|
|
#241 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Kasza wracaj ju do domu!
![]() Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 480
|
Hej! Podczytuj w徠ek od d逝窺zego czasu. Teraz oficjalnie si witam, bo od wczoraj jestem "keratynowa"
Robi豉m Encanto, po d逝gich podej軼iach i obawach. Zabieg wykona豉m sama, z pomoc mamy. Zaj窸o nam to ok. 6h. By造 ci篹kie chwile, gdy zaci庵n窸am si oparami - szczeg鏊nie przy suszeniu w這s闚 i prostowaniu. W這sy na ko鎍ach troch si przesuszy造 a tu przy grzywce popali造 (ju podci窸am). Pewnie moja wina - mam d逝gie a zestaw kupi豉m 50ml. I suszy豉m dosy ciep造m powietrzem, co mog這 odparowa keratyn. Naturalnie w這sy mam dosy proste, ale niesforne Encanto zrobi這 z nich "druty" - oczywi軼ie dla mnie w pozytywnym znaczeniu tego s這wa ![]() Ale najwi瘯sze zaskoczenie zabiegu - kolor! Same zobaczcie... Mia豉m czerwone w這sy, z przeb造skami rudego... A po zabiegu? Pozdrawiam wszystkie "Keratynki"! |
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Pi瘯ny kolor po zrobieniu, du穎 豉dniejszy ni poprzedni
a jak si b造szcz
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 705
|
jestem
nawet wcze郾iej ni my郵a豉m zaraz wszystko wklej
|
|
|
|
#245 |
|
koci 鈍iat
Wiadomo軼i: 14 157
|
Shade_23 - w這ski super
Kasza dawaj - bo nie wytrzymam
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
od czego zacz望... Mo瞠 od tego, 瞠 jestem MEGA zadowolona
Od pocz徠ku: Umy豉m w這sy najpierw zwyk造m szamponem, 瞠by by造 ju nasi彗ni皻e wod i wtedy mniej zu篡j szamponu inoar (z my郵, 瞠 na drugi raz kupi sam keratyn). Szampon bardzo 豉dnie pachnie, jest rzadki, ale fajnie si pieni i nie trzeba go du穎. Szamponem inoar umy豉m jeszcze 2 razy, pozostawiaj帷 na jakie 5 minut szampon na wlosach. Przy sp逝kiwaniu ju wiedzia豉m, 瞠 nie豉two b璠zie moje w這sy rozczesa, w這sy skrzypia造, by造 mega oczyszczone, ale niestety te splatane. Po myciu suszenie suszark i nak豉danie keratyny. Nak豉da這 si rewelacyjnie, produkt nie 鄉ierdzi, nie u篡wa豉m maseczki, ale robi豉m na balkonie. Jest NIESAMOWICIE wydajny, ba豉m si, 瞠 te 70 ml mi nie starczy a wyobra嬈ie sobie, 瞠 mi zosta這... Nak豉da豉m od ucha. P騧niej przerwa 20 min. w tym czasie umy豉m pobrudzone keratyn rzeczy, ale dlaczego o tym pisz, bo przy myciu w momencie zacz窸y mnie piec oczy i gard這! Pomy郵a豉m, 瞠 chyba nie prze篡j suszenia i prostowania.... ale, odkr璚i豉m zimn wod i doko鎍zy豉m my zimn i ju by這 ok. Suszy豉m ju w maseczce (z castoramy z zaworkiem P2 - bardzo polecam) i tutaj przy grzywce czu by這 formaldehyd, wi璚 wysuszy豉m j zimnym nawiewiem, ca陰 reszt 鈔edni nawiew i 鈔ednia temperatura. W por闚naniu do kativy wysuszy這 si bardzo szybko, naprawd. Prostowanie - SUPER, 瘸den smr鏚, 瘸den dusz帷y dym, tylko 豉dny zapaszek!!!! naprawd!!! Prostowa豉m na 210 st i 5 razy poci庵a豉m, ale prostowa豉m naprawd malutkie pasemka. Po prostowaniu, w這s闚 nie umy豉m, w wygladzie s super, w dotyku czu produkt, ale w這sy s o niebo lepsze ni przy kativie. Przy kativie nie by這by mowy po prostowaniu zostawi produkt na w這sach, w這sy by造 makabryczne, dopiero po umyciu i od篡wce nabra造 wygl康u. Tutaj ju po wysuszeniu i rozczesaniu w這s闚 mamy wra瞠nie, 瞠 s ju wyprostowane ![]() Tak瞠 teraz w這sy s sypkie, 豉dne i pachn帷e, ale bez tego niesamowitego 郵izgu, my郵, 瞠 to pojawi si po umyciu i od篡wce. Nie wiem, co jeszcze Wam napisa... formaldehyd jest, czu go by這 przy suszeniu (ale minimalnie, siedz帷 na krzesle i odchylaj帷 g這w do ty逝 podczas suszenia nie czu豉m nic), grzywka zimny nawiew. Przy nak豉daniu, jak przy這篡豉m rekawiczk blisko oka, bo nak豉da豉m produkt na grzywk to oko zaszczypia這, tak瞠 formaldehyd si jako ujawnia, ale ja jestem MEGA wra磧iwcem oddechowym, czuje zapachy, kt鏎ych nikt nie czuje i stwierdzam, 瞠 SPOKO. Wklejam zdj璚ia, EDIT: znalaz豉m zdj璚ia przed kativ (nigdy keratynowo nie prostowane) 1. przed jakimkolwiek prostowaniem 2. szczeg馧owo przed prostowaniem - puch niestety nie widoczny na zdj璚iach 3. po prostowaniu kativ pomara鎍zow 4. przed inoarem - ale tutaj musz napisa, 瞠 w這sy s 5 miesi璚y po kativie i ona je jak wida trwale wyprostowa豉. Przed kativ takie nie by造. Teraz po prostu ju si zaczyna造 puszy, zacz窸y nabiera objeto軼i. 5. po wyprostowaniu prostownic - inoar JAKO DZIWNIE WIZA WKLEJA TE ZDJ犴IA, wi璚 tak - jasna bluzka inoar, ciemna na dole efekt po kativie Je郵i bedziecie chcia造 zdj璚ie po myciu to jak najbardziej, ale to dopiero na ok 2 dni. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-09-29 o 18:09 |
|
|
|
#247 |
|
koci 鈍iat
|
Kasza - wygl康aj bardzo zdrowo i 豉dnie
daj zna jak po myciu b璠zie |
|
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#249 |
|
koci 鈍iat
|
ile czasu zaj掖 Ci ca造 zabieg ???
|
|
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 15 487
|
Ciekawe....Te czekam na reakcje po myciu i po kilku myciach :P fajnie by by這 jak by kto zrobi inoar jako pierwszy zabieg keratynowy
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Co tam inoar, JAKIE TY MASZ WΜSY KOBIETO
mog豉by jeszcze raz napisa jak cenowo ten inoar wychodzi? tak btw robi豉m dzi encanto (keratyna 3/4 d逝go軼i, od篡wka od nasady) na kole瘸nce, kt鏎ej si nie pokr璚i造 w這sy przy pierwszym prostowaniu i zaj窸o mi to 3h . Czy si przyprostuj za drugim razem - dam zna jutro, ale raczej tak - widzia豉m to ju przy suszeniu poprzednio lekko ko鎍e by造 pofalowane (i te te kr璚i造 si po myciu), a teraz by這 prosto.
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 380
|
Piekne masz wosy Kasza.
Ciekawa jestem jkaie bed po myciu. Koniecznie wklej zdj璚ia
|
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
M鎩 T sugeruje mi obci璚ie z dlugo軼i, bo twierdzi, 瞠 s za d逝gie, ale ja nigdy w 篡ciu nie mia豉m takich, wi璚 troszk sobie ponosz ![]() Co do ceny, to ja kupowa豉m na ebay, ze stan闚 i wysz這 mi 84 z. za szampon i keratyn 70 ml. ka盥y produkt (szamponu jest troch mniej, lub keratyny wi璚ej, bo keratyna jest nalana pod sam zakr皻k a szampon nie). Uwa瘸m, 瞠 鄉ia這 mo瞠cie kupowa sam keratyn (mo積a na ebay), bo trzykrotne umycie szamponem 3 zio豉 to samo zrobi ![]() Pamietajcie, 瞠 kupuj帷 z Brazylii trzeba op豉ci vat 23%, c豉 nie op豉ca si (z Brazylii jest najtaniej, ale trzeba sobie to przekalkulowa), ze Stan闚 zmie軼i豉m si w kwocie bez op豉t, z Anglii wiadomo nic nie zap豉cimy. W Polsce 370 z. z przesy趾 za 250 ml. Mnie na takie w這sy posz這 ok 50 ml (nak豉daj帷 od ucha), wi璚 dziel帷 si produktem te nie bedzie 幢e. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-09-29 o 11:18 |
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, na jakiej temp. mam robi Encanto.
Mam cienkie, rozjasniane w這sy, zniszczone. Robi豉m ju keratynowe kilka razy. 230 st to dla mnie za du穎, mam popalone ko鎍闚ki. Nie zale篡 mi te na super drutach. Chcia豉bym 瞠by by造 proste ale takie mi瘰iste.
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 631
|
Cytat:
wog鏊e zgadzam si z dziewczynami, 郵iczne masz w這ski
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 3 819
|
Hej
nie udziela豉m si nigdy na forum w這sowym, ale teraz jestem do tego zmuszona. Po dw鏂h rozja郾ianiach- zesz豉m z czerni do blondu, moje w這sy bardzo si zniszczy造 i sta造 si niesforne. Kiedy by造 proste jak druty, a teraz mi si lekko faluj przez co musz je prostowa. Pomy郵a豉m o encanto. I tutaj pojawia si pytanie. Obi這 mi si o uszy, 瞠 jest w徠ek na wiza簑 gdzie mo積a do陰czy do wsp鏊nych zakup闚 i kupi 1/3 zestawu. Szuka豉m ale nie mog znale潭. Czy kto m鏬豚y mi pom鏂 i poda link do tego w徠ku?
|
#258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spr鏏uj na 210. A tak w og鏊e - jak Twoje w這ski ? ![]() Cytat:
teraz chyba Alicja ma wystawione, 55z/50ml zestaw
|
||
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 315
|
Ja te ju po
Robione na szybko軼i, chyba wysz這, jutro po myciu si oka瞠 Narazie jest spoko, ciachn窸am ko鎍闚ki i w這sy s oklapni皻e i przylizane ale tak chyba musi by ;P B造szcz si tylko mam wra瞠nie, 瞠 "matowe" w dotyku ale to chyba pozosta這軼i od篡wki. Tak瞠 z niecierpliwo軼i czekam na jutro i pierwsze mycie
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny znalaz豉m moje zdj璚ia po kativie i wyedytowa豉m mojego wczesniejszego posta ze zdj璚iami - mo瞠cie por闚na i zobaczy moje zdj璚ia przed zabiegiem kativ i jak wygl康aj po kativie i po inoarze
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 15 487
|
Cytat:
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 224
|
Keratynowe prostowanie regeneruje wlosy czy tak naprawde ma jakis negatywny wplyw na nie?juz mam metlik w glowie, bo mi jedna fryzjerka powiedziala ze to niszczy w jakims tam stopniu wlosy...
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej zbawienny, nie pami皻am kiedy by造 w tak dobrej kondycji. Keratynuj od prawie dw鏂h lat.
|
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 224
|
A nie boicie sie tego calego formaldehydu ktory jest rzekomo niezbedny do tego zabiegu?
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 631
|
Cytat:
Jednak je瞠li mia豉by codziennie katowa w這sy prostownic to prostowanie zdecydowanie jest mniejszym z貫m. Przy w豉軼iwej piel璕nacji mo積a utrzyma w這sy w bardzo dobrej kondycji czego mamy tutaj wiele przyk豉d闚 na w徠ku Ja osobi軼ie nie zauwa篡豉m jaki wielkich zniszcze (co najwy瞠j ko鎍闚ki co obci璚ia Je瞠li bardzo boisz si formaldehydu to s preparaty bez niego, np. cocochoco, kativa (je瞠li si myl to poprawcie mnie ).
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Miluchova, chyba zrobie na 210 st.
A w這ski po olejowaniu super. Miekkie i b造szcz帷e i ciut mniej si pusz. Olejuj ju 8 dzie, naka責am olej codziennie na noc, jedynie w weekendy rano na 1h potem maska na 30 min. Ja ju widze popraw a co dopiero za kilka miesi璚y. ![]() A po encanto olejujesz wosy tak samo, czyli na noc? codziennie? A propos, dosta豉m olejki ze strony kt鏎a poleca豉, dzisiaj robi豉m ze s這dkich migda堯w, mam jeszcze sezamowy i z pestek moreli
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 641
|
Hej
![]() Ostatni raz robi豉m prostowanie ponad rok temu i nie jestem w temacie, chcia豉m zapyta czy mo瞠 pojawi豉 si na rynku jaka mniej czasoch這nna metoda ni encanto i coco choco? |
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Tak serce olejuje codziennie. A ten kwas hialuronowy zamawia豉 te? Mo瞠sz go na這篡 pod olej na w這sy
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Kupi豉m ten kwas. Dodam kilka kropel do miski z wod i olejkiem i pomocze w tym w這sy przez kilka minut. Ale to w sobot
![]() A jak mozna go jeszcze stosowa? |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Fryzury i styling
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

Robi豉m Encanto, po d逝gich podej軼iach i obawach. Zabieg wykona豉m sama, z pomoc mamy. Zaj窸o nam to ok. 6h. By造 ci篹kie chwile, gdy zaci庵n窸am si oparami - szczeg鏊nie przy suszeniu w這s闚 i prostowaniu. W這sy na ko鎍ach troch si przesuszy造 a tu przy grzywce popali造 (ju podci窸am). Pewnie moja wina - mam d逝gie a zestaw kupi豉m 50ml. I suszy豉m dosy ciep造m powietrzem, co mog這 odparowa keratyn. Naturalnie w這sy mam dosy proste, ale niesforne
Encanto zrobi這 z nich "druty" - oczywi軼ie dla mnie w pozytywnym znaczeniu tego s這wa

tp
wog鏊e zgadzam si z dziewczynami, 郵iczne masz w這ski