|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Cytat:
![]() Co do 20letnich byków: z takiej rodziny później takie roszczeniowe i leniwe tatałajstwo przedłuża tradycję wyciągania rąk po wszystko nie dając z siebie nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
"pani Ula nie dostaje zasiłku rodzinnego bo ma "za wysokie dochody". Obaj synowie są alergikami a częste napady choroby były przyczyna zmiany miejsca zamieszkania" - no tak, według zasad. Mopsowych pani ma 2000zl/3 co według SzP daje... 323 zł na osobę
![]() "państwo Ewa i Piotr utrzymują sie z zasiłków, renty i zapomogi oraz pomocy dobrych ludzi. Ich najwieksza duma jest to, ze są sanodzielni" ![]() "z uwagi na prowadzenie domu i zajmowanie sie najmłodszymi pociechami pani Elżbieta ma problemy ze znalezieniem pracy" - ale jak jej to przeszkadza w szukaniu? Najmłodsze dziecko na 3 lata, wiec juz chyba może iść do przedszkola? |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Tak, najpierw instytucja zgłaszająca MOPS czy np. parafia ma obowiązek sprawdzenia rodziny, potem wolontariusz powinien sprawdzić minimum dwukrotnie.
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Pan Jan (56 l.) to sympatyczny, samotnie mieszkający człowiek.
W trudnej sytuacji jest od 15 lat. Miał wówczas udar mózgu, co spowodowało porażenie lewej części ciała. Dodatkowo od 10. roku życia cierpi na padaczkę. Z powodu złego stanu zdrowia nie może podjąć pracy. Pan Jan utrzymuje się z renty w wysokości 728 zł. Po odliczeniu kosztów mieszkania i pieniędzy przeznaczanych na niezbędne leki pozostaje mu jedynie 228 zł miesięcznie na życie. Mimo częściowej niepełnosprawności, pan Jan stara się być samodzielny, sam gotuje i sprząta. Jest bardzo dumny z tego, że stoczył walkę z nałogiem alkoholowym i nie pije od 8 lat. Aby nieco polepszyć swoją sytuację materialną, w sezonie zbiera i sprzedaje grzyby. Panu Janowi bardzo przydałyby się garnki - sam przygotowuje posiłki, a ma jedynie dwa stare rondelki. Brakuje mu także butów, by nie marznąć podczas tegorocznej zimy. Pan Jan stara się dbać o porządek w mieszkaniu, lecz z powodu choroby nie może się schylać. Bardzo przydałby mu się odkurzacz, by w mieszkaniu zawsze było czysto. Potrzeby rodziny Żywność trwała: Podstawowe produkty żywnościowe: Herbata, Kasza, Makaron, Dżem, Konserwy mięsne Inne: słodycze Środki czystości Potrzebne środki czystości: Proszek do prania, Płyny czyszczące, Płyn do mycia naczyń, Szampon Inne: krem do twarzy Nivea Pomijam fakt ze ten Pan nie może sie schylac ale zbiera grzyby. W większości to powinni byc w SzP tacy ludzie a nie dziecioroby i alkoholicy. Jak można mając jedno niepełnosprawne dziecko ( z porażeniem ) machac kolejne. Alkocholicy nie powinni wogóle z Mopsu czegokolwiek dostawać |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Konto usunięte
|
Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Nic nie da sprawdzanie rodzin przez mops. Pisałam w poprzedniej części ze w moim mieście klientela to głownie "samotne" matki, których konkubenci czekają pod ośrodkiem z piwskiem w łapie, kiedy ich konkubiny idą zebrać o zasiłki. Normalni, tak zwyczajnie biedni ludzie nie dostają pomocy z opieki - pisałam chociażby o mojej mamie, która potrzebowała jednorazowej pomocy a dostała wielkie nic, jeszcze sie na nią baba w opiece nadarla ze w ogóle przyszła.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2014-11-22 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Wredny kotecek
|
Pani Anna (41l.) i Pan Waldemar (45l.) są rodzina wielodzietną. Wychowują dziesięcioro dzieci – Dariena (17l.), Kingę (16l.), Ilonę (14l.), Aleksandrę (13l.), Damiana (12l.), Martynę (11l.), Dominika i Patryka (bliźniaki 8l.), Nikolę (6l.) i najmłodszą Wiktorię (3l.). Sześcioro najstarszych dzieci pochodzi z pierwszego związku Pani Anny z tragicznie zmarłym pierwszym mężem.
Trudna sytuacja rodzinna wynika z braku zatrudnienia Pani Anny z uwagi na opiekę nad najmłodszą córką. Pomimo takiej sytuacji Pani Anna poszukuje pracy, ponieważ jak twierdzi córką mogłaby się opiekować najstarsza córka, która nie zamieszkuje już z nią oraz siostra z położonej niedaleko miejscowości. Pani Anna i Pan Waldemar wraz z dziećmi utrzymują się z wynagrodzenia za pracę Pana Waldemara (1170 zł), którą podjął 2 miesiące temu, oraz z zasiłków rodzinnych i okresowych zasiłków z MOPS .Po odliczeniu wszystkich opłat pozostaje im ok. 325 zł na osobę. Córka Nikola ma niedosłuch ale jest w trakcie leczenia (koszt miesięczny ok. 150 zł). Rodzina mieszka w domku jednorodzinnym składającym się z trzech pokoi, kuchni i łazienki. Dzieci uczęszczają do szkoły muzycznej i często wieczorami spędzają czas na graniu dla wszystkich członków rodziny. Pani Anna codziennie szuka pracy, żeby zapewnić dzieciom lepszy byt. Bardzo dba o dom i o ciepło domowego ogniska. Pani Anna i Pan Waldemar dumni są ze swoich dzieci, które pomimo ciężkiej sytuacji podtrzymują ich na duchu i bardzo się starają. Rodzinie najbardziej potrzebna jest żywność i obuwie zimowe. Przydałoby się też trochę środków czystości. ![]() ![]() żeby dodać smaczku weszłam w potrzeby tej rodziny i tak oto: Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego: garnki, patelnia, czajnik bezprzewodowy, zmywarka |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
A jak to jest, można wpłacić pieniądze na paczkę dla konkretnej rodziny lub osoby?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#251 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Medal odwagi i honoru dla mnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
I ja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
No spoko, 4 tys. po odliczeniu mieszkania i nie wiadomo czego jeszcze, bo zdażało się, że wolontariusze odliczali kredyty, bilety miesięczne czy abonament na telefon i telewizję. I za tych 4 tys. nie starcza im na jedzenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Konto usunięte
|
Niech no mi ktos wyjasni jak 22 latka moze miec 5 (slownie PIECIORO) dzieci?? No to mnie chyba oslabilo najbardziej jak narazie. Z tego co pamietam to chyba od 14 r.z sie rozmnaza. Slabo mi. Czemu ludzie sa tacy ciemni?? Co oni maja w glowie? Niepojete. Rynce mi opadly.
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Wredny kotecek
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49037811]Niech no mi ktos wyjasni jak 22 latka moze miec 5 (slownie PIECIORO) dzieci?? No to mnie chyba oslabilo najbardziej jak narazie. Z tego co pamietam to chyba od 14 r.z sie rozmnaza. Slabo mi. Czemu ludzie sa tacy ciemni?? Co oni maja w glowie? Niepojete. Rynce mi opadly.[/QUOTE]
Nic nie mają, poza nogami szeroko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49037811]Niech no mi ktos wyjasni jak 22 latka moze miec 5 (slownie PIECIORO) dzieci?? No to mnie chyba oslabilo najbardziej jak narazie. Z tego co pamietam to chyba od 14 r.z sie rozmnaza. Slabo mi. Czemu ludzie sa tacy ciemni?? Co oni maja w glowie? Niepojete. Rynce mi opadly.[/QUOTE]
Ma 5 dzieci, czy je urodziła? Bo to zasadnicza różnica. Mogla adoptować swoje młodsze rodzeństwo, gdy np. rodzice stracili prawa, bądź zmarli.
#262 |
Konto usunięte
|
Skoro adoptowała - pytam po raz kolejny gdzie jest info w opisie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ktoras dobra duszyczka musialaby ja zrobic, jakas chetna? Z jakiego on jest miasta? A reszta po pare groszy by sie zlozyla? Kto chce i moze? Ja bym sie dolozyla. Ja wiem, ze jestescie przeciwne samej idei SZP ale jak juz jest taki pan Jan, to moze daloby sie mu jakos pomoc? ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2014-11-22 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Albo 2x blizniaki i raz jedno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Adopcje to wyjątki - ja wręcz czytałam o odbieranych dzieciach i toczących się sprawach, więzieniach i innych. Panny z tych rodzin zaczynają rozmnażanie około 16 roku życia, do 25 to już można mieć pokaźną gromadę. Oczywiście najczęściej pana odpowiedzialnego za to brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
To kluczowe słowo w opisie, skoro nie ma tzn że tak nie jest.
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Ile ona tych dzieci jeszcze naprodukuje skoro ma dopiero 22 i jest plodna jak chomik? Ło matulu naprawde taka to wziac i jej wygarnac zeby sie ocknela z tego syfu a nie pomagac i wspierac taka patole:/ to samo z tym jej calym partnerem od siedmiu bolesci. Ale watpie zeby to cokolwiek dalo. Tacy ludzie sie nie zmieniaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.