|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zdrowe odchudzanie od stycznia 2015 :)
Ja bym raczej ci doradzała jak już podjesz to nie zaburzaj czasu i ilości posiłków tylko poćwicz nadprogramowe 15min więcej.
Edytowane przez agnieszkarebeka Czas edycji: 2015-02-02 o 10:47 |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja bym proponowała to "zostawić w spokoju", poćwiczyć i zjeść jeszcze normalny posiłek. Nie można zastępować byleczym normalnych posiłków bo to doprowadza właśnie do zguby. TRZEBA dostarczyć pożywnych składników, a puste kalorie spalić ćwiczeniami
![]() Kupiłam sobie chleb żytnio-kapuściany powiem wam, że całkiem dobry, kwaskowaty, tak jak lubię. Tylko straaaasznie kruchy jest.
|
|
#243 |
|
BAN stały
|
A ja dziś zrobiłam pyszną zupę niskokaloryczną. Ugotowałam razem cebulę, marchew, seler, pasternak zwany w naszych sklepach pietruszką nagminnie i pierś z kurczaka. Pierś wyjęłam i pokroiłam w kostkę, resztę zblendowałam i doprawiłam między innymi sokiem z cytryny, pieprzem,lubczykiem. Zmieszałam z kurczakiem, bardzo smaczna. Podzieliłamod razu na 4 porcje, żeby nie kusiły dokładki. Będzie jeszcze na 3 razy.
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() wprawdzie już koniec stycznia, ale można się jeszcze dołączyć ![]() właśnie z biegania wróciłam i teraz węglowodany uzupełniam koktajlem z banana, gruszki i szpinaku
|
|
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
BAN stały
|
Słuchajcie, pozostał mi odruch po wcześniejszych dietach, by raczej nie łączyć węglowodanów z białkami zwierzęcymi, naczytałam się o tym. Staram się jesć zdrowo, uważacie, że takie niełączenie ma sens? Ograniczam w ogóle węglowodany, bomi to dobrze robi na wagę i samopoczucie, ale jak już sięgam, to bez białek w tym samym posiłku. Co sądzicie?
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Opowieści o mnie do ciekawych nie należą
Studiuje, od półtora roku mniej więcej próbuje wprowadzić zdrowe nawyki. Z różnym skutkiem, ale i tak jest lepiej niż było wcześniej. Przynajmniej codziennie słodyczy nie jem ![]() A tak poza dietą to lubię książki czytać i seriale oglądać. No i staram się regularnie biegać ![]() Kalincia dla mnie takie niełączenie nie ma sensu. Jeśli ćwiczysz to potrzebujesz węglowodanów, żeby energię do ćwiczeń mieć
Edytowane przez ona003 Czas edycji: 2015-02-01 o 15:20 |
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
miałam się dołączyć, opisałam się parę stron dalej i... dałam totalnie dupy z jedzeniem. Dlatego nawet się nie udzielałam. Od jutra zaczynam zajęcia na fitnessie więc i mam zamiar wziąć ten tyłek, zawziąć się i schudnąć. Mój tż zdrowo je i moment waga mu spadła. Ja też muszę wrócić do wcześniejszych nawyków. Teraz pytanie: kończę pracę o 15, w domu jestem ok 15:30 a zajęcia fitness mam 18:30 do 19:30. Co mam w takim razie jeść przed i po? W pracy nie jem obiadu tylko o 10 kanapki a o 13 jogurt i owoc |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Malenka jak zjesz obiad na 2 godziny przed treningiem to będzie ok.
Nawet wskazane żebyś coś zjadła bo inaczej padniesz z sił na treningu
|
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny... chętnie dołączę. Bo zaczynam standardowo "od jutra".
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
Witamy wszystkie nowe, w kupie raźniej, jak to się mówi
![]() U mnie dziś dietowo dobrze, ale ruchu mam mało, bo leżę w lóżku chora A zaraz trzeba iść spać, bo jutro do roboty. Życie.
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Szefowa kuchni nie ma od jutra. Jest od teraz, ale z możliwymi niepowodzeniami. Ważne żeby próbować
![]() Mi dzisiaj dieta nie do końca wyszła, ale ważne żeby się nie nie zniechęcać i nie odkładać tego na następny tydzień ![]() Ważne że udało mi się chwilę na ćwiczenia znaleźć
|
|
|
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;50046373]Witamy wszystkie nowe, w kupie raźniej, jak to się mówi
![]() U mnie dziś dietowo dobrze, ale ruchu mam mało, bo leżę w lóżku chora A zaraz trzeba iść spać, bo jutro do roboty. Życie.[/QUOTE]Oooo bidulko, Zdrówka! widzę, że chorobsko szaleje na wątku ![]() ona003, najtrudniej zmusić się do rozpoczęcia ćwiczeń. Ja też mówiłam, od jutra, od jutra któregoś dnia powiedziałam dosyć okłamywania samej siebie! to jest ten dzień, wstałam i zaczęłam ćwiczyćmalenka92, bardzo malutko jesz, powinnaś jadać częściej. Po ćwiczeniach myślę, że możesz zjeść coś białkowego, np jakąś rybkę, twarożek
|
|
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
biedronka, dziękuję
Już mi trochę lepiej. Za to miałam bezsenną noc. Coraz bardziej wierzę, że źródło mojej bezsenności leży w niedoczynności tarczycy. Dobrze, że niedługo mam wizytę u endokrynologa, niech Bóg błogoslawi tę kobietę i jej da mądrość podczas diagnozowania mnie, bo normalnie się wykończę pewnego dnia Mój TŻ twierdzi, że jak brałam tabletki anty, to nie miałam żadnych problemów ze spaniem. Jak odstawiłam to kaplica, problem powrócił i od 2 lat nie śpię.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-02-02 o 09:24 |
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() A ja dałam ciała w weekend. Zjadłam w Macu ![]() później miałam straszne poczucie winy no i ciężko mi na żołądku było ![]() Ale zrekompensuję to sobie. Wczoraj był stepper a dzisiaj fitness
|
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutko? Raczej nie
na sniadanie o 6.30 zjadam kanapke lub dwie (zalezy od czasu) plus herbatka zielona potem 10 tez dwie kanapki ale takie zlozone wiec to wychodzi az 4 ale przekrajam chleb na pol. Potem o 13 owoc i jogurt naturalny potem kolo 16 obiad no i ostatnio odpuscilam kolacje bo troche za bardzo najadalam sie na obiad. Ale teraz musze przyhamowac bo nie dam rady cwiczyc
|
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
Oj nie chce ci psuć smaku ale w większości jogurtach:P,
masz naturalny barwnik który nie zawsze jest pycha :P, polecam lekturę :p http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_karminowy Edytowane przez agnieszkarebeka Czas edycji: 2015-02-02 o 10:52 |
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to jest barwnik czerwony a jogurt naturalny jest bialy
|
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Malenka niektórzy za wszelką cenę muszą pokazać jaką to oni mają wiedzę i na siłę jakieś błędy, które niby robisz próbują pokazać
![]() Zmniejsz trochę porcje obiadowe a po treningu zjedz jakiś węglowodan, np. banana albo koktajl
|
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona az sprawdzilam na swoim jogurcie co w nim jest :P
to w takim razie mam jesc wegle czy bialko? Po treningu? |
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
I było coś podejrzanego?
najgorsze co można w jogurcie naturalnym znaleźć to mleko w proszku xDPo treningu jak najszybciej dobrze jest zjeść węglowodany, bo wtedy mięśnie się regenerują i nie ma zakwasów
|
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
ona003, głupio było mi zaczynać od zaraz z brzuchem pełnym słodyczy.
![]() Dziś za to wystartowałam dobrze i do końca dnia mam zaplanowane zdrowe posiłki. Powrót do zdrowych nawyków po jakimś okresie nie pilnowania się jest najgorszy.
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie w jogurcie było mleko w proszku :/
hmm przed pójściem na zajęcia zjadłam duszone w piekarniku pieczarki z czosnkiem i kawałkami wędzonego kurczaka (przepis mam od dietetyczki z nh) a teraz po złapałam kawałek serka bri czy jak to się pisze. Chyba nie zbyt zdrowe ^^ ale to z jeden gryz
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
W większości jogurtów jest mleko w proszku
jeszcze nie trafiłam na taki co nie ma go w składzie..
|
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze? nigdy nie czytałam składu jogurtu naturalnego
wydawało mi się że we wszystkich jest to samo ![]() ogólnie jadłam tylko danone ale że cena podskoczyła i za mały jogurt trzeba dać ok 1,30zł do wybieram tańsze np zott za złotówkę
|
|
|
|
|
#268 |
|
BAN stały
|
Czy ktoś zna odpowiedź na pytanie, które wcześniej zadałam, dotyczące węglowodanów i białek w posiłkach?
|
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Piątnica ma taki, mój ulubiony. Mnie smakuje dużo lepiej niż te z mlekiem w proszku.
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Rombek a gdzie można go kupić? Bo u siebie jakoś nie widziałam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

powiem wam, że całkiem dobry, kwaskowaty, tak jak lubię. Tylko straaaasznie kruchy jest.

Już mi trochę lepiej. Za to miałam bezsenną noc. Coraz bardziej wierzę, że źródło mojej bezsenności leży w niedoczynności tarczycy. Dobrze, że niedługo mam wizytę u endokrynologa, niech Bóg błogoslawi tę kobietę i jej da mądrość podczas diagnozowania mnie, bo normalnie się wykończę pewnego dnia
Mój TŻ twierdzi, że jak brałam tabletki anty, to nie miałam żadnych problemów ze spaniem. Jak odstawiłam to kaplica, problem powrócił i od 2 lat nie śpię.

ala: jeszcze nie trafiłam na taki co nie ma go w składzie..