Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 10:51   #241
201712111032
Konto usunięte

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
"pani Katarzyna zajmuje sie małymi dziećmi. Jednak w tak trudnej sytuacji zapisała najmłodszego synka do przedszkola by od września przyszłego roku moc podjąć stała prace". - dlaczego od września a nie od teraz?

Mignęła mi do tej pory JEDNA prośba o pracę.

Albo to: "Pani Zyta lat 80 nie ma pralki i od 7 lat wszystko pierze ręcznie" - a 20-letnie sprawne byki proszą o kurtki i zegarki, tudzież pani Ania lat 30 nie może pracować bo dziecko ma skaze białkowa i atopowe zapalenie skory (dobrze ze nie izotopowe)...
Miałam jako dziecko atopowe (może izotopowe) zapalenie skóry, a mama pracowała, jak ona mogła! Muszę jej to wygarnąć
Co do 20letnich byków: z takiej rodziny później takie roszczeniowe i leniwe tatałajstwo przedłuża tradycję wyciągania rąk po wszystko nie dając z siebie nic.
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:52   #242
20160901857
Konto usunięte

"pani Ula nie dostaje zasiłku rodzinnego bo ma "za wysokie dochody". Obaj synowie są alergikami a częste napady choroby były przyczyna zmiany miejsca zamieszkania" - no tak, według zasad. Mopsowych pani ma 2000zl/3 co według SzP daje... 323 zł na osobę

"państwo Ewa i Piotr utrzymują sie z zasiłków, renty i zapomogi oraz pomocy dobrych ludzi. Ich najwieksza duma jest to, ze są sanodzielni"

"z uwagi na prowadzenie domu i zajmowanie sie najmłodszymi pociechami pani Elżbieta ma problemy ze znalezieniem pracy" - ale jak jej to przeszkadza w szukaniu? Najmłodsze dziecko na 3 lata, wiec juz chyba może iść do przedszkola?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:56   #243
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość

Dlatego te rodziny powinny być sprawdzone tak żeby nie było wątpliwości - nie w ich domach 2 czy 3 razy, tylko włączyć w to wywiad z sąsiadami, historię z mopsów i innych tego typu instytucji, obserwacje nauczycieli w szkole, pracodawców - to jest jedyna metoda żeby wywalić z tej (z założenia pewnie nie do końca złej) akcji rodziny typu: "10 dzieci, 11 w drodze, rodzice od 5 lat bez pracy"
Zgadzam się z Tobą.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
To akurat nie do końca jest realne (w przypadku SzP) ze względu na ilość papierów, czasu itd.
Co jest realne to to, by instytucja zgłaszająca rodzinę dołączała swoją dokumentację na temat rodziny.

Tak, najpierw instytucja zgłaszająca MOPS czy np. parafia ma obowiązek sprawdzenia rodziny, potem wolontariusz powinien sprawdzić minimum dwukrotnie.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:56   #244
An Ka
Zadomowienie

Pan Jan (56 l.) to sympatyczny, samotnie mieszkający człowiek.
W trudnej sytuacji jest od 15 lat. Miał wówczas udar mózgu, co spowodowało porażenie lewej części ciała. Dodatkowo od 10. roku życia cierpi na padaczkę. Z powodu złego stanu zdrowia nie może podjąć pracy. Pan Jan utrzymuje się z renty w wysokości 728 zł. Po odliczeniu kosztów mieszkania i pieniędzy przeznaczanych na niezbędne leki pozostaje mu jedynie 228 zł miesięcznie na życie.
Mimo częściowej niepełnosprawności, pan Jan stara się być samodzielny, sam gotuje i sprząta. Jest bardzo dumny z tego, że stoczył walkę z nałogiem alkoholowym i nie pije od 8 lat. Aby nieco polepszyć swoją sytuację materialną, w sezonie zbiera i sprzedaje grzyby.
Panu Janowi bardzo przydałyby się garnki - sam przygotowuje posiłki, a ma jedynie dwa stare rondelki. Brakuje mu także butów, by nie marznąć podczas tegorocznej zimy. Pan Jan stara się dbać o porządek w mieszkaniu, lecz z powodu choroby nie może się schylać. Bardzo przydałby mu się odkurzacz, by w mieszkaniu zawsze było czysto.

Potrzeby rodziny
Żywność trwała:
Podstawowe produkty żywnościowe:
Herbata, Kasza, Makaron, Dżem, Konserwy mięsne
Inne:
słodycze
Środki czystości
Potrzebne środki czystości:
Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon
Inne:
krem do twarzy Nivea

Pomijam fakt ze ten Pan nie może sie schylac ale zbiera grzyby. W większości to powinni byc w SzP tacy ludzie a nie dziecioroby i alkoholicy. Jak można mając jedno niepełnosprawne dziecko ( z porażeniem ) machac kolejne.

Alkocholicy nie powinni wogóle z Mopsu czegokolwiek dostawać
An Ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:57   #245
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Mnie też przeraża, ale bardziej jak sobie pomyślę że ta patologia się rozmnaża na potęgę, podczas gdy przeciętna rodzina decyduje się na 1 czy max 2 dzieci, niejednokrotnie w ogóle rezygnuje z posiadania potomstwa. Jak to będzie tak postępować to niedługo patologia będzie stanowiła większość tego społeczeństwa.
Dokładnie. I tak właśnie będzie nie ma zmiłuj...
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 10:59   #246
20160901857
Konto usunięte

Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Nic nie da sprawdzanie rodzin przez mops. Pisałam w poprzedniej części ze w moim mieście klientela to głownie "samotne" matki, których konkubenci czekają pod ośrodkiem z piwskiem w łapie, kiedy ich konkubiny idą zebrać o zasiłki. Normalni, tak zwyczajnie biedni ludzie nie dostają pomocy z opieki - pisałam chociażby o mojej mamie, która potrzebowała jednorazowej pomocy a dostała wielkie nic, jeszcze sie na nią baba w opiece nadarla ze w ogóle przyszła.

Edytowane przez 20160901857
Czas edycji: 2014-11-22 o 11:00
Stary 2014-11-22, 11:02   #247
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość
W trudnej sytuacji jest od 15 lat. Miał wówczas udar mózgu, co spowodowało porażenie lewej części ciała. Dodatkowo od 10. roku życia cierpi na padaczkę. Z powodu złego stanu zdrowia nie może podjąć pracy. Pan Jan utrzymuje się z renty w wysokości 728 zł. Po odliczeniu kosztów mieszkania i pieniędzy przeznaczanych na niezbędne leki pozostaje mu jedynie 228 zł miesięcznie na życie.
Mimo częściowej niepełnosprawności, pan Jan stara się być samodzielny, sam gotuje i sprząta. Jest bardzo dumny z tego, że stoczył walkę z nałogiem alkoholowym i nie pije od 8 lat. Aby nieco polepszyć swoją sytuację materialną, w sezonie zbiera i sprzedaje grzyby.
Panu Janowi bardzo przydałyby się garnki - sam przygotowuje posiłki, a ma jedynie dwa stare rondelki. Brakuje mu także butów, by nie marznąć podczas tegorocznej zimy. Pan Jan stara się dbać o porządek w mieszkaniu, lecz z powodu choroby nie może się schylać. Bardzo przydałby mu się odkurzacz, by w mieszkaniu zawsze było czysto.

Potrzeby rodziny
Żywność trwała:
Inne:
słodycze
Środki czystości
Inne:
krem do twarzy Nivea

Pomijam fakt ze ten Pan nie może sie schylac ale zbiera grzyby. W większości to powinni byc w SzP tacy ludzie a nie dziecioroby i alkoholicy. Jak można mając jedno niepełnosprawne dziecko ( z porażeniem ) machac kolejne.

Daj namiary, może ktos pomoże

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:06   #248
GrumpyCat
Wredny kotecek

Pani Anna (41l.) i Pan Waldemar (45l.) są rodzina wielodzietną. Wychowują dziesięcioro dzieci – Dariena (17l.), Kingę (16l.), Ilonę (14l.), Aleksandrę (13l.), Damiana (12l.), Martynę (11l.), Dominika i Patryka (bliźniaki 8l.), Nikolę (6l.) i najmłodszą Wiktorię (3l.). Sześcioro najstarszych dzieci pochodzi z pierwszego związku Pani Anny z tragicznie zmarłym pierwszym mężem.
Trudna sytuacja rodzinna wynika z braku zatrudnienia Pani Anny z uwagi na opiekę nad najmłodszą córką. Pomimo takiej sytuacji Pani Anna poszukuje pracy, ponieważ jak twierdzi córką mogłaby się opiekować najstarsza córka, która nie zamieszkuje już z nią oraz siostra z położonej niedaleko miejscowości. Pani Anna i Pan Waldemar wraz z dziećmi utrzymują się z wynagrodzenia za pracę Pana Waldemara (1170 zł), którą podjął 2 miesiące temu, oraz z zasiłków rodzinnych i okresowych zasiłków z MOPS .Po odliczeniu wszystkich opłat pozostaje im ok. 325 zł na osobę. Córka Nikola ma niedosłuch ale jest w trakcie leczenia (koszt miesięczny ok. 150 zł). Rodzina mieszka w domku jednorodzinnym składającym się z trzech pokoi, kuchni i łazienki.
Dzieci uczęszczają do szkoły muzycznej i często wieczorami spędzają czas na graniu dla wszystkich członków rodziny. Pani Anna codziennie szuka pracy, żeby zapewnić dzieciom lepszy byt. Bardzo dba o dom i o ciepło domowego ogniska. Pani Anna i Pan Waldemar dumni są ze swoich dzieci, które pomimo ciężkiej sytuacji podtrzymują ich na duchu i bardzo się starają.
Rodzinie najbardziej potrzebna jest żywność i obuwie zimowe. Przydałoby się też trochę środków czystości.

325zł x 12 osób = 3900zł (po odliczeniu wszystkich opłat!!! )

żeby dodać smaczku weszłam w potrzeby tej rodziny i tak oto:

Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:
garnki, patelnia, czajnik bezprzewodowy, zmywarka
Stary 2014-11-22, 11:07   #249
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

A jak to jest, można wpłacić pieniądze na paczkę dla konkretnej rodziny lub osoby?

Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
Stary 2014-11-22, 11:10   #250
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Pani Anna (41l.) i Pan Waldemar (45l.) są rodzina wielodzietną. Wychowują dziesięcioro dzieci – Dariena (17l.), Kingę (16l.), Ilonę (14l.), Aleksandrę (13l.), Damiana (12l.), Martynę (11l.), Dominika i Patryka (bliźniaki 8l.), Nikolę (6l.) i najmłodszą Wiktorię (3l.). Sześcioro najstarszych dzieci pochodzi z pierwszego związku Pani Anny z tragicznie zmarłym pierwszym mężem.
Trudna sytuacja rodzinna wynika z braku zatrudnienia Pani Anny z uwagi na opiekę nad najmłodszą córką. Pomimo takiej sytuacji Pani Anna poszukuje pracy, ponieważ jak twierdzi córką mogłaby się opiekować najstarsza córka, która nie zamieszkuje już z nią oraz siostra z położonej niedaleko miejscowości. Pani Anna i Pan Waldemar wraz z dziećmi utrzymują się z wynagrodzenia za pracę Pana Waldemara (1170 zł), którą podjął 2 miesiące temu, oraz z zasiłków rodzinnych i okresowych zasiłków z MOPS .Po odliczeniu wszystkich opłat pozostaje im ok. 325 zł na osobę. Córka Nikola ma niedosłuch ale jest w trakcie leczenia (koszt miesięczny ok. 150 zł). Rodzina mieszka w domku jednorodzinnym składającym się z trzech pokoi, kuchni i łazienki.
Dzieci uczęszczają do szkoły muzycznej i często wieczorami spędzają czas na graniu dla wszystkich członków rodziny. Pani Anna codziennie szuka pracy, żeby zapewnić dzieciom lepszy byt. Bardzo dba o dom i o ciepło domowego ogniska. Pani Anna i Pan Waldemar dumni są ze swoich dzieci, które pomimo ciężkiej sytuacji podtrzymują ich na duchu i bardzo się starają.
Rodzinie najbardziej potrzebna jest żywność i obuwie zimowe. Przydałoby się też trochę środków czystości.

325zł x 12 osób = 3900zł (po odliczeniu wszystkich opłat!!! )

żeby dodać smaczku weszłam w potrzeby tej rodziny i tak oto:

Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:
garnki, patelnia, czajnik bezprzewodowy, zmywarka
Te chcę zmywarę
Stary 2014-11-22, 11:10   #251
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Nie, to jest żart. Ponury, trochę na wyrost, karykaturalny ale niestety.....chyba Autor żartu utrafił w sedno.

Drabina, czego Ty nie śpisz i diabli Cię noszą po Wizazu od rana?
Wyobraz dobie ze mimo mojego ciezkiego dtanu - astygmatyzmu i alergii, wstalam rano do pracy
Medal odwagi i honoru dla mnie
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-22, 11:11   #252
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Te chcę zmywarę
I ja właśnie czekam na TŻta aż się zreflektuje bo dzisiaj jego kolejka

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Wyobraz dobie ze mimo mojego ciezkiego dtanu - astygmatyzmu i alergii, wstalam rano do pracy
Bosze, to co ja mam powiedzieć.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:12   #253
jesienny_lisc
Zakorzenienie

No spoko, 4 tys. po odliczeniu mieszkania i nie wiadomo czego jeszcze, bo zdażało się, że wolontariusze odliczali kredyty, bilety miesięczne czy abonament na telefon i telewizję. I za tych 4 tys. nie starcza im na jedzenie?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:13   #254
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
łoł, szacun Idź nakarmić swoje stadko

Stary 2014-11-22, 11:15   #255
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
No spoko, 4 tys. po odliczeniu mieszkania i nie wiadomo czego jeszcze, bo zdażało się, że wolontariusze odliczali kredyty, bilety miesięczne czy abonament na telefon i telewizję. I za tych 4 tys. nie starcza im na jedzenie?
Na jedzenie może i starcza, ale na zmywarkę nie Może lepiej wynająć gosposię?
Stary 2014-11-22, 11:15   #256
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Na jedzenie może i starcza, ale na zmywarkę nie Może lepiej wynająć gosposię?
Wystaczy jeść na jednorazowych naczyniach

Stary 2014-11-22, 11:17   #257
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Niech no mi ktos wyjasni jak 22 latka moze miec 5 (slownie PIECIORO) dzieci?? No to mnie chyba oslabilo najbardziej jak narazie. Z tego co pamietam to chyba od 14 r.z sie rozmnaza. Slabo mi. Czemu ludzie sa tacy ciemni?? Co oni maja w glowie? Niepojete. Rynce mi opadly.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:18   #258
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
1. Mamo, to ja mam siostry?

2. Nie działa mi strona paczki, do diaska!!!

3. Nie wiem co powiedzieć. Często się śmiałam z nieudolności wolontariuszy, ale ogólnie to mnie to wszystko przeraża. I wkurza. Że szef jednej firmy z drugą zrobi paczkę dla tych bezmyślnych ludzi, którzy sami zgotowali sobie swój los, bo lepiej wypada wizerunkowo robienie super duper paczki dla gromady dzieciaków, niż dla np. starszej osoby.

A jak z życzeniami? Gry na plejaka trójkę? Pokrowce na iphone6?
W moim regionie jest prośba o nowe gry na Xboxa, bo te które już mają znudziły się dzieciom
daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:18   #259
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
W moim regionie jest prośba o nowe gry na Xboxa, bo te które już mają znudziły się dzieciom
...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-22, 11:19   #260
GrumpyCat
Wredny kotecek

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49037811]Niech no mi ktos wyjasni jak 22 latka moze miec 5 (slownie PIECIORO) dzieci?? No to mnie chyba oslabilo najbardziej jak narazie. Z tego co pamietam to chyba od 14 r.z sie rozmnaza. Slabo mi. Czemu ludzie sa tacy ciemni?? Co oni maja w glowie? Niepojete. Rynce mi opadly.[/QUOTE]

Nic nie mają, poza nogami szeroko
Stary 2014-11-22, 11:21   #261
titina
Zakorzenienie

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49037811]Niech no mi ktos wyjasni jak 22 latka moze miec 5 (slownie PIECIORO) dzieci?? No to mnie chyba oslabilo najbardziej jak narazie. Z tego co pamietam to chyba od 14 r.z sie rozmnaza. Slabo mi. Czemu ludzie sa tacy ciemni?? Co oni maja w glowie? Niepojete. Rynce mi opadly.[/QUOTE]

Ma 5 dzieci, czy je urodziła? Bo to zasadnicza różnica.

Mogla adoptować swoje młodsze rodzeństwo, gdy np. rodzice stracili prawa, bądź zmarli.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:21   #262
20160901857
Konto usunięte

Skoro adoptowała - pytam po raz kolejny gdzie jest info w opisie?
Stary 2014-11-22, 11:22   #263
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez An Ka Pokaż wiadomość

Potrzeby rodziny
Żywność trwała:
Inne:
słodycze
Środki czystości
Inne:
krem do twarzy Nivea

Dziewczyny, a moze bysmy sie zrzucily na paczke dla pana jana, co?
Tylko ktoras dobra duszyczka musialaby ja zrobic, jakas chetna? Z jakiego on jest miasta?
A reszta po pare groszy by sie zlozyla? Kto chce i moze?
Ja bym sie dolozyla.

Ja wiem, ze jestescie przeciwne samej idei SZP ale jak juz jest taki pan Jan, to moze daloby sie mu jakos pomoc?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-11-22 o 11:24
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-22, 11:23   #264
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Jak byłam mała to rodziców nie było stać nawet na grę telewizyjną tą taką na żółte dyskietki. I jakoś z siostrą wyrosłyśmy na normalnych ludzi, biegało się po podwórku, bawiło w chowanego czy siedziało godzinami w piaskownicy Ale teraz to na czasie nie jestem, widocznie dzieciom co innego trzeba do zdrowego rozwoju
Stary 2014-11-22, 11:23   #265
201712111032
Konto usunięte

Albo 2x blizniaki i raz jedno
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:24   #266
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Ma 5 dzieci, czy je urodziła, bo to zasadnicza różnica.

Mogla adoptować swoje młodsze rodzeństwo, gdy np. rodzice stracili prawa, bądź zmarli.
Oj, taki szczegół. Zapomniał o tym wolontariusz napisać. Weź daj se siana z takim bajkopisarstwem tutaj. Już wystarczy strona SzP.

Adopcje to wyjątki - ja wręcz czytałam o odbieranych dzieciach i toczących się sprawach, więzieniach i innych. Panny z tych rodzin zaczynają rozmnażanie około 16 roku życia, do 25 to już można mieć pokaźną gromadę. Oczywiście najczęściej pana odpowiedzialnego za to brak.
Stary 2014-11-22, 11:24   #267
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Ma 5 dzieci, czy je urodziła? Bo to zasadnicza różnica.

To kluczowe słowo w opisie, skoro nie ma tzn że tak nie jest.

Stary 2014-11-22, 11:24   #268
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam mała to rodziców nie było stać nawet na grę telewizyjną tą taką na żółte dyskietki. I jakoś z siostrą wyrosłyśmy na normalnych ludzi, biegało się po podwórku, bawiło w chowanego czy siedziało godzinami w piaskownicy Ale teraz to na czasie nie jestem, widocznie dzieciom co innego trzeba do zdrowego rozwoju
bo pewnie nie miałaś astygmatyzmu i alergii!!
Stary 2014-11-22, 11:24   #269
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kukurukku Pokaż wiadomość
Miałam jako dziecko atopowe (może izotopowe) zapalenie skóry, a mama pracowała, jak ona mogła! Muszę jej to wygarnąć
Co do 20letnich byków: z takiej rodziny później takie roszczeniowe i leniwe tatałajstwo przedłuża tradycję wyciągania rąk po wszystko nie dając z siebie nic.
Faktycznie powod z d... Leniwa i tyle. Ja mialam skaze bialkowa i chodzilam do przedszkola. Po prostu nie jadlam zupy mlecznej i tyle.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 11:24   #270
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Ile ona tych dzieci jeszcze naprodukuje skoro ma dopiero 22 i jest plodna jak chomik? Ło matulu naprawde taka to wziac i jej wygarnac zeby sie ocknela z tego syfu a nie pomagac i wspierac taka patole:/ to samo z tym jej calym partnerem od siedmiu bolesci. Ale watpie zeby to cokolwiek dalo. Tacy ludzie sie nie zmieniaja.
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości