![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki i Mamusie cz. 8 (jeszcze szczęśliwsza)
Ja mam wspólną kasę z mężem- nie rozgraniczamy: moje-twoje tylko nasze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
U nas jest zwykle tak ze przez pierwsza polowe mies.kazdy rozporzadza sie z wlasnej pensji ( ja place rach bo jestem bardziej zorganizowana), ale sprawunki domowe robimy tak ze kupuke ten co ma po drodze. Ale po polowie mies.na zwykle juz nje mam pensji wiec mowie TZ by przelal mi tys czy 2 ( bo nie mamy dod.kart do swoich kont). Wiec niby osobne konta ale pieniedzmi sie dzielimy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#243 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 06:19 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Ale pospalam
![]() Mlebi jak sie czujesz? My pieniadze mamy wspolne i ja nimi dysponuje. M ma tygodniowki i zawsze na koniec tygodnia przynosi kaske. Z mojen robimy oplaty i odkladamy to co zostanie, natomiast z M wyplaty wiem ile tygodniowo musze miec na zakupy +/- a reszta idzie na kupke.
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
dobrze - tylko biust mnie boli
a jak tempka? |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze
Moja tempka oszalala i mam ja w ![]()
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
porażka....
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
MAGIUSIA- mój Dziadek- ojciec szóstki dzieci też mówi, że na dzieci nigdy nie ma dobrego czasu, bo jak się człowiek zacznie zastanawiać, to za młody, budowa domu, brak pieniędzy i zawsze znajdzie jakiś powód, żeby odwlec to w czasie...
Cytat:
Zakupy robimy obydwoje, nie widzę różnicy, kto płaci. Większość zakupów robi Mąż, to on zajmuje się też opłatami. Moje konto ma lepiej oprocentowane lokaty ![]() Mamy rejestr wydatków i tam rzeczywiście jest tabelka kto płacił. Ale służy ona do tego, czy obiad w lokalu oznacza np. jedzenie w ciągu dnia pracy, ile razy kupiłam piękną porcelanę ![]() Każdemu, co innego odpowiada. U nas ten model sprawdza się, nie mieliśmy z nim problemów, ale to nie znaczy, że jest uniwersalny dla wszystkich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
No zastanawiam sie nad tym czy nie przestac jej mierzyc bo mnie..... zostane chyba tylko przy obserwacji sluzu. Ogolnie tak sie zastanawiam zeby troche wyluzowac bo takie zycie to nie zycie
![]() ![]()
![]() |
#250 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja też wariuje- np. dzisiaj spada, a ostatnie cykle robiła to dopiero po @. <jeśli chcesz to zobacz wykres, może mi podpowiesz coś o nim> ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
O nie tu wkleiłam
![]() Witam się i zaraz wracam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mariola, przykro mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Aggo u mnie tempka spada w dniu @. Zerknelam i wydaje mi sie ze pora roku nie sprzyja tym obserwacja. U ciebie to sa takie skoki ze....
![]() |
#255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mariola jesli ty masz regularne @ to mozesz sobie odpuscic mierzenie temp. Ja mierzyłam sobie przeszlo 4 lata tylko po to aby wiedziec kiedy jest skok bo ok11dni pozniej dostawalam@ W cyklu w ktorym zaszłam nic nia to nie wskazywalo, nie miałam sluzu, zadnego bolu jajnikow ![]()
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-06-15 o 07:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle to się nie przywitałam z Wami ... o ja, przepraszam za niedopatrzenie.
Dzień dobry Kochane ![]() Kurcze ale brzydka pogoda, zmino, buro i pochmurno. Mieliśmy iść wszyscy razem do kościoła na 8:30 ale pogoda jest taka, że nie ma sensu ciągnąć Jasia. Poszedł więc najpierw mąż, później idę ja. Mieliśmy wietrzyć w domu bo naprawdę zaraz tynki skisną ale kurcze, jest tak zimno, że trzeba by brać zimowe kurtki, żeby wytrzymać. Pogoda zepsuła nam wszystkie plany... Aggo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
MLEBI- podczytałam sobie Twój wątek mamusiowy i ten angeliki...
Zastanowił mnie fakt, że część dziewczyn już wybiera wózek, wiem, że to odosobnione przypadki, ale w mojej głowie nie ma algorytmu- pozytywny test= wybierz wózek i łóżeczko. Chociaż, jak kiedyś mi ta druga krecha wyjdzie, to może i nowe oprogramowanie mi się wgra do mózgu. Bardzo szanuję i rozumiem, że czekasz do 2 trymestru (pamiętam, jak moja siostra podchodziła). Może dlatego wydaję mi się, że ustawienie mebli to jeszcze nie ten czas. Eh. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do pierwszych zakupów czekam na październik, taki mam plan... Jedynie o czym mysle to co będzie potrzebne bo o tym nie mam zielonego pojecia? wiem że nasze rodziny juz zbieraja kase(przyszli dziadkowie i pradziadkowie) na wozek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#261 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciężko to znosimy oboje bo cały czas jest stres że się nie uda. Dlatego teraz chodzę prywatnie do kliniki żeby mieć usg co miesiąc i wiedzieć że jest dobrze. Wiem że jak się teraz nie uda to nie chce więcej przez to przechodzić. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mocno wierzę, że u Ciebie też wszystko będzie dobrze. Że na wizycie za dwa tygodnie zobaczysz serduszko. Że wszystkie następne będą tylko Cię uspokajały. Mogę sobie tylko wyobrażać namiastkę tego, co czujecie,a to wystarczy, żebym miała oczy pełne łez. Trzymajcie się tak, jak potraficie najlepiej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak mdłości ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Gryzelda ale super wieczór
![]() ![]() ![]() Calineczka 27 mam tak jak Ty. Najgorsza prawda jest lepsza od łudzenia się i podsycania nadziei. Zawsze mówiłam lepiej miło być zaskoczonym niż podwójnie rozczarowanym I tu nie chodziło o maleństwo ale o wszystko co mnie otaczało i nadal otacza ![]() Aggo bardzo fajnie to wszystko napisałaś, ale chciałam troszkę sprostować. To nie jest tak że ja w ten sposób wszystko wymuszam na M, ale czasem po prostu nie da się załatwić po dobroci. Jesteśmy dorośli i przyjemności, przyjemnościami a obowiązki obowiązkami. Żeby mieć przyjemność trzeba odbębnić obowiązki... Niestety jak w normalny sposób się nie da to trzeba trochę pokombinować. I tu u nas to chodzi na prawdę o drobnostki i zdaje sobie sprawę że to moze jakąś patologią zapachniało ale M mój to dusza spokoju chociaż zdarzy mu się przegiąć... Pisałam 2 tygodnie temu że mieliśmy ciche dni i to z M powodu a ja byłam tylko obojętna... I M Soni czy mój to nie jest 5 letnie dziecko któremu trzeba wytłumaczyć dlaczego nie wolno biegać przy ulicy... (czy w tej sutuacji dlaczego nie powinno się odnosić tak do ukochanej osoby) Ostatnie ciche dni też chyba były spowodowane tym że M się źle odezwał ale już nawet nie pamiętam dokładnie i nie sądze że gdybym ja sama do M wyciągnęła rękę i mu powiedziała że mnie to zabolało by to zapamiętał i sytuacja się nie powtórzyła... Do pewnych rzeczy drzeba samemu dojść a niektórzy potrzebują na nie czas. Oczywiście że może być lepiej i wszystkie relacje w związku są do wypracowania al tu niestety trzeba obojga żeby tego chcieć... Sonia czy dla twojego M tak ważne są te mecze że on na chwile się nie może oderwać? Jestem od niedawna i nie wiem czy u Was takie sytuacje się powtarzają? ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Zuziczek cały czas ode mnie coś chce i ciężko mi się dziś nadrabia. |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
A my postanowilismy ze zostajemy w domu, przez ta cholerna pogode wr..., zla i smutno mi
![]() Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mdłosci nasilaja mi sie wieczorem, rano jestem w stanie cos robic a pozniej zdycham... ale mam nadzieje ze zaczyna to przechodzic bo jem bardziej urozmaicone jedzenie
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
dzis mialas sie spotkac z Calineczka?
#269 |
Zakorzenienie
|
Taaak i do Bozi jechac pomodlic sie za mnie i za Was wszystkie, po # obiecalam sobie ze przed staraniami pojade do Częstochowy
Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
To ja Wam powiem jak to u nas było. Też byłam tą wyciągającą rękę i zawsze proszącą o rozmowę a mój M najzwyczajniej w świecie odwracał się i chodził spać a ja przepłakiwałam całe noce... Czym bardziej mi zależało M bardziej to lekceważył. Prośby, krzyki wysłuchał wypuścił i tyle... 0 reakcji, 0 poprawy... Ja na prawdę zazdroszczę tym które się z M dobrały identycznie w sprawach wyjaśniania kłótni ale ludzie są różni i niektórym trzeba inaczej naprowadzić... Taki jest mój M... długo się zbierałam i walczyłam ze sobą żeby zmienić zachowanie najpierw moje...
Oczywiście ja nie karze nikomu postępować tak jak ja, bo tak jak mówiłam każdy jest inny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.