![]() |
#241 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Ciemna plamka pod paznokciem
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bruzdy/pękające paznokcie u stóp. POMOCY
a ja mam problem z pękającymi paznokciami u stóp.. grzybica wykluczona. Duże paznokcie pękają mi wszerz ;/ reszta jest okej.. preparaty nie pomagają na dłuższą metę. Myślę nad wykonaniem żelowych "tipsów", może 'chora' warstwa odrośnie.. Myślicie, że będzie to dobry pomysł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
A ja po zmyciu lakieru odkryłam dwie takie plamki. Chyba mało prawdopodobne, że mam dwa czerniaki? Dzisiaj byłam u pani dermatolog, która po prostu nie wie co to jest. Powiedziała, że najlepiej byłoby zerwać paznokieć i zobaczyć pod paznokciem. A potem on szybciutko odrośnie i będzie piękny. Dała mi numer do znajomego chirurga i tyle. Nie wiem czy warto się tym przejmować. Trochę mnie uspokoiły wasze posty szczególnie jak sobie przypomniałam, że na sylwestra tańczyłam w za ciasnych butach do 6ej rano.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Paznokieć się odkleja?
Witam!
Mam problem i nie wiem, do kogo się udać i co to może być. Od 2 dni zauważyłam,że moje paznokcie zrobiły się dziwne. Tuż pod granicą białej końcówki paznokcie zaczerwieniły się, a potem, jakby zaczęły się zapowietrzać. Niektóre palce są tylko zaczerwienione, ale na 3 granica białej końcówki zaczęła się przesuwać, tak,jak paznokieć zostałby naderwany, ale w nic nie uderzyłam ani ostatnio agresywnie nie czyściłam paznokci. Może znaczenie ma to,że 2,5 tygodnia temu posmarowałam 2 razy (przez dwa dni) paznokcie odżywką Eveline 8w1? Piekło mnie,więc zmyłam i nie stosowałam już. Zapomniałam o tym. To możliwe żeby skutki zaczęły uwidaczniać się po takim czasie? Co to może być i co mogę zrobić? Inny nowy kosmetyk, który stosuję na paznokcie i całe ręce to Maść oliwkowa z Zaji. Używam ją od tygodnia. Możliwe,że to przez nią? Dom sprzątam zawsze w rękawiczkach, więc to raczej nie środki czystości... Obcięłam paznokcie na krótko i smarują olejkiem z drzewa herbacianego, który używam też na trądzik, bo myślałam,że to jakieś zapalenia, ale on nic nie daje. Mogę liczyć na pomoc? Będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
Dot.: Paznokieć się odkleja?
wydaje mi się niemożliwe, żeby po takim szybkim czasie zaszkodziła Ci odżywka do paznokci. Jak sama piszesz użyłaś jej tylko dwa razy. Mam nadzieję, że to nie są początki onycholizy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Jeeju, poczytałam o tej onychliozie i jestem przerażona O.o Zdjęcia z google są niestety podobne...
Wyczytałam,że trzeba smarować pod paznokciami olejkiem herbacianym, a na wierzchu przy skórkach rycynowym... Są jeszcze jakieś sposoby? A może to coś innego? Jest coś , gdzie objawy mogą być podobne? W sumie niepokoi mnie to,że pod paznokciami skórę mam czerwoną, jakby był stan zapalny... Przy onychliozie chyba nie występuje zaczerwienienie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-11
|
Od razu i bez zastanowienia radziłabym iść do lekarza..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Byłam właśnie dziś... Sam dermatolog nie jest pewien,co to jest. Wmawiał mi,że musiałam za mocno czyścić pod płytką i sama to spowodować, ale to niemożliwe, bo nigdy nie ,,dłubię" pod paznokciem.Jak powiedziałam o tej odżywce Eveline 8w1 to powiedział, że miał już 2 pacjentki i to może być skutek nadwrażliwości na Formaldehyd. Ponoć niektóre osoby tak mają W końcu stwierdził, że może to początki onychliozy...
Kazał mi: - zakraplać, jak często się da olejkiem z drzewa herbacianego, a potem -stosować maść z żyworódki z jak najmniejszą ilością konserwantów ,,wbijać paznokcie w preparat, tak, żeby weszło to pod paznokieć i zetrzeć wychodzący spod niego nadmiar. Ponoć to też ma pomagać w odkażaniu, i regeneracji - nie moczyć długo paznokci żeby nie były miękkie, myć się, jak najszybciej - powiedział, że dalej mogę smarować maścią oliwkową z ziaji i żebym jeszcze wcierała w skórki i masowała, bo to może pobudzić szybszy wzrost paznokcia, ogólnie można też wcierać oliwę z oliwek albo olej rycynowy - nie malować na razie paznokci mimo,że nieciekawie wyglądają, unikać stosowania konserwantów na dłoniach póki się nie zagoi - pić wapno. To tyle... Za jakiś czas dam znać , czy mi pomogło, bo sądzę, że mogę nie być odosobniona... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
To jest onycholiza powstała w wyniku użycia Eveline 8w1, która zawiera formaldehyd. Czekać wytrwale, ścinać paznokieć tak, żeby nie haczył, dodatkowo smarować pod paznokciem olejkiem z drzewa herbacianego no i czekac az odrośnie, to nic strasznego
![]() ![]()
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ojejku jak dobrze że założyłaś ten temat!!
Sama mam to od kilku lat. Co jakiś czas średnio w dwóch palcach odklejają mi się paznokcie i wtedy to piekielnie boli. Właśnie takie zakola się robią jak na zdjęciach w google. Nigdy się tym nie przejmowałam tzn bolało ale jakoś to olewałam. Teraz już wiem co to jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Dermatolog mówił mi jeszcze,że warto kupić w aptece Sililevo- lakier,który wzmocni paznokcie, ale jest trudno dostępny i drogi (75-90zł) i 1 op. starczy na miesiąc, dziś idę do apteki kupić, bo zamówiłam 3 dni temu... Zobaczymy...
rose jeśli paznokieć cię boli,jak się odkleja to może być coś innego, bo to odbywa się bezboleśnie i postępuje w miarę szybko. Dostałam dziś też wyniki z badania na grzybicę i są negatywne, więc muszę uzbroić się z cierpliwość i goić pazury ,ale jestem nastawiona pozytywnie, bo zaczerwienienie znika. Zdaje mi się,że ta maść z żyworódki bardzo mi pomogła, bo pierwsze 4 dni stosowałam tylko olejek z drzewa herbacianego i nie widziałam różnicy. Teraz najpierw polewam sobie olejkiem , potem wbijam sobie w nią paznokcieprzed snem i zakładam bawełniane rękawiczki. Trochę jeszcze paznokcie się odklejają ,ale jakby wolniej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
Wrodzony brak paznokcia
Witam was serdecznie.
Jestem młodą i szczęśliwą osobą ale od urodzenia w moim wyglądzie jest mały mankament. Mój problem dotyczy drugiego paznokcia u stopy a w zasadzie jego braku. Mój paluszek dosłownie wygląda jak mała paróweczka. Jest pozbawiony zupełnie płytki paznokcia a miejsce z którego docelowa płytka wyrasta jest zredukowane do kropeczki wielkości główki od szpilki. Wszystko jest dobrze bo to małe miejsce i w banalny sposób można je ukryć, przecież wystarczy założyć buty. Ale gdy lato przychodzi... ciężko jest cały czas nosić kryte obuwie. Nigdy nie odważyłam się założyć sandałków, bez rajstop. Nigdy nie maluje paznokci u stóp kolorami innymi niż kremowy bo wtedy będzie to do zauważenia. Najbardziej marzy mi się założenie wysokich szpileczek z tzw. łezką z przodu bucika przez którą widać dwa pięknie pomalowane na czerwono paznokietki. Dlatego zwracam się do was z pytaniem czy znacie jakieś sposoby żeby ten paznokietek odtworzyć np. jakoś metodą chirurgiczną czy chociaż wykonać jakąś akrylową imitacje (tak żeby trzymała się zwykłej skóry). Za wszystkie odpowiedzi serdecznie dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wrodzony brak paznokcia
Przykro mi, ale kompletnie nie jestem w stanie zrozumieć, że to może być problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Dot.: Grzybica paznokci
Wczoraj po zmyciu lakieru do paznokci zauważyłam na jednym z nich zmianę, myślicie, że to grzybica czy po prostu odciśnięty od butów paznokieć?
IMG_1277.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrodzony brak paznokcia
na pewno lekarz by Ci coś na to zaradził
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
acifungin forte w płynie z pedzelkiem dostępny bez recepty smaruj panokcia 2 x dziennie bądx na noc niszczy grzyby warto ! troszkę barwi na zolto,ale warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
BAN stały
|
Na grzybicę polecam stosowanie http://naturalnie24.pl/sklep,16,101,zestaw:-grzybica ja jestem zadowolona z działania tego preparatu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
Zanokcica
Dzisiaj rano ze złością i niedowierzaniem stwierdziłam, że spuchł mi palec u nogi i boli. Wzbudziło to we mnie szczególną wściekłość ze względu na to, że wcześnie rano w niedzielę wyjeżdżam na 3 tygodnie.
Już 5 lat temu miałam problem z paznokciami - wrastały, była ropa, "mięsko", syf i ohyda. Wycięto mi 1/5 paznokcia razem z wałem i za pół roku to samo. Trafiłam na mądrzejszego lekarza który stwierdził grzybicę i kazał mi to zakwaszać. Po miesiącu wszystko się pięknie wygoiło. Jak tylko zobaczyłam dzisiaj tego spuchniętego palca, to od razu owinęłam go gazikiem zamoczonym w roztworze kwasu octowego, ale ból ani trochę się nie zmniejszył, teraz boli nawet bardziej. Nie boli mnie sam paznokieć tylko wał i czuję, że tam jest ropa którą trzeba wyciągnąć. Jak go nacisnęłam to troszeczkę ropy wypłynęło i ból nieco zelżał. Teraz pomoczyłam palca w gorącym roztworze sody, posmarowałam maścią ichtiolową i zakleiłam plastrem. Co jeszcze mogę zrobić żeby go choć trochę zaleczyć do niedzieli? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zanokcica
Nie czekaj bo może się pogorszyć i w najgorszym przypadku rozszerzyć . Leć do lekarza, miałam podobny problem. Pomogła maść o nazwie BACTROBAN - to jest prawdopodobnie antybiotyk i może go przepisać tylko lekarz. Efekt był po 1 dniu stosowania, ale działanie uboczne jest takie, że schodzi skóra i generalnie nie pamiętam czy w czasie stosowania można przykrywać chore miejsce. Ja dodatkowo dostałam Zinnat doustnie i problem zniknął , na szczęście bez skalpela. Dziwi mnie , że tak poważną sprawę chcesz leczyć domowo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam.
Problem dotyczy moich paznokci. Od roku są w złym stanie. W tym czasie starałam się jakoś zlikwidować problem ich łamliwości i rozdwajania się możliwymi sposobami. Ostatnio zaczęły pojawiać się na nich żółtawe przebarwienia,nie są one efektem malowania paznokci lakierami, bo z tym wstrzymuję się dwa miesiące. Początkowo próbowałam domowych sposobów, jakie odnajdywałam w internecie, np. moczenie paznokci w oliwie z oliwek z dodatkiem soku z cytryny, co nie przyniosło żadnych efektów. W końcu zainwestowałam w oliwkowy krem do rak i paznokci firmy Ziaja, jednak i ten nie pomógł. Kupiłam też w aptece odżywkę z jedwabiem, stosując ją przez miesiąc, ale też nie przyniosła oczekiwanych efektów. Wreszcie zastosowałam odżywkę firmy Eveline 8 w 1. Używam jej od ponad dwóch tygodni, a popraw nie widać. Paznokcie nadal są w okropnej kondycji. W międzyczasie zaczęłam też używać kremu do paznokci firmy Soraya, łudząc się, że może to właśnie da pożądany przez mnie efekt, a moje paznokcie będą mocne i twarde. Jednak póki co, żaden kosmetyk nie był tak skuteczny, jak przed kupieniem go. Proszę o pomoc. ![]() Edytowane przez forgetmenot9 Czas edycji: 2013-07-09 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozdwajające się i łamiące paznokcie.
Ja też mam niemaly problem z paznokciami a wyprobowalam juz mnoooostwo kosmetykow. Od kremow, przez odzywki, po jakies serum ktore sie wciera w plytke. Dodam ze tez kiedys lykalam Bellisse, jakis inny preparat ze skrzypem, skrzypovite (oczywiscie nie wszystkie na raz
![]() ![]() Pomozcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Ja też łykałam Skrzypovitę, ale niestety nie przyniosła ona żadnych efektów.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Byłam u dermatologa, ale nie powiedziała mi w sumie niczego nowego.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Postaraj się u lekarza o tabletki Zincas forte (10 zł max) - po około miesiącu widać efekty - mi się paznokcie w okresie ich brania wygładziły, nie łamały, nie rozdwajały. Są na receptę. Można też brać zwykły cynk, ale nie daje takich szybkich efektów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
A poleciłabyś może coś innego, prócz zażywania tabletek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
A obgryzasz paznokcie, skubiesz skorki? Jak skubalem skorki u nasady to pojawialy sie takei zolte plamy, do tego paznokiec mial falisty ksztalt.
Z suplementow polecam naturalne mineraly: http://www.biogeneza.pl/schindele-mineral.html - paznokcie, skorki odrastaja w tempie blyskawicznym, poza tym to zestaw wszystkich mineralow, na pewno nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Nie, nie obgryzam paznokci. A jeśli chodzi o skórki, to kiedy obcinam paznokcie, to je również obcinam, bo przyznam, że one też są moim problemem. -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
Ale czemu nie możesz brać tabletek? To malutka tableteczka, jedna dziennie, nie jest uciążliwe jej branie. Jeśli brakuje ci cynku (a mi właśnie brakowało, łamały i rozdwajały mi się paznokcie, wolno rosły, wypadały włosy). Naprawdę z całego serca polecam cynk, musisz suplementować się od wewnątrz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Może faktycznie spróbuję, może to da jakiś efekt. Czy może to być, że się tak wyrażę, jakikolwiek cynk, czy tylko ten, który mi poleciłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.