Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-20, 09:18   #241
maczuma
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
a tak zapytam piecze na zewnątrz czy w środku - to cewka moczowa czy co innego? Może jakieś podrażnienie na które coś łagodzącego by pomogło?
Raczej na zewnątrz i bliżej pochwy. Dziś trochę lepiej, nie piecze tak mocno, ale cały czas obserwuję...

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3

Normalnie szok zaczełam 3 trymest
Zazdraszczam, ja już się nie mogę doczekać grudnia
Stary 2014-08-20, 09:39   #242
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linea86 Pokaż wiadomość
Linka,a od czego jest internet?:P
Nie lubię kupować na necie - chyba ze wcześniej byłam w sklepie i dotknęłam rzecz albo zmierzyłam

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:35   #243
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Raczej na zewnątrz i bliżej pochwy. Dziś trochę lepiej, nie piecze tak mocno, ale cały czas obserwuję...
to może to jednak podrażnienie ale jakby się nasilało to bym się wcześniej wybrała do gina

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 10:38   #244
maczuma
Rozeznanie

jojla, dzięki, tak właśnie zrobię
Stary 2014-08-20, 11:10   #245
Roksape
Zadomowienie

Witam tyle naskrobałyście, że nie dam rady odpisać na wszystko, bo już nie pamiętam
Alekaz
Justysia mnie tak bolało w szpitalu, jakaś kolka jelitowa, ale mi przeszła.

Ja po pierwszym porodzie sn i drugim cc, wolę rodzić sn! Bóle są do przeżycia, szycie w kroczu też, a nie widzi mi się leżeć 12 h bez ruchu prawie, do tego nawet kichnąć nie można bo taki ból i nie wiadomo w co później się ubrać, bo blizna u dołu, wyżej brzuch spuchnięty ehh...
Jednak pewnie znowu cc wyjdzie i boje się chociaż już wiem jak to jest no i mówią, że już przy drugiej cc lepiej dojść do siebie.

Narobiłyście mi smaka wczoraj tymi plackami ziemniaczanymi to ja Wam też narobię :p robiłam wczoraj frytki z domowych ziemniaków i były pycha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:26   #246
maczuma
Rozeznanie

Roksape, już się o Ciebie martwiłam

U mnie dziś krem z pomidorów
Stary 2014-08-20, 11:35   #247
Ollliwka
Zakorzenienie

niteczka racja też znam dużo kobiet po sn i szybciej wracały do formy. A u mnie dodatkowo jeszcze jakiś nerwoból wlazł w szyję i łba nie mogłam przekręcać zaraz po cc jakieś 2 dni więc w ogóle tragedia ale cc jest dobra pod względem przygotowania na narodziny. A poza tym w tym szpitalu gdzie chcę rodzić lepiej by pewnie było cc bo mam zaplanowane z góry a jak przyjdzie mi rodzić sn to może miejsc nie być no i dlatego mam dylemat. Ale w pt może ortopeda pomoże mi podjąć decyzję

a ja nawet nie chcę o prezentach już myśleć. Tż by mnie do Tworek wywiózł chyba od razu jakby usłyszał, że 2 miesiące wcześniej prezenty chce kupować
Stary 2014-08-20, 11:35   #248
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
hejo.
Ja przyspieszyłam jutrzejsza wizyte na dzis a powodu okropnego bólu brzucha od wczoraj Po poludniu dostalam boli pleców i brzucha, myslalam ze po tych kotletach, ale nie przechodzi. męczyłam się, wyłam z bólu, nie moge sie podniesc jak siedze, obrócić na łóżku, schylic, nic nie umiem nawet oddychanie mnie boli całą noc miałam nieprzespana, myslalam ze dzis wstane i bedzie ok..a tu bez poprawy wiec sie zapisalam do lekarza. boli mnie cały zoładek, jelita, dol brzucha tam gdzie blizna po cc, jajniki i wszystko koło pępka do tego plecy, zebra kluje mnie jak oddycham nie mam nawet jak usciąść ;( jestem załamana, z bołu wymiotowac mi sie chce, zobacyzmy co powie lekarz, żeby mnie ylko w szpitalu nie położył.... tak sie boje co to moze byc..obyz małym wszystko ok było i jeszcze ciagle twardy brzuch mam

a co do tych kąpieli u nas mały chodził spac jak w zegaru i bez znaczenia czy był w wanience czy tylko szmatka przemyty ,sciemnione światlo, nowa pizamka male mytu i synus spał całkiem bez problemowo, oby teraz tez tak było.
Napisz koniecznie co lekarz powiedział i aby wszystko było dobrze.

Ja dziś wstapilam do SH i takie piękne sukienunie były no ale cóż kupić nie moglam bo jak będzie chłopak to nie ubiore go w kiece

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 11:41   #249
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Roksape, już się o Ciebie martwiłam

U mnie dziś krem z pomidorów
Podczytuję cały czas, ale gorzej z odpisaniem
Albo jak już coś napiszę przez tel to wyskakuje mi, że błąd szlag mnie trafia jak giną moje wypociny
Stary 2014-08-20, 11:54   #250
NaamaH6669
Rozeznanie

Zgłaszam się dopiero teraz w nowym wątku, bo my z mężem po urlopie dopiero co wróciliśmy wszędzie dobrze, ale w domq najlepiej
Jutro mamy połówkowe, na 15, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...

Ktoś pisał o swędzeniu okolic intymnych, mi też się to zdarza do tego nie ma dnia bez wkładki :/ Spytam jutro ginki co z tym zrobić.

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:01   #251
TheN4ti
Rozeznanie

Jeżeli chodzi o prezenty świąteczne to już od jakiegoś czasu sobie nie kupujemy bądź drobnostki. Nie jest to dla nas ważne, jedynie, że znów wszyscy razem możemy się spotkać. W tym roku już zapowiedziałam, że nic nie szykuje bo nie będę mieć siły ani czasu. Rodzinka to rozumie I nawet by mi nie pozwolili robić czegokolwiek. Podejrzewam, że jeżeli będą jakieś prezenty to wszystko dla bobasa

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Podczytuję cały czas, ale gorzej z odpisaniem
Albo jak już coś napiszę przez tel to wyskakuje mi, że błąd szlag mnie trafia jak giną moje wypociny
Skąd ja to znam, ile razy mi wcinalo moje posty:-[ Bardzo irytujące.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-20, 12:04   #252
madziqqq
Rozeznanie

Dziewczyny co myślicie o wózku JedoFyn 3w1 ? znowu wynalazłam ogłoszenie o używanym za 450zł i wygląda naprawdę przyzwoicie, już tak dumam, że mężowi bym powiedziała, że to od koleżanki prawie nowy ghahaha
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:04   #253
Roksape
Zadomowienie

Wrzucam brzuch, dzisiaj zaczynam 25 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00715.jpg (94,0 KB, 53 załadowań)
Stary 2014-08-20, 12:12   #254
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o prezenty świąteczne to już od jakiegoś czasu sobie nie kupujemy bądź drobnostki. Nie jest to dla nas ważne, jedynie, że znów wszyscy razem możemy się spotkać. W tym roku już zapowiedziałam, że nic nie szykuje bo nie będę mieć siły ani czasu. Rodzinka to rozumie I nawet by mi nie pozwolili robić czegokolwiek. Podejrzewam, że jeżeli będą jakieś prezenty to wszystko dla bobasa

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

u mnie dokładnie tak samo ze świętami
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o wózku JedoFyn 3w1 ? znowu wynalazłam ogłoszenie o używanym za 450zł i wygląda naprawdę przyzwoicie, już tak dumam, że mężowi bym powiedziała, że to od koleżanki prawie nowy ghahaha
ja też się na niego napalam...wszystko zależy od Dziadka...jak da 2 koła na wózek to kupię jedo jak da 4 to kupię teutonię lub hartana
Cytat:
ślicznie wyglądasz
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:12   #255
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość

A próbowałyście aplikacji Tapatalk? Ja na tym piszę na komórce

Roksape, piękny brzusio
Stary 2014-08-20, 12:13   #256
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
jak wrzucałaś ostatnie zdjęcie chyba na mejla wydawał mi się większy ślicznie

Edytowane przez madziqqq
Czas edycji: 2014-08-20 o 12:14
Stary 2014-08-20, 12:15   #257
yanca1
Raczkowanie

Byłam dzisiaj u gin i okazało się że część moich badań przepadła, zginęla, albo zapadła się pod ziemię W poniedziałek robiłam toxo tsh, glukoze i mocz i okazało się, że toxo i tsh nie ma ani na papierze ani w necie . Pielęgniarka, która robiła mi badania była jakaś rozkojarzona,ale aż tak, żeby część fiolek z krwią pogubić?
Na szczęście cała reszta ok, szyjkę mam super długą wg lekarki , i nawet ciśnienie nie przekracza 140.
ALe żeby wkurzyć ciężarną mało potrzeba, tak się tymi badaniami zgubionymi wkurzyłam!

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 12:31   #258
miskowa
Zakorzenienie

cześć,

Nie nadążam za wami, nie zdążę nawet wszystkiego doczytać, a co dopiero się do tego odnieść, czy coś odpisać. W pracy mam taki sajgon, że ledwo co zdążę śniadanie zjeść, a potem jestem już tak zmęczona, że też nie siadam do internetu.
W każdym razie jestem już po badaniu połówkowym, wszystko jest dobrze, mała potwierdziła, że jest dziewczynką i rozwija się prawidłowo, waży już 550g.
Nie mam pomysłu na imię, absolutnie żadnego a wszyscy już mnie o to pytają.

Kupiłam trochę ciuchów korzystając z ostatków wyprzedaży. Chyba na początek mi wystarczy tego, co mam - trochę dostanę jeszcze od koleżanek ale te podstawowe śpiochy, body, pajace, kaftaniki i co tam jeszcze potrzeba, to już mam
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:18   #259
maczuma
Rozeznanie

Miskowa, może wybierzesz coś z moich ulubionych -> Ula, Klara, Matylda, Basia, Kasia, Aniela ?
Jak będę miała kiedyś córkę, to nie wiem, co wybiorę
Stary 2014-08-20, 13:35   #260
Basjenia
Zadomowienie

Klara piękne imię! ale wiadomo i każda Basia ci to powie że jak wybierzesz takie to będzie najpiękniejsze:P i charakterne i pozytywne. za to Małgosie są zadziorkami-przynjamniej wszystkie które znam są

ja po glukozie....dopiero się reaktywuje...samo picie spoko. uczucie słodkości spoko. ale jak zaczął mi świat wirować po godzinie to na kozetce skończyłam pół przytomna.dopiero jak się pozbierałam położna zbadała mi ciśnienie...90/47...nie wiem ile mogłam mieć w momencie zejścia
nie było mi nawet nie dobrze. tylko spać mi się chciało a potem jak ten cukier zaczął wjeżdżać na górską kolejkę no to do widzenia.... 30min przed końcem badania położyłam się drugi raz żeby dotrzymać bez niespodzianek....a jaka kanapka była pyszna!ciężarna obok mnie która chwile potem też mogła jeść to mało się nie obśliniła.ale potem jak przypadłyśmy do śniadania ehh
niestety wróciłam tylko do domu i od razu do toalety blech:/nie wiem czy to mieszanka, czy nerwy, czy po*&^&* kierowca który rajdował autobusem...i znowu 2h spania i znowu na basen się nie chce....
pocieszcie mnie że nie jestem leniwa..:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:41   #261
madziqqq
Rozeznanie

jestem mistrzynią negocjacji
przekonałam męża do używanego wózka jutro jadę oglądać ten jedo

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Klara piękne imię! ale wiadomo i każda Basia ci to powie że jak wybierzesz takie to będzie najpiękniejsze:P i charakterne i pozytywne. za to Małgosie są zadziorkami-przynjamniej wszystkie które znam są

ja po glukozie....dopiero się reaktywuje...samo picie spoko. uczucie słodkości spoko. ale jak zaczął mi świat wirować po godzinie to na kozetce skończyłam pół przytomna.dopiero jak się pozbierałam położna zbadała mi ciśnienie...90/47...nie wiem ile mogłam mieć w momencie zejścia
nie było mi nawet nie dobrze. tylko spać mi się chciało a potem jak ten cukier zaczął wjeżdżać na górską kolejkę no to do widzenia.... 30min przed końcem badania położyłam się drugi raz żeby dotrzymać bez niespodzianek....a jaka kanapka była pyszna!ciężarna obok mnie która chwile potem też mogła jeść to mało się nie obśliniła.ale potem jak przypadłyśmy do śniadania ehh
niestety wróciłam tylko do domu i od razu do toalety blech:/nie wiem czy to mieszanka, czy nerwy, czy po*&^&* kierowca który rajdował autobusem...i znowu 2h spania i znowu na basen się nie chce....
pocieszcie mnie że nie jestem leniwa..:P
Ty leniwa? ja w porównaniu z Toba to dopiero jestem leń ale pocieszam się bo jak zacznę chodzić do szkoły rodzenia to planuje i na basen zajeżdżać
Stary 2014-08-20, 13:47   #262
Basjenia
Zadomowienie

i dobrze!!te jedo są naprawdę popularne (szpiegowaliśmy całe wakacje wszystko co miało 4kółka i bobasa w środku) i wydają się solidne. dodatkowo z tego co o nich czytałam mają uniwersalne wszsytko więc łatwo dokupić fotelik czy jakieś chociażby moskitiery...

jestem na etapie że 2dzień mi się do mięsnego nie chce iść:/
Stary 2014-08-20, 13:48   #263
sasia25
Rozeznanie

basjenia nie jestes leniwa mówię Ci to ja, osoba która siedzi do tej pory w łóżku wynurzam się tylko do łazienki/kuchni i zjadłam prawie całą czekoladę zganiam to na pogodę i mojego tz, ktory doprowadza mnei do szału
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 13:49   #264
Basjenia
Zadomowienie

któraś z was narzekała na swędzenie ok.int.- moja mama zawsze mi doradzała w takich dolegliwościach PRZESTAĆ używać czego tam używasz-płynu,mleczka, mydła.... generalnie myć się samą wodą żeby naruszona flora się miała okazję odbudować
chyba że to ukł.moczowy-to może trzeba zakwasić bardziej napoje?
Stary 2014-08-20, 14:02   #265
Linka1984
Zakorzenienie

ja od początku ciązy stosuje płyn do higieny intymnej "bede mamą" ( przeciw infekcjom bakteryjnym i grzybom w ciązy) i lekarz co 4 tyg bada ph i jest idealne - POLECAM

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:12   #266
maczuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
któraś z was narzekała na swędzenie ok.int.- moja mama zawsze mi doradzała w takich dolegliwościach PRZESTAĆ używać czego tam używasz-płynu,mleczka, mydła.... generalnie myć się samą wodą żeby naruszona flora się miała okazję odbudować
chyba że to ukł.moczowy-to może trzeba zakwasić bardziej napoje?
Dzięki za radę, spróbuję!

Dziś zrobiłam domowe musli, bo te sklepowe mają cukru bez liku, a przy tej mojej cukrzycy to muszę uważać na te pseudolightowe produkty - ostatnio kupiłam chleb, niby żytni, niby ok a cukier od razu 140
Stary 2014-08-20, 14:27   #267
19Inka90
Wtajemniczenie

Naaamah za jutrzejsze polowkowe I dawaj koniecznie znac

Roksape sliczny Olusiowy brzuszek

Madziaqqq To chyba wyszla z Ciebie lwica przy tych negocjacjach ale grunt ze zakonczyly sie Twoim sukcesem

Maczuma Mi z Twoich typow najbardziej podoba sie Matylda nawet Emilka miala tak miec na imie ale tz sie nie zgodzil :/

Miskowa super ze u was wszystko dobrze bo nam zniknelas na troche A macie chociaz jakies typy imion ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 14:45   #268
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Madziaqqq To chyba wyszla z Ciebie lwica przy tych negocjacjach ale grunt ze zakonczyly sie Twoim sukcesem
troszkę skłamałam, że to wózek od siostry koleżanki :P ale jak już się zgodził to powiedziałam mu, że jak nie będzie mi się na żywo podobał to popatrzę ogłoszenia i w sumie przyznał mi rację bo 15oo to nie 500 w te miejsce można kupić jeszcze i komodę i łóżeczko zaczyna myśleć rozsądnie ten mój chłop
Stary 2014-08-20, 14:51   #269
TheN4ti
Rozeznanie

Madziqqq to gratulacje za rozsądnego chłopa

Stary 2014-08-20, 15:09   #270
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzatek24 Pokaż wiadomość

No właśnie. Ja też wiem, że ten ból jest do zniesienia, ale jakaś obawa przed komplikacjami w trakcie porodu siedzi w człowieku.
dokładnie, gdzieś to w głowie siedzi :/
Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Jesteś w 28 tygodniu ciąży
(27 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 3

Normalnie szok zaczełam 3 trymest

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź Oliwka, ciekawe co mówisz.

Mam pytanie pewnie bardziej do mam a nie ciężarówek Robicie jakieś słoiczki owocowe albo warzywne? Warto co zrobić już teraz?
Warto teraz zrobić, jabłuszko, morele, śliwki, ( przeciery) będziesz mieć prawie na wiosnę. ja chyba będę robić, ale muszę małe słoiczki znaleźć.
Bo zupy to można robić na bieżąco, i pasteryzować sobie. moja koleżanka robiła tak, że gotowała raz za czas duży gar, potem to do słoików pasteryzowała, i miała na jakiś czas.
ona nigdy nie kupowała nic dla dziecka w słoiku, sama wszystko robiła.
moja córka nie chciała jeść zup ze słoików, jedynie deserki, tak to dawałam jej też świeże owoce, ale słoiczki są dobre jak się gdzieś jedzie, bo w tedy bierzesz i łatwiej, a takiemu małemu gdzieś na spacerze na mieście ciężko dać np jabłuszko starte z biszkoptem

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Tak mówicie o świętach...jak ja prezenty kupie??? Z 2 tygodniowym dzieckiem nie będę po sklepach latać a przed porodem mogę nie mieć już siły :-P chyba zacznę w październiku świąteczne prezenty?!?!?!?!
ja kupuję już, tzn. czekam na pierwszą kasę z zusu i biorę się za zakupy, bo potem będę chciała już zająć tylko zakupami dla dziewczynek - kosmetyki,jakaś spożywka czy coś, nie chcę jeszcze myśleć o prezentach to raz a dwa, na raz tyle nie wydam.

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Karo - też się tego boję, nie chcę cc. Ja z kolei mam przeczucie, że będzie dokładnie tak samo
mam nadzieję, że cc mnie ominie... choć nie wiem czemu mam wrażenie że dzidzia będzie duża...
Cytat:
jaki uroczy i duży

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości