Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 13:32   #241
martha330
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Co to

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Ja najwięcej na ulicach widuję X-landerów i Bebetto chyba
to znaczy, ze ten pokrowiec przykrywający gondole jest na ekspres do niej dopinany, a nie nadkladany. nie wiem czy dobrze wytlumaczylam. mnie się to nie podoba, bo będzie uppppsssss jak się suwak zepsuje...

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:33   #242
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Fakt Chociaż jeśli chodzi o takie rzeczy jak ketony, składniki mineralne czy glukozę to tu już chyba duże znaczenie będzie miało to, czy to jest mocz poranny, czy któryś z kolei, bo wydaje mi się, że tu już może mieć znaczenie np. to co się zje w ciągu dnia Chyba, że wytrzymujecie i nie jecie nic do tej 15 - ja bym umarła z głodu

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

To ja się pochwalę wózkiem

Bebetto Flavio

Fotelik BeSafe IziGo:

Bardzo ładny
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:34   #243
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
hej, jestem i ja w nowym wątku.

Chciałam wczoraj tu zajrzeć ale na komórce mi forum nie działało

Jestem po wizycie. Szyjka na 3 punkty i jeszcze zamknięta, więc nie jest tak źle, ale mam jeszcze leżeć do następnej wizyty (3 tyg). Mały waży 2200 g. Dalej jest z nóżkami na dole i gin twierdzi że ze względu na mój mały brzuszek i budowę są małe szanse żeby się obrócił. Na moje pytania o poród, powiedział, że jest to oficjalnie uznane za wskazanie do cc, jednak proponowałby mi rodzić pośladkowo boję się tego jak cholera... niby mówi że on i ordynator potrafią odbierać takie porody i któryś z nich na pewno by przy porodzie był, ale jakoś mnie to nie uspokoiło. Mam teraz mętlik w głowie. Nie ukrywam, że chciałam rodzić naturalnie, ale przy takim ułożeniiu maluszka to się boję Tak więc dał mi do namysłu 3 tygodnie i sama z mężem mam zadecydować czy cc czy sn.
A w którym jesteś tc? Ja bym się nie zdecydowała na poród sn w takiej sytuacji... Zbyt dużo się słyszy o róznych upośledzeniach ze względu właśnie na niewłaściwy poród... Ja jestem w 32tc i mój maluch też na razie nogami do wylotu, gin powiedziała, że jeśli to się nie zmieni to ona nie dopuści do porodu sn.
Stary 2014-09-16, 13:36   #244
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak tam u Was z apetytem? Od jakichś dwóch tygodni nie mam już fazy na jedzenie co 2-3 godziny. Muszę się zmuszać do śniadań, na nic nie mam ochoty Jem właściwie tylko dlatego, że wiem, że dziecko tego potrzebuje...
ja póki co mam spory apetyt, taki jak do tej pory

a mówiłaś lekarzowi o tym ?

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:

Jestem po wizycie. Szyjka na 3 punkty i jeszcze zamknięta, więc nie jest tak źle, ale mam jeszcze leżeć do następnej wizyty (3 tyg). Mały waży 2200 g. Dalej jest z nóżkami na dole i gin twierdzi że ze względu na mój mały brzuszek i budowę są małe szanse żeby się obrócił. Na moje pytania o poród, powiedział, że jest to oficjalnie uznane za wskazanie do cc, jednak proponowałby mi rodzić pośladkowo boję się tego jak cholera... niby mówi że on i ordynator potrafią odbierać takie porody i któryś z nich na pewno by przy porodzie był, ale jakoś mnie to nie uspokoiło. Mam teraz mętlik w głowie. Nie ukrywam, że chciałam rodzić naturalnie, ale przy takim ułożeniiu maluszka to się boję Tak więc dał mi do namysłu 3 tygodnie i sama z mężem mam zadecydować czy cc czy sn.
hmm może jednak jeszcze szkrab się odwróci
ja chyba bym zdecydowała się na CC, jeśli byłby nóżkami do dołu...
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:36   #245
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:

paulina119a przeraziłam się, jak przeczytałam, co Ci się przytrafiło dobrze że nie czujesz niepokojących objawów

bardzo mi się podoba

Justana1984 pokoik śliczny

Ja akurat wiedziałam o tym, bo mój mąż jest z tej branży i co chwile mi przypomina o bezpieczeństwie w aucie... już nie mówię jak wyglądało w naszym przypadku kupowanie fotelików sprzedawcy mieli go pewnie dośc
Mąż co i rusz mi przypomina, że po to mamy schowki w aucie żebym wszystkie "klamoty" chowała bo każdy, nawet najdrobniejszy, przedmiot w chwili zderzenia waży kilkanaście razy więcej niż normalnie.

No i oczywiście dzieciaczków nie powinno się w fotelikach przewozić w kombinezonach... wtedy fotelik (nawet ten z najbezpieczniejszych) traci swoje właściwości
Mnie lekarz powiedział, że jeśli młoda się nie przekręci to cesarka. Wg. niego nie ma sensu ryzykować powikłań i na siłę rodzić sn przy złym ułożeniu.
I jaki model fotelika kupiliście?

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:38   #246
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
to znaczy, ze ten pokrowiec przykrywający gondole jest na ekspres do niej dopinany, a nie nadkladany. nie wiem czy dobrze wytlumaczylam. mnie się to nie podoba, bo będzie uppppsssss jak się suwak zepsuje...
Aaaa o to chodzi Mam nadzieję, że się nie zepsuje i te pół roku wytrzyma
Stary 2014-09-16, 13:39   #247
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Melleczka ładny wózek To najtrudniejsze decyzje za Tobą.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 13:39   #248
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
a co u mnie w czwartek idę do gina na wizytę jeśli będzie wszystko ok to zaczynamy starania niech to będzie 1 i ostatni cykl starań
trzymamy kciuki w takim razie!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
ja chyba jednak postawię na swoją wygodę...

kurcze... mąż wstaje o 4.30 rano i od 5.30 do 15 lub dłużej jest w pracy..
jeden samochód mamy...
wcześniej nie było problemu bo mieszkaliśmy w Poznaniu..ja miałam auto do dyspozycji-praca/badania bez problemu jeździłam gdzie chciałam, a mąż rowerem do pracy jeździł..
a teraz mąż dostał lepszą propozycję pracy -stąd nasza przeprowadzka na rok..i musi mieć auto na dojazd...buuu co ja mam zrobić..?
a nie ma gdzieś jakiegoś szpitala z laboratorium całodobowym? wtedy o tej 4 czy 5 możnaby zawieźć...
Stary 2014-09-16, 13:39   #249
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja póki co mam spory apetyt, taki jak do tej pory

a mówiłaś lekarzowi o tym ?
Nie było jeszcze okazji. Przed ostatnią wizytą nie zwróciłam na to uwagi. Tzn. to też nie jest tak, że mam jakiś jadłowstręt, ale ogólnie jem mniej chętnie, mam wrażenie, że dziecko może mi gdzieś uciskać żołądek, bo już parę razy mnie ostatnio zemdliło...
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:39   #250
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jak tam u Was z apetytem? Od jakichś dwóch tygodni nie mam już fazy na jedzenie co 2-3 godziny. Muszę się zmuszać do śniadań, na nic nie mam ochoty Jem właściwie tylko dlatego, że wiem, że dziecko tego potrzebuje...
ja tam ciagle glodna chodze i nie mogę zjeść tego, na co akurat mam ochote, wiec niestety nie wiem jak to jest nie chcieć jesc
może znudzilas się jedzeniem? może cos nowego?
nowy przepis?
Futbolowa

Cytat:
A w którym jesteś tc? Ja bym się nie zdecydowała na poród sn w takiej sytuacji... Zbyt dużo się słyszy o róznych upośledzeniach ze względu właśnie na niewłaściwy poród... Ja jestem w 32tc i mój maluch też na razie nogami do wylotu, gin powiedziała, że jeśli to się nie zmieni to ona nie dopuści do porodu sn.
w takiej sytuacji tez bym nie ryzykowala, bo potem jeszcze kleszczy będą musieli uzyc czy czegos

Stary 2014-09-16, 13:40   #251
alekaz1
Zakorzenienie

Pytanie dziewczyny w czwartek wizyta u gin mam do zrobienia mocz i morfologie ale robili mi w szpitalu w piatek i mam te wyniki na wypisie i sie zastanawiam czy jej sens powtarzac jeszcze raz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 13:42   #252
dysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Pytanie dziewczyny w czwartek wizyta u gin mam do zrobienia mocz i morfologie ale robili mi w szpitalu w piatek i mam te wyniki na wypisie i sie zastanawiam czy jej sens powtarzac jeszcze raz.
Wg mnie nie ma sensu robić jeszcze raz.
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:49   #253
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
nie robiłabym. wyniki sa przecież trochę ważne, wiec po co maja CIe kluc kolejny raz

Stary 2014-09-16, 13:50   #254
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
ja tam ciagle glodna chodze i nie mogę zjeść tego, na co akurat mam ochote, wiec niestety nie wiem jak to jest nie chcieć jesc
może znudzilas się jedzeniem? może cos nowego?
nowy przepis?
Futbolowa
W sumie robię co jakiś czas coś nowego, teraz siedzę nad swoim ukochanym leczo, niedawno wróciłam do jajek, które mnie całą ciążę odrzucały. Ale to cały czas nie jest to. Jeszcze w sierpniu TŻ się ze mnie naśmiewał, że non-stop mogłam jeść. A teraz jedyne na co mam całodobową ochotę to krówki

Cytat:
Nie rób, wyniki są przecież aktualne

Co do porodu pośladkowego - nie zgodziłabym się. Już wolałabym przemęczyć się z CC.
Stary 2014-09-16, 13:50   #255
Indra83
Wtajemniczenie

Tylko jak mam rozebrać dziecko w zimę w aucie, zanim się nagrzeje?
Ja słyszałam, że pasy powinny być ciasno zapiete, tak, żeby dłoń z trudem wchodziła.
Stary 2014-09-16, 13:51   #256
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
zadzwoniłam do laboratorium, powiedzieli mi, że mocz powinien być pierwszy po nocy... ale w tym przypadku co opisuję..to lepiej o 15 oddać niż miałby pół dnia czekać na badania ....
czyli tak jak mowiłyśmy

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Wozek super Ja jeszcze nie mam, ostatnio mysle nad uzywanym... zobaczymy, jeszcze mam miesiac na ostateczna decyzje, w koncu posluzy mi tylko ok pol roku.

Zaneta, Ty chyba chcialas kupowac uzywke?

Czy ktoras z was nie bierze witamin? Zastanawiam sie czy by nie odstawic juz jak wyniki krwi znowu beda w porzadku, bo przeciez wchłanialnosc ich jest znikoma?
ja chciałam kupić używkę i pewnie bym kupiła, ale dostaliśmy od znajomych w sensie pożyczyli nam także już nie muszę
ale uważam, że używki można znaleźć w fajnej cenie i ekstra stanie i generalnie jestem za, bo te ceny nowych są przytłaczające....

co do witamin, ja z kolei nie brałam wcale, a w zeszlym tygodniu zaczęłam, bo chyba za mało owoców i warzyw jadam i jakoś nie pamiętam o tym, albo ochoty nie mam, więc chociaż tak się poratuję, tym bardziej, że już kiepsko się czułam

Cytat:

paulina119a przeraziłam się, jak przeczytałam, co Ci się przytrafiło dobrze że nie czujesz niepokojących objawów

bardzo mi się podoba

Justana1984 pokoik śliczny

Ja akurat wiedziałam o tym, bo mój mąż jest z tej branży i co chwile mi przypomina o bezpieczeństwie w aucie... już nie mówię jak wyglądało w naszym przypadku kupowanie fotelików sprzedawcy mieli go pewnie dośc
Mąż co i rusz mi przypomina, że po to mamy schowki w aucie żebym wszystkie "klamoty" chowała bo każdy, nawet najdrobniejszy, przedmiot w chwili zderzenia waży kilkanaście razy więcej niż normalnie.

No i oczywiście dzieciaczków nie powinno się w fotelikach przewozić w kombinezonach... wtedy fotelik (nawet ten z najbezpieczniejszych) traci swoje właściwości
ja szczerze mowiąc nie rodziłabym pośladkowo.... poród to może i oni odbiorą, ale coś mi się zdaje, że ból przy takim porodzie jest dużo większy.... i generalnie obrażenia po..... ja nie odważyłabym się..... w sumie zaskoczona jestem, że proponują i zachęcają....
Stary 2014-09-16, 13:52   #257
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Tylko jak mam rozebrać dziecko w zimę w aucie, zanim się nagrzeje?
Ja słyszałam, że pasy powinny być ciasno zapiete, tak, żeby dłoń z trudem wchodziła.
Pas trzeba ścisnąć tak, żeby nie było możliwe złapanie go między dwa palce. I nie trzeba się bać, że dziecku będzie źle, czy niewygodnie. A sam fotelik ma być przypięty pasami na tyle mocno, żeby praktycznie się nie ruszał jak się go pchnie ręką.
Stary 2014-09-16, 13:52   #258
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
o matulu! trzymaj się kochana i jakby sie coś dzialo to leć na IP!!!!

dziewczyny próbowałam dzisiaj nadrobić ale chyba nie dam rady;/ przeczytalam 3 strony i usnęłam;/ chyba brakuje mi snu przez to wstawanie do pracy ale juz niedługo, do końca wrzesnia pociagne i potem juz ide na zwolienie:P w pracy specjalnie sie nie przemęczam ale nie mam czasu tak jak wcześniej na to żeby poplotkować. Załączam zdjęcia pokoiku, zastanawiam sie jeszcze nad ulożeniem ale chyba tak zostawie
Trzymam kcuki za wszystkie wizyty!!!
śliczny pokoik !!
Cytat:
Camarello Carera/Sevilla, Bebetto Luca, i dziewczyny zaraziły mnie Jedo Fyn Memo jednak widziałam go na żywo i na prawdę super
niestety głównie różnice cenowe powodują, że się tak waham... bo zwłaszcza Jedo podwyższył poprzeczkę budżetu
Mój Tż był zachwycony Lucą, a mi jednak chyba bardziej odpowiada Flavio...

Chmielinka- ja jednak bym się zdecydowała na cc w takiej sytuacji...

Edytowane przez Keithlyn
Czas edycji: 2014-09-16 o 13:57
Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:55   #259
Indra83
Wtajemniczenie

Ja się starałam tak zapinac, a syn zasypial niemal natychmiast, zanim trafił jeszcze do auta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 14:00   #260
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Male pytanie jeszcze do tych ktore kupily materac kokos,gryka, pianka jakie kupilyscie? Ten z Danpolu? Bo on ma 9cm grubosci...hmmm nie wiem czy sa grubsze?
Ja kupiłam razem z łóżeczkiem ten z Danpolu i dzisiaj właśnie kurier przyniósł nie mogę się doczekać kiedy je rozpakuję
9 cm to chyba dobra grubośc

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
nie forsuj się tak!
Jaśniejsze plamy hmm efekt marmurkowy też jest ok
hahaha nie wygląda to tak najgorzej w sumie, może sciemnieje
najwyżej obwieszę całe ściany w jakichś obrazkach, zakleję naklejkami

Cytat:

a ja chcę kupić sobie
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...575179628.html tam od daaawna mi się marzy taki
Też o takim marzę ale na razie funduszy brak

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Szybka sonda- poniżej zdjęcie (mam nadzieje,że w miarę wyraźne)- która torba pasuje bardziej do granatowego wózka z bardzo ciemnym szarm stelażem, z wnętrzem w paseczki w kolorze ecru-szare (wpadające w oliwkowy beż) i czarnymi elementami typu rączka, koszyk itp. ?
Gdy kupowaliśmy wózek- firma nie dawała torby w zestawie, nie mają tez na swojej stronie, ani nigdzie, miałam jakąś inną, ale była brzydka i mi nie pasowała i zastanawiam się nad dwoma wzorami- zwykłą granatowo-szarą i bardziej kobiecą granatowo-szaro-zieloną (na tym co zielone są drobne białe kropeczki). Pomocy
ja wzięłanym granatową torbę

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
6 noworodków superowo że rodzinka sie powiększa. U nas jesteśmy jedyni...
U nas 3 noworodki w tym roku, w następnym wiem już że jeden.

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dobra jadę !!!1
Odezwę się później
Trzymajcie kciuki !!!!!!!!!!
Boję się
Kciuki kochana zaciśnięte, na pewno wszystko jest w porządku ale lepiej skontrolować

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Cos mnie dzis korci i tez Wam pokaze a co tam
Fajne gadżety i łóżeczko, też przez chwilę zastanawiałam się nad turystycznym

Kiara współczuję

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 14:05   #261
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
i jeszcze narzekają, że kontrolujemy, sprawdzamy potem narzekają, że muszą dwa razy coś robić
ach faceci...
Cytat:
faktycznie... nie zauważyłam...ale dziś nie zjadłam 2 śniadań jak zazwyczaj... i wczoraj obiadem o godz 17 (4 krokiety z kaszą i surówką) najadłam się na full do końca dnia... tak więc i mi chyba faza na jedzenie minęła..

Cytat:
czytałam na którymś forum, że dziewczyna też miała pośladkowe ułożenie... i skierowali ja do przekręcania dzieciaczka w brzuchu... zrobili jej to w Wawie.. ale ja bym wolała CC !! poród pośladkowy... stanowczo bym tego ja nie chciała...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

a nie ma gdzieś jakiegoś szpitala z laboratorium całodobowym? wtedy o tej 4 czy 5 możnaby zawieźć...
no włąśnie to laboratorium gdzie dzwoniłam... jest przyszpitalne..(do 17) w Grodzisku jest 1 szpital (w którym ze względu na opinie na pewno nie będę rodzić) no ale badania pojadę tam zrobić
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 14:09   #262
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Kiara poczytaj sobie o dretwieniu rak , bo zdaje sie Ty pisalas że ci w nocy dretwieja....
http://parenting.pl/portal/dretwienie-rak-w-ciazy
dzięki kochana.
ooo świetnie... jeszcze tego mi brakowało tak sobie czytam i to chyba to Właśnie czuję taki tępy ból w tym kciuku teraz cały czas i w nadgarstku tez, ale w mniejszym stopniu, a ten kciuk jest teraz taki niesprawny do końca (już mogę go zgiąć, bo rece trochę odpuchły choć nadal są wielkie, jednak kciuk jest taki "nie mój"). A w nocy właśnie drętwieją mi straaasznie ręce, tj. nadgarstki, bo np. ramię czuję normalnie. Zaczęło mi się to tak z 3 tyg, temu, nieregularnie najpierw co kilka dni, a tak od tygodnia mam codziennie i widzę, że się nasila. Świetnie.
Dajcie mi listopad, błagam... A ten kciuk to mnie już do szału doprowadza

melleczka - hehe ja kiedyś loda zjadłam przed badaniem moczu, ale glukozy w nim nie było W ogóle to jest jedyna rzecz w bad. ogólnym moczu która jeszcze ani razu w życiu nie wyszła mi zła :P Resztę już przerobiłam.
Muszynianka, Muszyna itp. - mi urolog mówił, że to są zdrowe wody, ale dla... zdrowych osób Tj. np. mi nie wolno takiej wody pić, bo zawiera za dużo wapnia, a wapń obciąża nerki jak już jest w nich problem i może to też wzmagać dodatkowo moją kamicę.
Szczawiany wapnia w ogóle w ciąży fizjologicznej też mogą wyjść Też takie różne rzeczy miałam.
a co do tego loda to w ogóle dziwna sprawa. Zjadłam loda (miałam w domu, a akurat czułam że mnie nerka boli, ale siedziałam twardo w domu, z kolei nie miałam siły zrobić sobie normalnego posiłku), niestety póxniej nerka się rozszalała na całego, musiałam jechac na IP i po godzinie od zjedzenia tego loda miałam robione różne badania krwi, w tym glukozę + mocz jeszcze. I wyobraź sobie, że glukoza wyszła mi za niska do tego stopnia, że mi kroplówkę z glukozy podali. A jeszcze mówiłam lekarce żeby nie zdziwiła jak mi cukier wyjdzie duży, bo jadłam loda... Także jak widac wszystko w tym życiu jest możliwe
Trzymam kciuki żebyś miała dobre wyniki!

AnetkaIzabell -to faktycznie ciężka sprawa Sikaj o 15 :P Jak coś sie dzieje, to na pewno wyjdzie.

Keithlyn, chmielinka - duże dzieciaczki już macie

chmielinka -
nie dziwię się, że masz takie obawy... kurcze.. ja chyba jednak decydowałabym się na cc, bo bałabym się że cos pójdzie nie tak w sn przy takim ułożeniu... ehh ciężka sprawa.

Futbolowa - to u mnie odwrotnie - od tygodnia częściej głodna jestem. Hmm trochę długo to już trwa u Ciebie, może własnie pogadaj z ginkiem o tym?

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-09-16 o 14:11
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 14:09   #263
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie
Mała już waży 1800g(w zeszłym tyg 1615g)... gin powiedział że ma troche mało miejsca ... dlatego bolą mnie żebra i ogólnie brzuch... wspomniał coś o fenoterolu Mam jak najwięcej leżeć i no- spe brać jak będzie boleć..
Co raz częściej czuje cały brzuch, jak jest napięty, zwłaszcza ranoo..

melleczka- chyba też go będziemy zamawiać brałaś srebrny stelaż?
A mi gin mowil ze fenoterol jest wycofany ...

Cytat:

33 tc

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Mnie lekarz powiedział, że jeśli młoda się nie przekręci to cesarka. Wg. niego nie ma sensu ryzykować powikłań i na siłę rodzić sn przy złym ułożeniu.
I jaki model fotelika kupiliście?

0-13 mamy po córce recaro young profi plus na izo-fix

Cytat:
W sumie robię co jakiś czas coś nowego, teraz siedzę nad swoim ukochanym leczo, niedawno wróciłam do jajek, które mnie całą ciążę odrzucały. Ale to cały czas nie jest to. Jeszcze w sierpniu TŻ się ze mnie naśmiewał, że non-stop mogłam jeść. A teraz jedyne na co mam całodobową ochotę to krówki

Nie rób, wyniki są przecież aktualne

Co do porodu pośladkowego - nie zgodziłabym się. Już wolałabym przemęczyć się z CC.

właśnie rozsadek mi mowi że dla dziecka bexpieczniej będzie cc. Tylko dziwi mnie te przekonywanie do sn

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja szczerze mowiąc nie rodziłabym pośladkowo.... poród to może i oni odbiorą, ale coś mi się zdaje, że ból przy takim porodzie jest dużo większy.... i generalnie obrażenia po..... ja nie odważyłabym się..... w sumie zaskoczona jestem, że proponują i zachęcają....

Tez mam takie obawy

Cytat:
Pas trzeba ścisnąć tak, żeby nie było możliwe złapanie go między dwa palce. I nie trzeba się bać, że dziecku będzie źle, czy niewygodnie. A sam fotelik ma być przypięty pasami na tyle mocno, żeby praktycznie się nie ruszał jak się go pchnie ręką.
To prawda, ale jak dziecko jest ubrane w kombinezon to nie jest się w stanie tak dopasować pasow. Kombinezony sa zbyt grube. Powinno się korzystac ze spiworka z otworami na pasy bezpieczeństwa lub okrywac dziecko grubszym kocem

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 14:11   #264
AnetkaIzabell
Rozeznanie

dziewczyna sprzedaje po swoim dzieciaczku... za 100zł...
rozmiary 62, 68 i 74 co wy na to ...to jakby sh..a w Grodzisku ja tu jeszcze nie wiem gdzie jest jakiś sh..i czy w ogóle jest...
z ubranek to ja mam na razie tylko (4 body i 4 pajace w rozmiarze 62 i 1 body 54 i jeden kombinezon zimowy 62) - nowe i za to 120zł wydałam...
więc i tak fuul ciuchów bym potrzebowała..

179465747_1_644x461_ubranka-dla-chlopca-0-3miesiecy-grodzisk-wielkopolski.jpg
179469701_1_644x461_ubranka-od-3-6-miesiecy-grodzisk-wielkopolski.jpg
179473393_1_644x461_ubranka-dla-chlopca-od6-9-miesiecy-grodzisk-wielkopolski.jpg

brać ??
Stary 2014-09-16, 14:21   #265
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
melleczka - hehe ja kiedyś loda zjadłam przed badaniem moczu, ale glukozy w nim nie było W ogóle to jest jedyna rzecz w bad. ogólnym moczu która jeszcze ani razu w życiu nie wyszła mi zła :P Resztę już przerobiłam.
Muszynianka, Muszyna itp. - mi urolog mówił, że to są zdrowe wody, ale dla... zdrowych osób Tj. np. mi nie wolno takiej wody pić, bo zawiera za dużo wapnia, a wapń obciąża nerki jak już jest w nich problem i może to też wzmagać dodatkowo moją kamicę.
Szczawiany wapnia w ogóle w ciąży fizjologicznej też mogą wyjść Też takie różne rzeczy miałam.
a co do tego loda to w ogóle dziwna sprawa. Zjadłam loda (miałam w domu, a akurat czułam że mnie nerka boli, ale siedziałam twardo w domu, z kolei nie miałam siły zrobić sobie normalnego posiłku), niestety póxniej nerka się rozszalała na całego, musiałam jechac na IP i po godzinie od zjedzenia tego loda miałam robione różne badania krwi, w tym glukozę + mocz jeszcze. I wyobraź sobie, że glukoza wyszła mi za niska do tego stopnia, że mi kroplówkę z glukozy podali. A jeszcze mówiłam lekarce żeby nie zdziwiła jak mi cukier wyjdzie duży, bo jadłam loda... Także jak widac wszystko w tym życiu jest możliwe
Trzymam kciuki żebyś miała dobre wyniki!
Dzięki Ja jeszcze w ciąży nie miałam idealnego moczu Zawsze coś jest źle

Cytat:
33 tc
To prawie na jednym wózku jedziemy... Mój w zeszłym tygodniu (30t+3d) ważył 1739g i gin też powiedziała, że z każdym tygodniem szanse na przekręcenie maleją... Następną wizytę mam za 2 tygodnie i zobaczymy, jak się nie przekręci to będziemy planować cesarkę.

Planowana cesarka też nie jest dobra, bo dziecko samo powinno zdecydować kiedy jest gotowe do wyjścia na świat, a przy planowanej cesarce jest jakby wydarte siłą z najlepszego dla niego środowiska i to też nie jest takie dobre, ale wolę to niż komplikacje przy porodzie pośladkowym.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
To prawda, ale jak dziecko jest ubrane w kombinezon to nie jest się w stanie tak dopasować pasow. Kombinezony sa zbyt grube. Powinno się korzystac ze spiworka z otworami na pasy bezpieczeństwa lub okrywac dziecko grubszym kocem
Faktycznie, o tym nie pomyślałam Czyli grzejemy autko i wozimy ze sobą gruby koc
Stary 2014-09-16, 14:21   #266
Kasia427
Wtajemniczenie

Chmielinka ja bym nie ryzykowała sn... zdecydowanie cc...
Stary 2014-09-16, 14:21   #267
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

chmielinka, może im się ciąć nie chce Nie ma co się dać namówić, nie słyszałam jeszcze ani jednej dobrej opinii o porodzie pośladkowym...

Kiara, przy najbliższej wizycie zapytam, chociaż mój lekarz nigdy w niczym problemu nie widzi Jedyne, co go naprawdę zmartwiło to ta moja cysta. Aż byłam zaskoczona jego powagą w tej sytuacji

AnetkaIzabell, dobrze, że nie jestem sama

TŻ poszedł odebrać komodę, którą kupiliśmy z myślą o dziecku Nareszcie coś się u nas rusza

I dziś pierwszą partię leczo zapakujemy do słoików. Spodziewam się, że jutro i pojutrze czeka nas ta sama robota, tyle papryki nakupowaliśmy...
Stary 2014-09-16, 14:25   #268
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyna sprzedaje po swoim dzieciaczku... za 100zł...
rozmiary 62, 68 i 74 co wy na to ...to jakby sh..a w Grodzisku ja tu jeszcze nie wiem gdzie jest jakiś sh..i czy w ogóle jest...
z ubranek to ja mam na razie tylko (4 body i 4 pajace w rozmiarze 62 i 1 body 54 i jeden kombinezon zimowy 62) - nowe i za to 120zł wydałam...
więc i tak fuul ciuchów bym potrzebowała..

brać ??
a masz możliwość obejrzenia ciuszków? Czy tylko tak ze zdjęcia?
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 14:28   #269
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
a masz możliwość obejrzenia ciuszków? Czy tylko tak ze zdjęcia?
tak ..bo to 4 minuty samochodem ode mnie

kurde ja na 6 nowych ubranek wydałam 120zł... bo tu mam tylko pepco... a tak za 100zł..miałabym ciuchów na cały pierwszy rok życia...
Stary 2014-09-16, 14:30   #270
LolaMontez
Wtajemniczenie

Chmielinka ja tez bym sie nie odwazyla na porod sn przy porodzie posladkowym. Moj maz sie tak urodzil na szczescie wszystko ok, ale dziecko moze byc niedotlenione albo jeszcze cos gorszego. Tesciowa mowila ze to byla masakra a nie byl on pierwszym jej dzieckiem.
Moja kolezanka tez miala miec cc z powodu zlego ulozenia dziecka ale sie obrocila 2 dni przed planowanym cc takze moze u Was bedzie podpbnie za co trzymam kciuki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości