdzieś w innym ,ale akurat u nas nie . Dotka no wlasnie i ja mam to samo z chlebem ;p .... jak nie ma chleba na kolacje to wszystko przeze mnie jak woda przelatuje . Oczywiście jem kolacje i bez chleba ale jak wiem ,że więcej niż 2 godziny po nie bede siedziała ,tylko pójde spać . Gratuluję 10 kg mniej :P Kas Di heheh ale mnie pocieszyłaś ;p no ty 24 godziny autokarem a ja bede jechac samochodem ponad 30 godzin bo kolega młody 21 lat i nie jest w stanie bardzo długo jechać bez przerwy .... Ja go rozumiem mi po godzinie za kierownicą nudno i tylek boli hahaha . Ooooo tak się rozpisałam a niżej mówisz ,że odchodzisz ![]() ![]() rzen witaj ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluje spadków ![]() Bottega oj oj nie ze mną o tym pisałaś ;p kochana ja takich rzeczy nie używam ![]() eliza ty mówisz ,że brzydka pogoda od rana leje ??? mnie zaraz coś trafi heh cały tydzień leje ... ![]() ![]() ![]() Pudel łooooo aż mi ślinka pociekła hahahaha . AAAAA I zrobiłam chilli con carne z twoim przepisem :P i powiem ,że smaczne . Gadacie o anty..... ja jak brałam tabletki to nogi mam całe w żylakach ![]() Dobra tak w miare wątek ogarnełam a teraz lece ćwiczyć i biorę się za sprzątanie i obiad . A co do diety ostatnio przesadziłam i zjadłam kubełek lodów 500 ml przed spaniem i pizze a do tego jeszcze czekoladowy batonik ![]() ![]()
#268 |
Zadomowienie
|
jmz uu szkoda, że nie zareagowałaś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#269 |
Zadomowienie
|
U mnie się zaczyna stres niestety. Przed oddaniem pracy. Ale podejrzewam, że to ma związek z pmsem, który wedle rozkładu powinien się u mnie dzisiaj zacząć. Idę teraz poćwiczyć i pobiegać trochę, żeby to załatwić endorfinami.
Ms_E_ wiesz co, jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne to wydaje mi się, że Ci którym się udało od razu dobrać odpowiednie mówią, że to nic nie szkodzi, a Ci którym się nie udało wręcz odwrotnie. Ja mam koleżankę, która po tabletkach zaczęła puchnąć i bolał ją strasznie żołądek a mam też taką, która nie tylko nie ma żadnych skutków ubocznych, ale też te tabletki, które bierze mają efekt odprowadzania wody z organizmu. Więc przestała puchnąć. Tylko, że zawsze ryzyko jest i to jednak racja, że nie warto ich bez potrzeby brać :/ Pendulka_ wyrzuć z domu wszystkie lody. Ja mam niestety tak samo - nie dalej jak przedwczoraj obżerałam sie lodami o trzeciej nad ranem. Jak nie będziesz tego miała w domu, to nie zjesz. Dotka_ pochwal się okładka zaproszeń ![]() Cat i Rzen_ a sprawdziłyście czy podłoga jest równa? Ja miałam kiedyś taki problem, że parkiet był nierówny i waga we Wrocławiu pokazywała mi błędny wynik. jmz_ żylaki od tabletek?! O kurcze, to teraz czuję się skutecznie zniechęcona.
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
nie mogę się ogarnąć
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.