![]() |
#241 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Cytat:
Ja bym skonsultowała z innym lekarzem. U nas np okazało się, że nie trzeba podawać antybiotyku na oczko, ale musiałam trafić na lekarza, który zamiast dawać lek zrobił posiew najpierw. Cytat:
Magda to pani fotograf z która mamy sesję :p Kinga zjada za jednym posiedzeniem 40ml kaszki, a na opakowaniu jest napisane że porcja dla takiego malucha to 120. A ile zjada twój maluch? Cytat:
Ja juz w te skoki nie wierze. Moja tez juz spała do 4-5, ale moze dobrze że znów sie częściej budzi ze względu na jej wagę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Ojtam ojtam
![]() ![]()
![]() |
#245 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() przyznaje bez bicia, ze nie pamietam imion wszystkich watkowych dzieciaczkow, ale to moja odwieczna przypadlosc imion fotografow nawet nie podejmuje sie zapamietac ![]() Marco nigdy nie zjada/wypija tyle, ile pisze na opakowaniu, a patrze na jego wiek korygownay zjada okolo 40-60ml, a na poczatku zjadala tylko kilka lyzeczek warzyw i owocow przez ostatnie 2-3 dni troche wiecej, bo 80-100ml jakos mnie to nie martwi, bo ma dopiero 4,5 miesiecy korygowanych i mysle, ze na takie dziecko ta ilosc jest ok mleka wypija 120-150ml i to powyzsze uwazam za sukces, bo od konca czerwca jadal naprawde malo, np potrafil wypic tylko 360 ml mleka, w dobrym dniu dobijal do 500ml/dobe oczywiscie sa dzieci, ktore zjadaja, wypijaja duzo wiecej, ale ani jedno ani drugie moje dziecko widac do nich nie naleza.
![]() |
#246 | ||
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale taka kaszka na 120 ml mm mu spokojnie zastępuje jedno karmienie także może coś koło tego zjada? ![]() Co do mieszkania - to ja mieszkam w blokach i za nic nie chciałabym mieszkać w domku ![]() ![]() A co do skoków to pic na wodę - jak była chmurka to Kacper był cudowny, a jak teraz jest słoneczko to wytrzymać z nim nie mogę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Też nie wierzyłam w te skoki ale ostatnio był jakiś jednotygodniowy i Kuba faktycznie płakał cały tydzień a potem nagle jak ręką odjął. Poza tym trzeba na coś zwalić
![]() Wysłane za pomocą aplikacji mobilnej
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie mam co patrzec na skoki, bo Marco idzie swoim rytmem
![]() Zreszta od poczatku kwietnia tylko sie pogarszal, wiec nie moge zwalic winy na skok, tylko na refluks. Chyba nawet nie zauwazam takich gorszych i lepszych okresow, bo u nas byly tylko gorsze ![]()
#249 |
Zakorzenienie
|
U mnie skok jest od urodzenia
![]() Niezapomnijnka nie mow, ze wyrzucilas ciasto z zakalcem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Stefan też bym się nie spodziewała, że to kamienie. Trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Agunia
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#252 |
Wtajemniczenie
|
Niezapominajka-
![]() Jak mała miała 6 tygodni to pediatra przepisała maśc ze sterydami, bo miała wysypkę. Przeczytałam długą listę skutków ubocznych i nie użyłam. W sumie to samo wapno pomogło i zmiana mleka na Ha. Ale ja jej nie ufałam (ona słynie z przepisywania na wszystko od razu antybiotyków itp) dlatego teraz chodzę do takiej drugiej babki która u nas przyjmuje, a rozważam jeszcze przeniesienie małej do innej przychodni, tylko nie wiem jakiej;p Chociaż ta druga bardziej interesuje się dzieckiem, dokładnie ogląda, sprawdza itd Co do spotkania to ja chętnie bym się wybrała, ale to zależy gdzie i kiedy, bo tylko jak tż jest w delegacji to mam auto do dyspozycji. W przyszłym tyg tż ma urlop i planujemy w jego rodzinne strony pojechac, dziadki niech się dzieckiem zajmą a my na miasto wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Ja nawet nie wiedziałam, że są jakieś skoki- u nas ich nie idzie zaobserwowac ![]() Jutro jadę na dwa usg bioderek i jestem ciekawa co inni lekarze powiedzą. Mam nadzieję, ze wszystko jest ok i leczenie szyną można faktycznie uznac za zakończone. Już mam stresa, jak ja nie lubię sama jeżdzic, znaczy jeździ jak jeździc ale parkowac ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Teqiba - poradziłaś sobie z wypadaniem włosów? |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Tygrysek83
![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ubranie na jutrzejsze występy, to nie pomogę, bo sama miałam ten sam problem, jak w niedziele wieczorem szykowałam sie na poniedziałkowe spotkanie z Magda... Na szczescie sesja poniedzialkowa została odwołana, bo Magdzie cos wypadło, a ja sie w sumie ucieszyłam, bo w poniedziałek był skwar niemilosciwy i Piotrek przez większość dnia wyglądał jak przemokniety kurczak :P ![]() Limonka ![]() ![]() Tak w ogóle to fajnie, ze Niezapomnijkaa nam podeslala namiar do tej Magdy ![]() ![]() Aga4ever i ja nie pomogę odnośnie antybiotyku, bo nigdy nam antybiotyku nie przepisano. Ja bym to chyba skonsultowała jeszcze z innym lekarzem.. ---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Smarrita za jutrzejsze bioderkowe wizyty, mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-08-05 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
W koncu watek dziala
![]() Trzymam kxiuki za wszystkie wizyty lekarskie ![]() Ja tez mistrzem w jezdzie autem nie jestem. Tzn jade jak musze, ale potrafie jezdzic i parkowac. Nie sprawia mi to przyjemnosci, mojemu tz tak i to on nas wozi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||||||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Mam nadzieje, że to koniec awarii, bo już myślałam, że mnie ktoś na stałe zablokował
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Eee chyba nie aż tak, co?! No to w przyszości to będzie aniołek, a my nasze maluchy będziemy ścigać ![]() Cytat:
Co do spotkania, to ja mogę prawie zawsze do września, potem na tydzień znikam. Juz mam stresa jak ta moja się zachowa ![]() Rany dziewczyny, mi jest normalnie wstyd jak ona tak płacze u innych, mój brat to jest załamany i widzę jak mu przykro, a ja nic nie mogę zrobić. Wszyscy są beee- dziadki, wujek, moja ciocia, nawet prababcia. Ale Emilka najważniejsza, a ten płacz to jest masakra. Mam nadzieję, że to minie, bo mi ją z tego żłobka wyrzucą i wtedy koniec z praca, ale chociaż będzie czas na wizaż. Oki idę do maleństwa, idziemy się gilać i gadać. Miłego dnia wam wszystkim i niech forum odżyje! ![]() Zapomniałam, my dziś zaczynamy z glutenem, więc prosze o kciuki, bo troche się boje, bo ja jak byłam niemowlakiem, to miałam podejrzenie celiakii. Maskar tylko, że muszę teraz codziennie tę 100-kę mleka ściągać. Ela zakupiłam tę sama kaszke co ty i skusiąłm sie jeszcze na kilka słoiczków, tak na wszelki wieki. Ale słoiki to dopiero po 6 miesiącu, jeśli się da! ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-06 o 08:24 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Moderator
|
![]() Tzn. jest już dużo lepiej niż było, ale wciąż zapycham włosami odpływ w łazience ![]() To trzymam kciuki ![]() ![]() Co do płaczu u innych to strasznie współczuję ![]() ![]() A w żłobku to chyba wszystkie dzieci na początku płaczą, więc tam już wiedzą co robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() też mam prawko z 10 lat i nigdy nie jeździłam. myślę że pora wykupić sobie jakieś lekcje na przypomnienie. chociaż sama mogę jeździć ale z dzieckiem będę się bała dopóki nie nabiorę wprawy. ale pewnie jak nabiorę wprawy też się będę bała Cytat:
![]() oby Emilka nie miała uczulenia na gluten ![]() a doszedł do Ciebie poradnik? tak sobie myślałam, że może mają więcej zarejestrowanych osób niż wydrukowanych poradników wczoraj chciałam wykąpać Kubę bo się obudził o 19 radosny. zanim zdążyłam napuścić wody do wanny zaczął nagle ryczeć nie wiem czemu i tak zeszło do 20. chwilami się uspokajał, raz się aż purpurowy zrobił bo musiałam go na chwilę odłożyć żeby mleko zrobić (jedną ręką z wrzeszczącym dzieckiem nie umiem). myślałam że jak zje to go wykąpię ale zasnął przy butelce i spał do 5:50 (nasz nowy rekord). chyba go ten płacz tak wymęczył
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
szukałam maty bez żadnych szkodliwych substancji (pełno ich na all) i znalazłam tą (z Czech;P ), zamówiłam i polecam! ![]() http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Dawno nie pisałam bo moja Agata miała skoki ale chyba minęło ![]() Jemy marcheweczki, dynie, ziemniaczki ![]() ![]() ![]() Dziś szczepienie, mam nadzieję, że będzie ok.
#259 |
Zadomowienie
|
Mariola, nie ma sprawy, ja w imionach tez sie gubię
![]() Czyli Marco je podobne ilosci. Nie wiem ile moja pije bo ciagle KP, ale jak raz odciagnelam to wypila 60ml, to chyba niewiele ;/ Tequiba, stosujesz coś na włosy. Pamiętam że kiedyś poruszałyście ten temat, ale czytałam pobieżnie bo jeszcze mi się trzymały. Teraz jest masakra. Smarrita ![]() Kasia, wygląda na to, że też będziemy przekładać sesję bo pogoda kiepska. Trochę szkoda bo specjalnie się do Wawy dotarabaniłam. Najweselsza była droga od samochodu do mieszkania. W koszyku wozka torba z rzeczami, na plecach plecak z laptopem i aparatem, na rączce wózka torba dziecięca i mata, dziecko w gondolce a w ręku kot w nosidle. Myślałam, że nie dojdę ![]() Co do jeżdżenia autem to ja akurat lubię. Wolałabym tylko mieć dziecko obok siebie żeby widzieć co kombinuje. Ostatnio w drodze do lekarza mi się zakrztusiła a potem zamilkła. Tak się wystraszyłam, że dałam gazu żeby szybko dojechać do miejsca gdzie mogłam się zatrzymać (akurat na skrzyrzowanie wieżdżałam), a potem ostro po hamulcach, awaryjne i bieg do tylnych drzwi. A dziecko w najlepsze się do mnie uśmiecha. Trochę mniej się uśmiechali policjanci, którzy się za mną zatrzymali, ale na pogroźeniu palcem się skończyło ![]() Tynka, a może to ten lęk separacyjny? Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło, a w międzyczasie się trzymaj i niech Ci nie będzie wstyd bo nie ma czego. No i kciuki za gluten. Magduś, kciuki za szczepienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam się, bo najpierw wizaż nie chciał współpracować, a później Emilka miała tragiczny wieczór i mimo iż razem z TŻ tańczyliśmy wokół niej, ledwo udało nam się ją uspokoić. Trzymam kciuki za wszystkie nowości w diecie! Oby Wasze maluchy zajadały aż im się uszka będą trzęsły. Trzymam również kciuki za wszystkie badania. Prawko również jak kilka z Was mam tylko po to, żeby mieć co włożyć w jedną z przegródek w portfelu ![]() Też zawsze planuję, że odświeżę swoje umiejętności i będę bardziej mobilna, ale na razie kończy się tylko na postanowieniach. Agunia- zupełnie nie wiem co Ci podpowiedzieć... Do tej pory byłaś zadowolona z tego pediatry? Oby Sławcio szybko doszedł do siebie, bidulek. Tygrysku- jak sesja? My Emilkę ubieramy w sukieneczkę jak dla małej księżniczki, którą dostała od swojej chrzestnej. Nie mamy żadnej innej okazji, żeby ją założyć, więc chociaż na sesję będzie ![]() O ile w ogóle się odbędzie, bo Magda mówiła, że przy takim zachmurzeniu nie warto się nawet w to bawić. Dobrze, że Kinga zajada kaszkę z apetytem. Wierzę,że znajdzie to odbicie podczas najbliższego ważenia. Niezapomnijkaa09- proszę bardzo! Antoś nie dość, że empatyczny to jeszcze słuch ma sokoli ![]() Alwa- u nas też wczoraj wieczór taki przeryczany, że nie było mowy o kąpieli. Ledwo pieluszkę udało mi się jej zmienić na suchą. Byłyśmy dziś na rehabilitacji. Bardzo fajna dziewczyna. Wydaje mi się również, że bardzo profesjonalna. Pokazała nam na razie jak powinniśmy podnosić Emilkę, przewracać z plecków na brzuszek itp. Od kolejnych zajęć zaczynamy konkretne ćwiczenia.
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sesja przełożona na kolejny tydzień. Mam więcej czasu na wybranie stroju :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie, ja jestem z watku mamusie maj - czerwiec, ale zajrzałam do Was bo może u Was znajde jakąs podpowiedź pomoc.
A mianowicie mam pytanie do mam, które mają chłopców i już sa po chrzcie. Czy możecie polecić mi sklep/stronę/użytkownika od ktorego kupowaliście strój dla swoich pociech? Kompletnie nie mam pomyslu w co swojego Jaska ubrać stad moj post. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za kciuki. My już po dwóch wizytach z usg, obaj lekarze twierdzą że jest wszystko ok. Także leczenie szyną można faktycznie uznać za zakończone
![]() Lecę na spacerek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
ja tak na szybko! mam pytanie do tych, które już rozpoczęły ekspozcje na gluten. jak wy to robicie??? My kp, więc ściągnęłam 100 ml mleka i dodałam łyżeczkę płaską kaszki owsieną Holle i teraz mam pytanie- jak ja mam to podać? Bo dawałam dziś przez butelkę i cała kaszka została na dnie, tzn. nic nie chciało przejść przez smoczek
![]() ![]()
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#267 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Łyżeczkę glutenu zalewałam odrobiną mleka coś ok 10-15ml |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |||
Rozeznanie
|
Witam się wieczornie
![]() Dziś dzień pełen wrażeń ![]() ![]() ![]() Po tym spotkaniu zaczęłam się mocno zastanawiać nad tym czy ja dam radę w 2 letnim odstępie mieć 2 dzieci. U mojej koleżanki różnica będzie jeszcze mniejsza ale podobno jak się z małżem decydowali na drugie to córcia była jeszcze mała i myśleli, że będzie łatwiej a teraz... ![]() Moj małż też na chwilę z pracy przyjechał i sam sobie zdał sprawę, ze lepiej to juz nie bedzie- najtrudniejszy okres przed nami ![]() Trzeba mieć oczy dookoła głowy i jak tu sie wtedy maleństwem zająć? ![]() Cytat:
Ojej a czemu Emi tak płakała? Jakiś skok, emocjonujący dzień czy "bo tak" ![]() Fajnie, że trafiliście na miłą rehabilitantkę znającą się na rzeczy. Super sprawa, a postępy będą błyskawiczne ![]() Ja uwielbiam jeździć samochodem. Jeżdżę codziennie i w sumie wyszło na to, że teraz więcej wypalam paliwa niż jak pracowałam ale co ja poradzę, że dla mnie to forma relaksu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2. Tygrysku a masz takie lusterko z tyłu zamontowane byś Kingę mogła widzieć? Ja mam i był to najlepszy zakup ever- nie niepokoję się o Antosia bo widzę co się z nim dzieje. Jak ktoś jeździ z dzieckiem to jest to według mnie absolutny must have. Cytat:
![]() Elcia jak lubisz zakalce to jeśli kiedyś zawitasz do Wawy to zapraszam. Możesz sobie zamówić dowolny zakalec jaki tylko sobie zamarzysz- wyjdzie mi na pewno:P
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-06 o 19:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Jutro postaram się zrobić fotkę, a jeśli zapomnę, zobaczycie ją na zdjęciach z sesji
![]() Cytat:
U nas ostatnio same ciężkie dni, a wieczory gorzej niż ciężkie. Chcę z powrotem moje grzeczne, spokojne dziecko, które znałam i kochałam ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- niezapomnijkaa09- nie wiem właśnie co się dzieje... Ostatnio jest strasznie nerwowa, zwłaszcza wieczorami. Nie wiem czy to skok czy nie radzi sobie z nadmiarem bodźców czy coś ją boli. Czuję się strasznie bezradna... Jedyny sposób, żeby ją uspokoić to skakanie na dużej piłce do ćwiczeń z nią w ramionach i śpiewanie. TŻ śmieje się, że powinnam układać piosenki dla dzieci, bo zaczynam jej już śpiewać własne kompozycje ![]()
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Odchowalnia się popsuła, więc na nowo subskrybuje wątek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz podaję gluten do przecierów warzywnych. Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2014-08-06 o 19:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.