|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile robić brzuszków, aby mieć płaski brzuch??
Dla tych, którzy pytają o technikę wykonywania brzuszków-wklejam swoje opracowanie z wątku o aerobicznej szóstce Weidera http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?p=2785262& highlight=carolinascottie s#post2785262
Moja wypowiedź jest skierowana przede wszystkim do dziewczyn, które skarżą się na bóle pleców- w czasie i po wykonaniu szóstki Weidera - otóż- proszę pamiętać, że jest to ćwiczenie, które wykonane nieprawidłowo może Wam przynieść więcej szkód, niż pożytku - Najbardziej istotna jest rozgrzewka i rozciągnięcie mięśni pleców, barku i karku - streching wykonujemy też PO ćwiczeniach ; Następna sprawa to poprawne ułożenie dłoni w czasie wykonywania ćwiczeń - dłonie mają spoczywać ułożone w kształt miseczek z boku głowy -nigdy nie trzymamy karku rękoma, nie splatamy ich za szyją itp.!!! Unosząc tułów z leżenia przyciskamy środkową i dolną część grzbietu do podłoża - aby przenieść ciężar na miednicę i odciążyć grzbiet Unosząc tułów wykonujemy wdech - wciągając brzuch do środka i w kierunku kl;atki piersiowej Musimy utrzymywać naturalną pozycję szyi i głowy i ramion - musi by c identyczna, jak w stojącej pozycji W czasie wykonywania ćwiczeń nie patrzymy w sufit - wzrok podąża za ruchami I pamiętajcie o rozgrzewce - ma ona podwyższyć temperaturę ciała i mięśni i przygotować do wysiłku Wasze stawy! Po ćwiczeniach mięśni brzucha - należy doprowadzić(jak po każdym treningu) wszystkie ćwiczone mięśnie do stanu rozluźnienia, co zapobiega ewentualnym kontuzjom. Podsumowanie- przed szóstką - ćwiczenia rozgrzewające, a po szóstce - rozluźniające - unikniecie w ten sposób sztywnienia mięśni i zachowacie właściwy zakres ruchu kręgosłupa. Opracowane na podstawie- "Precz z brzuchem", Karen Amen, Tee Dobinson, "Świat książki", Warszawa 1999. Rozgrzewka Na rozgrzanie ćwiczenia cardio- podniesienie tętna, rozgrzanie mięśni- np. skakanka , bieg ( może być w miejscu) i koniexcznie stretching ( http://www.kulturystyka.pl/atlas/stretching.htm http://www.univ.szczecin.pl/~maciejs...zciaganie.html ) mięśni pleców, barków, karku, po ćwiczeniach znowu stretching i jeśli mamy czas rozluźniające ćwiczenia: http://www.jakobieta.pl/index.php?id=85 |
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, czy któraś z Was wykonywala sumiennie przez dluższy czas ćwiczenia ABS? Czy faktycznie widać rezultaty, bo mi się wydaje, że jak się nie zmęczę to żadnych rezultatów nie zobaczę!
A wiosna, lato już tuż, tuż...więc jeśli zacznę już teraz to zobaczę te rezultaty?
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia ABS
i masz rację, trening, który nie jest wyzwaniem dla organizmu nie daje efektów
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia ABS
To ten trening nie jest meczacy??Bo myslalam o nim ale teraz nie wiem
Ale efekty przynosza chyba nie tylko cwiczenia ktore wymagaja ogromnej kondycji?!Takie wykonywane np.na lezaco nie sa dobre?
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Chcem miec płaski brzuch !!ale mi coś nie wychodzi cwicze brzuszki i nic nie jem słodyczy eh..
..Możecie poradzić mi jakieś ćwiczenia ?!
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ćwiczenia na brzuch!!
Skorzystaj z wyszukiwarki - było już masę wątków na temat płaskiego brzuszka
Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie ![]() Pozdrawiam
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ćwiczenia na brzuch!!
Witamy na forum
http://www.starterupsteve.com/swf/posting.html
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Ćwiczenia PO90X na brzuch
Koleżanka pokazała mi ten zestaw. Wydaje mi się trudny. Nie wiem czy warto go ćwiczyć aby zrzucić trochę tłuszczyku i wyrzeźbić brzuch? Co o tym myślicie?
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ćwiczenia PO90X na brzuch
PO90X raczej nic mi nie mowi, wiec nie wiem co mysle
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wydaje,ze moze byc dosc dobry,nie mniej jednak sama go nigdy nie trenowalam
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
A co to wogóle jest?
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
od tego nalezaloby zacząć
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
sebag zle napisala chodzi o zestaw P90X.z tego co pamietam AnnLee to cwiczyla kiedys
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Kilka razy to ćwiczyłam i polecam.
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki! Chodziło rzeczywiście o te ćwiczenia. Muszę się wobec tego sprężyć i zacząć ćwiczyć!
|
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Ćwiczenia na brzuch,a wcięcie w talii???
Chyba nie było takiego wątku
.No właśnie mam pytanie do tych bardziej doświadczonych dziewczyn,jeśli chodzi o ćwiczenia na brzuch.Czy zniknęła wam przy nich talia,tzn.wcięcie w talii?I przy jakich ćwiczeniach/urządzeniach?Pytam,bo tego się właśnie obawiam.Zauważyłam,że dziewczyny o umięśnionych brzuchach nie mają wcięć w talii lub mają bardzo małe ,bo mięśnie rozrastają się na boki.To jak to w końcu jest?? |
|
|
|
|
#257 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ćwiczenia na brzuch,a wcięcie w talii???
Przyłaczam sie do pytania bo sama sie tego obawiam. Od połtora miesiaca cwicze na miesnie brzucha i jestem typowa klepsydra mocne wciecie w talii i zaokraglone biodra czy talia mi zniknie??
Ps: Ricca bardzo ciekawy pomysł na watek |
|
|
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Ale zauważyłaś to samo co ja ,że na jakichkolwiek filmach,zdjęciach czy nawet tych filmikach typu abs 8 kobiety nie mają wcięć w talii tlyko takie ,,proste brzuchy"?
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Rozeznanie
|
No własnie nie wiem jak to sie ma z abs-em bo nie widziałam ani nie cwiczyłam, ale wykonuje program tamille webb i tam mnie własnie to zaniepokoiło, ze ona ma rowniez całkiem prosty brzuch. Moim zdaniem to nieciekawie wyglada i zgadzam sie z toba szkoda talii tym bardziej, ze mam mam duze wciecie.
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Od bardzo dawna ćwiczę brzuszki i mam zarys mięśni, a talii nie straciłam - ale jestem 'genetyczną' klepsydrą, tzn. ciężko chyba byłoby mi utracić talię... Do tego ćwiczę z hh od tak, aby nie było - myśle, że to pomaga, bo zrobiło mi się wcięcie w talii większe
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
A co powiecie na dodatkowe ćwiczenia podkreślające mięśnie skośne brzucha? Ja robię a6w, 8min abs i brzuszki, a do tego właśnie skrętoskłony oraz brzuszki skośne - talia na swoim miejscu
GRZECZNE dziewczynki rozpinają kilka guziczków gdy jest gorąco. NIEGRZECZNE dziewczynki rozpinają kilka guziaczków żeby zrobiło się gorąco. GRZECZNE dziewczynki zawsze mówią nie! NIEGRZECZNE dziewczynki zawsze mówią kiedy? |
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmmmm...Jeszczr e bym się chciała coś dowiedziec na ten temat od nowej pani moderator Ather.Widziałam zdjęcia jej brzucha,jest bardzo ładny,umięśniony+ładne wcięcie.
Kurcze,najlepiej jakby były jakies zdjęcia przed i po.Ale to też może być uwarunkowane genetycznie.Jeśli tak to nie powinien mi grozić zanik talii ,bo choc nie jestem klepsydrą(a dzwoneczkiem jednak), to mam bardzo szerokie biodra i zawsze jakas tam różnica będzie. |
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
ja cwiczylam brzuch przez ok. rok, bo chcialam nie tyc, ale zamiast tego rozrosly mi sie miesnie, nie tylko proste ale i skosne, obwod talii nieco sie powiekszyl, ale o nieduzo, nie przejmuje sie tym nawet
|
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Ja sobie tak to tłumacze: umięśniony, płaski brzuch = niski poziom tłuszczu, więcej mięśni = wąskie biodra i stosunkowo szerokie ramiona = optycznie mniejsze wcięcie. Wiem po sobie, jak miałam tłuszczu ponad 30% i z 8 cm w talii więcej i tak proporcjonalnie przy szerokich biodrach wyglądała na wąską
![]() Nie wiem, czy mam racje. |
|
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale może po prostu masz taka sylwetkę.
|
|
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam, a chciałabym
... chodzi mi o proporcje i wrażenia optyczne.
|
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio zgłupiałam do reszty
troche mi sie przytyło i mimo diety i aerobów nadal mam boczki i kika fałdek na brzuchu,wiec pomyslalam ze bez brzuszków sie nie obejdzie,wchodze na sfd i dowiaduje sie ze wykonując min brzuszki skosne nie pozbędę sie nadmiaru tłuszczu ale dodatkowo powiększe talie i teraz to juz nic nie wiem
|
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze mógłby tu ktoś znający się na rzeczy zajrzeć.
|
|
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny przeczytajcie ten watek
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=128781 Tu mozna dowiedziec sie wielu ciekawych rzeczy aha i nie cwiczcie hula hopu na boczki, bo jeszcze sprawe pogorszycie |
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
z kad ta informacja o hula hoop ?
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

Ale efekty przynosza chyba nie tylko cwiczenia ktore wymagaja ogromnej kondycji?!Takie wykonywane np.na lezaco nie sa dobre?

Na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie