|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowe Żony 2011XI i żona z października też :)
hej,
Ewciu, ja prałam w Lovelli ale w płynie. Sypkiego proszku się bałam, że się źle wypłucze co do pościeli to kup jakieś spokojne kolory (a nie oczo.je.bne), co by Maluszkowi się w tym dobrze spało my mieliśmy np beżowy czy delikatną żółć.kup prześcieradełka na gumce, dwa-trzy komplety pościeli i styka. Wg mnie te wszystkiego dodatki są zbędne. A baldachimy to w ogóle dla mnie zbieracze kurzu ![]() ochraniacze u nas w ogóle się nie sprawdziły. Kładłam kocyk zwinięty w rulon. ale to dopiero później jak Maluszek zaczął sam się przekrecać. Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-11-14 o 08:36 |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa na samym początku dzieci i tak niewiele widza z tego co wiem to poźniej same kontrasty a jak podrosnie to mozesz rozjaśnić poprzez dodatki typu Apluszaki. Jak ci się podoba to weź
ja osobiscie wole cieplejszr kolory. Noc nie przespaba, AW biega a Jh bajke oglada pomysłowy dombromir ;D |
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
niemowlę zaczyna widzieć jakoś koło 2 miesiąca (z tego co kojarzę) , a pościel służy jednak nam dłużej
noo chyba, że ktoś kupuje nowe co tydzień a "stare" wyrzuca ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Qsloncu, czemu nocka nieprzespana? |
|
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem ze mam dziwne pytania ale ja pojecia nie mam ![]() Cytat:
![]() ale w sumie przemawia do mnie ta popiel ale jeszcze cos poszukam ![]() a Dell dla mnie wlasnie baldachim tez sie kojarzy ze zbieraniem kurzu ![]() sis ostatnio "e jak to bez baldachimu" wiec ja zapytalam czy jak sciera kurz z mebli to czy ma duo kurzu?? i mowie no to na baldachimie masz tyle samo a nie pierzesz go co tydzien a tak by sie przydalo i dala spokoj ![]() a propo proszku to najwyzej bede dawac dodatkowe plukanie ![]() witam sie po sniadanku
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Ewciu, na początku, tak jak ułożysz Maluszka tak bedzie leżeć. Nie potrafi się przekrecać itp. Dopiero potem..nawet już nie pamietam od kiedy
ale wtedy zwijałam kocyk w rulon i kładłam blisko szczebelek, tak aby się nie nie obijał ![]() wybór przecież i tak nalezy do Ciebie. Jak uważasz,że się przyda to kupuj. Pościel tak samo... byle Tobie się podobała, noo i TŻowi kwestia gustu-jak wszystko ja jestem za stonowymi kolorami jednak Edytowane przez DELL Czas edycji: 2014-11-14 o 09:48 |
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, nie obija sie. Czasem wystawi raczke czy nozke albo wyrzuci smoczka napodloge.... ale guza sobie nie nabil jeszcze
Byl taki moment, ze zaczal sie wiecej ruszac i zaczelam myslec o ochraniaczu, nawet kupilam, ale go oddalam. Po zalozeniu jakos tak malo miejsca mi sie wydalo w lozeczku i przede wszystkim nie widzielismy sie... ani ja jego ani on mnie. Po prostu juz sie zdazylam przyzwyczaic do czegos innego.
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzieki dziewczynki
jeden wezme bo mi sie podoba a druga posciel wezme 2el. i bedzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Helooo
No to mamy kolejnego malucha!!! Ewka co do ochraniacza u nas się spisuje rewelacyjnie! Co prawda uszyłam tylko na jeden bok ale przydałby się taki okalający całe łóżeczko. Teraz ma pozawieszane koce, ale nie wygląda to zbyt estetycznie W nocy potrafiła wsadzić rękę, nogę i strasznie płakać bo nie może wyciagąc no i przez sen strasznie się wierci i bije głową aż huk idzie! Baldachim w sumie przydatna rzecz latem. U nas była caaaaaaała masa komarów bo sąsiedzi mają basen a nie dało się spać z zamknietym oknem, nie możesz stosować różnych specyfików do kontaktu a moskitiery w oknach brak, więc ja robiłam jej osłonkę z woalu (nawet w klubie gdzieś fotę wrzuciłam) aby jej nie gryzły w nocy---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
No i u nas łózeczko wielkie (70x140) to nadal ma jeszcze wałek aby nie spała w poprzek |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yeeeeaaaaaaaaa o dzieki takaya o komary bede sie martwic latem ![]() pewnie zakupimy moskitiere(?) do okna ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
oo rany, ale ze mnie .. piiipppppp!!!!
wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! ale niespodzianka!!!! |
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Takaya, IK juz urodzila?!?! Naturalnie? Chyba mialo byc 4 grudnia, nie? Napisz co wiesz!!!!
Co do ochraniacza to masz racje, ze nak lozeczko jest we wspolnym pokoju to moze on izolowac. U nas stoi w sypialni, wiec nie pomyslalam o tym. No i nasze 60 x 120. Takaha. Ile cm ma ten Twoj kosz? Myspisz, ze moj klocek by sie neszcze w cos takiego zmiescil? I napisz mi gdzie wyhaczylas lozeczko dla M. Na tablica.pl ?
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Widocznie K sie spieszylo
![]() Ciekawe czy miala cc czy sn Swoja droga to sie lekko przerazilam
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa ja mam ochraniacz tyle ze ja go zalozylan na scianke od sciany przy glowce i od sciany przy scianie ze wszystko moglam widziec i on tez
ta szara w grochy tez mi sie podoba mimo ze wole cieplejsze kolory dla dzieci. A zwlaszcza dladziewczynki bo mam dosc ciemnych czy niebieskich ubranek swouch chlopow. Ik gatulacje!!! To o czasie bylo tak? Bo sama juz nie pamietam ;/ Dell bo jh sie chyba zatrul. W nocy 2x bylismy w toalecie bo chcial kupke rano jak poszedl spac myslalal ze z dwojka pospie ale po 30min jak zasnal Aw to jh zwymiotowal;/ Ewa ty nastepna rodzisz? Potem Asia? To chyba wszystkie ciężarne? ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Monita u mnie AW w koszu mojrzesza do 5,5m-cy leżał i bylo zamale potem. |
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, porodnw terminie jest na 3 tyg. przed i 2 tyg po planowanej dacie. Na kiedy masz termin, bo nie pamietam?
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Qsloncu, jak ma A na drugie? Bo nie wiem od czego ten skrot
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
uuu, Qsloncu, to wspolczuję. A teraz jak Chłopcy się mają? oby to nie jelitówka!!
|
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Monita na drugie ma Wiesław
Dell teraz jh spu a Aw jest grzeczniusi;D Co myslicie o chodzikach? P i jh mieli aleAw raczej odpuszcze i juz mu pchacz kupie bo mi wozek, krzesła i rowerek koparke popycha i chodzi. Edytowane przez qsloncu Czas edycji: 2014-11-14 o 10:57 |
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Qsloncu, nie mieliśmy chodzika, więc się nie wypowaidam
oby Maluszek szybko wrócił do zdrowia! |
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Qsloncu tak ja nastepna
![]() Monita 3 styczen mam termin Gin mowil ze umowimy sie 6stycznia na wywolywanie bo on ma dyzur i aby mnie mial pod kontrola
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewa to na mikolaja
a zapomnialam czy juz sie pytalam macie imię bo to dziewczynka ma byc a u Asi Antoś....
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Takaya pogratuluj I_K Ja zaraz lecę na ciucha dzisiaj wieszak 5 zł może znajdą się jakieś spodnie fajne
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Monita mebelki na Tablicy
Kosz kupiłam na allegro udało mi się kupić prawdziwą wiklinę za 49zł Nie chciałam takiegoz trawy morskiej jak te Mamas&Papas bo wydawały mi się mało stabilne. Madzia spała w nim do 4mies ale już był wtedy na styk ledwo się w nim mieściła (w klubie jest nawet gdzies fota jaka już jest duża w tym koszu)Ja wiem tylko, że urodził się koło 14 i ma 2830g i 53cm nic więcej. Nie chce jej zamęczać smsami Tak coś się dziwiłam,że jej wczoraj długo nie było.---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Qsloncu ja jak dostałam okresu w lipcu to tez byłam w szoku Ponad półtora roku bez a tu nagle nie tylko dziecko z pieluchą łazi My chodzika nie kupowaliśmy chodziła za rączki albo przy meblach
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale raczej Maja
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Takaya a jaki wymiar tego kosza mialas? No powiem ci ze chyba to jednak nie okres... Moze z przemeczenia tak plamilam tylko chwile;(
---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Ewa moja mama ma na imie Maria i moja fajna sasiadka też maja tez ladne)---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Ewa moja mama ma na imie Maria i moja fajna sasiadka też maja tez ladne)
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
O proszę jakie wieści Fajnie,że I_K urodziła i wszystko w porządeczku Takaya u mnie szare grochy być muszą Podobają mi się też owieczki czarne na białym U mnie baldachimu też nie będzie. Stelaż siostra ma, ale jakoś... Tylko to kurz będzie zbierać tak jak mówicie A i ja wiem czy takie wygodne jak się nad dzieckiem człowiek pochyla? W łóżeczku... Nad ochraniaczami się jeszcze zastanawiam.qsloncu o proszę... Heh no to teraz będziesz mieć comiesięczne dolegliwości ![]() Monitko to mamy łóżeczko takie same Kuleczko powodzenia na zakupach! ![]() Ja niedawno zjadłam śniadanie... Badania już za mną-swoją drogą może już wystarczy tych badań? Czy jeszcze coś będzie przy samym końcu?Aaa i kupiłam tą Lovelę Nie wiedziałam czy proszek czy płyn... Ale wzięłam płyn jednak. Właśnie o tym wypłukiwaniu pomyślałam. Ale myślę Ewcia,że proszek też będzie się dobrze sprawował A no i polukałam,że niby płynu starczy na dłużej bo prań 15 a z proszku wychodzi 11 A i myślę nad prezentem dla mojego P. Planuję kupić telefon. Nie chce dotykowego. Marzy Mu się Nokia niezniszczalna jakaś tam więc pewnie Mu wezmę, bo sam się nie zdecyduje. Tylko muszę Mu wcześniej dać co by sobie gdzieś nie kupił jednak Miłego dzionka Swoją drogą... Już południe!
Edytowane przez Joasiunia:) Czas edycji: 2014-11-14 o 12:11 |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu jakie badanie mialas??glukoze??
w sumie ja co wizyte mam jakies z krwi do zrobienia no w sumie teraz mam tylko mocz a na wizycie pobierze mi na posiew czy jak sie to tam nazywa ![]() Asiu tez mi sie te owieczki podobaja albo znalazlam czerwona w biale serduszka i na odwrot tez ladna ![]() oo np tuhttp://allegro.pl/baby-raj-2-element...772154521.html
19.12.2014 Edytowane przez ewka1368 Czas edycji: 2014-11-14 o 12:32 |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia glukozę już miałam. Teraz miałam morfologię mocz i obie tokso do powtórzenia
Biała w czerwone jest ok Ogólnie to nie wiem czemu wszystkie prawie pościele takie krase Tosz w niektórych dziecka pewnie nie widać ![]() Kupiłam ten tel Ale durna pała ze mnie bo mobilnie miałabym 2 dychy taniej
|
|
|
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko człowiek się odzwyczaił fajnie by tak było non stop już nie mieć ![]() Cytat:
za wyniki ![]() noo i gratuluję szybkiego zakupu
|
||
|
|
|
|
#270 |
|
Wtajemniczenie
|
Dell a mozna nie miec
te spirale co chcę. To ona jest na 5lat i wlasnie przy niej nie ma sie okresu. I ja jednak go nie dostalam tylko dwie plamki byly i koniec;(Asia super oj tam ciesz sie hmmm ale zamowilas i oplacilas? Mozesz jeszcze zrezygnowac ;D |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

co do pościeli to kup jakieś spokojne kolory (a nie oczo.je.bne), co by Maluszkowi się w tym dobrze spało
my mieliśmy np beżowy czy delikatną żółć.

W nocy potrafiła wsadzić rękę, nogę i strasznie płakać bo nie może wyciagąc no i przez sen strasznie się wierci i bije głową aż huk idzie! Baldachim w sumie przydatna rzecz latem. U nas była caaaaaaała masa komarów bo sąsiedzi mają basen a nie dało się spać z zamknietym oknem, nie możesz stosować różnych specyfików do kontaktu a moskitiery w oknach brak, więc ja robiłam jej osłonkę z woalu (nawet w klubie gdzieś fotę wrzuciłam) aby jej nie gryzły w nocy![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

A i ja wiem czy takie wygodne jak się nad dzieckiem człowiek pochyla? W łóżeczku... Nad ochraniaczami się jeszcze zastanawiam.
Czy jeszcze coś będzie przy samym końcu?
Swoją drogą... Już południe!
za wyniki