![]() |
#241 |
lise-kotta
|
Dot.: Dziwne zachowanie TŻ o pieniadze...
autorko - co zamierzasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wartosci jakimi sie kierujemy, to nie nasza wartosc wyrazana w pensji przeciez. "Zwiazek na rowni" nie zalezy, a moze: nie pwoinien zalezec od tego ile zarabiamy. Owszem, ja tez uwazam, ze autorka jest troche roszczeniowo nastawiona, alebo inaczej, chcialaby juz jakos domu urzadzac, ale jego dom i za jego pieniadze. I nie byloby w tym nic zlego, jesliby partner byl tym zachwycony i oczekiwalby tego samego. Tutaj tak nie jest, widac golym okiem, ze facet ma calkiem inne priorytety, oczekiwania i gdzie indziej chce "inwestowac" swoje pieniadze.
![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
BAN stały
|
Cytat:
Coś w tym jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
BAN stały
|
Cytat:
@kcia roszczeniowy to jest wyłącznie ten koleś, pani miesięcznie jeździ na oko 1600km a on nie dość, że pupska nie ruszy i nie zrobi z 1600 800 to jeszcze czeka na obiadki. A ona jest niezależna, on proszenia się go o łóżko i jedzenie przymuszona nie jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
No kurde, bez jaj! Może i jestem troszkę przeterminowana w dacie urodzenia, ale dla mnie "niezależność" kojarzy się zupełnie odwrotnie niż postawa autorki. A co do pytania autorki, co ma zrobić, żeby jej Misio skądinąnd kochany, dbający i taki czuły zmienił się w kwestii pieniędzy... Autorko! Musisz skończyć z przyjazdami, obiadkami, tolerowaniem głupich tekstów o równopłaceniu w związku, dorabianiem na 3 etaty i po nocach, żeby móc zapłacić za siebie w restauracji i po prostu postawić ultimatum, warunki, mieć w końcu jakieś cholerne wymagania wobec gogusia. A w ogóle to powinnaś przedstawić mu swoją wizję przyszłości i zastrzec sobie, że nie chcesz być jakąś jego zabawką, służącą, człowiekiem niższej kategorii tylko dlatego, że zarabiasz mniej niż on. I zagrozić, że odejdziesz, jeżeli on nie zacznie szanować Ciebie jako kobiety, człowieka i Twoich uczuć. I wtedy dopiero zobaczysz ile jesteś warta dla Twojego Misia i jak bardzo on da się przekonać do swojej zmiany, dla Waszego dobra. To właśnie dla mnie oznacza niezależność, ale dopóki nie przedstawisz swojego stanowiska i nie zaczniesz sama się szanować, to figa z tego będzie. Związek to rónouprawnienie, a nie uległość czy podległość. I nie pieniądze stanowią o wartości i klasie człowieka. Można być ostatnim chamem i draniem żyjąc w królewskiej rezydencji, śpiąc na pieniądzach i łaskawie pokazując swoją dobroć od czasu do czasu, bo kogoś na to stać. Nie można być half-dobrym, half-czułym, half-kochającym, half-troskliwym, half-hojnym.
Edytowane przez green way Czas edycji: 2014-10-27 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do obiadkow to nie zapominajmy ze losos musi byc krolewicz nie zadowoli sie jajecznica na boczku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Autorko i jak weekend minął? Jakieś działania podjęłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.