![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
O biedna Ty
Ja wczoraj poszłam na kawę i mnie długo trzymała. Szuu powinnaś porozmawiac z lekarzem na ten temat |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Szuuu nam to samo. Spie jakbym niespala a kladesie ok 1
#243 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis tez cos nie moglam spac. Za to synio odwrotnie, przespal cala noc, co ostatnio rzadko sie zdarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Patrzcie już są wrześniówki ale to leci
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() sam lubi różowy??????? Cytat:
![]() ![]() ![]() ja lubię różowy i jak będę miała córkę też będę jej kupowała różowe ubranka- ale na pewno nie bedę całej ubierała na różowo, tylko jako dodatki w tym kolorze ![]() Cytat:
![]() może lekarz coś przepisze na spanie? mój mi dał receptę na tabsy, ale tylko raz wzięłam... tylko ja miałam bardziej problem techniczny ze spaniem niż normalna bezsenność... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
o wow! no to nieźle ten czas zasuwa
![]() cała noc u mnie lało...ehhhh a miałam nadzieję na śnieg na święta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Mayboy... Ciężko żeby 15 miesięczne dziecko wiedziało czy ma na sobie roz czy szary
![]() Śmieje się z tego bo położne w szpitalu mi go na różowo ubraly. A co do wrześniowej to strasznie wcześnie... Ja dopiero 21 stycznia zrobilam test a na 22 września miałam termin wiec jakoś szybko wiedza
#248 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Może rzeczywiście trzeba by z gin pogadać bo takie nie spanie na dłuższą mete to jest na pewno straszne ![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio koleżance robiłam prezent dla maleństwa i też właśnie kupowalam w tesco, śliczne te ubranka tam są ![]() ![]() Ja też ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
niby dziecko nie wie, ale ja pewnie dziwnie czułabym sie z tym
![]() ![]() ![]() a słyszałyście o tym chłopczyku, 2 lata i 4 mies. , które zna większość liter, potrafi je złożyć, zna liczby i nazwy w układzie słonecznym?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się z tym dziwnie nie czuje. Szczególnie ze są to cale dwie rzeczy a nie falbabiaste bluzeczki ![]() A co do takiego dziecka to nie dziwi mnie to bo mój cgrzesniak w wieku 3 lat rozpoznawał wszystkie drzewa w lesie po szyszkach, korze itp. Znał jakieś 8 wierszy na pamięć typu lokomotywa itp. Dodawał i odejmowal do 100 W wieku 4 lat do tysiąca i znał litery... Teraz poszedł do szkoły. Jest dobry ale juz nie ma takich hop do przodu akcji...
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
litery i liczby wydaje mi sie normalne jeszcze wieku przedszkolnym, ale tyle co przekroczone 2 lata a już zna większość liter i czyta i pisze, a liczby zna do miliona.... pewnie zdarza sie więcej takich dzieci, ale w tym wieku nie spotkałam żadnego
![]() a niedawno bylo u nas mówione że dziecko 2 letnie nie mozna na nocniczek samemu dawać bo będzie miało traumę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Szuuu może herbata z melisy przed snem by pomogła? Chyba można melise. Mięta też uspokaja. Na mnie działa herbatka melisa z pomarańcza z biedronki. Uwielbiam ich herbaty ziołowe, w październiku przywiozłam chyba z różnych 10 paczek i zostały 3.
Wrześniowki? Ojjj leci leci Słodkie te ubranka z Tesco ![]() W de jest normalne, że mężczyźni też noszą różowe polo czy sweterki. Tutaj spotkałam się z tym pierwszy raz, w pl zawsze mężczyźni omijali ten kolor. Włosi i hiszpanie są pod tym względem jeszcze bardziej tolerancyjni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Mayboy tyle ze ja widzę zasadniczą różnice w rozwoju poznawczym a w dojrzałości układu nerwowego... Wiec ciężko porównać sikanie do znajomości liter
#254 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Ja się witam w 16 tygodniu ![]() ![]() ![]() Wystraszyłam się dzisiaj, bo zaczęłam szukać jakiejś eleganckiej kiecki i z chyba 30 które mam, dosłownie 3 są takie, które pasują jeszcze teraz. No, może z miesiąc w nich jeszcze pochodzę. Serio, muszę jechać na jakieś szmatki, lumpeksy bo powoli nawet nie mam w czym po domu chodzić ![]() Też bym już coś kupiła dla dziecia ale trochę się jeszcze boję ![]() ![]() Robię już te pierniczki od 2 tygodni. Myślicie, że jak zrobię dzisiaj to będą dobre? ![]()
#255 | |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Co do picia to ja poza alkoholem piję wszystko, kawę jedną dziennie, czarną herbatę czasami ale to temu, że nie lubię za bardzo. Piję dużo ziół bo uwielbiam ![]() A włosy już farbowałam miesiąc temu, bez przesady z tym farbowaniem, mam jak pijaczka z odrostami chodzić ![]() ![]() A różowy uwielbiam ![]() ![]() ![]() Ja nadal nic nie zrobiłam w domu. Dziś dopiero jestem w domu więc posprzątam chociaż. A juro choinkę trzeba kupić ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- o ja Cię ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Extra, uwielbiam takie duety ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |||
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wysłałam małża z Leosiem do szwagra na dół i mam chwilę spokoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Co do sukienek ja mam dużo zimowych takich bawełnianych krótkich dopasowanych i w nich będę śmigać póki się brzuszek mieści, a tak pięknie wygląda teraz brzuszek
![]()
#258 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym watku
![]() Nie było mnie kilka dni, ale cóż, przygotowania świąteczne zabierają coraz więcej czasu ![]() U nas wczoraj ubralismy choinkę ![]() ![]() ![]() Czeka mnie dziś jeszcze pakowanie prezentow. Ja nie mam nic przeciwko rozowemu kolorowi, nawet mój synek ma jakiś "spadkowy" bodziak. Nie przeszkadza mi to póki się z tym nie przecina. Mi się strasznie za to podoba fiolet ![]() Wczoraj też rozjasnilam włosy,mama zrobiła mi pasemka i w reszcie wyglądam jak człowiek ![]() A tak w ogóle to witam się w 17tc ![]() Mam już 3kg na plusie ![]() ![]() ![]() Ale od nowego roku, po obzarstwie świątecznym wezmę się za siebie. Miłego dzionka ![]()
![]() |
#259 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tassia Czas edycji: 2014-12-21 o 10:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Również się witam w 17 tc
![]() Dopiero co byłam przejęta tym, że są już sierpniowe mamy, a tu już wrzesień?! Ale leci... Ja nie znoszę podziałów typu dziewczynka-róż, chłopak-niebieski, jako dodatki mogą byc, ale całej różowej dziewczynki sobie nie chcę wyobrażać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Konto usunięte
|
Mi sie marzy czarny albo biały wózek ale czas pokaże
![]() Mówiłam lekarzowi o bezsenności jak byłam w środę na wizycie i mówił ze kiedyś dawał tabletki ciężarnym ale teraz juz sie nie daje bo to ma wpływ na płód... O melisie nic nie mówił, nie wiem czy nie spróbować bo dzisiaj aż sie popłakałam ze zmęczenia, przeczytałam książkę i nic... |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, ja tu czasu nie mam za bardzo wpadać w ciągu tygodnia, a tu patrzę- nowy wątek
![]() wczoraj byłam rano u koleżanki, która na początku listopada urodziła córeczkę i wyszłam z całą reklamówką ubranek dla naszej małej ![]() ![]() wieczorem byłam na Wigilii pracowniczej i powiem, że tak jak się wybawiłam, to głowa mała! do tego mieliśmy wynajętego barmana, który co i raz robił mi drinki 0% (mógłby mi tak codziennie po pracy takie dobre robić ![]() ale rano załamka! wielka plama na piżamie dookoła lewej piersi! to dopiero 16t i 2 d, a tu już mleko mi ucieka... normalnie zero objawów ciąży, brzuch wygląda jak wzdęty i to tylko wieczorami (to akurat kwestia tyłozgięcia macicy), jak na początku ciąży zgubiłam 4 kilo, tak nadrobiłam dopiero 1 kg, ale piersi już aktywne, o matko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Dziś od rana chodzę wkurzona, bo jedna taka dziewucha do szału mnie doprowadziła i wyżyłam się na niewinnej osobie :-( Na pocieszenie zrobiłam nam do popołudniowej kawy gofry i wciągnęłam je z bitą śmietaną i konfiturą z porzeczko-agrestu Mmmm... :-D
Co do kolorów to nie wykluczam różowego ani niebieskiego (choć niebieskiego akurat nie znoszę) jednak większość ubrań a zwłaszcza akcesoriów takich jak wózek, pościele, kocyki itd chciałabym w neutralnych kolorach, bo na dzień dzisiejszy planujemy w miarę szybko drugie dziecko i nie chcę ba nowo wszystkiego kupować ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
witam sie w niedziele
![]() właśnie ubraliśmy choinke, ale teraz jest fajnie ![]() o dziwo nie piszecie dzisiaj nic o jedzeniu ![]() a ja właśnie ide wszamać coś dobrego. jeszcze nie wiem co, pogrzebie po szafkach, może coś mnie natchnie ![]() nooo mycha, w końcu ktoś coś pisze o pysznościach. gofra bym wszamała ![]() ps- z tego zestawienia http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html# wynika, że najlepiej zrobimy jak kupimy Babydream fur mama . no to jutro wszystkie szturmem do rossmana ![]() i co mnie najbardziej zainteresowała- najbardziej rozreklamowane i drogie produkty czyli mustela i palmers - poniżej krytyki..... no i dobrze, zaoszczędze ![]() Edytowane przez industria Czas edycji: 2014-12-21 o 15:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sloneczne idciebie zolci Wg mnie pasuje dla obu Cytat:
A co do jedzenia to zrobilam krupnik.... Pyyyyyyszny!!! Juz zjadlam 3 miski A zaraz robię lody! Owoce leśne! Chociaż te gofry mnie rozochocily!
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie się obżarłam rogalikami z dzemem
![]() ale ja uwielbiam jeśc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2014-12-21 o 18:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Konto usunięte
|
Selis wszystkiego próbuje co tylko w necie wyczytam, dzis była pierwsza noc w całości nieprzespana ale od 8 dni było tak ze zasypiałam bez problemu ale... na max 2 godz... A potem do rana nic. Dzisiaj moze bedzie lepiej
![]() Juz macie mleko w piersiach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.