![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;)
Jeśli chodzi o auto to chyba w zależności jakie chcecie i wydaje mi się czym wcześniej się zdecydujecie tym lepiej bo jak sobie jakieś upatrzycie to mogą nie mieć twojego terminu.
![]() Ja chyba zdecyduje się na auto z lat 30 z otwartym dachem strasznie podobają mi się zdjęcia w tych autach ![]() Ja mam kolor przewodni na razie wybrany pudrowy róż z lawendą+ kryształki żeby nie było za mdłe. Na bukiet w tych kolorach też się chyba zdecydowałam to jest na tym linku co podałam z różami ale podoba mi się ten z orchideą też bo jest delikatny i na sznurku z kryształku na białej sukience też na tym linku Tak mi się wydaję że pudrowy róż będzie na topie bo jest w tej palecie na 2015 ![]() Do tego mam wybrane zaproszenia któreś z tych co pokazałam prześledź moje wpisy to może wpadniesz na jakiś pomysł ![]() i będę robiła chyba tu tylko chce zobaczyć na żywo bo mają swoje sklepy w całej Polsce ![]() https://www.facebook.com/cartalia.zaproszenia?fref=ts
![]() |
#242 |
PeeeMaa!
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jakie suknie kupujecie ? Macie jakieś typy
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Księżniczki! <3 Z góralskim akcentem! Ale w załączniku jest ta którą kocham najbardziej. Chociaż nie wiem czy wypada ![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Mi osobiście podobają się te kolorowe tiule fajnie wyglądją
![]() A tak tez można zrobić jak boisz się że będzie źle. Chociaż ta twoja wygląda super ![]() ![]()
![]() |
#246 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja będę prawdopodobnie celowała w coś obcisłego i odsłaniającego mocno plecy, coś jak w załączniku, ale zobaczymy co znajdę... choć mnie się tyle sukienek podoba, że musiałabym chyba z 10 razy brać ślub, żeby zaspokoić swoje kieckowe marzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
księzniczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
mi marzy się rybka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Ja sobie tą wypatrzyłam tylko trochę bym ja skróciła , żeby tak się nie ciągnęła i lepiej było tańczyć. Ale jeszcze jej nie mierzyłam, nie wiem jak w niej będę wyglądać , we wtorek zaczniemy spacer po salonach z moją przyjaciółką to może ją przymierze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Zjadę Polskę wzdłuż i wszerz, żeby ją znaleźć i przymierzyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
PeeeMaa!
|
ładna, ale taka 'ciężka' mi się wydaje.
Cytat:
pasuje Ci , baardzo ładna ![]() nie które dziewczyny mówią, ze w rybkach trudno się załatwić w toalecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Saaheli;47832092]Ja też bym chciała taki starszy model, najlepiej żebyśmy jechali sami, bez kierowcy
![]() Oj oczywiście, że wypada! Moim zdaniem Pmki powinny być bardziej pewne siebie i nie bać się eksperymentować ![]() ![]() Ja będę prawdopodobnie celowała w coś obcisłego i odsłaniającego mocno plecy, coś jak w załączniku, ale zobaczymy co znajdę... choć mnie się tyle sukienek podoba, że musiałabym chyba z 10 razy brać ślub, żeby zaspokoić swoje kieckowe marzenia ![]() Jeśli chodzi o Auto wydaje mi się że może się udać tylko musisz patrzeć na oferty że są też z możliwością bez kierowcy ![]() A to że koleżanka powinna kupić sobie taką sukienkę też jestem za tym. Sama bym sobie taką kupiła żebym nie była niska i 3/4 mnie nie skracało bardziej ![]() A twoja propozycja jest super też zastanawiam się na podobnym modelem tylko bez trenu ![]() Ale bardzo dobrze czuje się w księżniczach w formie A i zauważyłam, że bardzo dobrze prezentują się na zdjęciach. No i mam dylemat nie wiem co kupić ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- [QUOTE=Saaheli;47832092]Ja też bym chciała taki starszy model, najlepiej żebyśmy jechali sami, bez kierowcy ![]() Oj oczywiście, że wypada! Moim zdaniem Pmki powinny być bardziej pewne siebie i nie bać się eksperymentować ![]() ![]() Ja będę prawdopodobnie celowała w coś obcisłego i odsłaniającego mocno plecy, coś jak w załączniku, ale zobaczymy co znajdę... choć mnie się tyle sukienek podoba, że musiałabym chyba z 10 razy brać ślub, żeby zaspokoić swoje kieckowe marzenia ![]() Jeśli chodzi o Auto wydaje mi się że może się udać tylko musisz patrzeć na oferty że są też z możliwością bez kierowcy ![]() A to że koleżanka powinna kupić sobie taką sukienkę też jestem za tym. Sama bym sobie taką kupiła żebym nie była niska i 3/4 mnie nie skracało bardziej ![]() A twoja propozycja jest super też zastanawiam się na podobnym modelem tylko bez trenu ![]() Ale bardzo dobrze czuje się w księżniczkach w formie A i zauważyłam, że bardzo dobrze prezentują się na zdjęciach. No i mam dylemat nie wiem co kupić ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Myślę że dobrych salonach będą bo to znana marka. Wrocław na pewno to tak żebyś nie musiała szukać Salon Sukien Ślubnych FLOSSMANN Piłsudskiego 82 Wrocław, Polska +48 71 337 26 96 www.flossmann.pl ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Ty masz też fajną co to za marka ![]() ![]() Czyli lubisz kryształki jak ja ![]() ![]()
![]() |
#254 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, u Was też taka jesienna pogoda dziś? W stolicy ciemno, zimno i mokro, masakra
![]() ![]() A jeśli chodzi o moje wymarzone suknie to mam trzy typy, na pewno wiem, że będzie z zabudowanymi ramionami. Celuję w Gala - Grafina / Anna Kara - Ayra White / Pronovias - Darga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widziałam coś podobnego we Wrocławiu Polskiego Projektanta chciałam przymierzyć ale u nich tylko na terminy ![]() Ale tam to kupiłabym chyba z 10 Niestety nie mają strony internetowej ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
3 będzie lepiej wyglądać na zdjęciach ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
Bardzo elegancka myślę że będzie pasować bo to księżniczka w formie A bo ten fason pasuje prawie wszystkim ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak wam się podobają buty z tej strony
http://www.laboda.pl/kategoria Ja zakochałam się w butach ![]() Po ślubie można zafarbować Dziewczyny wyczytałam farbowanie 59 zł nawet te z kryształkami. Wymieniają też obcasy za 25 zł na nowe Ale tylko buty z ich firmy ![]()
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Tak salę, orkiestrę, wodzireja i fotografa, a w piątek wybieramy się do księdza rezerwować datę bo chcemy poza swoimi parafiami ślub
![]() |
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
A tu coś z przesądami i do poczytania
![]() Kodeks Ślubnych Przesądów 1. Ślub powinien zostać zawarty w miesiącach, w których nazwie występuje litera „r”. Odradza się szczególnie maj i listopad oraz 1 kwietnia - w prima aprilis. 2. Przyszła mężatka nie powinna uczestniczyć w szyciu swojej sukni ślubnej (z wyjątkiem przymiarki). 3. Podczas przymiarek Panna Młoda nie rozerwała sukni, a jeśli już do tego niestety dojdzie to nie wolno rozerwanego materiału zszywać tylko spiąć agrafką. Zaszycie rozerwanej sukni wróży same nieszczęścia i łzy w małżeństwie. 5. Pan Młody nie może oglądać sukni przed ślubem. 4. Panna Młoda powinna mieć przy sobie coś białego – to znak czystości uczuć, coś niebieskiego – ma zapewnić wierność małżonka, coś nowego – gwarantuje dostatek, coś starego – zapewnia wsparcie krewnych i przyjaciół, coś pożyczonego – gwarantuje życzliwość nowej rodziny. 6. Narzeczona powinna kupić swojemu wybrankowi koszulę do ślubu, a Narzeczony nie powinien pod żadnym pozorem kupować ani też dać jej pieniędzy na buciki - bo szybko od niego odejdzie do innego! 7. Pantofelki Panny Młodej powinny mieć zakrytą piętę - szczęście nie odejdzie;-) 9. Welon wkłada Pannie Młodej druhna, która musi być panną. Ona także pilnuje aby welon nie został przydeptany przez Młodą. 11. Przyszli Nowożeńcy nie powinni zawczasu przemierzać obrączek. 12. Młodych nie powinna wieźć do ślubu kobieta. 13. Świadkami na ślubie lepiej żeby były osoby stanu wolnego. 15. Druhna Panny Młodej nie może być w dniu ceremonii w ciąży. 16. Przed wyjściem do kościoła Panna Młoda nie może oglądać swojej sylwetki w lustrze; powinna zdjąć choćby jeden element stroju. 17. Dobrze wróży przystąpienie do ślubu w kościele, w którym było ochrzczone któreś z nowożeńców. 18. W kościele należy przekroczyć próg prawą nogą, a do ołtarza przemierzać z uśmiechem na ustach gdyż gwarantuje to radość w życiu małżeńskim. 19. Młoda Para musi ostrożnie stawiać kroki, żeby się nie potknąć. 20. Żadna kobieta obecna na ślubie nie powinna być ubrana na biało bo ten kolor zarezerwowany jest wyłącznie dla panny młodej, ani na różowo ponieważ nie przynosi on szczęścia. 21. Łzy panny młodej podczas ślubu stanowią dobrą wróżbę dla obojga. 22. Zakładanie obrączek na środkowy palec przynosi pecha. 23. Po ślubie nie należy zdejmować obrączek, bo "można je zdjąć na zawsze". 24. Jeśli podczas zaślubin upadnie jedna z obrączek, powinien podnieść ją ksiądz lub ministrant. 25. Młoda powinna również uważać, aby jej partner nie wsunął jej obrączki do samego końca palca, oznaczałoby to, że to właśnie on będzie rządził w małżeństwie. 26. Jeśli w czasie ślubu rąbek sukni zasłoni but pana młodego – mąż będzie pod pantoflem żony. 27. Gdy Młoda pomyli słowa przysięgi - trzeba traktować to jako dobrą wróżbę;-) 29. W chwili, kiedy młodzi odchodzą już od ołtarza, ta osoba, która odwróci swoją drugą połowę, będzie sprawować rządy w małżeństwie. 30. Deszcz w dniu ślubu oznacza szczęście; dawniej uważano go za zwiastuna łez w małżeństwie. 32. Sypanie ryżem oznacza życzenia płodności, a pieniędzmi – powodzenie. Coś starego, coś nowego, coś pożyczonego … i kolorowe buty??? Nowoczesna Panna Młoda odchodzi od standardowych bieli. Teraz stawiana jest oryginalność oraz … praktyczność, ponieważ takie buty będą wykorzystane do innych kreacji po ślubie;-) Kolorowe szpilki, sandałki... cekiny, falbanki, koraliki... Wybór jest przeogromny! Pamiętajmy, żeby całość pasowała do sukienki oraz dodatków.
![]() |
#261 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
A co upatrzyłaś coś sobie , te co pokazałam na zdjęciu to nie przymierzałam ale z 10cm obcasem na złotej koturnie były bardzo wygodne
![]()
![]() |
#263 | |
PeeeMaa!
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
A na tort i zaproszenia patrzyłaś?
Bo ja mam 2 na uwadze ![]() ![]()
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
Obcas i kształt dobierasz jaki chcesz
![]() ![]() Je można kupić tylko w salonach więc więcej informacji jest tam Ja dałam te co były na stronie i wiem że polecają farbować buty w których się już chodziło ![]() Przynajmniej tak piszą na Facebooku ![]()
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Ja przymierzałam na koturnie to nie czuć wysokości i były wygodne
![]() Oczka podobno możesz dać gdzie ci się podoba na kokardce , na pięcie, na obcasie. Można cale zrobić w kryształkach ale cena straszna bo ponad 1200zl- 1500zł z tego co pisały dziewczyny to trzeba naprawdę mieć kasę ![]() A jak mniej oczek to 350zł- 400zł w salonie mi powiedzieli to takie w miarę normalne ceny Byłam ostatnio w salonie gdzie pani dała mi z francuskiej firmy buty na niskim obcasie do przymierzenia sukienki to myślałam że nie ustroje w nich 2 min a tak zachwalała tą firmę ![]() Wiem że te buty to nie są tanie ale jak mam w nich wytrzymać całą noc to zapłacę każdą kasę
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
a my dzis mamy rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
No to teraz czas będzie leciał . Mi już zostało 11 miesięcy i 11 dni
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Nie mam orkiestry , fotografa i kamerzysty. Zaproszenia mam ale kilka sztuk i nie mogę się zdecydować i tak samo z tortem czyli nie mam bo zmienia mi się koncepcja co 5 min. jedyne co mam to sale i buty- na które jestem zdecydowana i kolor -pudrowy róż z lawendą + kryształki jako dodatek Jak ja się wyrobie to nie wiem
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.