|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Gosia ło matko co za bajzel tam mają… mam nadzieje że jutro dotrze i będziesz mogła w końcu wyspać się na porządnym łożu
) Dima przepis w klubie ![]() Lilotka Kopiec kreta to fajne ciasto i wbrew pozorom można je zepsuć Nawet ciasto z torebki Co tam dobrego pojadłaś na grillu? No właśnie nie wiem gdzie Farminka może gdzies pojechali na weekend? Fajny ten przepis na łogrórki Siasiolka puk puk ja tam dzisiejsza forma?
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cały dzień mnie nie było i oczywiście tyle nadrabiania
Witam nowe mamusie Mnie mała coś strasznie kopie tak w dole, prawie jakby w tyłek Też tak macie?Cytat:
![]() Od wtorku zaczynamy wielki remont łazienki, czeka mnie nocne wstawanie na siku do babci na dole
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i patyczek rolowanego boczku. Sałatki trochę i kawałek bułeczki czosnkowej. ![]() A na deser w domu ciacho Ten kopiec kreta Gosia mi przypomniała i tak mnie naszło raz dwa się je robi i jest
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątuniu
Wróciliśmy niedawno. Wpadłam się tylko przywitać co byście o mnie nie zapomniały i idę spać bom nieprzytomna.. Jutro mam nadzieję w lepszym humorze wrócę do Was, bo dziś czuję się jakby mnie czołg przejechał. Wszystko mnie boli i jestem niewyspana. Nie wypoczełam ani chwili, w sumie to nawet nie wiem czemu. Może ta głupia pogoda tak na mnie działa.
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irytuje mnie to trochę.
Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-06-15 o 22:23 |
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor
![]() Ja na obiad mialam udka pieczone, z ziemniakami i surowki ze sloika. Jak zwykle dzis po sklepach budowlanych jezdzilismy ![]() Jutro po czesciach do autka mego bedziemy jezdzic i juz jutro na ciuszki dla malej jedziemy, moze przy okazji cos jeszcze kupimy, pozniej sporo rzeczy tez, wiec za duzo mnie jutro tutaj nie bedzie ![]() Dobraaanoc
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie takie coś
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
witam i ja.
))zezarlam pol kilo czeresni i ide spac. jutro pytam o zwolnienie, moze mi sie uda. :Pmilej nocy!
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie poczytałam trochę o cudownych właściwościach masła shea i jego działaniu na skórę. Smarujecie się nim? Podobno świetne na rozstępy.
Natalia,
|
#250 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
wieczornie sie jeszcze witam, jako , ze dzis porzadnie pojadlam to i energii mam duzo, syno spi, TZ jeszcze do lozka nie przyszedl wiec mam chwile
![]() bylismy na tym basenie, mama pozyczyla mi jednoczesciowy kostium w rozmiarze 46, a normalnie nosilam 36 ![]() no dziewczyny zjadlam 6 buleczek, ale od poludnia prawie nic nie jadlam tak mnie trzyma, popilam goracej herbaty, bo jednak troche czuje , ze za duzo ![]() mysle, ze za chwile dojde do wniosku ,ze czas sie ograniczyc, w poprzedniej ciazy opamietalam sie wlasnie gdzies w 7 miesiacu i dzieki temu ostatni 3 miesiace przybylo mi jakies 3 kg.mamad1 moj starszak duzo chodzacy i do wozka wsadzam tylko jak wybieramy sie gdzies dalej na zakupy, takze mlodszego do nosidla ,a starszego za raczke i moze bedzie ok ![]() dobranoc
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze na szybko. lekarz kazal mi brac witamine d3 w ciazy, 1000. czytalam ulotke i nie ma potrzeby brania az tylu. wrecz jest napisane, zeby nie przesadzac, bo nadmiar jest szkodliwy dla dziecka... ktos cos wie na ten temat? bede u niego dopiero w lipcu, a nie mam telefonu, zeby zadzwonic...
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
o! I jak? Dobrze się wchłania? I jak to jest z tym zapachem? Właśnie przymierzam się do zakupu takiego nierafinowanego.
|
#255 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie smarować się czym innym (mam jeszcze oliwkę Babydream, czasem się nią smaruję ale przeważnie dolewam do kąpieli
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tym bardziej że cena też jest ok.
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim trzymającym za mnie kciuki
Jakoś mi ten dzień zleciał na nie wiem czym tu trochę komp, tam trochę tv, kumpel wpadł na chwilę, później szwagier no i zrobiła się nagle 23...Nawet nie wiem co komu chciałam odpisać ![]() Witam również nową Mamusię Październikową Gosia - udanego podglądania Juliusza ![]() Tynka - ja chętnie wezmę trochę Twojego apetytu, bo mnie wszystko w połowie jedzenia staje w gardle ![]() OkoPani - śniadania do łóżka to u nas drażliwy temat ale to dlatego, że ja się za szybko budzę i nigdy mężowi nie udało się zrobić mi niespodzianki po 4 próbach się poddał ![]() Ale tu kusicie słodkościami... Nowa - szczególnie Ty tym swoim murzynkiem, bo wyjątkowo za mną chodzi... ja zjadłam kilka sztuk ptasiego mleczka i mnie zemdliło ![]() O dziwo właśnie wsunęłam kanapkę, a zazwyczaj tego nie robię o tej godzinie... Może jednak mój apetyt ma malutkie przebłyski ![]() Cytat:
dodała jeszcze, że lekarze trzymają się wytycznych Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, a nie ulotek a PTG taką właśnie zaleca dawkę ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Ja dziś dostawałam takie bęcki, że aż podskakiwałam i stwierdzam, że kopniaki mojej Panny stają coraz częściej już powoli bolesne a Młodej Damie nie przystaje przecież tak matce walić po różnych takich tam...
|
|
#258 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
przyznam, że od kiedy stosuję mam bardzo miękką skórę
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się bo ja też wogóle nie gotuję, nie pichcę i nic nie przyrządzam w kuchni, tylko kanapki, może jajecznicę i wsio. Kuchnia mnie przeraża, stresuje, nie mam cierpliwości a w zasadzie to czasu. Nie mam też wymagań kulinarnych, więc mi to nie przeszkadza, mogę jeść bardzo proste rzeczy, albo non stop to samo aby po prostu coś zjeść i nie czuć głodu. Ciekawe kto będzie gotował maluchowi ![]() Ja dzisiaj trochę pobuszowałam po sklepach żeby sobie coś kupić do ubrania, bo nie mam co już na siebie założyć, no i zrobiłam parę fajnych zakupów. Mam parę ciuchów które rewelacyjnie kryją moją ciąże i wyglądam w nich super. Na zakupy ciuszków dziecka jeszcze muszę poczekać bo nadal nie wiem co będzie. Mój dzieciak zaczął już intensywnie dawać o sobie znać i jest to niesamowite uczucie.
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
hej
dziś obudziłam się z bananem na twarzy.. ale tylko na 20 minut bo była TŻ wyprowadziłam mnie z równowagi.. okropna z niej franca a później przyszła teściowa na obiad.. ale po obiadku wprosiła do nas swoją córkę i wnuczki i musiałam się nasłuchać jaka to już jestem gruba i mam strasznie duży brzuch jak na 6 miesiąc, że imię dla dziecka jest beznadziejne i może jeszcze uda nam się przemówić do rozumu i że ja jestem jakaś taka nieprzyjemna w odbiorze bo na cenne ich rady się boczę i psioczę ![]() Jacy byliśmy szczęśliwi kiedy dom opustoszał Wyszliśmy na balkon rozsadzić sałatę, wypiliśmy herbatkę, pogadaliśmy o dupie Maryni i szczęśliwi zapakowaliśmy się do wyrka na serial i lulu... o 3.00 obudziło mnie siku w drodze z łazienki zahaczyłam o duży pokój i wyczaiłam tam ciastka.. więc polazłam do kuchni jeszcze kakao zrobić.. no i skończyło się na dodatkowych kanapkach... ![]() ![]() Teraz skończyłam Was nadrabiać i już za chwilę będę mogła próbować zasnąć Buziaki i do rana PS. uwielbiam kopiec kreta.. i tyle o nim ostatnio piszecie, że postanowiłam zrobić go mojemu TŻowi na dzień ojca
Edytowane przez siasiolka Czas edycji: 2014-06-16 o 04:15 |
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe. Aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo ![]() Z tym objadaniem się też jesteście dobre dziewczyny, ja w nocy tylko 1 raz jadłam i to dlatego, że brzuch mnie już tak z głodu bolał, że nie mogłam spać - nie zjadłam kolacji. Dziś o 11.00 mam ostatni egzamin, trzymajcie kciuki, bo może być marnie Idę robić śniadanie i jeszcze się uczyć. Dobrego dnia wszystkim Brzuchatkom
|
|
#262 |
|
in the dark of night
|
Siasiol Dobrze, że odreagowaliście sobie przesadzaniem sałaty ![]() Ja wczoraj posiałam lawendę, trawę dla kota i bazylię ![]() Teraz szukam na ebay osłonek słomianych na balkon, co by zrobić sobie oazę spokoju, marzy mi się hamak ale boje się, że się zarwie pode mną ![]() Dzień dobry
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Hahaha
A myślałam, że to ze mną jest coś nie tak, że tam coś czuję
|
|
#264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() siasiolka, właśnie tak spojrzałam na godzinę Twojego wpisu i się przeraziłam. Ale w trakcie czytania wszystko się wyjaśniło "nocny podjadaczu" tez ok 3 wstawałam na siku, ale żadna siła, nawet ciasteczka (chyba.. ) nie zatrzymałyby przed dalszym snem.Ach ta teściowa... siuska, powodzenia na egzaminie! Już ostatni więc luz, będziesz mogła świętować zakończenie sesji oczywiście bezalkoholowo!
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj czeka mnie wizyta u położnej. Będziemy pakować torbę do szpitala Wczoraj mnie TŻta rodzina uświadomiła, że w sumie to już niedługo do tego porodu, bo jakieś 3, w porywach 3,5 miesiąca i aż gęsiej skórki dostałam
|
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, już Pytalam w poprzednim wątku, ale mój post zgubił soe widocznie w dylemacie wybierania tytułu, więc Ponawiam pytanie
![]() Może orientuje się któraś z Was jak obliczyć ile będę dostawała macierzyńskiego. Jestem na urlopie wychowawczym no i po urodzeniu dziecka dalej będę na wych. tylko będę miała zasiłek macierzyński. Normalnie jak się idzie prosto z pracy lub L4 na urlop macierzyński to liczy się średnia z ostatnich chyba 6 miesięcy. A ja co mam liczyć? przyjmując ze w pracy miałam najniższą krajową. Znacie się na tym? na necie sporo takich tematów, ale wszystko trochę niejasno napisane.
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
Lils121 Widziałam Twój post, ale zupełnie nie mam pojęcia, jak to się liczy. ![]() farminka ![]() siuska Powodzenia na egzaminie i oFc. siasiolka nocny marku Wspólczuje tekstów od teściówki, ale dzielnie sie trzymaj i nie daj sie, stoimy murem za Tobą!! Gosia Miłego seansu z Julkiem w roli głównej!! Zazdraszczam, bo ja tydzień musze czekać, żeby zobaczyć mojego łobuziaka U mnie ostatnio problemy, bo mam bardzo wrażliwą śluzówkę i co chwila mi leci krew z nosa, albo dziąsła bolą Miłego Dnia wszystkim życzę.
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z Wami i ja
Miałam nadzieję z rana na wyniki badań, a tu kicha ![]() No nic, luzuję cycki i czekam cierpliwie do jutra... Siasiolka - teściowa z piekła rodem... Uwielbiam takie wpraszanie się i wszystkie "złote rady", których koniecznie musisz słuchać, bo inaczej jesteś ta zła Fajnie, że masz do tego dystans Nie wiem, jak Wy możecie tak w nocy podjadać... Ja zjadłam wczoraj o 23 kanapkę i rano mnie żołądek bolał najwyraźniej mam delikatny żołądek jak francuski piesek ![]() Siuska - powodzenia na egzaminie ![]() Line, Lilotka - jak widać więcej z nas czuje tam ruchy Maluchów Lils - może warto zapytać kadry z pracy sprzed tego wychowawczego? Ja niestety ciągle się gubię w takich tematach...
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
witam się z słonecznej irlandii
Siasiolka nie wyobrażam sobie tego żeby teściowa z szwagierką przyszły do mnie i mi dogryzały … to straszne przykre ! Ja jestem z tych co sobie krytykę biorą do siebie i zawsze się przejmuje jak ktoś coś powie nawet w "żartach" … Zero taktu serio… Ja sama nigdy nie wstawałam w nocy do jedzenia ale moja matka codziennie o tej samej porze wstawała i jadła a mój pies jadł z nią Te nasze tż'ty to mają się z nami dobrze co ciasta na dzień ojca ![]() Lils ja również nie mam pojęcia jak to w PL wygląda :/ siuska ![]() Lilotka ja mam to samo przy smarkaniu czy kichaniu krew mi poleci:/ dziąsła tez ale zmieniłam szczoteczkę i o wiele lepiej ![]() Farminka wszystko okej? Czujesz się już dobrze?? Mnie od wczoraj wieczorem ciągnie w pachwinach i boli jak się przewracam z boku na bok:/ Slomka Ty jesteś kociara nie? Powiedz mi czym można popsikać żeby odstraszyć kota? Jeden mi tu na osiedlu się uwziął i mi sika na wycieraczke na zewnątrz Nie wiem jak go przegonić i odstraszyć:/---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Mojra no chyba se jaja robią z tymi wynikami :/
|
#270 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

) 
może gdzies pojechali na weekend? 
Też tak macie?

Ten kopiec kreta Gosia mi przypomniała i tak mnie naszło raz dwa się je robi i jest
Irytuje mnie to trochę.

i musiałam się nasłuchać jaka to już jestem gruba i mam strasznie duży brzuch jak na 6 miesiąc, że imię dla dziecka jest beznadziejne i może jeszcze uda nam się przemówić do rozumu i że ja jestem jakaś taka nieprzyjemna w odbiorze bo na cenne ich rady się boczę i psioczę 

oczywiście bezalkoholowo!
oFc.