|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Przyczajenie
|
Dot.: ZAJRZYJ TU - Zbiór wątków dotyczących ćwiczeń i diety
Cytat:
Bo widzisz z tym treningiem to nie jest do konca tak fajnie...jeśli chcesz schudnąć to bieganie wcale nie jest najlepszym sposobem na to...o wiele lepiej sprawdza sie trening silowy. Owszem dieta jest wazna ale widze ze jesz stosunkowo zdrowo(na pewno zdrowiej ode mnie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Hej! Mam pytanie.
Ostatnio codziennie robię killera z Chodakowską. Czy powtarzanie dzień w dzień tych samych ćwiczeń jest mądre? Czy lepiej jakoś różnicować, aby mięśnie się nie przyzwyczajały? Co o tym sądzicie? I co mogłybyście mi polecić zamiast killera, o podobnej intensywności? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
No niestety nie jest...codziennie męczenie wszystkich partii mięśni nie doprowadza do ich wzmocnienia. Mięśnie potrzebują ok 7-10 dni na regenerację i wzmocnienie. Z ciekawości obejrzałem ten filmik z Chodakowską i naprawde jestem pod wrażeniem, że chce ci się tak skakać przez ponad 40min
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Tak? Tylko po 7 min? Wow. A co ćwiczysz?
Ja codziennie po ok. 40 min, właśnie ten killer i jeszcze czasem wieczorem, np. wczoraj z Jilian kick box cardio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
bo Ty robisz cardio wiec mozesz cwiczyc przez 40min i fakt zmeczysz sie ale nastepuje to wolniej...ja postawilem na trening silowy wiec mi wystarczy kilka minut zeby doprowadzic swoje miesnie do katabolizmu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepir napisz coś więcej o swoim treningu, pojawiłeś się dość nie dawno na wizażu i przyznam że trochę zaburzyłeś moją wiedzę, tak krótki trening to co ćwiczysz? HIIT czy tabatę? Też ćwiczę 3 razy w tygodniu (przynajmniej się staram, a czasem nie mam możliwości) ale mój trening trwa około 40 min, wczoraj np. ja się spięłam bardziej to wynosił 30min. no ale +relax i rozciąganie po. Celem moim jest budowanie mięśni, robię po 12 powtórzeń / 2 serie. Gdzieś czytałam że proponowałeś coś innego, rozwiń trochę swoje poglądy i podziel się wiedzą. ![]()
![]() |
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Moja wiedza opiera się tak samo na wiedzy innych i z własnych obserwacji. Sam ćwiczę od niedawna. Mi to tak na Teleexpress schodzi razem z któtkim odpoczynkiem na napicie się wody. Ja postawiłem na trening siłowy bo np dla mnie bieganie to zmora
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Polega on na budowaniu mięśni, które spalają kalorie 24 godziny na dobę nieważne czy siedzimy czy leżymy. I co za tym idzie nie ma efektu yoyo ponieważ zbudowaliśmy mięśnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=1mWuKN38MMQ
co sądzicie o tym sprzęcie ? zastanawiam się czy warto go kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wygląda to na kolejna rzez typu kup & zapomnij. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
cześć wam
![]() skończyłam właśnie i stopień fizjoterapii, ale interesuję się jednak bardziej sportem oraz jogą i medycyną alternatywną niż samą rehabilitacją. myślę o pracy jako trener personalny (do czego jeszcze długa droga oczywiście) i szukam dobrych merytorycznie książek nt. doboru treningu itp. łatwo jest znaleźć książki tzw dla laików, gdzie samemu układa się plan na spalanie tłuszczu albo szybkie rzeźbienie, jednak ja szukam czegoś dla specjalistów. może ktoś mnie nakierować lub coś polecić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Również z chęcią poczytam książki z zakresu na temat treningu personalnego, ale niekoniecznie dla specjalistów, ponieważ moja wiedza z tego zakresu jest podstawowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
BAN stały
|
Jeśli chodzi o bieganie, to ultramaratończyk Scott Jurek wydał fajną książkę "Jedz i biegaj". To mniej podręcznik biegania, bardziej przewodnik i motywator. Poza tym świetnie się czyta, zero nudy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
sluchajcie,moj problem polega na tkance tluszczowej zalegajacej w szczegolnosci na brzuchu. I w jaki sposob skutecznie zlikwidowac tluszczyk na ciele? Moje pytanie skierowalam rowniez do trenera fitness i polecil dieta plus 6weidera,lecz czy dotyczy to cwiczenie dla poczatkujacych?
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- o, jeszcze nastepne pytanie czy cw.aerobowe wykonuje sie wylacznie na swiezym powietrzu,poza domem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
widzę dużo opinii o tym siłowym muszę się tym zainteresować !
Zobacz generator ozonu to coś, co Cię powinno zainteresować ! Edytowane przez Wilkuu1 Czas edycji: 2013-09-18 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio ćwiczyłam z wirtualnym trenerem na platformie fit with me.Bardzo fajna sprawa.Nie wychodzisz z domu.Odpalasz laptop i poziom i trening jaki cie interesuje i cwiczysz.Bomba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
bez kija nie podchodz
|
A ktoś może łączy HITTy, t. siłowy i cardio ?
Jakie efekty? Opłaca się? czy lepiej skupić się na jednym z wymienionych ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
siłowy i cardio połączysz bez większego problemu, jest to nawet zalecane w innej kombinacji padniesz z przemęczenia
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
słyszałam sporo o rożnych aplikacjach do ćwiczeń, jest ich wiele w sklepach z apkami... ale ja chyba wolę tradycyjne żródła motywacji... ćwiczenia z blogów, filmy z YT...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Hejka
prześledziłam wątek i muszę przyznać że spis linków jest suuper ![]() ![]() Osobiście walczę z moją wagą już od dłuższego czasu i wiem że nie jest to łatwe zadanie. Ale dzięki temu wypracowałam w sobie ogromną motywację i systematyczność. Wcześniej kończyło się u mnie na mysleniu o ćwiczeniach teraz ćwiczę regularnie. Co do wypowiedzi wcześniej o ćwiczeniu co dzień nie sądzę żeby było to rozsądne. Mięśnie też potrzebują czasu do zregenerowania się. Większość osób chodzacych na siłownię ćwiczy 3x w tyg dzień przerwy, jakiś basen, sauna na rozluźnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
Dokładnie. Nie wiem czemu ten wątek suplementów został pominięty jest przecież na rynku wiele specyfików, ludzie używają tego jako wspomaganie diety. Wiadomo są lepsze i gorsze produkty. Warto zapoznać się ze składem i opiniami na ten temat osób które je stosują. Ja osobiście polecam produkt Go! Slim. Amerykański wynalazek
![]() Piszę bo chce przełamać stereotyp, że facet nie może się wspomagać czymś tylko i wyłącznie chodzić na siłownie i rzucać żelastwem i zalewać się potem! Ćwiczę na siłowni basenie, biegam a jednak suplementacje popieram. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Ja tam lubię wyszukiwać na youtubie różne filmiki z ćwiczeniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Również fajny pomysł i pewnie powiesz że jeszcze Chodakowską albo MelB
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Hej,
jestem osobą szczupłą (165 cm, 55 kg), moją zmorą jest brzuch. W okolicy pępka tworzy się zgrubienie tłuszczu, tuż nad jest go mało ale widać cellulit. Chciałabym ujędrnić i odtłuścic tą okolicę oraz zarysowac mięśnie. Zastanawiam się co będzie lepsze: Ewa Chodakowska czy Insaniti? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
hejka
![]() Insaniti w ogóle nie znam muszę poczytać ![]() A jeśli chodzi o Chodakowską to polecam bo można się z nią spocić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To, że przy jakimś ćwiczeniu (albo ""ćwiczeniu"" - patrz: Chodakowska) można się spocić, nie znaczy, że jest skuteczne ![]()
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Ćwiczenia siłowe (FBW)
![]()
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Póki co nie mam funduszy żeby zainwestowac w siłownię. Mam jedynie hantle. Chciałam przez dwa miesiące cwiczyc w domu a od stycznia kupic karnet (trochę odbiję się finansowo). I mam dylemat co cwiczyc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.