![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki cz. III
Kwaśna_Truskawka,
świetna, ciepła relacja! Gratuluję!
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
U nas też niewiele zostało. Wczoraj byłam farbować włosy i na próbnej, wysłałam dj wreszcie naszą 1. piosenkę, zagadałam do foto by ustalić o której będzie. Dzisiaj skończyłam robić przeklęte pompony (wreszcie!), byliśmy u księdza obgadać szczegóły ślubu, zapłaciliśmy za mszę. Jutro drukuję winietki, spotykam się z menadżerką sali by dogadać już ostatecznie co i jak, sprzątam puste mieszkanie w którym będę nocować przyjezdnych znajomych, odbieram łańcuszek z naprawy u jubilera. Czwartek zostaje na jakieś ogarnięcie domu i zrobienie kokard do kościoła na ławki. W piątek spowiedź, odbieram kwiaty i dekoruję salę. W sobotę jakoś to będzie
![]() Pogoda u mnie straszna (11 stopni!) ale w sobotę ma być cieplej i słonecznie i tego się trzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
dziewczyny, jak czytam Wasze relacje, albo opisy przygotowań to sama już się doczekać nie mogę!
u mnie teraz 5 stopni i bezchmurne niebo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I też martwię się o pogodę, u nas dzisiaj było 14 stopni ale w sobotę ma być 17, byłoby super ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Tak jak trzymalyscie kciuki za moja pogode, tak teraz ja trzymam za wasza.
Bedzie pieknie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
a sobota juz niedługo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Kwaśna truskawka super! Gratulacje i szczęścia na tej drodze!
![]() ![]() To teraz ja ![]() Piątek: Wstałam o 8 i zaczęłam się szykować do kosmetyczki na paznokcie i brwi. Tż miał mi przygotować gpsa bo jestem dobrym kierowcą ale orientację mam słabą ![]() ![]() ![]() ![]() Później już zjedliśmy na szybko zupę, poprasowałam ciuchy, pojechaliśmy do spowiedzi, potem znów na chwile do proboszcza dać to oświadczenie, sprzątaliśmy mieszkanie, w między czasie na szybko szukaliśmy kierowcy bo tamten pierwszy nam wypadł... i do łóżeczka o 22 ![]() Sobota Obudził mnie kapiący deszcz i po chmurane niebo...Tż mówi "nie martw się tylko kapie" a za chwilę usłyszeliśmy jak luneło! I tak lało aż do 12...Bałam się po pogodę a jednocześnie pocieszałam, że może jednak Bóg da nam trochę słońca. O 9.30 była już u mnie makijażystka, spisała się na medal! Makijaż był piękny. Tż przyniósł kwiaty, które również były idealne jak z obrazka który wklejałam ![]() O 13 przyszedł czas na ubieranie się, świadkowa wyciąga suknie z pokrowca a ona cała pognieciona ![]() Później już wszyscy się zbierali, tak szybko że już nie nadążaliśmy. Rodzice jedni, drudzy. Uklękliśmy i zobaczyłam moją mamę wzruszoną i jak trzęsą się jej ręce. Zaczęła a potem teściowa, teściu i na końcu mój tata "całuj ten krzyż" ![]() ![]() Wejście do kościoła było stresujące bo wszyscy na nas patrzyli ale gdy już usiedliśmy to stres opadł ![]() Msza przeszła gładko, było sympatycznie (przed przysięgą ksiądz po cichu zapytał nas "Artur i Monika?" a my nieee "Artur i Marta"- pomyliło mu się bo ja mam na drugie Monika a świadkowa też Monika xD, przysięga zero stresu. Wyjścia już w ogóle nie pamiętam. ![]() Na sali powitanie solą i chlebem, Tż mnie przeniósł przez próg, rozbiliśmy kieliszki ![]() ![]() Napiszę teraz parę minusów: - Sukienka na takiego chudzielca ala princesska to był zły pomysł. Wszyscy chwalili, że jest piękna. Piękna była ale masakrycznie nie wygodna...gorset ciągle poprawiałam, ciągle trzeba było go wiązać na mocniej. Gdybym mogła cofnąć czas to napewno doszyłabym ramionka albo wybrała całkiem inny fason. Koniec końców miałam wrażenie, że jest mi za duża. Sukienka była również za długa i przed pierwszym tańcem musiałyśmy ją skrócić o dwa cm. - Na pewno zmieniłabym fryzurę. Uparłam się na włosy rozpuszczone a mogłam zrobić coś na bok. - Kupilibyśmy też wódkę na pół z piwem. Natomiast ogromnym plusem było to, że całe wesele nam się zwróciło ![]() ![]() ![]() Wszyscy ocenili imprezę na 5+. Wklejam zdjęcia ![]() ![]()
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a tak poza tym to świetna relacja ![]() ![]() wyglądałaś cudnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Srebrna_Smuga,
super! Gratuluję! ![]()
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Srebrna smuga, mi sie w oczy rzucily Twoje rzesy! Nie wiem czy naturalne czy nie ale boskie! No i relacja tez super
![]() Jak tak czytam wasze kolejne relacje to sobie przypominam szczegoly z naszego slubu i tak np. - przy powitaniu i rzucaniu kieliszkow moj sie zbil, MĘŻA nie i ktos z tylu nadepnal i ludzie krzykneli cos w stylu: ok, zaliczone ![]() - tez mialam za dluga sukienke, potykalam sie pod nia i czasem nadeptywalam w tancu (szczegolnie jak robilam krok do tylu) - a no i "najwazniejsze", u nas ksiadz tez sie pomylil i Bogu dzieki, ze nie przez mikrofon tylko w trakcie podpowiadania nam ![]() ![]() ![]() ![]()
Razem 14.08.2004 Zaręczeni 14.01.2011 Małżeństwo 06.09.2014 Edytowane przez aluniaaaaa Czas edycji: 2014-09-25 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Ja też mam wrażenie, że mam za długą suknię, boję się, że na nią nadepnę. Poza tym jest bardzo ciężka, nie wiem jak wytrzymam w niej tyle godzin.
![]()
![]() |
#256 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jakby ksiądz pomylił nasze imiona, to bym chyba śmiechem wybuchnęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Aaajjjj piekna relacja! Pomimo małych wpadek widać ze jesteście zadowoleni
![]() Ja to bym chyba padła gdyby dzień przed trzeba było cos załatwiać, zapisze sobie zeby zapytać księdza o takie zaświadczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
To już JUTRO!!!
![]() ![]() ![]() Co do pogody... to właśnie u mnie pada... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Wstałam żeby pójść do spowiedzi, dotarłam do kościoła... i nie było księdza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
![]() aluniaaaaa miałam kępki ![]() ![]() U mnie dziś leje...Trzymam kciuki za jutro dziewczyny !! Za pogodę i żeby to był Wasz wymarzony dzień! Taniec brokuła dla Was! Mnie pomógł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Moja relacja:
czwartek: sprzatanie sprzatanie sprzatanie ![]() piatek: sprzatanie,paznokcie,sprz atanie,popoludniu przyjechal TZ z alkoholem i odebralismy paczki(musielismy jeszcze obwiazac je wstazka-moj kaprs ale efekt piekny) odebralismy bukiet na nasz stol,pojechalismy do restauracji zawiesc wszystko,pozniej pojechalam do spowiedzi,TZ pojechl do domu,polozylam sie spac ok22,30 stres 0/10 Sobota pelny luz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o 13 przyjechac TZ przywitalam go zrobilismy blogoslawienstwo i kamera sie zmyla,no to mielismy pare minut odpoczynku ![]() ![]() ![]() przyjechalismy pod kosciol,a ja patrze cos mi pusto w rekach i nagle krzyk BUKIET!!! brat nas wiozl do kosciola i ogien spowrotem do domu po bujiet ![]() godz,14:02 a my przed kosciolem czekamy na rodzine bo sie spozniala,az ksiadz musial po nas wyjsc ![]() ![]() ![]() podjechalismy pod restauracje goscie juz na nas czekali,przywitali nas deszczem ryzu i grosikow,przywitanie chlebemi sola,zyczenia obiad byl obledny rosol pierwsza klasa,deser pozniej pierwszy taniec,o 1:00 starsze towarzystwo poszlo do hotelu a mlodsi zostali do 4:30 ![]() Gril zrobil furore goscie byli zachwyceni,w ogole jedzenie przepyszne nie dalo sie tego przejesc. nie wiem czy tylko ja mam wrazenie ze nasze wesele trwalo godzine?wszytsko tak szybko sie toczylo,ale najwazniejsze ze ciotka Ę Ą sie podobalo ![]() Chciala bym przezyc ten dzien jeszcze raz,suknie zalozyc i sie bawic ![]() Przyszle PM zazdrosze was tych przygotowan,ale nie ma sie co martwic bedzie wszystko dobrze ![]()
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
jak czytam Wasze relacje to chcę ten dzień już - teraz - natychmiast
![]() ![]()
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny u mnie dzisiaj pogoda piękna, mam nadzieję, że jutro też tak będzie. Czas leci tak szybko, że zanim sie obejrzę a to będzie już!
Jeszcze dwie osoby nam dzisiaj odpadły ![]()
![]() |
#266 |
|
dlaczego? wytłumaczyły się jakoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
tak, zapalenie oskrzeli u dzieci.
![]() |
#268 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co, nie wiem, to kolega TŻ z żoną, ja też uważam, że dla chcącego nic trudnego ale widzisz..
![]() |
#270 | |
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.