![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Ka rolina świetne te rzeczy, kurtka prześliczna! Trafiłaś z rozmiarem? Zaraz obczaje co jeszcze jest na tej grupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Bogini Bastet jaką kaszkę gryczaną kupiłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
czekam wciąż na przesyłkę:
http://www.aptekagemini.pl/humana-ka...-mcu-200g.html kurczę, dopiero doczytałam, że ma cukier w składzie ![]() Karolina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:29 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Berenika myślałam że już po "buncie jedzeniowym u Olka, oby szybko mu te ząbki następne wyszły, u mnie dziś trochę lepiej, zupki co prawda nie tknęła ale za to kaszkę z owocem zjadła i to całkiem sporo więc to chyba tak tylko coś nie pasi i gorsze dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
To spróbuję nadrobić zaległe posty
![]() Pater u nas na szczęście w nocy podobnie - Radek po cycku od razu zasypia,chociaż od paru dni jest więcej pobudek ![]() ![]() Ja piorę rzeczy dzieci osobno.Wcześniej prałam w persil sensitive,ale po tych przygodach ze swedzacymi plamami zmieniłam na BJ. Bogini współczuje nocek ![]() ![]() Zophiee bardzo dobrze,ze kupiłaś nosidełko,bo jednak Borysek do kruszynek nie należy i szkoda Twojego kręgosłupa.Zresztą noszenie na rekach jest srednio wygodne nawet przy 3 kg noworodku. Co do nadmiaru emocji to ja właśnie pije melise,tyle,że mi tak w kość daje Iza ![]() Karolkya niezła Zosia tym raczkowaniem przez sen ![]() ![]() ![]() Alingles to faktycznie i kiepski dzień miałaś ![]() ![]() Bogini to faktycznie Jurek ma kiepski okres,ze taki nerwowy jest ![]() Jeśli chusta Ci nie leży to możesz kupić jakiegoś mei taia,zresztą pamiętam,ze tak wcześniej planowałas.A Jurek juz siedzi (wybacz,ze nie pamiętam ![]() Berenika to całe szczęscie,ze za często Olka nie nosisz. Myślę,że chusta Ci sie przyda ![]() ![]() Miło ze strony brata Tzta,ze Wam pomógł z tym kredytem ![]() Edytowane przez Ka rolina Czas edycji: 2015-01-15 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
No to z ostatniej chwili Z. raczkowała przez sen i jak do niej poszłam to ta spała obrócona o 180stopni...
![]() A dziś ugotowałam jej szpinak indyka i marchewki młode. Najbardziej smakował szpinak a zabawę miala przednią jedząc łąpkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Aaa!!!
![]() ![]() Bogini jajko dawałas samo,czy w jakimś daniu? Sylwia super,ze chusta Ci podpasowala ![]() Biedny Miłoszek ![]() ![]() U Radka jest tak jak u Miloszka,tzn ze te dolegliwości zębowe przychodza skokowo.Ostatnie dwa dni miał akurat dobre.Ładnie się sam.bawił macie,szybko zasypial,apetyt mu dopisywal ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Pater z rozmiarem trafiłam idealnie,ale podałam babce jaka szerokość kurtka ma mieć w pasie i ona zmierzyła na miejscu w sklepie ![]() Sola u nas te drzemki ostatnio wypadają o różnych porach i zawsze jest podobnie ![]() ![]() ![]() Rozbroilas mnie z tym wmawianiem sobie niewyspania ![]() Na fb jestem na grupie dot chustonoszenia i tam wyczuwam jakiś kult Rb.W stylu: nie mam łóżeczka,nie mam wozka,śpię z dzieckiem i noszę je do 5 roku życia,a to,ze chce mieć czas dla siebie to szczyt egoizmu ![]() Pater Ty też jesteś w tej grupie.Tez masz takie wrażenie jak ja ? ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- A jutro rano lecimy na szczepienie,wiec poprosimy o kciuki ![]() nie pisałam,ale kilka dni temu mnie naszło i obcielam Izie włosy...na boba ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:28 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Dokładnie- trzeba być elastycznym ,a nie trzymać się ślepo jednej metody.
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- No i tak jak piszesz- najgorsza jest ta nietolerancja.Niektóre laski tam na samo haslo"szczepienie" rzucają się jak hieny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na pewno nie popełnie błędu mojej ciotki. Po cesarce (jakoś 2 mce po) wrastaly jej paznokcie. Miała wycinane chirurgicznie obydwa na raz i z bólu (bardziej jednak lenistwa) na czas rekonwalescencji mała spała z nią. Trwało to z 3 miesiące i oczywiście tak zostało do dziś. Marta ma 9 lat i nadal śpi z jednym z rodziców. Dodatkowo jest bardzo zazdrosna do tego stopnia ze oni nie mogą kolo siebie siedzieć...
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Ka rolina ja to już ostatnio przestałam to wszystko tak dokładnie czytać, właśnie przez to o czym piszesz. Przesadzają strasznie czasami. Mi ogólnie idea się podoba, chusta nie raz ratowała mi życie i w sumie nie wyobrażam sobie jakbym jej nie miała, ale tyle. Żadne dodatkowo "uduchowione" wręcz idee mi nie przyświecają
![]() ![]() ![]() A już najbardziej nie lubię czytać grupy BLW, chciałam podpatrzeć parę rzeczy, ale jakbym miała się stosować do wszystkiego to bym osiwiała, nic nie kupiła, musiała mieć własny ogródek, hodowlę zwierząt i karmić małego piersią do upadłego ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Ciotka miała 35 lat jak rodziła- wtedy było to dużo, a pierwszą ciążę donosila do 6 miesiąca, niestety dziecko urodziło się będąc aniolkiem...
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
To bardzo przykre, też bym pewnie chuchała i dmuchała, ale nie można przesadzać, bo to niestety dla nikogo na dobre nie wyjdzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Ja też jestem w tych różnych grupach na fb. Ale służy mi to tylko do poczytania, bo czasem są mamy które mają np podobny problem jak ja, więc może się dowiem jak coś tam rozwikłać. Więc w sumie tak informacyjnie... Ale jak czasami zaczynam czytać te różne kłótnie, to aż mnie skręca...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:26 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Pisalam posta 3 razy i mi go wcieli! Wrrr
I teraz polowe zapomnialam Niestety niektóre fanatyczni tak maja -we wszystkim trzeba mieć umiar Tekę karmienia do upadłego mnie rozwalił ![]() I ja tez Lubie mieć swoje łóżko dla siebie i tz ![]() sola, karolinka podoba mi się wasze podejscie ![]() I czasem się zastanawiam czy dam rade z 2 lobuziakow No i wychodzi na to ze często sobie wmawiam niewyspanie Boże po co się tak meczymy -wystarczy przestać sobie wmawiac! Może spróbuje tej metody jak młody będzie plakal- może sobie wmawiam ze trzeba go nosić ![]() A i tez co do wywarow mam takie samo zdanie jak sola alingls szkoda ze miała takie przeżycia Ale reszta to juz toksyczna u mojego TŻ jego siostra 11 l do tej pory spi z mama ![]() karolina kciuki za szczepienie oby bezbolesne karolkya ![]() ![]() Więcej nie pamiętam Potem napisze co u nas
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||||
Zadomowienie
|
Czołem
![]() tak jak myślałam, noc nie będzie należała do przespanych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
taaa ![]() Cytat:
Cytat:
Sola jak idzie odpieluchowywanie Izy? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Karolina, Sola- mnie też ten terror mamusiek na różnych grupach przeraza. .. Dlatego czytam tylko czasami, posty które mnie interesują! Bogini- ja też jestem uzależniona od spacerów- to też czas kiedy odpoczywam. Staraj się by nie było drzemek na spacerze- mój jak jest dotleniony to lepiej śpi i jest spokojniejszy. A z kaszkami miałam podobne wtopy. Teraz już nie ufam żadnej marce z założenia. Czytam skład. A ostatnio robimy płatki jaglane dla nas z owocem :-D ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Karolina- kciuki za szczepienie. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Simka- wiem aż za bardzo o tym wcięciu posta. Więc piszę na raty hihi ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Przesadzaja i to ostro! To chyba już takie zatracenie się w macierzyństwie. Bez miejsca na błędy i luz ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Dziewczyny jak wasze dzieciaki dostają leki? Borys do tej pory dostawał tylko wit D. Ale teraz od choroby i psikaniu do nosa, podawaniu syropu ma a wersje do wszystkiego! Zaciska zęby i odwraca głowę, a jak próbuje coś wymusić to jest histeria. Muszę to robić- no bo trzeba. Macie jakieś sposoby? Używacie tego smoczka do podania leku? A katarek ten do odkurzacza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
o tym nie pomyślałam, bo w sumie płatki jaglane czy gryczane po przygotowaniu są prawie jednolitą papką. trudno, następnym razem
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam fridę, katarku nie miałam odwagi i potrzeby kupować (Jurek jeszcze nie chorował). prawie codziennie oczyszczam mu nos, zawsze kupowałam sól morską disnemar, który ma bardzo delikatną mgiełkę i mały lubił oczyszczanie noska. raz kupiłam physiomer baby, która nie jest tak delikatna i mały strasznie uprzedził się do oczyszczania noska i teraz co wieczór walczymy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Zophie ja podaję po śniadaniu witaminy zaraz po jedzonku. Leków jeszcze innych nie było więc problemu z tym też nie.
Ale z czyszczeniem nosa już tak jak jest zdrowa i ma tylko jakąś kozę suchą to daje bez problemu ale jak jest chora i katar trzeba wyciągnąć to jest histeria i frida i katarek to zło wcielone wtedy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Mam nadzieje że nasze chłopaki dadzą w końcu odetchnąć mamom ![]() Ja to wole jak Kuba ma gorszy dzień kiedy jesteśmy sami bo do szału mnie doprowadza jak przyjeżdża znajoma i tylko mały się skrzywi a ona od razu "o znowu dzień marudy ma" ![]() Cytat:
![]() Bardzo się cieszę że z serduszkiem wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja tam od początku pisałam ze nie lubię spać z Kubą bo on się kreci i mnie kopie a jednocześnie ja czuwam zamiast spać bo też się lubię rozwalić na mężu lub łóżku i boje się ze coś mu zrobię. Super zakupy zrobiłaś ![]() Jak szczepienie? Mi też szkoda włoków Izy ale chciałabym zobaczyć minę Twojej teściowej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie mamy,
dziewczyny potrzebuję porady dotyczącej żywienia, jak wygląda Wasz plan żywieniowy, co podajecie na śniadanie i kolację. U nas idzie kaszka ryżowa z bobovity rano i wieczorem, na obiad zupka warzywna, na deser owoc. Reszta karmień to pierś, póki co. Zastanawiam się nad przyrządzaniem kaszy mannej, ale właśnie jak ją gotujecie dla Waszych bobasów? słyszałam o gotowaniu na wodzie, ale jakoś mnie to nie przekonuje, wydaje mi się mało wartościowa taka kasza, co Wy o tym myślicie? i czy wogóle na kaszę manną nie jest jeszcze za wcześnie? Zastanawiam się jeszcze nad podawaniem kaszy jaglanej i kukurydzianej, poradzcie mi proszę jak ją serwujecie maluchom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Ale jestem zła
![]() ![]() ![]() Już się zestresowalam,ze to przez ten brak wit D mały nie rośnie i juz zawsze będzie malutki ![]() ![]() O teściowej napisze później,bo właśnie wróciła z Izą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:25 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
My na spacerze. Ale cudne słońce. Młody człowiek oczywiście śpi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
U nas tez piękna pogoda- normalnie wiosna !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
No to naskrobie co u nas
![]() Z postępów to przekręca się w obie strony jak szalony, obkreca w kolo i zaczol się na rekach podpierac No i siedzi sam, jeszcze się kiwa ale jest dobrze Ostatnio złapał się za chustę i podniósł na nogi! ![]() Ostatnio pojechalismy na zakupy i został z teściami i niestety był ryk Zostawilismy go jak jak spał jak wróciliśmy taki taki że szok aż mi go szkoda nawet nie zdążyłam kurtki zdjac i musiałem go brac -uspokojenie zajęło nam godziny niestety to chyba ostatni raz kiedy został tesciami ale co się dziwić obcy dom obca baba- dziecko przestraszyło się i potem histerię przez cały dzień..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Bogini z surowych owoców było jabłko (ona sobie skrobie to tymi swoimi 2 ząbkami, ale więcej jej na brodę leci niż zjada), gruszka w ogóle nie podeszła i dzisiaj był banan rozduszony widelcem i zjadła ze smakiem (a to chyba 3 podejście było) Ja jestem z kwietnia ![]() Co do "niekapka" to Helen ma w spadku po Kubusiu (on jest prawie nieużywany, bo syn jakoś nie zapałał miłością do niekapków) i on wewnątrz nie ma takiej jakby gumy więc woda swobodnie wylatuje. Ostatnio kupiłam jej inny miękki ustnik z tą gumą wewnątrz, ale wtedy to już trzeba ssać i jej nie pasuje ![]() Zophiee ja jeszcze nie przyprawiałam niczym Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.