|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
O biedna Ty
Ja wczoraj poszłam na kawę i mnie długo trzymała. Szuu powinnaś porozmawiac z lekarzem na ten temat |
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu nam to samo. Spie jakbym niespala a kladesie ok 1
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis tez cos nie moglam spac. Za to synio odwrotnie, przespal cala noc, co ostatnio rzadko sie zdarza.
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzcie już są wrześniówki ale to leci
|
|
|
|
#245 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
sam lubi różowy??????? Cytat:
często widzę na ulicy dziewczynki całe ubrane na różowo kuzyna córka też cały czas chce być ubrana tylko na różowo, w dodatku (nie wiem jak teraz) miała fazę na Peppę i też ją miała na ubraniach ![]() ja lubię różowy i jak będę miała córkę też będę jej kupowała różowe ubranka- ale na pewno nie bedę całej ubierała na różowo, tylko jako dodatki w tym kolorze ![]() Cytat:
może lekarz coś przepisze na spanie? mój mi dał receptę na tabsy, ale tylko raz wzięłam... tylko ja miałam bardziej problem techniczny ze spaniem niż normalna bezsenność... |
|||
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
o wow! no to nieźle ten czas zasuwa
![]() cała noc u mnie lało...ehhhh a miałam nadzieję na śnieg na święta |
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Mayboy... Ciężko żeby 15 miesięczne dziecko wiedziało czy ma na sobie roz czy szary
![]() Śmieje się z tego bo położne w szpitalu mi go na różowo ubraly. A co do wrześniowej to strasznie wcześnie... Ja dopiero 21 stycznia zrobilam test a na 22 września miałam termin wiec jakoś szybko wiedza
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
My z maleństwem już po śniadanku Ja w przeciwieństwie do niektórych spie całą noc i w sumie zawsze mi mało ![]() Może rzeczywiście trzeba by z gin pogadać bo takie nie spanie na dłuższą mete to jest na pewno straszne ![]() Cytat:
Ja też muszę powoli zacząć kupować, ale jeszcze czekam na kolejną wizytę - może dowiem się kto mieszka w brzuszku ![]() Ostatnio koleżance robiłam prezent dla maleństwa i też właśnie kupowalam w tesco, śliczne te ubranka tam są Ona do porodu nie chce znać płci dziecka Ja bym na pewno nie wytrzymałaJa też Strasznie podobaja mi się dziewczynki ubrane na różowo białe Takie małe księżniczki ale też często jest tak, że dzieci chcą się ubierać w określony sposób bo koleżanka to ma Nie wiem czy wasze dzieci też tak mają??Miłego dnia
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
niby dziecko nie wie, ale ja pewnie dziwnie czułabym sie z tym
![]() ![]() ![]() a słyszałyście o tym chłopczyku, 2 lata i 4 mies. , które zna większość liter, potrafi je złożyć, zna liczby i nazwy w układzie słonecznym?? jestem w szoku
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się z tym dziwnie nie czuje. Szczególnie ze są to cale dwie rzeczy a nie falbabiaste bluzeczki tylko normalnie jedna koszulka bawełniana i jedna koszula.A co do takiego dziecka to nie dziwi mnie to bo mój cgrzesniak w wieku 3 lat rozpoznawał wszystkie drzewa w lesie po szyszkach, korze itp. Znał jakieś 8 wierszy na pamięć typu lokomotywa itp. Dodawał i odejmowal do 100 W wieku 4 lat do tysiąca i znał litery... Teraz poszedł do szkoły. Jest dobry ale juz nie ma takich hop do przodu akcji...
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
litery i liczby wydaje mi sie normalne jeszcze wieku przedszkolnym, ale tyle co przekroczone 2 lata a już zna większość liter i czyta i pisze, a liczby zna do miliona.... pewnie zdarza sie więcej takich dzieci, ale w tym wieku nie spotkałam żadnego
a niedawno bylo u nas mówione że dziecko 2 letnie nie mozna na nocniczek samemu dawać bo będzie miało traumę
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Szuuu może herbata z melisy przed snem by pomogła? Chyba można melise. Mięta też uspokaja. Na mnie działa herbatka melisa z pomarańcza z biedronki. Uwielbiam ich herbaty ziołowe, w październiku przywiozłam chyba z różnych 10 paczek i zostały 3.
Wrześniowki? Ojjj leci leci Słodkie te ubranka z Tesco ![]() W de jest normalne, że mężczyźni też noszą różowe polo czy sweterki. Tutaj spotkałam się z tym pierwszy raz, w pl zawsze mężczyźni omijali ten kolor. Włosi i hiszpanie są pod tym względem jeszcze bardziej tolerancyjni dla mnie też różowy jest jednym z kolorów, chociaż przesady różu nie strawię
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Mayboy tyle ze ja widzę zasadniczą różnice w rozwoju poznawczym a w dojrzałości układu nerwowego... Wiec ciężko porównać sikanie do znajomości liter
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja się witam w 16 tygodniu (chociaż wg. wielkości tp. to już 17![]() )Wystraszyłam się dzisiaj, bo zaczęłam szukać jakiejś eleganckiej kiecki i z chyba 30 które mam, dosłownie 3 są takie, które pasują jeszcze teraz. No, może z miesiąc w nich jeszcze pochodzę. Serio, muszę jechać na jakieś szmatki, lumpeksy bo powoli nawet nie mam w czym po domu chodzić ![]() Też bym już coś kupiła dla dziecia ale trochę się jeszcze boję takie głupie obawy, żeby nie zapeszyć![]() Robię już te pierniczki od 2 tygodni. Myślicie, że jak zrobię dzisiaj to będą dobre? z przepisu z mojewypieki http://www.mojewypieki.com/przepis/szybkie-pierniczki
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Co do picia to ja poza alkoholem piję wszystko, kawę jedną dziennie, czarną herbatę czasami ale to temu, że nie lubię za bardzo. Piję dużo ziół bo uwielbiam ![]() A włosy już farbowałam miesiąc temu, bez przesady z tym farbowaniem, mam jak pijaczka z odrostami chodzić ![]() A różowy uwielbiam Ja nadal nic nie zrobiłam w domu. Dziś dopiero jestem w domu więc posprzątam chociaż. A juro choinkę trzeba kupić ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- o ja Cię ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Extra, uwielbiam takie duety
|
|
#256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Wysłałam małża z Leosiem do szwagra na dół i mam chwilę spokoju ![]() Cytat:
Ja też mam spore problemy ze snem (nie potrafię się wyciszyć i zasnąć i się wiercę nieraz 2 godziny), ale jednak trochę śpię.Cytat:
Mój mały zna wszystkie literki, liczy na razie do 10, zna mnóstwo wierszyków i piosenek. Umysł takiego malucha jest bardzo chłonnyCytat:
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Co do sukienek ja mam dużo zimowych takich bawełnianych krótkich dopasowanych i w nich będę śmigać póki się brzuszek mieści, a tak pięknie wygląda teraz brzuszek
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym watku
Nie było mnie kilka dni, ale cóż, przygotowania świąteczne zabierają coraz więcej czasu ![]() U nas wczoraj ubralismy choinkę ![]() Czeka mnie dziś jeszcze pakowanie prezentow. Ja nie mam nic przeciwko rozowemu kolorowi, nawet mój synek ma jakiś "spadkowy" bodziak. Nie przeszkadza mi to póki się z tym nie przecina. Mi się strasznie za to podoba fiolet Wczoraj też rozjasnilam włosy,mama zrobiła mi pasemka i w reszcie wyglądam jak człowiek ![]() A tak w ogóle to witam się w 17tc Mam już 3kg na plusie Ale co się dziwić, jak mnie ciągle ciągnie do slodyczy przez to mam koszmary nocne, że jestem wieeelka i gruuuba Ale od nowego roku, po obzarstwie świątecznym wezmę się za siebie. Miłego dzionka
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mama i ja mialysmy ten sam TP
Edytowane przez tassia Czas edycji: 2014-12-21 o 11:06 |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Również się witam w 17 tc
![]() Dopiero co byłam przejęta tym, że są już sierpniowe mamy, a tu już wrzesień?! Ale leci... Ja nie znoszę podziałów typu dziewczynka-róż, chłopak-niebieski, jako dodatki mogą byc, ale całej różowej dziewczynki sobie nie chcę wyobrażać Dlatego chciałabym wózek szary, albo beżowy kimkolwiek miałby nim jezdzić
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Mi sie marzy czarny albo biały wózek ale czas pokaże
![]() Mówiłam lekarzowi o bezsenności jak byłam w środę na wizycie i mówił ze kiedyś dawał tabletki ciężarnym ale teraz juz sie nie daje bo to ma wpływ na płód... O melisie nic nie mówił, nie wiem czy nie spróbować bo dzisiaj aż sie popłakałam ze zmęczenia, przeczytałam książkę i nic... |
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, ja tu czasu nie mam za bardzo wpadać w ciągu tygodnia, a tu patrzę- nowy wątek
wczoraj byłam rano u koleżanki, która na początku listopada urodziła córeczkę i wyszłam z całą reklamówką ubranek dla naszej małej część z nich nie użyła nawet razu, bo w ciąży ona i jej mama wpadły w szał zakupów ![]() wieczorem byłam na Wigilii pracowniczej i powiem, że tak jak się wybawiłam, to głowa mała! do tego mieliśmy wynajętego barmana, który co i raz robił mi drinki 0% (mógłby mi tak codziennie po pracy takie dobre robić ale rano załamka! wielka plama na piżamie dookoła lewej piersi! to dopiero 16t i 2 d, a tu już mleko mi ucieka... normalnie zero objawów ciąży, brzuch wygląda jak wzdęty i to tylko wieczorami (to akurat kwestia tyłozgięcia macicy), jak na początku ciąży zgubiłam 4 kilo, tak nadrobiłam dopiero 1 kg, ale piersi już aktywne, o matko |
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Dziś od rana chodzę wkurzona, bo jedna taka dziewucha do szału mnie doprowadziła i wyżyłam się na niewinnej osobie :-( Na pocieszenie zrobiłam nam do popołudniowej kawy gofry i wciągnęłam je z bitą śmietaną i konfiturą z porzeczko-agrestu Mmmm... :-D
Co do kolorów to nie wykluczam różowego ani niebieskiego (choć niebieskiego akurat nie znoszę) jednak większość ubrań a zwłaszcza akcesoriów takich jak wózek, pościele, kocyki itd chciałabym w neutralnych kolorach, bo na dzień dzisiejszy planujemy w miarę szybko drugie dziecko i nie chcę ba nowo wszystkiego kupować ;-) |
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie w niedziele
![]() właśnie ubraliśmy choinke, ale teraz jest fajnie ![]() o dziwo nie piszecie dzisiaj nic o jedzeniu ![]() a ja właśnie ide wszamać coś dobrego. jeszcze nie wiem co, pogrzebie po szafkach, może coś mnie natchnie ![]() nooo mycha, w końcu ktoś coś pisze o pysznościach. gofra bym wszamała ![]() ps- z tego zestawienia http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html# wynika, że najlepiej zrobimy jak kupimy Babydream fur mama . no to jutro wszystkie szturmem do rossmana ![]() i co mnie najbardziej zainteresowała- najbardziej rozreklamowane i drogie produkty czyli mustela i palmers - poniżej krytyki..... no i dobrze, zaoszczędze
Edytowane przez industria Czas edycji: 2014-12-21 o 16:37 |
|
|
|
#266 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja raz podczas ciąży nie przespałam ani minuty w nocy pamiętam jak się wtedy męczyłam i cały kolejny dzień to katastrofa, tym bardziej Ci współczuje Cytat:
![]() Cytat:
ja już po obiedzie, ale gofry też bym wszamała |
|||
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sloneczne idciebie zolci Wg mnie pasuje dla obu Cytat:
A co do jedzenia to zrobilam krupnik.... Pyyyyyyszny!!! Juz zjadlam 3 miski A zaraz robię lody! Owoce leśne! Chociaż te gofry mnie rozochocily!
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie się obżarłam rogalikami z dzemem
ale ja uwielbiam jeśc
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2014-12-21 o 19:08 |
|
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
Selis wszystkiego próbuje co tylko w necie wyczytam, dzis była pierwsza noc w całości nieprzespana ale od 8 dni było tak ze zasypiałam bez problemu ale... na max 2 godz... A potem do rana nic. Dzisiaj moze bedzie lepiej
![]() Juz macie mleko w piersiach nie wiedziałam ze tak moze byc!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

[/RIGHT]

często widzę na ulicy dziewczynki całe ubrane na różowo
kuzyna córka też cały czas chce być ubrana tylko na różowo, w dodatku (nie wiem jak teraz) miała fazę na Peppę i też ją miała na ubraniach

)

Ja też mam spore problemy ze snem (nie potrafię się wyciszyć i zasnąć i się wiercę nieraz 2 godziny), ale jednak trochę śpię.
nie wiedziałam ze tak moze byc!