![]() |
#241 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Kasza wracaj ju¿ do domu!
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
Hej! Podczytujê w±tek od d³u¿szego czasu. Teraz oficjalnie siê witam, bo od wczoraj jestem "keratynowa"
![]() ![]() ![]() ![]() Ale najwiêksze zaskoczenie zabiegu - kolor! Same zobaczcie... Mia³am czerwone w³osy, z przeb³yskami rudego... A po zabiegu? ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie "Keratynki"! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Piêkny kolor po zrobieniu, du¿o ³adniejszy ni¿ poprzedni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 705
|
jestem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
koci ¶wiat
Wiadomo¶ci: 14 157
|
Shade_23 - w³oski super
![]() ![]() Kasza dawaj - bo nie wytrzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
od czego zacz±æ... Mo¿e od tego, ¿e jestem MEGA zadowolona
![]() Od pocz±tku: Umy³am w³osy najpierw zwyk³ym szamponem, ¿eby by³y ju¿ nasi±kniête wod± i wtedy mniej zu¿yjê szamponu inoar (z my¶l±, ¿e na drugi raz kupiê sam± keratynê). Szampon bardzo ³adnie pachnie, jest rzadki, ale fajnie siê pieni i nie trzeba go du¿o. Szamponem inoar umy³am jeszcze 2 razy, pozostawiaj±c na jakie¶ 5 minut szampon na wlosach. Przy sp³ukiwaniu ju¿ wiedzia³am, ¿e nie³atwo bêdzie moje w³osy rozczesaæ, w³osy skrzypia³y, by³y mega oczyszczone, ale niestety te¿ splatane. Po myciu suszenie suszark± i nak³adanie keratyny. Nak³ada³o siê rewelacyjnie, produkt nie ¶mierdzi, nie u¿ywa³am maseczki, ale robi³am na balkonie. Jest NIESAMOWICIE wydajny, ba³am siê, ¿e te 70 ml mi nie starczy a wyobra¼cie sobie, ¿e mi zosta³o... Nak³ada³am od ucha. Pó¼niej przerwa 20 min. w tym czasie umy³am pobrudzone keratyn± rzeczy, ale dlaczego o tym piszê, bo przy myciu w momencie zaczê³y mnie piec oczy i gard³o! Pomy¶la³am, ¿e chyba nie prze¿yjê suszenia i prostowania.... ale, odkrêci³am zimn± wodê i dokoñczy³am myæ zimn± i ju¿ by³o ok. Suszy³am ju¿ w maseczce (z castoramy z zaworkiem P2 - bardzo polecam) i tutaj przy grzywce czuæ by³o formaldehyd, wiêc wysuszy³am j± zimnym nawiewiem, ca³± resztê ¶redni nawiew i ¶rednia temperatura. W porównaniu do kativy wysuszy³o siê bardzo szybko, naprawdê. Prostowanie - SUPER, ¿aden smród, ¿aden dusz±cy dym, tylko ³adny zapaszek!!!! naprawdê!!! Prostowa³am na 210 st i 5 razy poci±ga³am, ale prostowa³am naprawdê malutkie pasemka. Po prostowaniu, w³osów nie umy³am, w wygladzie s± super, w dotyku czuæ produkt, ale w³osy s± o niebo lepsze ni¿ przy kativie. Przy kativie nie by³oby mowy po prostowaniu zostawiæ produkt na w³osach, w³osy by³y makabryczne, dopiero po umyciu i od¿ywce nabra³y wygl±du. Tutaj ju¿ po wysuszeniu i rozczesaniu w³osów mamy wra¿enie, ¿e s± ju¿ wyprostowane ![]() Tak¿e teraz w³osy s± sypkie, ³adne i pachn±ce, ale bez tego niesamowitego ¶lizgu, my¶lê, ¿e to pojawi siê po umyciu i od¿ywce. Nie wiem, co jeszcze Wam napisaæ... formaldehyd jest, czuæ go by³o przy suszeniu (ale minimalnie, siedz±c na krzesle i odchylaj±c g³owê do ty³u podczas suszenia nie czu³am nic), grzywka zimny nawiew. Przy nak³adaniu, jak przy³o¿y³am rekawiczkê blisko oka, bo nak³ada³am produkt na grzywkê to oko zaszczypia³o, tak¿e formaldehyd siê jako¶ ujawnia³, ale ja jestem MEGA wra¿liwcem oddechowym, czuje zapachy, których nikt nie czuje i stwierdzam, ¿e SPOKO. Wklejam zdjêcia, EDIT: znalaz³am zdjêcia przed kativ± (nigdy keratynowo nie prostowane) 1. przed jakimkolwiek prostowaniem 2. szczegó³owo przed prostowaniem - puch niestety nie widoczny na zdjêciach 3. po prostowaniu kativ± pomarañczow± 4. przed inoarem - ale tutaj muszê napisaæ, ¿e w³osy s± 5 miesiêcy po kativie i ona je jak widaæ trwale wyprostowa³a. Przed kativ± takie nie by³y. Teraz po prostu ju¿ siê zaczyna³y puszyæ, zaczê³y nabieraæ objeto¶ci. 5. po wyprostowaniu prostownic± - inoar JAKO¦ DZIWNIE WIZA¯ WKLEJA TE ZDJÊCIA, wiêc tak - jasna bluzka inoar, ciemna na dole efekt po kativie Je¶li bedziecie chcia³y zdjêcie po myciu to jak najbardziej, ale to dopiero na ok 2 dni. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-09-29 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
koci ¶wiat
|
Kasza - wygl±daj± bardzo zdrowo i ³adnie
![]() daj znaæ jak po myciu bêdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
koci ¶wiat
|
ile czasu zaj±³ Ci ca³y zabieg ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Ciekawe....Te¿ czekam na reakcje po myciu i po kilku myciach :P fajnie by by³o jak by kto¶ zrobi³ inoar jako pierwszy zabieg keratynowy
![]()
#252 |
Zadomowienie
|
Co tam inoar, JAKIE TY MASZ W£OSY KOBIETO
![]() ![]() ![]() tak btw robi³am dzi¶ encanto (keratyna 3/4 d³ugo¶ci, od¿ywka od nasady) na kole¿ance, której siê nie pokrêci³y w³osy przy pierwszym prostowaniu i zajê³o mi to 3h ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 380
|
Piekne masz wosy Kasza.
![]() Ciekawa jestem jkaie bed± po myciu. Koniecznie wklej zdjêcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój T¯ sugeruje mi obciêcie z dlugo¶ci, bo twierdzi, ¿e s± za d³ugie, ale ja nigdy w ¿yciu nie mia³am takich, wiêc troszkê sobie ponoszê ![]() Co do ceny, to ja kupowa³am na ebay, ze stanów i wysz³o mi 84 z³. za szampon i keratynê 70 ml. ka¿dy produkt (szamponu jest trochê mniej, lub keratyny wiêcej, bo keratyna jest nalana pod sam± zakrêtkê a szampon nie). Uwa¿am, ¿e ¶mia³o mo¿ecie kupowaæ sam± keratynê (mo¿na na ebay), bo trzykrotne umycie szamponem 3 zio³a to samo zrobi ![]() Pamietajcie, ¿e kupuj±c z Brazylii trzeba op³aciæ vat 23%, c³a nie op³aca siê (z Brazylii jest najtaniej, ale trzeba sobie to przekalkulowaæ), ze Stanów zmie¶ci³am siê w kwocie bez op³at, z Anglii wiadomo nic nie zap³acimy. W Polsce 370 z³. z przesy³k± za 250 ml. Mnie na takie w³osy posz³o ok 50 ml (nak³adaj±c od ucha), wiêc dziel±c siê produktem te¿ nie bedzie ¼le. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-09-29 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, na jakiej temp. mam robiæ Encanto.
Mam cienkie, rozjasniane w³osy, zniszczone. Robi³am ju¿ keratynowe kilka razy. 230 st to dla mnie za du¿o, mam popalone koñcówki. Nie zale¿y mi te¿ na super drutach. Chcia³abym ¿eby by³y proste ale takie miêsiste. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 819
|
Hej
![]() ![]()
#258 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 315
|
Ja te¿ ju¿ po
![]() ![]() ![]()
#260 |
Rozeznanie
|
dziewczyny znalaz³am moje zdjêcia po kativie i wyedytowa³am mojego wczesniejszego posta ze zdjêciami - mo¿ecie porównaæ i zobaczyæ moje zdjêcia przed zabiegiem kativ± i jak wygl±daj± po kativie i po inoarze
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 487
|
Cytat:
![]() |
#262 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 224
|
Keratynowe prostowanie regeneruje wlosy czy tak naprawde ma jakis negatywny wplyw na nie?juz mam metlik w glowie, bo mi jedna fryzjerka powiedziala ze to niszczy w jakims tam stopniu wlosy...
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 224
|
A nie boicie sie tego calego formaldehydu ktory jest rzekomo niezbedny do tego zabiegu?
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 631
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Je¿eli bardzo boisz siê formaldehydu to s± preparaty bez niego, np. cocochoco, kativa (je¿eli siê mylê to poprawcie mnie ).
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Miluchova, chyba zrobie na 210 st.
A w³oski po olejowaniu super. Miekkie i b³yszcz±ce i ciut mniej siê pusz±. Olejujê ju¿ 8 dzieñ, naka³dam olej codziennie na noc, jedynie w weekendy rano na 1h potem maska na 30 min. Ja ju¿ widze poprawê a co dopiero za kilka miesiêcy. ![]() A po encanto olejujesz wosy tak samo, czyli na noc? codziennie? A propos, dosta³am olejki ze strony która poleca³a¶, dzisiaj robi³am ze s³odkich migda³ów, mam jeszcze sezamowy i z pestek moreli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 641
|
Hej
![]() Ostatni raz robi³am prostowanie ponad rok temu i nie jestem w temacie, chcia³am zapytaæ czy mo¿e pojawi³a siê na rynku jaka¶ mniej czasoch³onna metoda ni¿ encanto i coco choco? |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Tak serce olejuje codziennie. A ten kwas hialuronowy zamawia³a¶ te¿? Mo¿esz go na³o¿yæ pod olej na w³osy
![]() Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Kupi³am ten kwas. Dodam kilka kropel do miski z wod± i olejkiem i pomocze w tym w³osy przez kilka minut. Ale to w sobotê
![]() A jak mozna go jeszcze stosowaæ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.